Sada je: pon maj 05, 2025 12:55 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sri dec 26, 2007 2:59 pm 
Član foruma

Jedan citat iz knjige Ucenje Don Huana koji sam upravo procitao a bas se usko veze na moj predhodni post:

Moj dobrotvor mi je jednom o tome govorio
kad sam bio mlad, ali moja krv bila je tada suviše
jaka da bih to razumeo. A sad razumem. Reći ću ti
koje je to pitanje: ima li taj put srca? Svi su putevi
isti: nikud ne vode. To su putevi koji te vode kroz
šumu ili u šumu. Mogu reći da sam u životu prešao
duge, duge pute, ali nigde nisam stigao. Pitanje mog
dobrotvora sad ima smisla. Ima li ovaj put srca?
Ako ga ima, to je dobar put; ako ga nema, ne valja.
Ni jedan ni drugi put nikuda ne vode, ali jedan ima
srca, a drugi nema. Na jednom je putovanje radosno,
dok god se po njemu krećeš, dok god si s njim sjedinjen.
Drugi put će te naterati da proklinješ svoj
život. Jedan ti daje snagu, drugi ti je oduzima."

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri dec 26, 2007 5:13 pm 
Član foruma

Možda i moj najomiljeniji citat iz knjige, al doista ne vidim neke pretjerane poveznice sa trećom pozornošću, citat govori samo o ispravnom putu,a ne o trećoj pozornosti. Ona je samo jedan od posljednjih stanica puta, ali ne i jedina, daleko od toga.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri dec 26, 2007 5:17 pm 
Član foruma

Anonimus je napisao/la:
Možda i moj najomiljeniji citat iz knjige, al doista ne vidim neke pretjerane poveznice sa trećom pozornošću, citat govori samo o ispravnom putu,a ne o trećoj pozornosti. Ona je samo jedan od posljednjih stanica puta, ali ne i jedina, daleko od toga.

Nisam doslovno ni pricao o trecoj paznji vec ono o dvije struje na forumu jedni idu kroz sumu a drugi u sumu.

Vjerujem da ovdje vec ima dosta kandidata za trecu paznju, pa to je samo put u nepoznato i nista vise.

:mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri dec 26, 2007 5:23 pm 
Član foruma

upperground je napisao/la:
Anonimus je napisao/la:

Nisam doslovno ni pricao o trecoj paznji vec ono o dvije struje na forumu.

Onda možeš napisati na što točno misliš, da ne biš ostao krivo/ne shvaćen.
Pa fascinantna je tema da se u koncu konfrontiraju samo dvije strane,a i da je samo jedan put ispravan, drugi mu mogu samo više ili manje doličiti. Ima nešto u tome. A ovo s putem srca, koji je jedini pravi također mi je odlično.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri dec 26, 2007 5:38 pm 
Član foruma

Citat:

Nema potrebe za nekakvim opsirnim opisivanjem, mislim da je bilo jasno napisano u par recenica sta sam htio reci, pa sad ko me krivo shvatio, shvatio, ko ne, ne, svejedno mi je.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri dec 26, 2007 5:43 pm 
Član foruma

Citat:

Nema potrebe za nekakvim opsirnim opisivanjem, mislim da je bilo jasno napisano u par recenica sta sam htio reci, pa sad ko me krivo shvatio, shvatio, ko ne, ne, svejedno mi je.

Samo tvoje prisustvo na forumu na nešto upućuje, tj. da ti definitvo je stalo,a koliko to je sada pitanje, No dosta od tome, neka se diskutira o Kastanedinome djelu!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri dec 26, 2007 6:01 pm 
Član foruma

Citat:
Samo tvoje prisustvo na forumu na nešto upućuje, tj. da ti definitvo je stalo,a koliko to je sada pitanje, No dosta od tome, neka se diskutira o Kastanedinome djelu!

Jednostavno neznam davat glomazne i opsirne tekstove jer mi sve ide iz naguala a ne iz razuma, pa kao sto je netko rekao na forumu, rijeci imaju moc koju treba prepoznati i da bi se prepoznalo sta one govore treba biti na istom stupnju svijesti da bi bile sugovorniku razumljive.

No dosta o tome, imam osjecaj da se vrtimo u krug po sumi!

:mrgreen: :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri dec 26, 2007 6:10 pm 
Član foruma

Citat:

Jednostavno neznam davat glomazne i opsirne tekstove jer mi sve ide iz naguala a ne iz razuma, pa kao sto je netko rekao na forumu, rijeci imaju moc koju treba prepoznati i da bi se prepoznalo sta one govore treba biti na istom stupnju svijesti da bi bile sugovorniku razumljive.

No dosta o tome, imam osjecaj da se vrtimo u krug po sumi!

:mrgreen: :mrgreen:

Poznavati ideju nagualizma i svijesnosti neznači nužno baratanje istim, a definitvno to neznači da se time čini razlika između ljudi. Izgleda da je istina ono što si pisao o dvije struje, o struji koja želi naprijed i o struji koja i nije struja jer stoji na mjestu. Kada se nema ega, neam se ni što braniti, a izgleda da ti braniš podosta toga "svoga". Upitaj se u koj si ti kategoriji, dosita to mislim. Možda ćeš tek onda shvatiti nešto o sebi i magiji. Jer ona samo uči čovijeka o njemu samome i prirodi koja ga okružuje, ona ne pročava iluzije.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri dec 26, 2007 6:54 pm 
Član foruma

Citat:
Poznavati ideju nagualizma i svijesnosti neznači nužno baratanje istim, a definitvno to neznači da se time čini razlika između ljudi. Izgleda da je istina ono što si pisao o dvije struje, o struji koja želi naprijed i o struji koja i nije struja jer stoji na mjestu. Kada se nema ega, neam se ni što braniti, a izgleda da ti braniš podosta toga "svoga". Upitaj se u koj si ti kategoriji, dosita to mislim. Možda ćeš tek onda shvatiti nešto o sebi i magiji. Jer ona samo uči čovijeka o njemu samome i prirodi koja ga okružuje, ona ne pročava iluzije.

Ja sam nitko i nista, namam nista, ne zelim nista.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet dec 27, 2007 2:09 pm 
Moderator

Jel i vama teško za blagdane?

Izgleda da je meni za blagdane potrebna sva trezvenost koju mogu iscjediti iz svijesti da bi ostao donekle svoj, jer se nadamnom nadviju najveće tmine skoro uvijek za novogodišnje i božićne blagdane.

Evo baš sam se jučer sjetio tmina velikih ko zgrade koje su me pohodile ko dijete i kasnije nekoliko puta tijekom studija... iz kojih je izvirala sva apstraktna briga svijeta specijalno za mene ne bi li se zgrozio sam nad sobom i poludio.
Eh sad da imam sebe ko nekad valjda bi zbilja poludio.
Sva briga ovog svijeta se izgleda drži jastva i koncepta vlasništva i kad čovjek to uspijeva svrgnuti, ko da je sa sebe skinuo krpelja od barem 100kg.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet dec 27, 2007 8:09 pm 
Član foruma

galaksija
Administrator

Član od: 24 Jan 2004
Komentari: 1241
Upisano: Četvrtak Dec 27, 2007 7:36 am Naslov komentara:

Od svih filmova koje sam gledao, čini mi se da je situacija na terenu najbolje predstavljena u Kusturicinom filmu Podzemlje.

- Dakle, “drug Marko” (predstavlja 4D OPS entitete) je nasamario grupu ljudi i zatvorio ih je “dole” u podrum (3D).
- Ljudi žive u podrumu godinama, troše svoju energiju na rad, čime istovremeno obezbjeđuju drugu Marku ugodan život na “gornjem spratu”.
- Drug Marko je modifikovao svijest podrumaša šireći dezinformacije i uskraćujući im istinske informacije. Uz sve to u podrumu su takođe zastupljene i sve glavne religije (kao pre-rekvizitni mentalni programi). Tu su i mediji (radio i kino), preko kojih se takođe obavlja veliki dio mentalne manipulacije podrumaša.
- Vremenom, u podrumu se rađa nova generacija ljudi koja nikada nije bila u kontaktu sa realnošću gornjeg sprata. Ono što o toj realnosti oni slušaju od starijih podrumaša, to su za njih mitovi i legende. Podrum za njih predstavlja jedinu oblast egzistencije koja im je poznata i u kojoj se bezbjedno osjećaju.
- Drug Marko motri i kontroliše ‘odozgo’ podrumaše i zbivanja u podrumu.
- U podrumu se nalazi i majmun (priroda), koji se jedini prirodno ponaša.

**
...........................................................................................................
...........................................................................................................

... (Na primjer, oni koji su pratili temu Kastaneda na ovom forumu, mogli su primjetiti da se u ovom podrumu međusobno glože čak i oni podrumaši koji su zadojeni jednim te istim učenjem!? Isto tako, vidjećemo da se mentalni profil sljedbenika Kastanede u mnogim slučajevima ne razlikuje mnogo od profila klasičnog vijernika koji tvrdi da se SVE što čovjek treba znati nalazi u Bibliji (ili Kuranu). “Jedino što trebamo, to je da pravilno razumijemo ono što je tu rečeno i da se ponašamo onako kako je naloženo”. Šta tek da kažemo o onima koji pripadaju RAZLIČITIM religijama?!) Nadalje, situaciju komplikuje i to što postoje podrumaši koji sanjaju o – slobodi, a postoje i oni koji sanjaju kako da postanu - robovlasnici. Ovi drugi većinom, svjesno ili nesvjesno, rade za druga Marka.

Znači, zajedno sa životom na nivou podruma ide i određena svijest/svjesnost koja je takođe na nivou podruma, bez obzira na to koliko ona bila izmanipulisana od strane ‘druga Marka’. Tako imamo podrumaše na podrumskom nivou svjesnosti koji su programirani cijelom jednom paletom mentalnih programa, što znači da oni smatraju da je upravo njihovo vjerovanje (tj. mentalni program), jedino ispravno...

.........................................................................................................
.........................................................................................................

Pozdrav

:oops:
IZVJEŠTAJ ZA DAN 27.12.2007

DRUŽE CRNI

tekst se u cjelini nalazi na temi "filmovi inspirisani teorijama zavjere" ili tako nešto /ovo mi je prvi izlazak sa ovog foruma u drugu pažnju, pa su mi slova bila malo mutna :mrgreen: /

mislio sam da bi se naši podrumaši :love11: trebali upoznati sa ovom vrijednom informacijom.
kad smo već kod toga, ono što smo pričali za stan...

:evil:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet dec 27, 2007 9:08 pm 
Moderator

Pratim ja glavnu sekciju ovog foruma i tamo sam našao puno više stvari koje su me dovele do spoznaja, nego podforum Kastaneda.

Kastaneda je super, no toliko toga sam od njega već prije apsorbirao umno i tjelesno da mi je manje više suhoparno pisati na tu temu, osim ako se vodi zanimljiva rasprava.

Od Kastanede sam krenuo, a povezujem sve polako sa ostalim učenjima, i ima čudesnih stvari koje nisu u vezi Castanede a opet se priča o istim stvarima.

Ovdje se pretežno prosipa žuč ko je veći ratnik, i tko je nešto ili nije... a malo je pravih rasprava i međusobne pomoći.
Ipak mi se čini da stvari idu na bolje. :D

Preporučam svima kasiopejske transkripte i ostale srodne materijale jer se tako može jako puno proširiti pogled jednog "ratnika".

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet dec 27, 2007 11:04 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
... a malo je pravih rasprava i međusobne pomoći.

Da, komentira se o bezvezarijama umjesto da jedni drugima pomazu.
Svako bezveze vuce na svoju stranu.

Kako bi uopce pomogli zemlji oko pomakivanja skupne tocke kad svako vuce na svoju stranu. Na taj nacin zemlje ce odletjeti na jos gore mjesto nego li je sad.

:(

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet dec 27, 2007 11:58 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:

Kastaneda je super, no toliko toga sam od njega već prije apsorbirao umno i tjelesno da mi je manje više suhoparno pisati na tu temu, osim ako se vodi zanimljiva rasprava.

mhm. da vidimo.

promatrač
član foruma

član od: 10. oct 2007
komentari /ukupno/: 214 / 2,74 komentara na dan

komentari na temi karlos kastaneda: 153
komentari na svim ostalim temama: 61

jesmo mi sa ovog podforuma malo na svoju ruku, znamo i da iskočimo iz stanja besprekornosti / čitaj: pravila foruma :wink: /, ali se trudimo da budemo iskreni i da se nikome ne uvlačimo.

možda su neki podrumi prostraniji, suvlji, bolje osvijetljeni, prozračniji, možda i sa keramičkim pločicama. i treba čovjek da ode, da vidi, neka. ali mi volimo ovu našu podrumčinu, neki od nas i zašli u lavirinte ovog foruma zbog baš ovog podruma.

pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet dec 28, 2007 1:01 am 
Član foruma

Meni je osobno Castaneda dosta dobar, čitajući ga stvarno sam dobio puno informacija o alternativnoj, tj. jedinoj pravoj stvarnosti. Njega sam uz Dejvida Ajka najbolje proučio, al imam osijećaj da je vrijeme da ga malo pustim sa strane, da uđem dublje sam u te spoznaje, da se ne naučim na njegove knjige, da se ne naučim samo čitati ga, da on ne postane moja čvrsta točka, točka konsenzusa. Jednostavnim riječima opisuje komplicirane stvari. Nekoliko sam njegovih ideja i sam prepoznao, a mnoge sam vidio i drugdje. Bile njegove priče istinite ili ne ,meni su bile poučne!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet dec 28, 2007 1:09 am 
Moderator

Anonimus je napisao/la:
Meni je osobno Castaneda dosta dobar, čitajući ga stvarno sam dobio puno informacija o alternativnoj, tj. jedinoj pravoj stvarnosti. Njega sam uz Dejvida Ajka najbolje proučio, al imam osijećaj da je vrijeme da ga malo pustim sa strane, da uđem dublje sam u te spoznaje, da se ne naučim na njegove knjige, da se ne naučim samo čitati ga, da on ne postane moja čvrsta točka, točka konsenzusa. Jednostavnim riječima opisuje komplicirane stvari. Nekoliko sam njegovih ideja i sam prepoznao, a mnoge sam vidio i drugdje. Bile njegove priče istinite ili ne ,meni su bile poučne!

Prvo sam pročitao večinu knjiga više puta pa prestao čitati i živio dalje.
Puno poslije sam krenuo čitati nasumično poglavlja iz raznih knjiga i pronašao duboko slaganje u Castanedinim tekstovima i shvatio mnoge stvari koje mi prije nisu bile jasne.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet dec 28, 2007 5:27 pm 
Član foruma

Eto, ja sam izgleda upravo završio tek prvu trećinu tvoga dijela, namjeravam preći na drugu. Ne znam kako će završiti jer svaki čovijek ima svoj put, al tako sam i ja nešto planirao, al kako završi će završit.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet dec 28, 2007 6:01 pm 
Moderator

Anonimus je napisao/la:
Eto, ja sam izgleda upravo završio tek prvu trećinu tvoga dijela, namjeravam preći na drugu. Ne znam kako će završiti jer svaki čovijek ima svoj put, al tako sam i ja nešto planirao, al kako završi će završit.

Smatram da je sve znanje već u nama, "samo" ga treba aktivirati, raspirivati tu vatru u nama... pa vrijeme načini svoje u tom stanju.

Čitanje Castanede je dobar način za to, a pogotovo ako se vjeruje...bude otvoren.

Izgleda se tim putem u fizičkom smislu naša okljaštrena DNA počinje obnavljati i pupati ne bi li povratila sve one dijelove koje je netko odstranio ili su zakržljali.

Problem sa DNA je u tome da su potrebne godine da bi ponovo izrasli iz nove DNA i imali tijelo u skladu s novim ustrojem. To je dug i bolan proces ko da se ponovo rađamo.

Koliki je ono ciklus da izmjenimo kompletno tkivo? Oko pet godina?
A imamo promjene u kontinuitetu ako napredujemo.
Depresije.....nesanice.....svakakvi bolovi.... su manje više nužna posljedica aktiviranja "junk" dijelova DNA.
Čovjek se mnogo bori sa sobom dok ponovo raste, otud i naziv "ratnik".

Brijem da je dobar dio zaspale ili odstranjene DNA u stvari veza sa našim dvojnikom u nagualu i znanjem kreatora.

Naravno ovo je samo jedan način da se nešto kaže, ne mora biti točan.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet dec 28, 2007 6:32 pm 
Član foruma

Smatram da je sve znanje već u nama, "samo" ga treba aktivirati, raspirivati tu vatru u nama... pa vrijeme načini svoje u tom stanju.

Čitanje Castanede je dobar način za to, a pogotovo ako se vjeruje...bude otvoren.

Izgleda se tim putem u fizičkom smislu naša okljaštrena DNA počinje obnavljati i pupati ne bi li povratila sve one dijelove koje je netko odstranio ili su zakržljali.

Problem sa DNA je u tome da su potrebne godine da bi ponovo izrasli iz nove DNA i imali tijelo u skladu s novim ustrojem. To je dug i bolan proces ko da se ponovo rađamo.

Koliki je ono ciklus da izmjenimo kompletno tkivo? Oko pet godina?
A imamo promjene u kontinuitetu ako napredujemo.
Depresije.....nesanice.....svakakvi bolovi.... su manje više nužna posljedica aktiviranja "junk" dijelova DNA.
Čovjek se mnogo bori sa sobom dok ponovo raste, otud i naziv "ratnik".

Brijem da je dobar dio zaspale ili odstranjene DNA u stvari veza sa našim dvojnikom u nagualu i znanjem kreatora.

Naravno ovo je samo jedan način da se nešto kaže, ne mora biti točan.[/quote]

S tezom tihog znanja se slažem, a ovo za DNA nisam ni čuo niš, jel to neka tvoja filozofija ili si to negdje pročitao? Zvuči zanimljivo.
Također smatram da čovijek koji kroči tim putem najviše ratuje s sobom, svojim navikama, opsesijama. No meni za sada put nije bio previše bolan, ja inače nisam osoba koja upada u neke prevelike depresije, jeste da imam zadnje vrijeme opake noćne more,al to je više-manje sve od lošeg.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet dec 28, 2007 6:43 pm 
Moderator

Vidi kasiopejce tu na forumu u vezi DNA, njih čitam, vjerovatno ima još negdje o DNA, moram još dosta toga pročitati.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.