Sada je: pon maj 05, 2025 9:29 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 98  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sri maj 09, 2007 12:04 pm 
Član foruma

Ja ne znam sta si ti sve napricao i ne znam da li se odnosi na moj problem................... Stavio sam + i - adaptera na instrument i pokazao mi je da imam voltazu od 140mV............... sto znaci da mi je adapter neispravan....ali mi ovaj koji mi je napravio adapter trvdi da napon mogu da merim samo unutar adaptera........................

Da rezimiramo bez hokus pokus vanzemaljskih elektrotehnickih tripova: Da li mogu sa adapterom od 24V i 1 mA jednosmerne struje, sa stapicima cistog srebra 7mm x 1mm x 70mm i destilovanom vodom iz apoteke da napravim srebrnu vodu????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 09, 2007 1:20 pm 
Član foruma

Taj tip mi je ladno napravio adapter koji u sebi sadrzi 24V ali na stipaljkicama + i - ne sadrzi........ Kaze: "Mogu ja tebi da stavim 24V da bude na stipaljkicama (na koje kacim srebro), ali moram da napravim neke kerefeke"

Moze li mi neko pojasniti u kakvu sam guzvu ja to upao....... gde treba da bude napon? Pretpostavljam na stipaljkama za koje kacim srebro..... a i zar moze da bude 24V unutra....a dalje na stipaljkama da bude 140mV......
Ne kapiram...
Doduse nemam puno znanja o elektronici, ali pokusavam da se snadjem sa ovim i logicno razmisljam.

Kada sam prikacio instrument na stipaljke pokazivao je 140mV...... a on mi kaze da moram da merim unutar adaptera....

Verovatno me lik nije bas najbolje razumeo kada sam mu narucio adapter, a i ja se bas ne razumem u struju............

#-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 09, 2007 7:38 pm 
Administrator

Citat:
Taj tip mi je ladno napravio adapter koji u sebi sadrzi 24V ali na stipaljkicama + i - ne sadrzi........ Kaze: "Mogu ja tebi da stavim 24V da bude na stipaljkicama (na koje kacim srebro), ali moram da napravim neke kerefeke"

Tip nema pojma. Definitivno.

Ako prikačiš voltmetar na ispravljač, treba pokazivati oko 24 V ( ako je za toliko napravljen ) i struja bi trebala biti istosmjerna ( ispravljač u sebi mora imati sklop za ispravljanje struje, obično diodni most - Graetzov spoj od 4 diode, ili čip koji sadrži već spomenuti sklop u sebi gotov... a možda i elektrolitski kondenzator koji do kraja filtrira napon ).

Ako takav priključiš na trošilo ( u našem slučaju 2 elektrode u dest. vodi ), napon može neznatno pasti ( dakle ne smije biti par milivolti, već 23-24 V ). Pošto je potrošnja struje ovdje vrlo mala, napon bi trebao biti skoro indentičan kad na ispravljač nije ništa spojeno ( osim voltmetra ).

Dakle, tip nema pojma, ili se pravi da ima... uglavnom, mani se tipova, odi na plac ili u Chipoteku ( ili sličan dućan ), kupi bilo koji univerzalni ispravljač 12 V ili više ako ima, snaga uopće nije sad bitna jer su struje minimalne. Koštat će te oko 20-30 kn i nećeš imati nikakvih problema.

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 10, 2007 10:52 pm 
Početnik

...kako nisam kemicar..molim opet odgovor na proslo pitanje..i imam novo..kako me zanima i koloidni bakar..procitavsi nase stranice i mnoge strane..i zadnji komentar na koloidnom bakru..pitam...ako su cestice u koloidnoj otopini toliko sitne da gube neke osobine primarnog metala..logicki se ne bi smjele taloziti u organizmu jer su sitnije od prenosnika tj uginulih bakterije ili vec neceg drugog... misljenje..molim

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 10, 2007 11:38 pm 
Član foruma

E danas sam narucila generator preko interneta.
Zanima me gde cuvate koloidno srebro i da li ima vek trajanja?
Videla sam danas u radnji neke metalne nerdjajuce posude (imaju spriceve na vrhu) to su u stvari namenjene za tecni sapun pa me zanima da li je nerdjajuci metal dobar za srebrnu vodu ili mozda bolje staklo?

Gde vi drzite svoju vodu?
Hvala

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet maj 11, 2007 9:26 am 
Član foruma

Da odgovorim Element-u: O koloidima ne znam, ali ako se ide o ionskom srebru odnosno bakru, problem taloženja ne predstavljaju ioni metala. Problem mogu biti razne soli, koje nastaju iz nečistoča, a kod prevelike struje kidaju se komadiči metala sa elektroda, a ovi uopšte nisu mali...

Za Blue_jay: Ja čuvam u zatamnjenom staklu, ionako potrošimo za 3 dana

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet maj 11, 2007 3:34 pm 
Početnik

..hvala..sljedece pitanje ..sto se dogadja sa ionima ili koloidima prilikom vrenja ..tj kondenziranja otopine ili destilacije

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub maj 12, 2007 10:29 am 
Član foruma

Sva sam sredio........... Hvala Jack

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 15, 2007 10:21 am 
Član foruma

Imam ideju da koloidno srebro mozda moze da se inhalira preko inhalatora (koji ne zagreva tvar koja se inhalira), pa me zanima sta vi mislite o tome..

Imam astmu.

Pa imam ideju da mozda inhaliram kol. srebro.....

Doduse najlaksi oblik astme.

Jos jedno pitanje, posebno za organski portal, (posto primecujem iz citanja svi stranica da je zasao duboko u detalje, eksperimentisanje) kako da odredim ppm? Organski portal se napricao nekih formula, komlikovanih operacija, ali mene zanima sta iz toga proizilazi- da li ima nacin, i koji je da se sazna ppm?

I pitanje- koko ocistite posudu u kojoj pravite kol. srebro....... je l' se prosto opere vodom i obrise krpom, ili treba na neku temperaturu da se zagreje, ili da se dezinfikuje?????? (verujem da za proces spravljanja kol. srebra to nije toliko vazno, ali ipak bi da pitam)

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 15, 2007 10:34 am 
Administrator

Pa možeš koloidnu otopinu upotrebljavati i kao "sprej".

Citat:
I pitanje- koko ocistite posudu u kojoj pravite kol. srebro....... je l' se prosto opere vodom i obrise krpom, ili treba na neku temperaturu da se zagreje, ili da se dezinfikuje??????

Hehe, ja ju samo operem u destiliranoj vodi ( kad stoji, poklopim sa praznom kutijom od cd-a tako da prašina ne pada unutra ). A sad najglavnije: ZAŠTO bi dezinficirao čašu kad u koloidnom srebru ionako ništa ne preživi ( mikroorganizmi bar )??? Pa koloidno je najbolje dezinfekcijsko sredstvo, samo po sebi!!! Napraviš prvu turu i poslije nema potrebe za nekim "pranjem".

Niste pročitali tekstove u kojima govore kako se njime dezinficiraju wc-i, sanitarije i ostalo po kući? Staviš u onu špricalicu kao deterdžent za suđe ili za pranje stakla... i poprskaš sve što treba dezinficirati... prirodno je, bez kemije...

Točan ppm možeš jedino izračunati pomoću tih "kompliciranih" formula. Ali, on i nije toliko presudan, kad i manje koncentracije već djeluju pristojno.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 17, 2007 4:55 pm 
Član foruma

Hvala jack.......

Ma ukapirao sam za dezinfekciju, nego mi nesto bilo sumnjicavo da li moze u toku samog procesa da neka cestica smeta....... ali ocigledno je sve........

Soli se ipak dobijaju jedinjenjem sa nekim mineralom ili vec sta.... ali ne sa trunkom prasine.......

E pazi sad!!!!

Imam odlican novi topic, ali sad trenutno nemam vremena da se bavim sa tim..... ali ima veze sa sledecim pitanjem.....

Praktikujem s vremena na vreme neke jogisticke metode preciscavanja (tkz. SATKARMA) od kojih je jedna povracanje litre usoljene vode ujutru na prazan zeludac (kad budem dobio malo vremena otvoricu topic na ovu temu, poduze cu objasniti dobrobiti tih ciscenja, ali da sad ne duzim). U svakom slucaju na kraju ipak ostane malecna kolicina te slane vode u zelucu. Da li bi pijenje srebra odmah nakon toga moglo da prouzrokuje nesto lose zbog soli???? Ipak su celo zdrelo i zeludac oprani slanom vodom....... Ali uzdam se u to sto je oranski posrtal rekao da je srebru potrebna neka energija da bi se sjedinilo sa pojedinim elementima ili sta vec i obrazovao neka nepozeljna jedinjenja.

Jack posto kazes da nema veze ppm, reci mi....... (ja pricam potpuno imaginarno jer tek treba sutra, prekosutra da uzmem adapter od tog niskofrekventnog elektronicara) ............. radicu srebro po onom pravilu organskog portala o gustini struje ... 0,15mA po cm2 i imacu 24V. Koliko da konzumiram srebra.... pola rakijske cashice tri puta dnevno??? Je l' to ok??? Sto bi mu bilo oko 7 kasicica na dan........... Do koliko mogu da se izivljavam sa konzumiranjem????? Do 1, 5 deci na dan????? Znam da su glupa pitanja i da je stvar u tome kakvo srebro imas, ali posto ja isto mislim da nisu velike razlike izmedju 5ppm i 7ppm i izmedju 3 i 5 kasicica pitam okvirno.

HVALA! ZAHVALJUJEM SE CELOM FORUMU!!!!!!!!!!

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 17, 2007 9:36 pm 
Administrator

Citat:
Koliko da konzumiram srebra.... pola rakijske cashice tri puta dnevno??? Je l' to ok???

Ok.

Citat:
Do koliko mogu da se izivljavam sa konzumiranjem?????

Litra - dvije dnevno??? Ali nema potrebe za toliko ukoliko nisi jako bolestan.

Mudrost zdravog življenja je u UMJERENOSTI SVEGA.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet maj 18, 2007 9:26 pm 
Član foruma

Citala sam da se dejstvo srebrne vode moze i do 100 puta povecati dodavanjem hidrogen peroxida u nju.

Evo jednog od linkova:
http://curezone.com/art/read.asp?ID=58&db=5&C0=1

Na drugom sattu sam nasla svedocenje zene (tema je u vezi problematicnog lica):

"Akne nisu ni jednostavno ni nezazleno stanje koze. Stoga je potrebno pratiti i iskljuciti niz faktora (alergije, stres, higijena, genetika, ishrana i neodvoljno unosenje pojedinih esencijalnih elemenata, infekcija "negde" u organizmu).
Naprosto se zgrazavam sta su u stanju doktori da preporuce samo da postignu efekat od najduze 1-3 godine (kozmeticari nisu toliko krivi , PA ONI NE ZNAJU).

Batalite sve kombinacije sa gomilom skracenica. Ja se drzim prirodnog pristupa:

1. Obezmastiti kozu decijim sapunom (losion samo iznimno jer sadrzi alkohol, samo ako je jako masna koza, ali onda je bolje da sama razredim alkohol).
2. Otvoriti pore tzv "hot towel" metodom (ili parenje nad vodom ili neki caj npr. kamilica. Ne nanositi kamilicu na lice ceste nepozeljne pojave).
2. Najbolji i najprirodniji preparat koji sam nasla je iz kolekcije IN-SKIN. Stabilni rastvor vodonik peroksida i srebra. Oba su prisutna u ljudkom zivotu od davnina. Organizam se bori protiv mikroba vodonik peroksidom (nakon fagocitoze), to je H2O2 (voda sa jednim atomom kiseonika plus). Srebro deluje kao oligodinamicni element i katalizuje reakciju. Vodonihk peroksid ima blag efekat pilinga, skida izumrle celije, reaguje sa izumrlim tkivom i "ljusti" ga pa time otvara zaceljene akne i mitesere. Obezbedjuje kiseonik celijama (mitohondrijama) i time pospesuje/ubrzava metabolizam sagoreva masne naslega i pospesuje njen nov sloj. Mikrobi rezvijaju rezistenciju na vodonik peroksid, ali zbog prisutnog srebra (u tragovima) ta mogucnost im je uskracena jer je u preparatu izrazen efekat SINERGIZMA pa dva razlicita principa aktivnog delovanja potpuno unistevaju sve mikrobe (znaci ne samo P. acne, nego i viruse4, parazire, spore...). Moze se aplicirati na celom licu ili samo na pojedine delove natopljenom vaticom. Nakon upotrebe moja koza je zategnuta i sija. Moj ORL doktor ga cak koristi za tzv "plivacko uvo" (infekcija anaerobima spoljneg pa potom i sredneg uha). Oma' prolazi! Posle svih tih izotreonina, salicila, antibiotika i hormona jedino sam uspela sa ovim preparatom da se oslobodim onih starih dugogodisnjih mitesera/akni. Npr. te stare mitesere napada u "dubinu", blago peni i cisti ih, a srebro ostaje unutra i ne dozvoljava reinfekciju. Ja sam prezadovoljna. Svajcaras koji je vlasnik patenta promovisan je u svojoj drzavi kao osoba za 21 vek od strane njihovog ministarstva.
Ako mi ne verujete kupite ga u apoteci, jeftin je.

Kao sve zene i ja obicno pijuckam kiselu uz kaficu, pa ako ne dobijem slamcicu, cesto "zapatim" herpes. Prsnem IN-SKIN na vaticu i drzim ga 20ak minuta, HERPES naprosto pobegne. Posle sam citala da je srebro za to zasluzno. Probala sam sa onom srebrnom vodicom (o kojoj licno imam ruzno mislejnje jer "leci sve" - kao Aloe vera), ali trebalo je tri dana za efekat koji mi je IN-SKIN dao posle pola sata!

Sin mi trenira kosarku pa cesto dobija lisajeve po ruci i licu (imao je i Atletsko stopalo dok nismo poceli patike prskati iznutra IN-SKIN om). posle pranja samo blago naprska na ruke. Pita me on "jel kevo ko te zezno pa ovo je voda?". Par dana kasnije poceo je sam da trazi, kao "kevo di ti ona prevara od vode"?

Na zalost ovakve preparate kod nas niko ne promovise, verovatno jer je interes na prvom mestu.

Trebalo bi da je zdravlje (a ako i ne leci, jos je vaznije da NE steti !!!).

Probala skoro SVE na nasem i evropskiom trzistu."

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub maj 19, 2007 8:08 am 
Član foruma

pitanje1: može li se dogoditi da kod uzimanja antibiotika, ako smo uzimali srebrnu vodicu prije ili poslije toga, dođe do umanjenja djelovanja antibiotika ili stvaranja eventualno nekih opasnih i štetnih kem. spojeva?(da srebro veže na sebe neke od sastojaka tableta i stvori buuum)

pitanje 2: je li itko od vas davao cs PITI maloj djeci? i dobio pozitivne rezultate, tj. postigao izlječenje ..HVALA I POZDRAV

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub maj 19, 2007 9:25 am 
Član foruma

Sto se H2O2 i CS tice.. neznam
Ali mislim da ce tako jako koncentriran vodikov peroksid oksidirat koloid srebra u Ag2O ili AgO. Ti oksidi Ag se inace koriste za baterije.

Preporucujem oprez.
malo o sigurnosti sa H2O2
http://www.bu.edu/es/labsafety/ESMSDSs/MSHydPeroxide.html

No ako djeluje i ako nikome se nije nista dogodilo (dugorocno gledano). Onda je valjda sigurno i dobro... zar ne?

respect to all

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 23, 2007 2:23 pm 
Član foruma

Napravio sam prvu kolicinu srebra. V A LJ D A !!!!!!!!!!!

POcetna struja 1mA 23V, elektrode zaronjene oko 6cm2, razmaknute oko 6- 7 cm. Malo sam zagrejao vodu. Voda je "Aqua Purificata". Stavio sam litar. Nakon sat i po jedna elektroda mije pvrsinski pocrnela. Izvadio sam je, obrisao i vratio. Do kraja procesa sam je vadio jos 3- 4 puta da je obrisem. Nije se napravila nikakva maglica, niti oksidni talo. Proces sam prekinuo posle 3 sata i dobio sam tecnost koja izgleda isto kao voda. Ima malo gorkast ukus.
Da li sam ista dobio??????????
????????????????????????????????????????????????????????????????????????/

P.S. Povremeno su se oko crne elektrode skupljali sitni baloncici.
P.S.S Nisam merio struju niti proveravao sa laserom nikakve vizualne efekte.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 23, 2007 3:08 pm 
Administrator

To crno ti je oksid. Meni se to javlja skoro svaki put. Obrišem i radim novu turu...

Uglavnom, vjerojatno si dobio svoju "prvu" pravu otopinu...

Balončići se isto redovito pojavljuju...

Dakle, struja je ok, vjerojatno je dobra otopina. Loša ne može biti, jer bi to odmah vidio ( nataloženo srebro na dnu čaše nakon par sati reakcije, kad zaboraviš isključiti proces na vrijeme ). #-o

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 24, 2007 8:12 am 
Član foruma

lusha je napisao/la:
Nakon sat i po jedna elektroda mije pvrsinski pocrnela. Izvadio sam je, obrisao i vratio.

i kao sto sam vec tisucu puta rekao :mrgreen: ... kad vracas elektrode posle brisanja promeni polaritet. a mozes i svakih pola sata da obrnes polaritet, elektrode ce ti onda ravnomerno crneti i ravnomerno se trositi!

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 24, 2007 11:42 am 
Član foruma

IMAM NEDOUMICE.

Kada mi elektroda pocrni ona dobije neki zlatasti odsjaj. Idem kod zlatara koji mi je prodao srebro da ga pitam da li su to necistoce, ali on mi tvrdi da je 100% srebro..... pred mojim ocima je goreo i proveravao da li ima necistoca.....

E sad drugo.... kada drzim stalno struju na 1mA (na adapteru, ne u vodi) vremenom elektroda pocrni. Ako je ostavim da dalje crni skupe se mehurici oko nje i pocne da ispust sivkastu, paucinastu maglicu koja se krece ka dnu. Ali da maglica je upravo tog zlatastog odsjaja.

Ako smanjujem struju, ne desavaju se nikakve vidne promene u vodi.

Kada drzim amperazu na najjace- 1mA, ovaljuju mi se komadici srebra velicine zrnca prasne.

Nesto me kopka........ kazete da otopina srebra u slucaju vece kolicine koloida moze da ima zlatasti odsjaj. Da li to ima veze sa mojim slatastim odsjajem??????

Inace moja "otopina" (ako je uopste otopina) izgleda identicno kao voda sem sto se vidi po neko zrnce srebra....... i ima slican ukus kao destilovana voda.

Nocas sam drzao 5 sati proces povremeno smanjujuci i pojacavajuci struju u zavisnosti od mog strpljenja. Na kraju sam pustio na najjace (1mA) da stoji oko pola sata i plocica je pocrnela (sa zlatastim odsjajem) i pustala paucinastu maglicu ka dnu (opet sa zlatastim odsjajem). Na kraju sam se smorio i prekinuo proces. Otopina je potpuno providna.

POTPUNO SAM ZBUNJEN!

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 24, 2007 11:44 am 
Član foruma

ZBUNJEN I ZLATAST!!!!!!!!!!1

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :(

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 98  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.