theodores je napisao/la:
Hvala tombolo na odgovoru... znači li to da ipak postoji kontinuitet inkarnacija kod svakog spirita? Jer, rekao si da smrću tijela spirit prestaje postojati, pa me zanima, što se zapravo događa? Ako nije spirit, što onda preživljava smrt i ponovno se inkarnira?
(16405)
Kontinuitet Ponavljanja (“inkarnacija”) nekih MEMORIJSKIH Sekvenci (dakle NE Spirita) koje se nalaze u Monadama odvija se od onog momenta kada se na Zemlji pojavi više od 3,024.000.000 ljudske populacije.
Tada se proces Ponavljanja, ajmo reći “inkarnacije”, odvija nakon
43 dana po smrti jednog čovjeka.
(ovih 43 dana su poznata mnogim parapsiholozima).
Dakle nakon 43 dana (ovaj broj nije slučajan) se stvara DUŠEVNI (NE duhovni) Kontakt na relaciji
Monada -
Sjemenska stanica (spermatozoid) muškarca koja će Oploditi jajnu stanicu buduće majke.
Dalje, nastavak na tekst pod mojim brojem (15784).
Razmislite, da li je neki od vaših neurona memorirao Aristotelovu misao gdje kaže:
Spirit ne može postojati duže od tijela, niti može postojati bez tijela.
I da li je memorirao moju zadnju rečenicu:
moram navesti da su Priroda i Stvoritelj dodijelili Spiritu koji se nalazi UMATERIJALNOM Tijelu ogromnan zadatak da bi čovjek ostvario kampletan životni put od začetka do smrti.
Predlažem vam da se dobro zamislite nad rečenicom: Spirit ne može postojati duže od tijela, niti može postojati bez tijela.
Naime iz esencije same rečenice se može zaključiti da je, kako po Aristotelu tako i po mnogim drugim pametnim misliocima, Spirit JEDAN a Tijelo DRUGI entitet - iako je očito da su oba entiteta
suživotno vezani.
No upravo zato što Spirit Postoji kao ''ja jesam'', dok je Tijelo za sebe ''ja jesam'' to se Svijest spirita MORA razlikovati od Svijesti tijela (Svijesti materijalnog bića)..
Iako, kad Spirit '
'nametne'' svoju Svjesnost Svijesti tijela - tad to postaje Jedinstvena Svjesnost Spirita i Tijela.
Prema tome mi možemo u potpunosti prihvatiti rečenicu gdje se kaže da je Spiritu dodijeljen ogromni zadatak da bi čovjek ostvario kampletan životni put od začetka do smrti.
No sad pazite!
Zadatak nije dodjeljen Materijalnom biću već je dodijeljen Spiritu.
Prema tome nije čovjek (kao Materijalno živo biće) taj koji ''vodi
glavnu riječ'' u organiziranju svog života od začetka do smrti.
Uostalom to se naročito pokazuje kod upravljanja svim Vegetativnim funkcijama.
Naime, smatram da to znate, Vegetativni ili Autonomni živčani sustav je obilježen time, što se njegove funkcije vrše mimo čovjekove volje i često puta tako da čovjek o njima nema svjesnih osjeta..
No da se razumijemo - od Prirode i Stvoritelja je ipak DATO čovjeku da upravlja svojim životom ali samo u visini od 33% od ukupnog upravljanja svojeg života.
No da li ste se pitali zašto vas ja toliko ''masiram'' s Monadama i Spiritom.
Pa jedino zato jer nam Monade i Spirit mogu pružiti VAŽNE podatke, odnosno informacije koje nijedan živi stvor ne može da izmisli.
Tako, ja sam došao do podatka, informacije kako je stvoren svijet.
Pazite!
Ja sam napisao da sam došao do podatka, informacije - a ne da ja moja Materijalna svijest SMISLILA podatak, informaciju kako je nastao svijet.
Stoga se trebamo pitati: Odakle je DOŠAO taj podatak, informacija?
Najjednostavniji odgovor može da glasi: Jedino iz nekog Energetskog polja, odnosno ''nebeskog tvrdog diska'', odnosno Monade, gdje se nalazi kompletna informacija (kao
Memorija) koja se tiče Stvaranja svijeta.
I sad sam došao do točke koja je veoma važna da od nje iznesem svoja izlaganja koja se tiču Stvaranja svijeta.
Naime ja sam prije 20 godina počeo Raditi s kristalima preko kojih sam ostvario nevjerojatne spiritualne kontakte, a preko kojih su mi i Stizale informacije koje sam dosad objavljivao i koje ću objaviti.
Svakako, od ManjePonovljenih ne očekujem da će vjerovati u sve ovo.
Nastavak slijedi