gwydion je napisao/la:
Kao slag na tortu ovoj vasoj prici ide cinjenica da postoje veoma ozbiljni dokazi da je Kastaneda svo sto je pisao ili zasnovao na tudjim antropoloskim istrazivanjima, ili izmislio. Time ne osporavam njegov literarni talenat, po meni on nije ispod recimo Borhesa ili Markesa, a daleko iznad Pavica, ali eto
spada u fantaziju. Time ne kazem da se ne moze puno toga korisnog, cak i upotrebljivog, izvuci iz onoga sto je pisao. Kazem samo da to, po meni, ne bi trebalo tretirati kao cinjenicnu istinu.
Gwydion, mislim da si ovde jasno izneo svoje misljenje, sto naravno nije problem, ali podsetio bih te da je namena ovog topika da na njemu ljudi koji izucavaju Kastanedina ucenja razmenjuju svoja iskustva i literaturu kao i da mogu da se informisu svi oni koje to interesuje. U tom smislu ovaj jedan tvoj post je sasvim dovoljan.
Citat:
Meni se cini da je moderna misao humanistrickih nauka odavno zakljucila da je pitanje legitimiteta kljucno pitanje postmodernog i postindustrijskog drustva. Pitanje legitimiteta je uvek pitanje verifikacije tog legitimiteta.
Trazenje neke "objektivne" verifikacije kastanedinog ucenja, kao i vecine materijala na ovom forumu je apsurdno!
Podseticu te da je ovo "metafizicki" forum, nije cak ni "filozofski", te u tom smislu bilo kakve "humanisticke" nauke a najpre "legitimitet" posmatran kroz vizuru postmodernog i postindustrijskog drustva u startu odpadaju a njihov "legitimitet" pada pod veliki znak pitanja.
Molio bih sve da se drze iskljucivo teme topika.
Pozdrav