Sada je: pon maj 12, 2025 1:49 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 68  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pon dec 03, 2007 10:33 am 
Početnik

Katrin je napisao/la:
Citat:
E pa primetio sam, da evo vec peta nedelja sanjam isti san...svake subote
Nalazim se u nekakvoj vrsti ogromnog dvorista gde se nalaze zivotinje, drzim ih zajedno odvojene od sveta....
Ali sve je nekako cudno, mutno, cuju se glasovi ali ne znam ciji su glasovi u pitanju, ljudi ili te zivotinje...probudim se nekad bas isfrustriran jer ne razumem a pokusavam da razumem......
Interesantna stvar je sto je u pitanju samo taj i taj isti dan, a ne random pon. sre. itd ....!
Neznam sta da mislim......ako moze malo prosvetljenje....a i trenutno sam na zivotnom raskrcu.....Moze li mala pomoc ja cu pomoci ako budem znao nesto sto vama treba....

Nozda iman nekih nerijesenih problema s nekim ljudima koje jednostavno trebas pustiti i krenuti dalje.

To jeste tako, puno ti hvala, mnogo si mi pomogla....Hvala Katrin....
:roll:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon dec 03, 2007 12:43 pm 
Moderator

Sanjao sam prošlu noć vrlo zanimljiv sam sa primjesama nečeg drastičnog kao što je zaustavljanje vremena više puta u polu-snu.

E sad da ne duljim što je sve bla bilo nebitno, u snu je došao dan kad će se vrijeme zaustaviti za ljude i više vremena neće postojati, što je crnilo i mrak za ljude. Donekle je paničan osječaj tog zaustavljanja vremena no nije mi prvi ni peti put pa se ovaj put nisam prestrašio. Uglavno ljudi će morati odustati od sebe i svijeta kakvog znaju jer će se on zaustaviti u svom postojanju i rasplinuti zaboravljen. Tako stisnuti u točki vremena koje ne ide će mnogi uočiti da ne moraju biti stisnuti i patiti, nego da je to vrli novi svijet iz kojeg može proizaći sve. Bolesnima će se izgubiti smisao bolesti. Oskačenima će se izgubiti smisao osakačenosti. Zdravima će se izgubiti smisao zdravlja (imao sam u snu i razgovore s nekim bogaljem kojeg sam pokušavao uvjeriti da će vrijeme njegove sakatosti prestati postojati a on me sumnjičavo gledao ko da mu hoću nešto podvaliti).

Eto, to je to.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri dec 05, 2007 1:58 pm 
Početnik

evo mene opet..imao sam opet zanimljiv san...
pomalo mi je mutan ali ovako je isao otprilike...sa svojim bliznjima sam u prirodi u nekoj kuci pored jezera.pratimo vijesti i kao odjednom shvatimo da nas netko naganja tj rat je.bojimo se ali opet se ne bojimo boriti.u jednom trenutku dolazi ta dugo ocekivana "vojska" i skuzim da su to nekakvi covjeku slicni polukukci.ne mrem detaljno opisati ali tipa umanjena verzija onog kukca iz man in black samo kaj ima vrlo slicno tijelo covjeku.koriste raznorazne maceve,koplja, uglavnom hladna oruzja.nemam pojma kaj smo mi koristili.i san se prekida...pa ponovno se sjecam od trenutka kad smo ja i moj bratic sjeli na nekakav stroj kao skuter koji leti i pobjegli prema planini - i kad sletimo taj stroj se pretvori u konja.i opet se tu prekine.zakaj vec u par navrata sanjam stvari koje nisu povezane ni sa procitanim taj dan,nisam gledao filmove takve tematike, niti s ikim razgovarao na slicnnu temu?da mi se ponavljaju slike iz filma nekog opet je predug period od zadnjeg takvog filma pogledanog (pricam o godinama).vec sam imao snove o nekim kataklizmickim ratovima i prije pa me zanima misljenje ostalih, mozda znate razlog koji je u biti banalan.thnx

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri dec 05, 2007 8:32 pm 
Član foruma

Pa zakljucujuci po sebi vjerujem da sanjamo ono sto je na neki nacin povezano s nasim zivotima, zeljama, strahovima...
Ako imas strah od rata ili ako si u ratu izgubio nekoga ili pretrpio veliki stres to ti se jako moze odraziti na snove. Pogotovo ako je taj strah nesvjestan..
Ako si citao na ovom forumu ili bilo gdje o invaziji svemiraca, reptila, greyeva i slicno to ti ostaje u podsvjesti a tvoj strah izlazi na povrsinu kroz snove.
Postoji puno ljudi s post-ratnim traumama, neki cak i polude od toga. Ja se npr. jako bojim aviona jer je za vrijeme rata jedan proletio 10 metara iznad moje glave pa sada cim cujem avion ili helihopter srce mi pocme lupati 100 na sat.
Ako je i kod tebe strah u pitanju moras ga se osloboditi. Nitko nece napasti tebe niti tvoju obitelj. Nikakvi reptili niti grayevi. Cak i da dodje do izvan zemaljske invazije ona ne bi bila tako strasna kao sto svi govore. Vjeruj mi, tajne sluzbe imaju oruzja protiv svakoga, pa i protiv njih samo sto mi obicni smrtnici to neznamo...

slika

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri dec 05, 2007 9:33 pm 
Moderator

Citat:
Cak i da dodje do izvan zemaljske invazije ona ne bi bila tako strasna kao sto svi govore. Vjeruj mi, tajne sluzbe imaju oruzja protiv svakoga, pa i protiv njih samo sto mi obicni smrtnici to neznamo...

Hm, :-k tajne sluzbe imaju i informacije o izvorima besplatne energije, zaista efikasnim lekovima i drugim korisnim stvarima, pa ne vidim da mi ’obicni smrtnici’ imamo neke vajde od toga. Naprotiv, umesto toga nas zaprasuju preko chemtrails-a, truju preko hrane, sire virus side po Africi i na slicne nacine brinu za nasu dobrobit.
Hvala lepo, a da oni mene ipak ne brane... 8)

Inace, interesantni su mi ovi snovi, jer sam i ja preksinoc imala jedan interesantan san u nekom pred-apokalipticnom ambijentu. Neobicna kombinacije atmosfere iz Gospodara prstena pred ulazak u onaj kameni grad i Blade Runner-a. Ali uprkos apokalipticnoj atmosferi, izuzetno pozitivan san uz veoma snazne uvide. Osecala sam se veoma, veoma dobro.
Koincidencije. :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri dec 05, 2007 10:54 pm 
Član foruma

Citat:
Hm, Think tajne sluzbe imaju i informacije o izvorima besplatne energije, zaista efikasnim lekovima i drugim korisnim stvarima, pa ne vidim da mi ’obicni smrtnici’ imamo neke vajde od toga. Naprotiv, umesto toga nas zaprasuju preko chemtrails-a, truju preko hrane, sire virus side po Africi i na slicne nacine brinu za nasu dobrobit.
Hvala lepo, a da oni mene ipak ne brane... Cool

To je sasvim istina. Ali ipak kada bi dosli pred unistenje covjecanstva mislim da bi onda prica bila drugacija. Vjerojatno nebi stitili nas, ali sebe bi. Buduci da su vidjeli da se greysima nemoze vjerovati znaju sto mogu ocekivati i vjerojatno se spremaju na obranu. Iz svih ovih manipulacija tijekom nekoliko stoljeca, vidi se da to nikako nisu glupi i neintelektualni ljudi (to sto su zli, to je druga stvar) pa vjerojatno situaciju neshvacaju olako.
Za vrijeme rata, svaka obrana je dobrodosla. Osim ako se zelis predati bez borbe.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet dec 06, 2007 6:36 am 
Moderator

Citat:
Vjerojatno nebi stitili nas, ali sebe bi. Buduci da su vidjeli da se greysima nemoze vjerovati znaju sto mogu ocekivati i vjerojatno se spremaju na obranu. Iz svih ovih manipulacija tijekom nekoliko stoljeca, vidi se da to nikako nisu glupi i neintelektualni ljudi (to sto su zli, to je druga stvar) pa vjerojatno situaciju neshvacaju olako.
Za vrijeme rata, svaka obrana je dobrodosla. Osim ako se zelis predati bez borbe.

Mislim da se ni one podzemne baze ne grade uzalud. :wink:

Nego, da ’mi’ iskoristimo guzvu i smugnemo na gornji sprat. 8)

Salim se. No, neka zurka ocito predstoji, a karti za ovu 3d utakmicu izgleda nema vise ni kod tapkarosa.
Da zauzmemo dobra mesta, pratimo razvoj situacije i jednostavno delujemo u skladu sa njom. :wink:

A do tada se vratimo na snove.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet dec 06, 2007 1:26 pm 
Početnik

Pozdrav svima na forumu, ja sam nova i nestrpljiva, nadam se da cemo se lepo druziti. Prvom prilikom stavicu sliku,samo kad naucim KAKO... E, sad nesto sto znam. Moguci odgovor za procore. Po jungovskom tumacenju zivotinje u snu predstavljaju nasu Senku, tj. sve ono sto je socijalno neprihvatljivo, nagonsko, jedan deo nas koji bas i nije za pokazivanje i koji se gura pod tepih. Senka je tamna strana naseg bica, i ponekad je tako mocna da predstavlja opasnost od gubitka duse, kako su to neka plemena sirom sveta nazivala. Tipican primer ti je Mefisto, Faustova senka. U bajkama se cesto srece motiv ranjene zivotinje. Ako se secas, procore, ranjenu zivotinju treba isceliti, da bi ti pomogla. Ako je zivotinja u snu preteca, znaci da se nismo upoznali sa nasom tamnom stranom. Stvar je u tome da se u Senci ne nalaze samo nase lose strane, vec i zica zlata koju treba ocistiti od blata i pustiti je da zasija. Sto nam je svestan stav ekstremniji, to je Senka opasnija- recimo, covek koji je fanatik rada, bori se sa unutrasnjim lenjivcem... Tvoj san govori da upuznavanje sa Senkom tek predstoji.Nejasni glasovi, mumlanje, ne znas jesu li ljudski ili zivotinjski... Prati zivotinjske figure u sledecim snovima. Sta zele od tebe? Mozda nesto sto je zaboravljeno, potisnuto, neku dobru osobinu koja ce ti pomoci u razvoju. A razvoj pocinje suocavanjem sa tamnom stranom koju svi imamo... Put nije lak, ne zaboravi da je put individuacije rizican i neizvestan. Ali i nagrade su izvanredne. Recimo, kreativnost, osecanje smislenosti i potpunosti...Nemoj se plasiti svoje tamne strane , kriti je od ljudi, ogradjivati. Mozda je unutra izgubljena dragocenost... Topao pozdrav za sve. :oops:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet dec 06, 2007 1:36 pm 
Početnik

Zaboravih, pocetnicka nervoza, oprostite mi... Posto se san ponavlja, to je znak da je vrlo bitan. Onog trenutka kada snovi prestanu, to moze znaciti da je poruka sna shvacena i prihvacena. Zasto subotom? Mozda je vikend najopusteniji. A mozda, sto je interesantan sinhronicitet, zato sto je za taj dan vezana astroloska simbolika Saturna, onog sto je tamno u nama, i sto su inhibicije, trpljenja, ogranicenja... Pozdrav za procore od nekog ko je rodjen u subotu... #-o

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet dec 06, 2007 2:04 pm 
Početnik

da su snovi uistinu pokazatelji i proslosti i buducnosti evo jedan primjer-sanjao sam kako me zmija ugrizla za palac.(inace se bojim zmija ko vraga).no zmiju sam primio golim rukama i slomio joj vrat.i nakon toga sam ju bacio daleko od sebe.nastavio sam hodat i dosao do velikog drveta kao u nekoj džungli.ispred tog drveta sreo sam svoju obitelj,ali sve iz obitelji,nitko nije falio. i ja sam im kao bio vodic po tom divovoskom drvetu gdje sam im objasnjavao sto je to drvo i zasto je tu.
san sam ispricao "vracari" u mostaru kad sam bio na nagovor frenda.vracara koja me nikad nije vidila ni ista znala je rekla ovako-povrijedio te netko jako blizak kog si volio svim srcem,najvjerojatnije djevojka.mucio si se s tim problemom godinu dana i pobijedio ga potpuno sam(nije rekla dva tri mjeseca nego tocno godinu).utjehu si nasao u svom domu i svojoj obitelji koja uopce to ne zna!
zena je stresla sve.nikom nisam o tome pricao sto mi je ucinila djevojka.sam sam sve to prosao i naravno podsvjesno trazio pomoc doma i od svoje obitelji(druzio se s njima i kako i svi na neki nacin kad su u nekim zivotnim teskocama).taj proces je ali stvarno trajao godinu dana.znam kad smo prekinuli znam kad sam samom sebi priznao da sad mogu dalje i slobodnog srca ponovno uzivat u svemu.sta cete ljubavni jadi nas sve zadese :)
sto zelim reci - priznajem narodnu mudrost i mozda je ona po meni i iz mog pogleda neke stvari skuzila ali ipak...ima tu nesto,svaki san nesto navjesta ili objasnjava sa stopostotnom tocnoscu.eh da san je bio prije nego sam i prekinuo s djevojkom i svega toga.sjecam ga se detaljno jer je jako zivopisan bio i odmah sam ga ispricao to jutro i sestri :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet dec 06, 2007 3:18 pm 
Početnik

Ja nisam vidovita, mogu pokusati da ti odgovorim kakvom- takvom psiholoskom interpretacijom, lutalice. Sto bi mudre bake rekle, san je dobar. Savladaces neke lose stvari, mozda neprijatne uspomene, secanja na rat mozda, teskoce. Pocece nova faza u tvom zivotu, u tebi ima mnogo elana i zivotne energije, zivot pun izazova i vrlo zanimljiv je pred tobom. Toliko, pozdrav! Konj je lep simbol...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet dec 07, 2007 1:48 am 
Administrator

Zanimljivo... vidi što je zmija značila kod još jednog istraživanja:

Narby - Kozmicka zmija

Imaš tu knjigu u Downloadu... hehe, bit će ti zanimljivo saznati kako naša podsvijest komunicira sa ostatkom univerzuma...

Inače, Tristran, dobrodošla i puno znanja ovdje pronašla!

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet dec 07, 2007 3:11 pm 
Početnik

bum skinuo.thnx na savjetima i objašnjenjima ;)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet dec 07, 2007 4:43 pm 
Početnik

Hvala na dobrodoslici! Malo je ljudi sa kojima se mogu razmenjivati ovakva znanja, verujem da cu dosta nauciti.Pratim svoje snove godinama, ponekad nije lako, ali... Fascinantno je kod snova da se mogu tumaciti na nekoliko nivoa, psiholoska interpretacija nije u suprotnosti sa tim da snovi predvidjaju buducnost, naprotiv. Rekla sam da nisam vidovita, ali cesto sanjam stvari koje ce se dogoditi, kao i mnogi drugi ljudi. Recimo, pred skoro svaki ispit unapred znam ishod. Ako sanjam da odnekud padam, da sam se zaglavila u liftu, da ne mogu uci u bus, bolje i ne izlaziti. Pred uspeh, obicno sanjam da se penjem liftom do odredjenog sprata, i cesto pogodim i ocenu po spratu na kom sam izasla. Najcudniji je bio san koji je bio toliko precizan da cu ga pamtiti zauvek i govori o toj relativnosti vremena koju cesto spominjemo.U snu ja razgovaram sa prijateljicom telefonom, ispit je u snu prosao i prepricavam joj sta je bilo, ali tako sto se pred mojim ocima odmotava film dogadjaja. Vidim sat na zidu koji pokazuje 1 i 15 po podne. U salu ulazi sekretarica i obavestava profesora da ima hitan telefonski poziv, ja sam dosla na red, ali cu morati odgovarati kod nekog drugog. Tu se san menja, ispred mene je neki prljavi decko u ritama, ogromnih braon ociju, decak od desetak godina koji me napada i grebe po licu, ja se dugo borim sa njim. Preko levog obraza ima cudnu koru i ja znam da je moram strgnuti da bi on prestao da me napada. Na jedvite jade uspevam to uciniti i budim se uzasnuta iz sna. Mozete misliti kako sam bila zaprepascena kada je sutradan u 1 i 15, dok sam pisala koncept,u salu usla sekretarica i obavestila profesora o hitnom telefonskom pozivu! Morala sam odgovarati pred asistentom sa druge katedre koga vidim prvi put u zivotu i koji ima izgled decaka i ogromne braon oci! Sledila sam se kada me je pogledao. Stari profesor je strog i korektan, ali ovaj mladic je pokusavao da me omalovazi i obori, na kraju sam se posvadjala sa njim, sve je bukvalno licilo na borbu iz sna. Ipak sam uspela izvuci prelaznu ocenu. Kolege su me umirivale i govorili su mi da je poloziti iz prve kod tog asistenta retka sreca. Samo sto mi je vratio indeks, moj profesor se vratio u salu i bila sam jedina"srecnica" koja je polagala ispit kod meni nepoznatog asistenta.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub dec 08, 2007 8:17 pm 
Moderator

Hej, Tristran, dobrodosla! Bas me raduje neko koga zanima Jungov pristup snovima.

U dnu strane na ovom linku jedan stari tekst kao mali prilog ovoj senovitoj prici o Faustu i Mefistu i svim drugim ‚pratiocima’ na putu :mrgreen: :

senka

Citat:
Prvom prilikom stavicu sliku,samo kad naucim KAKO...

Evo uputstava za postavljanje avatara:
http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=810

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub dec 08, 2007 9:21 pm 
Početnik

Arja je napisao/la:
Hej, Tristran, dobrodosla! Bas me raduje neko koga zanima Jungov pristup snovima.

U dnu strane na ovom linku jedan stari tekst kao mali prilog ovoj senovitoj prici o Faustu i Mefistu i svim drugim ‚pratiocima’ na putu :mrgreen: :

senka

Citat:
Prvom prilikom stavicu sliku,samo kad naucim KAKO...

Evo uputstava za postavljanje avatara:
http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=810

Hvala Arja, tvoje odlicno tumacenje sna jednom forumasu, u kome ga Anima sutira u potkolenicu podstaklo me je da dodjem na ovaj forum. Bice ovde jos zanimljivih tumacenja i razmena iskustava. Hvala za tekst, a za avatar cu ipak sacekati najboljeg prijatelja, toliko sam nespretna u obicnim stvarima. Sta ces, intuitivni introvertni tip...Ako imas nedoumica vezanih za neki san, opisi ga. Uskoro cu ti poslati adresu na kojoj ces videti neke zanimljive snove razlicitih ljudi. :queen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned dec 09, 2007 1:08 am 
Početnik

Tristran je napisao/la:
Pozdrav svima na forumu, ja sam nova i nestrpljiva, nadam se da cemo se lepo druziti. Prvom prilikom stavicu sliku,samo kad naucim KAKO... E, sad nesto sto znam. Moguci odgovor za procore. Po jungovskom tumacenju zivotinje u snu predstavljaju nasu Senku, tj. sve ono sto je socijalno neprihvatljivo, nagonsko, jedan deo nas koji bas i nije za pokazivanje i koji se gura pod tepih. Senka je tamna strana naseg bica, i ponekad je tako mocna da predstavlja opasnost od gubitka duse, kako su to neka plemena sirom sveta nazivala. Tipican primer ti je Mefisto, Faustova senka. U bajkama se cesto srece motiv ranjene zivotinje. Ako se secas, procore, ranjenu zivotinju treba isceliti, da bi ti pomogla. Ako je zivotinja u snu preteca, znaci da se nismo upoznali sa nasom tamnom stranom. Stvar je u tome da se u Senci ne nalaze samo nase lose strane, vec i zica zlata koju treba ocistiti od blata i pustiti je da zasija. Sto nam je svestan stav ekstremniji, to je Senka opasnija- recimo, covek koji je fanatik rada, bori se sa unutrasnjim lenjivcem... Tvoj san govori da upuznavanje sa Senkom tek predstoji.Nejasni glasovi, mumlanje, ne znas jesu li ljudski ili zivotinjski... Prati zivotinjske figure u sledecim snovima. Sta zele od tebe? Mozda nesto sto je zaboravljeno, potisnuto, neku dobru osobinu koja ce ti pomoci u razvoju. A razvoj pocinje suocavanjem sa tamnom stranom koju svi imamo... Put nije lak, ne zaboravi da je put individuacije rizican i neizvestan. Ali i nagrade su izvanredne. Recimo, kreativnost, osecanje smislenosti i potpunosti...Nemoj se plasiti svoje tamne strane , kriti je od ljudi, ogradjivati. Mozda je unutra izgubljena dragocenost... Topao pozdrav za sve. :oops:

Ljudi, mnogo mi ovo znaci i samo da vam kazem da mnogo pocinjem da volim ovu zajednicu i gledacu da budem u toku jer se pobudjuju neka "davno zapostavljena osecanja" koja treba da razradim radi pojednostavljenja svakodnevnih problema kroz "znake i dogadjaje" u snovima.
Posebno bih zeleo da naglasim da se neki odredjeni snovi odigravaju pred neki vazan dogadjaj, bilo u mojoj familiji, bilo u drzavi, svetu.
Sugestija? Mozda.
Evo i jos jednog sna koji sam sanjao, pa, ima sigurno par meseci.

Otvaram oci.
Nalazimo se u nekakvome gradu buducnosti, i kroz maglu vidim ljude, nekakve visoke tornjeve, oko mene.Zastajem da razgledam jer me ovo ispunjava.
Sve je mutno, nema nikakvih glasova samo vidim buducnost.
Sve se iznenada menja i svi beze na sve strane.
Ja pogledam gore, vidim kometu kako leti prema meni i mojim tako reci prijateljima, susedima....ne znam sto su jer nisam siguran.
Nisam osecao strah, samo sam se pitao zbog cega?
Naglo se budim, iznenadjen i i od tada sa pitanjima, gde se ovo odigralo, kako, zasto, sta je drzalo mene "cvrsto za tlo"?
I ne nisam se skamenio od straha samo sam gledao, kao da je to nesto sto je "lepo i dobro"...
Mozda negde, jednog dana, desilo se, desava se ili ce se tek desiti, u ovoj ili milion drugih realnosti :?

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned dec 09, 2007 1:13 pm 
Početnik

Mozda si zaista video buducnost. Ipak, ja sam optimista i nikako necu da verujem u apokalipticni scenario,iako pricaju da nam se ona stena priblizava, sve se nadam da ce nas zaobici, ili da cemo je udruzenim snagama razbiti.A toliko je filmova na tu temu- stvarno nisu normalni, da nije cudno sto to i sanjamo...Ja sam takodje imala snove o padanju asteroida ili nekoj drugoj vrsti apokalipse. Po jungovcima, kuca je tvoja psiha. Svet takodje, to je simbolicno tvoj unutrasnji svet. Znaci, kad sanjas ratove, to su ratovi u tvojoj dusi. Kad nesto preti da unisti svet, nesto, neki nagon se otcepio od svesti i pokusava da ti narusi psihicku ravnotezu, a ti si recimo, u ovom snu potpuno ravnodusan prema tome, ne reagujes. Ako te ovaj pristup zanima, procitaj "Coveka i njegove simbole" Karla Gustava Junga, za pocetak ti je to najbolje, i vec posle ove knjige znaces da li ti taj pristup lezi ili ne. Put do sebe nije jedan jedini, nekome to prija, nekom ne... Ja sam recimo snove o apokalipsi uvek sanjala kad mi je narusen psihicki mir, ili kada me okolnosti nateraju da radim stvari koje ne zelim... To su trenuci kada ti je psiha rascepljena, pa otud ratovi, invazije, eksplozije, sudari sa asteroidima...Bar je moje iskustvo takvo, ne namecem taj pogled drugima...

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned dec 09, 2007 5:31 pm 
Početnik

Primeri zanimljivih snova i njihova tumacenja mogu se videti na sajtu
www.ivannastovic.com Zanimljiva je i njegova knjiga Snovi-psihologija snova i njihovo tumacenje. Pozdrav svima. :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned dec 09, 2007 7:52 pm 
Član foruma

Inace sam osoba koja rijetko sanja (mozda sanjam ali se ne sjecam kada se probudim) ili sanjam pa san pamtin prvotnih 10 - 15min nakon budjenja i kao da nestane.

Razlog zasto ovo pisem je san koji sam imao prije nekih 8 godina i mogu reci da je to bio jedan od najintenzivnijih snova.
Toliko je bio utjecao na mene da sam jos nekoliko sati nakon budjejna sjedio onako zamisljen kao kad covjek ne moze doci k sebi nakon vidjenog.

San je djelovao enormno dugo i nije bash imao mjesto radnje. Danas se ipak nemogu prisjetiti velikog dijela tog sna ali se sjecam obrisa i osjecaja u snu.
Osim toga san je bio vizualni spektakl, nesto sto se ni u kinima ne vidja.

U pocetku sam pratio neku osobu po nekoj pustinji (vise nalik onima Americkim) ali ta osoba mi nije bila jasno vidljiva i kao da sam pratio djelomicno sjenu koja je veoma brzo nestajala. Znam samo da je ta sjena imala kao dugu kosu jer je leprsala. Kako sam tu sjenu pokusavao sve brze pratiti tako je i ona pokusavala na razne nacine nestajati. Samo sto sjena nije bjezala i skrivala se nego je kao prolazila kroz vremenske barijere i ta barijera je uhvatila i mene. Pokusavao sam ju doseci ali kroz svaki minut u snu ja bih se stvarao na odredjenim mjestima koji su neopisivo izgledali. Pustinja se je mijenjala i kao da su prolazila tisucljeca iz minute u minutu. Ja sam i dalje bio kao u nekom plastu koji me je nasumice bacao po istom mjestu u razlicitim vremenskim periodima. Na kraju toga "preskakanja" nasao sam se ponovno u pustinji koja je bila enormno velika i u pozadini su bila vidljive neke planine kao u westernima a iznad planina neko cudno nebo, sad ne znam jel plavo ili mjesanje boja narandjaste a na nebu neka tri(koliko se sjecam) velika planeta, jedan je cak podsjecao na Saturn ali ne sa toliko prstena vec kao neki obrisi tek.
Tamo sam se zadrzao malo duze i zastao, kao da sam ostao sokiran onime sto vidim pa me nista drugo vise nije ni interesiralo. Cak mi se cini da sam vidio i neku kamenu strukturu u daljini. Sjena koju sam pratio je u toj fazi sna stala i osvrnula se. Odjednom je nastao procjep i tamo je zasla a ja za njom. Nakon toga ja se budim i srce mi lupa kao da sam trcao maraton. Bilo je previse stvarno, osjecao sam vjetar, toplinu i jos mi danas nije jasno kako je taj jedan san je bio toliko stvaran. Vise mi se nije ponovio a nisam nikad niti imao intenzivnije snove.

Ovo je dosta povrsno opisano ali toliko mi je jos ostalo u sjecanju.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 68  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.