Sada je: ned maj 04, 2025 1:24 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 98  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: ned dec 16, 2007 7:18 pm 
Član foruma

Citat:
za labud_ns

Struja u mA 1
Vreme trajanja u minutima 120
Vol (ml) 500

Otopljeno miligrama Ag 8.0496
Kolicina naelektrisanja u Q 7.2

Koncetracija u ppm 16.1

Alibaba....
Hajde sada reci mi na cega si mislio kada si rekao ovo gore ?

To 1mA meni dodje npr. za tek 1,5h.
Trenutno sam struju ogranicio na 0,75 mA.
Pocetna mi je 0,15mA i treba mi isto npr. 1,5h da struja dodje na tih 0,75 mA i onda ona stoji tu dok se proces ne zavrsi.
Da li u tom slucaju racunam srednju struju ( pocetna + krajnja / 2 )
Hajde malo to pojasni !!!! #-o

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned dec 16, 2007 7:20 pm 
Član foruma

1. Ja ne znam zašto pojedinci imaju osjećaj da je to napad na njih osobno i da je to UOPĆE napad. To je čista diskusija i konzultacije.

2. Bernulijev zakon za fluide se ne može 1:1 preslikati na Ohmov.

3. greška kod stričeka Faradija za uzimanje 96500 ne pravi razliku od 0,01

4. Kontradiktornost nije argumentirana pa tako da nemam repliku. Svaka nejasnoća od navedenog znači ne poznavanje materije.

5. Mislim da ću se povući iz ove debate jer znanstvene analitike i dokazi očito nisu dobrodošli kao niti analize laboratorija svjetski priznatih centara s kojima usko surađujemo (Stuttgart, L.A.-a i Toront) a koji potvrđuju naše rezultate i teorije.

Srećom da takvim pristupom pojedinaca nisu rađeni urgentni medicinski lijekovi.
U svakom slučaju - to je na kraju krajeva VAŠE zdravlje i sigurnost u pogledu konzumacije, aplikacija etc, pa radite s njim što i kako vam volja. Mi ćemo se umjesto dvožičanih sistema uronjenih u vodu i priključenih na bateriju, ipak držati provjerenih postupaka, uvažavajući i mikrosugestije daleko iskusnijih po pitanju CS-a.

Lijep pozdrav svima i sretno te zdravo vam bilo.

Sovac.

p.s. labud : srednja struja se u ovom slučaju ne računa pocetna + krajnja podijeljeno kroz 2.
No to će ti biti objašnjeno već od strane iskusnijih :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned dec 16, 2007 9:31 pm 
Član foruma

Hajde Sovac, ne budi na kraj srca!
Iz svega napisanoga ovde treba izvuci neku pouku!
Verovatno zato i postoji i forum i tema o kojoj pisemo!
Hajde mi pojasni kako se racuna srednja struja - ne bilo ti tesko!
Sto se tice tvojih kontakata sa tim laboratorijama, to samo moze da bude pozitivno - i ako imas bilo kakvih izvestaja od njih pokusaj da ih podelis sa nama - pa ko prihvati !

Pozdrav!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon dec 17, 2007 9:13 pm 
Početnik

pozdrav svima!

za labud_ns

Citat:
To 1mA meni dodje npr. za tek 1,5h.
Trenutno sam struju ogranicio na 0,75 mA.
Pocetna mi je 0,15mA i treba mi isto npr. 1,5h da struja dodje na tih 0,75 mA i onda ona stoji tu dok se proces ne zavrsi.
Da li u tom slucaju racunam srednju struju ( pocetna + krajnja / 2 )
Hajde malo to pojasni !!!! d'oh!

Ja opet o omovom zakonu ali tajna i jeste u njemu.

Citat:
sto znaci u pocetku napon na elektrodama bi trebao biti:
U = 0.001A x 20000 R U = 20V
a na kraju procesa imacemo sledecu situaciju
U = 0.001A x 2000 R U = 2V

Iz ovog se jasno vidi da na pocetku procesa ti je potrebno 20V da bi savladao unutrasnji otpor elektrolita i dobio jacinu struje od 1mA. Ukoliko radis sa 12V to ti nece zadovoljiti te ce pocetna struja biti
I = U / R
I = 12 / 20000 =0.0006 A = 0.6 mA
(da napomenem i to da sam ove brojke uzeo kao primer jer u vasem konkretnom slucaju bice drugacije)

Tvoja pocetna struja je mala zato sto je prevelika optornos elektrolita u samom pocetku procesa. Problem mozes da resis na vise nacina i to:
-priblizivanjem elektroda
-povecavanjem napona ili
-povecavanjem temperature elektrolita

Mozes i da kombinujes sva tri resenja kako bi dobio da ti reakcija krene punom jacinom.
Sve ovo ti i nije neophodno jer ono sto je najvazniji uslov u celoj stvari je da na elektrode ne dodje prevelika stuja je zadovoljen jedino je proracun malo komplikovaniji.
Za slucaj da neces nista da menjas u svom setup-u koncetraciju ces proracunati tako sto ces prvo proracunati kolicinu otopljenog srebra za vreme dok struja raste do maksimalne vrednosti i to po obrascu (pocetna struja + maximalna /2) puta sve ostalo i dobijes mg Ag u rastvoru a zatim to saberes sa drugom fazom otopljenog Ag u mg pomnozis sa kolicinom vode u litrima i to je to :)

Ukoliko se ne budes snasao sa ovim mogu ti uraditi kalkulator u excelu konkretno za tvoj slucaj :)

za sovac

Nemam ja nista protiv nicijeg pa ni tvog misljena ali mislim da nisi bio dobronameran kada si izneo tvrdnju:
Citat:
U ovome slučaju, počni sa konstantom stričeka Faradija koja baš i nije 96500.
Samim time - rezulat svega što si citirao pada u vodu.

Jeste nije 96500 vec 96485.3383 sto pravi gresku na sa 9.9949 ppm u odnosu 9.9933 ppm sto je i isod bilo kakve merljive granice (bar sam ja tako izracunao a ne mora da je tacno) pa cak vecina u svojim proracunim uzima je kao vrednost 10^-5. Samim tim ne smatam da je postavka netacna ili ako vec jeste napiste i podelite sa svima nama.

Nema nikakvih problema da se i ne slozimo po odedjenom pitanju ali ako vec znas gde gresim voleo bih da me posavetujes i ukazes na greske koje sam napravio konkretno a ne uopsteno te tako dodjemo do zajednickog ispravnog resenja. To bi koristilo kako meni tako i tebi kao i svima na ovom forumu.

PS.
Jos jednom se izvinjavam svima a narocito sovc-u i smatram da ne moraju svi da dele moje stavove i moje misljenje. Jos moram da kazem i to da stavove koje imam sada ne znaci da u prisustvu boljih necu ih zameniti boljim. Covek se uci dok je ziv!

Pozdrav !

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jan 03, 2008 11:39 am 
Član foruma

drkalo je napisao/la:
Napokon sam nabavio zice pouzecem iz rafinerije plemenitih materijala i sada eksperimentiram. Zice su 3mm X 15 cm uronjene u 500 ml destilirane vode Meteor Djakovo. Uronjene su 7 cm, razmaknute 4 cm. Trafo mi je sastavio sestrin suprug 12 v sa spojem koji limitira izlaznu struju na 0,17 do min 0,09 ma. Izlazni napon postavim na 14,78 v to mu je max a amperazu na 0,09 ma to mu je najmanja moguca amperaza....

bok drustvo!

drkalo, da ti pokusam malo pomoci u startu i malo da se ukljucim u tvoj stroj za srebrnu vodu. prvo nigdje nisi spomenuo da li ti je elektromotor spojen na poseban trafo ili na isti trafo kao i elektrode. ako je na istom trafu onda neces moci kontrolirati amperazu na elektrodama jer i elektromotor ima svoju odredjenu potrosnju. znaci, elektromotor ide na posebno napajanje.

ne zelim praviti antireklamu ali destilirana voda od Meteora ne valja. par litara koje sam testirao bile su izuzetno lose, isto sam tako izuzeo labudovu i jos neke, no zaboravio sam koje. labudova je jos i prolazila, ali toplo preporucam destiliranu vodu od INE. ja kupujem 5L i ta je po mojim testiranjima ispala najcisca :!:

moj trenutni stroj za vodu je od 5L sa elektromotorom i plasticnom mjesalicom. koristim trafo od 12V, elektrode uronjene u vodu s povrsinom 10cm^2, razmaknute cca 6cm i po izracunima za 20 sati dobijem 16ppm u vodi. tyndallovog efekta nema. eto, to je to sto me za sada zadovoljava. najvise od svega me veseli sto od kada pijem tu vodu nisam bio bolestan =D>

ras, sovac, labud i ostali samo naprijed! ne mogu se ukljuciti u vasu raspravu i istrazivanja zbog nedostatka vremena i znanja, no mogu vam pruziti podrsku da samo tako nastavite!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jan 04, 2008 3:07 am 
Početnik

koliko moze da traje ako se drzi u kafenoj pivskoj boci i cuva se van domasaja sunca. koje su normalne a koje pojacane doze konzumiranja

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jan 05, 2008 11:58 am 
Član foruma

Predator27 je napisao/la:
koliko moze da traje ako se drzi u kafenoj pivskoj boci i cuva se van domasaja sunca. koje su normalne a koje pojacane doze konzumiranja

pa s` obzirom na sliku pazi se... mozda te izleci... trajno :mrgreen:

mislim da moze da se drzi neograniceno.
u pocetku sam pio pola litre/litar na dan cisto da vidim sta ce da se desi...
i nije se desilo nista :)
mi "zdravi" tesko mozemo nesto da primetimo... recimo da sam mnogo redje imao prehlade i slicno...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jan 05, 2008 5:23 pm 
Početnik

Za Nogarda !
Pozdrav tebi a i svima ostalima ujedno i sve najbolje u 2008. Stvari stoje ovako: Imao sam sjeban multimetar i nisam mogao mjeriti struju e sad je sve pod kontrolom. Za vodu od meteora sam primjetio da nije bas najcisca mada ova u kanisterima i nije toliko losa kao ona u bocama od litre u biti sad koristim vodu iz apoteke aqua purificata a probacu i tu ininu od 5 l. Motor mi je spojen posebno na bateriju od 1,5 v jer tako mi se vrti zadovoljavajucujom brzinom, radim 700 ml i pocetna struja mi je zadnji put bila 0,25 a krajnja 0,80 nakon 140 min i 6,73 ppm po kalkulatoru. Trafo sam odvrno do kraja napon 14,70 v a struja je ogranicena da moze ici do 1 ma. E sad i mene zanima par stvari mada sam vec vidio da je kao 5 ppm ok koliko bi bila po vasim iskustvima optimalna koncetracija i koliko toga da pijem jer evo bas me grlo ulovilo i ja svako toliko uzmem gutljaj, grgljam, gutam, drzim pod jezikom i da li i vama ima gorak okus prilikom gutanja ? Da podebljam pijenje kad sam sjeban jer ovako kako to sad radim dakle 4,5 gutljaja dnevno grlo stagnira nije ni bolje ni losije ali zato cu veceras kao ras zdrmati pola litre pa sta bude.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jan 05, 2008 5:36 pm 
Početnik

Zaboravio sam napisati da su elektrode 3mm okrugle, dugacke 15 cm uronjene su 9,5 cm i razmaknute 4,5 cm.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jan 06, 2008 1:09 am 
Administrator

Citat:
da li i vama ima gorak okus prilikom gutanja ?

Obično da. kasnije se navikneš na okus, pa i nije toliko kritično.

Citat:
Da podebljam pijenje kad sam sjeban jer ovako kako to sad radim dakle 4,5 gutljaja dnevno grlo stagnira nije ni bolje ni losije ali zato cu veceras kao ras zdrmati pola litre pa sta bude.

Pa možeš, u tome i jest bit. Nema smisla podebljavati dozu kad si zdrav. A kad si bolestan, nije previše, jer smo već raspravljali da i nemožeš fizički uzeti previše da ti šteti.

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jan 06, 2008 1:10 am 
Član foruma

drkalo je napisao/la:
zato cu veceras kao ras zdrmati pola litre pa sta bude.

nema potrebe, samo sam probao da li ce nesto lose da se desi... bolje ja da stradam nego da nekog sjebem 8)
uzimaj male gutljaje na svakih sat, dva ili tri, mislim da je bolji efekat.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jan 06, 2008 7:03 pm 
Početnik

Evo me drustvo !
Nije da sam zdrmo pola litre ali jedno 2 dcl u roku par sati dok sam gledao neke filmove, danas opet malo jace gutljaje i grlo je MNOGO bolje, mislim da cu u roku dan, dva biti kao nov. Ma treba samo eksperimentirati sa kolicinom mada stoji ono ucestalo uzimanje. Prije sam po 4,5 puta godisnje JEO antibiotike i mislim da je gotovo s tim. Sto se tice okusa i mislio sam da mora biti malo gorak, vec sam se navikao.
Imam jedno zanimljivo zapazanje posto sam pusac, ako uzmem gutljaj vodice i odmah nakon grgljanja, drzanja pod jezikom i gutanja povucem dim ponekad mi ostane na jeziku pomalo slatkast okus. Onako cisto iz znatizelje da li je itko od vas to isto zamijetio ? Pozdrav svima.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jan 07, 2008 12:07 am 
Moderator

Jel se može u ZG pribaviti koja flaša kvalitetnog proizvoda?
Privatno ili negdje u nekom čudnom shopu?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jan 07, 2008 11:00 am 
Član foruma

drkalo je napisao/la:
posto sam pusac, ako uzmem gutljaj vodice i odmah nakon grgljanja, drzanja pod jezikom i gutanja povucem dim ponekad mi ostane na jeziku pomalo slatkast okus. Onako cisto iz znatizelje da li je itko od vas to isto zamijetio ? Pozdrav svima.

da, i ja sam to primijetio. i od onda ne zapalim poslije vodice. ne znam od cega je taj okus al vjerujem da ce biti prije stetan nego koristan. s obzirom koliko tvari ima u dimu od cigarete svasta bi moglo biti...
ne prakticiram niti poslije pranja zubiju. isto se pojave neki cudni okusi. koristim paradontax ili sensodine bez floura pa je moguce da srebro reagira sa sodom ili necim drugim iz paste.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jan 07, 2008 5:15 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Jel se može u ZG pribaviti koja flaša kvalitetnog proizvoda?
Privatno ili negdje u nekom čudnom shopu?

Ne znam kako je u Zagrebu, ali kod nas, u Novom Sadu ima u svakoj apoteci. Flasa od pola litre je je, tu negde, oko 14-15 eu.
U bio sopovima je nema, samo u privatnim apotekama, a ima h, izmedju svakog coska, po nekoliko...

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jan 07, 2008 5:20 pm 
Član foruma

P.S. sto se tice paste za zube, mi koristimo pastu ba bazi gline sa dodatkom ekstrakata biljaka. Ukus, hm, ... pa na glinu. Mislila sam da ce dete odbijati da je koristi, medjutim, odmah ju je prihvatio.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jan 07, 2008 5:24 pm 
Moderator

sigma je napisao/la:
Ne znam kako je u Zagrebu, ali kod nas, u Novom Sadu ima u svakoj apoteci. Flasa od pola litre je je, tu negde, oko 14-15 eu.
U bio sopovima je nema, samo u privatnim apotekama, a ima h, izmedju svakog coska, po nekoliko...
Pozdrav

Hvala, ja mislio da je to nešto prečudno #-o za apoteke, potražit ću pa javim ima-nema.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jan 07, 2008 8:10 pm 
Član foruma

Nema na cemu. :)

Kada mogu da prodaju svakakve andrmolje, dobro su se setili, da prodaju i koliodno srebro. Bar neke koristi od njh...

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jan 10, 2008 8:23 pm 
Moderator

Izvještaj o potrazi za koloidnim srebrom u ZG.

Bio sam u destak apoteka i svugdje su me gledali ko da sam s marsa pao.
Dakle izgleda da u apotekama nema.

Što se tiće biljnih apoteka, tek u četvrtoj sam našao šansu za dobavu, a u prve tri nikad nisu imali ili nikad čuli....

Uskoro će izgleda biti toga u maloj biljnoj apoteci na trgu.
A onda ako kupim moram se baciti u istraživanje jel to kako treba napravljeno da ne postanem papaštrumpf.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jan 11, 2008 1:39 am 
Član foruma

Predpostavljam da ste ovo vidjeli... ako ne.. pogledajte.
http://www.youtube.com/results?search_query=+Paul+Karason&search=Search

Vidjeh pred koji dan... na nekom od portala. Zaboravih kojem.. nebitno zapravo.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 98  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.