Citala sam da se dejstvo srebrne vode moze i do 100 puta povecati dodavanjem hidrogen peroxida u nju.
Evo jednog od linkova:
http://curezone.com/art/read.asp?ID=58&db=5&C0=1
Na drugom sattu sam nasla svedocenje zene (tema je u vezi problematicnog lica):
"Akne nisu ni jednostavno ni nezazleno stanje koze. Stoga je potrebno pratiti i iskljuciti niz faktora (alergije, stres, higijena, genetika, ishrana i neodvoljno unosenje pojedinih esencijalnih elemenata, infekcija "negde" u organizmu).
Naprosto se zgrazavam sta su u stanju doktori da preporuce samo da postignu efekat od najduze 1-3 godine (kozmeticari nisu toliko krivi , PA ONI NE ZNAJU).
Batalite sve kombinacije sa gomilom skracenica. Ja se drzim prirodnog pristupa:
1. Obezmastiti kozu decijim sapunom (losion samo iznimno jer sadrzi alkohol, samo ako je jako masna koza, ali onda je bolje da sama razredim alkohol).
2. Otvoriti pore tzv "hot towel" metodom (ili parenje nad vodom ili neki caj npr. kamilica. Ne nanositi kamilicu na lice ceste nepozeljne pojave).
2. Najbolji i najprirodniji preparat koji sam nasla je iz kolekcije IN-SKIN. Stabilni rastvor vodonik peroksida i srebra. Oba su prisutna u ljudkom zivotu od davnina. Organizam se bori protiv mikroba vodonik peroksidom (nakon fagocitoze), to je H2O2 (voda sa jednim atomom kiseonika plus). Srebro deluje kao oligodinamicni element i katalizuje reakciju. Vodonihk peroksid ima blag efekat pilinga, skida izumrle celije, reaguje sa izumrlim tkivom i "ljusti" ga pa time otvara zaceljene akne i mitesere. Obezbedjuje kiseonik celijama (mitohondrijama) i time pospesuje/ubrzava metabolizam sagoreva masne naslega i pospesuje njen nov sloj. Mikrobi rezvijaju rezistenciju na vodonik peroksid, ali zbog prisutnog srebra (u tragovima) ta mogucnost im je uskracena jer je u preparatu izrazen efekat SINERGIZMA pa dva razlicita principa aktivnog delovanja potpuno unistevaju sve mikrobe (znaci ne samo P. acne, nego i viruse4, parazire, spore...). Moze se aplicirati na celom licu ili samo na pojedine delove natopljenom vaticom. Nakon upotrebe moja koza je zategnuta i sija. Moj ORL doktor ga cak koristi za tzv "plivacko uvo" (infekcija anaerobima spoljneg pa potom i sredneg uha). Oma' prolazi! Posle svih tih izotreonina, salicila, antibiotika i hormona jedino sam uspela sa ovim preparatom da se oslobodim onih starih dugogodisnjih mitesera/akni. Npr. te stare mitesere napada u "dubinu", blago peni i cisti ih, a srebro ostaje unutra i ne dozvoljava reinfekciju. Ja sam prezadovoljna. Svajcaras koji je vlasnik patenta promovisan je u svojoj drzavi kao osoba za 21 vek od strane njihovog ministarstva.
Ako mi ne verujete kupite ga u apoteci, jeftin je.
Kao sve zene i ja obicno pijuckam kiselu uz kaficu, pa ako ne dobijem slamcicu, cesto "zapatim" herpes. Prsnem IN-SKIN na vaticu i drzim ga 20ak minuta, HERPES naprosto pobegne. Posle sam citala da je srebro za to zasluzno. Probala sam sa onom srebrnom vodicom (o kojoj licno imam ruzno mislejnje jer "leci sve" - kao Aloe vera), ali trebalo je tri dana za efekat koji mi je IN-SKIN dao posle pola sata!
Sin mi trenira kosarku pa cesto dobija lisajeve po ruci i licu (imao je i Atletsko stopalo dok nismo poceli patike prskati iznutra IN-SKIN om). posle pranja samo blago naprska na ruke. Pita me on "jel kevo ko te zezno pa ovo je voda?". Par dana kasnije poceo je sam da trazi, kao "kevo di ti ona prevara od vode"?
Na zalost ovakve preparate kod nas niko ne promovise, verovatno jer je interes na prvom mestu.
Trebalo bi da je zdravlje (a ako i ne leci, jos je vaznije da NE steti !!!).
Probala skoro SVE na nasem i evropskiom trzistu."