Citat:
Oprosti Arwen ali nemogu vjerovati to sto pises u zadnjem topiqu.Zvuci mi ko da su ti sve ladje potonule.Pa zar nije Reiki dano znanje (ne samo on)kako da se borimo protiv tog brrrrrrr zla?
Ne, nije ništa potonulo, samo upoznajem vrli naš šareni svijet.
Nigdje u reikiju se ne spominje kako se boriti protiv te vrste zla. Čak se ni ne spominje njegovo postojanje. Reiki nije tehnika kojom se uklanja crna magija ili opsjednuća. Može spriječiti napade, ali, koliko znam, ne može liječiti ako već postoje. (Možda ne znam sve..?)
Osobe koje se bave crnom magijom moraju svoju dušu predati demonima, da bi za uzvrat dobili ono što traže za sebe. Moraju žrtvovati nekog svog. Ne samo prijatelje. Nego i svoje.
Dok se to događa tamo negdje drugdje, ili pročitaš to u knjigama, misliš: ma, možda nije to baš tako, možda se pretjeruje... Misliš: to se događa drugima, daleko je, nema toga kod nas. Ali, kad spoznaš da se netko tko je tebi možda čak i simpatičan kolega s posla, dobar poznanik, bavi tako nečim, i kad skužiš da si mu i ti na meti, bez razlike i bez obzira, i kad posložiš kockice i složiš cijelu sliku, i kad se u toj slici nađu stvari koje ne možeš ni zamisliti da bi netko mogao, dozvolio sebi......uffffff... i brrrrr...
Kužiš sad?
Rekisti šalju pozitivnu energiju svima oko sebe, dobrobit svijeta je ispred osobne dobrobiti. Često u toms vom zanosu vidimo svijet kao svijet ljudi nama sličnih. Mi primamo kroz davanje. Što više dajemo, to više imamo. Naravno, najviše dajemo svojim bližnjima. Nekako, podrazumijeva se da nam je na pameti najprije dobrobit naših najbližih i najdražih. Naše djece. Zatim, i cijelog svijeta koji okružuje te naše najdraže.
A ovi drugi, ovi crni....ovi prvo podmeću svoje najbliže. Doslovno ih žrtvuju. Nude ih kao žrtvu. I žrtve padaju. To je..za plakati..
Nemam ja ništa direktno s time, to nije moj problem. Problem je toliko što moram stalno paziti da ne primim nikakav poklon, da se izmakenem kad mi s leđa pokušava uvaliti nešto, i da stalno pazim na zaštitu. Može se to izvesti. Međutim, sama spoznaja da je to tu, da ga gledam u oči i da je zlo..osjećam se prestravljeno...ma ne znam ti opisati kako se osjećam...
Mogu se zaštiti, ali ne mogu to pobijediti, a trebalo bi jer ako ne meni, nanijeti će štetu nekom drugom. Nemam oružja za to...To oružje nije reiki, to su druge tehnike.
Ratnici svjetlosti su široka ekipa...Nisi razumio na što sam određeno ciljala. Neke riječi ne volim ni napisati...
Razumiješ sad razliku između običnih zločestih i zlih? Prvi su nečije žrtve i jadni, za žaljenje, jer bi možda htjeli ali ne znaju bolje. A, kad bi znali, kad bi očistili strah, možda bi mogli nekom pružiti ljubav...Ovi drugi su svjesno i svojom jasnom odlukom odabrali svoj put. da bi postigli cilj prodali (predali) su dušu znašvećkome. (Hary Poter kaže: onomečijeseimenesmijespominjati). Doslovno.
I to nije bajka, i nisu bapske priče. to je ralno. Na žalost.