Sada je: pon maj 05, 2025 1:15 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sub dec 22, 2007 12:21 am 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Da li bi te smetalo da sad umreš? :roll:

Da ti sad netko pruži ruku da odeš u slobodu, bi li mogao pomesti očima svoj svijet i zauvjek nestati??

Ne seri o zivotu sa pozicije opozicije! Ako ista vredis moras ga braniti zivotom i u tome je kvaka prvog prstena moci,zar mislis da preko toga postoje milodari??

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub dec 22, 2007 12:26 am 
Član foruma

Picka materina to je deviza jedne od najvecih pizda u mojem okruzenju i nemoj misliti da ona nezna sta je picka materina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub dec 22, 2007 12:52 am 
Moderator

Norma_l je napisao/la:
promatrač je napisao/la:
Da li bi te smetalo da sad umreš? :roll:

Da ti sad netko pruži ruku da odeš u slobodu, bi li mogao pomesti očima svoj svijet i zauvjek nestati??

Ne seri o zivotu sa pozicije opozicije! Ako ista vredis moras ga braniti zivotom i u tome je kvaka prvog prstena moci,zar mislis da preko toga postoje milodari??

Citat:
Picka materina to je deviza jedne od najvecih pizda u mojem okruzenju i nemoj misliti da ona nezna sta je picka materina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A što te toliko zasmetalo u mom pitanju? Ne bi u treću pažnju da ti se sad ili za tjedan dana nudi?
Da li si dovoljno močan spoznati da ne vrijediš ništa?
I još močniji da spoznaš ni ne moraš vrijediti?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub dec 22, 2007 1:01 am 
Član foruma

meni je drago da dodjem do neke konverzacije ali kao sto sam rekao ona granici sa rubnim podrucjima svakodnevnice i ja tezim da to podignem na pijadestal apsurda.
To je teatar besmisla,naravno ako neko od mudrijasa ima petlju da ga definira.
Imam raspona za teatar godoa!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub dec 22, 2007 1:05 am 
Moderator

Norma_l je napisao/la:
meni je drago da dodjem do neke konverzacije ali kao sto sam rekao ona granici sa rubnim podrucjima svakodnevnice i ja tezim da to podignem na pijadestal apsurda.
To je teatar besmisla,naravno ako neko od mudrijasa ima petlju da ga definira.
Imam raspona za teatar godoa!

Pa široko ti polje :), samo nemoj tako psovati jer će netko morati brisati postove.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub dec 22, 2007 1:07 am 
Član foruma

norma_i , zašto takojako želiš ostati normalan?
kada gledas svijet iz unutrasnje tisine , do koje mozes doci na mnogo nacina, potrebna je samo namjera ili barem zelja , onda je svijet ono sto vidis , ono sto jest , i ti si ono sto jesi , nisi ni normalan nenormalan.
dokle god ti budu važna tuđa mišljenja o tebi dotad ćeš ostati normalan :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub dec 22, 2007 1:39 am 
Član foruma

Gledaj nix:
Tu je sdrzan citav moj zivot svi rasponi koje mozes ocekivati jer su univerzalni a opet imaju interne igrace ,recimo familijarne i to je teatar besmisla,cekanja godoa ili u mom slucaju recimo rodjackog besmisla.
Vjeruj mi nismo rodjaci i bolje ti je.Sa jedne strane volis Tomsona a sa druge mrzis.
Dakle evo ti moj veliki srednji prst na racun tompsona i mojih pet prstiju na bankovni racun a sve ostalo kao sto sam reko:Tose je bi predobar za ovaj kurberaj!
Glupo je a nije besmisleno,dakle necemo da idemo niz dlaku!Prgavi smo jer volimo svoj zivot.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub dec 22, 2007 2:48 am 
Moderator

Razapet si između slobode, apstrakcije koju nazireš i rodbinske stvarnosti običnog života koja te veže tu i tome se ne vidi kraja? Jel tako nekako? Shvačam tvoju bol ako je tako.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub dec 22, 2007 10:18 am 
Član foruma

kriger je napisao/la:
Antoan je napisao/la:
...(iako mistika nije na vrhu po mogućnostima i metodu sudbonosno bitnih saznanja, za nas, živa bića, bića svetlosti, a ne tame);...

možeš li ovo malo da pojasniš ? na šta konkretno misliš ?

pozdrav :)

PS. nije provokacija ili poziv na polemiku, samo radoznalost :thumbup:

PraŠćajte na dužini :mrgreen:

U osnovi, saznavati možemo upotrebom naših 5 telesnih čulnih organa za sticanja znanja, (vrlo oskudna znanja o stvarnosti stičemo tako; čula često varaju i opažaju samo fragmente stvarnosti, ne celinu, ne sve aspekte - Huan bi rekao da su čula nivoi svesti), taj nivo imaju i životinje na razne i često znantno dublje načine od čoveka.

Zatim upotrebom rasuđivanja na razne načine. Ovde je filosofija glavni predstavnik, koja nastoji spekulativnim moćima uma otkriti istinu o nama, stvarnosti, svetu u kome smo, konačnom prvobitnom uzroku svih ostalih uzroka...

U materijalnoj nauci se čulno opažanje i rasuđivanje pomažu eksperimentom da bi se nešto saznalo (nažalost to su sveli samo na fizički nivo realnosti - na proučavanje materijalnih elemenata i njihovih interakcija). I istovremeno debelo zagazili u zamke racionalizma (ne racaionalnosti, već racionalizma! - to kada se ima takvo sagledavanje stvarnosti po kome se razum smatra jedinim ili makar najglavnijim izvorom saznanja kojim se može doći do istine (katastrofalna spekulativna predpostavka koja je i zavela čitavu civilizaciju) To je ujedno i problematika upotrebe čistoga uma, zaglibljivanje u racionalnost a pored toga i velike ograničenosti upotrebe logike u otkrivanj konačnih istina. Budući da je logika u suštinskim pitanjima nekonkluzivna, nepotpuna i induktivna, a ljudi se često u njenoj upotrebi varaju pa vlastite spekulacije predstavljaju kao konačne zaključke iako u njima nema nikakve apodiktike (logičke nužnosti, to kada iz premisa nužno sledi određeni zaključak), već tek puke spekulativne mogućnosti.

Zatim tu je metafizika tj. mistika čiji je predmet proučavanja nad-fizička (metafizička) realnost, a što je izvan i teoretskih mogućnosti dosega čulnog opažanja i čiste upotrebe uma, rasuđivanja, Ona se bazira na promenama nivoa svesti i kombinovanju nivoa svesti (kao kada se u običnom sanjanju kida kontinuitet svesti sa javom, u mistici se taj kontinuitet ponovo povezuje pa nam se svest sa jave fuzioniše sa svešću iz snova; inače dva raličita nivoa svesti i kod običnih ljudi najčešće razdvojena, jel, čovek kapira da je sanjao san tek kada se probudi, a mističar to kapira i u toku trajanja sna i to praktično koristi - na sličan način i ovo što nam se dešava na javi je u suštini san - samo da bi to spoznali nužno je da probudimo četvrti nivo svesti - da se probudimo u nivou svesti koji nam omogućava da spoznamo da je ovo samo san - inače dok ovaj san jave traje nema načina da skopčamo da sanjamo, baš kao što ni običan čovek ne skopča da sanja sve dok se ne probudi u različitom nivou svesti od sanjanja).

U ova saznanja spada i ono što Huan zove nemim znanjem; znanje koje nije ni pod-logično (čulna saznanja) nije ni logično a ni nelogično, već prosto - nad-logično; nešto u nama zna bez da nužno rasuđuje (mada se i rasuđivanje u vezi sa tim može javiti kao objašnjavanje razuma šta se to zbiva, al to je samo opis, ne i spoznaj opisivanog nemim znanjem) i nužne upotrebe telesnih čulnih organa. To je potencijal koji imamo i možemo da iskoristimo baš kao što smo naučili koristiti i razum, malo po malo,nismo ga imali razvijenog pri rođenju. To nisu ljudi od razuma, već ljudi od znanja, mada im i razum finkcioniše sasvim dobro, ali se njihova spoznaja ne svodi samo i jedino na razum, što je spomenuti racionalizam. Ovaj metod se dosta oslanja i na empiriju. Metafizika i mistika su dakle empirijske nauke koje se bave suptilnim materijalnim nivoima i u najboljem slučaju mogu da zagaze u pliće spoznaje Apsoluta, spoznaju bezličnih odlika Apsoluta. To je granica mistike, ona dalje ne može od te spoznaje, nema čime; iako je i to vrlo visoko, ali nije sve u svemu.

Konačno, postoji devocijska duhovnost. Ona obuhvata i sve predhodno (čula, racionanost, religiozno-mistično iskustvo - empiriju) ali izvore saznanja crpi iz transcendentalne objave - izvora saznanja koji nije dostupan ni upotrebom čistih čula, ni čistog uma, niti je u dosegu otkrića koja se mogu postići mistikom (promenom kombinacijama i manipulacijama nivoima svesti). Rudimente i obrise toga danas možemo videti u onome što se zove religija, iako su je u današnje vreme letači uglavnom iskoristili i koriste za svoje svrhe ("Oni to svima čine, čak i nagualima.") a to čine i činiće i sa ovim znanjem koje je objavio Kastaneda.

Tako su okultizam i magija tipičan primer zastranjenja u mistici, kada letači metode mistike podrede ne sticanju slobode već egoističnim niskim ciljevima, čemu su podlegli drevni vračevi i za šta uvek postoji velika opasnost da se podlegne na putu mistike. Jer mnogi ne mogu odoleti ponudama i darovima moći kao ni marifetlucima („Nešto se kuva u tom vraškom svetu", rekao je. „A ja ne mogu da razaberem šta je to.") neorganskih bića, čija je svest beskrajno dublja i tananija od našem, a čije je "srce" zastranilo sa puta slobode, pa radi svojih prolaznih interesa i samoodržanja u tom stanjum, nas koriste za te svrhe i uvlače u taj besmisao. Čega se Huan, koji je, izgleda, bio istinski vrhunski mistik a ne magijaš i okultistagrozio:

„Nikad mi se nisu naročito dopadala", rekao je. „Naravno, glavni razlog je moj strah od njih. Nisam bio kadar da ga savladam kad je trebalo, i ostalo je tako.

„Da li ih se sada plašiš, don Huane?"

„To što osećam nije strah, već gađenje. Ne želim ništa od njih."

„Da li postoji određen razlog za to gađenje?" „Najbolji razlog na svetu; mi smo potpuno različiti. Oni vole robovanje, a ja slobodu. Oni vole da kupuju, a ja ne prodajem."

Valja primetiti kako se čitav savremeni svet sveo na kupovinu i prodaju i na iznurujuću ekspolotaciju u vezi sa tim jednih u donosu na druge, tipičan obrazac kako deluju neorganska bićа, ali to nije ni malo površno i otvoreno već vrlo perfidno i tanano:

“Rekao si da je u pitanju razmena, ali šta mi dobijamo iz takve otimačine?”

“U zamenu za našu energiju, letači nam daju naš um, naše sklonosti i naš ego. Za njih, mi nismo njihovi robovi već vrsta plaćenih radnika. Oni su podarili te privilegije primitivnoj rasi i dali nam dar razmišljanja koji nas je unapredio; zaista, oni su nas civilizovali. Da nije njih, mi bi se još uvek skrivali po pećinama ili pravili gnezda u vrhovima drveća.”

Ja bih dodao da nam oni na taj perfidan način ne otimaju samo našu energiju, već i naše dragoceno vreme - dve najvažnije stvari koje imamo da bi ih iskoristili na putu slobode, bez kojih se ne može učiniti ništa a sa kojima se može postići sve. Savremeni uslovi u svetu sve više poprimaju goreopisanu odliku tobož mi nismo robovi već radnici u razmeni "dobara" a i civilizacija ne da "napreduje", vidi kako se sve samo izgradilo i kako je "civilizovano" Perfidna smrdljiva obmana u bespućima i zamkama lavirinata racionalizma i materijalizma.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub dec 22, 2007 10:33 am 
Član foruma

"„Misliš li da bi trebalo da odbacim neorganska bića, don Huane?"

Nije mi odgovorio; umesto toga, objasino je da je ceo svet neorganskih bića stalno ustrojen da podučava. Možda zato što neorganska bića imaju dublju svest od naše, ona se osećaju pozvana da nas uzmu pod svoje.

„Nisam video nikakav razlog da postanem njihov đak", dodao je. „Njihova cena je suviše visoka."

„Koja je njihova cena?"

„Naši životi, naša energija, naša odanost njima. Drugim rečima, naša sloboda."

„Ali čemu oni podučavaju?"

„Stvarima koje odgovaraju njihovom svetu. Isto kao što bismo mi učili njih, kad bismo mogli da ih učimo, stvarima koje odgovaraju našem svetu. Međutim, njihov je metod da uzmu naše osnovno „ja" kao meru onoga što nam je potrebno i uče nas u skladu sa tim. Veoma opasna stvar!"

„Ne vidim zašto bi to bilo opasno."

„Ako neko uzme tvoje osnovno „ja" kao meru, sa svim tvojim strahovima i pohlepom i zavišću, i tako dalje, i tako dalje, i podučava te onome što udovoljava tom užasnom stanju bića, šta misliš kakav će biti rezultat?"

Nisam mogao da uzvratim. Mislio sam da savršeno shvatam razloge njegovog odbijanja.

„Problem sa drevnim vračevima je u tome što su oni naučili predivne stvari, ali na osnovu svojih neiskvarenih nižih Ja", nastavio je don Huan. „Neorganska bića su postala njihovi saveznici i, uz pomoć promišljenih primera, oni su drevne vračeve učili čudima. Njihovi saveznici su izvodili svoja dela, a drevni vračevi su vođeni korak po korak da podražavaju ta dela, ne menjajući ništa u svojoj osnovnoj prirodi."

„Da li ti odnosi sa neorganskim bićima postoje i danas?"

„Ne mogu na to da odgovorim verodostojno. Sve što mogu da kažem je da ne mogu da zamislim da ja sam održavam takav odnos. Vezanost te vrste remeti našu potragu za slobodom gutajući svu našu raspoloživu energiju. Da bi istinski sledili primere svojih saveznika, drevni vračevi su morali da provode čitav život u svetu neorganskih bića. Količina energije koja je potrebna da se takvo neprekidno putovanje ostvari je zapanjujuća."

„Da li hoćeš da kažeš, don Huane, da su drevni vračevi mogli da žive u tim svetovima kao što mi, živimo u ovom?" „Ne baš kao što mi postojimo ovde, ali je sigurno da su živeli; zadržali su svoju svest, svoju posebnost. Sanjački izaslanik je postao životno najvažniji entitet za te vračeve. Ako vrač želi da živi u svetu neorganskih bića, taj izaslanik je savršen most; on govori, i sklon je da podučava, da vodi."

„Da li si ikada bio u tom svetu, don Huane?" „Bezbroj puta. I ti si bio. Ali nema smisla da o tome sada govorimo. Još nisi očistio sve naslage sa svoje sanjačke pažnje. Pričaćemo jednog dana o tom svetu."

„Da li sam ja to shvatio, don Huane, da ti ne prihvataš niti voliš tog izaslanika?"

„Niti ga prihvatam niti ga volim. On pripada drugom stilu, stilu drevnih vračeva. Osim toga, njegova učenja i vođstvo u našem svetu su glupost. A za tu glupost izaslanik uzima od nas ogromne količine energije. Jednog dana složićeš se sa mnom. Videćeš."

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub dec 22, 2007 1:08 pm 
Moderator

Norma_l je napisao/la:

Mnogi najavljuju milodar ciljano na 2012. no može biti i za par mjeseci. Međutim za one koji imaju sebe i svoj svijet i svoja postignuća će to biti i prokletstvo.
Imao sam poučni san na tu temu, za "strogo materijalnog" čovjeka nestajanje prostor-vremena i koncepta vrijednosti će biti prevelik šok da bi ostao pri sebi.
Naravno sve je pretpostavka.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned dec 23, 2007 10:53 am 
Član foruma

Antoan je napisao/la:
kriger je napisao/la:
Antoan je napisao/la:
...(iako mistika nije na vrhu po mogućnostima i metodu sudbonosno bitnih saznanja, za nas, živa bića, bića svetlosti, a ne tame);...

možeš li ovo malo da pojasniš ? na šta konkretno misliš ?

...Konačno, postoji devocijska duhovnost. Ona obuhvata i sve predhodno (čula, racionanost, religiozno-mistično iskustvo - empiriju) ali izvore saznanja crpi iz transcendentalne objave - izvora saznanja koji nije dostupan ni upotrebom čistih čula, ni čistog uma, niti je u dosegu otkrića koja se mogu postići mistikom (promenom kombinacijama i manipulacijama nivoima svesti). Rudimente i obrise toga danas možemo videti u onome što se zove religija, iako su je u današnje vreme letači uglavnom iskoristili i koriste za svoje svrhe ("Oni to svima čine, čak i nagualima.") a to čine i činiće i sa ovim znanjem koje je objavio Kastaneda.

da ti je prosto. hvala na odgovoru

dakle religija. pomišljao sam da je ona /religija/ u pitanju.

samo, kako se tu uklapa kastanedina /don huanova/ priča o ljudskom kalupu / "unutrašnji oganj"/.
don huan tim konceptom kao da hoće reći da je to stanje do kojeg s dopirali uglavnom svi donosioci objavljenih religija ?

čini mi se da je neko već raspravljao o tome ovdje negdje na forumu, samo ne mogu da nađem :?

pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned dec 23, 2007 1:13 pm 
Član foruma

kriger je napisao/la:
da ti je prosto. hvala na odgovoru

dakle religija. pomišljao sam da je ona /religija/ u pitanju.

samo, kako se tu uklapa kastanedina /don huanova/ priča o ljudskom kalupu / "unutrašnji oganj"/.
don huan tim konceptom kao da hoće reći da je to stanje do kojeg s dopirali uglavnom svi donosioci objavljenih religija ?

čini mi se da je neko već raspravljao o tome ovdje negdje na forumu, samo ne mogu da nađem :?

pozdrav

Da, Huan u poglavlju o ljudskom kalupu ima tome slučne aluzije. To nije čudno, one je pre svega mističar, i to retko dobar mističar, a mistika niti zna puno o teologiji (nauci o Bogu) niti može znati, niti je autoritet u toj oblasti.

Bilo je isto tako drugih, legendarnih mističara drevnih doba koji su takođe imali svoj pogled na ta pitanja, bilo pozitivan bilo negativan. Takođe mnoga druga učenja (Budizam, impersonalizam, materijalizam...) imaju svoje dotične doktrine i slavne predstavnike i u okviru njih svoj pogled na teološka pitanja, a tu su naravno i teološke nauke sa svojum fiosofijama istine. Mistika nije jedina oblast ljudskog saznanja i delovanja, te se i ne može uzeti kao sve u svemu i konačna reč spoznaje ili pak konačan kriterijum ni stvarnosti a pogotovo ne istinitosti.

A čemu će se čovek prikloniti je već pitanje najdublje unutarnje sklonosti srca. ("Vaše srce će biti tamo gde je blago vaše"). To je stvar slobode volje i izbora, u kakvoj će stvarnosti živo biće da živi (budući da stvarnosti ima puno, a istina je jedna) No šta je i kakva je ta Istina, nije stvar slobode izbora i nečije volje ili ćefa. Po slobodi volje ko kako hoće, a po prirodi, stvari (pojava, bića) su samo onakve kakve jesu i nikako drugačije.

Zaključak kakav bi se mogao izvesti iz priče o ljudskom kalupu a pogotovo njegovo nekorektno uopštavanje na sve objavljene religije je prilično bledo i naivno (iako u određenom istorijskom kontekstu pokrštavanja južnoameričkog kotinenta mačem i ognjem i sličnim izrazima hrišćanske "ljubavi" i u okolnostima raskalašnog, teoretski dobro potkovanog sveštenstva, a nikakvih praktičara, - takve pomisli imaju svoju logičku formu i osnovanost) No, ako se zna šta kažu duhovno-teološka učenja i praktični svedoci tih Istina, i na čemu se osniva tologija, takav jedan pogled, vezano za "ljudski kalup" gotovo da ne nosi nikakvu težinu niti ima obavezujući vrednost i snagu.

U svakom slučaju moj skromni lični stav je da to smatram pitanjem slobode volje i unutarnje sklonosti. I ako će neko da bira između ovog savremenog materijalističkog iluzija-debeljača :mrgreen: pogleda na svet i mistike, onda bih mu u svakom slučaju preporučio mistiku (koja obuhvata i priznaje i fizički nivo egzistencije, ali ne kao sve u svemu, već ga nadilazi) i koja je tračak i izraz istinske slobode od robovanja jednom tako uskom pogledu na svet i stvarnost, kao što je materijalizam (nije mi poznat uži i ograničeniji pogled na svet, istinu i stvarnost). Al nikome ne bih preporučio da se zadrži i ostane na bilo čeme što nije konačna i krajnja istina, prvobitni uzrok svih ostalih uzroka, makar i došao do izvesnih aspekata Apsolutne Istine. Nikako ne bih nastojao izbaciti iz slike stvarnosti ni ovaj fizički nivo egzistencije, ni mistiku, ali ni teologiju (nju ponajmanje). Samo svekupnost našeg bića je istina o našem biću, svetu i stvarnosti.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned dec 23, 2007 2:49 pm 
Moderator

Kako večina ljudi s Castaneda podforuma ne kopa po metafizici, stavit ću i ovdje post...

Trebamo se pripremiti za kolektivnu svijest.

Kako ja to vidim, u kolektivnoj svijesti nismo nimalo bitni kao pojedinci i ne funkcioniramo ko pojedinci, čak ni ne vidimo svrhu ko pojedinci nego nekako nepojmljivo močno drugačije, reklo bi se možda potuno bezbrižno ko u beskonačnoj vjeri prema stvarnosti ukupnog bića.
(vrijedi isto i za družinu Naguala, samo na malo)

Ono što je problem uvidjeti je to da nam svrha nije ni potrebna da bi postojali u svoj sojoj radosti.

Uopće ne moramo biti nimalo važni nikome na ovome svijetu (pa ni sebi) da bi lijepo i močno postojali.

Ja nemam niša (nije bitno što piše na tekućem računu Mr. Green),
ne moram ni ja osobno biti ništa ograđeno defnicijom ljudskosti...
ne moram pred ničim i nikim braniti svoj svijet jer nemam i ne moram imati nikakvu vrijednost...
pa se u moj svijet mogu naseliti nove močne spoznaje (znanje) koje su prije bile u konfliktu sa osnovnim idejama OPS postojanja...

Znanje cijelog svemira samo čeka da se naseli u nas ili nam bude na raspolaganju, čim se maknu fiksne ideje sistema vrijednosti predatorskog uma.

Osjetite se slobodnim dopuniti me, ispraviti...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon dec 24, 2007 12:48 am 
Član foruma

Mislim da postoje dvije struje na ovom podforumu.

Jedna koja trazi ucitelja i vodju i voli svoj zivot vise od samog sebe a
druga koja istinski vjeruje u duha i osjeca nemo znanje, kojoj netreba materijalno dokazivanje ni logicno razmisljanje, koja bi odma i sad rado presla u trecu paznju.

Ispravite me ako grijesim!
:mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon dec 24, 2007 11:39 am 
Član foruma

upperground je napisao/la:
Mislim da postoje dvije struje na ovom podforumu.

Jedna koja trazi ucitelja i vodju i voli svoj zivot vise od samog sebe a
druga koja istinski vjeruje u duha i osjeca nemo znanje, kojoj netreba materijalno dokazivanje ni logicno razmisljanje, koja bi odma i sad rado presla u trecu paznju.

Ispravite me ako grijesim!
:mrgreen:

Ipak mislim da tehnika prelaska u treću pozornost zahtijeva godine učenja, i osobno ne vijerujem da postoji i jedna osoba ovdje sposobna za takvo putovanje. Što se tiče dokazovanja, pa čovijek treba imati nekakav dokaz, inače što bi to moglo biti? Samo obmana, no jaka obmana budući da čovijek misli da ide ka slobodi, dok je to samo još jedna iluzija. Naravno to je samo moje mišljenje.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon dec 24, 2007 12:09 pm 
Moderator

Anonimus je napisao/la:
Ipak mislim da tehnika prelaska u treću pozornost zahtijeva godine učenja, i osobno ne vijerujem da postoji i jedna osoba ovdje sposobna za takvo putovanje.

Nema tu tehnike, radi se o vanjskoj sili, a čovjek mora biti spreman za to.
A to ne zahtjeva tek godine učenja, nego prije više desetljeća učenja i dubokih spoznaja.
I, u redu, ne vjerujem ni ja da postoji i jedna osoba spremna za treću pažnju. No ima ih koji se makar iz daleka spremaju za svaki slučaj.
Citat:
Što se tiče dokazovanja, pa čovijek treba imati nekakav dokaz, inače što bi to moglo biti?

Nikad dokaz nečeš naći. Moraš se sam drznuti učiti.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon dec 24, 2007 1:05 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Anonimus je napisao/la:
Ipak mislim da tehnika prelaska u treću pozornost zahtijeva godine učenja, i osobno ne vijerujem da postoji i jedna osoba ovdje sposobna za takvo putovanje.

Nema tu tehnike, radi se o vanjskoj sili, a čovjek mora biti spreman za to.
A to ne zahtjeva tek godine učenja, nego prije više desetljeća učenja i dubokih spoznaja.
I, u redu, ne vjerujem ni ja da postoji i jedna osoba spremna za treću pažnju. No ima ih koji se makar iz daleka spremaju za svaki slučaj.
Citat:
Što se tiče dokazovanja, pa čovijek treba imati nekakav dokaz, inače što bi to moglo biti?

Nikad dokaz nečeš naći. Moraš se sam drznuti učiti.

Mislim da si zamijenio bliskoznačnice ili sam možda i ja to učinio, al mislim da se načelno slažemo što se tiče tehnike/učenja/spoznaje, samo sam uzeo neku drugu riječ, smisao je isti.

No što se tiče dokaza,nebih se složio s tobom da ih nikada neću naći jer ih već jesam i to nekoliko. Put znanja je moj put, odavno sam se drznuo krenuti tom čudesnom stazom.

Pozdrav!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon dec 24, 2007 1:24 pm 
Moderator

Ma ko će se razumjeti preko foruma :) nikom ništa...ko da je pahulja snijega pala.

Svima želim ugodne blagdane!
Ma što slavili.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon dec 24, 2007 4:37 pm 
Član foruma

Oni koji se žele shvatiti ,shvatiti će se, oni koji se ne žele, neće se!
Oni koji traže sličnosti, naći će ih, oni koji treaže raličitosti, naći će ih!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.