Teorije ’bratske pomoći’ vanzemaljaca u našem evolutivnom razvoju koju greysi, reptoidi i njihovi igrači promovišu već godinama može da drži vodu samo kod onih koji su ignorantni ili nemaju tendenciju (ili kapacitet?!) da razmišljaju svojom glavom (ili su tako programirani!?). Međutim, SVE se može racionalizovati. Mislim da je vrsta pogleda na realnost tipa “što je babi milo to joj se i snilo” (wishful thinking) - siguran recept za propast.
Činjenica je da pored ostalih postoji jedan scenario spašavanja određenog broja ljudi u slučaju kataklizme (komete, asteroidi, ‘talas’…), međutim, to bi na našem nivou bilo analogno slučaju kada farmer spašava ovce od nekog požara ili poplave. (Ovi “dobri” vanzemaljci ne kažu svojim ‘prijateljima’ iz 3D – čime se hrane!?) Naravno, dok nam deru kožu i manipulišu nas na raznorazne načine kroz cijelu našu istoriju, mi treba samo da se naoružamo ljubavlju i zasipamo njome koga god stignemo, uključujući i njih!? Ovaj religijski (a oni su ti koji su nas usrećili s religijama) i ‘new-age’ koncept (takođe uveden uz njihovu asistenciju) omamljivanja ovaca je prilično efikasan ali samo kod onih ovaca koje su prijemčive za to.
Takođe, taj pojam “spasitelja” koji će se pojaviti u budućnosti (Isus, Kalki, Mahdi, Maitreya, Jehova, vanzemaljci… itd.) i koji se promoviše kroz našu istoriju kroz religijske i new-age kanale sve do dan danas, nije nimalo slučajan. “Vjeruj u sve, samo nemoj u sebe”. “Prepustite svoju sudbinu u naše ruke i ništa se ne brinite, mi ćemo vas spasiti”. Naravno, to ima dosta veze sa slobodnom voljom a oni od nas koji to učine svojom voljom, neće imati pravo na žalbu ukoliko završe onako kako nisu mislili. Dakle, niko neće imati pravo na: “…nisam znala…ja sam mislila…”
Što se genetičke modifikacije ljudskih bića tiče, postoji dosta indikacijada se tu radi o stvaranju jednog genoma koji je najmanje prihvatljiv za nas, kao čovječanstvo. Slično kao što mi genetički modifikujemo ovce kako bismo kod njih dobili neke karakteristike koje NAMA odgovaraju. Medjutim, da su ovce malo svjesnije, mi bi ih morali malo i “mentalno obraditi”, odnosno, uvjeriti da je to sve za njihovo dobro i da mi njima tako, u stvari, - pomažemo. Neke od njih će čak biti ponosne i zahvalne. (Još ako nas uz sve to budu zasipale i svojom ljubavlju, ništa ljepše za nas.) Naravno, ovce neće biti svjesne svoje stvarne uloge s obzirom da će im svijest biti kontolisana s naše strane.
Oni koji su bar malo pažnje posvetili svom vlastitom razvoju mogli su uz pomoć obične opservacije zaključiti da - u ovom univerzumu - nema ništa - besplatno. Koliko uloženog truda – toliko napretka. A tako će biti i u budućnosti. Kakve to ima veze sa “3D konceptom ljubavi”?! Nema nikakve. Međutim, to ima mnogo veze sa čovjekovom suštinom i jednim svjesnim radom na razvoju svog bića. To je takođe povezano i sa razvojem lične pronicljivosti ili razboritosti. Oni koji nemaju razvijenu pronicljivost završiće svoju
‘3D-karijeru’ u prvoj zamci. (Npr. – jedna od njih je ovaj new-age koncept interakcije sa realnošću koji obezbjedjuje čovjeku mentalni sklop tipa: “Ovca-u-nirvani.”) Svjesnost podrazumijeva i poznavanje metoda manipulacije ljudi od strane 3D i 4D OPS sila. Oni koji ih ne poznaju što usljed svoje ignorantnosti, naivnosti, gluposti itd. imaće veće šanse da budu izmanipulisani, odnosno, neće biti u stanju da se zaštite. I ne samo to, neki od njih će ‘svoje’ deluzije, odnosno, mentalne programe, prosipati unaokolo kao “kosmičku istinu”.
Na primjeru uvodne poruke, može se prilično lako vidjeti kako se ovdje prodaje određen ‘proizvod’ na jedan tipičan 3D način. Oni koji su imali priliku pohađati neki kurs za trgovačke putnike, mogli su vidjeti da je pristup isti kao i kod prodaje nekog proizvoda. Nakon uspostavljanja kontakta sa potencijalnim kupcem, prelazi se na seriju pitanja i tvrdnji uz pomoć koje je potrebno od kupaca dobiti što veći broj potvrdnih odgovora u jednom nizu, tako da kad dođemo do pitanja njegove kupovine proizvoda, on će se takođe složiti s tim, kao pod nekom inercijom. (Na primjer, jedan dobro obučen zastupnik nekog osiguravajućeg društva će vam na isti način pokušati prodati – polisu životnog osiguranja). Naravno, koliko je moguće ulazi se i u sinhronizaciju s klijentovim “wishful thinking-om” (dobro znamo šta većina ljudi voli i želi). Dakle, tu ćemo potencijalnom kupcu servirati sve ono za šta znamo da će se on složiti s nama stavljajući težište na aktivaciju njegovog emocionalnog centra. Poznato je to da oni koji djeluju iz emocionalnog centra ne mogu razborito da razmišljaju jer je razmišljanje vezano sa intelektualnim centrom. S tim u vezi i odluke donesene iz emocionalnog centra često su pogrešne. Međutim, na taj način ćemo lakše izmanipulisati čovjeka da kupi naš proizvod, dok je on istovremeno uvjeren da ga je kupio svojom voljom.
Čovjek koji djeluje iz emocionalnog centra ima tendenciju da se iracionalno ponaša. Svako iracionalno ponašanje ima i svoje konsekvence.
‘Normalan’ čovjek je već toliko ‘transpersonalizovan’ da nije u stanju primjetiti istu dinamiku manipulacije ljudi od strane psihopata na vlasti, ovdje u 3D, tako da je onda teško za očekivati od nekoga da primjeti neki viši oblik manipulacije?! Međutim, zar je stvarno toliko teško vidjeti da nas oni isto tako mentalno ‘kondicioniraju’ djelujući na naš emocionalni centar idukcijom straha za naš vlastiti opstanak i prosperitet, organizovanjem kojekavih ‘terorističkih’ akata, a onda nam isti ti nude sigurnost tako što se treba da odreknemo nekih naših sloboda i prihvatimo sve one kontrolne mjere koje su oni prethodno pripremili kako bi nas totalno zaštitili, pardon, - porobili. Jedni te isti nas mlate a onda nas tješe, tapšaju po ramenu i nude nam pomoć (uz određene uslove, naravno).
Moramo imati na umu činjenicu da su 3D psihopate samo ‘3D predstavnici’ 4D OPS sila. Na njima bi trebalo učiti, da bi uopšte došli u situaciju da se efikasno suprostavimo ‘onima odozgo’! Kakve to ima veze sa 3D-ljubavlju? Nikakve! Ali opet – to ima mnogo veze sa istinskim Znanjem. Sa svjesnošću! Sa razvojnim stepenom našeg bića.
Na kraju bih preporučio da se dobro prouči relevantna literatura i dobro mućne vlastitom glavom, prije nego što se kupe nebuloze tipa ove koja je izražena u uvodnoj poruci na ovu temu, zajedno sa konceptima “pomoći naše ‘kosmičke braće’ u našem evolutivnom razvoju” i kojekavih “spasitelja odozgo”.
Pozdrav
P.S. Pantagruel je nedavno poslao link za ovaj video, kojeg ne bi bilo loše pogledati:
http://www.youtube.com/watch?v=j5DB5crSsrA
gdje se lijepo vidi kako je DB za samo par minuta mentalno obradio čovjeka tako da je ovaj prestao da želi ono što je prethodno želio dok je naprasno dobio nove želje za koje je bio uvjeren da ih je oduvijek imao, tj. da su one njegove. Dakle, običnim NL programiranjem moguće je izmanipulisati čovjeka za samo par minuta. Sada se postavljaju pitanja:
U kom stepenu je svako od nas lično već izmanipulisan od određenih programera, ovdje i sada?!?
Koliko su naše želje stvarno naše?
Koliko su naši stavovi, principi i mišljenja, stvarno naši?
Koliko smo mi – stvarno - mi?!
Naravno, svako bi trebao sam potražiti odgovor na ova pitanja. (Onima koji će se osloniti na pomoć vanzemaljaca u vezi s tim, želim svaku sreću.)
-