Sada je: ned maj 04, 2025 7:08 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 537 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 27  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: ned feb 25, 2007 2:00 pm 
Administrator

Da. Odvojio sam i prebacio diskusije o naplaćivanjima, jer nemaju korisni tok učenja o Reikiju, što je naslov teme.

O novcu i naplaćivanjima ćemo tamo dalje... ( tema NOVAC - energija 3. denziteta u dijelu Manipulacije ), a ovdje isključivo o Reikiju ( djelovanja, tehnike... općenito - znanje o Reikiju ).

Dakle, :ontopic:

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 25, 2007 8:24 pm 
Član foruma

Citat:
2 u 1
reakcije na koje sam ja upozorena i koje se i dešavaju, nekad više , nekad manje su: pojačano znojenje, mokrenje , proljev, zatvor, drhtavica, nesanica, pospanost, jaki bolovi u različitim dijelovima tijela koji traju par dana pa prođu, nagle promjene raspoloženja, ekstremni izljevi bijesa, tuge, sreće, ravnodušnost..znam ljude koji više noću ne spavaju UOPĆE, radi se baš o jednoj gospođi od 80 godina ..ali i opet ponavljam da su reakcije različite i ovise samo o osobi koja prima tretman i njenom organizmu.

Meni ovo lici na apstinencijalne simptome koji se javljaju prilikom ciscenja i detoksikacije organizma.
Arwen da li je moguce da se prilikom oslobadjanja od negativnih emocija i "cvorova" koje oni ostavljaju na energetskom sistemu coveka, stvara neka vrsta apstinencijalne krize?
Pitam, jer ne znam, ne sugerisem.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 25, 2007 11:54 pm 
Član foruma

Ovakvi napisi nemaju nikave podloge u praksi.
deset godina sam u reikiju, još nisam čula od ljudi koji su sa mnom počeli, koji reiki rade na sebi, ili od ljudi koji reiki rade na drugima, da bi bilo tko imao ni jednu od ovih posljedica koje ti gore citiraš.
Ovo su gluposti, i to zlobne gluposti, čiji autori žele odvratiti ljude da se bave reikijem.
Reikist ne smije, po etici reikija, nikoga nagovarati na reiki. Zanimljivo je da postoji cijela kampanja protiv reikija.
Mene osobno je pokušavala zastrašiti i odvratiti poznanica koja je pripadnik jedne grane katoličke crkve, i ta njezina upozorenja bila su otprilike nešto slično kako ti gore navodiš. Ta žena nikad nije bila na reiki tretmanu, i osobno nije poznavala ni jednog reikistu, nego "su joj rekli" da je to opasno, vražje djelo, itd.
Ne znam kako da to komentiram, i kako da ti kažem što o tome mislim, a da pri tome nikog ne uvrijedim i ostanem pristojna, ali vjerujem da razumiješ što o tome mislim.
Svatko ima pravo na svoju glupost, a neki to pravo jako dobro iskoriste.
Ponavljam, od reiki tretmana i od inicijacija nema nikakvih neugodnih simptoma, naprotiv, ljudi se osjećaju dobro, puni energije, dobro raspoloženi, ponekad čak euforični. riješe se bolova od kojih su godinama patili, ili bolesti koja je opasna i smrtna.
Reiki uravnotežuje ritam spavanja, otklanja posljedice stresa, uravnotežuje rad žlijezda s unutrašnjim izlučlivanjem pa nestaju hormonalni poremećaji, znojenje se normalizira ako je bilo prejako ili premalo.

Ovo što si citirala je jednostavno, glupost, vrlo zlobno plasirana s namjerom da unese pomutnju.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 26, 2007 12:07 am 
Član foruma

raymond..ovo je tema o REIKIJU, ne o bioenergetskim tremanima.
Ponavljam, reiki tretmani NEMAJU takve posljedice. Tehnika pretpostavlja čišćenje i to se događa, ali nikakvi bolesni procesi se ne mogu provocirati reikijem. reikijem se ti boesni procesi iscjeljuju.
Informiraj se o tehnici, kad već komentriaš...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 26, 2007 9:15 am 
Član foruma

Pomalo je komično kako ti arwen iskustva koja se ne podudaraju s tvojima tako olako karakteriziraš kao glupost, obmanu i sl....svi smo mi ljudi razičiti i stoga različito i reagiramo na čišćenje tijela, duha i duše. Te se posljedice javljaju (ili ne) u intervalima, svakim intervalom su sve slabiji, ali dolaze.. i dolaziti ce (neki od njih) dok god bude čišćenja i stvari za čistiti...a i netko u životu prođe i doživi i "ukopa" u podsvijest čudo toga teškoga i tragičnoga, posljedica čega su i pojava teških energija, koje opet kod podizanja i rješavanja, znaju izazivati i nuspojave..ovisno o tome što je u prošlosti proživljeno i kako je tada riješeno..reiki je prekrasna tvar, koja naprosto oživljava sva čula, podiže svijest i mijenja nas na nezamilslive načine...ja sam pričala iz osobnog iskustva, iskustava i učenja svoje majstorice koja prakticira reiki 15 godina, iskustava njene majke (ona gospođa od 80 god. koja ne spava noću već malo danju), koja također prakticira reiki već 10 godina..a i preporučam ti (ako već nisi) , pročitati i "Moć sadašnjeg trenutka" gdje se točno opisuje način funkcioniranja tijela boli, koje imamo svi, i radeći na podizanju unut. frekvencije, to tijelo boli se povremeno i povlači, ali i vraća, kao točak, sve to ide u krug; dakle imaš period kada si super, frekvencija je visoka, osjećaš se high,; imaš periode kada se tijelo boli vrati i opet oboljevaš, pa ti je opet dobro...Svaki put kad se obljenje,bol, bolest vrati, slabije je no zadnji put, ali i točak se još neko vrijeme okreće i kada se ugasi motor(čitaj kada se otkačimo od inastaliranog nam uma), nastavlja se još neko vrijeme vrtjeti, prije nego potpuno stane..i onda smo tek "clean" od utjecaja Predatora..
Pošto znam da si reikista sa višegodnišnjim iskustvom, prisjeti se i da su ljudi svi dobri, da ih treba gledati sa ljubavlju i razumijevanjem, i da svi mi imamo tu iskru svjetlosti u sebi koja samo čeka da se rasplamsa...možda da si se prvo okrenula na unutra, u svoje srce i tek onda napisala post, osjetila bi puno više ljubavi u sebi i ne bi u mom ili tuđim iskustvima vidjela prijetnju dobrohotnosti reikija i onih koji ga prakticiraju...na različite načine i sa različitim iskustvima...a i reiki samo podiže energiju ukopanu negdje u nama, no ako ne opraštamo i ne otpuštamo sebi i drugima, vezanim uz konkretan događaj i iskustvo, sve opet sjeda nazad i tako iznova, dok god ne uspijemo na ovaj ili onaj način, oprostiti...tek tada je situacija riješena i može se dalje, na posao čišćenja ukopanih nam emocija i situacija iz sadašnjeg, prošlih života i grijeha naših predaka čije terete nosimo...(kod katolika se to zove čišćenje obiteljskog stabla, u reikiju se šalje energija i opraštanje na svoje pretke i njihove životne situacije)..zato ja vjerujem da ta djevojka oboljeva i boluje usprkos svemu, jer čeka da drugi počiste to što mora sama...ponavljam: tretmani dižu energije ukopane i zapisane u nama, a mi smo ti koji moramo prepoznati situaciju, aktere, emocije i otpustiti i oprostiti...Arwen, primjeni "ogledalo" pa vidi što te toliko ražestilo..veliki pozdrav svima i svako dobro...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 26, 2007 6:42 pm 
Član foruma

Reiki je TeAte tj. tehnika iscjeljivanja polaganjem ruku.
Kroz niz usklađenja reikist je upućen u proslijeđivanje ReiKi-a u svrhu iscjeljivanja tijela, uma i duha.
(više o ovome pri kraju)

U temelju reikia leži slijedeće: onaj tko obraća pažnju na stanje Duha, spriječava pojavu (fizičkog ili psihočkog) problema. Dakle, ovdje nije riječ tek o tretiranju posljedica i zbivanja koji se događaju u tijelu.
Reiki se smatra efikasnim u iscjeljivanju zapostavljenih još uvijek otvorenih rana zatočenih u podsvjesti, a koje su preostale iz prošlih života, djetinjstva i svega onoga što je potisnuto. Ovakvi zaostali utjecaji u hinduizmu zvani Samskare – jesu proizvod Karme (vezanosti) i nerazriješenih pitanja koja je potrebno razriješiti. Ove karmičke veze – samskare nisu nužno neka negativna zbivanja, već su neophodan nusproizvod samoga života – baš kao i prašina na cipelama putnika. I kao takve, one ometaju na putu prema zdravom i potpunijem življenju i sreći. Jednostavno stoga što zasjenjuju Duh i blokiraju pritjecanje Ki-a u i kroz tijelo. Ukoliko ih se predugo zapostavlja, samskare stvaraju probleme u energetskom sistemu, koji se u konačnici izražavaju kroz fizičke simptome u tijelu.
Čovjekov um djeluje kao prolaz između fizičkog i duhovnog svijeta. U Tendai buddhizmu, ova dva svijeta se nazivaju Taizokai (matrični svijet, tj. fizički svijet) i Kongokai (dijamantsko područje, područje duhovnoga).
Budući da reiki zalazi u duhovna područja, nije ograničen vremenom i prostorom. Upravo iz ovog razloga moguće je tzv. iscjeljivanje na daljinu.
U buddhizmu, duhovna energija se povezuje s Yang (Yo) manifestacijom svijesti univerzuma. Yin (In) je povezan s fizičkim svijetom. Oboje su jednako važni za integraciju Duha i Tijela. Jer, cilj nije nekakva spoznaja tamo negdje nekakvog duha izvan nas, već – INTEGRACIJA.

Životni stil današnjeg čovjeka je ODVOJENOST i razdvajanje - dezintegracija unutarnjeg i vanjskog, duhovnog i materijalnog, vidljivog i nevidljivog.
Ono što se događa prilikom reiki "tretmana" je povećavanje integracije onoga što je razdvojeno, dezintegrirano, a što je na određeni način i uzrok manifestiranog problema.
Svi smo mi u različitoj mjeri dezintegrirani. Osobe koje su u većoj mjeri dezintegrirane /iako mogu djelovati i najbližima prilično integrirane/ imaju burniju reakciju nakon tretmana reikiem. Radi se o tome što tijekom tretmana se pospješuje njihova integriranost /duha i tijela posredstvom uma/. Međutim, budući da je njihovo, da tako kažem svakodnevno, duboko usađeno, stanje više dezintegrirano, nakon prestanka reiki tretmana, takve osobe kao da osjete nagli prestanak integriranosti, odjednom se osjete neopsiivo, strahovito odvojene /ponovno/ i ciklus kreće iz početka.
Ako je ikakva preporuka uopće na mjestu, takvim osobama bih preporučila da se iniciraju bar u prvi stupanj reikija, ako je reiki njihova namjera, ili da počnu s radom i primjenom onih tehnika kojima su najsklonije, a za koje su otkrili da koliko toliko efikasno, da tako kažem umanjuju dezintegriranost, ili još bolje: povećavaju integriranost njihovog bića. I da to čine disciplinirano kako bi se spriječio nagli povratak u stanje gore opisane dezintegriranosti.
Da ne dužim, ili bolje da skratim: Occamova britva je ponekad dobra stvar -

fumar:

možeš slobodno preporučiti prijateljici da par minuta dnevno napravi jednostavnu vježbu koju sam navela u topiku: Metafizika - Yoga /da ju ne ponavljam ovdje/

zen

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 26, 2007 6:58 pm 
Član foruma

Možda je to tebi komično, meni nije jer ja na to gledam s drugačijeg aspekta.
Simptomi koji se dešavaju kod čišćenja nisu isto što je gore citirano.
Ne znam koliko si ti duboko u reiki praksi, koliko imaš iskustva i kontakata s drugim reikistima. I ja sam na početku gledala na sve otvoreno, skupljala dokaze i uspoređivala, i sve mi je izgledalo jednako važno i vrrijedno razmatranja. S godinama sam uvidjela da to nije tako, da nije sve jednako važno moje pažnje (energije), i da nije sve u istoj kategoriji. Tako ni priče u kojima treba nešto dokazivati, objašnjavati, sukobljavati mišljenja...Ne znam kako da ti to objasnim, dugo bi trajalo. I dalje tvrdim da simptomi koje opisuješ ne spadaju u simptome koji su izazvani reiki-ćišćenjem nego, ako postoje, onda su iz drugačijeg izvora, koje nije reiki, nego njegova suprotnost. Sad, mogla bih i objašnjavati koji je to izvor, i opet bih se zaplela u dugačku priču. Kad budeš spremna za tu spoznaju, sma će ti se otvoriti. Možd bi ti u ovom trenutku bila previše neugodna.
Kada se krene u "više" sfere putem reikija, često se otvara potreba da se dozna i više od onoga što nudi teorija u vezi reiki tretmana. Reiki je savršen i dovoljan samo po sebi da bi se psotiglo potpuno iscjeljenje duše i tijela, uz uvjet da ga se primjenjuje dosljedno i da se do kraja usvoje svi njegovi principi i do kraja se po njima živi. (Danas me ništa ne ljutim, danas pošteno obavljam svoj posao..itd) REikist ima program vježbi i meditacija koje bi morao svakodnevno obavljati na sebi. Majstori još imaju program samoinicijacija i samoiscjeljenja koje kad bi se obavile kako spada, oduzele bi sat i pol meditiranja svakog jutra, a uz to i prgram fizičkih vježbi koje također oduzimaju sat vremena. Prije svakog tretmana i nakon svakog tretmana kojeg majsotr obavi na drugoj osobi ima što raditi na sebi, bar pola sata, ako će sve obaviti prema "pravilu službe". Mnogi to preskaču. Priznajem, i ja često preskočim. Moraš priznati da dva sata dnevno za samotretmane nije malo. trebala bih se ujutro dizati u 5 da to sve obavim. I svaki put kad zakrdašim i zappstavim, dobijem lekcije. Ali, ponavljam, to nije zbog reiki tretmana, ne zato što su se energije digle pa tu nešto luduju...To je drugi problem. Problem je moja odgovornost. Vjerujem da možeš razlikovati ta dva pojma....
I još nešto: većina nas, reikista, nije u mogućnosti dosljedno se posvetiti reikiju, a otvoreni smo toliko da nam je dostupno više duhovnog svijeta nego možemo sagledati svojim površnim "reikiranjem". tada dolazimo do potrebe da svoja znanja i praksu kombiniramo s drugim tehnikama da bi do kraja riješili sve svoje probleme. Ako jednom kreneš na put iscjeljenja , nije dobro stati na pola puta i iscijeliti se "samo malo", tek toliko dad ne boli. Put će te neminovno voditi do kraja. To treba upozoriti svakog tko pristupa inicijaciji.
Ako majstor reikija ima takvih problema koje opisuješ, to znači da taj majstor nije odradio reiki na sebi sve kako treba, da je propustio nešto. Ako je dobio lekcije boli, znači da nije odradio sve blokade. To i ti znaš.

Što se tiče knjige, hvala na preporuci, poznata mi je.

I još nešto, draga 2u1, moram te razočarati..Vjeruješ da su svi ljudi dobri, i to je plemenito vjerovanje. Dobri ljudi oko sebe vide samo dobre ljude. Međutim, moram ti reći da nisu svi ljudi dobri. I meni je bilo diivno dok sam mogla vjerovati u tu iluziju, ali, na žalost, to nije istina. ako zločesti i imaju negdje duboko u sebi božansku iskru ljubavi, takvi ljudi (na sreću nema ih mnogo) uspjeli su tako duboko sakriti tu svoju iskru dobrote, da će je moći pronaći tek predanim radom na sebi, ali, najvjerojatnjije, ne u ovom, nego tek u nekom od budućih života. Dok je ne pronađu, oni ne mogu biti dobri, bar ne u sadašnjem životu, a sadašnjost je trenutak u kojem zajedno živimo, i mi i oni.... I još...postoji kategorija ljudi koje zovemo psihopatama. Nije dobro zaboraviti da postoje...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 26, 2007 11:48 pm 
Administrator

Citat:
Međutim, moram ti reći da nisu svi ljudi dobri.

S "uobičajenog" gledišta - slažem se u potpunosti.

Kako već i ptice na grani znaju da je "dobar" i "loš" samo nečija percepcija, mislim da nekog treba uzeti ( gledati ) kakav JEST.

Npr. postoje DOBRI profesionalni ubojice. To su oni ljudi koji čisto, bez većih problema, ubiju nekog, iz razloga zarađivanja novca.

Postoje i LOŠI ( profesionalni ) ubojice. To su oni ljudi koji zabrljaju često, imaju problema s ubijanjem nekoga, iz razloga zarađivanja novca ili umješanosti svojih emocija u to.

Dakle, grozan primjer, ali... što je tu bolje, a što lošije, krajnje gledajući??? Općeniti pogled na to stvara kontradikciju, tj. i DOBAR i LOŠ su "loši" momci.

Dakle, postoje razni ljudi. Raznih polariteta, namjera, vizija...

Mislim da Reiki jako pomaže kod razvoja ( i duha i tijela ) čineći potreban balans. Možda bi nekim ( "lošim" ) ljudima trebalo 100 nekih jedinica, kojima bi mogli mjeriti/opisati, Reiki energije, a nekima je dosta samo 5 ili 10 tih istih jedinica energije, da bi se "pokrenuli" prema tom balansu, dakle, materijalnom i duhovnom skladu.

Nitko ne pravi puno halabuke kad kupi neke antibiotike, pročita podužu listu nus-pojava i pije tablete kao kako djeca vole jesti bombone. A kad jedna baka povraća nakon par dana ( povraćanje, proljev, temperatura, kašljanje, šmrcanje i slično - to su prirodne reakcije materijalnog tijela na otrove u sebi ), tj. tako se organizam prirodno čisti, poslije čišćenja Reiki tretmanom - odmah se vrišti kako to nije dobro. NE - to je baš "dobro". Ako imaš smeća u plućima - normalno je kašljati i to izbaciti van, a ne piti tablete protiv kašlja !!!

Kak su ponekad ljudi baš - glupi/slijepi !?!?!?

#-o #-o #-o

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto feb 27, 2007 12:14 am 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:
Ako imaš smeća u plućima - normalno je kašljati i to izbaciti van, a ne piti tablete protiv kašlja !!!

Ma, genijalno rečeno! =D>

in the land of the blind, one eyed man is the king
u zemlji slijepih, jednooki čovjek je kralj

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto feb 27, 2007 4:02 pm 
Član foruma

kako to meni sad izgleda, mi bi trebali razlikovati ono što doživljavaju "normalni" ljudi, od narcisa.
Narcis je posebna sorta.
Ima li negdje na forumu tekstova o narcističkom poremećaju ličnosti? Koliko se sjećam, trebalo bi biti...
Jack..postoji ipak jedan jedinstve4n kriterij po kojem razlikujemo zločeste od dobrih. Pa, to ti je baš jednostavno za objasnit. Gle, ovak, da ne filozofiramo previše: Zločesti su zločesti, a dobri su dobri. :D
Me nene..šalim se ja..ma da, znaš već na što mislim jel da?

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto feb 27, 2007 5:19 pm 
Moderator

Citat:
u zemlji slijepih, jednooki čovjek je kralj

Ili najveci monstrum. :wink:

Zlo? Poludeli egoisticni um, koji veruje u svoju odvojenost od ostatka Univerzuma, kao svojstvo danasnjeg coveka? Kao svojstvo svih nas, manje ili vise izrazeno? Da li mozemo tako reci?

Nezavisno od toga, ponekad osetim nesto hladno, nesto jako brrrrrr, sto ne mogu da svrstam ni u jednu kategoriju.

Citat:
Npr. postoje DOBRI profesionalni ubojice. To su oni ljudi koji čisto, bez većih problema, ubiju nekog, iz razloga zarađivanja novca.

Postoje i LOŠI ( profesionalni ) ubojice. To su oni ljudi koji zabrljaju često, imaju problema s ubijanjem nekoga, iz razloga zarađivanja novca ili umješanosti svojih emocija u to.

Pa, dobro, Jack, kakav je to nacin!!?? Molim te da se suzdrzis od ovakvih aluzija na racun junakinje jednog od mojih omiljenih filmova. :P
:read: Broj poroka je uvek konstantan. Salim se, naravno.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto feb 27, 2007 6:17 pm 
Administrator

Citat:
Gle, ovak, da ne filozofiramo previše: Zločesti su zločesti, a dobri su dobri.
Me nene..šalim se ja..ma da, znaš već na što mislim jel da?

Da, heehehe... sve 5!

Citat:
Pa, dobro, Jack, kakav je to nacin!!?? Molim te da se suzdrzis od ovakvih aluzija na racun junakinje jednog od mojih omiljenih filmova.

Dobro... dobro... hehe... Aeon Flux?

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto feb 27, 2007 7:51 pm 
Član foruma

Citat:
Nezavisno od toga, ponekad osetim nesto hladno, nesto jako brrrrrr, sto ne mogu da svrstam ni u jednu kategoriju.

Upravo to...upravo to... :(

to se osjeti.
I..što se više otvaraš, to možeš jasnije osjetiti. Kožom. Čak i ovako, preko optičkog kabela :(

Scott-Peck je o tom zlu pisao u "Ljudi-laži". ..pa otprilike kaže: .."u dodiru s takvim zlom, čovjek se osjeća uprljano, oštećeno, osramoćeno, iako nije ni kriv ni dužan. Sama činjenica da je to moguće, da postoji..." ..je dovoljno brrrrrr i bljak...

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto feb 27, 2007 7:56 pm 
Član foruma

.i da..nije to ona vrst zla koju nekim svojim nerazriješenim strahovima ili nepočišćenim egom možemo na sebe privući u vidu karmičke lekcije. Ne, to nije ta vrst zla. To je nešto drugo. To je zlo koje je samo sebi dovoljno, i ne bira nečiji strah da bi se zakačilo. Moguće je, doduše, razvojem i podizanjem vlastite frekvencije postići da se ne zakači već da samo sklizne i prođe mimo nas, ali, to često nije neka velika utjeha. Ako se i ne zaljepi za nas, već će nekog pronaći, a to je ono što je brrrrrrr....Ne znam da li ratnici svjetlosti mogu tu vrst pobijediti?

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto feb 27, 2007 9:13 pm 
Član foruma

Arwen kaze:

Citat:
Ne znam da li ratnici svjetlosti mogu tu vrst pobijediti?

Ali se vrijedi boriti,jer ako se ne boris znaci da se predajes=gubis.
A tko zeli biti gubitnik :mrgreen:
Ili znas onu sto kazo na olimpijadi:"Vazno je sdjelovati" :love6:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto feb 27, 2007 9:24 pm 
Član foruma

Oprosti Arwen ali nemogu vjerovati to sto pises u zadnjem topiqu.Zvuci mi ko da su ti sve ladje potonule.Pa zar nije Reiki dano znanje (ne samo on)kako da se borimo protiv tog brrrrrrr zla?
Ajde obrisi znoj i trcimo dalje =D>
Znas onu iz strumpfova:"Kolko jos ima,Papa strumpf?"-"Jos malo,jos malo." #-o

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 28, 2007 9:51 pm 
Član foruma

Citat:
Oprosti Arwen ali nemogu vjerovati to sto pises u zadnjem topiqu.Zvuci mi ko da su ti sve ladje potonule.Pa zar nije Reiki dano znanje (ne samo on)kako da se borimo protiv tog brrrrrrr zla?

Ne, nije ništa potonulo, samo upoznajem vrli naš šareni svijet.
Nigdje u reikiju se ne spominje kako se boriti protiv te vrste zla. Čak se ni ne spominje njegovo postojanje. Reiki nije tehnika kojom se uklanja crna magija ili opsjednuća. Može spriječiti napade, ali, koliko znam, ne može liječiti ako već postoje. (Možda ne znam sve..?)
Osobe koje se bave crnom magijom moraju svoju dušu predati demonima, da bi za uzvrat dobili ono što traže za sebe. Moraju žrtvovati nekog svog. Ne samo prijatelje. Nego i svoje.
Dok se to događa tamo negdje drugdje, ili pročitaš to u knjigama, misliš: ma, možda nije to baš tako, možda se pretjeruje... Misliš: to se događa drugima, daleko je, nema toga kod nas. Ali, kad spoznaš da se netko tko je tebi možda čak i simpatičan kolega s posla, dobar poznanik, bavi tako nečim, i kad skužiš da si mu i ti na meti, bez razlike i bez obzira, i kad posložiš kockice i složiš cijelu sliku, i kad se u toj slici nađu stvari koje ne možeš ni zamisliti da bi netko mogao, dozvolio sebi......uffffff... i brrrrr...
Kužiš sad?

Rekisti šalju pozitivnu energiju svima oko sebe, dobrobit svijeta je ispred osobne dobrobiti. Često u toms vom zanosu vidimo svijet kao svijet ljudi nama sličnih. Mi primamo kroz davanje. Što više dajemo, to više imamo. Naravno, najviše dajemo svojim bližnjima. Nekako, podrazumijeva se da nam je na pameti najprije dobrobit naših najbližih i najdražih. Naše djece. Zatim, i cijelog svijeta koji okružuje te naše najdraže.
A ovi drugi, ovi crni....ovi prvo podmeću svoje najbliže. Doslovno ih žrtvuju. Nude ih kao žrtvu. I žrtve padaju. To je..za plakati..
Nemam ja ništa direktno s time, to nije moj problem. Problem je toliko što moram stalno paziti da ne primim nikakav poklon, da se izmakenem kad mi s leđa pokušava uvaliti nešto, i da stalno pazim na zaštitu. Može se to izvesti. Međutim, sama spoznaja da je to tu, da ga gledam u oči i da je zlo..osjećam se prestravljeno...ma ne znam ti opisati kako se osjećam...
Mogu se zaštiti, ali ne mogu to pobijediti, a trebalo bi jer ako ne meni, nanijeti će štetu nekom drugom. Nemam oružja za to...To oružje nije reiki, to su druge tehnike.
Ratnici svjetlosti su široka ekipa...Nisi razumio na što sam određeno ciljala. Neke riječi ne volim ni napisati...
Razumiješ sad razliku između običnih zločestih i zlih? Prvi su nečije žrtve i jadni, za žaljenje, jer bi možda htjeli ali ne znaju bolje. A, kad bi znali, kad bi očistili strah, možda bi mogli nekom pružiti ljubav...Ovi drugi su svjesno i svojom jasnom odlukom odabrali svoj put. da bi postigli cilj prodali (predali) su dušu znašvećkome. (Hary Poter kaže: onomečijeseimenesmijespominjati). Doslovno.
I to nije bajka, i nisu bapske priče. to je ralno. Na žalost.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet mar 01, 2007 9:28 pm 
Član foruma

Citat:
Problem je toliko što moram stalno paziti da ne primim nikakav poklon, da se izmakenem kad mi s leđa pokušava uvaliti nešto, i da stalno pazim na zaštitu. Može se to izvesti. Međutim, sama spoznaja da je to tu, da ga gledam u oči i da je zlo..osjećam se prestravljeno...ma ne znam ti opisati kako se osjećam...

ALI
Citat:
Mogu se zaštiti,

Vidis li sama odgovor?
Citat:
ali ne mogu to pobijediti, a trebalo bi jer ako ne meni, nanijeti će štetu nekom drugom. Nemam oružja za to.

Mozes li sprijeciti da mene ili nekog drugog sutra ne pregazi neki ludjak u FICU!?
Citat:
Nisi razumio na što sam određeno ciljala. Neke riječi ne volim ni napisati...
Razumiješ sad razliku između običnih zločestih i zlih? Prvi su nečije žrtve i jadni, za žaljenje, jer bi možda htjeli ali ne znaju bolje. A, kad bi znali, kad bi očistili strah, možda bi mogli nekom pružiti ljubav...Ovi drugi su svjesno i svojom jasnom odlukom odabrali svoj put. da bi postigli cilj prodali (predali) su dušu znašvećkome.

Nemoras mi vjerovati ali poznajem nekoliko njih,mislim stvarno zloceste i u pravu si u svemu ali ja vidim u tvom tekstu i odgovor.PRESTANI SE VISE SEKIRATI.Kuzis!Nemozes se bojati za cijeli svjet ali mu mozes pomoci.Kako?
Citat:
To oružje nije reiki, to su druge tehnike.
Ratnici svjetlosti su široka ekipa.

Cuj ja sam ti mozda malo lud ali to su stvarno tvoje rijeci.
Ja mu pomazem sto pricam s ljudima tj. volim tj.pokazati ljudima da zapravo nemaju tako velik problem kao sto se im cini :oops: :love3:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet mar 01, 2007 10:03 pm 
Član foruma

Oprosti ali mozak mi nemoze prestati raditi.Cak i Tvoj avatar je odgovor na tvoje "trenutne "strahove.I ona se je borila protiv neceg sto nije mogla pobjediti,ako se sjecas?Sve dok se nije PRESTALA SEKIRATI.Hahaha nek mase sa sjekirom netko drugi :mrgreen:
Da,gle prazno,nista dalje ne prica(mislim na mozak) :shock:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 02, 2007 2:34 pm 
Član foruma

jes, denise..ne sekirati se, ne brinuti, prepustiti se...jes..ali,..ali...
svi smo povezani. znaš naravno ono leptiru koji mahne krilima itd..
e..tamo do kud dopire rezonancija, tamo je netko tko je meni važniji od mene same.
i...da se ne sekiram? da ne mašem?
ma nema šanse!
hvala na dobronamjernom pokušaju..ali, možda ne mogu, a možda ne želim čuti ono što mi pokušavaš reći.
vidjet ću još što ću s time.
trenutno sam raspoložena da isučem mač iz korica.

S druge strane..
ako ne znamo, onda je opravdano pravit se da ne vidimo.
ako već imamo sposbnost vidjeti, onda valjda imamo i odgovornot djelovati. ako ne bismo imali sposobnost djelovanja, tada vjerojatno ne bi imali ni sposobnost viđenja.
tako nekako ispada, logički..jelda?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 537 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 27  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.