FORMICA je napisao/la:
Samo na Mjesecu, Marsu i Suncu. Jupiter mi se nije svidio jer je neprijatno brujao a bio je ogroman. Mars je najljepši poslije Zemlje naravno. Preletio sam i nekoliko satelita ali su i oni prazni.

Formice, ovo me je munjevito podsetilo na moje iskustvo sa Jupiterom koje datira od ranog detinjstva i prati me gotovo ceo život. Neću početi hronološki ali pomenuću jedan krucijalan trenutak. Sećate se devedesetih godina udarila su četiri meteora ili asteroida, tek nekih krupnih komada u Jupiter? Noć pre nego što sam tu vest doznao preko medija sanjao sam da sam gurnut sa jedne orbitalne platforme koja se nalazila nadomak Jupitera, pravo na samu planetu. Padao sam velikom brzinom zajedno sa još tri entiteta koji su imali animalne forme nalik na sledeće životinje: ajkula, orao i još nešto nalik biku. Prizor je bio veličanstven ali sam ubrzo izgubio svest. Ostala mi je u sećanju ta intenzivna, sveobuhvatna i neprijatna vibracija.
Nakon toga više nisam imao snova vezanih za Jupiter, ali imao sam iznenadne jovialne rekao bih agresije, kada se moje telo prisećalo i evociralo tu vibraciju. U perceptivnom smislu pojavu te vibracije prati jedan vizuelno-intuitivni fenomen. Reč je o pojavi nekakve spiralno-ovalne forme koja me jednostavno prikuje i kao da želi da me usisa, ali na takav način da me skroz razloži. S druge strane imam veoma jak utisak da bi to "usisavanje" bilo na neki način (uslovno rečeno) beskrajan proces. Ovo iz razloga što ta forma deluje kao da je nadohvat ruke i otprilike ima prečnik od 1m, ali istovremeno deluje kao da je beskrajno daleka, najdalja stvar na svetu, ali ogromna...
Da bi uopšte mogao da izdržim prisustvo te perspektive, ili pomerenost skupne tačke ka tome nečemu, potrebno je da zauzmem neku odredjenu pozu, naizgled skarednu, i da fokusiram mentalnu sliku na neki konkretan simbol da bih mogao da predupredim gubljenje kontrole. Tako prodje par minuta i onda THE THING nestane..... Tako nekoliko puta od tog sna. I uvek ta ista vibracija, i uvek asocijacija na Jupiter.
Jel bi imao neko da u vezi toga uputi neki konstruktivan komentar?