Sada je: pon maj 05, 2025 10:13 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 282 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 15  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sri jun 20, 2007 11:10 pm 
Administrator

Hajde o šupljoj Zemlji u pripadajućoj temi:

http://galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=448

Hvala.

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jun 28, 2007 11:05 pm 
Član foruma

spyro je napisao/la:
FORMICA je napisao/la:
E to neznam. Ne zadržavam se u tom prostoru, kad neđe naumim idem pravo tamo i ne obrćem se okolo. sve je to prilično dosadno budući da je sve poznato i nema nekih iznenađenja. Inače su ti svemici dobri momci, ponekad sumnjičavi ali ako si iskren sa njima i oni su sa tobom.

- Svemirci ; je širok pojam. Po definiciji svemirac bi bio svatko onaj tko je stanovnik svemira. Ćak su i ljudi svemirci jer je planet Zemlja dio svemira.

- Možeš malo pobliže definirati na koje i kakve si to svemirce nalećivao , i gdje ?

Obiđoh Trebinje i Herceg Novi tokom skraćenog odmora pa me evo opet :D
Mislio sam da će mi ljudi sa drugih svjetova moći reći kako naći Svevišnjeg. obišao sam nekoliko hiljada svjetova. Zapanjujuće je da niko nije znao kako se dolazi do njega čak su buli zapanjeni kad su čuli što tražim od njih. Mora biti da je smisao Boga kod nas i njih još uvijek nerazvijen.
Blue jay nijesam tražio ništa kroz zemlju ne vjerujem da dolje ima blo što drugo osim istopljenog kamenja.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jun 30, 2007 10:41 pm 
Član foruma

FORMICA je napisao/la:

Mislio sam da će mi ljudi sa drugih svjetova moći reći kako naći Svevišnjeg. obišao sam nekoliko hiljada svjetova. Zapanjujuće je da niko nije znao kako se dolazi do njega čak su buli zapanjeni kad su čuli što tražim od njih. Mora biti da je smisao Boga kod nas i njih još uvijek nerazvijen.
Blue jay nijesam tražio ništa kroz zemlju ne vjerujem da dolje ima blo što drugo osim istopljenog kamenja.

- Ima li išta od tih svemiraca ovde u ovom našem sustavu ? :D :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jun 30, 2007 11:49 pm 
Član foruma

Ima ih ovđe kod nas koliko ti volja samo se ne miješaju sa nama. Mene izbjegavaju a i ja njih, nešto nemamo previše volje da se gledamo. Meni su ljudi mnogo zanimljiviji i draži.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jul 08, 2007 9:50 pm 
Član foruma

FORMICA je napisao/la:
Ima ih ovđe kod nas koliko ti volja samo se ne miješaju sa nama. Mene izbjegavaju a i ja njih, nešto nemamo previše volje da se gledamo. Meni su ljudi mnogo zanimljiviji i draži.

- Da li se tu susreo uvijek sa samo sa jednom te istom vrstom , ili ima njih sa raznih strana svemira koji su ovamo "dopilotali" u ovaj "naš" dio svemira ?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jul 09, 2007 7:28 pm 
Član foruma

Da ti pravo kažem nijesam ih pitao. Meni su svi ono isti. Ako naletim na nekog začudim se što ćr ovđe. Meni oni izgledaju kao ljudi jedino ona siva đubrad zadržavaji svoj izgled uvijek jednak. Čak i ako sretnem nekog i prepoznam ga ne razgovaram sa njim no se okrenem i produžim. I oni znaju da sam ih vidio i isto se okrenu i odu. Nijesam u velikoj ljubavi sa njima, nijesu mi nažao ništa učinjeli ni ja njima ali svak svoj posao.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jul 09, 2007 8:04 pm 
Član foruma

FORMICA je napisao/la:
Da ti pravo kažem nijesam ih pitao. Meni su svi ono isti. Ako naletim na nekog začudim se što ćr ovđe. Meni oni izgledaju kao ljudi jedino ona siva đubrad zadržavaji svoj izgled uvijek jednak. Čak i ako sretnem nekog i prepoznam ga ne razgovaram sa njim no se okrenem i produžim. I oni znaju da sam ih vidio i isto se okrenu i odu. Nijesam u velikoj ljubavi sa njima, nijesu mi nažao ništa učinjeli ni ja njima ali svak svoj posao.

- Imaju li oni svemirske brodove ili što li već ?

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jul 12, 2007 8:14 pm 
Član foruma

Naravno. U neke sam i ulazio, objašnjavali su mi kao rade ali ih ništa nijesam razumio. Oni se zakače nekako za neko mjesto i nađu se tamo. Mada je meni uvijek bilo čudno zašto vucaju svoja tijela sa sobom kad se mnogo jednostavnije može kretati bez tijela, što opet njima nije bilo najjasnije. :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jul 12, 2007 8:47 pm 
Administrator

Citat:
Mada je meni uvijek bilo čudno zašto vucaju svoja tijela sa sobom kad se mnogo jednostavnije može kretati bez tijela, što opet njima nije bilo najjasnije.

Logično. Kad Sivi nemaju duše... nego su samo kibernetski organizmi. Biološki roboti, doduše inteligentni, ali - bez duše. Zato im je i čudno što netko može putovati bez fizičkog tijela.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jul 13, 2007 3:56 am 
Moderator

Citat:
Biološki roboti, doduše inteligentni, ali - bez duše

Hm, inteligentni. :roll:
Mislim da smo na ovom planu postojanja veoma cesto skloni da podmuklost, bezobzirnost i dovoljan stepen bezobrazluka interpretiramo kao inteligenciju. Iz „Kosmickog prirucnika“:

Morate uvijek imati na pameti da ova planeta uopšte nije jedan model za racionalno razmišljanje i da se od onoga što ovdje prolazi kao razumno (inteligentno?), ostatku univerzuma diže kosa na glavi .

Ali, nesto drugo. Jack, da li se takva kibernetska bica muvaju oko „nas“, mislim, onako pomesani sa ostatkom populacije? Negde citala, pa zaboravila... #-o I da li postoje takva kibernetska bica, koja uopste nisu svesna svoje prirode bioloskih robota?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jul 13, 2007 10:03 pm 
Član foruma

Upravo tako Jack, to sam ukopčao tek u razgovoru sa vama.

Ajra dali znaju ili ne znaju svoju prravu prirodu ne bih mogao reći jer ih nikad nijesam pitao te stvari. Čini mi se nepristojnim. Tačno je da postoje neka drugačija pravila ponašanja, ali je u glavnom sve to tu neđe. I nemoj misliti da i kod njih nema ubistava i ratova no smo mi Zemljani samo malo bolje usavršeni u tome i malo više nemilosrdni. Meni se zapravo čini da oni malo što mogu činjeti ovđe kod nas. Postoje i oni iz onoga prostora između života koji sve to nadgledaju. Čudi me da ne reaguju ili možda ne žele? Ili možda reaguju tako što se rađaju nove vrste ljudi malo drugačiji od starih vrsta ali čudnih moći. Što se mene lično tiče ne smetaju mi da se ovuda motaju samo neka ne smetaju, naročito ne sa onim pričama da su tu da pomognu. Sve mi se čini da imaju nekog interesa i to pozamašnog. E bogami neće ići kako su zamislili jer izgleda sazrijevaju Ludi i Zemlja dovoljno jaki da budu svoji i da stvaraju svoj svijet. Taj početak sam vidio a pratilac me ćerao da kroz to prođem nekoliko desetina puta kako bih dobro upamtio što sve trebam činjet. Ubjeđen sam da su kroz isto prošli i svi vi koji očekujete događaj. Sav ustreptim od nestrpljenja kad se prisjetim. :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jul 13, 2007 10:25 pm 
Moderator

Citat:
Ajra dali znaju ili ne znaju svoju prravu prirodu ne bih mogao reći jer ih nikad nijesam pitao te stvari. Čini mi se nepristojnim.

Negde sam tu mislila na to da ljudi ne poznaju svoju pravu prirodu, samo svoju trenutnu manifestaciju. Pitanje o poznavanju sopstvene prirode se vise odnosi na to da li su „budni“ (u smislu poznavanja svoje prave prirode) ili ne.

Citat:
E bogami neće ići kako su zamislili jer izgleda sazrijevaju Ludi i Zemlja dovoljno jaki da budu svoji i da stvaraju svoj svijet. Taj početak sam vidio a pratilac me ćerao da kroz to prođem nekoliko desetina puta kako bih dobro upamtio što sve trebam činjet. Ubjeđen sam da su kroz isto prošli i svi vi koji očekujete događaj. Sav ustreptim od nestrpljenja kad se prisjetim.

Sta da kazem, uspeli smo da nabavimo ulaznice, dobili dobra mesta :D
It’s show time :thumbup:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jul 13, 2007 11:12 pm 
Administrator

Citat:
Ali, nesto drugo. Jack, da li se takva kibernetska bica muvaju oko „nas“, mislim, onako pomesani sa ostatkom populacije?

Imaju svoje "sonde" ovdje u 3D... par puta sam osjetio neke u raznim oblicima... ali... Sivi su entiteti 4. denziteta, znaju principe hiperdimenzionalnog svemira... pa... nije im možda teško "vidjeti" što žele, zar ne?

To i rade... ono što "žele" i željno razmišljaju...

Eto, da ne odemo previše off-topic... hajdemo u neku tamo temu o vanzemaljskim vrstama ili slično dalje o ovome...

Citat:
Postoje i oni iz onoga prostora između života koji sve to nadgledaju. Čudi me da ne reaguju ili možda ne žele?

Nadzornici se ne miješaju u "igranje u blatu", baš ni kako se seljak ne mješa ako se 2 svinje guraju koja će prije do hrane... ili tako nešto slično.

Možda je i neki od njih OPD, pa poštuje slobodnu volju, ne miješa se bez da ga netko zamoli ili pita za pomoć/informaciju/znanje.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jul 13, 2007 11:37 pm 
Član foruma

Možda bi bilo dobro da proučimo šta Kastaneda kaže u knjizi "Susreti sa Nagualom" o tom boravku "između" što je i tema ovog topica:

Citat:
Iako je Kastaneda neprestano spominjao temu smrti, on je izbegavao da govori o onome što se dešava nakon što osoba umre. Ta činjenica se činila pogodnom prilikom da se istraži njegovo mišljenjeu vezi toga.

“Karlose”, upitao sam ga, “Šta se dešava sa nama kada umremo?”

“To zavisi od okolnosti”, odgovorio je. “Smrt nas sve dodiruje, ali nije ista za svakog. Sve zavisi od enrgetskog nivoa dotične osobe.”

Uveravao me je kako je smrt obične osobe takođe i kraj njenog putovanja, trenutak kada ona vraća Orlu svu svesnost koju je stekla dok je bila živa.

“Ako ne posedujemo ništa drugo osim svoje životne snage da mu ponudimo, mi smo gotovi. Ta vrsta smrti briše svako osećanje osobenosti.”

Upitao sam ga da li je to njegovo lično mišljenje, ili je to deo tradicionalnog znanja vidovnjaka.

Odgovorio je:

“To nije mišljenje; ja sam bio na drugoj strani i znam. Video sam decu i odrasle izgubljene u ovom svetu i primetio sam njihove napore da se sete samih sebe. Za one koji rasipaju svoju energiju, smrt izgleda kao prolazni san, san ispunjen mehurovima jako bledih sećanja, a posle toga – ništa.”

“Misliš da kada sanjamo, mi se približavamo situaciji smrti?”

“Ne samo da se njoj približavamo, već smo tamo! Ali pošto je životnost našeg tela nedirnuta, mi se vraćamo. Umiranje je bukvalno san.”

“Vidiš, kada obična osoba sanja, ona nije sposobna da usredsredi svoju pažnju na bilo šta; ona nema ničeg osim svojih nejasnih sećanja, prožetih iskustvom koje je skupila tokom svog života. Ako ta osoba umre, jedina razlika je u tome da se njen san razvlači, i više se nikad neće probuditi. To je san smrti.”

“Smrtno putovanje tu osobu može odvesti u virtuelni svet priviđenja gde će posmatati ostvarenje svojih verovanja, svojih nebesa i ličnih paklova, ali ništa osim toga. Takve vizije vremenom počinju da blede u onoj meri kako slabi podrška sećanja.”

“I, šta se dešava sa dušama onih koji su umrli?”

“Duša ne postoji, ono što postoji je energija. Kada fizičko telo jednom isčezne, jedina stvar koja ostaje je energetska suština koju hrane sećanja.”

“Neke osobe su toliko nesvesne sebe da uglavnom umiru bez znanja o tome. One su poput ljudi sa amnezijom, ljudi kojima je blokirana skupna tačka i više ne mogu da slože sećanja, oni nemaju nikakav kontinuitet, tako da se osećaju zacementirani u zaboravu. Kada umru, ti ljudi se raspadnu skoro momentalno; iskra njihovog života traje uglavnom samo par godina.”

“Međutim, većina ljudi dostigne malo duži period isčezavanja, između stotinu i dve stotine godina. Neko ko je živeo ispunjen ciljevima može da se odupire i pola milenijuma. Taj opseg se još više širi za one koji su kadri da ostvare veze sa masama ljudi; oni mogu da produže svoju svesnost tokom celih milenijuma.”

“Kako su oni došli do toga?”

“Pomoću pažnje svojih sledbenika. Sećanje stvara vezu između živih bića i onih koji su otišli. To objašnjava kako oni ostaju svesni. I to objašnjava zašto je obožavanje istorijslih ličnosti toliko štetno. To je namera onih koji su se u prošlosti mumificirali kako bi sačuvali svoje ime u istoriji. Na podsmeh tome, postoji najveći zločin koji može biti učinjen energiji. Ako ozbiljno želite da kaznite osobu, sahranite je u urni sa pepelom, njena izgubljenost će biti beskrajna.”

“Bez obzira šta je radila ili kako je živela, prosečna osoba nema ni najmanje šanse da produži dalje. Za čarobnjake koji žive suočeni sa večnošću, pet godina ili pet milenijuma su ništa. To je razlog zbog koga kažu da je smrt trenutno raspadanje.”

Želeo sam da znam da li se umrli ljudi mogu vratiti kako bi kontaktirali sa živima.

Odgovorio je:

“Odnosi između stanovnika različitih oblasti svesnosti se mogu ostvariti jedino pomoću usklađivanja skupne tačke. Smrt je glavna prepreka opažanja. Živi ljudi mogu otići u područje smrti pomoću snova, ali to su stvari u koje ratnici ne zalaze zato što one oslabljuju njihovu energiju. S druge strane, nešto sasvim drugo je stupiti u vezu sa čarobnjacima koji su preminuli.”

“Zašto?”

“Zato što su bili sposobni da dostignu svog energetskog duplkata i sačuvaju svoju individualnost pomoću svojih tehnika.”

“Kako možemo uspostaviti vezu sa to vrstom svesnosti?”

“U snevanju. Međutim, čarobnjaku koji se već oslobodio od učvršćivanja svoje pažnje prema ovom svetu je to veoma teško, izuzev ako ima posebne zadatke koje treba da izvrši, a običnom čoveku je još i puno teže da se osloni na tu vezu.”

“Saradnja sa tim bićima preporađa ratnike, ali zastrašuje ostale zato što neorganski (bestelesni, prim.prev.) čarobnjaci nisu duhovi već žestok izvor svesne i neumoljive energije, kadre da povredi one koji im pristupe sa ohološću. Ta vrsta veze može biti čak puno opasnija nego saradnja sa živim čarobnjacima.”

“U čemu se sastoji opasnost?”

“To je priroda energije. Ako veruješ da su čarobnjaci dobroćudni ljudi, pogrešio si; oni su naguali!”

(U istoj ovoj knjizi, drugi deo, poglavlje “Učitelji nisu potrebni” kaže se: “Nagual nije dobroćudni lik; on nije došao da nam ugodi već da nas probudi, i on će to uraditi i grubo ako je to neophodno zato što ne oseća nikakvo sažaljenje. Kada se umeša u život svojih učenika, on može da stvori veoma uznemirujuću situacuju u njima sa ciljem da se uspavane energije pokrenu.” – prim.prev.)

“Postoji veoma bolesna situacija u našem razumevanju koja nas nagoni da upotrebljavamo sva moguća sredstva. To je nešto prirodno što ne možemo da izbegnemo. Ta situacija je kod čarobnjaka pogoršana i uvećana posle njegovog napuštanja učenja, zato što više ne postoje zabrane koje mu se protive. Kada čarobnjak postane neorganski (inorganic, - bestelesan, prim.prev.) on se vraća tamo gde je oduvek i bio: Ka jednom univerzalnom, grabljivom ispoljavanju.”

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jul 14, 2007 10:10 pm 
Član foruma

Jack ja ono poređenje si u pravu to važi za te nadzornike, ako su to oni koje izuzetno rijetko srećem. Zapravbo sam ih sreo samo trojicu. Jednog sa Zemlje jednog sa Sunca i jednog neznam kako se zove taj svijet. Oni mi izgledaju kao stari ljudi a razgovor sa njima je kao malo dijete sa najvećim mudracem. Šta da ga pitam i šta ću razumjet?
Što se tiče Kastanede ne znam kako objašnjava uzastopne živote i pratioca kojeg svaki čovjek ima. Ono ostalo mi se čini dobro.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jul 14, 2007 11:20 pm 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:

Nadzornici se ne miješaju u "igranje u blatu", baš ni kako se seljak ne mješa ako se 2 svinje guraju koja će prije do hrane... ili tako nešto slično.

Da,NADZORNICI/OVERLORDS su poprilichno zajebana sorta,teshkodostupni i vrrrrrrlo zajebani entiteti,kako ih ovde zovu Kontrolori Igre,ja sam se samo jednom usudio da se sretnem sa jednim od Njih,i ,i... ,nikad vishe,pravi reziseri TV sapunice u kojoj nastupamo on end on hiljadama godina,ovi drugi,koje ovde zovu reptili,su njihove sluge,obavljachi prljavog dela posla,kao i ostali demoni,letachi,dzini,prilepci,nazovi kako hocesh,a poshto se tamo zna hierarhija,na dnu su sivi,koji za reptile obavljaju one najprljavije 3D poslove,najobichnije sonde,kibernetski aparati bez grama dushe,ko ona dva robota u ratu zvezda artu i tripio,normalno savrsheniji tehnichki,
dopalo mi se ono AL-ovo poredjenje sa vesh mashinom,u jednoj drugoj temi,toliko se pricha i pita o grejsima u ovoj temi,a toliko su najmanje bitni u celoj ovoj prichi
zashto je to tako?
da se skrene paznja sa pravog Korena problema :wink: :mrgreen:
neki su samo sa zidova skinuli ikone i stavili postere sa glavom grejsa,najobichnije mikrovalne ,eeeejjjjjjjjj :!:
toliko toga ima o grejsima na netu,na glavnoj strani ima gomila iscrpnih tekstova o njima,na forumu takodje puno toga,ali ko ce to chitat,ajmo bolje josh 200 papagajskih pitanja o grejsima,jebiga,neshto ih tera bice... :mrgreen:

FORMICA je napisao/la:
Jack ja ono poređenje si u pravu to važi za te nadzornike, ako su to oni koje izuzetno rijetko srećem. Zapravbo sam ih sreo samo trojicu. Jednog sa Zemlje jednog sa Sunca i jednog neznam kako se zove taj svijet. Oni mi izgledaju kao stari ljudi a razgovor sa njima je kao malo dijete sa najvećim mudracem. Šta da ga pitam i šta ću razumjet?

ovi su neki drugi,za njih josh uvek nemam ime kako bi ih zvao,mozda posmatrachi,sreo sam ih par puta,i bash je takva situacija ko shto si opisao,iz njih isijava mudrost,za njih bi vazilo i ovo shto je Jack napisao
Jack987 je napisao/la:
Možda je i neki od njih OPD, pa poštuje slobodnu volju, ne miješa se bez da ga netko zamoli ili pita za pomoć/informaciju/znanje.

:love3:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jul 15, 2007 8:06 pm 
Član foruma

Nate sad mene zanima ko bi mogli biti ti nadzornici. koliko sam uspio razumjeti red bi u grubom bio ovakav. Neka budemo treći mi i svi oni drugi kao mi vezani za tijelo. Iznad su oni koji isto imaju tijelo ali ne kao naše nego neznam od čega neka su na 4-pm mjestu tu je sva ona bratija što nas o jadu zabavi i đe bi smo trebali i mi doći, tu su i oni koji nas pomažu. Na 5-om mjestu tamo već ne znam kad su mi pokazali mene ličio sam na crva od trouglova koji se okreću u sebe. Valjda je tu neđe onaj koji je stari i koji sve prati. Dalje ne znam. Postoje još neki koji se nalaze na prelazima i oni ne dozvoljavaju prelaze i vrlo su zajebani. Jeli misliš na njih? Ja sam prošao dvojicu jednog crnog i jednog bijelog, meni su izgledali kao čuvari ili stražari prolaza. Ovaj drugi je naročito opasan, nanijeli su mi strašne bolove i patnje ali sam im sve vratio sa kamatom pa su me poslije svi oastavili na miru. e ima još onih izvan svemira samo oni su nešto drugo i oni mi isto izgledaju kao nadzornici.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub aug 11, 2007 10:47 am 
Član foruma

FORMICA je napisao/la:
Nate sad mene zanima ko bi mogli biti ti nadzornici. .

meni se chini da bi to mogli biti ovi:
FORMICA je napisao/la:
. e ima još onih izvan svemira samo oni su nešto drugo i oni mi isto izgledaju kao nadzornici.

:love3:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned aug 12, 2007 9:03 pm 
Član foruma

Da moguće. Meni se činjelo da oni paze što se događa u svemirovima da se što ne pobrka.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet aug 24, 2007 8:28 pm 
Član foruma

FORMICA je napisao/la:
Da moguće. Meni se činjelo da oni paze što se događa u svemirovima da se što ne pobrka.

I meni se chini da oni nisu kreatori plana,vec samo nadziru njegovo sprovodjenje,da li se eksperiment odvija u planiranim parametrima...
Ostaje pitanje,
ko su pravi "mishevi" :?:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 282 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 15  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.