Sada je: uto maj 06, 2025 11:39 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1244 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 63  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: uto dec 28, 2004 1:57 pm 
Član foruma

Ovako, prvo da se osvrnem na jackov post, i prije nego sta bilo sto kazem, da konstatiram kako si ti rodeni saborski zastupnik. Sve fino analiziras, uvjerljivo zboris, netko ko se ne razumije u stvari o kojima pricas pi stavio ruku u vatru da si u pravu. Samo sta ti puno pricas a nista ne kazes, da ne kazem da ne odgovaras na postavljna pitanja. Za pocetak kakve veze ima 5. dimenzija koja je pretpostavljana a ne otkrivana i to ne od einsteina prvi puta, naime pretpostavljeno je mnogo vise dimenzija cak 12-13, i putovanje kroz vrijeme sa denzitetima ili kako god zelis nazvati te razine postojanja. Ja vezu ne vidim.
Sto se pokusa u ukrajini tice (naravno isto nema veze sa temom o kojoj pricamo ali dobro) nisam cuo za taj pokus, i to mi je jako cudno posto se bavim tim stvarima i poprilicno sam siguran da se desio da bi cuo za njega. U strucnoj literaturi nigdje nisam naisao na taj pokus, ako nisi izmislio, reci izvor infoemacije. Taj «pokus» se kosi sa osnovnim zakonom strijele vremena. Proton se ne moze pojaviti prije nego li je ispucan (samo da dodam da se tako ubrzavaju obicno elektroni a ne protoni) u istom prostor vremenu jer ako se vratio u proslost vise nije fizicki tu. Dakle on se moze pojaviti samo u proslom prostor vremenu koje nije ono u kojem je ispucan. Drugim rijecima da se tako nesto zbilja dogodilo on bi nestao iz ubrzivaca cestica. Ovo sto ti govoris je putovanje u buducnost! Kosi se sa klasicnom teorijom, brzinama bliskim svjetlosti vrijeme usporava, a nakon toga hipotetski ide unazad. Samo sta se to ne moze desiti jer masa postaje beskonacna.... da ne duljim. Navodni eksperiment je cisti paradoks.

Streamer, ajde napisi url tih stranica da ih malo pogledam ako nije problem.

Nadalje, ne misli se tu da su denziteti ili kako god ih zelite nazivati izum kasiopejaca, naravno da nisu, slicna ucenja se pojavljuju kroz cijelu povijest samo malo izoblicena i drugacije nazivana. Na kraju i reinkarnacija u budizmu ima velikih poveznica sa time. Upravo je u tome problem, ima toliko vjera, ucenja, zakona i postulata da se za sve moze naci primjer i dokaz. Sve je moguce podrzati argumentom iz neke knjige od nekog autora. Sve se moze podrzati i sve se moze opovrgnuti, i evolucija, i stvoritelj i vanzemaljci i gravitacija ako zelite, za sve ima za i protiv. Tako da par primjera za ne igraju veliku ulogu.
Sto se tice OPS i OPD entitea, ona su u ovoj strukturi koju vi podrzavate poprilicno «nova» pojava.
Nikad prije se nije pretpostavljalo tako nesto prakticno do pojave kanaliziranja sa kasiopejcima.
Ova paralela sa ludnicom po meni ne stoji, jer u ludnici se radi na rjesavanju problema onih koji su tamo, rehabilitira ih se, nas ti OPD entiteti ne rehabilitiraju. Dovoljno je da se pojave i rehabiitirali bi veliku vecinu pucanstva, ali oni to ne rade. Zasto?

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto dec 28, 2004 11:31 pm 
Administrator

Oj, Stefane....

Haha, ja kao saborski zastupnik, obećajem: da ću braniti i čuvati integritet onoga što smo dosada saznali konvencionalnom znanošću i da novosti koje su bitne za razvoj čovjeka ne dođu u javnost, jer su preopasne za nas koji smo na vlasti; da ću svakome čovjeku reći da je slobodan jer se on tako osjeća, a u stvari napravit ću jedan krug moralnih i financijskih normi koje meni uvijek idu u korist; da ću pomagati one koji nama vladaju jer inače će nas smjeniti; da ću ljudima dati samo onoliko da se ne pobune protiv nas... itd... HAHAHAHAAA!!!

Eto ti primjer jednog OPS bića u našoj realnosti. Svaka sličnost sa stvarnim osobama je SLUČAJNA. Hahahaa !

Vidim da moram promjeniti posao... baš razmišljam... ne, neću. Ne odgovara mi. Rađe ću koloidnim srebrom izlječiti neke ljude i ostalo vezano uz to... Konvencionalna znanost je ionako iskrivljena, pa detalje o ukrajinskom pokusu pronađi svojom sposobnošću u tajnim službama ukrajinske vojske, na internetu ( ako nešto ima ) ili kod nekih radnika koji su tamo zaposleni... eto ti zadatka. Želim ti uspjeh. Tko ti kriv ako neznaš nekog unutra. Ili pitaj nekog profesora koji se drži svojih teza ko pijan plota, pa se zajedno napijte jer ćete uvidjeti da to kao nije nikad isprobavano kao pokus. Je, ziher... hahaha ! Kopaj malo, traži, interesiraj se... Meni su nekad davno prije nekoliko stotina godina govorili da je Zemlja ravna, da se ne može letjeti, a i James Bond je uvijek imao tehnološke inovacije u filmu koje su za par godina zbilja i napravljene i otkrivene.

Dakle, stari moj, uči, uči, uči !!! Razmišljaš na nivou 3. denziteta, pa naravno da i imaš ograničenja. Proširi vidike, upoznaj novo, drugačije... dobrodošao u matrix... prihvati nemoguće kao opciju mogućeg na nekom drugom nivou... tko zna što te čeka... jesi ikad izašao iz svog tijela astralnom projekcijom? Sad ćeš: pa to nije moguće ! Ma da, pitaj mnoge ljude koji se bave duhovnim prosvjetiteljstvom, pa ćeš vidjet što se sve može... hehheeeehehe! Nemoj biti neznalica.

Toliko zasad od saborskog zastupnika... mogo bi si ja i nickname promjeniti... hhehee!!!
Bez ljutnje, stari... ništa osobno. Samo da te potaknem na učenje. Peace!

:D

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto dec 28, 2004 11:48 pm 
Administrator

Danas u Večernjem listu na zadnjoj strani opet izvještavaju o NLO-ima u Iraku iznad nekih tvornica... Ovo je već svakodnevnica... i moji prijatelji koji ne vjeruju u takve stvari su sad već sumnjičavi... pa kako u takvom jednom dnevnom listu, pišu o takvim stvarima?!? Moglo bi bit i nešto u tome... hehe, već vide da se nešto kuha... još ih je sram pitat nešto više da se kao ne osramote... Evo vidite - kakvu kontrolu ljudi rade sami na sebe. Boje se saznati nove informacije... Prestrašno !

A oslobodit će se straha ubrzo... kad to već postane i moderno, pa će svi pričat o tome normalno.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri dec 29, 2004 1:17 am 
Član foruma

Moj ćaća nikad neće virovat da postoje alieni, iako je vidio NLO(ILO), iako se počinje sve poklapati....., iako mu postavim neka pitanja na koja razumno nezna odgovoriti....., ono zamisli se....., i kaže ma pričaš gluposti, a ja pričam o tome 1h bez prestanka...., uvatim se za glavu i kažem...joj kako su ljudi programirani, zar ja jedini nešto vidim........
Neda bog da pričam prijateljima o ovome prije nego se zapravo pojavu ILO -i na nebu, bio bi proglašen lokalnim luđakom.....

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri dec 29, 2004 1:28 am 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:
Hehe, da, Streamer, daj nam onu staru... sliku stavi i ovdje ako možeš... fakat je bila super !!! ( ona ovčica... hehe )

Izgubio sam je :mrgreen: Blesava ovca. Kad je nadem stavit cu :D

Ljudi se neboje istine (vecina). Nego se boje sta ce drugi mislit o njima ako oni pocnu govorit o ovome. I to je ono da smo postali psi cuvari, jedni za druge.

Slazem se GD, i mene bi ismijavali. Budala, ludak, paranoid... kako god hoces. Zato nista nemozemo dok se bar neobjave alieni.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri dec 29, 2004 7:32 am 
Administrator

SH,

OPS i OPD “polariteti” je relativno nov koncept, koji je takođe prvi put pomenut u Ra Materijalu, kao STS i STO (Service to Self; Service to Others). Ako uzmemo u obzir da Sve Što Jeste ima “dva lica”; dvije struje koje su pomenute u 3-ćem dijelu teksta Gnostika kao “A sile/uticaji” i “B sile/uticaji”, te da su ‘A sile’ u suštini entropične prirode (“vuku” prema ‘dole’ tj. materiji), dok su ‘B sile’ tzv. kreativne sile, sile istinske ljubavi ili duha, (“idu prema ‘gore’”), onda bi se moglo razumjeti da se čovjek po svojoj prirodi i sa svojom individualnom sviješću može ‘priklanjati’ jednoj od te dvije sile, više ili manje. Ovisno o tome s kojom od te dvije sile je on u većoj interakciji ili ‘rezonanciji’, utoliko on može imati veći ili manji OPS ili OPD ‘polaritet/naboj’.

Ovaj treći ‘razred/sprat/denzitet…’ je po samoj svojoj prirodi OPS tipa. Mislim da svako od nas, ukoliko je imalo objektivan, može to vidjeti i samom sebi demonstrirati ‘iz priloženog,’ odnosno, ako malo dublje proanalizira svoja lična, prošla i sadašnja iskustva. Mi sve sto radimo, radimo manje više u svoju ličnu korist. Čak i kad se žrtvujemo za nekoga, ukoliko malo poštenije analiziramo tu našu ‘žrtvu’, često ćemo i u tome naći neku ličnu korist, kao pozadinu. Većina nas npr. kad pomaže nekome, od istoga očekuje neku zahvalnost ili bar da drugi saznaju za to da smo mi nekome pomogli. U većini slučajeva, ta pomoć može da podrazumjeva i našu podsvjesnu želju da na neki način kontrolišemo osobu kojoj pomažemo. Gode nam diplome, priznanja, plakete i ordenja.
Mi čak i pojam ljubavi teško možemo da razumijemo, tako često očekujemo od drugih da nas oni vole, ukoliko mi svoju ljubav prema njima na neki način demonstriramo. Mi kad volimo, volimo pod određenim uslovima, dok je istinska ljubav sama po sebi – bezuslovna. Veoma malo nas je u stanju da voli nekoga a da istovremeno od iste te osobe ne očekuje ništa zauzvrat. Često i ljubav koristimo kako bi kontrolisali druge.
Stoga, ono što neki od nas mogu da ostvare ovdje, to je neka vrsta ‘kandidature’ za OPD opciju postojanja, nakon prelaska na iduću ‘notu’, ‘sprat’, ‘razred’, ‘denzitet’, nivo postojanja…
S obzirom da idući odozdo prema gore, stvari postaju sve ‘eteričnije’ prirode, tako ne bi trebalo biti veliko čudo ukoliko na gornjem ‘spratu’ postoje entiteti koji takođe moraju da se hrane, s tim što se oni hrane energijom koju proizvodi niko drugi do – mi, služeći im kao neka vrsta – baterije. (Ovdje mislim na one od njih koji su OPS prirode).

Uostalom, ‘OPS’ i ‘OPD’ su na neki način na našim sadašnjim prostorima odavno poznati kao ‘sile zla’ i ‘sile dobra’ ili ‘sile mraka’ i ‘sile svjetlosti’.
(Nas su u školama učili da definišemo takve u istorijskim međuljudskim oružanim sukobima, gdje u suštini takvih nikada nije ni bilo, jer su se mahom na svim stranama jednog međuljudskog sukoba nalazila -
izmanipulisana-mentalno-programirana-ljudska bića.)

U vezi “ludnice” kao primjera, možda nije najbolji ali može poslužiti, pogotovo ako zamislimo da bi medicinsko osoblje i vlasnici bolnice (OPS) ostali bez profita (energije) ukoliko bi se bolnica ispraznila. Stoga oni čine sve što je u njihovoj moći da ‘bolesnici’ budu pod stalnom mentalnom sedacijom (što uz pomoć cijele palete ‘lijekova,’ što uz pomoć obrazovnog sistema, religije, medija itd.itd.) tj. da se pacijenti zadrže što duže u ludnici.
[Kao jedan od primjera možemo uzeti i ‘zombifikaciju’ čovjeka uz pomoć fluora: jedan naučnik koji se bavio istraživanjem dejstva fluora na čovjeka je, koliko se sjećam, izjavio da “čovjek koji u toku godinu dana svakodnevno uzima 1ppm fluora (voda, zubne paste) – NIJE VIŠE ISTI ČOVJEK”. (Ovo imam negdje u arhivi, pa ako zatreba mogu i da pronađem). Čini se da fluor blokira rad epifize (“treće oko” je smješteno upravo u tom rejonu) i hipofize a upravo uz pomoć ovih žljezda čovjek održava vezu sa duhovnim aspektom Svega Što Jeste i višim ravnima postojanja. Kad se ta veza blokira, što uz pomoć hemijskih sredstava, što modifikacijom DNA, kao i uz pomoć cijele palete drugih sredstava, onda čovjek jedino što je u stanju, to je da vidi i racionalizira materijalni/mehanički aspekt Svega Što Jeste. Tako jedna kombinacija Dekart/Darvin-Stephen Hawkin, njemu postaje sasvim dovoljna, jer ona takvom čovjeku relativno ‘jasno’ “objašnjava” materijalni aspekt univerzuma, dok onog njegovog duhovnog ‘dijela’ ovaj nije ni svjestan, te stoga u vezi toga on ni ne traži nikakva objašnjenja, niti su mu ona potrebna.]

Sad se postavlja pitanje, da li treba takvima išta dokazivati ili pomagati i kako?!? Problem je u tome što prema OPD filozofiji, ničija slobodna volja se ne smije kršiti a naša vjerovanja, predrasude, ‘znanje’ i ponašanje su upravo rezultat (pravilnog ili nepravilnog) korištenja (ili nekorištenja) naše slobodne volje. Ukoliko bi čovjek uspio da prevaziđe nečije zaštitne mehanizme i prikazao mu objektivnu realnost, velike su šanse da bi ovaj “puko”, ukoliko ne bi bio adekvatno pripremljen za to.

Ukoliko uzmemo za primjer upravo Dona Elkinsa, on je kratko nakon završetka projekta čanelinga entiteta koji se predstavio kao Ra, pao u duboku depresiju i izvršio samoubistvo. Zašto?!? Zato što mu je Ra razbio sve iluzije i ideale.
Don je vjerovao da se uz pomoć ljubavi sve može i vjerovao je u tzv. new-age filozofiju - “ti stvaraš svoju vlastitu realnost” - i “ono na šta ne obraćaš pažnju – ne postoji”. Don se cijelo vrijeme tokom čaneling seansi trudio da mijenja temu kad god je RA počeo da priča (preko Karle koja je imala ulogu medijuma) o ‘kontrolnom sistemu’ i raznim aspektima manipulacije ljudskih bića od strane 4D OPS entiteta, jer s ‘druge strane’ nije dolazilo ono što je on ŽELIO da čuje i što bi se uklapalo sa njegovim PREDRASUDAMA. S ‘druge strane’ je dolazio opis tvrde i gole OBJEKTIVNE realnosti u kojoj se nalazimo a to je ono što ne samo on nego i mnogi drugi – ne žele ni da čuju a kamoli da znaju.
On nije uspjeo da podnese ono što se u prvom dijelu Gnostike pominje kao “bankrotstvo Ličnosti”, jer su informacije koje im je Ra dao uništile (lažne) temelje na kojima je počivala Donova Ličnost a on nije imao snage da se ‘prestroji’.
Carla Rueckert je čak kasnije priznala da su izbacili iz knjige dosta stvari koje se NISU UKLAPALE sa njihovom “nju-ejdž filozofijom ‘svjetlosti’ i ‘ljubavi’”.

“Ludaci” u ludnici, naravno, nisu svjesni da su “ludi” a ludnicu podrazumjevaju svojim normalnim obitavalištem. Sam sistem u ludnici je napravljen tako da ludaci međusobno paze jedni na druge, što smanjuje potrebu za nadzorom od strane onih ‘odozgo’. Tako se unutra formira tzv. “koncenzus realitet” i svi oni koji se ne slažu s njim automatski se proglašavaju ‘crnim ovcama” i dobijaju ‘specijalni tretman’.

Sve ovo se može jos ljepše prikazati uzimajući Kusturicin film Podzemlje kao primjer. Kako pomoći onima koji žive u podrumu skoro 20 godina, a pogotovo onima koji su se unutra rodili i smatraju taj podrum jedinom objektivnom realnošću? Podrum je dobro zaključan, tako da kao 4D OPD ne možeš unutra a Marko (4D OPS) kontroliše zbivanja u podrumu sa gornjeg sprata. Ljudi u podrumu su već toliko programirani da bi te ismijali ili prebili ukoliko bi ti pošlo za rukom da uđeš unutra i kažeš im da napolju nije onako kako oni misle da jeste, odnosno, da postoji jedan mnogo ljepši realitet od onog njihovog u podrumu. Zamisli da im kažeš da ono što oni smatraju istinom, sa objektivnom istinom nema nikakve veze?!? Zamisli da im kažeš da su džaba išli redovno nedjeljom u crkvu, molili se bogu, ispovjedali se, da su se uzalud tukli protiv onih za koje im je rečeno da su neprijatelji, da su oni cijelo to vrijeme žrtve nečije manipulacije, da su cijelo to vrijeme živjeli i žive u iluziji?! Pa svakom će biti lakše da te ismije ili prebije nego da ti povjeruje u ono što kažeš!
To bi takođe podrazumjevalo nasilno razbijanje nečije iluzije. Da li bi to bila pomoć? Pogotovo ako bi i bio u stanju to nekome dokazati!?

Ukoliko si se u podrumu rodio, ono što možeš saznati to je samo ono što ti servira Marko ili “programirani podrumaši”. Tvoje je da misliš, radiš i ponašaš se kao i ostali, tako da Marko može da živi kako je njemu po volji. Ti tako postaješ u podrumu programiran isto kao i tvoji roditelji. Medija su kontrolisana od strane Marka i njegovih pomagaća, istorija podruma je kontrolisana od strane Marka i njegovih pomagaća, nauka u podrumu je kontrolisana od strane Marka i njegovih pomagaća, obrazovanje i sve ostalo je kontrolisano od strane Marka i njegovih pomagaća. Marko je obezbjedio i nekoliko religija u podrumu, tako da možeš da biraš između njih - a koju god da izabereš, odlično, jer ni jedna nema mnogo veze sa istinom. Sve po principu vjeruj u bilo šta samo nemoj u sebe samog.

U podrumu je naravno uspostavljena i hijerarhija, tako da neki tamo relativno lijepo žive dok većina drugih pati. Onima koji su na vlasti nimalo ne odgovara da neko dovodi u pitanje podrumsku realnost. Tako se oni trude da eliminišu ili izoluju one koji “talasaju”, te za te svrhe imaju odgovarajuće metode. Marko kontroliše ko će biti na vlasti u podrumu. Podrumska populacija se dodatno manipuliše tako što ih se podjelilo na grupe, pa ih se onda s vremena na vrijeme nahuškava jedne na druge. Marko kontroliše ko će da vodi koju grupu a preko njih trajanje i ishode ratnih sukoba koji se vode između podrumaša.

Strah je jedna od glavnih metoda kontrole podrumaša. Istinske i bitne informacije se sakrivaju, posljedica toga je - nedovoljno istinskog znanja - a što manje znanja, to više straha.
Podrumske vođe (koji rijetko kad ginu u ratnim sukobima) bivaju dobro nagrađene od strane Marka. (Naravno, valjda ne moram naglašavati da i podrumaši piju vodu sa dodatkom fluora.) Oni rijetki podrumaši koji pričaju o tome kako su religije stvorene za manipulaciju svijesti čovjeka automatski se proglašavaju jereticima ili bogohulnicima i eliminišu, oni koji ukazuju na to kako su ljudi u podrumu izmanipulisani, automatski se proglašavaju konspirativnim teoretičarima ili paranoicima. Oni koji istrajavaju u svemu tome, bivaju zatvoreni u podrumske ludnice ili eliminisani.

I tako nakon mnogo mnogo godina u podrumu se počinje pojavljivati sve više onih koji pocčinju da dovode u pitanje sve podrumske svetinje te pokušavaju da saznaju istinu o pozadini i svrsi svog postojanja. Naravno, literature u kojoj ima nešto više istine na tu temu - nema mnogo, jer su se Marko i njegovi pomagaći postarali za to. Od onoga što stoji na raspolaganju mora se stvoriti kakva takva slika.
Neki pokušavaju saznati nešto preko čanelinga. Mnogi od njih ne uspijevaju da kontaktiraju nikoga drugog do preminule podrumaše koji su nakon svoje smrti ostali da se vrzmaju po podrumu; drugi dobijaju dezinformacije koje im servira Marko i njegovi pomagaći, treći uspjevaju da uspostave kontakt sa entitetima sa viših ravni postojanja, (među kojima ima i onih koji su još davno uspjeli da izađu iz podruma).
Četvrti se bave astralnim projekcijama i donose neke informacije koje su dobili uz pomoć vantjelesnog opažanja. Peti se bave regresivnom hipnoterapijom te i odatle stižu neke bitne informacije. Šesti skupljaju neka stara ezoterička saznanja…itd. Istovremeno se valja odupirati cijelom nizu smicalica koje se nameću podrumskoj populaciji kako bi se ona što bolje mentalno kontrolisala.

Tako oni koji tragaju za istinom dolaze u situaciju kad su skupili masu informacija pomješanih sa dezinformacijama, jer jedan veoma sofisticiran dezinformativni sistem u podrumu radi punom parom. Na svakom tragaocu za istinom leži lična odgovornost u vezi toga kako će da sklopi ‘mozaik’, odnosno, istinsku sliku, što podrazumjeva razabiranje istine od laži. Samim tim procesom neprestane analize tj. “razmišljanjem svojom glavom”, čovjekova svijest se razvija i on počinje sve više i brže da raspoznaje istinu.

Naravno, u međuvremenu, u podrumu se pojavio i internet, što je olakšalo komunikaciju i između onih koji idu istim putem. Tako oni dobijaju priliku da lakše izmjene svoja iskustva na tom putu. Izmjenom tih informacija i ličnih iskustava oni pomažu jedni drugima. To je pomoć. Nema ništa servirano na tanjuru. Ko čeka na to ili na nekog ‘spasioca odozgo’, prije ce dočekati “bogojavljenje”.

Onima koji ne idu istim putem ili nisu ni krenuli, ne može se pomoći niti im treba pomagati jer se pretpostavlja da su oni zadovoljni tamo gdje jesu.

Već odavno bi trebalo biti jasno da je na tom putu svako svoj vođa/navigator, odnosno, odgovoran za samog sebe. To podrazumjeva i snošenje svih konsekvenci ukoliko se čovjek našao na stranputici, odnosno, završio tamo gdje nije mislio.

U vezi pomoći sa 4-tog sprata od strane OPD entiteta, ono što oni mogu, to je da pruže određene informacije grupi ljudi koja je u stanju da ih razumije i proširi na adekvatan i optimalan način, odnosno, da ih učini dostupnim onima koje te informacije interesuju, - i to je sve. Te informacije u mnogo slučajeva ne predstavljaju “istinu serviranu na tanjuru,” nego UPUTSTVO kako čovjek sam može da dođe do istine/slobode. Da li je potrebno nešto više, uzimajući u obzir da svako ima svoj vlastiti mozak?!?

Pozdrav!

P.S. U filmu Podzemlje, majmun (priroda) probija zid podruma uz pomoć pucnja iz tenkovskog topa (Talas?), i naravno, - da li je slučajno to što je i nakon toga većina podrumaša ostala i dalje u podrumu, dok je samo njih nekoliko iskoristilo priliku da izađe napolje?!? Možda bi poenta bila da je i ‘priroda’ ta koja pomaže, samo je pitanje koliko će nas prepoznati ono što se događa i što bi se uskoro moglo desiti kao - Pomoć, - te izaći ‘napolje’, a koliko će nas ostati u podrumu do daljnjeg?!? Sve će to vjerovatno biti rezultat individualnog stanja svijesti svakog čovjeka u toj tački vremena/prostora?!?

Na kraju krajeva, sve što postoji – to su samo lekcije (što bi rekli: – Kasiopejci).

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri dec 29, 2004 6:46 pm 
Član foruma

Citat:
Ja zbilj ne znem koju sam ja to tezu postavio a da je nisam razjasnio pogotoov u onom postu kojeg si ti quotao.

Ovisi kako gledas.

Citat:
Ako zelis znati zasto sam ja ti ikada razmatrao kao moguce, ja cu ti rado odgovoriti. Iz prostog razloga sta se nista ne smije kategoricki odbaciti, kao niti prikvatiti pez prethodonog razmatranja.

PA mozemo razmatrati do mile volje ali neke stvari su ili istinite ili ne. Vratit cu se kasnije na to.

Citat:
A i iskreno govoreci privukla me ta zamisao iz nekih osobnih razloga. A zasto sam pomislio da nije istina, to sam vec navodio u prvom postu, recimo dosta toga se temelji na intervjuima sa kasiopejcima koji su puni kontradiktornosti i nepravilnost (nemoj sad pitat da nabrajam jer zbilja se vise ne sjecam koje su, ako ti je bas od zivotnog znacenja naci cu ih i napisati).

Dok si to napisao nisam imao pojma o kakvim se Kasiopejcima radi pa sam se sad malo informirao. Zanimljivo ali u ovom trenu meni irelevantno.

Citat:
Uz to i sami priznajete da su metode kanaliziranja nepouzdane jer ovise o onom kroz koga se kanalizira i o njegovim licnim stavovima, ipak sve to vas ne sprijecava da prakticno slijepo slijedite rijeci iz tih seansi. Nadalje, projekat plava planeta, na ovoj stranici prijevodi nisu potpuni, tumacite dijelove onako kako vam pase, i kako se najbolje uklapaju u vasu pricu.

Mi priznajemo.
Nasa prica.
Nas ne sprijecava.
Mi slijepo slijedimo...
Mi tumacimo.....
:D :D

Ajme koliko sablona.

Ajde razjasni ko smo to mi.
Baci pogled na moj datum registracije i broj postova. Ne poznajem nikoga sa ove stranice a ako vidis kakav mi je nick vidjet ces da su mi neke teorije prezentirane na ovom siteu dosta smijesne mada ih ne odbacujem.

Dakle nemoj govoriti o nama zvucis paranoicno. :D

Citat:
U svemu pronalazite znakove za sudar denziteta, potres, da pocinje rat svijetova, efekat staklemika, da neosporiv dokaz. U svemu vidite ono sta zelite vidjeti, i sta vam odgovara. Jos on nikoga na ovakvim forumima nisam uocio da nesto kriticki preispituje.

Dakle mi pronalazimo...

Citat:
Onda zasto mislim da ste romanticari, zato jr je ta zamisao koliko god na prvi pogled ruzno zvucala poprilicno utopijska. Ukljucuje zivot poslje smrti (da se tako izrazim), vjecnost postojanja, nemogucnost pogresnog izbora, sveprisutnost, napredovanje do prosvjetljenih razina.... sve to za malo patnje u ovom nasem 3. denzitetu,mislim da je poprilicno mala cijena.
A sa platonistickim stavom zelim samo poruciti koji je moj stav, zelim u ono sta vidim uklopiti teoriju, a ne ono sta vidim oblikovati prema teoriji kako to rade pozitivist. Samim time je mozda kriv izbor nicknamea na ovom forumu ali necemo sada o tome.
Eto nadam se da si zadovoljan sa objasnjenem.

ps. sad ti samo meni objasni gdje si ti to vidio denzitete, osim sta si vidio da smo mi "iznad" zivotinj ili biljaka, sa drugog, ili minerala sa prvog...
iako se o tome dade raspravljati, i dade se osporiti denzitete jer su samo rijec svrstavanja i pripadnost

Pazi mi smo svi ovdje pod nickovima i ti ne mozes znat dal je to sta ja govorim istina ili ne tako da nemam politiku govoriti o takvim stvarima medutim pitao si pa ci ti odgovoriti.

Dakle pocelo je prije kojih 20 godina kada sam se u stanju izmedu sna i jave digao iz kreveta i setao po sobi sta ne bi bio problem da mi tijelo nije lezalo na krevetu.

To je otvorilo neka pitanja...

U zadnjih desetak godina sta vjezbom sta bez moje direktne kontrole u dosta navrata bivao sam svjestan i djelovao van svog tijela.
Takoder uhvatio sam fragmente nekih mojih inkarnacija proslih.
Dal ces to nazvat denzitetom ili astralom za mene nije predmet rasprave.
Da napomenem da nisam nimalo poseban po tome jer ja poznam dosta ljudi sa vecim ili manjim iskustvom na tom podrucju.
Takoder svakom je to dostupno ali tome treba prilagoditi nacin prehrane, zivota, misljenja i cinjenja.

Medutim puno manje energije trosi kriticki preispitivati i spekulirati sta bi moglo a sta ne.

Kad svi daju analogije dat cu i ja jednu.

To je kao da jedan platonisticki i "kriticki mislilac" preispituje automobil sa jednim "vjernikom".

Jedan vjeruje da vozi drugi da ne.
Medutim zasto jednostavno ne udu unutra i probaju?

Moje iskustvo govori o tome da ce ipak ovaj vjernik puno vjerojatnije uci unutra i sjest za volan pa da vidi u cem je stvar nego ovaj sa strane sta prosuduje i "kriticki sagledava".

Tako da uvijek vise preferiram ove koje si ti nazvao pozitivistima.
Po toj logici da zivim u 17 st. meni bi bilo nevjerojatno i nezamislivo (vjerojatno bi) da netko pored mene koristi mobitel.
Dakle pozitivizam ima velikih prednosti kad bi i odbacili to da empirijski neke stvari znam.
U biti trenutna situacija zna cesto izgledati drukcije nego pravo stanje stvari.

Jer ako bolje razmislis.

Recimo da je je kriticki mislilac u pravu.
Nikom nista osim sta se vjernik zabavljao razmisljajuci o "romanticnim" stvarima. I sve po starom.

Medutim stvar se naglo mijenja ako je "vjernik" u pravu.
Tada je ovaj "kriticki mislilac" totalni luzer.

To sam samo napomenuo da ukazem da i "vjernistvo" ima prednosti.

Ja sam inace nemoguc u raspravama o tome da reinkarnacija postoji, dal astral postoji jer su oni za mene cinjenice poput ove tipkovnice na kojoj tipkam zato mi je smijesna i sama teza koja to dovodi u pitanje.
Jednostavno mi se ne raspravlja o tome na nivou postoji ili ne postoji.
Kao da sa svojom susjedom od 5 godina raspravljam o nukleranoj magnetskoj rezonanci. Ako i raspravljam o tome sa njim to je samo da mu pojasnim stvari.

Poanta je da sam mislio da imas konkretne informacije zasto nesto jeste ili ne medutim to se sve svodi na netko vjeruje a netko ne dakle platonisticki ili pozitivisticki to je samo jos jedan atribut na nesto sta nije konkretna informacija.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri dec 29, 2004 10:47 pm 
Administrator

Ja, kao Vaš "saborski zastupnik" po Stefanu, mislim reć sljedeće: uopće ne treba trošiti vrijeme za objašnjavanje onima koji sve uvijek negiraju i ignoriraju nečija istraživanja. Oni imaju pravo na to - svakom loncu poklopac - i potapljanje svega što se pokuša izgraditi. Dakle, ne trošimo energiju na takve, već ih prepustimo njihovoj slobodnoj volji - da ne nauče nove stvari i ne prihvate drugačija razmišljanja od svojih. Samo se lagano ogradimo od njih i ne dopustimo da nas zasipaju glupostima koje su već prevaziđene odavno. Za njh pitanje: da li znate da su se Beatlesi raspali??? Hahaha!

Idemo dalje, saznati nove stvari... i tuđa iskustva su jako dobrodošla u svemu tome. Ovime bi zahvalio Organskom portalu osobnom za iznošenje svojih iskustava. To je mreža informiranja. Tako se najbrže uči. Svaka čast!

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet dec 30, 2004 7:43 am 
Administrator

Adis i dzaHo,

pregledao sam vaš vebsajt: http://www.ufos.tk/

Ima dosta interesantnih stvari. Čestitam!!!

U poslednjem broju, Vol. 12, No. 1, NEXUS je objavio drugi dio teksta V. Uvarova, na temu Tunguska. Vjerujem da će vas interesovati:

http://www.nexusmagazine.com/articles/i ... tion2.html

Moram priznati da sam skeptik u vezi Nibirua. Svaka čast Sitchinu, ali mislim da je tu promašio. Ima dosta indikacija da se tu radi o grupi kometa koja svakih 3600 g. posjećuje naš sunčev sistem. Čini se da je tom prilikom u dosta navrata nekoliko njih završavalo udarom u zemlju. Na c-s vebsajtu ima par dobrih tekstova na tu temu:

http://www.cassiopaea.org/cass/sitchin.htm (obrati pažnju na Drugi dio ovog teksta!)

http://www.cassiopaea.org/cass/twin.htm

http://www.cassiopaea.org/cass/Laura-Kn ... -07-03.htm

Mislim da se nalazimo u periodu kada su NLO-i postali dio objektivne realnosti za sve one koji na nju obraćaju pažnju. Nije više pitanje da li oni postoje ili ne, nego kakva je pozadna njihove interakcije s nama.

Upravo na tom području djeluje jedan veoma sofisticiran dezinformativni sistem, te preporučujem dosta opreza.

Pozdrav!

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet dec 30, 2004 10:34 am 
Član foruma

NLO SE SVAKE GODINE REDOVNO POJAVLJUJE NAD MOSKVOM

Vodeci ruski ekspert za "iracionalno – misticne pojave", magistar socijalne fizike Nikolaj Volgin, tvrdi da "NLO sigurno nisu nešto materijalno", ali ipak potvrdjuje da oni zaista redovno posjecuju njegov rodni grad i da "zaslužuju punu pažnju ozbiljne nauke". Staviše, on svjedoci : "Sva moja istraživanja posljednjih godina potvrdjuju da NLO-i, kao materijalni objekti, ne postoje. Letece tanjire, sa vanzemaljcima koji se spuštaju na Zemlju, niko dosad realno nije vidjeo. Nigdje nisu pronadjeni ni njihovi ostaci. Uprkos svemu, cinjenica je da postoji neka supstanca sposobna da se po odredjenim zakonitostima krece kroz vazduh i da fizicki i psihicki utice na ljude. Šta je to, tek treba utvrditi." Da mu se ne bi moralo vjerovati "na rijec", magistar Volgin odmah pridodaje : "Istina je, svake godine nad Moskvom se pojavljuje ono što se obicno naziva NLO Tamnoplave boje. I svake godine nad Nagatinom. Uvijek u isto vrijeme, u cetiri izjutra. Prije tri dana sam ga, zajedno sa saradnicima, opet posmatrao i opet se, kao i svih prethodnih godina, "udaljio" u uobicajenom smijeru. Pošto "ples NLO-a" snimamo godinama i u tom dijelu grada sprovodimo razlicita mjerenja, mogu da kažem da se radi o jednom te istom "objektu", ili "cudu" u obliku pravougaonika koji, bukvalno, kao da "visi" nad usnulom prestonicom. Šta je to zaista, priznajem da ne znam. Medjutim, treba da znate da je Moskva grad sa mnoštvom tzv. prirodnih anomalija i da u samom Nagatinu postoji most koji redovno ostaje suh i u vrijeme provale oblaka. Odnosno, da nerijetko kiša pada samo nad tim mostom, dok ostatak Nagatina grije sunce", tvrdi Volgin. Drugom krupnom "anomalijom" Volgin smatra Sveto jezero, koje je od glavnog grada Rusije udaljeno samo pedesetak kilometara. I prica : "Nedavno sam tamo boravio sa saradnicima. Treceg dana se pojavio NLO u vidu cudnog nevelikog zelenog oblaka.
Na visini od pola kilometra. Od njega je prema zemlji ukoso "išla" jedva vidljiva svjetlosna nit koja je "zakacila" jednog od ucesnika naše ekspedicije i pocela da ga lagano odvlaci. Dlanovi našeg kolege bili su pri tom okrenuti naviše. On se, teško dišuci, suprotstavljao. Kada je sve prestalo, on nam je ispricao da je imao osjecaj da neko iz njegovog tijela "nešto isisava". Doduše, odmah moram da naglasim da je upravo taj clan naše ekspedicije bio i najuvereniji – da NLO-i realno postoje."

BLISKI SUSRETI TRECE VRSTE

SKOPLJE - Cetvorica žitelja kicevskog sela Srbjani od straha ne mogu da dodju sebi. Tvrde da su vidjeli kako se 200 metara od posljednje seoske kuce, na jednu livadu, spušta neidentifikovani leteci objekat, iz koga su nešto kasnije izašli "svemirci". "Oko jedan sat iza ponoci, kada sam se sa još trojicom prijatelja vracao iz Kiceva, u blizini sela, kod mjesta zvanog Nevstinski grob, vidjeli smo kako se velikom brzinom na zemlju spušta svijetleci objekat okruglog oblika", prica Goce DJurcinovski. Cetvorica prijatelja su pješice otišli na livadu, gdje se navodno spustio NLO. U blizini neidentifikovanog leteceg objekta ugledali su konture nepoznatih bica koja su licila na ljude, a koja su na glavama imali zaštitne kacige. "Kada smo se približili letjelici, ona je velikom brzinom poletjela i izgubila se u nepoznatom pravcu. Ovakve scene do sada sam gledao samo u naucno fantasticnim filmovima", kaže DJurcinovski. Unazad godinu ovo je drugi slucaj da su "vanzemaljci" posjetili kicevski kraj. U Augustu prošle godine bivši policajac Milan Siljanovski primijetio je kako se na jednu poljanu spušta "leteci tanjir". O tome je odmah obavijestio policiju koja je na "mjestu dogadjaja", na zemlji, zaista otkrila vidljive tragove u obliku prstena precnika cetiri metra i širine cetrdesetak centimetara. Stanovnici Stenja, sela u blizini Prespanskog jezera, još su 1997. godine, bili svjedoci "neidentifikovanog leteceg objekta", a NLO su vidjeli i stanovnici Stipa, tvrdeci da je "leteci tanjir" iznad tvrdjave Isar visio kao ogroman osvijetljeni luster. Slicne letjelice vidjene su 1999. i 2000. godine. "Jasno sam vidio leteci objekat u obliku nepravilnog kruga kako prema zemlji ispušta snažan snop svetlosti", izjavio je tada Jovan Kazazov. S obzirom na veliki broj "svjedoka" koji su imali "blizak susret trece vrste", teško je reci o cemu se zaista radi.
U svakom slucaju, ucestale pojave "letecih tanjira","marsovaca" i "vanzemaljaca" prilicno uzbudjuju, ali i uveseljavaju makedonsku javnost, kojoj je politike i tužne svakodnevice odavno preko glave.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet dec 30, 2004 11:20 am 
Član foruma

Organskom portalu, ovo o cemu pricas, dakle o astralnoj projekciji, ali u tvom slucaju na svjesnoj razini, to ima veze sa ovom tematikom samo kad ti zelis da ima veze, isto kao sta potres ima veze kad ga povezes sa pocetkom prelaska denziteta, isto kao i ratovi kad ih vezes sa mentalnom hranom za OPS 4-dn entitetima, svaka pojava na ovoj planeti se jednostavno moze uklopiti u pricu kad se malo preoblikuje, i sve je dokaz, ubrzo postaje jedina istina. Mene ovo zbilja potsjeca na neku sektu ili na tajna drustva, sad sam spomenuo tajna drustva (slucajno), siguran sam da vi imate tezu o reptilima koji su ih u biti osnovali i koji nas na taj nacin kontroliraju.... vi ocito ne shvacate sta ja vama zelim reci ovdije, jack bi me ignorirao jer sam nevjernik i heretik i ne zasluzujem pozornost (ponovno vuces na sabor), organski portal je iznad mene i ja sam na nivou djeteta kojem on nema sta objasnjavati.
Ako ce mo se razgovarati na toj razini onda se nemamo sta razgovarati. Najvise od svega me smeta, podcjenjivanje i stalno pozivanje na ucenje od nekih, NE ZNATE sa kim pricate i zato bi molio na suzdrzanost prije takvih teatralno-podcjenjivacki-glupih izjava. Da se vratim na astralnu projekciju, ona postoji odkad je svijeta, svi je dozivljavaju kad spavaju (astralno tijelo napusta fizicko), samo na nesvjesnoj razini, neki oz poklapanje odredenih parametara uspiju to izvesti svjesno cak i bez sna. Onaj osjecaj kao da si pao odnekud kad se naglo probudis, je brz povratak i udaras astralnog tijela. Sve to stoji, ali se moze povezati sa stvoriteljem jednako dobro kao i sa ovim.
Nadalje vi svi tu govorite o teorijama, ali to nisu teorije, to su postulati! Jednako kao i moj postulat o putovanju kroz vrijeme, postulat zato jer nije provjeravan nezavisnim ispitivanjem i jer nije dokaziv.
Jos nesto, vi od svog silnog uvjeravanja i nerviranja zbog mog prisustva uopce niste shvatili sta ja pokusavam napraviti na ovoj stranici. Pogledajte malo kolicinu informacija koje su iznesene, sa vase strane, onda pobijanja sa moje strane, trecoj osobi je ovo najbolji nacin za uvid u tematiku, trecoj osobi koja se tek susrece sa ovim. Jer pametan covijek trazi ikontra argument, i drugo misljenje. Vo je najbrzi i najbolji nacin za uvid u ovo. Za nekog treceg. Ja osobno u volikoj vecini vjerujem u ovo protiv cega ovdije pisem, i misljenja mi nisu tako kruta kao sta se tu cini, ali osjecam da je jedna osoba stepana hawkinga ovdije potrebna jer se ovo pretvorilo u nesto sta ne bi trebalo biti. Mislim na ovaj forum, jer nije dobro kad su oko tebe samo istomisljenici, treba ovijek i glas iz vana saslusati....

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet dec 30, 2004 1:58 pm 
Administrator

Oj Stefaneeeee !!!

Pozdrav iz sabora... evo da te učlanimo sada kad si postao naš istomišljenik... hahaha!!!

Evo jedna dobra oporba je propala... šta ćemo sad? A, stvorit ćemo novu !!! Moramo imati razloge za ljudsku manipulaciju... Stefana za predsjednika !!! Tako jeeee !

Hahaha, malo se šalim, nadam se da nije na odmet...

Pozdrav !

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet dec 30, 2004 7:16 pm 
Član foruma

:D :D

Citat:
to ima veze sa ovom tematikom samo kad ti zelis da ima veze,

Ja ne zelim da ima veze niti sam ista o tome napisao.

Citat:
isto kao sta potres ima veze kad ga povezes sa pocetkom prelaska denziteta,

Nikakve potrese nisam vezivao za ista.

Citat:
isto kao i ratovi kad ih vezes sa mentalnom hranom za OPS 4-dn entitetima,

Nisam upucen u ovu temu. Ne znam na sta ciljas.

Citat:
siguran sam da vi imate tezu o reptilima koji su ih u biti osnovali i koji nas na taj nacin kontroliraju....

Kakvi reptili i tko to mi? :D

Citat:
vi ocito ne shvacate sta ja vama zelim reci ovdije,

Hm....mi? :D

Citat:
organski portal je iznad mene i ja sam na nivou djeteta kojem on nema sta objasnjavati.

Ja sam rekao da ne zelim o osnovama raspravljati jer je to gubljenje vremena (kad smo vec tu gdje vecina vjeruje u to) ALI ako ti tako kazes.

Citat:
zato bi molio na suzdrzanost prije takvih teatralno-podcjenjivacki-glupih izjava.

To je bila kriticnost ili samokriticnast?
NEMA SUZDRZANOSTI NITI POTREBE ZA ISTOM!

Citat:
Sve to stoji, ali se moze povezati sa stvoriteljem jednako dobro kao i sa ovim.

Stvoritelj ako postoji povezan je sa svime pa o tome nema smisla govoriti.
Pa i sa "denzitetima" i reptilima ili cime vec.
Nisu reptili samo tako ovdje ako su. Valjda ih je stvoritelj stavio ovdje to se valjda slazemo.

Citat:
Jos nesto, vi od svog silnog uvjeravanja i nerviranja zbog mog prisustva uopce niste shvatili sta ja pokusavam napraviti na ovoj stranici.

Ja nisam izivciran. To mi je totalno protiv moje prirode.
Ti se cinis malo jumpy ali te nitko zapravo ne napada.
Samo opusteno.

Citat:
Vo je najbrzi i najbolji nacin za uvid u ovo. Za nekog treceg. Ja osobno u volikoj vecini vjerujem u ovo protiv cega ovdije pisem, i misljenja mi nisu tako kruta kao sta se tu cini, ali osjecam da je jedna osoba stepana hawkinga ovdije potrebna jer se ovo pretvorilo u nesto sta ne bi trebalo biti. Mislim na ovaj forum, jer nije dobro kad su oko tebe samo istomisljenici, treba ovijek i glas iz vana saslusati

To se apsolutno slazemo. I to je odlicno jer ja prvi sam zato na ovoj stranici.
Medutim.....

......moj dojam je da si dosao ovdje pun sablona (vi, vi, vi) i prerasuda i da bi trebao promisliti prije nego napises jer mene koji ne vjeruje u pozamasan postotak stvari na ovoj stranici pokusavas "nagnati da razmisli".

Bolje postavi koje konkretno pitanje jer mene ce prvog zanimati odgovor.
a do tad ponovo procitaj moj post i razmisli dal je zbilja htio rec ono sta si ti shvatio.
To da za stvari koje sam vidio ne zelim trositi vrijeme dokazujuci ih stoji i mislim da to nije tesko za razumjeti.
Uostalom imamo puno vise tema o kojima mozemo razgovarat nego gubiti vrijeme na ovakve razgovore.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet dec 31, 2004 10:14 am 
Član foruma

Murter: NLO u ranu zoru
Na nebu iznad Murtera prije nekoliko se dana, u cik zore, pojavila neobična, jaka svjetlost, zadržavši se nešto dulje od sat vremena, svjedoči slikar i scenograf Ivica Propadalo.

više o tome: http://www.iskon.hr/webcafe/zanimljivosti/page/2004/12/30/0586006.html

Pozdrav! 8)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet dec 31, 2004 10:24 am 
Administrator

Izgleda da je to samo početak... Bit će toga sve više i više...

:roll:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet dec 31, 2004 12:02 pm 
Član foruma

Eh steta sto nije imao digitalac. Svaki dan po jedan nlo se negdje vidi :roll:

Tko zna koliko ih ima koji se nevide :shock:

Hawking, evo onaj site sto nema veze sa kasiopejcima. http://superzona.tripod.com/

Taj je site drukciji od ovoga po jos necemu. Tetra (glavni clan tog sitea) govori da je ono sto on pise apsolutna istina. On je poznavao neke ljude koji su radili u Area 51. Poznavao je jednog tipa koji je se vratio u proslost da uzme krv Isusovu za kloniranje. On je inace majstor u meditacijama. Moze ic na astralno putovanje kad mu se sprdne, i moze jos puno toga.

To sve on kaze. Normalno da netreba u to vjerovat. Nismo ovce. Ali nesmije se niti odbacit.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet dec 31, 2004 5:53 pm 
Član foruma

Jedna moja prijateljica radi sa Institutom za fiziku. Prodaje kompjutere i tako.
Jedan covjek sa Instituta dakle ovdje u Zagrebu joj je mirno i stalozeno izjavio da je bio u nekoliko podzemnih baza u Americi i da je tamo vidio tehnologiju kakva se nama ovdje ne prezentira.

Dakle zbilja zanimljivo. On tvrdi da su mnogi bili tamo medutim nije spominjao nikakve NLO-e.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet dec 31, 2004 7:09 pm 
Član foruma

Ljudi koji rade u bazama mogu se grubo podijeliti u dvije grupe.
1. Low level - oni izlaze van i uglavnom ne vide puno toga
2. High level - oni ponekad izlaze i vide osjetljive stvari ali se nikada nece odvojiti od baze

Svaka baza nije striktno povezana s NLO-ima.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet dec 31, 2004 7:42 pm 
Član foruma

To sto taj lik tvoje frendice nije nista vidio nemora znaci da nepostoji. :wink:

Mozda je bio u nekoj nevaznoj bazi. Ili je bio u vaznoj ali mu nista drugo nisu pokazali.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jan 01, 2005 6:31 pm 
Član foruma

Pa to sta ste reikli se podrazumijeva.
On sam kaze da je bio "plitko".
Dakle ko zna sta ima ispod.

Medutim zanimljivo je da je taj tip ovdje u Zagrebu, nema razloga lagati niti je impresioniran tom situacijom,

Dakle nije to nesto tamo u Americi kako bi covjek pomislio.
I bez obzira gdje bio on tvrdi da je tehnologija koju je vidio i koju nitko ne skriva toliko naprijed od ove koju mi koristimo ovdje da se on sokirao.

Dakle to se uopce ne taji.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1244 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 63  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.