Sada je: uto maj 06, 2025 5:11 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pon nov 19, 2007 11:45 pm 
Član foruma

Bajka

Jednom davno, ali ne tako davno,na Zemlji su živjeli ljudi, ljudi kojima je svaki dan bio isti. Ni po čemu različit od prethodnoga , jednako dosadan,tmuran,običan.Svi ti ljudi su se bavili poljoprivredom , uzgojem stoke i sličnim djelatnostima.Naša priča događa se u jednom zabačenom djelu Zemlje , u kraljevstvu Balkana i to baš u vrijeme kada je Zemlja napadnuta od drevne sile Crnih demona.
.Crni demoni su sila zla, ogromne moći i neutažive želje za ljudskom krvi.Crni demoni su počeli svoj smrtonosni pohod i napredovali su sve bliže i bliže Balkansokm kraljevstvu. Balkanski seljaci su se najprije prepali za vlastiti život i
nisu znali šta im je činiti pred navalom takve sile jer se nisu znali boriti. Zapravo , nisu znali ni živjeti.Kada je vidio stanje na Zemlji , kralj Zemlje
je odlučio obnoviti kodeks, Kodeks Rata, te je pozvao sve ljude dobre volje na oružje, da osnuju Ratničke redove u svojim kraljevstvima i da se bore za svoju Zemlju , da se bore za svoj život.Ali ljudi se nisu odazivali na poziv za rat.Radije bi umirali u svojim kućama,naviknuti na rutinu, nego da pođu
u borbu protiv crnih demona.Ipak, bilo je i ljudi koji su prihvatili poziv za rat jer kralj je bogato plaćao dobrovoljce, a oni su većinom bili
siromasi,robijaši ili čudaci.Ubrzo se u Redu Balkansog kraljevstva
skupilo na desetke ratnika.Došlo je vrijeme da kralj nauči ratnike kako se rukovati mačem i štitom, kako rabiti čarolije, jednom riječju sve što
bi svaki ratnik trebao znati.Kralj je naredio da se otvori tisućama godina stara knjiga, knjiga tajni.Knjiga je otvorena i kopirana u bezbroj primjeraka i novopečeni ratnici
su je počeli čitati.Čitali su je i tumačili kako je tko znao, nekima je čitao i sam kralj.Uskoro su ratnici postajali ono što bi i trebali
biti - ratnici. Neki su naučili boriti se mačem, a neki su naučili kako se služiti magijom.I dok su crni demoni napredovali sve više prema
glavnome gradu Balkanskoga kraljevstva,Balkanski ratnici su naučili mnogo moćnih tajni te su i sami zaželjeli moć.Ubrzo su se podjelili međusobom, a neki
su čak dobrovoljno prešli na stranu crnih demona, da bi zauzvrat dobili moć. Bilo je i onih koji su htjeli svrgnuti i samoga kralja.Zavladalo
je stanje potpunog kaosa u donedavno mirnom i ostatku Zemlje nepoznatom kraljevstvu Balkana, i tu počinje radnja ove bajke...

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 20, 2007 2:07 am 
Član foruma

[quote="Marija:)Imam 20 godina od skoro i ogromnu volju da izbacim uljeza iz sebe....[/quote]

[quote="Marija:)
Ja sam im odavno neukusna :)[/quote]

Kad pre?

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 20, 2007 3:04 am 
Član foruma

Lee Marvin je napisao/la:
[quote="Marija:)Imam 20 godina od skoro i ogromnu volju da izbacim uljeza iz sebe....

[quote="Marija:)
Ja sam im odavno neukusna :)[/quote]

Kad pre?[/quote]

da stvarno? imas 20godina sada i kazes da si im odavno neukusna...hmmm skidam kapu, neki sa 20 godina(a i neki stariji isto) ne vide dalje od flase i uzitaka, a ti si vec odavno neukusna, mora da su tvoji snovi pomogli...ili zelis nesto podjeliti s nama? jel moguce da si ti nagual zena? ili imas energije kao pola nas zajedno... u svakom slucaju cestitam, samo mala pazi sto radis, nije sve onako kako se cini, ja sam to saznao na tezak nacin, iskreno na svakom koraku ce se naci netko tko ce pokusati manipulirati tobom, zapamti na svakom! nasao se jednom netko i rekao ne vjeruj nikome osim sebi, ja kazem ne vjeruj ni sebi, nego djeluj u trenutku, sam sebe mozes zezniti, jer i nasa srca su lakovjerne budale koje imaju potrebu za ljubavlju i paznjom(bar je tako kod nas neiskusnih i slabih, vi veliki recite mi jesam li pogrjesio u svom misljenju koje sam stekao iskustvom)

a sada jedna prica: ja cu je nazvati "glupi ja"

moja prica nije iz davnina ona je sada i ona je prica u kojoj se moze naci svatko od nas, nadam se da ce vam koristiti.

posto sam ja budala koja zeli vjerovati da je svijet prekrasno mjesto, a nije! bar ne ovaj dio sto ja gledam, lako povjerujem ljudima i vjerujem da su svi lijepi, dobri i krasni i da zele pomoci svakome, kao sto se ja trudim pomoci svakome, ali nisu! i tako ljudi me cesto znaju vuci za nos ako slusam samo svoje srce, zato sam se ja jednom odlucio na jednu cudnu stvar, posto sam jos mal i slab, pa onda bih trebao imati jakog saveznika, nije li tako? da me cuva i shvatio sam da zasada imam odlicnog saveznika uz sebe, koji je tu stalno i ne odlazi, cak ga se i ne mozete rjesiti dok ste mali i slabi, zato sam ja odlucio da i on treba sudjelovati u mojem odrastanju. a sada ono bitno... znaci kada su moje srce i tijelo u 100% predanosti, kada bih poverovao u sve sto kaze osoba za kojom moje bice gori, ja pozovem svog saveznika da spusti loptu na zemlju i on to doista dobro napravi, hvala ti letacu moj, jos kada bi mi prestao naplacivati te usluge, lijepo bi se mi slagali... da tako je, ja sam uzeo svog letaca za saveznika, koji mi pomogne smiriti loptu, ali stvar je u tome da onda odmah odem u unutarnju tisinu nakon sto mi se bice smiri i pustim vibracije koroz svoje tijelo i na taj nacin ipak zadrzim dio nove energije u sebi. iskreno ja znam da se mnogi od vas nece sloziti samnom, ali isto tako se nadam da ce neki pocetnici vidjeti u ovom spas, kada vam netko pocne obecavati i brda i doline, a vi slijepo vjerujete u to! zzop svima i nadam se da vas ovo nije ostavilo ravnodusnima, sve kritike su pozeljne, zelim znati jesam li pogrjesio sto na ovaj nacin spustam loptu na zemlju i sto nedam vise nitkome priliku da me vuce za nos....

p.s. a ti mala marija, pazi se duso, tezak je put ispred tebe! i nemoj vjerovat, nikome!! i ne daj da te itko iskoristava! zelim ti sve najbolje od srca!

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 20, 2007 11:16 am 
Član foruma

Deanos:
Citat:
posto sam ja budala koja zeli vjerovati da je svijet prekrasno mjesto, a nije! bar ne ovaj dio sto ja gledam, lako povjerujem ljudima i vjerujem da su svi lijepi, dobri i krasni i da zele pomoci svakome, kao sto se ja trudim pomoci svakome, ali nisu!

To je ta licnost Letaca!Prepoznajem sebe u tome jer su i mene dresirali da verujem svima,kako su svi dobri a ja uvek mogu biti bolji...I sa takvim vaspitanjem bezbroj puta sam najebao...Ja otvorena srca a drugi noz u ledja...Sto si bolji prema drugima i vise dajes,oni su gori i vise te ismejavaju...To su postavili letaci!Zar ne bi bilo logicno da se dobro dobrim vraca?Nije?Um letaca je takav da sto mu vise popustas on jos vise navaljuje....Reaguje na snagu!Kada upotrebis snagu ka njemu on te ostavlja na miru!Da skratim...kada sam mnoge govnjare oterao u p.... materinu tada su poceli vise da me cene!
Lepo je biti dobar ali ne smes biti naivan niti otvoren.To je sustina.Eh sta rade letaci od ljudi!

Deanos:
Citat:
nasao se jednom netko i rekao ne vjeruj nikome osim sebi,

Tacno,ali ni sebi ne treba verovati onaj ko je pod umom letaca dok ga se ne oslobodi.../za poverenje drugima nema ni govora,eventualno BESPREKORNOM RATNIKU/.Sa druge strane mora se verovati.../ovo je igra reci..../
Marija :
Imam 20 godina od skoro i ogromnu volju da izbacim uljeza iz sebe....
samo par dana kasnije:
Ja sam im odavno neukusna

Sto rece jedan moj drug:Kada lazes moras dobro pamtiti sta si gde rekao...Inace ce te ismejati i razotkriti....
U lazi su kratke noge-narodna poslovica

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 20, 2007 12:31 pm 
Član foruma

Kastaneda je pisao knjige iz tisine i kao takve one imaju moc da nas uvlace u tisinu i samocu.One sadrze moc i kad pokusavam da ga promisljam uvidjam da ga ne mogu uhvatiti ni za glavu ni za rep.
Tolle je lijepo rekao-iznova i iznova ja nastojim da vas povedem sa sobom u to vecito stanje intenzivne svesne prisutnosti u sadasnjem trenutku kako bih vam ponudio osjecaj.

Piramida me ne zanima samo teoretski jer imam jedan moguci problem u bliskom okruzenju koji bi mogao rezultirati teskom bolescu.
Radi se zenskoj osobi koja ima moguci problem sa "kutijom"(maternicom) i razmatram mogucnost izlaganja doticnog organa energiji "kraljicine odaje".

Tako da ovo ne ispadne kao folirancija,zato trazim informacije na brzaka.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 20, 2007 12:42 pm 
Član foruma

off topic:

Norma_l je napisao/la:
Radi se zenskoj osobi koja ima moguci problem sa "kutijom"(maternicom) i razmatram mogucnost izlaganja doticnog organa energiji "kraljicine odaje".

Da li mislis na pravu "kraljicinu odaju" u velikoj piramidi?

Ovo je topic o delovanju piramide:
http://www.galaksija.info/forum/viewtop ... t=piramide

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 20, 2007 2:44 pm 
Član foruma

˝Dok hodamo gradom,
korak po korak,
i po nama kiša pada: kap,
kap po kap.
Krijem ti glavu kao dijete goluba...˝

Demonstracija savršene ravnoteže i preciznog protuudarca:
˝Ovo sta sam ti sad ukratko napiso, sve je opsirno napisano u Kastanedinim knjigama. Nadam se da si ih citao ?!˝

Svaka čast, zadivljen sam.
Veliki ste igrač.
Jedino je Stalker moćniji od vas.

˝Da postojiš, osjećaš li?˝ - Toth

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 20, 2007 3:04 pm 
Član foruma

Da li mislis na pravu "kraljicinu odaju" u velikoj piramidi?

Pozdrav[/quote]

Naravno da ne mislim na pravu odaju i pravu piramidu jer je to nedostupno i ravno samoubistvu.Napoleon je zanijemio dali od straha ili od smijeha,uglavnom koliko sam citao nikad nije rekao sta je vidio i dozivio unutra.
Ja bih napravio jednu umanjenu varijantu koja bi nadam se imala pozitivan ucinak na organizam.Barem da mu pomogne da se vrati u normalu.
Prave piramide su puno vise jer tu se ipak radi o zbijenoj masi ogromnih proporcija i kojecega drugog.
Mene samo zanima mogucnost stetnog ucinka na covijeka ako je on izlozen dali iznutra ili izvana energiji piramide.
Nasao sam dve knjige o tome i koliko sam shvatio neki cak zive,spavaju,meditiraju u njima i izgleda da nema opasnosti,ali dobro je ipak razmotriti i losu stranu.

Racunam da svi znaju sve (pod uvjetom da svi jesu sve) i tako dodjem do informacija, koje u krajnjoj liniji mogu koristiti i drugima.
Koliko sam shvatio iz knjiga glavna tacka iznutra je "kraljicina odaja"a izvana vrh piramide.Ali kaze da postoje jos neka.

:roll:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 20, 2007 6:32 pm 
Član foruma

charmer_forever je napisao/la:
Marija :
Imam 20 godina od skoro i ogromnu volju da izbacim uljeza iz sebe....
samo par dana kasnije:
Ja sam im odavno neukusna

Sto rece jedan moj drug:Kada lazes moras dobro pamtiti sta si gde rekao...Inace ce te ismejati i razotkriti....
U lazi su kratke noge-narodna poslovica

U pravu ste.Ja sam najobicnija lazljivica,osecam se ismejanom i razotkrivenom...Sreca pa postoje ratnici poput Vas charmeru da to razotkriju svetu.Svaka cast! =D>
Hvala puno! :D :D :D
Volim vas sve,bez letaca[ili sa njima]!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 20, 2007 6:45 pm 
Član foruma

deanos je napisao/la:
p.s. a ti mala marija, pazi se duso, tezak je put ispred tebe! i nemoj vjerovat, nikome!! i ne daj da te itko iskoristava! zelim ti sve najbolje od srca!

Hvala ljubavi,znam da govoris iz srca.I ja ti se iz njega zahvaljujem.Zelim ti duge dane i prijatne noci! :kiss:
:love5:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 20, 2007 8:21 pm 
Član foruma

Marija,
kao prvo zelim ti svako dobro...
kao drugo apsolutno me bas briga sta se s tobom desava da bi sad to pratio...
kao trece ja ni jednog trenutka zapravo se nisam obracao tebi...znas ti kome sam...
kao cetvrto onaj kome sam se obracao i kome je izuzetno potrebna pomoc odbio je vise puta tu pomoc od mene i cak je omalovazio...Ta osoba je sa jedne strane totalno genijalna,a sa druge strane pravi najvece moguce zamislive i nezamislive gluposti i sranja...i zato bas me briga za njega....Ako mozes i hoces urazumi ga...Ne necu ovde govoriti o kome se radi...Bas me briga...
kao peto moc ili mahanje i zveckanje Mocima mozda ponekad i donesu dobar pocetni utisak ili unesu strah u okolinu pa se svi iz straha klanjaju,pa mozda se mogu stvoriti i poslusni robovi,ali kasnije se to obije u glavu...to je pogresan pristup!Moc moze biti zestok neprijatelj...
kao sesto prepusti se vibraciji cele vaseljene i prati je i uzivaj u njoj....
kao sedmo vise ti se necu obracati...jos jednom svako dobro Marija!

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 20, 2007 9:00 pm 
Član foruma

charmer_forever je napisao/la:
Marija,
kao prvo zelim ti svako dobro...
kao drugo apsolutno me bas briga sta se s tobom desava da bi sad to pratio...
kao trece ja ni jednog trenutka zapravo se nisam obracao tebi...znas ti kome sam...
kao cetvrto onaj kome sam se obracao i kome je izuzetno potrebna pomoc odbio je vise puta tu pomoc od mene i cak je omalovazio...Ta osoba je sa jedne strane totalno genijalna,a sa druge strane pravi najvece moguce zamislive i nezamislive gluposti i sranja...i zato bas me briga za njega....Ako mozes i hoces urazumi ga...Ne necu ovde govoriti o kome se radi...Bas me briga...
kao peto moc ili mahanje i zveckanje Mocima mozda ponekad i donesu dobar pocetni utisak ili unesu strah u okolinu pa se svi iz straha klanjaju,pa mozda se mogu stvoriti i poslusni robovi,ali kasnije se to obije u glavu...to je pogresan pristup!Moc moze biti zestok neprijatelj...
kao sesto prepusti se vibraciji cele vaseljene i prati je i uzivaj u njoj....
kao sedmo vise ti se necu obracati...jos jednom svako dobro Marija!

Hvala!Svako dobro zelim.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 20, 2007 10:45 pm 
Član foruma

Duh je jedini koji stvarno postoji.

Svi mi smo samo prasina na vetru,koja jedna drugoj povremeno upadne u oko.

Pozdrav Beskraju !

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 20, 2007 11:20 pm 
Član foruma

Lee Marvin je napisao/la:
Duh je jedini koji stvarno postoji.

Svi mi smo samo prasina na vetru,koja jedna drugoj povremeno upadne u oko.

Pozdrav Beskraju !

price o moci jel, henaro to kaze ako se ne varam :)

bas sam uzivao u toj knjizi :)))

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 22, 2007 7:26 am 
Član foruma

Pričajući s jednim djetetom, shvatio sam koliko su oni uplašeni. Žive u svijetu odraslih – divova koji stalno od njih nešto zahtijevaju. Pokušao sam osjetiti kako je biti dijete. Kako je gledati u dovratnik vrata koje idu gore u beskraj. Kako je kada te div vodi za ruku a ti si u visini njegovog koljena. I onda vikne na tebe i zamahne onom ogromnom ručerdom. Joj, samo da ne padne na mene i zgnječi me! Nije zadovoljan, užasno iskeženo lice, sivo i bijesno, viče na mene. Ogromni zubi! Samo da me ne ugrize. Onaj me mali div od mog starijeg brata uštipnuo dok nisu gledali. Udario me je! Bol, strah. Ubit će me! Moram se prilagoditi, moram ih slušati, moram biti kao oni. Ili će me ozlijediti. Umrijet ću. Ovaj je zao. Muči me kada ne gledaju, bez razloga. Koji užasan svijet. Moram se sakriti. Gdje? Nemam gdje pobjeći. Sam u sebe.
I tako, da bi preživjeli, pristajemo na sve. Sakrijemo svoj bol, svoju suštinu pokopamo negdje duboko. I vremenom zaboravimo na nju. I postanemo ono što su nam drugi nametnuli. Postanemo lažno, uplašeno, suludo ˝JA˝. Ili bolje reći postanemo ˝ONO˝. Ono što su ti strašni divovi od nas zahtjevali.
Rekapituliraš djetinstvo. Najvažniji dio rekapitulacije.
I shvatiš nevjerovatne stvari. Ne postojiš ti. Izmjesili su te. Nemilosrdno. Na svoju sliku i priliku. Nezreli frustrirani, dvolični nasilnici i glupani. I spoznaš što si. Prvi korak na putu promjene.
Ne mogu više suditi ljude. Jer oni ne postoje. Sakrili su se. Sami u sebe. Šćućurili, mali i uplašeni, pred velikim svijetom koji ih melje. Nema ih. Oni nas ne napadaju. Napada nas ˝ONO˝.
Mali smo i nevažni. Samo dio beskonačne slagalice.
Carlos nam je pokazao put. Povratak ka izgubljenoj srži bića. Hodajte.
Odraslim sestrama i braći.
Budite sretni. I mali.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 22, 2007 11:15 am 
Član foruma

oblutak je napisao/la:
Pričajući s jednim djetetom, shvatio sam koliko su oni uplašeni. Žive u svijetu odraslih – divova koji stalno od njih nešto zahtijevaju. Pokušao sam osjetiti kako je biti dijete. Kako je gledati u dovratnik vrata koje idu gore u beskraj. Kako je kada te div vodi za ruku a ti si u visini njegovog koljena. I onda vikne na tebe i zamahne onom ogromnom ručerdom. Joj, samo da ne padne na mene i zgnječi me! Nije zadovoljan, užasno iskeženo lice, sivo i bijesno, viče na mene. Ogromni zubi! Samo da me ne ugrize. Onaj me mali div od mog starijeg brata uštipnuo dok nisu gledali. Udario me je! Bol, strah. Ubit će me! Moram se prilagoditi, moram ih slušati, moram biti kao oni. Ili će me ozlijediti. Umrijet ću. Ovaj je zao. Muči me kada ne gledaju, bez razloga. Koji užasan svijet. Moram se sakriti. Gdje? Nemam gdje pobjeći. Sam u sebe.
I tako, da bi preživjeli, pristajemo na sve. Sakrijemo svoj bol, svoju suštinu pokopamo negdje duboko. I vremenom zaboravimo na nju. I postanemo ono što su nam drugi nametnuli. Postanemo lažno, uplašeno, suludo ˝JA˝. Ili bolje reći postanemo ˝ONO˝. Ono što su ti strašni divovi od nas zahtjevali.
Rekapituliraš djetinstvo. Najvažniji dio rekapitulacije.
I shvatiš nevjerovatne stvari. Ne postojiš ti. Izmjesili su te. Nemilosrdno. Na svoju sliku i priliku. Nezreli frustrirani, dvolični nasilnici i glupani. I spoznaš što si. Prvi korak na putu promjene.
Ne mogu više suditi ljude. Jer oni ne postoje. Sakrili su se. Sami u sebe. Šćućurili, mali i uplašeni, pred velikim svijetom koji ih melje. Nema ih. Oni nas ne napadaju. Napada nas ˝ONO˝.
Budite sretni. I mali.

prekrasno =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 22, 2007 11:43 am 
Član foruma

oblutak je napisao/la:
Pričajući s jednim djetetom, shvatio sam koliko su oni uplašeni. Žive u svijetu odraslih – divova koji stalno od njih nešto zahtijevaju. Pokušao sam osjetiti kako je biti dijete.
...........................
Budite sretni. I mali.

Kako ces biti sretan ako moras gotovo ubiti one koje volis da bis bio "sretan".
Kako se razduziti a da ne osjecas krivicu,bol i tugu rastanka.
Ipak na kraju sve to dolazi pod nos ali nam je nasa smrt opravdanje jer samim time sto smo mrtvi placamo sve racune.Sve je opravdano.

Trudim se zaista biti normalan i ponekad uspijevam,tek toliko da shvatim da nije normalno biti normalan.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 22, 2007 1:44 pm 
Član foruma

Citat:
charmer_forever (citat):

A zasto ne kaze o kome se radi? I zasto kazes da je ta osoba sa jedne strane totalno genijalna, gde ti to vidis? Mislim da je krajnje vreme da se ljudi upoznaju sa takvim autoritetom.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 22, 2007 2:27 pm 
Član foruma

Norma_I
Citat:
Trudim se zaista biti normalan i ponekad uspijevam,tek toliko da shvatim da nije normalno biti normalan
.

Primeri:
/Iz ugla predatora:/
Unutrasnji dijalog je normalna stvar-unutrasnja tisina nije
Okrenutost ka sebi je normalna stvar-okrenutost ka spolja nije
Biti stalno uznemiren je normalno-biti smiren nije normalno niti pozeljno

Verovatno ti je jasnije o cemu se radi iz ovih nekolkiko primera-zato je normalno nenormalno i obrnuto....

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 22, 2007 2:34 pm 
Početnik

Pozdrav
evo imam jedno pitanje u zadnja dva tjedna u donjem dijelu lijevog stopala osječam na trenutke valove ugodne topline, a dok čitam određene tekstove na forumu kroz leđa znam osjetiti naročito u donjem dijelu kralježnice kako me prolaze trnci.Oprostite ako ovo nije vezano uz ovaj dio foruma al eto nočas sam sanjao kako gledam u nebo i gledam
u NLO koji se spušta iznad mog dvorišta da bi se u sljedečenm trenutku ta letjelica pretvorila u ogromnu pticu koja me je zatim počela proganjati
dok sam tako bježao pred tom pticom zemlja ispod mene se počela dizati kao da je ispod same površine ogroman crv.
Komentari su dobrodošli hvala još jednom

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.