Sada je: pet jul 18, 2025 10:10 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1917 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 96  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pon sep 03, 2007 12:03 pm 
Početnik

.

Zadnja izmjena: Dshadow; pet dec 25, 2009 3:29 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 04, 2007 5:26 pm 
Početnik

Ja sam dosla da naucim da zivim po pravilima :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 04, 2007 5:33 pm 
Član foruma

Citat:
Ja sam dosla da naucim da zivim po pravilima

Dobrodosla, a po kakvim pravilima da zivis?

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 04, 2007 6:13 pm 
Početnik

Arbitrium Liberum je napisao/la:

Dobrodosla, a po kakvim pravilima da zivis?

Boljenasla! Pravila po kojima funkcionisu forumi jer su me izbacili sa foruma Svjesnost.com pa rekoh, hajde ovde da ponavljam razred :)
Nisam dobro rekla. Trebam da naucim da citam pravila, jer da budem iskrena ja kada sam se tamo registrovala, uopste nisam procitala pravila, mrzelo me. Eto sada sam naucila da citam pravila pa da vidimo sta ce dalje da se desi :D (ovde nesto nedostaje, trebam da naucim ne samo da ih citam nego i da ih postujem)

MOZDA MI OPROSTE :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 04, 2007 6:42 pm 
Administrator

dramil, dobrodošla.

Da, sve su to samo - lekcije!

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 04, 2007 8:51 pm 
Početnik

Treba mi OPROST svjetlost.com da mogu da idem dalje....
I oni koji su napisali pravila moraju da ih postuju. Tamo sam procitala da izgubljena ovca ima pravo da se vrati ako to VECE odluci :D

(da ne bude zabune, nisam sve procitala ali sam to zapamtila)

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 04, 2007 9:28 pm 
Moderator

Citat:
Treba mi OPROST svjetlost.com da mogu da idem dalje....

Mislim da je jedini vredan oprost onaj koji dobijemo od samih sebe.
A on otprilike znaci da shvatimo da nismo krivi, vec da nam zivot nudi situacije iz kojih mozemo da ucimo i kroz to napredujemo.

„Greske“ su dragocene. Kada ne bismo pravili „greske“, kako bismo uopste napredovali? :wink:
Ako se plasimo gresaka, ako ih poricemo ili trazimo od drugih „oprost“ za njih, cini mi se da je jedino sto mozemo postici da ih uvek iznova ponavljamo.
I mozda onda na nekom drugom forumu trazimo oprost od galaksija.com. :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 04, 2007 9:34 pm 
Početnik

Jeste, ali ja hocu da dodjem do svojih komentara koje sam tamo napisala (mogu reci da su meni licno vazni), a nisam ih sacuvala. Da li je to greh? Uzgred, sta znace ovi "skriveni" i zasto uopste postoji ta opcija? Ko se od koga krije?

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 04, 2007 10:10 pm 
Član foruma

Citat:
sta znace ovi "skriveni" i zasto uopste postoji ta opcija? Ko se od koga krije?

U svom profilu postoji opcija da li da se sakrije tvoje prisustvo na forumu ili ne, a ko se od koga krije moraces da pitas "skrivene".

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 04, 2007 10:12 pm 
Početnik

Recimo da objasnim od prilike kako se osecam. Ja dodjem kod tebe kuci i ostavim svoje blago. Ti me izbacis napolje jer nepostujem kucni red a zadrzis moje blago i neces da mi vratis?

Fora je da je to zaista bilo blago ja bih postovala kucni red?
Ili zasto sam izabrala tebe da ti ostavim blago?

LJUDI na tom sajtu i opsta atmosfera su me aktivirali da otvorim svoje srce. Medjtim, ako to nikome ne koristi vratite mi nazad. Moze i na mail :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 04, 2007 10:50 pm 
Administrator

"Skrivena" opcija je u svim ovakvim forumima ( ma koje god teme bili ), pogledaj u php bb. Tako je napisan program - za forum.

Obično mi, korisnici, samo koristimo uobilčajen taj program ( unutra postoje sve ove veze, komande, mogućnosti ), samo možemo izmijeniti izgled, jezik i osnovne postavke, koje svaki forum ima. Programski kod ne mijenjamo, jer to treba znati, a lako se onda "zapetljaš" i program više ne funkcionira propisno.

To je kao da kažeš "Zašto u Windowsima" imamo "Hidden files" ili "Hidden folders". Bil Gatesovi radnici su tako to zamislili i napravili. Sakriju se time neki programski folderi koji su bitni za sistem, pa ako netko bezveze prčka po tome - samo si napravi greške i zezne funkcioniranje sistema, kao cjelosti. Naravno, iskusni to mogu/znaju promijeniti, ali - zbilja nema neke potrebe ( osim ako nisi neki frik koji želi doznati programski kod, iz nekog razloga ).

Eto, skriveni član može biti prisutan, a da se ne vidi dolje na popisu članova koji su trenutno na forumu. Ali - to je za mene bezvezna funkcija ionako. Istovremeni boravak ništa ne mijenja.

PS. Ako misliš da ti tamo trebaju dati ili vratiti neke tvoje misli, postove, itd., najbolje se obratiti njihovom administratoru. To morate vi unutar sebe raspraviti i odlučiti. Iako znam ljude tamo, nemogu im reći što da rade i kako da postupaju na onom forumu.

Mislim da možeš doći kao gost i copy-pastati svoje postove negdje na svoj kompjuter. Baš kao i na ovom forumu, ne trebaš biti član da bi mogao čitati postove. Naravno, nemožeš ih ostavljati ili brisati, ali podaci mogu biti kopirani, što je i svrha svih foruma na internetu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 04, 2007 10:59 pm 
Član foruma

dramil

Citat:
Recimo da objasnim od prilike kako se osecam. Ja dodjem kod tebe kuci i ostavim svoje blago. Ti me izbacis napolje jer nepostujem kucni red a zadrzis moje blago i neces da mi vratis?

Fora je da je to zaista bilo blago ja bih postovala kucni red?
Ili zasto sam izabrala tebe da ti ostavim blago?

LJUDI na tom sajtu i opsta atmosfera su me aktivirali da otvorim svoje srce. Medjtim, ako to nikome ne koristi vratite mi nazad. Moze i na mail

O tim problemima pricaj sa ljudima sa tog sajta, i procitaj i ovde pravila rada i postovanja na forumu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 05, 2007 1:20 am 
Početnik

Na koju foru da pricam sa njima? Nemam pristup ni kao gost tj. uopste na sajt. A vidim da ste prijatelji pa rekoh, prenecete im. Ovde sam procitala pravilo: forum je svima dostpan, cenzure nema, nece biti dozvoljeno vredjanje, vulgarnost, rasizam. vitez od nevera?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 05, 2007 1:50 am 
Član foruma

Citat:
Ovde sam procitala pravilo: forum je svima dostpan, cenzure nema, nece biti dozvoljeno vredjanje, vulgarnost, rasizam.

To je tacno, ali je tacno i:

Citat:
3) PRIVATNE PORUKE, PRIVATNI MAILOVI

NIJE DOZVOLJENO iznošenje dijelova ili kompletnih privatnih poruka, Emailova ili ikakve privatne korespondencije drugih članova ili sa drugim članovima bez njihovog odobrenja i rezultira isključenjem sa foruma.

Citat:
4) BRISANJE POSTOVA

Administratori ili moderatori foruma će odmah po uočavanju obrisati sve one postove koji:

- sadrže uvrede i ponižavanja kako ostalih članova, administratora i moderatora, tako i drugih osoba van ovog foruma,

- propagiraju ili na bilo koji drugi način potiču nasilje, diskriminaciju po bilo kom osnovu i slično, te bilo koje druge nezakonite radnje koje uključuju oružje i druge vrste nasilja,

- nemaju nikakve veze sa temom/topicom i predstavljaju tkz. „spam“ postove, odnosno stvaraju buku. Pod pojmom buka na ovom forumu podrazumjevamo bilo kakvu informaciju koja je nebitna za trenutnu diskusiju, ne daje nikakav smisleni doprinos istoj, odvlači paznju od teme ili zbunjuje. Buka se u diskusije moze ubacivati na najrazličitije načine, bilo da se radi o preusmjeravanju topica predstavljanjem brojnih sporednih pojmova ili protuargumenata, koji jos vise zamagljuju predmet diskusije nego li ga pojašnjavaju. Presumjeravanje diskusije na površni nivo, te korišćenje crno bijelih kontrasta takodjer su načini za podizanje buke. Na ovom forumu imamo samo riječi i cilj svakog diskutanta trebao bi biti, da bude potpuno svjestan svojih riječi, da ih upotrebljava jasno i koncizno, te da u svakom momentu bude svjestan dinamike diskusije.

- sadrže bilo koju vrstu „chata“ između članova, osim u slučajevima ako postoji poseban topic koji je predviđen za donekle "opušteniju" komunikaciju, ali pod uslovom da to ne dovede do nekog vida zloupotrebe tog topica od strane članova i

- sve druge postove za koje administratori ili moderatori procjene da ruše ugled foruma, njegovih članova, samih administratora i moderatora, te da predstavljaju smetnju za normalno funkcionisanje ovog foruma.

Brisanje bilo kojeg posta istovremeno može da znači i upozorenje onom članu koji je taj post napisao i postavio na forum, da će u slučaju ponovnog brisanja biti isključen tj. banovan sa foruma.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 05, 2007 2:00 am 
Početnik

Ja rekoh, dodjoh da ucim. Pokusavam da naucim a iskazem svoje misljenje (jednostavno je nemoguce da se potpuno slazem sa svime sto je ovde na ovom sajtu receno ne mislim da treba da svojim komentarima potvrdjujem ono sto mislim da je ovde tacno (onda bih se samo ponavljala, neki ljudi vole da slusaju svoj EHO, ja sam radije za komunikaciju, mozda nesto naucim), mozda gresim? To bi pre bio neki "sendvic". Medjutim, da iskazem misljenje moram prvo da se setim pravila i onda da to misljenje upakujem u pravila :) To pokusavam.
Sto se rice rusenja ugleda Foruma, neki strucnjaci za Marketing bi rekli da je ponekad i losa reklama dobra reklama. Ugled? =D> Ako neko ima vremena da mi definise "ugled". Ugledati se na nekog? Imitirati ga? Zasto? Mogu naci u recniku, zaista, ali ne znam sta se OVDE na ovom mestu podrazumeva pod tim :shock:
Jos jedno pravilo je (pisem po secanju) da je autor odgovoran jedino za postove koje je napisao pod nikom Galaksija.
Pitam se kome je odgovoran?
Molim da mi neko objasni doticno Pravilo? Kako da postujem pravila kada tu ima mnogo mesta za slobodnu interpretaciju?
Predlazem da procitamo sve sto je napisano pod nikom Galaksija. O kome on prica? O samom sebi. Kome prica? Samom sebi. Kome ja pricam sama sebi.

Zadnja izmjena: dramil; sri sep 05, 2007 1:26 pm; ukupno mijenjano 9 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 05, 2007 1:29 pm 
Početnik

Ja sam dosla jer si me zvao da dodjem.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 05, 2007 2:39 pm 
Član foruma

Citat:
Ja sam dosla jer si me zvao da dodjem.

E? A kako to?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 05, 2007 2:54 pm 
Početnik

S.O.S :mrgreen: (ne mogu da nadjem onog drugog smajlija)
Ako mi bude dozvoljeno da citiram jednog mog prijatelja:

Najcesca greska kod ljudi koji se bave spiritualnim stvarima je da prvo izgrade neke metafizicke predstave koje se svidjaju njihovom egu a onda naprave modele ponasanja koji ce podrzati te metafizicke predstave.

Upravo suprotno nego kako bi trebalo ako zelimo da razotkrijemo svet oko sebe.

(mozda nije tacno u dlaku jer nisam u mogucnosti za kopi/paste)

Zadnja izmjena: dramil; sri sep 05, 2007 9:30 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 05, 2007 3:39 pm 
Član foruma

21 godina iz rijeke, studiram turizam

ovdje iz razloga da naučim nešto te pročitam druga mišljenja

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 05, 2007 3:44 pm 
Početnik

Anonimus je napisao/la:
21 godina iz rijeke, studiram turizam

ovdje iz razloga da naučim nešto te pročitam druga mišljenja

Dobro jutro, definisi "ovdje"? Ja samo pokusavam da komuniciram ne da solim pamet i drzim predavanja. Zasto covek ima potrebu da sve mora da strpa u odredjene kalupe, formule, objasnjenja, izracunavanja, proracune, predvidjanja, ovo-ono. Zar nema druga posla? Mozda da bi objasnio svoja osecanja?

Ako mi bude dozvoljeno da ponovo citiram istog prijatelja:

"A mene boli sto moram da priznam sebi da moj centar za razmisljanje cesto preuzima ulogu emotivnog centra"

Kljuc je u reci BOLI!covek jos nije naucio da slobodno izrazava sopstvena osecanja kako bol potpuno isto i radost. Otud nerazumevanje.( Postoje u nama neke neprevodive dubine -kutak za poetski trenutak )

Kojim jezikom da pricam da bi mi Anonimus odgovorio na pitanje?

"Ovdje" je tamo gde zelis da budes.

Obrati paznju na spotove tih starih corbinih pesama. Videla sam da je komentar obrisan i shvatam kao upozorenje. Ti spotovi su napravljeni pre mnogo godina a i mnogo govore o autoru. To je obrazac.

Zadnja izmjena: dramil; sri sep 05, 2007 9:13 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1917 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 96  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.