Tristran je napisao/la:
Pozdrav svima na forumu, ja sam nova i nestrpljiva, nadam se da cemo se lepo druziti. Prvom prilikom stavicu sliku,samo kad naucim KAKO... E, sad nesto sto znam. Moguci odgovor za procore. Po jungovskom tumacenju zivotinje u snu predstavljaju nasu Senku, tj. sve ono sto je socijalno neprihvatljivo, nagonsko, jedan deo nas koji bas i nije za pokazivanje i koji se gura pod tepih. Senka je tamna strana naseg bica, i ponekad je tako mocna da predstavlja opasnost od gubitka duse, kako su to neka plemena sirom sveta nazivala. Tipican primer ti je Mefisto, Faustova senka. U bajkama se cesto srece motiv ranjene zivotinje. Ako se secas, procore, ranjenu zivotinju treba isceliti, da bi ti pomogla. Ako je zivotinja u snu preteca, znaci da se nismo upoznali sa nasom tamnom stranom. Stvar je u tome da se u Senci ne nalaze samo nase lose strane, vec i zica zlata koju treba ocistiti od blata i pustiti je da zasija. Sto nam je svestan stav ekstremniji, to je Senka opasnija- recimo, covek koji je fanatik rada, bori se sa unutrasnjim lenjivcem... Tvoj san govori da upuznavanje sa Senkom tek predstoji.Nejasni glasovi, mumlanje, ne znas jesu li ljudski ili zivotinjski... Prati zivotinjske figure u sledecim snovima. Sta zele od tebe? Mozda nesto sto je zaboravljeno, potisnuto, neku dobru osobinu koja ce ti pomoci u razvoju. A razvoj pocinje suocavanjem sa tamnom stranom koju svi imamo... Put nije lak, ne zaboravi da je put individuacije rizican i neizvestan. Ali i nagrade su izvanredne. Recimo, kreativnost, osecanje smislenosti i potpunosti...Nemoj se plasiti svoje tamne strane , kriti je od ljudi, ogradjivati. Mozda je unutra izgubljena dragocenost... Topao pozdrav za sve.
Ljudi, mnogo mi ovo znaci i samo da vam kazem da mnogo pocinjem da volim ovu zajednicu i gledacu da budem u toku jer se pobudjuju neka "davno zapostavljena osecanja" koja treba da razradim radi pojednostavljenja svakodnevnih problema kroz "znake i dogadjaje" u snovima.
Posebno bih zeleo da naglasim da se neki odredjeni snovi odigravaju pred neki vazan dogadjaj, bilo u mojoj familiji, bilo u drzavi, svetu.
Sugestija? Mozda.
Evo i jos jednog sna koji sam sanjao, pa, ima sigurno par meseci.
Otvaram oci.
Nalazimo se u nekakvome gradu buducnosti, i kroz maglu vidim ljude, nekakve visoke tornjeve, oko mene.Zastajem da razgledam jer me ovo ispunjava.
Sve je mutno, nema nikakvih glasova samo vidim buducnost.
Sve se iznenada menja i svi beze na sve strane.
Ja pogledam gore, vidim kometu kako leti prema meni i mojim tako reci prijateljima, susedima....ne znam sto su jer nisam siguran.
Nisam osecao strah, samo sam se pitao zbog cega?
Naglo se budim, iznenadjen i i od tada sa pitanjima, gde se ovo odigralo, kako, zasto, sta je drzalo mene "cvrsto za tlo"?
I ne nisam se skamenio od straha samo sam gledao, kao da je to nesto sto je "lepo i dobro"...
Mozda negde, jednog dana, desilo se, desava se ili ce se tek desiti, u ovoj ili milion drugih realnosti