Sada je: sri maj 07, 2025 7:34 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1264 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 64  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: uto mar 13, 2007 11:40 pm 
Član foruma

Kad smo kod boja, da li reagujete posebno na neke boje?
Ne znam da li je ovo cudno ili ne posto nisam ni sa kim pricala o tome ali ja neverovatno reagujem da tirkiznu (plavo-zelenu) boju kao sto je npr more i ljubicastu (indigo) ali boju koju dobijem kad gledam svetlo kroz tamno indigo staklo, casu npr. U tim trenucima me obuzme neki cudan osecaj, neka toplina mi se razliva telom i kao hipnotizirana gledam u boju, nekad mi i suze krenu. Secam se jos kao dete da sam imala neke slikovnice sa slikama mora i buljila sam u tu tirkiznu kao omadjijana :).

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 14, 2007 2:51 pm 
Administrator

Boje takođe imaju svoje frekvencije:

slika

a interesantna je i ova njihova veza sa Solfeđom:

Ut = 396 = 9 (3+9+6=18, 1+8=9)
Re = 417 = 3
Mi = 528 = 6
Fa = 639 = 9
Sol = 741 = 3
La = 852 = 6

...što možda ima neke veze i sa tzv. "terapijom bojama", kao i sa denzitetima ili nivoima postojanja?!

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 14, 2007 6:09 pm 
Član foruma

Stanujem u velikoj kuci; donji sprat koristmo za stanovanje, gornji je prazan, povezani su unutrasnjim stepenicama, da taj deo stepenista ne bi ostao bez dnevnog svetla spoljni zid je uradjen od kockastih supljih staklenih delova.
Uvek sam tu kupila metlom sa stepenica veliki broj uginulih ili jedva zivih insekata.
Neobicno je da ukucani izbegavaju taj stepenisni prostor prostor u kuci, vise puta sam razmisljala da ga nekako zatvorim, makar teskom zavesom (uz izgovor lakseg grejanja prostora koji koristimo). Moj krevet se ove zime nalazio pored zida koji odvaja stepeniste od dnevne sobe, to je logican raspored ali zaista bolje spavam na drugim mestima bukvalno me spavanje tu iscrpljuje.
Prolece je i naglo je otoplilo, kuca se brzo napunila , vec za dan- dva, insekata koji traze skloniste ,noci su jos hladne. To mi je normalno, NIJE mi normalno to sto su SVI insekti privuceni na stakleni deo zida ili na zidove stepenista i jednostavno tamo stoje dok ne padnu (nocu sa spoljne strane ne dopire svetlo, javna rasveta je sa druge strane kuce, svetlo nocu ne sija ni na spratu ni na stepenistu!) neki imaju snage za gmizanje ili let od metar-dva ali i ako odlete u drugi deo kuce stoje tu dok ne uginu.Stvaraju se i paukove mreze ali pauci u njima kratko opstaju, od njih ostane samo hitinska ljusturica kao da ih je isisalo nesto.
Nalazim velike muhe koje nece da polete ako ih dodirnem, ose, koje stoje na staklenom zidu odmaknu se kasnije i stoje nekoliko metara dalje u grupi dok jedna po jedna ne uginu ili ih ne uklonim.
To se ponavlja svako jutro.
To sam shvatila skoro ali tako je otkad smo se uselili, vec godinu dana.
Zanimljivo, nikad tu nisam videla mrava :?
Jednom je tu uletela pticica iz gnezda pod krovom, prenocila je tu jer nisam bila sigurna da li se oglasava sa sprata ili iz gnezda, ujutro sam otisla da proverim, isterala sam je napolje, kasnije sam nasla perje po dvoristu-pojela je komsijska macka. :( Inace macka tu stalno dolazi i stalno je teram napolje, imam i psa koji boravi unutra, jeste kilogram laksi od tog macka ali trebalo bi da ga drzi na distanci.

Prostor ispod stepenista je predvidjen kao alternativno mesto za ves-masinu, ima ventil i slavinu, zid malo vlazi, ne mnogo ali ako bih ga zatvorila kao sto imam osecaj da bi trebalo, zaustavila bi se cirkulacija vazduha i sve bi izbudjalo. Ispod stepenista ne drzim ves masinu vec kartonske kutije u njima ima vrednih stvari kao npr. servis za rucavanje ali i smeca, pokvarenih stvari koje bi "mogle zatrebati" tu drzim i veliku korpu sa prljavim vesom.

Prolece je vreme za veliko spremanje, pobacacu neispravne stvari i izneti kartonske kutije sa vrednijim stvarima na sunce.

Nekako imam utisak da to nije dovoljno. :roll:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 14, 2007 10:15 pm 
Član foruma

Vrlo moguće da je u pitanju geopatogeno zračenje. Možda bi trebala skontati rašljara da pregleda to mjesto, ako nađe neko štetno zračenje mogu se tu postaviti zaštitne pločice.

E a ovaj fazon za povezanost boja i nota, za to znam odavno, mislim da je neki lik s ovih prostora istraživao to.
Bilo bi odlično napraviti neki softver tipa plug-ina za muzičke softvere, recimo za Cubase, koji će čitati MIDI zapis i na osnovu prisutnih nota generisti odgovarajuće boje. Moglo bi biti vrlo zanimljivo i korisno za razne stvari, od terapije bojama do multimedijalnih performansa... =D>

http://www.inner-sunrise.co.nr

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet mar 15, 2007 12:24 am 
Član foruma

Sneni, imam utisak da su u pitanju same staklene kocke, kao da deluju kao DOR generator i same stvaraju stetno zracenje. Vlaga samo pogorsava stvar, moguce da pojacavaju geopatogeno zracenje i sve to zajedno, pravi bas gadnu kombinaciju, toliko, da senica nakon noci provedene na stepenistu nije mogla da poleti!
Oseti se nesto, samo imas potrebu da se sto brze sklonis sa a narocito ispod stepenista, muka mi je da se nateram da pocnem sredjivanje tog zapravo malog prostora.

Sto se tice softvera, mislim da tako nesto vec postoji, na izlozbi u Japanu je bio laserski instrument, spektar boja kao duga, prekida se prstima (kao na harfi) i -svira. Ovisno o programu koji se odabere dobija se zvuk razlicitih instrumenata. Meni je licno bio mnogo simpaticniji instrument u obliku velike prizme, kako pleses unutar njega- prekidas laserski snop i stvaras sopstvenu muziku, posteno, ovaj ne zvuci bog zna kako ali se ljudi sjajno zabavlju :lol:

Ponovnim icitavanjem tvoje poruke vidim da si zapravo mislio na obrnuti proces, pretpostavljam da moze da funkcionise i tako, potrebno je samo malo inventivnosti, tehnologija je ocigledno vec dostupna.

Zadnja izmjena: su; uto mar 20, 2007 4:49 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub mar 17, 2007 9:50 pm 
Član foruma

Ispravio bih Jacka od 22.veljače.
Naime, probudio sam se i digitalni sat u sobi pokazivao je 01:37h,ustao sam i spustio se u prizemlje popiti vode i na WC.Sat na kazaljke u kuhinji pokazivao je 01:45h.Kad sam se vratio u sobu i legao bilo je 01.13h.
Primjetio sam to več nekoliko puta,ali čovjek sam sebi objasni da je krivo vidio, iako sam za još jednom bio prilično siguran.
Ovaj puta sam siguran 100% jer sam vidio na dva različita sata,a i nisam neki pospanac kojem dugo treba da se razbudi.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub apr 07, 2007 9:53 am 
Član foruma

e pozdrav staroj ekipi galaksije,
ja sam maggot ,ako me se neko seca od takozvanih "starosedeoca"...pre sam visio po ceo dan ovde ali nagomilaju se obaveze zivota i tako to pa me nije bilo vec duze vreme,oko pola godine...
Pokusacu da procitam sve sto sam propustio i polako se uklopim u tok stvari i nastavim svoje "putovanje" sto sam zapoceo...Jos 1-2 meseca cu pauzirati sa netom dok ne zavrsim prijemni i tako to a onda stizem na galaksiju:)

Za ovo vreme sto me nije bilo desila se gomila stvari...vidjao sam nlo-e,cudne stvari su se dogadjale,ali otom-potom...bice vremena da se napise malo vise o tome...

P.S. Opet jos jedan pozdrav staroj ekipi ako me se seca...Jack,Galaksija(->bojan, ako se ja dobro secam...),AnaMarija i ostali...Pozdrav i svim novim clanovima!!!

I'll be back...s00n...

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 08, 2007 12:44 pm 
Administrator

Eeeeeeejjjj !!!

Pa živ si... hajde, kad nađeš vremena opiši što se dešavalo!

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov: Tumačenje jedne pojave
PostPostano: pon apr 16, 2007 2:12 am 
Član foruma

Pozdrav!

Citat:
Nakon proletavanja postova, mnogo ste mi rasvjetlili neka iskustva, unatoč tome htio bih s vama podjeliti jedno. napisao sam ga na drugom mjestu pa neka ga nadležni prebace ovdje.

Prvo bih pohvalio ovaj forum koji mi je dao mnogo snage i samopouzdanja.

Prije nekoliko mjeseci mi se desilo jedno iskustvo koje si nemogu inerpretirati i nadam se da će mi netko moći pomoći da saznam o ćemu se radilo...

...ujutro sam se probudio i nakon nekog vremena sam se sjetio nekog mutog doživljaja, mislio sam da se radi o snu, ali nakon nekog vremena razmišljanja o tome. uvjerio sam se da to baš i nije bio san, probudio sam se ili bolje receno bio sam u neku stanju svijesti gdje nemam nikaku kontrolu nad događajima ali znam da postojim i da se događa, leđa su mi napravila luk prema gore (imao sam dojam da lebdim)i iz solarnog pleksusa mi je isijavala prema gore svijetlost, svijetlo-bijelo-žučkasta, jakog intenziteta. onda je sve utihnulo i nastavio sam spavat kao da se i nisam budio. jako sam siguran da ovo nije bio san ili lucidan san, jer ovo iskustvo nije bilo ni blizu obojemu... kada se prisjetim, sve mi je tako zbiljsko i jasno, zanimam me priroda tog događaja, jeli netko imao slična iskustva?

Vrh

Naslov: buđenje
PostPostano: sri maj 02, 2007 11:21 am 
Početnik

priča mi prijateljica da se vać par dana budi u 4 i 23, pa da vas pitam znate li šta o tome... hvala. :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 02, 2007 1:02 pm 
Član foruma

Meni se često prije događalo da se svaku noć budim u isti sat, čini mi se u 1.23 i poslije je neki bio drugi sat, ne sjećam se. Zanimljiva pojava.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet maj 11, 2007 4:37 pm 
Početnik

ne znam dali ovo pripada na ovu temu

ali prije pola mjeseca sam imala prvu viziju
bila je jasna u smislu da sam vidjela krvavu zensku ruku, prva slika je bila ta ruka sa krvavim prstom, u drugom je bljesku bila krv po citavoj ruci, a nejasna jer ne znam ni kome ce se dogoditi ni kada , uostalom..ni dali se vec dogodilo

mozda se kristalizira sa vremenom

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet maj 18, 2007 1:53 pm 
Početnik

sve poslije mene zamre :) bas divna dobrodoslica

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet maj 18, 2007 2:28 pm 
Administrator

Dada... hehe... um ponekad može biti vrlo čudan... često je nešto što vidiš - upravo nešto drugo. I značenja su različita različitim osobama... možda vidi temu o snovima.

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet maj 25, 2007 12:45 pm 
Početnik

Evo jednog mog iskustva od prije 5 g.

U zoru jednog ljetnog dana našla sam se u neobičnom stanju-svjesna sebe ali iz neke druge perspektive.

Vidim sliku Zemlje koja izgleda poput vulkana iz kojeg će probiti užarena lava. I čujem glas: zlo se seli s ove planete

Nakon toga vidim svjetlo i ja se pitam u mislima:da li će Isus ponovo doći?

Dobijam odgovor: Ne,on će doći preko vas.

Neznam koliko je sve ukupno trajalo-nakon toga sam se probudila.

Svi ovi prijevodi koje sam pročitala ovdje potaknuli su me da ponovo sagledam sva iskustva i mnogi događaji su došli u vezu.

Važno mi je bilo i iskustvo u kojem mi se suprotstavilo oličenje negative u liku ogromnog crvenog bića koji je krenuo s panđama prema meni.
To je bio san koji se nastavio i nakon što sam se probudila i vidjela da se nalazim u krevetu svoje sobe.
Sve je bilo crno crveno. A meni se u umu rodila misao da je Isus i u srcu tog bića-kao dio božanskog.Nakon toga sam to i vizualizirala.Preplavio me osjećaj mira i strah je nestao,kao i taj san i to biće.

Nakon toga promijenio se moj stav o dobru i zlu,došla je i literatura kao potvrda i otad je zlo za mene -neznanje a dobro -znanje.

Najraniji neobičan san, kojeg tek sad sagledavam , sam imala s oko 3 god. Dva bića svjetla su me povela iz predvorja naše osnovne škole prema negdje.

Prvo su me odveli na planetu gdje su živjela bića poput životinja i međusobno se borila i tukla.Osjećaj je bio loš i urezao mi se u pamćenje.

Zatim su me odveli na planetu gdje je sve bilo svjetlo i ugodno,tamo su bila bića svjetla.Osjećajo se mir koji je privlačio.

Neznam koliko je to trajalo,vratili su me u vrt pred našom kućom i poručili:
"ti biraš gdje ćeš ići".
Sad znam da je to istina.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet maj 25, 2007 9:37 pm 
Član foruma

nolimits, dopada mi se nacin na koji osecas i vidis stvari, balans i ravoteza; po mom uverenju jedini su put ka razvoju i napretku, prihvatiti postojanje i jednog i drugog, znaci izbeci borbu i agresivnost ali ne znaci pasivnost:

radujem se valjanom,
pomazem dobro,
ignorisem zlo
(tj. ne dajem mu energiju ) Osho

Dobrodosla

Vrh

Naslov: Re: Tumačenje jedne pojave
PostPostano: pet maj 25, 2007 11:00 pm 
Član foruma

V je napisao/la:
nadam se da će mi netko moći pomoći da saznam o ćemu se radilo...

...ujutro sam se probudio i nakon nekog vremena sam se sjetio nekog mutog doživljaja, mislio sam da se radi o snu, ali nakon nekog vremena razmišljanja o tome. uvjerio sam se da to baš i nije bio san, probudio sam se ili bolje receno bio sam u neku stanju svijesti gdje nemam nikaku kontrolu nad događajima ali znam da postojim i da se događa, leđa su mi napravila luk prema gore (imao sam dojam da lebdim)i iz solarnog pleksusa mi je isijavala prema gore svijetlost, svijetlo-bijelo-žučkasta, jakog intenziteta. onda je sve utihnulo i nastavio sam spavat kao da se i nisam budio. jako sam siguran da ovo nije bio san ili lucidan san, jer ovo iskustvo nije bilo ni blizu obojemu... kada se prisjetim, sve mi je tako zbiljsko i jasno, zanimam me priroda tog događaja, jeli netko imao slična iskustva?

Mozda bih ja mogla, na ovom i mnogim drugim forumima naci ces teme o kradji energije u snu ili o kradji energije u svakodnevnom zivotu.
Ogradjujem se unapred, moj stav se donekle razlikuje:
Da bi mogli udahnuti novu kolicinu vazduha, moramo prvo izdahnuti, tako je slicno i sa energijom svake noci se praznimo da bi se mogli ponovo napuniti, ujutro se budimo naduveni od suptilne energije, otecenih ociju, usana i jos nekih delova, jel'te.
Suptilna energija se uglavnom akumulira u vodi (krv, limfa..).nesto kao skladista te energije, nalazi se u donjem delu stomaka, solarnom pleksusu i grlu.Bebe u majcinom stomaku se kupaju u bazenu te zivotvorne energije.
Stavovi o kradji energije poticu od veoma osetljivih ljudi, njihova osetila premasuju uveliko granice uobicajenog, njihov energetski balans je neverovatno delikatan , recimo otprilike kao da povuces nekoga za rukav da mu nesto kazes, nema stete, medjutim, ako surferu koji se vozi na dasci vrh visokog talasa tako povuces rukav .. podvodne stene o koje talas moze da ga razbije, ajkule, moze daska da ga onesvesti udarcem...ako sve to izbegne, opet mora da vesla rukama prema pucini i ceka novi pogodan talas.

U ezoterijskim disciplinama vazi pravilo:
PONASAJ SE KAO, DA POSTANES KAO

Medjutim, po pitanju energije, ( ovo je deo u kojem se moj stav razlikuje od vecine) vazi izuzetak od tog pravila , vise vazi ona stara narodna : "vid'la zaba da se konji kuju..."
Ako mene pitas, takvo potkovana zaba nece daleko skociti. :lol:

Svaki put kad se valjano ispraznimo, mozemo primiti vecu kolicinu energije, da tako kazem,poveca nam se kapacitet, jedino tako mozemo napredovati u energetskom smislu, mnoga ucenja sadrze obavezu ucenika za praznjenje energije; kod Kastanede to je svesno pronalazenje i dnevno posecivanje Sitnog Mucitelja (to je naprosto najveci gnjavator kojeg mozes pronaci u svojoj okolini :lol: ),druge discipline propisuju dnevno obaveznim mnogo ugodnije nacine praznjenja: bosonogo hodanje po vrucoj zemlji, lezanje na travi celom duzinom kicme i golim rasirenim rukama, lezanje u kadi sa vrucom vodom....

Obicno , kolicina energije koju primimo u toku noci premasuje potrebnu dnevnu kolicinu, takodje, treba imati u vidu da se mi i danju dopunjavamo: smeh, ples, svaki kreativni rad, erotsko-romanticne misli, boravak na suncu, setnja pored tekuce vode ili mora, odredjene vrste hrane i fizicki rad i vezbanje...(molim te da razumes da se ovde ne radi o energij u vidu elektrona ili kalorija, Jula i slicno)

Obicno nismo svesni ovakvih praznjenja jer se ona odvijaju u dubokom snu u fazi koja naztupa odmah posle REM faze sna, kod svih sisavaca pracena je nekom vrstom paralize(to je ista paraliza koja se javlja kod zenki vecine vrsta tokom parenja), paraliza se odvija preko zlezde koju zovemo amigdala, ona ima zastitnu funkciju, sprecava da-primati padnu sa drveta ili priviku neku zver, koprcajuci se tokom uzbudljivog sna.
Retko se desava da se iz delta(duboke faze uleti u alfa ili beta stanje i tada sanjac postaje svestan sna.

Zapravo ti si lepo prosao, desava se da se ljudi uspanice tako ukoceni i ulete u teta stanje , jednom recju postanu jogiji, (privremeno), za razliku od ,recimo, Sai Babe koji bi materijalizirao manu , cvece ili voce, uspaniceni materijalizira svoj strah, kakav on god bio...gadna stvar.

Braca Irci su stari majstori magije, od njih se moze mnogo nauciti, ako ih nesto grozno uplasi u snu, oni znaju ko je to, cim kazu "Leprikorn" (mali zeleni patuljak, on mora da pokaze svoj pravi lik.
Onda Irac skace da ga uhvati za vrat i da ga natera da mu pokaze gde drzi zakopan cup sa zlatom.
Modernija varijanta bi bila da trazis da ti ostavi za kaznu sto te uplasio 1000 evra u dzepu proslogodisnjeg zimskog kaputa. I vodis racuna da te ne prevari, oni su lazovi.

Ako i ne upali, bolje to, nego materijalizirati svoj strah u vanzemaljca, vampira ili Fredija Krugera.

Praznjenja energije su prirodna i nase dobro .

Pozdrav od su

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 28, 2007 10:29 am 
Član foruma

Ovako, imam prijatelja koji se inace ne bavi s ovakvim stvarima i ne zanimaju ga previse. Medjutim, u posljednih mjesec dana dogodilo mu se nesto vrlo cudno. Prvi dogadjaj neobican koji mu se dogodio je da kad se probudio, kratkovremeno je ostao paraliziran. Dakle, bio je svjestan okoline ali se fizicki nije mogao micati. To nije toliko uzbudjuca pojava jer se dogadja i mnogim drugim ljudima. Međutim drugi put (prije tjedan dana) po prvi put u zvotu je imao lucidan san, shvatio je da moze kontrolirati san, i sve bi bilo dobro da se odjednom nije "nasao na nekom drugom mjestu", cuo kao neki pisteci zvuk, nasao se u svojoj sobi ali u nekom drugom stanju svijesti i vidio nesto ili nekog kao sjenu kako je proslo u sobi. U tom trenu se "probudio" odnosno vratio na normalno stanje svijesti. Treci put (sinoc) je spavao kod mene (i cimera) i opet mu se dogodila slicna stvar. Samo sto nije prethodio nikakav san, nego je jednostavno nasao se u tom stanju svijesti, vidio dvije sjene (siluete) kako hodaju po stanu i cuo kako skripi i pucketa parket.

Iako sam citao mnogo toga i o astralnoj projekciji i o takvim promjenama percepcije, zanima me da li je netko imao slicnih iskusava, kako bi se to moglo poblize prouciti, kontrolirati? Jer sve ono sto sam procitao nije ovakvog karaktera i obicno se spominje u pozitivnom smislu. Ova paralela s materijalizacijom straha mi se cini kao moguca... Da li jos netko ima nekakav prijedlog?

Lijep pozdav!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 28, 2007 12:23 pm 
Administrator

Na žalost astralne projekcije, lucidni snovi i paraliza, često idu i sa otmicama od strane "onih koji zvanično ne postoje". Trebao je odmah pregledati tijelo na prisustvo čudnih ožiljaka:

http://www.galaksija.com/projekat/plavaplaneta10.htm

s obzirom da oni prilično brzo nestaju.

Često "nezanimanje ovom problematikom" ide zajedno s tim jer ljudi imaju podsvjestan strah da se suočavaju s nečim protiv čega se osjećaju bespomoćnim.

Mada, naravno, u gorenavedenom slučaju ne mora biti da se upravo o tome radi. Percepcija onih "sijenki" u okolini me je navela na ovu asocijaciju.

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 28, 2007 9:41 pm 
Početnik

Mozda nije za ovu temu ali eto meni to spada u cudna desavanja.Od najranijeg
detinjastva imam kosmare,mesecarenja redje.Redovno imam pojave polusna
gde sam svestan okoline ali paralizovan.Zadnjih godinu dana snovi su mi
kataklizmicni.Ali sve to,meni kao skeptiku do skora nije bilo toliko
cudno ni strasno dok jednog jutra ispijajuci kafu sa zenom nisam primetio
da imamo blagi plavi podliv ispod levog oka.Cak smo se i zezali na tu temu
kako je doslo do boks meca u snu izmedju mene i nje.Kada se pojavo nas klinac
iz svoje sobe pipajuci se ispod levog poplavelog oka,postao sam zabrinut
Bilo je to mnogo slucajnosti i za moj ukus.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1264 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 64  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.