došlo je do greške, ali sledi nastavak.
Tom: Da. Huvidi su manji. Oni se manifestuju kao mali, tamne koze, ne tako svijetli kao Alteni. Oni imaju kosu, pravu kosu. Da, i ona je tamna.
Djin: A da li su i druge karakteristike poput nosa, usta, ociju, ruku i tako dalje, “zemljoliki”?
Tom: Da. Kod Asana nisu.
Dzon: Mogu li samo reci: Da li iko od njih uopste ima glasne zice? Da li oni proizvode zvuke?
Tom: Altei ne. Huvidi imaju tu sposobnost oglasavanja, ali ne poput vaseg na planeti Zemlji.
Endru: Koliko, na primjer, jedan prosjecan Huvid zivi?
Tom: Ukoliko to prevedemo na zemaljsko vrijeme, to bi bilo izmedju petsto hiljada i million i petsto hiljada godina.
Djin: Hocete da kazete da bi oni zivjeli najmanje pola miliona godina?
Tom: To bi bilo tako mjereno vasim vremenom. Njihovo vrijeme nije isto. Vase vrijeme protice znatno sporije, zbog vase gustine.
Djin: Shvatam. Rekli ste da Huvidi imaju glasne zice-da li ce oni govoriti zemaljskim jezicima kako bismo mogli da komuniciramo sa njima?
Tom: Oni imaju sposobnost da konvertuju, Huvidi imaju metod govora koji ce se prenositi; dok ce Altei to imati u svojim “kompjuterima”, tako da ce ono sto misle dolaziti kao zvuk.
Djin: Kada govorimo o onima koji su humanoidni, hoce li oni biti muskarci i zene, na nacin na koji mi ovdje razlikujemo polove?
Tom: Altei su sastavljeni od dva polariteta koji su smjesani.Oni nemaju ono sto vi nazivate muskarac i zena. Huvidi su tripolarni.
Djin: Da, ja to povezujem sa mogucnoscu tri pola, ukoliko je to ono sto zelite da kazete, i rekao bih da opisujete Altee kao jednopolnu, uniseks rasu, jel tako?
Tom: Da. To je tacno, da.
Od znacaja je ovdje da se pomene jedan slucaj koji se desio prije nekoliko godina, kada je Filis cekala klijenta koji je imao zakazan termin za citanje propovijedi u tri sata u njenoj skoli u Orlandu. U deset do tri provjerila je kod svoje sekretarice i ona joj je rekla da je klijent zena pod imenom Meri- u principu “regularna”, uvijek stize na vrijeme. Onaj koji je sjedio u prijemnici bio je stranac, mrk covjek, visine oko pet stopa i sest inca-oko 180 cm. Nosio je tamno odijelo i izgledao kao Italijan ili Jevrej, osim sto je, prema Filisi, imao bademasti oblik ociju. Stranac joj je rekao” Hocu da te vidim u tri”. Filis je objasnila da ima jednog klijenta u to vrijeme, na sta joj je stranac odgovorio: “Ona nece doci. Filis se vratila u svoju kancelariju da saceka Meri, koja se u tri i deset još uvijek nije pojavljivala.
Filis se zapitala kako je stranac znao da je njen klijent zena. Vratila se u prijemnicu i pitala ga to, kao i kako je znao da se ona nece pojaviti. On joj je rekao da je automobil Meri ostao u kvaru u Aveniji. Zaintrigirana, Filis ga je pozvala kod sebe u kancelariju i pitala zasto je dosao, sta zeli. ” Zelim da meni date citanje propovjedi”, odgovorio je. Filis mu je dodirnula ruku i odmah shvatila da on nije sa Zemlje. Rekla mu je sta je osjetila. On je rekao: Tacno. U svakom slucaju dozvoli mi da propovijedam. Filis: “To nije razlog zbog kog si dosao, zar ne? Zasto si dosao?”. Stranac je odgovorio: “ Trazite znake od 1953.godine”. Filis je pomislila da ga testira i rekla:”Ukoliko si ti taj za kog se izdajes, uvedi onda jednog od svojih ljudi”.
Jedva da je to i izustila, kada se bice materijalizovalo pred njenim ocima. On je bio oko sest stopa i cetiri inca visok-oko dva metra, snazan, svijetle kose, plavih ociju, i odjeven u srebrno-plavi skafander. Nije govorio, ali joj je telepatski saopstio da se zove Altima, da on i drugi dolaze da pomognu planeti i da ce ga ubuduce moci pozvati u pomoc kad joj zatreba. Ostao je u kancelariji manje od pet minuta, a zatim se dematerijalizovao. Mrk covjek je izasao, a Filis ga je vidjela sa svog prozora kako ulazi u bijeli Kadilak sa tablicama Majamija i odlazi. Jednog petka poslije podne, oko dva mjeseca kasnije, bas kada je Filis htjela da ide kuci, on se iznenada ponovo pojavio, provukao glavu kroz otvorena vrata i rekao: “Cao Filis, jel sve u redu? Samo provjeravam kako si.“
Dok vam ova prica moze izgledati nevjerovatno, Filis se sjeca tog dogadjaja i zivo se kune da se upravo tako desilo…
Djin: Kako bismo mogli da objasnimo ljudima, i nasim naucnicima, to da ljudi iz razlicitih dimenzija imaju tako slican humanoidni oblik?
Tom: Covjek je od pripadnika ovih civilizacija napravio svoja bozanstva…Kada se kaze da je covjek postao po liku Boga, to se zapravo odnosi na civilizacije koje su imale takav pojavni oblik. Planeta Zemlja svakako ima nezavisnu sposobnost da razvije ljudsku vrstu bica na njoj. Altei imaju, kao sto smo objasnili ranije, pojavni oblik veoma slican vasem. Oni takodje imaju sposobnost da se pokazu i u drugom obliku, ali bi imali…Pitacu Altea kako bi odabrao da se pojavi…Altea rece da bi oni odabrali da se pojave u njihovom uobicajenom obliku, sto je ono sto biste vi nazvali humanoidni. Huvidi imaju takvu pojavu. Asani nemaju, Zenili nemaju.
Djin: Da li su se Altei i Huve, kao i drugi, razvili i evoluirali na isti nacin na koji smo se mi razvijali? Da li su bili “posijani kao sjeme”, i da li su se nekako prirodno razvijali na svojim planetama? U zavisnosti od geografije, atmosfere i svega toga?
Tom: Ne u zavisnosti od geografije i atmosphere, ali su i oni prosli kroz evolucioni proces. Ali oni su mozda imali mnogo srecniji nacin, u smislu da nisu pali u zamku-premda, kao sto znate, postojali su neki iz civilizacije Altea koji su bili od Atlantide-Zapamtite da je Zemlja planeta ravnoteze, da treba uciti uspostavljanje ravnoteze duhovnog i fizickog. To je bilo ono sto je zarobilo mnoge duse.
Kada govorite o razvoju planete Zemlje, zapamtite da je za sve duse koje postoje u Univerzumu, u jednom ili drugom momentu, bilo neophodno da se pojave na fizickoj planeti Zemlji, radi lekcija koje moraju proci. Tako da su oni koji su postojali na Altei, bar jedan od svojih zivota prozivjeli na planeti Zemlji. Jako je tesko to objasniti kada vi nemate rijeci kojima bi se objasnili koncepti Univerzuma. Oprostite, oni mi govore da ne objasnjavam ispravno…Duse sa zeljom ili neophodnoscu ucenja ravnoteze dolaze da zive na planeti Zemlji, da bi razumijeli kako da “preciste” fizicko u odnosu na spiritualno. Mnogi Altei-velika vecina-zivjela je na planeti Zemlji. Stoga oni imaju veliku zelju da pomognu planeti Zemlji.
Civilizacije Dvadesetcetvorke su u nasoj direktnoj sluzbi. One su zapravo Dvanaestoro od dva. Civilizacije Dvadesetcetvorke su takodje tjelesne. U sadasnje vrijeme, civilizacije rade jedna sa drugom da bi se postigle ravnotezu, i da bi rijesile sve preostale teskoce. Zato sto je Dvadesetcetvorka u tjelesnom obliku, oni takodje imaju izvijesne poteskoce vezane za fizikalnost, mada ne do granica kao vi na Zemlji, ali ipak do stepena do kog ih imaju. Da su dostigli savrsenstvo, mogli bi da nam se pripoje. Medju civilizacijama Dvadesetcetvorke postoje i one koje se nisu pokazivale na fizickoj planeti Zemlji. Postoje one koje su zasadile planetu Zemlju, ali postoje i one koje nisu-poput onih koji su bile na Zemlji, ali nisu bili ukljucene u posao drugih civilizacija. Svaka od ovih civilizacija-narocito one “koje su bile upletene sa planetom Zemljom”, i one koje to nisu bile, ali su slale svoje predstavnike-moraju da se dovedu u stanje ravnoteze.
Gost: Sta je Ramta? Zasto Ramta govori tako odredjeno o septembru 1988.god?
Tom: Zasto je receno da ce kraj doci 1914. i ponovo 50-ih godina? Razlicite civilizacije imaju razlicite mjere razumijevanja. Dozvolite mi da objasnim:
Clanice Savjeta Devetorice nisu, i nikada nisu bile tjelesne. Civilizacije Dvadesetcetvorke su u tjelesnom obliku, i postoje one koje bismo mi mogli nazvati pomocnim civilizacijama koje su vise fizicke od Dvadesetcetvorke. Primjer: Altea je civilizacija Dvadesetcetvorke. Ta civilizacija ima jednu misao, jedno bice. Drugim rijecima, to je kolektivna svijest veoma velikih sposobnosti i sastoji se od miliona dusa koje podrzavaju, stvaraju i prezivljavaju jedna sa drugom. Oni znaju sve u okviru njihove lokacije i znanja kojim raspolaze civilizacija. Oni redom imaju pod sobom druge civilizacije, koje biste vi nazvali radnicima ili pomagacima…mi ne zelimo da koristimo termin pod-civilizacija ali postoje oni koji sluze kao filter.
Sada, ukoliko ljudi na planeti Zemlji imaju komunikaciju sa pomocnim ili manjim civilizacijama koje uopste ne razumiju funkcionisanje sistema, onda su oni izlozeni mogucnosti da dobiju pogresno tumacenje. Primjer: u jednoj kompaniji imamo predsjedavajuceg, imamo odbor direktora, i imamo odeljenja unutar cijele kompanije. Odjeljenje za nabavku ne razumije kako funkcionise odjeljenje prodaje, a odjeljenje za menazdment zna vise o nabavci i prodaji od oba ta odjeljenja. Tako da, ukoliko neko komunicira sa jednim od odjeljenja u okvirima nadleznosti tog odjeljenja, oni mogu govoriti na te teme, ali se oni ne razumiju u ono van tih okvira. Civilizacije mogu imati ispravne poglede samo ukoliko su unutar svojih okvira nadleznosti. Sta to zapravo znaci- mozda postoji bice koje komunicira u civilizaciji koja vidi da, ukoliko bi planeta Zemlja nastavila putem kojim sad ide, to bi moglo dovesti do destrukcije. Ono sto to bice ne vidi je sposobnost ljudi da to izmjene. Planeta Zemlja je jedinstvena u Univerzumu, jer na planeti Zemlji postoji sloboda volje.
Gost: Uglavnom je shvaceno ezotericno da cetiri glavna pod-plana Kosmickog plana mogu biti najveci moguci duhovni uticaji koji se ticu covjecanstva. Htio bih da znam da li je to tacno.
Tom: Vi ste ovu informaciju dobili od jedne od civilizacija, razumijete li?
Gost: Mislio sam da je to uglavnom ezotericno shvaceno, i da je dolazilo od strane Alis Bejli za koju sam mislio da je…
Tom: Vi razumijete da to nije bilo od nas, to je bilo od strane jedne od civilizacija. Vi razumijete da se civilizacije Dvadesetcetvorke nalaze na najvisem stepenu od svih fizickih bica, i da su odmah do nas? Ali vi isto razumijete da je informacija iz fizicke civilizacije?
Dzon: Da. Da li biste mogli reci od koje od civilizacija je to doslo?
Tom: Pitacu za dozvolu… to je partnerska civilizacija Mireksa, zvana Mora-Triomne. Nije neophodno predstaviti sve iz Dvadesetcetvorke. Najbolje je govoriti o Huva, Asan, Altei i Aragonu.
Endru: Mozemo li konacno da izjavimo ovog trenutka, da je civilizacija Huva ona koja je oznacena u Bibliji kao…?
Tom: Huva je Jehova, da.
Endru: A sto se tice Altee, mozemo li…?
Tom: To je bilo iz vremena Atlantide i prije.
Endru: Tacno. A Asan, mozete li nam dati kakve istorijske reference o ulozi Asana u proslosti?
Tom: Asan je bila pocetak velikih kompozitora, renesanse, grandioznosti umjetnosti na planeti Zemlji. To je pocelo “u malim porcijama”, u vrijeme Egipta u njegovim radovima u zlatu i njegovoj ljepoti arhitekture. Asan je jednostavno civilizacija velike kreativnosti. Ona je donijela planeti Zemlji divnu muziku, divnu umjetnost, i divnu knjizevnost. Da.
Zapamtite: Bice onih koji ce imati velikih poteskoca u prihvatanju ovoga. Nece imati poteskoca predsednici vlada ilii bezbjednosnih organa, jer ce se oni javno pretvarati da to ne postoji, dok ce tajno slati ljude da istraze. Jer oni znaju da im je potrebna komunikacija.
Endru: Sta biste predlozili za glavni razlog vaseg dolaska da pomognete ljudskoj rasi, i koji je glavni problem covjeka te treba pomoc?
Tom: Savjet je rekao da to objasnim iz dva dijela-prvi da ukoliko se nastavi trenutnim metodom, oko ili poslije vase 2000-ite godine, planeta Zemlja nece vise biti u stanju da postoji na nacin na koji postoji sad. Tako da civilizacije pokusavaju da je ociste i vrate u ravnotezu koristeci tehnologiju kojom raspolazu, ne samo radi spasavanja onih koji postoje na planeti Zemlji, vec i zato sto je Zemlja pod vodjstvom onih civilizacija koje su je ciljno kolonizovale, i to je stoga djelimicno njihova odgovornost. Onda tu je i vrbovanje i recikliranje dusa. Neophodnost dolaska u ovo vrijeme je zato sto covjek, u svojoj prevlasti nad zivotinjama, cvijecem i biljkama, sad zeli da kontrolise cijelo covjecanstvo, a mi to ne mozemo da dopustimo.
U slijedecem prenosu, Tom je objavio prisustvo drugih bica:
Tom: Sa nama su danas osobe koje posmatraju sta se desava. Oni su u nasoj sluzbi ili uce od nas. Mi ih pripremamo da idu i obavljaju posao, sluzbu koja je neophodna ovoj planeti, kako bi podigla svoj stepen vibracije, kako bi se razvila i pomogla Univerzum.
Endru: Pa, mi im zelimo dobrodoslicu, i nadam se da mozemo biti od neke koristi u njihovom obrazovanju…
Tom: Oni su bica iz civilizacija razlicitih od vase.
Dzon: Mozete li razjasniti sta zelite reci u ovom slucaju?
Tom: Kada govorimo o civilizacijama, govorimo o nivoima svijesti. Da bismo podigli nivo svijesti kakav postoji trenutno na planeti Zemlji, cime bi se istovremeno podigao i nivo citavog Univerzuma, tu je mnogo razlicitih bica i civilizacija koje moraju da nauce da rade zajedno u miru i harmoniji. Kao sto vi imate milione biljaka na vasoj planeti i milione razlicitih vrsta zivotinja , isto tako i u Univerzumu postoje mnogi. Oni koji nas posmatraju na danasnji dan posmatraju nacin na koji radimo, i u isto vrijeme mi im pokusavamo pokazati nacin na koji ce generisati ljubav, mir i harmoniju. Oni posmatraju vibraciju ljubavi.
Dzon: Mozete li mozda objasniti sta se desilo kada su ovi ljudi usli?
Tom: Ova bica iz svemira, iz drugih razlicitih sistema, postala su radoznala. Nasa prvobitna briga je Zemlja, jer je vazno podici njen nivo, stoga sto ona zadrzava evoluciju cijelog Univerzuma. Ali, kao sto znate i u vasem svijetu, ljubopitljiva bica povremeno mogu da naprave probleme. Bolje je povremeno im reci malo, i mi upravo to i radimo, premda smo imali konferenciju sastavljenu od mnogih iz glavnih grupa i civilizacija. To nas plasi. Nas je zadatak da pomognemo podici one iz razlicitih civilizacija, razlicitih nivoa, takodje.
Dzon: Da li je ijedno od tih ljubopitljivih bica sada ovdje sa vama?
Tom: Ne, ovi su njihove vodje.
Endru: Mozemo li uci u jednu vjezbu sa vama da im pokazemo proces budjenja ljubavi?
Tom: Oni to vide, jer kada vam donesemo mir i ljubav mi “stavimo obruc oko vas”, i povezemo taj “obruc” sa nama. U pitanju je vibracija koja je poput elektricne zice. To je jedini nacin na koji bi vam to mogao objasniti. To su veoma mali atomi koji vas vezuju za nas. Nisu molekuli, vec atomi. Receno mi je da to razjasnim.
Endru: To je jako zanimljivo. Nismo to znali.
Dzon: Zanima me moze li to postojati kao osjecaj na nekim nivoima.
Tom: Stolica na kojoj sjedite je opipljiva. Ovo nije opipljiv proizvod, to je vibracija. Zamislicemo to kao emociju.
Dzon: Mi se uvijek osjecamo dobro na ovim sjednicama sa vama i zamisljam da je to nase iskustvo…
Tom: To je vasa emocija. Mi ovo ne mozemo objasniti lako, jer to ne postoji u vasem svijetu. Ali ono sto to stvara u vama su ljubav i mir. Te dvije rijeci, “ljubav i mir”, znace isto i u nasem svijetu, ali vibracija (osjecanje) se dozivljava drugacije. To vam daje mir, a kada imate mir, onda mozete da volite, a ljubav je neophodna za evoluciju svih zivih bica na ovoj planeti. Takodje je i neophodna za podizanje nivoa svijesti i kolektivne svijesti ovog Univerzuma. Kada ste mirni i stalozeni, i znate u kom pravcu morate ici, i kada ste cvrsti u svojim ubjedjenjima, to pomaze bicima koja vas posmatraju. Ta druga bica posmatraju vibraciju vase predanosti. To zaista stvara vibraciju, i buduci da oni to vide, onda redom govore o tim ljudima sa kojima rade, da li su iskreni i potpuni u svojim ubjedjenjima i predanostima, ili je u pitanju samo zelja ili ego.
Jan: Ugrubo gledano, koji procenat naseg drustva je otvoren prema ideji moguceg postojanja inteligentnih bica iz svemira?
Tom: Krece se izmedju-u vasem razvijenom svijetu-68% i 71%.
Dzon: Sada, postoji promjena zapoceta 1991.godine. Ima li izgleda za direktnim kontaktom sa civilizacijama?
Tom: Kada se obavi preobracanje, ne bi bilo razloga da ne dodje do toga, zar ne?
Dzon: Tacno.
Tom: Dio tog preobracanja bice pozdravljanje jednih od drugih.
Dzon: To bi bilo lijepo.
Tom: U svakom slucaju, kao i uvjeriti se da ima i drugacijih od nas.
Endru: Da li nam mozete dati neke podatke odakle dolaze Altei- u smislu udaljenosti, velicine njihove planete, atmosfere, sa kakvim se posebnim problemima srecu kada ulaze u nasu atmosferu,… samo da steknemo osnovnu predstavu o njihovim karakteristikama?
Tom: Kao sto znate, mi dolazimo iz Zone hladnoce. Podrucje Altea je na rubu Zone hladnoce. Tamo nema sunca kao sto ga vi imate…Kada govorimo o velicinama…
Endru: Da, da li je u pitanju velika ili mala planeta? Na primjer, receno mi je da je Huva 16 000 puta veca od Zemlje. Koja je velicina planete Altea u odnosu na velicinu Zemlje?
Tom: 52 puta veca od velicine Zemlje. Da.
Endru: Sad, razlog zbog kog postavljam ova pitanja je sljedeci: Razmisljamo o tome kako ce se Huvidi i Altei adaptirati na nasu zemaljsku atmosferu ako slete ovdje, i cini mi se da ce i jedni i drugi morati da se podvrgnu izvijesnim transformacijama da bi usli u nasu atmosferu. Onda, iz istog razloga, Filis nam je rekla da ima osjecaj da bi odredjeni ljudi mogli biti fizicki transportovani, jednog dana, na bilo koju od ovih planeta da bi komunicirali, i tako to.
Tom: Prenos ne bi bio do planete, vec do letilice.
Endru: Aha, dakle mi cemo biti u svojoj vlastitoj atmosferi u letilici?
Tom: Da.
Endru: Shvatam, i mi ne bismo morali da se podvrgavamo vaznoj transformaciji kako bismo usli u njihovu zonu?
Tom: Ne.
Dzon: Ne znamo jel bi civilizaciju moglo ciniti svega desetak dusa, ili bi to moglo biti par miliona. Mozete li nam dati neki okvir u vezi sa tim?
Tom: Sto se tice Altee, kako je izjavljeno u vasoj Bibliji, u pitanju je cifra od 144 000 dusa. Huva bi brojila do pet miliona.
Dzon: A te civilizacije, jesu li one ono sto zovemo vjecne? Hocu reci da li traju neograniceno, racunato zemaljskim vremenom?
Tom: Kada biste zivjeli million zemaljskih godina, imali biste osjecaj da ste vjecni, zar ne?
Dzon: (kroz smijeh) Da.
Tom: Onda bismo mogli reci da je vjecna.
Dzon: (kroz smijeh) Da, u redu, razumijem.
Tom: Altea, reci cemo, je vjecna. Huvidi bi zivjeli otprilike million vasih godina. Civilizacija Huva je ona koja je stvorila naciju Hebreja. Oni su zbog toga dosli na planetu Zemlju u vrijeme Sumera (odakle je dosao Abraham), i u to vrijeme, kako je receno u vasim knjigama, “ sinovi bozji se spajaju sa kcerima zemaljskim” ; a bili su i jos par puta. Kako su bili civilizacija koja je imala veliku energiju i bila odlucna da prezivi, oni su izabrali da igraju centralnu istorijsku ulogu na planeti Zemlji. Njihovi potomci predstavljaju mikrokosmos na Zemlji.
Asani komuniciraju kroz umjetnost. Vi shvatate da oni poput Asana nisu uvijek spremni na disciplinu? Dovoljno vam je samo reci da na milion Huvida dolazi svega nekolicina Asana. Oni se probijaju vlastitim sredstvima. Oni su kreativni-ako zavirite u kulturu Kineza, naci cete njihov uticaj. Asani su tvorci muzike, oni su tvorci ljepote na Zemlji, to je civilizacija koja stvara muze. Skandinavci su od Asana, kao sto su bili i Fenicani.
Dzon: Oni su bili veoma umjetnicki “uz casicu”, shvatam.
Tom: Da, oni su bili boemi Asani su gibkog tijela, lagani poput vjetra, i zvuce poput kristala, razumijete li?
Dzon: Da, to je veoma slikovito.
Tom: Oni su u Univerzumu ono sto biste vi nazvali sanjarima. U posebnoj vezi sa Zemljom su Huva, Asan i Altea.
Dzon: Da. Huva radi sa fizickim?
Tom: Da.
Dzon: A zvjezdana, kreativna, emocionalna je Asan?
Tom: Da. A Altea rade sa umom. To je mjesanje tri primarne, Altea, Huva i Asan, sto zajedno stvara vezu i povezanost planete Zemlje sa Univerzumom.
Svi koji imaju veze sa Aragonom (na primjer Hose Arigo, brazilski iscjelitelj), imaju veze sa lijecenjem. To je razlicito od Ankore, Ankora radi pod Aragonom. Oni rade u sprezi na usavrsavanju zdravlja ljudske vrste. Oni rade zajedno, kao sto Spektra radi za Huvu. Zenili predstavljaju slican princip kompjuteru, ali ne bas kao kompjuter…ne znamo kako da to izrazimo…Zenili rade sa interakcijama, razmjenama. Zimedi i Zendorpi su civilizacije koje rade za Zenile. Oni daju specijalisticku strukturu razumijevanja i sposobnosti za stvaranje energije Zenila. Zenili su vedri i zabavni i vole red. Kada kazemo “ vole red”, mislimo na stvaranje reda u “bojenju” energije. Zenili su alhemisti civilizacija.
Ovaj odlomak se zavrsava jednom razmjenom izmedju Irene i Toma a tice se civilizacija na ovoj planeti:
Irena: Htjela bih da pitam o Kinezima i budistickim Tibetancima. Koliko daleko u proslost seže ova nevesela veza? Sta treba razumjeti u vezi sa tim i cega tu ima, a da nije poznato u ljudskoj istoriji?
Tom: U pocetku Kina je bila sjeme, a Tibetanci su bili direktni potomci druge civilizacije, koja je bila dusa Kineza. Vi znate vaznost stvaranja materijalnog “u kooperaciji” sa duhovnim!? Kinezi predstavljaju materijalno…
Irena: Simbolicno.
Tom: Da, a Tibetanci predstavljuju duhovno.
Irena: I negjde u istoriji Kine i Tibeta, oni su koristili tibetanske Lame(ucitelje) za ucenje kineskih imperatora svojim spiritualnim ucenjima-ali je jos ranije postojao neki disbalans koji se jos uvijek ispoljava…?
Tom: Vi znate da su svestenici Tibeta u direktnoj vezi sa onim sto je nazvano u naciji Izraela “sinovi bogova se spajaju sa kcerima ljudskim”.
Jan: Dakle, na kom stupnju evolucije covjeka su se pojavili Tibetanci i poceli mjesanje?
Tom: Oni su bili ucitelji. Kako su loane izasle iz mora da uce ove iz Ur-oni su bili ucitelji da uce Kineze, razumijete li? Sad Kina zeli da konzumira Tibet, jer misle da je tako najbolje.
Irena: Dakle, Kinezi su nesvjesno osjetili da bi trebalo da imaju “bozansku prirodu” koju Tibetanci imaju.
Tom: Tacno. Ali oni nemaju sposobnost.
Irena: Dakle, znajuci da im nedostaje sposobnost, oni su trazili nacin da “sklone” Tibetance? U mnogo mirnija vremena ucinili su ih svojim uciteljima, razmisljajuci na taj nacin, da ukoliko budu ucili bolje od svojih ucitelja, mogli bi preuzeti tu “bozansku prirodu”.
Tom: Upravo tako. Kao sto su u drevna vremena Beduini jeli delfine vjerujući da bi tako mogli ovladati njihovim znanjem.
Irena: U redu, i kada su Kinezi vidjeli da se taj prenos nije desio, pribjegli su nasilju.
Tom: I ropstvu. Jer, ukoliko bi mogli da zarobe ovo duhovno znanje, onda bi mogli da ga posjeduju, razumijete li? Isti je slucaj i sa Jevrejima, koji su zauzimali priznato mjesto u sistemu, koje ce im drugi oduzeti.
Jan: Dakle, iz koje civilizacije su dosli Tibetanci?
Tom: Iz jedne iz Dvadesetcetvorke.
Jen: Ali koje tacno iz Dvadesetcetvorke?
Tom: Pitacu za dozvolu da vam kazem ime…Oni su narod koji u Univerzumu predstavlja princip skromnosti i poniznosti. Oni su iz civilizacije koja je, u potpunom zajednistvu, u principima duhovnog znanja- nisu za “velicanje sebe”, vec za sluzenje…Sad, u ovo vrijeme, oni su jedini narod, na stranu Huvida, koji nose u sebi znanje o svrsi “drzanja zajedno”. Stoga se oni drze zajedno, i zato sad, u vrijeme kada Dvadesetcetvorka “dolazi na vidjelo”, oni izrazavaju sebe kroz njihovu čovječnost. Jer shvataju da oni mogu “stati u kraj” eliminaciji zaplasenih ljudskih grupa.
Dzon: Mozete li nam dati ime civilizacije?
Tom:…Hm…
Irena: Razumijem vasu zebnju. Znam da je budistima i lamama(uciteljima) trebalo mnogo, mnogo godina ucenja i transformacije da bi mogli da ovladaju svojim znanjem, ali mislim da je vazno da znamo o kojoj civilizaciji je rijec.
Tom: Doveli ste Savjet Devetorice u nedoumicu!
Irena: Razumijem da Savjet moze smatrati da je to precica do posvecenosti naroda vjeri i spiritualnosti.
Tom: Tacno tako. Biramo da ne kazemo ovaj put. Izvinjavamo se.
Kraj sesije
www.joschua.org