Sada je: ned maj 04, 2025 4:52 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 98  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: uto okt 30, 2007 6:10 pm 
Član foruma

Sovac je napisao/la:
RAS ..... ne znam kako da ti to kažem, ali
... mene i samo slika ove tvoje skalamerije plaši.

Aj ti to malo automatiziraj, estetiziraj, mikro-japaniziraj, doradi, preradi pa onda lansiraj.

:mrgreen:

Sovac, drago mi je sto si izmijenio post, jer ono sto si napisao ras-u prije izmjene nije bilo u redu =D>

Makar, i ovako je u redu za prodati. nekome kome treba moze dobro doci :|

da ne kritiziras ras-a, jer mislim da nije zasluzio, evo snimio sam svoj uradak :occasion5:

http://www.youtube.com/watch?v=UvCjjqhkXQE

to sam napravio za 15min. naljepio ispod plasticnog poklopca ventilator iz kompjutera koji radi turbulencije koje mijesaju vodu. sve je spojeno na vremenski mehanicki prekidac i nariktano na 2,5 sata i se5! sve zajedno radi na 12V.

natocim, ukljucim i doceka me moj KS! :tongue:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto okt 30, 2007 11:43 pm 
Administrator

Citat:
Aj ti to malo automatiziraj, estetiziraj, mikro-japaniziraj, doradi, preradi pa onda lansiraj.

Misliš da mu Pininfarina napravi dizajn??? Pa koliko bi to koštalo onda?!

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Bitno da radi!

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri okt 31, 2007 10:14 am 
Član foruma

Sovac je napisao/la:
RAS ..... ne znam kako da ti to kažem, ali
... mene i samo slika ove tvoje skalamerije plaši.
Aj ti to malo automatiziraj, estetiziraj, mikro-japaniziraj, doradi, preradi pa onda lansiraj. :mrgreen:

hahahahaha... evo sad ce ras da uzvrati udarac 8) hahahahaha
ok, jasno, zivimo u doba marketinga... iz tvog ugla apsolutno si u pravu...
ali posto smo svi mi posebni...
meni je bliza ona poznata jednog filozofa, mislioca i vladara
"boj ne bije svijetlo oruzje..."
tako da sam iz mog ugla ja apsolutno u pravu 8)
e idu mi suze na ocu od smeha dok ovo pisem HAHAHAHAHA
sovac, hvala ti... odavno se nisam ovako slatko smejao ;)

zato ce sledeci model izgledati npr. kao na slici dole i kostace 100-150 evra; za cenu se svi zahvalite sovcu :mrgreen: hahahahaha
a onaj ruzni bice 70-80evra... kad si me vukao za jezik ;)
a sebi cu za dusu da napravim kao ovaj sa slike (photoshop je CUDO!) da me ne prozivaju 8)

p.s jedna od mojih omiljenih uzrecica je: svaki problem uglavnom je (na svu srecu) samo finansijske prirode

slika

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri okt 31, 2007 2:40 pm 
Član foruma

Eeeee ..... RAS ..... vidim daješ si truda !
=D>

Ruku na srce, prvo sam se odmaknuo od stola pa onda polako skrolao sliku do kraja.
Ovo je već pristojno. Ako ovako nastaviš, možda i nađeš distributera za dalje od Smedereva
:D :D

=====

Vidjeh i nogardovu umo-ruko-tvorinu. Ajd on je barem ostao skroman pa neće to prodavati.

Samo mi ostaje jedna misterija : Za koji klinac služi onaj ventilator?
Hlađenje vode?
Miješanje zraka?
Zujanje i time dočaravanje da se nešto događa u tegli za krastavce ?
Rastjerivanje zlih sila?
:?:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet nov 02, 2007 11:21 am 
Član foruma

Sovac je napisao/la:
Samo mi ostaje jedna misterija : Za koji klinac služi onaj ventilator?
Hlađenje vode?
Miješanje zraka?
Zujanje i time dočaravanje da se nešto događa u tegli za krastavce ?
Rastjerivanje zlih sila?
:?:

ventilator ovdje sluzi za otvaranje podprostornog i podvremenskog kanala i kroz taj kanal uvlaci dezintegrirane cestice srebra iz naseg paralelnog univerzuma gdje ljudima nisu izmijenjeni DNK od strane lizzarda. tamo imam jednog prijatelja (navodno isti ja) koji programira srebro sa svojim DNK i kao takvo dolazi u ovu moju flasicu sa vodom i kad ga pijem sluzi mi za otkljucavanje mojeg DNK. za sad djeluje super. vidim stvari koje neki ne vide :mrgreen:

:angel4:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet nov 02, 2007 1:52 pm 
Član foruma

Hmmm... nogard ... :-k ne znam što konzumiraš ali nakon toga - nemoj narednih 6 sati ići u promet, upravljati motornim vozilima te radnim strojevima i alatima. :shock:

Počinjem sumnjati u ove metode izrade CS-a te njegove učinke. Vidite što se desilo nogard-u, a samo ga je koristio kao kapljice za nos.

Drž se nogard, mi smo uz tebe. :hug:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet nov 02, 2007 2:48 pm 
Član foruma

Sovac je napisao/la:

Hmmm... nogard ... :-k ne znam što konzumiraš ali nakon toga - nemoj narednih 6 sati ići u promet, upravljati motornim vozilima te radnim strojevima i alatima. :shock:

Počinjem sumnjati u ove metode izrade CS-a te njegove učinke. Vidite što se desilo nogard-u, a samo ga je koristio kao kapljice za nos.

Drž se nogard, mi smo uz tebe. :hug:

moje isprike administratorima i moderatorima, a i tebi Sovac. ne zelim da ova ozbilja tema ode u neke krive puteve.
samo sam ti htio na satiricno-sarkastican nacin reci da si pitao cemu sluzi ventilator a da nisi procitao da sam vec napisao da sluzi za mijesanje vode.
sorry, necu vise. tema je preozbiljna za zajebanciju.

evo, da i to dokazem:

imao sam sinusitis i izlijecio ga uz pomoc srebrne vode. Dijelim ga kome god stignem, odnosno tko god ima kakvih tegoba i do sad znam da ublazava cir na zelucu, lijeci ono dosadno ljustenje koze praceno sa vodenim pristicima i svrbezom izmedju prstiju na rukama (mislim da nisu gljivice u pitanju nego da je od osjetljive koze na deterdzente).

dalje, nekakvo ljustenje koze na nogama koje kolega vuce godinu dana i dermatolozi mu ne mogu pomoci, samo su do sad isprobavali svakojake kreme i to 100% bezuspjesno. nakon 4 dana neredovite upotrebe kaze da mu se koza popravila 30%.
prehladu koja je tek zapocela lijeci u roku 1-2 sata.
kod malenih porezotina u roku 24 sata ostaju samo blago crvenilo a rana ostaje bez ikakve skule.

trenutno isprobavam kako djeluje na staracke pjege i pokusavam naci nekoga tko ima kakvu vecu ranu od koje bi najvjerojatnije ostao oziljak pa da vidim kako djeluje na takve rane.

ono sto je koristim je cisto ionsko srebro u vodi koje radim na 0,15mA-0,50mA, povrsina svake elektrode je 10cm2. kazem da je cisto ionsko jer nema uopce tyndallovog efekta, pa pretpostavljam da sam u pravu. jer da ima tyndall-a onda bi to znacilo da imam i vece, odnosno koloidne cestice kakve sam dobivao u pocetku gdje mi je laser bio jako vidljiv?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet nov 02, 2007 7:46 pm 
Član foruma

Hehe … nogard
Ma sve 5 frend !
Ne uzimaj to tako k srcu. Malo šale i bockanja ne škodi.
Pogotovo ako je dobronamjerno (kao što i je). :wink:
Daleko od toga da je tematika neozbiljna, pa je baš zato čak i poželjno ubaciti malo zezancije.
Razbistri nam mozak i razvodni napetost.
:D
Mi smo na faksu znali baš kada obrađujemo ultra-napete i ozbiljne stvari,
ulijetati sa takvim nebulozama da se profesor zapitao - kome prepušta budućnost u ruke?
No baš to nam je bio štit da ne popucamo po šavovima.
Stoga … opusti se, zabaci ramena, digni glavu, duboko udahni, mirno izdahni, osmjehni se…. i pridruži.

:occasion5:

Zadnja izmjena: Sovac; ned nov 18, 2007 11:36 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 18, 2007 11:33 am 
Član foruma

Well... ekipa
Nešto smo utihnuli.
Jel to zbog istraživanja ili odustali?

VV, u kojoj si ti fazi razvoja svojih djela i jesi li u međuvremenu posjećivao analitičke laboratorije? Imaš li kakvih novih rezultata i/ili odustao od tako intenzivnih saznanja? Da nisi nedajbože posivio?! :shock:

Jack, ... Ras, ... Labud, ...Kod vas?

:roll:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 18, 2007 3:27 pm 
Administrator

Ja napravim nešto KS kad nekom treba... ili da se ima malo i za "po doma"... nemam baš puno vremena za ovo područje, prevodim Kasiopejce, a i drugo... tako da napravim koloidnog srebra - pa kako ispadne... dok istovremeno tipkam za kompjuterom i prevodim...

Trebao bih 100 sati dnevno da sve to istovremeno napravim... hehehe!

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 18, 2007 5:04 pm 
Član foruma

hehe, ili se jednostavno transformiraš u hobotnicu :D

Kod mene su u punom zanosu istraživanja ove špalte. Ništa euforično već onako "natenane" ;)
Ima nekih interesantnih pomaka, no s obzirom na moj urođeni ali umjereni perfekcionizam, sve se respektabilno promatra i odmjerava.

A ti polako sa svojim srebrom, da ne bi preinačili "Black Jack" u "Gray Jacky" hehehe :D ;)

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 20, 2007 6:31 pm 
Član foruma

:shock: Radi se, radi se !!! Teče vodica a i ispitivanja su tu :D :D :D !
Čujemo se kad bude nešto zanimljivo....

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 22, 2007 7:58 am 
Član foruma

Citat:
VV, u kojoj si ti fazi razvoja svojih djela i jesi li u međuvremenu posjećivao analitičke laboratorije? Imaš li kakvih novih rezultata i/ili odustao od tako intenzivnih saznanja? Da nisi nedajbože posivio?! Shocked

Nisam odustao, a ten mi sve vise gubi preplanulu boju koju sam dobio na zakasnelom letovanju.
Trenutno imam mnooooogo obaveza, pa se zato slabije javljam.
Izmedju ostalog, jedan od trojice mojih pravih drugara je strasno bolestan, maligni tumor na plucima, pa dosta vremena posvecujem njemu. On jos uvek ne zna o cemu se radi, sumnja na upalu pluca, pa ne mogu da mu ponudim svoju vodu jer bi odmah shvatio o cemu se radi. Ne znam sta da radim :(

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 22, 2007 2:22 pm 
Član foruma

Citat:
Izmedju ostalog, jedan od trojice mojih pravih drugara je strasno bolestan, maligni tumor na plucima, pa dosta vremena posvecujem njemu. On jos uvek ne zna o cemu se radi, sumnja na upalu pluca, pa ne mogu da mu ponudim svoju vodu jer bi odmah shvatio o cemu se radi. Ne znam sta da radim

VV nemoj da se libiš da mu je ponudiš, i morao bi da je pije bar 1/2 l dnevno, a reci mu da je izuzetno dobra za upalu pluća !!!! Ne može da mu šteti !!!

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 22, 2007 3:24 pm 
Član foruma

Da, takve vrste bolesti su uvjek dvosjekli mačevi.
Ako ju prešućuješ od bolesnika, tada ga u stvari lažeš što dotična osoba najmanje očekuje od nekoga tko mu je jako blizak, a ujedno s time na neki način sprječavaš da se prije pomiri sa stanjem te poduzme nešto u pogledu liječenja i/ili suživota s bolešću.
No s druge strane - ako se istina kaže osobi, ovisno o tome koliko je karakter labilan može si sama presuditi.

Ti ga bolje poznaješ pa ćeš znati procijenti.

To što ti je labud rekao - da može proći. CS je širokospektralan, tako da ga mogu "pokriti" drugi razlozi zašto mu je daješ.
Samo ostaje pitanje - koliko i da li će mu pomoći s obzirom na sve zahtjeve koje jedan učinkoviti CS zahtijeva. Odnosno da li je napravljen tako da ima sposobnost djelovanja, a to znaš i sam o koliko faktora ovisi.

Ja sam angažirao neke od svojih kolega i bavimo se dubljom analitikom CS-a. Nailazimo na niz zanimljivih rezultata. I pozitivnih ali i ne baš tako dobrih. Uprvo ovi drugi razlozi su nas bocnuli da idemo u samu dubinu svega ovoga.
Zato sam te i pitao da li si bio u kojem laboratoriju, jer bi nam od velike pomoći bili različiti rezultati sa različitih mjesta i laboratorija.

No u svakom slučaju, ja ti želim puno strpljenja, volje i hrabro srce u pogledu tvog prijatelja a njemu .... što manje muka. :|

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet nov 22, 2007 11:04 pm 
Početnik

Imam pitanje za moderatore možda malo izvan teme, ali stao sam neki da na 20 strani texta o CS i zanima me koji je najbrži način da nastavim čitati dalje od 20 str, odnosno kako najbrže doći do 20 str.

Inače sam prvi puta radio CS , adapter 12v, dest.voda, srebrne žice 3mmpromjera dugačke 15cm, razmak između žica 7 cm,nakon 2h lagano pocrnila žica maglicu nisam primjetio, voda bistre boje.
Dali sam trebao duže pustiti da traje proces?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet nov 23, 2007 8:27 am 
Član foruma

Citat:
Da, takve vrste bolesti su uvjek dvosjekli mačevi.
Ako ju prešućuješ od bolesnika, tada ga u stvari lažeš što dotična osoba najmanje očekuje od nekoga tko mu je jako blizak, a ujedno s time na neki način sprječavaš da se prije pomiri sa stanjem te poduzme nešto u pogledu liječenja i/ili suživota s bolešću.

Moj tast (otac moje žene) je umro od raka na želucu, a mislio je da ima čir. Niko nije hteo da mu kaže o čemu se radi, nisu mu dali ni šansu da se leči.

Roditelji mog druga znaju sta je u pitanju, a ćute. Drug mi je u teškom psihičkom stanju, katastrofalno je smršao, diše na "mišiće" i sve se to desilo za manje od mesec dana. Ali nije glup, rekao mi je da je naručio je koštice od kajsije i vitamin B12 i namignuo mi je. Odneću mu vodu, pa šta mu Bog da.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet nov 23, 2007 2:54 pm 
Član foruma

Tuvok ... prema tvojim šturim podacima koje si naveo, mogu samo primjetiti da si otprilike ok radio.
Nedostaju parametri poput količine vode i struje koja je bila na početku, odnosno na kraju procesa. Količina vode možda čak i nije toliko bitna koliko su bitne same struje. Nije svejedno da li 2 sata držiš struju od 5 A i 0,5mA u količini cisterne vode ili čašice za šampanjac.
:shock:

VV ...
Žao mi je za tvog prijatelja, no jedino što mu Bog može dati (prema tvom opisu) je što mirniji kraj. Ja osobno ne bih nikada to prešutio od svojih bližnjih jer se ishod tako i tako svodi na isto. Čovjek se po prirodi boji nepoznatog i baš ta neizvjesnost mu dodatno otežava psihičko stanje. Kao i činjenica da svi znaju što se dešava a svi šute. Ta napetost je jednako toliko mučna kao i spoznaja, jedino s razlikom što kada se ta spoznaja stavi na stol - razvodni se i postaje "normalna" dok tajnovitost ima tendenciju "zgušnjavanja" do mjere neprobavljivosti.
No to je odluka njegovih ukućana i samo komentar moje malenkosti.

well...

Onaj tvoj prvi proces (8,4 ppm) koji je laboratorijski bio testiran i nekako najviše odgovarao računskim rezultatima me malo buni ali s tvoje strane.
Naime na nekim mjestima navodiš različite podatke. Negdje kažeš da ti je voda bila 0,6 litara, negdje, 0,65 ... negdje staviš da je struja 0,6 mA, odnosno 0,65 mA ... proses trajao 3,5 sata odnosno oko 3,5 sata ... etc.
Možeš li ti te svoje brojeve malo umiriti i fiksirati?

Koliko je na kraju tebi bila početna tj. konačna struja .... koliko je tu bilo vode .... vrijeme ...

Ajde ako ti nije problem se toga prisjetiti i napisati egzaktne parametre.

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 26, 2007 8:33 pm 
Član foruma

Sovac je napisao/la:
Ja sam angažirao neke od svojih kolega i bavimo se dubljom analitikom CS-a. Nailazimo na niz zanimljivih rezultata. I pozitivnih ali i ne baš tako dobrih. Uprvo ovi drugi razlozi su nas bocnuli da idemo u samu dubinu svega ovoga.
Zato sam te i pitao da li si bio u kojem laboratoriju, jer bi nam od velike pomoći bili različiti rezultati sa različitih mjesta i laboratorija.

sovac, ajde objasni mi malo ovo...
ako nije za javnost cekam na pm

pozdrav

Vrh

Naslov: link
PostPostano: pon nov 26, 2007 9:22 pm 
Član foruma

http://www.tuberose.com/Colloidal_Silver.html

procitajte ovaj link pazljivo!!!

Are More PPM Really Better?

PPM of colloidal silver needs to be understood in its entirety. PPM means parts per million. By definition 1 PPM is 1 milligram of silver deposited in 1 liter of water (1,000 ml). If one were to ingest that 1 mg. piece of silver, it would not do much good. If you were to divide that 1 mg. into 1,000,000 particles of silver, it would then have much more efficacy because it takes one particle of silver to disable 1 pathogen. The silver is now 1,000,000 times better than 1 piece of silver even though by definition it is still only 1 PPM. If one were to further divide the 1 mg piece of silver into 100,000,000 particles, it would be very beneficial indeed. And so as the silver is more finely divided the PPM by definition remains the same.

So, what really counts is not how many PPM the silver is but how many particles the silver has been divided into. That is why it isn't necessary to have high PPM but it is important to divide the silver as finely as possible. It is not better to try to take high PPM colloidal silver but to take colloidal silver that is properly made. If you think more silver is necessary, just take more of better made, low PPM colloidal silver and you will be further ahead than if you took poorly made, high PPM colloidal silver.

If the colloidal silver is properly made it will be crystal clear. This is because the particles are too small to reflect any light. If it shows any color, the particles are too large. The first color seen is yellow. As the particle size increases other colors such as red, green, blue, brown or black may be seen. Any color seen will indicate CS that is not very good.

Constant Voltage vs. Constant Current Generators
Constant voltage generators operate as follows.

When an electrical source of voltage that is fixed in value such as 27 or 36 volts (the voltage supplied by 3 or 4 - 9 volt batteries in series connection) is used to generate colloidal silver, the voltage is connected to the silver electrodes which are in the water. A small amount of current then begins to flow. At this point the current is generally about one quarter of one milliampere (a milliampere is a measure of current flow). This allows some of the silver ions to be released from one electrode while hydrogen gas is formed and released from the other electrode. As the silver is released into the water, the conductivity of the water increases; allowing more current to flow. This in turn allows more silver ions to be sintered off the electrode.
But what happens very quickly is this:
The increased current flow allows the metal to be deposited into the water at a faster and faster rate as the conductivity of the water is increased by more silver being released. This is a vicious cycle because in a very few minutes the current passes the point where small colloidal particles are generated. Particle size is determined by many factors; one of them being current flow or more properly current density. Once the flow exceeds this critical point, you must stop the process or risk producing large particles. These particles are NOT colloidal. They will sink to the bottom of the liquid and will generally not stay in suspension. Constant voltage generators cannot be left on for long without producing large particles.

If you ingest larger particles or silver salts in liquid such as silver nitrate you take the chance of acquiring a condition know as argyria. On the other hand, colloidal silver particles are so small they do not cause this condition. They are continually being excreted in your bodily waste. There has never been a case in which argyria has been attributed to ingestion of colloidal silver.

Constant Current Generators work as follows:

The voltage source may be the same or higher as constant voltage generators at the beginning of the operation but the similarity between constant voltage and constant current generators diverges rapidly. As the current flow begins to increase with increased water conductivity, the "constant current" regulator begins to reduce the voltage in order to keep the current at the desired amount of flow. With the voltage being reduced in order to keep the current constant, the silver particle size remains uniform. As the water becomes very conductive, the voltage may be reduced to as little as 5 or 6 volts to maintain the desired current flow. With this type circuit, one may leave the generator connected to the electrodes and not worry that "runaway" will occur. You may leave the generator on until the strength of silver in parts per million is reached and be assured the particle sizes are uniform and colloidal. This is the secret of repeatable production of colloidal silver.

Constant current equals constant size particles. Any concentrations higher than 50 ppm require the additions of stabilizers in order to prevent fallout. However, colloidal silver made over 15 PPM will usually agglomerate so it is recommended that you do not make it over that strength. An automatic generator with a stirring motor can make up to 20 PPM without agglomeration.

If the particles are as small as can be made and also colloidal, the water will be clear and will also show the Tyndall effect. If they are larger, the water color will shift toward yellow because of agglomeration. Still larger particles appear red; then green and the blue ones are the largest. The proper color for colloidal silver water is clear. If it is clear and has a weak Tyndall effect, the particle size is as small as can be made. That is the best way to know you have colloidal silver water. Make it yourself and then you will know and see what we mean! The proof is in the clear color and the Tyndall effect. Of course you can also test it using a meter to determine the total PPM.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 98  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.