Sada je: ned jul 13, 2025 8:57 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 704 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 36  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Zasto je Islam proglasen za neprijatelja nr.1
PostPostano: sri aug 17, 2005 10:37 pm 
Član foruma

... posto smo svi manje vise experti u nakom dokazivanju kako smo eto nacitani i pametni, otkrili smo zavjere i tamnu stranu danasnjeg sistema koji upravlja nama svima, hajmo onda da pokusamo da dokucimo zasto je bas ISLAM taj, a ne pojedinci, proglasen za teroristu i nerijateljem nr.1 za sigurnost "normalnog"zapadnog svijeta.

Molim vas da oni koji pojma nemaju sta je ISLAM, da se suzdrze od debatiranja. Najzad prvi uslov u svakoj debati(postenoj) je da znas o cemu pricas.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri aug 17, 2005 10:39 pm 
Član foruma

...dises li ti? Hocu reci spavas li ti ikad :wink:

Vrh

Naslov: Re: Zasto je Islam proglasen za neprijatelja nr.1
PostPostano: sri aug 17, 2005 10:49 pm 
Član foruma

kapljica je napisao/la:
... posto smo svi manje vise experti u nakom dokazivanju kako smo eto nacitani i pametni, otkrili smo zavjere i tamnu stranu danasnjeg sistema koji upravlja nama svima, hajmo onda da pokusamo da dokucimo zasto je bas ISLAM taj, a ne pojedinci, proglasen za teroristu i nerijateljem nr.1 za sigurnost "normalnog"zapadnog svijeta.

Molim vas da oni koji pojma nemaju sta je ISLAM, da se suzdrze od debatiranja. Najzad prvi uslov u svakoj debati(postenoj) je da znas o cemu pricas.

prvo
pa osobno za mene nitko nije neprijatelj, a posebno ne sustav kao takav,islam je religijski sustav kao i bilo koji drugi, o njemu dakle imam identično mišljenje kao o svakom dr. religijskom, vjerskom sustavu i svakom dr. sustavu i sistemu.i, kao vanjski promatrač uopće ne vidim bitnu razliku između bilo kojeg od tih sustava. imam jednako negativno mišljenje o svakom od njih...jer je svaki od njih "gutajućI " za pojedinca jer pretpostavlja sustav, sistem osobi.
a ono što se da primjetiti je to da pripadnik bilo kojeg sustava misli da je baš njegova" grupa "ona najprogonjenija i da je upravo njoj nanešeno najviše nepravdi. to je karakteristično za bilo koju grupu. kada si unutar jedne fokusiran si na ono što se njoj dešava i primječuješ više ono što se tiće nje, a selektivno percipiraš događaje i karakterizacije ostalih grupa to je čini se neizbježno..

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri aug 17, 2005 10:54 pm 
Administrator

Citat:
...dises li ti? Hocu reci spavas li ti ikad

Da, neki kažu i previše... hehe!

Sorry na brzim odgovorima, sad sam za kompjuterom, pa odgovaram. Ujutro me nećeš moći tako lako vidjeti... hehe. Imam drugih zadataka.

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri aug 17, 2005 11:03 pm 
Administrator

Slažem se. U svojoj suštini, većina vjera su iste. Stvorene za MANIPULACIJU ljudi.

I traženje nečije KRIVICE je koncept 3. denziteta, stvoren za dodatnu proizvodnju NEGATIVNE energije. Nitko nije kriv. Zašto bi uopće i bio?

Zato ne smatram ništa, nikoga krivim za išta. ( Niti islam, ni kršćanstvo, ni budizam, niti new age... ) Sve je to isto u osnovi, a to je manipulacija što većim brojem ljudi. A šta ćete kad su ljudi - ovce. I nisu sami KRIVI za to, već su to odabrali sami iskusiti. Hehehe, kako je lijepo kad ZNAŠ izaći iz piramidalnog sistema...

Ovo je već dosadno... teroristi, bla, bla... glupim ljudima kažeš da je to neki islamist ili aba-baba... i svi su u STRAHU od svega. I tada DOBROVOLJNO pristanu na veće policijske i druge kontrole... i na kraju - to i dobiju zasluženo - i što je najsmješnije - svojom voljom!
Novi svjetski poredak ionako vlada već dosta dugo svijetom, pa ovakvim igricama samo dobivaju kredibilitet za vlast. Užas je više što to još ljudi puše...

A dobro, pa pušili su ga - puše ga - i pušit će ga !!!

Hahaha! Hrkljuš...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri aug 17, 2005 11:59 pm 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:

Zato ne smatram ništa, nikoga krivim za išta. ( Niti islam, ni kršćanstvo, ni budizam, niti new age... ) Sve je to isto u osnovi, a to je manipulacija što većim brojem ljudi. .. :wink:

Nije rjec bila o tome.
Nego,zasto u napadima,na primjer WTC-a,Madrid... glavni krivci su Muslimani a to jasno je sad i pticama na granima da nisu Muslimani.
Nije pitanje bilo do mene i tebe (mislim),nego opsto.
Ko sto neko ovdje rece... jos je Muslimanu tesko odkodirati.
Zasto se na to naj vise radi,da se odkodiraju Muslimani ?

Fakat da onima,koji zele da zagospodare svijetom,naj vise smeta Islam.Pa je pitanje billo zasto ? Ili ako nije to bilo pitanje,eto naknadno.

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet aug 18, 2005 12:22 am 
Član foruma

kapljica je napisao/la:
Pantelija,zao mi je sto cu te razocarati ali uistinu nezasluzujes repliku! :(

Zašto? Zbog primedbe o ženama-demonima ili WC šolji?
Moje pitanje je opravdano: šta radite kada je wc šolja okrenuta ka Meki pa morate da se natrtite baš na tu stranu?

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet aug 18, 2005 12:38 am 
Član foruma

Islam sada ukidaju oni koji su ga napravili. Iluminati. Valjda zato što civilizacija koju oni žele da naprave podrazumeva neki razvoj, a ne okamenjeni srednji vek gde se nikad ništa ne menja.
Islam je pregazilo vreme, to je zapravo kodeks ponašanja, od jelovnika pa do najviših misli. To je bilo potrebno ranije, kao i Talmud i drugi propisi i tabui. To je uglavnom postignuto. Sekularni život je ustaljen na pristojnom nivou i sada se ide na suptilnije vidove kontrole. Nisu više dovoljni samo uniformna odeća i ritualno ponašanje. Novo doba traži nove metode.

Ako mislite da spomenete duhovne aspekte Islama, mogu samo da kažem sledeće:
Što se Boga tiče, ja znam da je on jedan i sveopšti, ali zaista nemam nameru da se zato klanjam pet puta na dan baš zato što ga vidim u svemu i ne sumnjam u njega, niti da se vrtim oko nekog crnog meteorita u Meki umotan u krpe. To mi više liči na dresuru pasa nego na religiju.

Što se sufija tiče, koji su jedina duhovnost u islamu, oni nisu islamska tvorevina već je to mistička tradicija mnogo starija od islama, a morali su da uđu u islam da ih ne bi pobili kao i sve ostale što su poubijali koji nisu hteli.

I zamolio bih vas da se mnogo ne prepirete oko ovoga što sam rekao jer ovde nema baš tako mutavih ljudi koji ne znaju ništa iz istorije.

Vrh

Naslov: Re: Zasto je Islam proglasen za neprijatelja nr.1
PostPostano: čet aug 18, 2005 7:53 am 
Član foruma

Proglašenje Islama za neprijatelja nr. 1 je samo prozirna i naivna maska koja bi trebala sakriti prave namjere.

Islamske zemlje imaju puno nafte i vojno su jako slabe. Pametnom dosta.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet aug 18, 2005 8:47 am 
Član foruma

Era nafte ako pogonskog goriva je prošla. Za desetak godina će se potpuno preći na vodonik, u razvijenim zemljama i pre. To je čak i Buš najavio. BMW je napravio auto koji ide preko 200 km/h sa vodonikom. Tako da je tehnika savladana, ostaje samo da se razvije komercijalna proizvodnja i distribucija na pumpama.
Zato taj motiv otpada.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet aug 18, 2005 9:16 am 
Član foruma

Islam je vecim dijelom idolopoklonstvo rame uz rame sa svojim kolegama krscanstvom & co.

Za sufije kao posebnu pricu u svemu tome se apsolutno slazem sa Pantelijom.

Islam je mozda najnapadanija vjera na svijetu jer je za to idealna.
Osim mnogo faktora u koje sad necu ulaziti na tom prostoru se nalazi nafta kao no. 1 energent danasnjice.

Uostalom Iran kolko se sjecam u 1 mjesecu slijedece godine zeli otvoriti vlastitu burzu nafte nezavisnu od Amerike i americkog dolara dakle poslovalo bi se u eurima sta jako ugrozava stabilnost dolara koji se umjetno drzi jer je vezan za distribuciju nafte.
Mnoge svjetske ekonomije prilagodavaju kretanje nafte da bi izvana drzale dolar stabilnim.

Da podsjetim Irak je napadnut neposredno nakon zakljucivanja velikih ugovora sa najvaznijim evropskim zemljama koji bi se trebali isplacivati u eurima.

Buduci je vecina stanovnistva osjetljiva na nacionalnu i vjersku pripadnost islo se ostro donom na muslimane. Ostale teorije zavjere za sad ostavljam na strani.

Jos ktome ako zelis izazvati sukog globalno moras ocrniti nekog na globalnom nivou.
A tko im ostaje?
Milijardu i kusur hindusa sa nukleranim oruzjem. Ili mozda sintoisti?
Vidi muslimana sta su se prosirili!!! Azija, Afrika, Europa,Amerika...ma na sjevernom polu ih ima mogao bih se kladiti!

Ne slazem se sa pricom o vodikovom motoru. Takve stvari i mnogo naprednije bez sumnje postoje ali danas amerika drzi naftne izvore i odricanje od nafte kao energenta znaci odreci se kontrole nad energijom sta se moze desiti samo ako netko ko stoji iza svega toga odluci unistiti ameriku sta nije tako nevjerovatna stvar al ne vjerujem da ce se desiti u nekoj blizoj buducnosti.

Uglavnom ako se u uvodnom postu zeli proturiti prica da je ta vjera najnapadanije jer je najvise u pravu samo sam htio rec da se apsolutno ne slazem.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet aug 18, 2005 9:21 am 
Član foruma

Pantelija je napisao/la:
kapljica je napisao/la:
Pantelija,zao mi je sto cu te razocarati ali uistinu nezasluzujes repliku! :(

Zašto? Zbog primedbe o ženama-demonima ili WC šolji?
Moje pitanje je opravdano: šta radite kada je wc šolja okrenuta ka Meki pa morate da se natrtite baš na tu stranu?

Osim onog rjesenja koje si vec naveo odmah mi se namece jedno elegantije tehnicko rjesenje a to je da postrance sjede na skoljci!

A sad kapljice ozbiljno te pitam.
Koja je logika iza toga.

Dakle dal je to mozda neki smjer bolji od drugog. ali to mi je nelogicno jer ako si u Kini ili u Makedoniji ne okreces se prema Meki u istom smjeru.

Dakle koja je logika iza ovog zahtjeva?

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet aug 18, 2005 12:24 pm 
Član foruma

> Nego mnogo ti hvala za informaciju da muslimani ne smeju da okreću bulju prema Meki dok kenjaju
Šta rade kada je klozet mali i okrenut baš prema Meki? Popnu se na šolju i uhvate se za kazanče

PANTELIJA CARE :)

kapljice sorry, ali kako god bilo drzao sam stomak pola sata od smeha :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet aug 18, 2005 12:38 pm 
Član foruma

> Islam je mozda najnapadanija vjera na svijetu jer je za to idealna.
> na tom prostoru se nalazi nafta kao no. 1 energent danasnjice.
> Uostalom Iran kolko se sjecam u 1 mjesecu slijedece godine zeli otvoriti vlastitu burzu nafte nezavisnu od Amerike i americkog dolara dakle poslovalo bi se u eurima sta jako ugrozava stabilnost dolara koji se umjetno drzi jer je vezan za distribuciju nafte.
> Da podsjetim Irak je napadnut neposredno nakon zakljucivanja velikih ugovora sa najvaznijim evropskim zemljama koji bi se trebali isplacivati u eurima.

e portal, svasta moze da se cuje od tebe.

meni lici da se americka industrija (naravno citava americka industrija je uglavnom bazirana na ratu) zalaufala sa irakom. nicale su nove fabrike i radna mesta. odeca, obuca, cebadi, hrana, lekovi i sve ustvari sto ljudi trose. pa su neki vazni ljudi verovatno i dalje puno investirali u ovom momentu u tu industriju.
i sad da nema vise rata... pa nece da moze :)
ako ga nema ima da ga izmisle i to ne rat nego ce izgleda nazalost da bude rat na kvadrat :(
a i ako ne bude sad iran morace da nadju dostojnog vec dogodine, treba da se proda negde (donacije ;)) sve ono sto je u medjuvremenu proizvedeno

uz sve druge price meni lici na ovo...
a ako je tacno da postoje ljudi koji imaju moc prekognicije (predvidjanja moguce buducnosti) i da rade za te iste onda su oni vec davno odlucili sta ce da rade, a sve ovo je parada za nas majmune :)

mada mislim da ce na kraju svega da bude: Neočekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rešava stvari :)

http://www.emins.org/publikacije/evropa ... /6sila.htm

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet aug 19, 2005 12:07 am 
Član foruma

hehe, ras , drago mi je da si se smijao, pa jos pola sahata.Smijeh je dobar za zdravlje.Bar tih pola sahata si naizgled dobio nekoliko minuta vise radi smijeha koji kazu produzava zivot. Elem, ko se cemu smije nije za raspravljanje.

Vidis pantelija, za nas muslimane postoje svete stvari.Kad mi to tako prihvatimo nemoze nam to nikad i NIKO odkodirati. Dobro si to konstatovao u jednom svom postu.
Pitanje:da li danas uopste postoje svete stvari i kako se odnosimo prema njima? Sad svako od nas moze misliti sta hoce.
Za muslimane je Mekka sveto mjesto. Ima hiljadu i jedan razlog zasto je to tako. Kao prvo, to je prva Bozija kuca koju je izgradio Ibrahim a.s./Abraham (nije je cak Muhammed ni sagradio/podigao, a nama je eto sveta) koja je izgradjena da bi se vjernici u njoj sklanjali i razgovarali sa Allahom.Namaz(molitva) je razgovor sa Bogom. Najvisi stupanj meditiranja.Danas su to i psiholozi dokazali.
Sto se tice toaleta, od samog ulaska u nj postoji propis kako da ulazis kao i molitva kojom trazis od Stvoritelja da te zastiti od necistoce i dzina jer se oni i iskupljaju na mjestima gdje je necisto.

Pa ako nam je Muhammed a.s. tako oporucio, a on nam je najbolji ucitelj, zasto bi ja sad polemisala kakvog tog smisla ima. Ima itekako vjeruj mi.
Znala sam ja polemisati do iznemoglosti, ali sto vise ucis, saznajes, sve manje polemises. Vjeruj!
Onaj koji malo ili skoro nista nezna, pred ucenjacima ce se truditi da prica o svemu i svacemu da bi se pokazao kako eto i on je na njihovom nivou. Onaj koji sazna malo vise, tacno ce znati koliko zna onaj drugi i najvjerovatnije sutat ce. Ako zna manje od drugoga, sutace iz razloga da nauci sta vise. A ako pak zna vise od drugoga sutace opet jer nije ni potrebno da se dokazuje.
Ironija koja izbija iz svakog tvog slova pantelija je uistinu za zaljenje.
Za sve one kojima je eto to povod (paziti gdje okreces svoj zadnji dio dok si tamo gdje je svako najradije sam) da se samo nasmiju ili pak proglase ludim, neka se zamisle malo dublje. Postovanje, da li ga posjedujem i da li ga iskazujem. Pa ako se respekta budes drzao tamo gdje te niko nevidi, drzaces se sigurno i tamo gdje su sve uci uprte u te!

Posto je Mekka sveto mjesto prema kojem se okrece svaki musliman kad hoce obaviti molitvu,tj.svoje lice, sasvim je logicno da ces iz postovanja gledati da na istu stranu ne okrenes i zadnjicu.

Jednom sam prisustvovala krstenju sina od jedne prijateljice u crkvi. Svi prisutni su dobili neku malu knjizicu u kojoj su bili napisani dijelovi iz Biblije vezani za tu priliku,tj. krscenje djeteta. Nakon sto smo ustali da se okupimo oko svete? vodice, vecina prisutnih odlozila je te knjizice na stolice. Kad je ceremonija polijevanja djeteta bila zavrsena vratili smo se stolicama. Vjeruj mi jedina ja sam uzela knjizicu sa stolice prije sjedanja u ruke, ostali su jednostavno sjeli na nju.Sveto i respekt!

Za nas muslimane Kur`àn je sveta knjiga. I svako onaj koji je iole upucen zna da se ta Knjiga ne uzima ako nisi cist.Sto znaci biti cist? Zena koja ima menstruaciju nije cista u smislu te cistoce koja se trazi. Muskarac koji je ejakulirao, nije cist. Covjek ako nije cist, nemoze ni molitvu da obavlja. Znaci, to je za mene sveto pravilo i ja ga respektujem. Isto tako za mene je sveto pravilo,jer nam je tako Allah Uzviseni ostavio u amanet, da se privatno vlasnistvo moga komsije, ili siroceta smatra svetim. Znaci, ne diraj! Jasnije malo o pojmu respekta prema necemu!
Probacu jos samo da dam jedan mali primjer. Ja respektujem tebe pantelija iz razloga sto te je Stvoritelj stvorio kao i mene. A mogu recimo i iz drugih razloga. Pa kao jedan od tih razloga mogao bi biti da si eto naki ucenjak koji zasluzuje respekt. U prvom slucaju ako te respektujem, respektovacu te i u svakom drugom. Ako te pak nerespektujem kao u prvom slucaju, onda cu naci hiljadu i jedan razlog da te ne respektujem. Jer ako nekom i jesi priznati naucnik, nemora znaciti da to jesi i za mane. Komprende? :wink:

Eh, sta mi je ovo trebalo :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet aug 19, 2005 12:10 am 
Član foruma

... da nebi skretali sa teme, evo samo jedan mali doprinos vidjenju Dedzala, dzina,... i mogucnosti veze sa danasnjim stanjem i zavjerama kojekakvim.

http://www.angelfire.com/my/vilajet/dedzdzal1.htm

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet aug 19, 2005 1:16 am 
Član foruma

...sto bi rekao Dino Merlin: kakav je Boze ovo dos`o vakat i zeman, ljudi zlo ni ne zapamte a vec zaborave!

...krstaski ratovi, kolonizacija...

Zamislite kad bi postojala banka pa vi pozajmite 2000 eura i onda morate vratiti samo 2000 eura a ne 6000!

Zamislite da platu koju zaradite dobivate na ruke u bruto iznosu i od toga drzavi (ili sirotinji) date samo 2.5% na kraju godine.Od godisnjih prihoda. Ili date samo ako imate ista viska!

Zamislite da dodjete doktoru pa nemate od cega da mu platite(naravno on vas nece pitati prije no sto vas i primi : jesi li osiguran?) a on vam kaze: elhamdulillah, nema problema!

Zamislite da VAS glas bude uzrokom da se skine sa vlasti onaj koji pojma nema sta mu je posao!

Zamislite da se respektuje glas naroda i da imate puno pravo ( a da vas ne proguta noc, ili infarkt ne zatekne u bazenu) da kritikujete vlast!

Zamislite da nemorate raditi po 40 sati vi i vas partner dabiste zaradili za kucicu ili stan, nego onoliko koliko oboje zelite a da bi vam pritom ostalo dovoljno vremena za porodicu, rodbinu, razmisljanja o vasem zivotu, o stanju u drustvu...

zamislite da ste VI ti koji odlucuju sta ce biti usvojeno u zakonu, a ne vas parlament ili naka politicka skupina.

Zamislite kakv bi zivot izgledao da nemorate zuriti!

Zamislite kad bismo imali Lidera koji bi se bojao kritike naroda! Radio bi onako kako je najbolje za narod.

Zamislite sta bi bilo kad bismo mogli odlucivati sta da ucimo u skolama. NPR. da izbacimo teoriju evolucije!

zamislite zivot gdje bi se slusalo nas, obicne male duse, koje danas rade za one koji ce nam sutra doci glave.

razmisli COVJECE dobio si razum na dar, nisi ga sam nacinio. Razmisli covjece pa pogledaj zivotinje, razum nemaju ali poznaju i respektuju kodekse ponasanja, zakone.

... i na kraju nezaboravi covjece da si samo putnik u ovom prolaznom svijetu.Razmisli sta ces ponijeti sa sobom u grob!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet aug 19, 2005 2:21 am 
Član foruma

Poenta je u banalnom materijalizmu.
Kako duhovnom čoveku može biti toliko sveto jedno mesto? Njemu je sveta celokupna egzistencija. Koliko je malo to mesto koje mu je sveto, toliko mu je duhovnost i religioznst ograničena.
I jevreji i muslimani podjednako i na isti način od najbanalnijeg materijalizma prave 'duhovnost' i 'religioznost'.
Samo su nesvesnim ljudima potrebna naređenja o ponašanju pri svim mogućim situacijama pa čak i propisi u mišljenju jer sami ne znaju šta da misle. Sad, ljudi većinom i jesu nesvesni i potreban im je autoritet koji će ih kultivisati, ali ostaje činjenica da se oni oslanjaju na njega a ne na svoju svest i savest. Sredstvo je postalo cilj. Otuda takvi ljudi najlakše i ubijaju. Njihova ubeđenja su im važnija od ljudskih života.
Kada čovek u svojoj suštini otkrije božansko, tada je ispravan sam po sebi, automatski, i nikakvi talmudi ni kurani ne treba da mu kažu šta da radi i kako da 'veruje'. On zna bolje od njih iz svog srca.
Te religije su zapravo napravljene tako da spreče čovekovu spoznaju božanskog u svom srcu i da sve svedu na reči, rituale i mentalne šablone koji daju privid da ako o tome govoriš kako je propisano, ili obaviš ritual, da je time to i ostvareno. Čista imaginacija i sila ubeđenja. Zato jevreji i muslimani stalno čitaju nešto i klimaju se napred-nazad. Dresura uma, ništa drugo.
U judeo-islamu nema ni traga božanske ljubavi koja sve daje i prašta, već je sav u zakonu semena, plemena krvi i tla ('svetih mesta' i 'svete zemlje'). Ništa tu ne izvire iz čoveka i njegove savesti i svesti, već je sve spolja, uključujući i 'Boga'. Kada budeš mogla da sedneš na tvoj Kuran, znaćeš da je Bog svuda. Dotle će on za tebe biti samo u Kuranu.
Ali, nezrelim dušama je valjda potrebno prvo spoljašnje iskustvo i obuka. Zato sve to i postoji s opravdanim razlogom. Vidim sa si i ti tu sebe našla. Želim ti da napreduješ u individualnosti. Tek ćeš onda razumeti ovo.
Tada ćeš manje ironije pokazivati prema svima ovde svojim nadmenim islamizmom.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet aug 19, 2005 6:31 am 
Član foruma

O svemu tome možeš samo da zamišljaš. I da od tih zamišljanja praviš religiju, ako takva već ne postoji. Put da ljudi postanu takvi je sasvim drugačiji od praznih priča.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet aug 19, 2005 7:31 am 
Član foruma

Pantelija je napisao/la:
Tako da je tehnika savladana, ostaje samo da se razvije komercijalna proizvodnja i distribucija na pumpama.
Zato taj motiv otpada.

Samo :lol:

Negdje sam citao, neznam ni ja više koja je to "znanstvena" izjava bila po redu, da nafte ima za još nekih 50-tak godina. Ne vjerujem da će se odreći moći u tih 50-tak godina.

Čujemo se za 10 godina. Mogu se kladiti u što želiš da ćemo i dalje voziti na benzin po duploj cijeni.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 704 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 36  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.