Sada je: sri maj 07, 2025 11:37 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pet okt 05, 2007 3:21 pm 
Član foruma

Serinda Govner-Srau je napisao/la:
"Konceptualizaciju razuma uradili su iskljucivo muskarci.To je omogucilo muskarcima da umanje zenske nadarenosti i dostignuca.Sto je jos gore,to im je dozvolilo da izbace zenske elemente iz svojih konceptualizovanih ideala.Zene su vaspitane da veruju da su samo muskarci racionalni i koherentni.Muskarci definisu i samu prirodu znanja i odatle su iskljucili sve sto je zensko.Mada mi to mozda ne govorimo,zene u sustini znaju da muski rezoni nisu i njihovi.Zbog toga nasa predanost stvarnosti,ciji je kreator muskarac,nije tako jaka kao njegova.To nam daje prednost da ulazimo i izlazimo iz paralelnih svetova,ili da lakse idemo kuda nas struja nosi.

Muski carobnjaci znaju da bez zenskih carobnjaka nema niceg.Don Huan je znao da nema ni pedalj zemlje na kome bi mogao da stoji bez zena.Muski carobnjaci znaju da je zena ta koja ima direktnu vezu sa bilo cim sto je tamo-znanjem,duhom,energijom,kako god to nazvali."

Florinda Doner-Grau

Muškarci nemaju maternicu , pa stoga neće nikada rađati nove ljude. Žene ju imaju i one imajući tu sposobnost drukčije gledaju na čovjeka.

Jedan od naćina , a koji je meni poznat , da muškarac trenutni bar na trenutak dobije točku gledišta žene , je da se vrati u neki od prošlih života kad je bio žena.

Tad sve to legne na svoje i dobiješ uvid u oba dvije točke gledišta i tada možeš shvatiti oba dvije strane.

Inaće ne ( možda jedino da se prebaciš u tijelo žene , ali to je opet iskustvo iz te točke gledišta ) , jer nemaš potrebno iskustvo koje bi bilo dostupno tvom analitičkom umu , za stavljanje u tu poziciju.

Mislim da vrijedi i obratno , ali to ne znam.

Nisam žena. :mrgreen: :D :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet okt 05, 2007 3:26 pm 
Član foruma

˝Kao braća se borite.˝ - Crowley
Centar za odluke
Don Huan:
˝Rotacija energije u središtu za odlučivanje najslabija je od svih. Zato čovjek rijetko o nečemu može odlučiti. Čarobnjaci vide da se nakon izvođenja magičnih pokreta središte aktivira, pa mogu odlučivati koliko god žele, dok prije nisu mogli napraviti ni prvi korak.˝
˝U svijetu običnog čovjeka naša riječ ili naše odluke se mogu vrlo lako promijeniti. Jedina nepromjenjiva stvar je smrt. S druge strane, u svijetu vračeva, prirodna smrt se može otkazati, ali ne i riječ vrača.˝
Stalker:
˝Mislim da je potrebno razjasniti ove tvrdnje. Kada sam ovo pročitao pomislio sam: „Ma šta sad ovaj bulazni kad vidim da svi ljudi, uključujući i moju visost, (he, he...) stalno donose nekakve odluke o pozitivnoj promeni svoga života?“ Međutim, kada sam dublje razmotrio ove izjave, setio sam se da je za don Huana donošenje odluka isto što i njihovo trenutno sprovođenje

Lord (treći post): ˝Pojavicu se tek kada budem predlagao novu temu.˝
Nije predložio.

Lord(četvrti post): ˝Dok se ne stvore takvi uslovi necu se ni javljati.˝
Jesu li?

Lord(deseti post): ˝A ja cu po uzoru na druge zavrsiti sa ovim NICK-om da nebi ispalo da gradim lik i delo.LORD sada umire. Pozdrav!˝
Lord(jedanaesti post): ˝Draga Arja ...˝

˝Koliki je nivo necije energije moze se ustanoviti iskljucivo "VIDJENJEM".˝
˝Underground,oci ratnika tako sijaju da je nemoguce ne primetiti ga!˝

˝Niko od nas ne treba da donosi povrsne sudove o drugima a na osnovu pisane reci ne moze se doneti sud.˝
˝To ne vazi za muskarce koji se predstavljaju kao zene.Ima najmanje jedan takav.˝

˝Mislim da je glavni problem ovde sto pojedinci se ponasaju kao vlasnici svih deonica foruma i imaju tapiju na sve sto se tu desava.Strah da ce im neko skinuti krunu s glave i preuzeti je je ocigledan pa brze bolje pokusavaju da ga ulaskom u raspravu diskredituju i omalovaze.˝
˝Nadam se da ce doci dan kada ce forum da bude osnova za jednu veliku grupu koja ce ici zajedno.˝
Pretpostavljam s Lordom kao novim Nagualom, koji će preuzeti odgovornost za grupu (čim mu se aktivira centar za odluke). Eto, valjda je sada jasnije ˝tko-kome-što-zašto˝.

Što se tiče ˝promjene spola˝, a riječ je o ˝promjeni osobe˝, htjela sam simbolički da upozorim na to da pojedini članovi foruma, ne samo da mijenjaju nicknamove da bi stvorili pomutnju, nego i koriste istovremeno više nicknameova i time ˝dodaju˝ sami sebi.
Cilj zbog kojeg sam došla na forum i naročito zbog kojeg sam učestvovala u ovoj virtualnoj borbi je ostvaren: probila sam neke od svojih ograničenja.
Ostalo je samo stvar strategije.

˝ Žališ one što žaliti nije,
a o mudrosti mi zboriš!
Mudri, znaj, ne žale
ni umrle, niti žive.
Isto cijeni radost-patnju,
dobit-štetu, uspjeh-poraz;
takav za boj sablju paši:
onda u grijeh pasti nećeš!
Znajuć' šta je iznad svijesti,
duh svoj jačaj čvrstom voljom,
pa dušmana ljuta slomi,
žudnju slomi, snažnoruki!˝
˝Odrekav se ploda djela,
jogin miru trajnom stiže.˝

Vrh

Naslov: Re: osobna dilema...
PostPostano: pet okt 05, 2007 5:01 pm 
Član foruma

Citat:
I još nešto : od kad sam se primila intenzivo Kastanedinih knjiga i u manje dva tjedan prožvakala, što sam kvalitetnije mogla, 6 knjiga, te sistematizirala neke vježbe tenzegriteta i druge stvari o kojima si izvještavo na forumu (hranjenje suncem, rekapitulacija, srčano središte) te počela vježbati tenzegritet,nalazim se u nevjerojatno lošem i zakočenom položaju.

Uspori, nista nejde na brzinu a pogotovo ne to! Prvi i najglavniji korak je uci u unutarnju tisinu ! Nemoj preskakati i zuriti, precice nema ! :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet okt 05, 2007 5:19 pm 
Član foruma

Kiki je napisao/la:
Pitanje za Stalker-a:
Interesantan mi je tvoj poslednji post, a pitanje glasi: Cemu brisanje?
Pa zar nema svako svoju glavu pa neka sam odluci sta je za njega korisno a sta ne, da li ce da ucestvuje u tome ili ne, da li ce da prihvati tu informaciju ili ne i da ne navodim dalje.... To je kao neko skrivanje informacija od ljudi, pa nas svet nije savrsen a ovaj forum upravo to i prikazuje. Kakvu nam informaciju saljes ako zelis silom da prikazes kako je on sjajan i koristan, on je jednostavno mikrouniverzum koji preslikava stanje na planeti Zemlji, a svako na njemu bira svoju ulogu. To moze pomoci ljudima da naprave neke odluke u zivotu i to sto brze to i bolje. Imam utisak da se plasis da ljudi ne odustanu ili da ce se skrenuti sa teme ali to onda znaci da sumnjas u njihovu istrajnost i volju za radom. Pa ako je volju tako lako pomutiti onda ona nije ni postojala.
Podrzavam nastojanje da se sto vise pise o vlastitim iskustvima!

Pozdrav.

ovako kiki procitaj ponovno prve dvije knjige u castanedinom nizu pa ce ti biti jasnije koliko svaki covjek treba misliti svojom glavom(uljez ti lijepo sve govori samo ti njega nastavi slusati super cete se provesti :) ) koliko je samo don huan lagao carlosu, hehehe umirao sam od smijeha, naravno da treba drzati diktaturu i praviti ogromnu cenzuru kako ces u pocetku privuci ljude! lakse ces pojesti nesto sto lijepo izgleda nego ruzno, jel tako? kao trenutno vrlo jadno bice koje ajde trazi nesto u svom jadnom zivotu, recimo da podigne svoju energiju(iz bilo kojeg razloga ili hoce ludi sex ili hoce brze uciti ili hoce gledati zenama sise(hahahaha, stalkeru lud si, jedno mudani, hahahaha)), i tako to jadno bice dode na galaksiju cita malo tamo malo vamo i gle spazi karlos kastaneda, POSEBNI DIO FORUMA uuuuuuu, to mora da je nesto vazno, hehe i sada dode i cita i cita i cita.... i nakon sto je procitao lakse ce mu na pamet pasti da se pokrene ako je sve tu lijepo i krasno(ako procita tuda stvarna iskustva i primjenu, svi tu se samo razbacuju ja sam dozivio ovo, ono, vamo, tamo i na kraju nista), nego ako vidi hrpu egomanijaka koji se razbacuju nekim "znanjem", a u praksi nisu nista postigli, dobro ipak nesto jesu... bolje tipkaju po tipkovnici i lakse slusaju svog uljeza :)
tako da stalkeru prijatelju imas moju podrsku, samo brisi! iskreno i ja bi sumnjao u volju i istrajnost ljudi mi smo lijepe ovce koje treba usmjeravati i pomagati nam dok mi sami ne postanemo cuvari ovaca :)

eto na kraju bih samo htio reci da ima i crnih ovaca ovdje, eto neke se bojaju(mijenjaju nickove), ali su opet crne ili jos gore drugi puta budu smede ko govna, hahahahaha

pozdrav svima i sve vas volim ma kako vi stajaliste imali prema cenzuri, ljudskim pravima i vasim veikim mozgicima, pusa, hehe

p.s. sex je stvarno dobar u pocetnoj fazi pov. svijesti, jedva cekam kasnije....da, da pohotan sam i u povisenoj svijesti, hahahahaha(eto to je moja primjena :) ), valjda ce sada i drugi otvoreno reci ja sam time dobio to i to, hmmm ne znam recimo srce mi se otvorilo i shvatio sam koga zapravo volim, koliko i na koji nacin, hehe, netko mozda ce vise uzivati u kakanju, recimo kao henaro(u nekim knjigama genaro)

i jos jednom za kraj posto se ja duze oprastam i vise puta uvijek, volim vas i ljubim vas sve :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet okt 05, 2007 6:59 pm 
Početnik

Kao sto sam i "video" da ce se zbiti,pojedini ljudi bliski administratorima radi gusenja javne reci neistomisljenika ubacuju neke gluposti tipa Govner-Srau da bi dobili motiva da brisu i sve ostalo sto i nije za brisanje.Izazivanjem haosa onda se brise sve sto je suprotno i sto ce ugroziti njihov lik i delo.Pustite da se lepo pise!
Sve svoje postove pisem iskljucivo iz "POVISENE SVESTI".Cestitam prethodniku na tom dostignucu tako da moze mudrost iskoristiti za gluposti jedino u tragacke svrhe,za ostalo je nedopustivo za jednog ratnika
Sto se govana tice onaj koji moze o tome toliko da pise ocigledno je izuzetan poznavalac.He he he!Zna tacne nijanse boja kakvih govana sve moze biti.Glupo je rugati se onima koji nisu dostigli povisenu svest.Zalosno je to sta je uradjeno sa ljudima,tako da osecam iskren revolt prema predatorima koji su to ucinili.
stigli mi silni gost,ali zavrsiceu.He he he he he he he he he he!!!!!!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet okt 05, 2007 8:03 pm 
Početnik

black_hole je napisao/la:

Svima pozdravi,
pratim forum vec duze vrijeme i nisam mislila da cu morati komentirati jer ima tu ljudi koji su u materiji 100% sto bi rekli.Al ima i onih drugih sto samo prave guzvu a mislim i da namjerno provociraju.i svako samo o sebi prica a svi samo pricaju kako je ego najvecvi neprijatelj. ......

Pozdrav i tebi,

Mislim da si me pogresno razumela mojom krivicom. Izvinjavam se na pometnji koju sam napravio. Tekst koji sam poslao u stvari i nije moj ali sam ga poslao sa dopuštenjem autora. Zaista nisam imao loše namere i nisam čak ni prozivao nikog sa foruma da me tako napadaš več u svom prvom javljanju. Sada sam u vrlo glupoj poziciji, jer treba da budem nečiji drveni advokat. Moguće da je tekst došao u krivo vreme ali neko je predložio malo konstuktivnih tekstova. Tekst koji sam poslao je prisutan i vrti se u nekim drugim krugovima o kome se govori o Kasatanedi. Slučajno poznajem autora ako uopšte postoji slučajnost, koji je takođe kako ti kažeš 100% u materiji.

Jasno mi je dosta toga šta on piše i zašto, ali se ipak ograđujem od tog da ga 100% razumem. Mogu ti reči svoje mišljenje ako te uošte intresuje, ako nešto ne znam ja ču da pitam autora nisam sujetan u tom pogledu. Možemo mi diskutovati o tekstu ali ako je to sve tebi poznato onda nema mesta za priču.

Ipak bih i sebe i tekst malo odbranio jer si me baš napala žestoko i bez potrebe, bar ja tako vidim oprosti.

Citat:
Rekla si-Sve je on tu lijepo ugurao ali zasto sad otkriva toplu vodu i pravi kapije traganja umjesto kapija sanjanja ?

Kao i svi čitali smo knjige već kako su izlazile po redu. Umetnost sanjanja je naravno bio divan šok za nas sa kapijama traganja. Divna knjiga zar ne. Ali smo zaključili da fale kapije traganja. Čekali smo godinama i nismo dočekali. I eto seo čovek i napisao svoju verziju. Naravno da je o svemu ovome već pisano na više mesta i verovatno će se ponovo pisati jer se i naša tumačenja teksta razlikuju. Svako vidi u tekstu ono što želi i preskače ponešto.

Moja primedba na tekst kada sam ga prvi put čitao je bila da čitav tekst vuče na neke istočne sisteme. Ali mi je objasnio time da ide vreme novih ratnika i vreme starih šamana i njihovih objašnjenja polako prolazi. I vreme je da im se odužimo kroz menjanje načina isticanja pojedinih oblasti u Kastanedinim knjigama i menjanjem terminologije kao i našeg načina ponašanja u spoljnjem svetu. Naravno tu je pitanje i kompetentnosti za to. Ali ljudi pokušavaju i poneko uspe. Bolan če biti proces za one koji su ispred mase koja strogo pridržava definisanih pravila. Ali to je cena. Sigurno i neće biti razumljivi od većine i verovatno biti proganjani pa zašto ne čak i sa ovog foruma. Ja lično imam poštovanja prema takvim ljudima koji možda i nisu u pravu ali javno kažu ja mislim ovako i ovako.

Ako posmatraš iz ugla sanjača onda ti je tekst zaista čudan jer su tragači skncentisani na ono što ih okružuje OVDE I SAD pa ti je sve izmešano. Tekst je i pisan za tragače, što je i večina na forumu, pa je i svakom normalno što je napisano i niko nije reagovao do sada osim tebe jer si sanjačica pa ti je čudno i poznato a sa druge strane sve izmešano.

Nemoj da se ljutiš i toliko burno reaguješ bolje je da konstuktivno saradjujemo jer smo lice i naličje istog novčiča.

Izvinjavam se unapred što nisam u mogućnosti da blagovremeno odgovorim na post-ove jer nisam baš uvek pri kompjuteru.

Citat:
Pozdrav za sve zajebante lepše je uz dozu humora. Od mene pozdrav i za travestita

To je samo način traganja koji odobren i vidjen u knjigama pustite ga neka traga :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet okt 05, 2007 9:16 pm 
Član foruma

Carlos Castaneda je napisao/la:
Kao sto sam i "video" da ce se zbiti,pojedini ljudi bliski administratorima radi gusenja javne reci neistomisljenika ubacuju neke gluposti tipa Govner-Srau da bi dobili motiva da brisu i sve ostalo sto i nije za brisanje.Izazivanjem haosa onda se brise sve sto je suprotno i sto ce ugroziti njihov lik i delo.Pustite da se lepo pise!
Sve svoje postove pisem iskljucivo iz "POVISENE SVESTI".Cestitam prethodniku na tom dostignucu tako da moze mudrost iskoristiti za gluposti jedino u tragacke svrhe,za ostalo je nedopustivo za jednog ratnika
Sto se govana tice onaj koji moze o tome toliko da pise ocigledno je izuzetan poznavalac.He he he!Zna tacne nijanse boja kakvih govana sve moze biti.Glupo je rugati se onima koji nisu dostigli povisenu svest.Zalosno je to sta je uradjeno sa ljudima,tako da osecam iskren revolt prema predatorima koji su to ucinili.
stigli mi silni gost,ali zavrsiceu.He he he he he he he he he he!!!!!!

da a kao vi nikad ne pogledate u kenjaru sto je izaslo iz vas :rotfl: :rotfl: :rotfl: , eto neka onaj tko je bez grijeha(gledanja u kenjaru) baci prvi kamen na mene :rotfl:, ja sam jako blizak sa svojim govnima, ali na svu srecu moja izlaze samo kroz straznjicu :rotfl::rotfl::rotfl:
i usput nemojte se uvrijediti ili bilo sto tako, ali zapravo i necete, vi mi pisete iz povisene svijesti, jel tako? pa onda sigurno znate da je sve smijesno i samo bi se smijali na moj post, nije li tako? zato sto u tom trenu nemate potrebu braniti niti sebe niti druge, jer vama je dragi gospodine sve svejedno, hoce li vas netko zvati govnetom ili svecem, hmmm mozda se ja varam.... ali znam da je stalker jednom rekao ovako.... ma zovi me kako hoces, ma mozes i konju, samo me nemoj jasiti :), vidite dragi gospodine tako ljudi u povisenoj svijesti prihvacaju sranja :rotfl::rotfl::rotfl:, ja sada nisam u povisenoj svijesti i nazalost moram braniti i to malo svog ega koje je ostalo, jer ostatak je otisao kada sam povukao vodu, :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet okt 05, 2007 10:09 pm 
Početnik

E lijepo. Onda da se i ja izvinim nemam nikakvih muka s time.Mozda sam reagovala pre naglo jer mi je taj tekst djelovao suvise napadno, kao da neko namjerno sve uplice da nas zbuni,neznam.Dugo ,u stvari od pocetka citam sve sto je napisano na forumu i priznajem da najvise volim da citam Stalkera jer on daje konkretne stvari koje se mogu primjeniti na sebi odmah.Meni je bilo najkorisnije njegovo objasnjenje razlike izmedju sanjaca i tragaca skoro da ni u knjigama nisam mogla lijepse procitati.Napokon mi je razjasnio sve ono oko lizarda sto nijesam imala kome postaviti pitanja.Ja vec odavno sanjam i to sam da kazem tako, znala raditi i prije nego sto sam ista o tome procitala u knjigama a citala sam sve o tome gdje god sam stigla i o astralnoj projekciji i o etericnoj projekciji i sve od Slavinskog a njegov sam i metod radila. Metod je pomocu kvadrata,trougla i kruga na kartonu i nevjerojatno je kada se uvjerite da sve to radi, da stvarno prodjete kroz zavjesu, osjecaj je velicanstven.Ali da ne duljim nisam vicna bas pisanju i ovo pisanje me vec umara ali u knjigama pise o kapijama sanjanja I lizardima a ti sada govoris nesto sasavim drugo sto ne pise tamo.Bas nisam razumila zasto taj tekst nije prilozio onaj koje i napisao nego ti u njegovo ime i sa dozvolom a kazes da on vec se negdje vrti i neki ljudi ga citaju Ne razumijem kako covjek moze kazes da “sjedne i napise svoju verziju”” Ne bih stvarno da vrijedjam ali ko je on da dodaje nesto sto nigdje nema dato u knjigama i jos da mijenja terminologiju jer ide vrijeme novih ratnika.Mozda on to i smije sta ja znam ali racunam da je Huan zelio da kaze o kapijama traganja on bi i rekao.Nemozemo mi sada da dodajemo.Hajde da pisemo o magijskim kretnjama meni je puno pomoglo ono sto je Stalker sve rekao i smatram da trebamo da vjezbamo kretnje dok nam ne izadje na usi i samo tako mozemo doci do energije. Ja stalno vjezbam kretnje koje su date za Kerol Tigs i plavog skauta i to za trbuh i jajnike i sva se tresem, osjecaj je strasan, kao da mi nesto cupa iynutra i ako odmah poslije zaspim mogu se lako probudidti u snovima samo ako se sjetim pritiska i tog osjecaja pecenja medju nogama. Umorila sam se od pisanja, slabo znam sa kompjuterom izvinjavam se.Samo da kazem da neka covjek kaze sta je mislio sa kapijama traganja mozda je to dobro ali samo ako ima prakse u tome. Mene ne zanima mnogo filozofiranje vec samo prakticna saznanja a ono sa drvetom je super mada sam ja to znala I od ranije ali sam na onom linku sto je dao urobor-hvala-najzad nasala koje je drvo dobro a koje nije. Ne znam, ne ljutim se nista nego ne bih ja tu nista izmisljala samo treba da vjezbamo ono sto nam je u knjigama receno-sanjanje ,kretnje,rekapituliranje a ne da se gubimo u pricama I teorijama i ne radimo nista nego samo pricamo. .Srecno svima.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet okt 05, 2007 10:17 pm 
Član foruma

black_hole napisa :
Citat:
citala sam sve o tome gdje god sam stigla i o astralnoj projekciji i o etericnoj projekciji i sve od Slavinskog a njegov sam i metod radila. Metod je pomocu kvadrata,trougla i kruga na kartonu i nevjerojatno je kada se uvjerite da sve to radi, da stvarno prodjete kroz zavjesu, osjecaj je velicanstven.

Black_hole je li možeš ukratko objasniti taj metod . poz :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 06, 2007 12:44 am 
Moderator

Citat:
Pitanje za Stalker-a:
Interesantan mi je tvoj poslednji post, a pitanje glasi: Cemu brisanje?
Pa zar nema svako svoju glavu pa neka sam odluci sta je za njega korisno a sta ne, da li ce da ucestvuje u tome ili ne, da li ce da prihvati tu informaciju ili ne i da ne navodim dalje.... To je kao neko skrivanje informacija od ljudi, pa nas svet nije savrsen a ovaj forum upravo to i prikazuje.
Kakvu nam informaciju saljes ako zelis silom da prikazes kako je on sjajan i koristan, on je jednostavno mikrouniverzum koji preslikava stanje na planeti Zemlji, a svako na njemu bira svoju ulogu. To moze pomoci ljudima da naprave neke odluke u zivotu i to sto brze to i bolje.
Imam utisak da se plasis da ljudi ne odustanu ili da ce se skrenuti sa teme ali to onda znaci da sumnjas u njihovu istrajnost i volju za radom. Pa ako je volju tako lako pomutiti onda ona nije ni postojala.

Samo delimicno bih se slozila sa tobom, Kiki. Slobodno ispoljavanje Svega sto jeste ili duha, objektivno sagledavanje stvarnosti, a u koju spadaju i oni koji nam nisu bas preterano simpaticni i cije delovanje smatramo destruktivnim. No, onda bi mogli da se zapitamo zasto nam brisanje postova uopste smeta. Pa, kako da ne smeta, to je gusenje slobode govora. Ali, zar upravo to ne bi prilicno tacno „preslikalo stanje na planeti Zemlji“, pa zasto bi nam onda smetalo? Kvaka 22, ali je tako. Kada zavirimo u ladicu gde se nalazi neko drugo uverenje, nadjemo se pred paradoksom koji nije bas lako resiti. Gle, odjednom tim ispoljavanjem Svega sto Jeste vise nismo zadovoljni. I odjednom se postavlja pitanje kriterijuma koje postavljamo stvarnosti.

Zato ne mislim da cilj ovog foruma treba da bude stvaranje mikrouniverzuma i preslikavanje stanja na planeti Zemlji, vec kreiranje okruzenja koje ce omoguciti onima, koje ova tematika zanima, da se njome i bave na najoptimalniji nacin. Pri cemu odgovornost za odrzavanje osetljivog tkiva foruma lezi na svima koji u njemu zele da ucestvuju.
Posebno imajuci u vidu nase bedno energetsko stanje, nije nam potrebna dodatna kradja energije. I takodje mislim da je postavljanje odredjenih, makar minimalnih kriterijuma neophodno, upravo zato sto znam da vodu jeste veoma lako pomutiti i da ce se svaka grupa koja moze ugroziti svet predatora sigurno naci pod napadom, svesnim ili nesvesnim. Diskriminaciji na polnoj, rasnoj, nacionalnoj itd. osnovi na primer po mom misljenju ovde apsolutno ne bi trebalo da bude mesta, a lista moze da se prosiri. U konkretnom slucaju, umesto proklamacija i sakrivanja iza kolektivnih ego-identiteta mnogo bi mi vise koristile konkretne stvari, jer energetski sistem i raspored energetskih disbalansa kod muskaraca i zena nije isti. No, cini se da cemo to teze da dobijemo.

Citat:
Podrzavam nastojanje da se sto vise pise o vlastitim iskustvima!

Takodje. I buduci da sam veoma netalentovan sanjac, a da me snovi veoma zanimaju, sa interesovanjem pratim tvoje postove na susednom topicu.

Citat:
te počela vježbati tenzegritet,nalazim se u nevjerojatno lošem i zakočenom položaju.

Saro, moje je iskustvo veoma slicno. Da mi je neko rekao da cu se tako napatiti sa tim magijskim pokretima (k’o sto jeste :? ), definitivno mu ne bih poverovala (k’o sto i nisam :? ), pogotovo zato sto redovno radim vezbe i imam odredjenu samodisciplinu. Manje-vise problemi oko samih pokreta, sa time bi se nekako izaslo na kraj, ali se i sve ostalo poremetilo, osecaj kao da mi je energetski sistem poprilicno rasturen. I veca izlozenost „napadima“, sto dobro umem da raspoznam. Uz to, u prstima imam vise energije nego pripadajuceg znanja – sto znam odavno i naucila sam da pazim – ali sam odjednom pocela i okolo i sebi da pravim razne krajnje neocekivane ludorije, kao vracanje na vec naucene lekcije. #-o

Slozila bih se sa underground-om: i za mene je unutrasnja tisina i zauzimanje pozicije ‚nepristrasnog posmatraca’ pouzdano mesto i pouzdan put, a cini mi se da smo slican tip. Napravi pauzu, sakupi energiju na poznate nacine, stabilizuj sistem, radi na unutrasnjoj tisini – to je siguran put – vrati se na pokrete kada se stabilizujes. Ali, sa pokretima ili sa nekom drugom autenticnom tehnikom budi spremna da se neke stvari u tvom zivotu znacajno promene – koje od njih su uskladjivanje sa duhom, ili jastvom, ili nasim visim ja, kako hocete, koje od njih su podmetanja kontrolnog sistema, to je prepusteno nasoj sopstvenoj razboritosti da razluci.

Citat:
Arja,vrati se nemoj se ljutiti.

Lord, ne ljutim se, niti bih imala razloga za to. Samo mi je trebalo malo tisine.

Zadnja izmjena: Arja; sub okt 06, 2007 12:45 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 06, 2007 12:44 am 
Član foruma

black_hole je napisao/la:
E lijepo. Onda da se i ja izvinim nemam nikakvih muka s time.Mozda sam reagovala pre naglo jer mi je taj tekst djelovao suvise napadno, kao da neko namjerno sve uplice da nas zbuni,neznam.Dugo ,u stvari od pocetka citam sve sto je napisano na forumu i priznajem da najvise volim da citam Stalkera jer on daje konkretne stvari koje se mogu primjeniti na sebi odmah.Meni je bilo najkorisnije njegovo objasnjenje razlike izmedju sanjaca i tragaca skoro da ni u knjigama nisam mogla lijepse procitati.Napokon mi je razjasnio sve ono oko lizarda sto nijesam imala kome postaviti pitanja.Ja vec odavno sanjam i to sam da kazem tako, znala raditi i prije nego sto sam ista o tome procitala u knjigama a citala sam sve o tome gdje god sam stigla i o astralnoj projekciji i o etericnoj projekciji i sve od Slavinskog a njegov sam i metod radila. Metod je pomocu kvadrata,trougla i kruga na kartonu i nevjerojatno je kada se uvjerite da sve to radi, da stvarno prodjete kroz zavjesu, osjecaj je velicanstven.Ali da ne duljim nisam vicna bas pisanju i ovo pisanje me vec umara ali u knjigama pise o kapijama sanjanja I lizardima a ti sada govoris nesto sasavim drugo sto ne pise tamo.Bas nisam razumila zasto taj tekst nije prilozio onaj koje i napisao nego ti u njegovo ime i sa dozvolom a kazes da on vec se negdje vrti i neki ljudi ga citaju Ne razumijem kako covjek moze kazes da “sjedne i napise svoju verziju”” Ne bih stvarno da vrijedjam ali ko je on da dodaje nesto sto nigdje nema dato u knjigama i jos da mijenja terminologiju jer ide vrijeme novih ratnika.Mozda on to i smije sta ja znam ali racunam da je Huan zelio da kaze o kapijama traganja on bi i rekao.Nemozemo mi sada da dodajemo.Hajde da pisemo o magijskim kretnjama meni je puno pomoglo ono sto je Stalker sve rekao i smatram da trebamo da vjezbamo kretnje dok nam ne izadje na usi i samo tako mozemo doci do energije. Ja stalno vjezbam kretnje koje su date za Kerol Tigs i plavog skauta i to za trbuh i jajnike i sva se tresem, osjecaj je strasan, kao da mi nesto cupa iynutra i ako odmah poslije zaspim mogu se lako probudidti u snovima samo ako se sjetim pritiska i tog osjecaja pecenja medju nogama. Umorila sam se od pisanja, slabo znam sa kompjuterom izvinjavam se.Samo da kazem da neka covjek kaze sta je mislio sa kapijama traganja mozda je to dobro ali samo ako ima prakse u tome. Mene ne zanima mnogo filozofiranje vec samo prakticna saznanja a ono sa drvetom je super mada sam ja to znala I od ranije ali sam na onom linku sto je dao urobor-hvala-najzad nasala koje je drvo dobro a koje nije. Ne znam, ne ljutim se nista nego ne bih ja tu nista izmisljala samo treba da vjezbamo ono sto nam je u knjigama receno-sanjanje ,kretnje,rekapituliranje a ne da se gubimo u pricama I teorijama i ne radimo nista nego samo pricamo. .Srecno svima.

eto mogli bi se svi lijepo ugledati na nju i vise raditi a manje srati, hahahaha, pokreti stvarno jesu predivni, radio sam ih dosada samo 2 puta, i niti jedan od ova dva nije prosao obicno... neda mi se u detalje, ako nekog zanima pitat ce da bezveze ne pisem sada, ja bih samo dodao jednu stvar koja je meni bitnija i od pokreta u ovom trenu, a to je energija sunca, sišite to nase lijepo sunce ili lampe nije bitno, hvala ti stalkeru i na ovom :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 06, 2007 3:09 am 
Član foruma

EgoDijagnosticar je napisao/la:
Tekst koji sam poslao je prisutan i vrti se u nekim drugim krugovima o kome se govori o Kasatanedi. Slučajno poznajem autora ako uopšte postoji slučajnost, koji je takođe kako ti kažeš 100% u materiji.

Da li mozes da navedes koji su to krugovi? ... moze i link, ako je u pitanju net/forum.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 06, 2007 10:07 am 
Početnik

oblutak je napisao/la:
Bravo Urobore. Odličan post (za razliku od predhodnih). Baš bih rado razmjenila malo energije s tobom. Pusa.

OBLUTKO MOJA. Ratnice moja prava. Vidim da se nisi uplasila energetskih crvica i da si uvek spremna za konkretnu akciju. Evo pisem ti ovo iz ISTLANDA ali nisam bio ranije u mogucnosti da ti se javim jer mi takodje kompjuter nije pri ruci. Ovde je super. ja ništa ovde i ne činim planirano. Ja samo izvršavam bezglasne komande duhovitog letaca i to je sve. To može svako ko uspe da uđe u tišinu ISTLANDA.

Vrlo osecam tvoj zov ali nisam u mogucnosti da dodjem pa mozemo da sanjamo zajedno za sada – o tome :wink: . Jedino mi je malo frka mozda se ti samo predstavljas kao zena samo da bi me navukla. Izvini ali ovde je nastao haos pa se vise ne zna koje BATA a ko SEKA. Ko je sanjac a ko tragac.

Carlose Carlose mnogo se ti meni kikoces ali obecah ja tebi davno da cu ti pokazati :shock: sve o traganju i sitnim muciteljima uzivo. Evo gledaj sada. Ovde je takav dijapazon koji ni u knjigama nije vidjen. Presretan sam sto VIDIM :shock: i zenu sa malo dlakavijim nogama kako se ceska gde je svrbi. Ostaje da se vidi hoce li se i dalje sepuriti u ulozi travestia i ako svi vec znamo ko je i hoce li dozvoliti predradnicima da je pipkaju po nogama pa da bude kao u knjizi. Mozda ce novom metodom traganja poslati svoje kolege a možda ustvari prerusene koleginice da nastave njenu ambiciju.

Ali stvarno istina vec malo preterujemo u zajebanciji vec me boli stomak. Neki su ovde dali dobar modus za ponasanje. Uvali nekom do koske pa onda kreni sa ozbiljnim predlogom. Pa hajde evo i mog doprinosa kroz konkretno drzanje na temu.

Nastalo je puno buke na forumu i do pojave letaca na forumu. Ja sam postao svestan nekoliko a nadam se i vi. Predlog je da napokon probamo nesto zajedno. Da radimo pokrete i to u isto vreme jer bi verovatno bilo efikasnije raditi u grupi. Posto svako moze da radi kuci potrebno je da se samo dogovorimo oko dana vremena. Evo ja predlazem sutra nedelju. A Carlos u saradnji sa ostalim zainteresovanim neka odrediti vreme. Mislim da je uredu da ti to organizujes posto si i napisao knjigu ali ako ti nije kompjuter pri ruci nadji nekog kompetentnog da te zameni. Pa da vidimo rezultate rada i da porazgovaramo o svemu kroz ogranicenu dozu humora naravno.

8)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 06, 2007 11:34 am 
Član foruma

Arja je napisao/la:
Saro, moje je iskustvo veoma slicno. Da mi je neko rekao da cu se tako napatiti sa tim magijskim pokretima (k’o sto jeste :? ), definitivno mu ne bih poverovala (k’o sto i nisam :? ), pogotovo zato sto redovno radim vezbe i imam odredjenu samodisciplinu. Manje-vise problemi oko samih pokreta, sa time bi se nekako izaslo na kraj, ali se i sve ostalo poremetilo, osecaj kao da mi je energetski sistem poprilicno rasturen. I veca izlozenost „napadima“, sto dobro umem da raspoznam. Uz to, u prstima imam vise energije nego pripadajuceg znanja – sto znam odavno i naucila sam da pazim – ali sam odjednom pocela i okolo i sebi da pravim razne krajnje neocekivane ludorije, kao vracanje na vec naucene lekcije. #-o

Slozila bih se sa underground-om: i za mene je unutrasnja tisina i zauzimanje pozicije ‚nepristrasnog posmatraca’ pouzdano mesto i pouzdan put, a cini mi se da smo slican tip. Napravi pauzu, sakupi energiju na poznate nacine, stabilizuj sistem, radi na unutrasnjoj tisini – to je siguran put – vrati se na pokrete kada se stabilizujes. Ali, sa pokretima ili sa nekom drugom autenticnom tehnikom budi spremna da se neke stvari u tvom zivotu znacajno promene – koje od njih su uskladjivanje sa duhom, ili jastvom, ili nasim visim ja, kako hocete, koje od njih su podmetanja kontrolnog sistema, to je prepusteno nasoj sopstvenoj razboritosti da razluci.

Ja jedva cekam da mi dojdu DVDovi :twisted: , mislim da se uopce necu napatiti, vec da ce mi jako goditi.
Nema nista bez nekoliko godina rada na sebi
a promjene ce goditi i goditi tjelu i umu i bit ce ti smjesno kad se osvrnes bar po meni, kakav sam nekad zbrkan covjek bio. Sada mogu satima sjediti na istom mjestu da ne trepnem i da mi to godi, nekad na pocetku nisam mogao biti ni minutu na miru.
Nekad mi je pasala buka, tulumi, brza muzika, sve sto je brzo a danas sasvim suprutno, sto dalje od svega toga a u gradu, na poslu, kontrolirana ludost je fantasticna stvar, savijas se kako hoces. :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 06, 2007 11:17 pm 
Početnik

Prvo
Više je ljudi ovde imalo zanimljiva zapažanja oko problema koji se javljaju u početku vežbanja Pokreta. Mogu da se složim sa time iz svog iskustva. Dešava se neprijatna stvar da se posle perioda našeg INTENZIVNOG bavljenja Tenzegritetom javlja udar koji nas baca unazad. Najčešći simptom je bezvoljnost i gubitak motiva koji nas odvaja od vežbanja. Kada uspemo to da prevaziđemo (AKO uspemo) dočekaćemo, nažalost, na svojoj koži još različitih udaraca koji svi imaju zajednički cilj da dignemo ruke od svega. Jasno je ko stoji iza toga. Konkretno, mene je posle jednog intenzivnog perioda vežbi udario takav grip da sam (i posle njegovog prestanka) mesecima bio izbačen iz procesa vežbi. Kada sam se jedva nekako povratio i počeo ponovo, doživeo sam potpuno neočekivano stravičan gubitak energije koji ničim nisam mogao da objasnim i koji me je opet mesecima odvojio od svega. Očigledno je da su i drugi praktičari doživeli slične stvari. Prvo sam misio da je slučajno ali sam onda shvatio o čemu se radi. Malo je jezivo kada čekaš sledeći udar i pitaš se kakvo će sad sranje da ti gadovi umese. Neka. Zato prija kad im odvališ šamar i vratiš se nazad.

Šta onda raditi ?

Nije rešenje ni u strahovito intenzivnom vežbanju. Čak može da ima suprotan efekat jer tolika silina je (nažalost) pokazatelj da ćemo vrlo brzo dići ruke od svega za jedan, neodređen, period vremena. Tajna je u umerenosti i nalaženju svog sopstvenog ritma. I u istrajnosti i motivu. Naravno, Tenzegritet mora biti podržan svim ostalim tragačkim tehnikama u svakodnevnom životu inače se nećemo vratiti vežbanju.

Cela ova priča se odnosi samo na početne faze vežbanja. Onaj ko je te dečje bolesti uspešno preboleo i ko je debelo uronio u Priču o energiji više nema tih problema i može da vežba koliko god želi bez (uspešnog) uznemiravanja.

Drugo
Svi stalno pričamo o egu koga treba pobediti. Nije to sporno. Ali malo da definišemo, da znamo o čemu pričamo. Ego se deli na tkz. Statusni i Funkcionalni. Funkcionalni ego je onaj na koga ne udaramo jer je on osnova našeg preživljavanja i (socijalnog) življenja. Ratnik mora da zadovolji i zahteve svog tela, mora da jede i pije, mora da nađe način da umanji svoj bol (zuboblju, glavobolju, grlobolju, bolove “u jajnicima i među nogama“ posle vežbanja Kretnji Plavog Skauta). Ako mu je život ugrožen mora da reaguje. U tramvaju kad mu stanu na žulj mora da odvali šamarčinu napasniku. I don Huan nije glođao samo koren Daturae i to po četiri zalogaja u svakom obroku (setimo se kako Ratnik jede). Verovatno je koristio i široke Alojine listove posle velike nužde a ne samo plodove kaktusa. Dakle, ako ne ispoštujemo Funkcionalni ego oduvaće nas i najmanji vetrić. I onda nema ko više da čita knjige i da piše (piša) po Forumu. Statusni ego je ono što nam smeta i jede nam najviše energije i ono što, u stvari, napadamo. Njega smo zaradili našim socijalnim bitisanjem i pobedama koje smo izvojevali nad drugim ljudima pod vođstvom mudrih Tvorevina L. Dete koje je odraslo u džungli nikada nije razvilo Statusni ego ali probaj da mu otmeš bananu ili gljivu Psilocybe mexicana.
Sve u svemu, pažljivo sa egom (egovima). Naročito kada odlučujemo da ga UNIŠTIMO. Možda je nekada bolje da ga UMIRIMO, PRIPITOMIMO, PREVARIMO.

Treće
Znam da pitanje Nix-a nije meni postavljeno ali mislim da znam o čemu black_hole govori. Radi se o tehnici koju je psiholog Slavinski objasnio u knjizi ”Psihološka studija magije” još 1980 godine i koja predstavlja ostvarivanje astralne projekcije korišćenjem tatvičnih simbola i to: Zemlje (žuti kvadrat), Vatre (crveni trougao), Vazduha (plavi krug), Vode (beli polumesec) i Akaše (crno jaje). Ukratko, navedeni simboli se nacrtaju tj. oboje i zatim posmatraju određeno vreme pa kada se skrene pogled na belu površinu, slika simbola se pojavljuje u tkz. komplementarnoj boji (za žuti kvadrat je u pitanju plavo-ljubičasta boja). Tako obojena slika se u imaginaciji proširuje i koristi kao vrata za ”ulaz” tj. projekciju na sam ”prag” astrala. Prolaz kroz simbol je analogan prolasku kroz zavesu. Itd. Itd. I ja sam se određeno vreme bavio takvim tehnikama ali, na sreću ili ne, nisam u tome bio uspešan iako mi je ta tehnika pomogla za ostvarivanje astralne projekcije u snu. Sve u svemu, niti preporučujem niti nepreporučujem. Stalker je pre nekog vremena objasnio kakve opasnosti postoje prilikom svesnog projektovanja u budnom stanju. Ova tehnika svakako spada u to i mogu samo da se složim da može biti jako opasna. Naročito ako nije podpomognuta praktikovanjem tragačkih tehnika u svakodnevnom životu (”mundanom” svetu) a o čemu Slavinski nije rekao ni reči. Put u psihozu može biti veoma lagan. Isto se odnosi i na neke druge tehnike projektovanja u budnom stanju kao što je npr. ”Ponavljanje svog imena” koju je Crowley jako voleo. Ovi problemi ne postoje kod metoda kontrole snova koje je, takođe, Slavinski obradio ali, naravno, u jednom drugačijem kontekstu od don Huanovog učenja.

Orlu hvala da jednom i ja ne budem preopširan.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned okt 07, 2007 1:32 am 
Član foruma

Iamquetzalcoatl , ima li neki posebni raspored kako bi ti likovi trebali biti poslagani , i koliko dugo treba zuriti u njih . Hvala ba svim informacijama koje možeš dati pozdrav :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned okt 07, 2007 9:24 pm 
Član foruma

oblutak je napisao/la:
Što se tiče ˝promjene spola˝, a riječ je o ˝promjeni osobe˝, htjela sam simbolički da upozorim na to da pojedini članovi foruma, ne samo da mijenjaju nicknamove da bi stvorili pomutnju, nego i koriste istovremeno više nicknameova i time ˝dodaju˝ sami sebi.

Da, čini mi se da na forumu ima i previse toga. Da bi stvar bila jasnija i da bi svi članovi mogli sami da zaključe šta je u pitanju, ovo su neke informacije vezane za IP adrese članova:

Identičnu IP adresu imaju sledeći nickovi: Sasa Glig, UROBOR-SAMOGRIZ, EgoDijagnosticar, LETACH i LIK.

Dalje, isti IP imaju: LORD999, Carlos Castaneda i charmer_forever.

Sledeća grupa: Lee Marvin i Serinda Govner-Srau.

Samo bih naglasio da identična IP adresa ne znači automatski da se radi o istoj osobi iza tih nickova, ALI postoji velika mogućnost da je upravo o tome reč. Mislim da je najbolje da svi članovi sami zaključe u čemu je stvar.

Drugo, upozoravam sve članove da ta vrsta neozbiljnosti kao što je menjanje nickova i pisanje istovremeno sa više njih neće biti tolerisana na forumu.

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 08, 2007 11:48 am 
Početnik

-Nix- je napisao/la:
Iamquetzalcoatl , ima li neki posebni raspored kako bi ti likovi trebali biti poslagani , i koliko dugo treba zuriti u njih . Hvala ba svim informacijama koje možeš dati pozdrav :D

Glupo mi je da ti prepričavam kompletnu tehniku. Ako možeš, najbolje bi ti bilo da nabaviš navedenu knjigu. Ako to nije moguće, pošalji mi svoj e-mail pa ću ti skenirati deo koji te zanima i poslati.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 08, 2007 10:28 pm 
Početnik

Šta je bilo, bilo je. Idemo dalje. Niko nije umro. Bez optuživanja i moralisanja. BILO KAKVO ponašanje MOŽE biti Ratničko ponašanje. Uslov je postojanje cilja, njegova (daj bože apstraktna) svrha i ne-verovanje u mogućnost da se ono ostvari. Ratničko ponašanje je kao alatka koja se prilagođava postavljenom zadatku, rečeno je. Pravdanje tu nije neophodno. Napuštamo ideje koje smo imali, očigledno da nisu bile dobre. Idemo dalje. Sa poukama.

Sveprožimajućim Pravilom uspostavljene su loze Naguala odnosno grupe ljudi u kojima svako ima svoju, precizno definisanu, ulogu. Po završetku ciklusa krenuli su ... gde god to bilo. Prvo muški, pa ženski glasnici, zatim ratnice, pa sanjači, tragači, Nagual žena pa Nagual muškarac. H.M. ih je poveo u formaciji pernate zmije iz toltečke legende sa jarkim svetlom na mestu na kome se on nalazio. Cela grupa je formirana u saglasju sa Pravilom po konceptu zamišljenom ko zna gde/kada i sa pravilno podešenim delovima mehanizma koji garantuju oslobađanje svesti svim ratnicima - delovima kohorte. Dakle, prošli su pored Orla i postali Slobodni. Šta god to značilo. Trebalo bi malo pogledati neke ratnike u toj grupi. Sve nas, naravno, najviše interesuje Nagual, ali šta je sa nekim ratnicima koji se vrlo malo spominju i o kojima niko ni ne razmišlja. Dakle, po merilima prosečnog čoveka (a i na prvi pogled) izgleda da nije baš “pošteno” da SVI iz grupe “zarade” nešto tako dragoceno kao što je Sloboda jer se nisu svi isto angažovali (u skladu sa zakonima prosečnih ljudi, gde je nagrada proporcionalna trudu). Probajmo samo da uporedimo “korist za ostale” tj. položaj koji u grupi zauzima jedan H.M. – vođa i Nagual, sa npr. Jan Tumom, glasnikom, inače mrgodnim i nepristupačnim Indijancem koji vrlo malo opšti sa svima ostalima. Što bi rekao prosečan čovek: “kako li je samo ovaj znao da se uvali baš gde treba ? A ostala boranija se samo pametno šlepala uz Huana i džabe došli do Slobode”.

Pravilo je, svojom superiornom i neljudskom logikom i nadmoćnošću, sve te ljude uvuklo i povezalo zajedno u jedan kompletan ORGANIZAM koji funkcioniše besprekorno. Možda je dobar primer za to fudbalska ekipa u kojoj je izvršena dobra podela uloga, u kojoj se zna ko je najveća zvezda, ko kosi a ko vodu nosi. Sad dolazimo na ono Biblijsko, da nije svima isto dato pa se isto i ne traži. Dakle, šta god bilo to što je povezalo tolike različite ljude i nepogrešivo ih stavilo na mesto u Grupi koje svakom pripada, ono ih je uskladilo po tačnom, mada nama nerazumljivom, obrascu U SKLADU SA NJIHOVOM ENERGETSKOM KONFIGURACIJOM. Dakle, oni koji mogu da daju najviše jer imaju najviše energije (muški i ženski Naguali) vuku celu ekipu i od njih se najviše i traži. Oni drugi, čija je energetska konfiguracija različitog tipa (vrste, inrtenziteta), imaju svoju ulogu, manju ali verovatno isto tako važnu.

Setimo se četvorice Tulija, od Tuli-una do Tuli-kvatra i neverovatne priče o nameravanju pojavnosti koja ostavlja bez komentara. Pošto ih je Namera združila, traganjem su postali jedna osoba. Oslobodili su se opažajnih konvencija i postali umetnici.

Kako uopše možemo da razumemo ovakvu priču ? Što je još važnije, kako da je iskoristimo u našem životu ? Zadnji odlomci Torresove kljige govore vrlo uznemiravajuće stvari u vezi Koncepcije Grupe. Pojedinci baš i nemaju previše šansi. Samo Grupa može da se izvuče iz Orlovog zagrljaja. A da bi pripadali Grupi potrebna nam je jedna mala i “lako“ ponudljiva žrtva: naša individualnost.

I šta ćemo sada ? Sve vreme najviše govorimo o besprekornom ponašanju tj. neophodnosti da poništimo Ego kao najvećeg potrošača naših energetskih resursa. Tu se valjda svi slažemo. Kao i da je ta ideja skoro neostvariva, što stalno jedni drugima na delu dokazujemo. I još se slažemo da energiju treba da povratimo (Rekapitulacija), pravilno raspodelimo (Tenzegritet) i eliminišemo Tvorevine L. I usput tragačimo, sanjarčimo itd. To je ono što sam ranije nazvao Prvim nivoom. Ali šta dalje ? Ne mislim da se ovaj proces IKADA završava a još manje da smo ga individualno okončali pa sad idemo dalje. Batrgaćemo se sa istim stvarima do kraja života. Ali, imamo li uopšte ideju zbog čega to radimo kad znamo da pojedinci baš i nemaju previše šansi ? Jesmo li uopšte shvatili šta nam Torres govori ? Da li imamo u glavi ideju da kao pojednici ne možemo da uradimo ništa ? I šta to onda znači ? Čitamo decenijama knjige u kojima je dato, ne Učenje, nego priča o Lozi ljudi koji su obuhvaćeni Pravilom. Dakle, Grupa je oformljena sa određenim ciljem. Grupa koja predstavlja pojas za spasavanje svakom članu ne bi li se izvukao iz čeličnog zagrljaja Orla i zadržao svoju svest u trenutku smrti. ZADRŽAO SVEST U TRENUTKU SMRTI. Da li se barem u tome slažemo ? Ne bih da delujem kao party breaker i nekom umanjujem erotski ugođaj dok se divi svojim postignućima besprekornog Ratnika ali nije li rečeno da ”dobrovoljci nisu dobrodošli u svet Čarobnjaka” ? DA LI SMO MI DOBROVOLJCI ? Da li da se prisećamo i, možda, upitamo šta se dogodilo sa nasukanim čarobnjacima, Pablitom, Martom, Josefinom koji su ostali bez vođe a time i BEZ ŠANSE da omaše Orlove zubetine ? I jedino što im je preostalo je da se SAMOSTALNO pripremaju. Pa šta im bude. Ali ko ih jebe. Šta su oni prema nama ? MI ČITAMO KNJIGE. Jer smo, Orlu hvala, mi pismeni. Ma kakva La Gorda ? Pffujjj. Boranija. 30 godina se batrgala po pustinji Sonori, do savršenstva uvežbala svoje sanjajuće telo kojim je putovala do najudaljenijih ćoškova Tonala/Naguala i energiju podigla do pupka/grudne kosti/rebarca. A onda pukla ko zvečka. JER JE SLABO UVEŽBANA. Pfffffujjjj. Glupača.

Umesto toga bi bilo dovoljno da je samo jednom, u 17 PM, prošla trolom od Slavije do Terazija.

Dakle, mislimo o ovome. Da li stvarno ozbiljno razmišljamo o tome što smo pročitali ? Ili se samo zajebavamo da nam prođe vreme. I da li nam je JEDINA nada da ćemo, ako budemo STVARNO besprekorni, BITI UVUČENI u neki sistem. Na neki način. Jer će se vrata (malko) odškrinuti. Samo za nas.

Zbog čega bi to bilo tako ?

Očigledno je da su se okolnosti promenile. Vreme koje je iznjedrilo jednog Budu ili jednog Isusa je daleko iza nas. Današnji prosvetljeni ljudi moraju da govore drugim jezikom (verovatno i da koriste Internet). Loza o kojoj smo čitali je ugašena (gospodin Ca.Ca. ju je zatvorio zlatnim ključem. Bravo. Svaka čast, Majstore). Namera, duh, apstraktno mora pronaći nove puteve da uskladi sveprožimajuće Pravilo sa novonastalim okolnostima i u tome će, ne sumljamo uopšte, i uspeti. Ni pustinja Sonora nije više ono što je bila nekada. Pitanje je samo vremena kada će neka od velikih i moćnih sila ove planete tamo otvoriti vojnu bazu sa gomilom intergalaktičkih silosa punih predivnih raketa. Pa onda ništa više od pejotla. Propade ceo rod. Cena će mu sigurno skočiti na crnom tržištu do neba. Možda i svih 5800 pezosa po jednom, srednje zrelom pupoljku. (Ha, eto šanse za mali porodični biznis. Možemo da uzgajamo Meskalito na terasi i preko off-shore kompanija na Kipru da ga valjamo za veliku lovu naivnim Meksikancima. Uostalom, znamo mi sve o njima, neće oni nas prevariti: oni samo sede na minoteima, polupijani od tekile, čitaju Ca.Ca. knjige i slušaju šarene laže koje im H.M. servira preko snimljenih VHS/DVD/DivX/MP4).

Upravo kroz knjige je Namera promenila način širenja znanja. Stari sistemi usmene predaje ezoteričnih učenja sa učitelja na učenika su definitivno prevaziđeni. Znanje je ponuđeno širokim masama jer informacije su sada dostupne svima. Rafovi su puni literature u kojima se iznose mnoga tajna učenja koja su stotinama (hiljadama) godina bila skrivena ko zna gde i prenosila se sa jednog kolena (uva) na dalje. Na prvi pogled izgleda da su na taj način učenja suviše izložena i ponuđena i onima koji ne treba da ih čuju ali nije tako jer “…nije važno šta neko otkriva a šta zadržava za sebe. Sve što radimo, sve što jesmo, počiva u našoj ličnoj snazi. Ako je imamo dovoljno, jedna reč je dovoljna da promeni tok našeg života. Ali, ako nemamo dovoljno lične snage, i najveličanstveniji deo mudrosti nam može biti otkriven a da nam to otkriće baš ništa ne znači”. Znači, nekome je dovoljno jedno slovo a drugi može da čita do kraja vremena, neće shvatiti ništa. Jer još nije spreman. Setimo se stare ezoterične maksime “Kad je učenik spreman, pojavljuje se Učitelj“. Ovde je Učitelj zamenjen knjigom koja je sada dostupna svima za šaku novčića (zlatnika).

Ipak, nije lako naći put do srca prosečnog čitaoca. Znam ljude kod kojih “Moć tišine“ nema apsolutno nikakve šanse pored takvih klasika literature kao što su: “SUDOKU - najnovijih trilijardu kombinacija”, “Seks za apsolutne idiote” ili “Ispovesti izopačenih domaćica”? Koliko ljudi svako od nas poznaje koji su pročitali bar jednu Ca.Ca. knjigu (ne daj bože, ceo opus) ? U stvari, pravo pitanje je: Koliko ljudi svako od nas može, u svom svakodnevnom životu radnog čoveka sa porodicom/prijateljima/rođacima, da spomene Ca.Ca. a da ga ne gledaju ili sa nerazumevanjem ili kao budalu ?

A koliko ljudi u svetu je uopšte to i pročitalo ? Stotine hiljada/milioni ? Koliko je pokušalo da primeni nešto od toga u praksi (pa odustalo) ? Hiljade/desetine hiljada ? Koliko je uspelo u primeni bilo čega ? Stotine/hiljade ? Koliko je napravilo prave i stvarne proboje slične onome što je napisano ? Pojedinci/desetine ljudi/stotine ?

Nemam predstavu da li su ove brojčane procene i približno tačne.

Ali. čak i da jesu, šta je sve to prema 6 milijardi ljudi ?

Naši gospodari, Tvorevine L., obavljaju fantastičan posao.

MORAMO da verujemo da su knjige pročitali oni koji su i trebali da ih pročitaju.

MOŽDA ZATO I NISMO DOBROVOLJCI.

Zadnja izmjena: Iamquetzalcoatl; pon okt 08, 2007 10:52 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto okt 09, 2007 7:06 am 
Član foruma

Cilj i način postizanja cilja (1)
Razuman čovjek svijetom manipulira koristeći ono što ima: svojim fizičkim tijelom, razumom i govorom. Češće nego što manipulira, biva izmanipuliran. Jedan od razloga je što se ne može duže vremena usredotočiti, a kada to i uradi , usredotoči se na krivu stvar.
On se pita ˝Što mi to rade?˝, umjesto ˝Zašto mi to rade?˝, tj. umjesto cilja, on vidi strategiju, koja mu je uz to i nejasna. Dobra strategija upravo i ima za cilj skretanja pažnje sa cilja operacije na samu strategiju ili na lažni cilj. Čim mu se ponudi više opcija, čovjek se izgubi ili sporije i lošije reagira. Njegov razum je ˝zaražen˝ samovažnošću i on sve doživljava osobno, pa ako se i zapita o cilju, on se pita ˝Zašto me žele smijeniti?˝, umjesto ˝Koga žele dovesti na moje mjesto?˝ ili ˝Gdje sam pogriješio?˝ . Samovažnost ga sprečava da razmotri sve mogućnosti, zapetljan u unutrašnji dijalog, gubi vrijeme i propušta bitno, mrzi onog koji mu je nasuprot, umjesto da nepristrasno nastoji spoznati njegov cilj i strategiju. Opčinjen zakonima i moralom, ne može spoznati da su oni samo dio strategije, koju je smislio i napisao netko drugi da ga iskoristi i okuje. On je opasan samo u prvom trenutku, dok je bijesan. Čim počne razmišljati ˝Ako učinim to, izgubit ću ovo.˝, on je gotov. Jer nema energije za sustavno djelovanje, nije u stanju provesti odlučeno. Čim ga se izloži pritisku počne donositi krive odluke, govori i radi baš ono što ne bi smio i pobijedi sam sebe. Ne shvaća da cu ciljevi i strategije višeslojne i promjenjive. Ne razumije da njegov protivnik ima svoj cilj i strategiju i da, baš kao i on, nastoji realizirati svoje interese. Umjesto da jasno definira svoj cilj i odgovarajuću kontrastrategiju, on gubi vrijeme na ˝Zašto mi to rade?˝. Ne razumije da je mehaničan, da radi i govori uvijek na isti način i da ga je lako namamiti u stupicu ili natjerati da učini ono što se želi. Nezdrava samovažnost mu ne dopušta da shvati da je drugome dozvoljeno sve što i njemu i ako ga netko nadmudri, on ga mrzi, umjesto da uči od njega i da prihvati da je ovaj u tom trenutku bio bolji. On misli da u sukobu pobjeđuje onaj koji je razumniji, ali ako izgubi nalazi tisuću opravdanja da ne prizna da to nije on. Iako sebe naziva razumnim i slobodnim, upravo je obrnuto. Traži priznanje, ali ga ne daje.

Stari vidovnjaci su došli do svoje potpunosti, energetskog tijela i time su utvrdili da je ono što običan čovjek misli da jest, samo podskup mnogo šireg i složenijeg skupa. Umjesto da samo klasificiraju svijet, oni su ga osjećali (percipirali) i manipulirali njime svojim energetskim tijelom. Razumjevši da su bili zarobljenici sustava klasifikacija, čiji su elementi i moral i zakoni, sve su odbacili. Don Huan kaže da su poznavali sve tragačke tehnike, što znači da su u svom početku bili, po njegovoj klasifikaciji, novi vidovnjaci. Zašto su ih odbacili? Jer upotreba tragačkih tehnika u sukobima troši veliku količinu energije dok se ne uvježba i zahtjeva veliko strpljenje i dugotrajan i po ego bolan period vježbe. Oni su, za razliku od razumnih ljudi znali da u sukobu pobjeđuje onaj tko ima više energije i tko je bolje kontrolira. Stari vidovnjaci su, s vremenom došli do zaključka da je bolje da tu energiju upotrijebe na sanjanje. Pošto im je ljudska masa bila potrebna da im osigura potrebne (poslije i nepotrebne – luksuz) uvjete za život, za manipulaciju ljudskom masom su osmislili druge tehnike: religije, ideologije, rituale.
Ono što je bitno je da su za njih svi ciljevi i metode bili dozvoljeni.
Zakrilili su se ritualima, strahom i fizičkom odvojenošću i time upali u rutinu i izgubili strpljenje i sposobnost improvizacije. Čim su, silom prilika, morali izići iz svog zaklona bili su, lišeni navedenih svojstava, ranjivi. Izvukavši pouku novi vidovnjaci su se ponovo okrenuli tragačkim tehnikama i stekli fluidnost, strpljenje i upornost. Shvatili su da su stari vidovnjaci bili u pravu što se tiče strategije, ali ne i cilja. Redefinirali su ciljeve i usmjerili se na apstraktno: na upotrebu sukoba za vlastitu energetsku dobrobit, svodivši konkretna postignuća na minimum, tj. samo na održavanje vlastitog života. Time su i svoju samovažnost sveli na minimum.
Don Huan kaže da je ˝smrtnost˝ među ratnicima uvijek bila velika, iako su se organizirali u skupine da bi podržali i pomogli jedni druge. Kod onih koji djeluju sami, ˝smrtnost˝ mora biti još veća. Veliki dio neće uspjeti, a dio će se, kao i stari vidovnjaci, idući linijom manjeg otpora i izbjegavajući interakcije i gnjavljenje-trošenje, a želeći materijalizirati svoje znanje, pretvoriti u njih. Zato je Navigator u pravu kada kaže da mu zadnje poglavlje knjige ˝Razgovori s Nagualom˝ ne sluti na dobro. Charmer u jednom postu kaže da se nada kako će nam Duh dati znak za borbu sa starim vidovnjacima, koji i danas vladaju svijetom. Ali, najrazorniji udarci se uvijek primaju od svog brata, s leđa. Ni silno more ne može potopiti orah dok ga crv ne progrize iznutra.
Moramo se, ma koliko to neugodno bilo, prekaliti u sukobima, odreći osobnih interesa i usmjeriti pogled ka apstraktnom, inače ćemo završiti kao stari vidovnjaci. Bez vježbe, bez izlaganja stresu i nepredvidivim situacijama nema pravog učenja, nema napretka.Većina nas nije u poziciji don Huana, ma koliko bi mi to željeli biti. Mi smo praktikanti na nivou Genarosa i vještica iz ˝Drugog kruga moći˝, ili na još nižem. To je Carlosova knjiga koja najteže pada. Jer u njima prepoznaš sebe, svoja pomjeranja i zapletanja, očaj, nedoumice i lutanja. U njihovoj međusobnoj borbi prepoznaš kaos u kojem jesi. A i to je veliki napredak. Kada shvatiš da ti smeta sjedenje na stolici s koje se osoba koja loše zrači upravo digla. I odoliš iskušenju da svoju ne nosiš na leđima. Okrenuti šešir.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 0 gostiju.