Sada je: pon maj 05, 2025 7:05 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 282 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: ned mar 04, 2007 10:20 pm 
Član foruma

- Šta če biti sa životom pričat čemo o tom po tom. - :mrgreen:

- Sve to može biti ali i ne mora !!! - :wink:

- MI SMO TI KOJI KREIRAMO VLASTITU BUDUČNOST... ... ... a šta se tiče same planete Zemlja ... ... ... vrlo vjerovatno da če joj se ovako nešto i desiti. Planete su ionako potrošna roba ... ... dok traje ... ... traje. - :mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 04, 2007 11:53 pm 
Član foruma

Citat:
Morao sam zaboraviti detalje i to sam dobrovoljno prihvatio

- Pošto su ti izbrisali memoriju vezano uz ovo ja i ne očekujem da češ se toga sječati. Ne bi ni bilo realno to očekivati. Više me zanima ( u tom slučaju ) detalja kojih se sječaš prije brisanja memorije. Nije baš lako izbrisat nekome memoriju a i treba malo tehnologije ( u doslovnom smislu ). FORMICA, molim te da mi nadrobiš "SVE" vezano uz detalje prije brisanja memorije. Tko, što, kuda, kako i gdje. SVE čega se uspiješ sijetiti a da je vezano uz period neposredno prije brisanja a da ima veze s brisanjem memorije. -

P.S – nema veze ni ako ti se neki od detalja učine ne bitnima za ispričat – samo ti njih stavi na uvid ( hvala ). -

:D :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 06, 2007 4:45 am 
Član foruma

spyro je napisao/la:
-... ... a šta se tiče same planete Zemlja ... ... ... vrlo vjerovatno da če joj se ovako nešto i desiti. Planete su ionako potrošna roba ... ... dok traje ... ... traje. - :mrgreen: :wink:

spiro@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

sram te bilo :!: :mrgreen:
planeta Zemlja je zivo bice,kao i ti,i ako ti je nepojmivo da isto kao i ti,pored fizichkog ima i energetsko telo,onda gledano fizicki ti si samo jedna od celija tog bica,energetski,ni toliko,
nazalost,ovakvo "razmisljanje" je zadnjih stotinjak godina postalo pandemichno,a sa posledicama se upravo suochavamo,totalno unishtavajuci i chistu vodu,i vazduh,i zemlju, :evil: :evil: :evil:
pa se posle chude,otkud sushe,promene klime,evo kod mene danas 20 stepeni C,kazu stariji da je ovo prva zima bez snega od pedesetih,o zemljotresima,vulkanima i ostalim sranjima da ne prichamo,
pa se posle chude ,joj,joj,joj,a zashto samo zli vanzemaljci imaju posla s nama,pa gde su oni dobri E.T. da nam pomognu,da nas spasu,
koga to ? nekoga ko u sado-mazo stilu unishtava organizam sa kojim je simbiotski povezan,na kome i u kome uchi lekcije,joj,joj,joj,
PIH :!:
:love3:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 06, 2007 10:26 am 
Član foruma

Citat:
sram te bilo

- Prvo : ja volim prirodu a ako te baš zanima imam jako puno zemlje i maslina na njoj i svako malo kad uvatim vrimena sam u kontaktu s prirodom i na taj način sam usklađen s prirodom i očuvanjem ove naše planete puno više nego su to neki drugi likovi na ovoj planeti.

Citat:
ako ti je nepojmivo da isto kao i ti,pored fizichkog ima i energetsko telo

- Drugo : JA nisam ni materija ni energija ni prostor ni vrijeme ... a to šta mogu imati energetsko ili materijalno tijelo je nešto skroz drugo. Nemoj brkat stvari. -

:shock: :shock: :shock:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 11, 2007 12:39 am 
Član foruma

Ćao tu sam :)
Imao sam neke stvari da obavim.

Nate u pravu si ali vjeruj mi da čovjek malo utiče na stanje Zemlje. Mada može dosta da učini da predstojeće dane što bolje prođemo.

Spiro zapravo ono isključivanje sjećanja kod mene nešto ne radi najbolje pa se sjećam mnogo čega ali izgubim razumjevanje. Kad god sam išao u budućnost uvijek sam nailazio na dvojicu ljudi. Baš ljudi nijesu ni astralne projekcije niti duše niti anđeli niti oni drugi, nego baš ljudi. I oni su bili probuđeni. Nijesu mi dozvoljavali da prođem pored njih i kao da su znali sve moje trikove. Bilo je i drugih koji su htjeli proći ali nikoga nijesu puštali. Ja sam često dolazio kod njih da bi ih što bolje upoznao. Bila ih je šestorica valjda su radili u tri smjene :D . Znao sam ja kako ću proći pored njih ali mi je bilo čudno da su to ljudi, na koje prvi put nailazim, a ne ona druga bratija. Dvojicu sam najčešće sretao jedan je bio Bosanac a drugi Slavonac. Onaj Bosanac je bio zajeban, samo je ćutao i bečio da neko ne naiđe. Onaj Slavaonac je bio fin čovjek ispričao mi je sve. Kako živi da je oženjen ima dvoje djece. Radio je na nekom poljoprivrednom dobru i još neđe, nijesam razumio đe. Pričao mi je o tom svijetu tako da sam stekao jednu opštu sliku. Kad sam ocijenio da znam dosta prešao sam u akciju. Moj klasični potez koji uvijek i svukud pali. Pravrnuo sam se unazad uz okret po uzdužnoj osi. Tad se svako zablene u nešto iza mene a ja kao da sam nevidljiv. Tih nekoliko trenutaka zbunjenosti treba iskoristiti jer se drzo oporave. Ja sam šmugnuo pored njih i prošao kroz neku zavjesu sive boje. Iza se nalazio hodnik kako sam prošao par metara počelo je nešto da zviždi i na dnu hodnika sam vidio neke vojnike koji su počeli vikati da je neko ušao. Zidovi hodnika su načinjeni od iste stvari kao i platforme za koje se vezuješ. To je strašna stvar ali oni nijesu znali da se ona može listati kao knjiga. Ja sam odmah ušao u zid a oni vojnici su trčali hodnikom i nijesu me mogli naći. Onda im je komandir rekao da me traže po zidovima. Bilo mi je čudno da me ne mogu naći jer su bez veze lutali kroz zidove. J sam sve vrijeme znao đe su, pa sam prolazio između njih i primicao se izlazu. Komandir je naredio da se hodnik zatvori i sad smo svi bili unutra a niko nije mogao izaći. Te zidove možeš listati do beskraja i nikad me ne bi našli a žuriolo mi se pa sam došao blizu komandira i ne prikazujući mu se predložio dogovor. Da me pušti da vidim njihov svijet i da ću se sam vretiti. Pristao je ako sve zaboravim. Pošto smo se dogovorili pojavio sam se. On je bio začuđen pa sam im objasnio kao se to radi sa tim zidovima. Onda su me poveli u njihov svijet i sve su mi pokazali što sam htio viđeti. Kad sam se vraćao isključili su mi sjećanje. Međutim kod mene taj prekidač baš ne radi najbolje. Nažalost razumjevanje toga viđenog se izgubi. Meni je dovoljno pouzdanje da je nešto tako jer mora biti tako a ostalo me i ne interesuje Bog zna koliko. Lakše se diše :D
Pozdrav :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 13, 2007 8:34 am 
Član foruma

Citat:
Meni je dovoljno pouzdanje da je nešto tako jer mora biti tako a ostalo me i ne interesuje Bog zna koliko. Lakše se diše

- Mislim da se budučnost oslikava iz sadašnjosti pa pošto se sadašnjost može mijenjati ( slobodna volja ) onda ni ta budučnost ne mora biti takva. Alternativne budučnosti su vrlo jednostavne po meni i mislim da je u kalkulaciju ubačeno tek nekoliko varijanti od najgore do najbolje a sad koja če bit ovisi malo i o nama. Upravo zbog ovoga što je riječ o opcijama mene budučnost ne zanima u tom smislu, sve to može biti ali i ne mora. Ako me bude ovdje šta i zanimalo to če biti uglavnom vezano uz brisanje sječanja ( memorije ). Ta ekipa iz te alternativne budučnosti u kojoj si ti bia je tehnolški naprednija od nas i ima tu tehnologiju međutim meni se čini da oni nisu u igri šta se sadašnje situacije tiče, mada može bit da se i varam jer ko kaže da netko od njih ne manipulira ( ne mora nužno biti loše nego može biti i dobro kako bi se na bolje ispravio tijek povijesti ) i sa sadašnjošču. Ne vjerujem da to rade jer osobno mislim da je fizičko putovanje u prošlost nemoguče. Možda se i može ali to bi trebala bit neka jako jako dobra tehnologija da bi u fizičkom svijetu išao unazad, tako da tu opciju ja ne isključujem ali mi je sigurno zadnja na popisu u svakom slučaju i to sam praktički prekižio kao mogučnost u fizičkom svemiru. Druga stvar je s energetske razine ič u budučnost a čak možeš i s fizičke otič u budučnost ali se ne možeš više vratit nazad. Dakle u fizičkom svijetu putovanje u prošlost nije isključeno ali ta tehnologija mora bit strašna pa s toga je automatski isključujem. Niko pametan ne bi dozvolia takvoj tehnologiji da postoji u fizičkom svemiru a kamo li da je daš u ruke čovjeku. Pod uvjetom da je takvo što i moguče, je li. Čak ni s energetskog nivoa nisam siguran koliko se može ič u prošlost. Nemoj mo brkat vračanje preko sječanja jer to je vračanje mislima unutar naše vlastite vremenske trake. U svakom slučaju teme vezano uz tvoja putovanja u budučnost ( a išao si preko energetskog načina ) su zanimljiva i isplati se malo pogledat detalje vezane uz sam način prenošenja sebe tamo no sve ostalo a šta se tiče stanja u budučnosti ja jednostavno uzimam samo kao jednu od alternativnih budučnosti. Sve to može biti ali i ne mora. OK.

Citat:
ali vjeruj mi da čovjek malo utiče na stanje Zemlje. Mada može dosta da učini da predstojeće dane što bolje prođemo.

- Ovdje si i sam rekao dosta toga. Mi nešto i možemo učinit ali se svi trebamo dogovorit pa čemo to moč i napravit i na planetarnoj razini. A opet neka viša sila može samo dopilit ovamo i ... ... ... i znam koliko su gadovi močni pa znam i da mi tu možemo samo pokrepat na fizičkoj razini. I onda jedino pametno šta se da napraviti i na šta treba obrat pažnju najviše je da predstojeće dane što bolje prođemo. Dodao bih ovdje i ... da se probudimo usput pa nam možda i ne bi bilo tako loše opčenito gledano. -

- :D :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 13, 2007 1:08 pm 
Administrator

Citat:
Ne vjerujem da to rade jer osobno mislim da je fizičko putovanje u prošlost nemoguče. Možda se i može ali to bi trebala bit neka jako jako dobra tehnologija da bi u fizičkom svijetu išao unazad, tako da tu opciju ja ne isključujem ali mi je sigurno zadnja na popisu u svakom slučaju i to sam praktički prekižio kao mogučnost u fizičkom svemiru.

Jesi li možda čuo za Damanhur, Italija...? Možda nisi, ali imaju znanje i putuju fizički u prošlost. Čak su dopustili i novinaru da to opiše... raspitaj se. Hehehe...

Con te.

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 13, 2007 4:49 pm 
Član foruma

Spiro uglavnom se slažem sa tobom. Znaj da su oni momci vrlo ozbiljni i vrlo pametni. Ni na kraj pameti im ne pada da se zafrkavaju. Vjerovatno da nas nadziru na neki način. J ajesam na energetskom nivou prolazio sve ovo i to je tako. Izgleda da su oni nešto petljali sa vremenom, jer sam tamo našao jednog čovjeka u fizičkom tijelu koji je ili iz našeg ili bliskog vremena. On se tamo našao poslije nekakvih njihovih eksperimenata. Meni su rekli da će ga vratiti i ja im vjerujem. Kako su to izvodili pojma nemam, a nije me ni interesovalo.
A ovo što Jack veli nijesam znao. Potražiću :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 13, 2007 7:26 pm 
Član foruma

Jack987

Citat:
i putuju fizički u prošlost.

- Po pričanju Damanhuraca postoje dvije mogućnosti putovanja kroz vrijeme (do sada samo u prošlost):

a) s finotvarnim tijelom, tako da je osoba prenesena u prošlost, kroz njena osjetila razabire i svojim tijelom djeluje. No to ipak nije jednostavno, jer se cijelo vrijeme mora držati otvorenim kanal kroz prostorno vremensku mrežu.

b) s fizičkim tijelom koje je doslovce dematerijalizirano a u prošlosti se ponovo materijalizira.

Nažalost ne može se ništa materijalnog ponijeti kao ni donijeti – putnik kroz vrijeme putuje gol.

- Ovo podebljano je podebljano jer ovo znači da energetski putuju u prošlost a to je mogučnost koju ja nisam isključio. -

- Isključio sam mogučnost fizičkog putovanja u prošlost u jednom te istom svemiru. Smatram da je to nemoguče ali s druge strane putovanje u budučnost u istom svemiru je i te kako moguče, ali za unazad ič unutar istog fizičkog svemira ; čisto sumnjam jer vrijeme unutar jednog fizičkog svemira teče prema naprijed. -

- S obzirom da spominju tehnike preko zvuka i boja, prije če bit da nekako izlaze iz ovog alternativnog svemira i odlaze u drugi. -

- Buduči da je poželjno ič na mjesta koja su več bila inkarnacija oni več zamisle gdje žele otič ili ako ne idu na mjesta koja nisu inkarnacija idu na neka mjesta u prošlosti, znači opet zamisle gdje žele ič. -

- Toliko sam do sada uspio shvatit iz ovoga što sam do sada pročita. -

- Naravno, ovo gore su samo moja opažanja iz moje točke gledišta i s obzirom na znanje koje posjedujem , ne mora bit da su točna, jer ipak je riječ o metafizici ... ... ... , ako neko ima neku drugu teoriju ... ... ... ??? -

- OK - Slažem se da detaljno razmatranje putovanja kroz vrijeme ne treba ovdje razmatrati no svakako ga ne možemo ni zaobiči u ovoj temi "područje između života" čisto zato šta ispada da se i to pojavljuje na energetskom nivou, pa se u tom pogledu treba potrudit da se ovdje na ovom topicu pokuša što manje ulaziti u tehničke podatke putovanja kroz vrijeme a više se osloniti na shvačanje osnova u smislu da se ne ide puno u dubinu nego samo za početak u osnovnim crtama a poslije kako se stvari budu odvijale čemo več zaključiti gdje je koji dio poželjno nastaviti da bi ga se detaljnije razgledalo i pojmilo. -

Zadnja izmjena: spyro; sri mar 14, 2007 7:09 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 13, 2007 10:57 pm 
Administrator

Hajdemo o vremenu ovdje:

http://galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=730

Tema je već odavno otvorena.

Ovdje ćemo opisivati denzitet 5, tj. područje između života. Eterički realitet. Nema vremena ni prostora.

Dakle, što se netko "sjeća" ili je proživljavao, kao svijest, između ciklusa reinkaraniranja u materijlna tijela ( bilo ljudska ili druga ).

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 19, 2007 11:36 am 
Član foruma

Citat:
Ako smo mi u 3D oni koje sam smatrao sebi jednakima su bili u 4D.

Ranije sam se družio sa "morskim ljudima" poslije sam otkrio da su to delfini. Na Zemlji postoje još neki vrlo pametni to su kitovi. Sa njima se nijesam družio jer oni ćeraju ljude. Svi ovi su sa nama u 3D po oznakama. Ako je ono stanje kad duša izađe iz tijela 4D na Zemlji ima neka bratija vrlo gadna, njih se treba kloniti, oni čak ne liče na ljude. Ima i onih sivih prevaranata ali manje. I ima svaki čovjek pratioca. Ti pratioci su iz neke više oblasti. I to je uglavnom to. Ima još koječega no nijesam sa njima imao posla. Puno mi je žao što sa delfinima nijesmo bliži. Oni su stvarno dobri. Kitovi su inteligentniji od nas i rade neki posao koji meni nije uopšte jasan, a nijesu imali volje da mi objašnjavaju. Oni nas preziru. Žao mi je što i sa njima nijesmo bliži.

Citat:
. Ako je ono stanje kad duša izađe iz tijela 4D na Zemlji ima neka bratija vrlo gadna, njih se treba kloniti, oni čak ne liče na ljude.

- Nemam određeno pitanje , nego ako možeš pa samo malo opširnije opisat ovo : "na Zemlji ima neka bratija vrlo gadna, njih se treba kloniti, oni čak ne liče na ljude."

- ( svako svijesno biče ( duša ) nakon smrti obično ima energetsko tijelo koje je kopija onoga fizičkoga a to je čisto zato šta je sebe podrazumijevala i doživljavala tokom života kao ( u smislu oblika ) to fizičko tijelo pa kad pređe na energetski nivo obično ( 99,99% slučajeva ) u prvim momentima nakon prelaska ( a poneka i puno puno duže ) zadrži taj oblik koji je kopija njenom fizičkom tijelu koje je postojalo na fizičkoj ravni samo šta je sad na energetskoj ( eteričnoj , duhovnoj ) ravni pa naravno ne može imati kruti fizički ( tijelesni ) oblik tj fizičko tijelo jer je fizičko tijelo dio ovog našeg materijalnog svemira kao takvoga ( kao krutog materijalnog svemira ) -

- Pozzzz. - :D :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 20, 2007 7:44 pm 
Član foruma

spyro je napisao/la:
Citat:
Ako smo mi u 3D oni koje sam smatrao sebi jednakima su bili u 4D.

Ranije sam se družio sa "morskim ljudima" poslije sam otkrio da su to delfini. Na Zemlji postoje još neki vrlo pametni to su kitovi. Sa njima se nijesam družio jer oni ćeraju ljude. Svi ovi su sa nama u 3D po oznakama. Ako je ono stanje kad duša izađe iz tijela 4D na Zemlji ima neka bratija vrlo gadna, njih se treba kloniti, oni čak ne liče na ljude. Ima i onih sivih prevaranata ali manje. I ima svaki čovjek pratioca. Ti pratioci su iz neke više oblasti. I to je uglavnom to. Ima još koječega no nijesam sa njima imao posla. Puno mi je žao što sa delfinima nijesmo bliži. Oni su stvarno dobri. Kitovi su inteligentniji od nas i rade neki posao koji meni nije uopšte jasan, a nijesu imali volje da mi objašnjavaju. Oni nas preziru. Žao mi je što i sa njima nijesmo bliži.

Citat:
. Ako je ono stanje kad duša izađe iz tijela 4D na Zemlji ima neka bratija vrlo gadna, njih se treba kloniti, oni čak ne liče na ljude.

- Nemam određeno pitanje , nego ako možeš pa samo malo opširnije opisat ovo : "na Zemlji ima neka bratija vrlo gadna, njih se treba kloniti, oni čak ne liče na ljude."

- ( svako svijesno biče ( duša ) nakon smrti obično ima energetsko tijelo koje je kopija onoga fizičkoga a to je čisto zato šta je sebe podrazumijevala i doživljavala tokom života kao ( u smislu oblika ) to fizičko tijelo pa kad pređe na energetski nivo obično ( 99,99% slučajeva ) u prvim momentima nakon prelaska ( a poneka i puno puno duže ) zadrži taj oblik koji je kopija njenom fizičkom tijelu koje je postojalo na fizičkoj ravni samo šta je sad na energetskoj ( eteričnoj , duhovnoj ) ravni pa naravno ne može imati kruti fizički ( tijelesni ) oblik tj fizičko tijelo jer je fizičko tijelo dio ovog našeg materijalnog svemira kao takvoga ( kao krutog materijalnog svemira ) -

- Pozzzz. - :D :wink:

Spyro stari druže ne znam jesi li se nalazio sa njima? Oni su stvarno neki gadovi. Skrivaju se od tebe jer oko sebe prave mrak i samo im oči svijetle crvenom bojom. U početku nijesam na njih obraćao pažnju. Vremenom čim shvate da ih gledaš počinju da proizvode strah u tebi. To im je naročito milo i odmah počinju da se okupljaju. Na kraju ih bude na desetine, i samo bulje u tebe. Ponekad se vidi odsjaj od zuba, a što se više trudiš da ih vidiš više upadaš u njihovu igru. Na kraju ne čudim se ljudima koji polude. Meni se nije milio život. Pratilac mi je rekao da mi ništa ne mogu. Trebao sam shvatiti da mi zaista ništa ne mogu i inda sam ih poćerao. Razbježali su se i više nijesu dolazili. Prema njima osjećam prijezir i bijes i ne znam što bih učinio nekom da ga sad sretnem. :evil:

Što se tiče oblika tijela u pravu si. Ja sebe vazda vidim u ljudskom tijelu, a u takvom tijelu vidim i sve druge. Tako mi je lakše. Kad sam se prvi put pojavio u odjeći svi su se smijali. Meni je bilo neprijatno da budem go. Čovjek zapravo izgleda kao špica ili kao badem. Rekao mi je pratilac da ne treba gledati u sebe naročito ne u unutrašnjost špice. Objašnjavao mi je zašto no sam zaboravio. Zbog svega toga mi je lakše da svakoga vidim kao čovjeka, a i sramota me da zavirujem u duše. Želim viđeti samo ono što oni žele da vidim i obratno. To je nekakva pristojnost pa nikad nijesam imao problema zbog toga.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 21, 2007 11:10 am 
Član foruma

Citat:
Oni su stvarno neki gadovi. Skrivaju se od tebe jer oko sebe prave mrak i samo im oči svijetle crvenom bojom. U početku nijesam na njih obraćao pažnju. Vremenom čim shvate da ih gledaš počinju da proizvode strah u tebi. To im je naročito milo i odmah počinju da se okupljaju. Na kraju ih bude na desetine, i samo bulje u tebe. Ponekad se vidi odsjaj od zuba, a što se više trudiš da ih vidiš više upadaš u njihovu igru.

- Zanima me da li su «oni» više-manje energetski slično građeni ( mislim na oblik ) i kakav im je oblik očiju ( izdužene tanke oči ili okrugle široke i slično , velike ili male itd : malo ih preciziraj po obliku ) i isto tako je li svaki od njih ima isti oblik očiju. -

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 21, 2007 7:15 pm 
Član foruma

Oni prave mrak oko sebe. Kako to čine ne znam. Zapravo bih rekao da je to zamka. ti se koncentrišeš da ih vidiš i upadaš u zamku. Uspješno se kriju. Uspio sam viđeti sitne kose oči široko razmaknute a lice nemaju nego liče na krokodile ili tako nekako. Čini mi se da sam vidio i rep jednom. Jesu li to oni reptili koji se ovđe pominju ne bih znao reći. Zaista najviše su slični njima. Vrlo su lukavi. O njima ne želim ni da razmišljam koliko su mi odvratni. Najviše ih pogađa nezainteresovanost. A kad im se nasmiješ u oči bježe u panici.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 01, 2007 12:23 am 
Početnik

Ne mogu da se suzdržim a da ne kažem da na ovome forumu ima mnogo smeæa koje me užasava. Moral mi nalaže da intervenišem, moja frustracija je velika :) Pa dobro Formica, verujem ti da si imao dosta iskustva sa astralnim projekcijama, ali moram da primetim da nisi nimalo objektivan. Sve uzimaš zdravo za gotovo i potpomažeš konfuziju ljudi pisanjem onoga što ti prvo padne na pamet. Kakvi crni krokodili sa kosim oèima u mraku koji orgijaju repovima u mraènim uglovima sobe, stani, ponekad pomislim da ovde ima dosta likova kojima kad je dosadno, poènu da lupetaju raznorazne gluposti, a kada neko lakoveran poveruje i odgovori, likovi uživaju slatko se smejuæi i zalaze dublje u takoreæi izmišljenu tematiku u cilju jeftine zabave. Izvinjavam se svima koji ozbiljno izuèavaju smisao života, ali ovo je pravi udarac na zdravu psiho-duhovni sklop liènosti. Neke teme postaju izuzetno haotiène i iskrivljene do perverzije koja ne mogu uticati ni na jednog èoveka pozitivno, tako se raða strah, frustracija, i tone se u tamu. Stvarno se izvinjavam što upadam u temu kao padobranac, instikt mi govori da èinim pravu stvar, GLASNO KAŽEM PREKINITE SA GLUPOSTIMA I NE TONITE U MRAK, NE TAPKAJTE U BLATU I NE ÈEPRKAJTE PO SMEÆU, pogledajte ka svetlosti i mislite pozitivnije, tada æe sav mrak nestati i postaæete slobodni. Sada mi je lakše, napisao sam šta sam mislio

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 01, 2007 10:31 am 
Moderator

Hej, MpeK, pa, Formica je totalno cool i pozitivan lik.
Meni veoma drag, subjektivno govoreci. :wink:
On samo koristi jedan, ... kako bih rekla, zivopisan stil za neka svoja licna „vidjenja“, dozivljaje. Subjektivno jeste, kako bi drugacije moglo biti, ali sam sigurna da nije ruganje. Ko to kako razume, to je opet njegova stvar.

U vezi sa djubretom:
Licno sam alergicna na „prosvetitelje“ i gurue razlicitih profila i na one sa idejama o depopulaciji kao resenju svetskih problema.
Ostalo mi je uglavnom ok. Uglavnom. Opet, kazem ako je moje misljenje/osecaj drugaciji (kao sada na primer) i nadam se da se zbog toga niko ne ljuti. :wink:

O subjektivnom/objektivnom:
Nasa kompletna kultura je gotovo apsolutno oslonjena na spoljasnje. Mi sami smo ospoljeni do krajnjeg stepena. Lagane treptaje duse, emocije, nasu unutrasnjost ne razmatramo i generalno ih uzimamo kao manje vredne. Niti raspolazemo konceptima u koje bismo ih mogli spakovati. Maksimum do koga idemo, je da kazemo: uf, danas osecam neki neodredjeni umor/nesto sam neraspolozen danas. I to samo ljudima sa kojima smo bliski. Na sta dobijemo klimanje glavom. Zivimo u kulturi u kojoj je potiskivanje dovedeno do maksimuma. Zakopcani smo do grla.

Zato, neka ljudi govore, neka se oslobode, a moderiranje i interakcija na forumu ce vec tome dati neki oblik.

Ta psihicka stanja, nase emocije, pokreti nase duse, nesvesni sadrzaji, nisu „objektivna“ na nacin kako mi shvatamo taj termin, ali su veoma, veoma realna. I posto ih ne razmatramo, ona vladaju nama umesto da ih mi koristimo da bismo ispitali delove „objektivne realnosti“ i sopstvenog bica.

Tu doduse postoji mali zez. A taj je da ako se svest jednostavno prepusti talasima nesvesnog, onog veceg, dubljeg dela naseg bica, sta god da je sve tu, biva bukvalno preplavljena.

Prirodan covjek nije sebstvo, vec cestica masa i masa, skupnost u tolikoj mjeri da cak nije siguran ni u svoje ja. ... Ali ako se odbaci neugledna raznolikost „datog“ covjeka, onemogucit se se njegova integracija, preobrazba u sebstvo. A to je duhovna smrt. Zivot sto se tek zbiva u sebi i za sebe nije zbiljski zivot, vec je zbiljski kada je svjestan. Samo sjedinjena osobnost moze iskusiti zivot, ne u pojedinacne oblike rascjepljeno zbivanje, koje se takodjer naziva covjekom...“- - Jung.
Svetlost (svest) mora upravljati svime.
I sto vise razmisljam, vidim sve vise slicnosti sa Gurdjejevom i Moravjevim. Fascinira me da ljudi podju sa potpuno razlicitih strana, a ipak dodju do veoma slicnih obrazaca.

Citat:
I NE TONITE U MRAK, NE TAPKAJTE U BLATU I NE ČEPRKAJTE PO SMEĆU, pogledajte ka svetlosti i mislite pozitivnije, tada će sav mrak nestati i postaćete slobodni.

Stvar je u tome da je taj mrak takodje „nas“. Kao u onoj alegoriji kad je onog tipa progutao kit (nije Pinokio).
Zato je tesko pronaci „lapis“ (filozofski kamen). Jer je neugledan, niske vrednosti i svuda ga ima. Pa i na smecu. Obican je i ljudi sveta ga ne prepoznaju.

Ili da pozajmim od Viteza „potpis“: „One does not become enlightened by imagining figures of light, but by making the darkness conscious.”

Ili: “Sve se pokazuje izneto na svetlost i sve izneto na svetlost i samo postaje svetlost.”

Sorry, poceli o Formici, a ja se raspisala. Valjda me je nesto inspirisalo. 8)

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 01, 2007 6:59 pm 
Član foruma

http://www.val.hr/znanje/znanje.html

- Znanje -

Tekstovi i informacije objavljene na ovim stranicama su sakupljene iz mnogih izvora. Meni nije bitno da li će neko reći jesu li istinite ili nisu - ionako ono što je za jednog istina - za drugog može biti laž. Tako neka svatko izvuče iz svega ono što je njemu bitno i neka si SAM postavi neke temelje za daljnje učenje i napredak. Oni koji to ne žele, i ne moraju. Svatko ionako ima slobodnu volju pa neka sam odluči. Nikome ne treba ništa nametati.

http://www.galaksija.com/metafizika/denziteti.htm

G a l a k s i j a. c o m
Denziteti - nivoi egzistencije

Napomena: Ukoliko uzmemo u obzir da mi nismo u stanju da objektivno vidimo, odnosno, interpretiramo ni ono što se zbiva na ovom našem denzitetu/nivou postojanja, nego da u većini slučajeva smatramo svoje lične iluzije objektivnom realnošću, onda možemo bar pokušati zamisliti koliko je nezahvalno pokušavati opisati druge nivoe postojanja, pogotovo one koji su viši od ovog našeg.

- Povezivanje svega u jednu veliku mrežu može svima omogućiti da jako brzo napreduju u svjesnosti. -

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 01, 2007 7:17 pm 
Član foruma

Citat:
Sada mi je lakše, napisao sam šta sam mislio.

- It is ok. 8) =D> :wink:

- I respect that. It is ok. :D

- Pozzzzz :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 01, 2007 7:36 pm 
Član foruma

FORMICA je napisao/la:
Oni prave mrak oko sebe. Kako to čine ne znam. Zapravo bih rekao da je to zamka. ti se koncentrišeš da ih vidiš i upadaš u zamku. Uspješno se kriju. Uspio sam viđeti sitne kose oči široko razmaknute a lice nemaju nego liče na krokodile ili tako nekako. Čini mi se da sam vidio i rep jednom. Jesu li to oni reptili koji se ovđe pominju ne bih znao reći. Zaista najviše su slični njima. Vrlo su lukavi. O njima ne želim ni da razmišljam koliko su mi odvratni. Najviše ih pogađa nezainteresovanost. A kad im se nasmiješ u oči bježe u panici.

- Ova tema je malo zaspala u međuvremenu. Ok. :mrgreen:

- FORMICA ; zanima me nešto vezano uz ove , pa me zanima da li si opazio još neki detalj ili bilo što a da je vezano uz njih. Bilo šta je doslovno bilo šta. Svaki je detalj , koliko god možda tebi izgledao ne bitan , toliko je možda nekome drugome ( meni npr :mrgreen: :wink: ) možda bitan. Ok.

- Pozzz i hvala na odgovoru. :D :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 01, 2007 7:58 pm 
Član foruma

Mpek je napisao/la:
Ne mogu da se suzdržim a da ne kažem da na ovome forumu ima mnogo smeća koje me užasava. Moral mi nalaže da intervenišem, moja frustracija je velika :) Pa dobro Formica, verujem ti da si imao dosta iskustva sa astralnim projekcijama, ali moram da primetim da nisi nimalo objektivan. Sve uzimaš zdravo za gotovo i potpomažeš konfuziju ljudi pisanjem onoga što ti prvo padne na pamet. Kakvi crni krokodili sa kosim očima u mraku koji orgijaju repovima u mračnim uglovima sobe, stani, ponekad pomislim da ovde ima dosta likova kojima kad je dosadno, počnu da lupetaju raznorazne gluposti, a kada neko lakoveran poveruje i odgovori, likovi uživaju slatko se smejući i zalaze dublje u takoreći izmišljenu tematiku u cilju jeftine zabave. Izvinjavam se svima koji ozbiljno izučavaju smisao života, ali ovo je pravi udarac na zdravu psiho-duhovni sklop ličnosti. Neke teme postaju izuzetno haotične i iskrivljene do perverzije koja ne mogu uticati ni na jednog čoveka pozitivno, tako se rađa strah, frustracija, i tone se u tamu. Stvarno se izvinjavam što upadam u temu kao padobranac, instikt mi govori da činim pravu stvar, GLASNO KAŽEM PREKINITE SA GLUPOSTIMA I NE TONITE U MRAK, NE TAPKAJTE U BLATU I NE ČEPRKAJTE PO SMEĆU, pogledajte ka svetlosti i mislite pozitivnije, tada će sav mrak nestati i postaćete slobodni. Sada mi je lakše, napisao sam šta sam mislio

Nije mi želja da ikoga isfrustriram. Samo pričam što sam viđeo i doživio. Najviše u želji da pomognem ukoliko neko ima iste doživljaje. I sve je suva istina :)

Spyro oni oko sebe prave mrak, nešto kao crnu maglu (ne samo po ćoškovima :D ) kako ih ne možeš viđeti. Time izazivaju strah koji se pobjeđuje saznanjem o svojoj prirodi (besmrtnosti). Izgleda da ih strah naročito privlači. Poslije toga ih nijesam više viđao.
Pozdrav :)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 282 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.