V je napisao/la:
nadam se da će mi netko moći pomoći da saznam o ćemu se radilo...
...ujutro sam se probudio i nakon nekog vremena sam se sjetio nekog mutog doživljaja, mislio sam da se radi o snu, ali nakon nekog vremena razmišljanja o tome. uvjerio sam se da to baš i nije bio san, probudio sam se ili bolje receno bio sam u neku stanju svijesti gdje nemam nikaku kontrolu nad događajima ali znam da postojim i da se događa, leđa su mi napravila luk prema gore (imao sam dojam da lebdim)i iz solarnog pleksusa mi je isijavala prema gore svijetlost, svijetlo-bijelo-žučkasta, jakog intenziteta. onda je sve utihnulo i nastavio sam spavat kao da se i nisam budio. jako sam siguran da ovo nije bio san ili lucidan san, jer ovo iskustvo nije bilo ni blizu obojemu... kada se prisjetim, sve mi je tako zbiljsko i jasno, zanimam me priroda tog događaja, jeli netko imao slična iskustva?
Mozda bih ja mogla, na ovom i mnogim drugim forumima naci ces teme o kradji energije u snu ili o kradji energije u svakodnevnom zivotu.
Ogradjujem se unapred, moj stav se donekle razlikuje:
Da bi mogli udahnuti novu kolicinu vazduha, moramo prvo izdahnuti, tako je slicno i sa energijom svake noci se praznimo da bi se mogli ponovo napuniti, ujutro se budimo naduveni od suptilne energije, otecenih ociju, usana i jos nekih delova, jel'te.
Suptilna energija se uglavnom akumulira u vodi (krv, limfa..).nesto kao skladista te energije, nalazi se u donjem delu stomaka, solarnom pleksusu i grlu.Bebe u majcinom stomaku se kupaju u bazenu te zivotvorne energije.
Stavovi o kradji energije poticu od veoma osetljivih ljudi, njihova osetila premasuju uveliko granice uobicajenog, njihov energetski balans je neverovatno delikatan , recimo otprilike kao da povuces nekoga za rukav da mu nesto kazes, nema stete, medjutim, ako surferu koji se vozi na dasci vrh visokog talasa tako povuces rukav .. podvodne stene o koje talas moze da ga razbije, ajkule, moze daska da ga onesvesti udarcem...ako sve to izbegne, opet mora da vesla rukama prema pucini i ceka novi pogodan talas.
U ezoterijskim disciplinama vazi pravilo:
PONASAJ SE KAO, DA POSTANES KAO
Medjutim, po pitanju energije, ( ovo je deo u kojem se moj stav razlikuje od vecine) vazi izuzetak od tog pravila , vise vazi ona stara narodna : "vid'la zaba da se konji kuju..."
Ako mene pitas, takvo potkovana zaba nece daleko skociti.
Svaki put kad se valjano ispraznimo, mozemo primiti vecu kolicinu energije, da tako kazem,poveca nam se kapacitet, jedino tako mozemo napredovati u energetskom smislu, mnoga ucenja sadrze obavezu ucenika za praznjenje energije; kod Kastanede to je svesno pronalazenje i dnevno posecivanje Sitnog Mucitelja (to je naprosto najveci gnjavator kojeg mozes pronaci u svojoj okolini

),druge discipline propisuju dnevno obaveznim mnogo ugodnije nacine praznjenja: bosonogo hodanje po vrucoj zemlji, lezanje na travi celom duzinom kicme i golim rasirenim rukama, lezanje u kadi sa vrucom vodom....
Obicno , kolicina energije koju primimo u toku noci premasuje potrebnu dnevnu kolicinu, takodje, treba imati u vidu da se mi i danju dopunjavamo: smeh, ples, svaki kreativni rad, erotsko-romanticne misli, boravak na suncu, setnja pored tekuce vode ili mora, odredjene vrste hrane i fizicki rad i vezbanje...(molim te da razumes da se ovde ne radi o energij u vidu elektrona ili kalorija, Jula i slicno)
Obicno nismo svesni ovakvih praznjenja jer se ona odvijaju u dubokom snu u fazi koja naztupa odmah posle REM faze sna, kod svih sisavaca pracena je nekom vrstom paralize(to je ista paraliza koja se javlja kod zenki vecine vrsta tokom parenja), paraliza se odvija preko zlezde koju zovemo amigdala, ona ima zastitnu funkciju, sprecava da-primati padnu sa drveta ili priviku neku zver, koprcajuci se tokom uzbudljivog sna.
Retko se desava da se iz delta(duboke faze uleti u alfa ili beta stanje i tada sanjac postaje svestan sna.
Zapravo ti si lepo prosao, desava se da se ljudi uspanice tako ukoceni i ulete u teta stanje , jednom recju postanu jogiji, (privremeno), za razliku od ,recimo, Sai Babe koji bi materijalizirao manu , cvece ili voce, uspaniceni materijalizira svoj strah, kakav on god bio...gadna stvar.
Braca Irci su stari majstori magije, od njih se moze mnogo nauciti, ako ih nesto grozno uplasi u snu, oni znaju ko je to, cim kazu "Leprikorn" (mali zeleni patuljak, on mora da pokaze svoj pravi lik.
Onda Irac skace da ga uhvati za vrat i da ga natera da mu pokaze gde drzi zakopan cup sa zlatom.
Modernija varijanta bi bila da trazis da ti ostavi za kaznu sto te uplasio 1000 evra u dzepu proslogodisnjeg zimskog kaputa. I vodis racuna da te ne prevari, oni su lazovi.
Ako i ne upali, bolje to, nego materijalizirati svoj strah u vanzemaljca, vampira ili Fredija Krugera.
Praznjenja energije su prirodna i nase dobro .
Pozdrav od su