Sada je: uto maj 06, 2025 6:09 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sub nov 17, 2007 11:03 pm 
Član foruma

Citat:
Ulovite talase energije od orla i jašite na njima, energija je svugde oko nas i u nama, ali smo prilepljeni za tlo, usadjenim idejama sebicnosti i straha za svoje telo. Pošto je naše telo ionako osudjeno na smrt oslobodite se prvog neprijateljela "straha za sebe" i zajašite na talasu energije u slobodu, bit ce vam odmah sve jasnije.
Samovažnost je automatski porazena ako uspete da odradite ovo.

=D> slažem se s ovime, zabrinutost za sebe je isto što i strah za sebe

Citat:
MORATE SVE DA RADITE IZ NESEBICNIH RAZLOGA !

u svakom slučaju treba biti nesebičan, ali najprije se moramo pobrinuti za sebe da bi se mogli brinuti za druge.Gornja tvoja rečenica je slična Isusovom učenju- ljubav prema drugima ,Isus je u tome bio0 nenadmašiv.Ali i Isus je rekao : Prvo pometite ispred svojih vrata a onda ispred tuđih.
Prvo se treba pobrinuti za sebe jer ipak je ovaj svemir grabežljivi svemir.
Treba prvo sebe voljeti da možeš voljeti i ostale . :P :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub nov 17, 2007 11:28 pm 
Član foruma

Citat:
Treba prvo sebe voljeti da možeš voljeti i ostale.

Ratnik ne brine za druge ljude i ne mora da ih voli, on je nesebicno okrenut od potreba prema sebi da bi mogao duh da deluje iz njega.

Ratnik se ne brine ni za sebe ni za druge da bi bio zbrinut.
A kako sad to??
E to je vec preokret misli!

Dragan

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 18, 2007 9:45 am 
Član foruma

Kriger
Citat:
pošto mi niti tjeme, niti srce ne gore, no mi samo muka na želudac padne

Gore Kriger,gore...ali i vibriraju i sjaje...Udji u tisinu pa ces videti...
To sto ti nisi osetio ne znaci da ne postoji....Samo to ne ide umom i mudrovanjem...

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 18, 2007 10:36 am 
Član foruma

charmer_forever je napisao/la:
To sto ti nisi osetio ne znaci da ne postoji....Samo to ne ide umom i mudrovanjem...

U pravu si,ne ide umom i mudrovanjem!!!???
Dakle....???

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 18, 2007 11:39 am 
Član foruma

DAKLE....!!!!!!!???????
mario....ISKLJUCIO SI UM....JOS SAMO SAMOVAZNOST....

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 18, 2007 11:59 am 
Član foruma

charmer_forever je napisao/la:

evo, DAKLE, Marijo:) milosti puna

a sada ja. ne gore sharmeru, ne gore.

i um /evo malo konfuzije/. u stvari gore. gore kada, recimo, usmjerim svoju pažnju na nožne prste pa na tjeme. da. veoma jasno osjećam vibracije. kada završim sa vježbom, ja sam opet "normalan".

davno /evo i malo mudrovanja/ sam negdje pročitao da se "važi" samo namjerno izazivanje ovakvih stanja. svako spontano pojavljivanje tih senzacija, obično je znak da nešto nije u redu. možda da ste posle vježbanja ostali otvoreni i na RASPOLAGANJU svemu i svačemu iz vašeg okruženja. ako je to nešto što želite, ok, vaš izbor.

ja /opet/ lično, nemam namjeru da se prepuštam "blagotvornom"
djelovanju raznih sličica koje se pojave ovdje ili bilo gdje drugdje.
kad smo već kod tog avatara, ne mora ga smanjivati ili činiti sa njm bilo šta drugo. "regulisao" sam ga. :mrgreen:

htio sam da završim ali mi radoznalost bi jača. ima li kakve veze tvoj post o nekoj drugoj grupi šamana, sa pojavljivanjem dotičnog na forumu? možda me se ne tiče, ali radoznalost... samo nemoj sad ono o mački i radoznalosti. :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 18, 2007 1:10 pm 
Član foruma

Dragan Pedisic je napisao/la:
Citat:

Ratnik ne brine za druge ljude i ne mora da ih voli, on je nesebicno okrenut od potreba prema sebi da bi mogao duh da deluje iz njega.

Rekao si NESEBIČNO. Nesebičnost je ljubav. Tako da si sam sebe porekao i odvalio glupost.

Ugodan život u nesebičnosti bez ljubavi.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 18, 2007 1:19 pm 
Član foruma

STALKER je napisao/la:
Citat:

Rekao si NESEBIČNO. Nesebičnost je ljubav. Tako da si sam sebe porekao i odvalio glupost.

Potpuno se slazem sa tobom STALKER.Ratnicki pozdrav! =D> :D :D :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 18, 2007 1:24 pm 
Član foruma

Marija:) je napisao/la:
STALKER je napisao/la:
Citat:

Potpuno se slazem sa tobom STALKER.Ratnicki pozdrav! =D> :D :D :D

Nemoj da se slažeš sa mnom, već neguj NESEBIČNU LJUBAV prema sebi i drugima koju kako vidim imaš u ogromnim količinama. Za razliku od nekih ovde hladnih i okrutnih ratnika, lišenih topline i života.

Pozdrav! :occasion5: :toothy2:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 18, 2007 1:27 pm 
Član foruma

STALKER je napisao/la:
Marija:) je napisao/la:

Nemoj da se slažeš sa mnom, već neguj NESEBIČNU LJUBAV prema sebi i drugima koju kako vidim imaš u ogromnim količinama. Za razliku od nekih ovde hladnih i okrutnih ratnika, lišenih topline i života.

Pozdrav! :occasion5: :toothy2:

Hvala,hocu. :lol: :lol: :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 18, 2007 1:29 pm 
Član foruma

Citat:˝Pratim ovaj forum vec duze vremena i sad je doslo vreme da vam osvrnem paznju i kazem, da je na ovom forumu cjelo vreme bilo krivo ucenje !˝

Na forumu postoje ljudi raznih energetskih nivoa, interesa, različitih mišljenja i stupnja samokontrole. Ne može biti govora o učenju, već o raznim interpletacijama učenja.
Hermes Tri puta Najveći kaže:˝Svaki čovjek svijet svojim korakom mjeri.˝
Tako mora biti. Ovo je neformalna grupa, mjesto za učenje i redefiniranje sebe. Molim da navedite neke pogreške u tekstovima iskusnijih praktičara i objasnite u čemu griješe. Tako ćete nam pomoći. Unaprijed zahvalan.
Citat:˝Sakupljanje energije je kriva stvar, sebican koncept sakupljanja energije radi protiv vidjenja i puta znanja.
Sve što mislite da radite za sebe je u biti rad na tome da nikad ne vidite i ostanete zarobljeni. Sebicnost i strah za svoju nisku energiju je izvorno koncept letaca koji to vrte po našim glavama kako bismo ostali stoka u toru. Okrenite se prema davanju i nestajanju straha za sebe.˝
˝Mi smo bre energetska bica i nemoramo da sakupljamo energiju nego samo da je osetimo.˝

Točno. Nisu li napredniji praktičari to stalno isticali? Osjeti. Pogledajte Stalkerove tekstove. Koliko su neki praktičari dobrih tekstova napisali, koliko je knjiga prevedeno i stavljeno na mrežu. Nije li to davanje?
Pred izbijanjem unutarnjeg sukoba i Ajruna i izaslanik suprotnog tabora su istovremeno stigli do Krišne tražeći i jedan i drugi njegovu pomoć. Krišna kaže da će jednom od njih ustupiti čitavu svoju vojsku, a drugom sebe kao vozara bojnih kola. Ajruna bira Krišnu!
Dakle, između ˝skupljanja energije˝ preciznije: krađe energije (simbolika Krišnine vojske) i kontrole energije (simbolika Krišne, otjelovljenja božanstva) Ajruna bira (samo)kontrolu.
Izrečeno drugačije:
Tad Ardžuna, što na stijegu lik majmuna nosi svome,
Dhrtaraštroviće videć' spremne, i gdje strijele lete,
luk podiže, pa, Vladaru, Kršni ove riječi reče:
"Stavi kola moja među vojske obje u sredinu!
Da osmotrim ljude ove što za bojem silno žude,
s kojima mi nositi se u sukobu ovom valja.
Da sagledam sakupljene borce koji, krv lijući,
čine ono što je milo zlome srcu Durjodhane."
Nisu li neki od nas to stalno isticali (trezvenost, ravnoteža, praksa)? Charmer je desetak puta napisao: rekapitulirajte, radite tensegritet, sanjajte, okušajte se u traganju.
Nije li i ovaj tekst davanje? Možda sam nešto krivo razumio? Poučite me, zato sam tu.
Ostavimo se praznih klasifikacija. Osjećajmo.
˝Kao braća se borite.˝

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 18, 2007 1:29 pm 
Član foruma

Kriger:
Citat:
htio sam da završim ali mi radoznalost bi jača. ima li kakve veze tvoj post o nekoj drugoj grupi šamana, sa pojavljivanjem dotičnog na forumu? možda me se ne tiče, ali radoznalost... samo nemoj sad ono o mački i radoznalosti

Kao sto rekoh na pocetku puta bio sam u "drugoj grupi" Shamana.Odavno nisam tamo i zbog totalne razlicitosti nasih puteva ne postoji ni teoretska mogucnost da se neko odatle ovde ukljuci....
Sada sam u potpunosti na Kastanedinom putu...
A osobu za koju me eventualno vezejes ne poznajem....
Sto se tice Marije upucujem joj srdacne pozdrave ali problem je u tome sto je ovoga puta meni uputio odgovor muskarac sto sam jasno osetio pa sam iz zezanja rekao Mario....U samom postu je bilo mnogo prikrivene zlobe i pakosti sto sam osetio....
Ovde se radi ocigledno o nekoj hakerskoj zloupotrebi....
Imamo svi mi ovde puno jos da radimo!Tek kada ocistimo u potpunosti vezu sa duhom nece dolaziti do ovakvih gluposti koje je Kastaneda opisivao u "Drugom krugu moci".Tada ce eventualno moci da dodje do zajednistva i zajednickih poduhvata...MORAMO SE PRE TOGA SVAKO POJEDINACNO OTVORITI POTPUNO KA DUHU!
Svako dobro zelim svima!

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 18, 2007 2:41 pm 
Član foruma

Duh ce odluciti,pusticu ga da se ispolji,praticu njegovu volju...
Bumo videli....sta ce ispasti....hehehehe /za ono bumo/....

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 18, 2007 3:32 pm 
Član foruma

Jednom sam imao iskustvo kojem nisam dorastao i osjetio sam se ugrozenim, nisam imao snage da se iskoprcam. Radilo se o tome da sam bio u okruzenju ljudi koji su mi se obracali na nacin kako mi se inace nitko ne obraca, naime drugi dan oni nisu znali neke stvari koje sam ja cuo da su mi govorili. Stovise smatram da je "netko" drugi govorio kroz njih. Kao da su mi slagali scene u glavi. Samo ja nisam bio dovoljno jak da se oduprem, bio sam prestvaran. Da ne prepricavam sve u detalje u jednom trenu mi se obratio jedan i rekao iako nezna cime se ja to sve bavim u zivotu, rekao mi je "kastaaneda a? da da uzmi ih pod svoje okrilje, zavedi izmanipuliraj i uzmi im energiju, to je ono sto on radi!" - to mi je glas rekao, neznam vise jel to osoba rekla ili meni glas u glavi. Posumnjao sam u sebe i ono sto cinim da bih se sjetio sebe.

Razmisljao sam o tome dali je moguce da osoba kojoj nedostaje energije izvede manevar nad ljudima da mu oni svojevoljno daju energiju. Kako? Pa recimo daju vaznost njegovom liku, i ucine ga uciteljem (npr imas 3 svjetlosne pregrade i ti zelis 4 ali to nemozes sam uciniti pa ti drugi daju energiju) ili potrebna je energija za posljednji skok u slobodu?
Kod Carlosa kako je on sam i objasnio u Armandovoj knjizi postoji mogucnost manipulacije a to su oni sta zdravo za gotovo prihvacaju ono sto izlaze i pridodaju mu vaznost tj postaju sljedbenici. Sto je sa njima kad rade tensegrity? Kome zaista ide ta energija?

No tu sam uvidio i da je Carlosov lik samo lik, pobrisao je on svoje programe. Imam i informaciju od onih sta su se druzili sa njime i to ne putem seminara nego eto ukrstili se putevi da je ziv i gdje sve ima uticaja njegovog i jos toga sta nebih govorio jel neznam ni jeli uopce za govoriti.

Draganovi komentari su me podsjetili na ovo sto je rekao o energiji i to sam pvoezao sa ovim o cemu sam razmisljao, no svejednoe ta tvrdnja moze stajati za one koji su vec pronasli sebe, ja nisam i nemam ni energije da se sjetim svega, zaboravljam minorne stvari a kamoli da se sjetim svega. Kad mi ego bude preuzeo u potpunosti bice da mogu stajati cvrsto na nogama tada cu se boriti sa njime jel ovako mi se desilo da sam se izgubio nekoliko puta i zapitao se jesam li mrtav, dali postojim.

A ovo da imamo uredjaj iza glave, to je vidjela meni bliska osoba, iza glave su kao dvije kvrge. Po glavi nam je opsada mehanicko etericnih uredjaja. Mozda cak nekome i vise od toga, stavljaju i uredjaje na oci i preko glave. Kao sto rekoh nna forumu samo sam jednom dozivio da svjesno osjecam vibracionu silu po tijelu, fantastican osjecaj. Stalker je jedini konkretno govorio o tome, ostali svaka cast na doprinosui ali vise je tu teorije nego rezultati same prakse.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 18, 2007 4:44 pm 
Član foruma

Citat:
neki bi da pomiješaju energije, onako na prvu loptu

Eto sad jedan ozbiljan post od mene.

Trazili ste me da vam pricam o indijancima, ok.
Pratim ovaj forum vec duze vremena i sad je doslo vreme da vam osvrnem paznju i kazem, da je na ovom forumu cjelo vreme bilo krivo ucenje !

OPS ucenje, letacko ucenje.

Indijanci, samani s kojima sam se ja druzio mene su naucili ovako:

Sakupljanje energije je kriva stvar, sebican koncept sakupljanja energije radi protiv vidjenja i puta znanja.
Sve što mislite da radite za sebe je u biti rad na tome da nikad ne vidite i ostanete zarobljeni. Sebicnost i strah za svoju nisku energiju je izvorno koncept letaca koji to vrte po našim glavama kako bismo ostali stoka u toru. Okrenite se prema davanju i nestajanju straha za sebe.
Ulovite talase energije od orla i jašite na njima, energija je svugde oko nas i u nama, ali smo prilepljeni za tlo, usadjenim idejama sebicnosti i straha za svoje telo. Pošto je naše telo ionako osudjeno na smrt oslobodite se prvog neprijateljela "straha za sebe" i zajašite na talasu energije u slobodu, bit ce vam odmah sve jasnije.

Samovažnost je automatski porazena ako uspete da odradite ovo.

MORATE SVE DA RADITE IZ NESEBICNIH RAZLOGA !
Ako nemozete, koristite kontrolisanu ludost.

Mi smo bre energetska bica i nemoramo da sakupljamo energiju nego samo da je osetimo.

Dragan

ma nijesi morao ovoliko ozbiljno :wink:

malo podsjećanje. kada hoćeš da dođeš na ovaj forum, ti dovedeš strelicu na "karlos kastaneda" , klik i tataratiraaaaa, eto gaaa. jel tako.

e sad. ono "karlos kastaneda" znači da se na tom forumu raspravlja, savjetuje, pita, priča... o učenju koje nam je ostavio naš dragi karlitos a on je /kastaneda/ primio /to učenje/ od naguala don huana matusa, koji je naslednik znanja, neznamnijakoliko, generacija čarobnjaka.

samo se prisjeti /jer tebi je on oduvijek bio razumljiv/, dakle, prisjeti se samo, koliko je puta don huan savjetovao karlosa... te, karlito ne tamo, ne onamo, te nemaš dovoljno energije, strpi se, razumjećeš kada je prikupiš, te lezi na stomak, te digni nogu /pril. aut. :lol: / a sve u cilju prikupljanja iste.

i onda, dragane /je li ti ovo indijansko ime/ dođeš ti i kažeš nam, poslije niza zanimljivih /na žalost kratkih /postova, da smo čitavo vrijeme na krivome putu i da je koncept prikupljanja energije potpuno pogrešan. prosvjetljujuće, nema šta.

po onome što si naveo u svojem prvom ozbiljnom postu mislim da se tu radi o učenju potpuno drugačijem od kastanedinog pa možda ne bi bilo loše da si otvorite neku drugu temu na kojoj bi ste raspravljali o tom vašem učenju koje nesumnjivo potiče iz neke druge a takođe indijanske tradicije. hu. jesi vidio. bez zareza \:D/

molim te, nemoj ovo da shvatiš lično. ja čak ni ne znam ko si ti. samo, otkako si se pojavio, ja sam te prihvatio kao svog "sitnog mučitelja". ali, avaj, ja sam samo početnik i sad sam se zapetljao #-o . da li bi, u skladu sa tvojim ogromnim znanjem i iskustvom, mogao da mi predložiš neku efikasnu strategiju pomoću koje bih mogao da izađem sa tobom na kraj :rofl mislim, prije nego zasnuješ sopstveni pravac :rofl

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 18, 2007 5:37 pm 
Član foruma

Ok, ako vi tako kazete! =D>

Vidi se iz ovoga da svaka sebicnost i strah za sebe vodi u um lizarda, il kako bi vi rekli, gubitak energije.

Dragan

Zadnja izmjena: Dragan Pedisic; ned nov 18, 2007 5:50 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 18, 2007 5:39 pm 
Moderator

Neka svatko iz ovoga izvuče nešto za sebe.
Stvarnost ratničkog puta je zaista puna proturječnosti, no one su tu samo dok se priča, možda je dobro malo okrenuti se na apstraktnu stranu da se ulovi napredna ideja puta od znanja, pa možda i nasluti mjesto nijemog znanja.
Ovo nije napad na nikog, puno sreće želim svima!

"Već sam se predao moćima što vladaju mojom sudbom.
I ne ovisim ni o čemu, pa se nemam čega ni braniti.
Ne mislim ništa, pa ću VIDJETI.
Ne bojim se ničega, pa ću se sjetiti sebe.
Izdvojen i miran,
Projurit ću pored Orla i biti slobodan."

"Ovo je pet stanja usamljene ptice:
Prvo, da ona leti ka najvišoj tački;
drugo, da ne pati za društvom,
čak ni za onim od iste vrste;
treće, da svoj kljun ka nebesima pruža;
četvrto, da nema određenu boju;
peto, da peva veoma umilno."

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 18, 2007 5:46 pm 
Član foruma

promatrač , pozdravljam tvoju odluku da napišeš te citate iz kastanedinih knjiga. U njima ima više mudrosti nego u većini ostaloga što pišemo o znanju i duhu otlkad je ovaj forum otvoren. =D> :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 18, 2007 6:03 pm 
Član foruma

Dodao bih još jednu stvar koju sam shvatio u vezi samovažnosti ili ti ega.
Ne mora značiti da je neka osoba egoistična i puna samovažnosti ako se tako ponaša, ili ako netko , ima takav dojam iz njegovih postova.
kontrolirana ludost
Samovažnost je vlastito, intimno, unutarnje pitanje svakog od nas.To je unutrašnji osjećaj , naše stanje , vezano samo uz nas.
Čovjek može biti samovažan a da se trudi ponašati kao da nije.
može isto biti i ne-samovažan a da kontroliranom ludošću izluđuje ostale.
Čovjek bez samovažnosti će se moći ponašati kao da je samovažan , a da njemu to uopće neće biti problem;niti će mu smetati tuđi napadi, niti će on sam sebe smatrati važnim, jer je to unutrašnji osjećaj , vezan za svakoga posebno.

Dragane, nemoj nam pričati indijanske priče , zaista nam nisu potrebne hvala
:mrgreen: :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 18, 2007 6:20 pm 
Član foruma

Hvala duhu za reci koje su bile izgovorene kroz Dragana.

To nam donosi mogucnost drugacijeg pogleda,pogleda odvojenijeg od reci i price koja se do sada vec ustalila ovde.

Primetno je odsustvo licnosti kroz njegove postove,sto se ne moze reci skoro za sve nas ostale.

Ali ne zelim nikoga da velicam,jer nema sta da se velica,
samo predlazem:

Pazljivo.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.