Sada je: uto maj 13, 2025 12:43 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 68  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pet feb 23, 2007 12:14 am 
Član foruma

E da i jos me zanima da li se dve osobe mogu dogovoriti da se sretnu u atralnom svetu pa da ga zajedno istrazuju? Ili npr moj muz se probudi u snu. moze li on tamo naci mene i probuditi me?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet feb 23, 2007 12:36 am 
Član foruma

Moram se pohvaliti da sam prije nekoliko dana konačno imao lucidan san i to nakon dugo vremena. Zapravo sanjao sam san koji mi se često ponavlja (i koji sam opisao ovdje). Ipak, izostao je onaj euforični osjećaj koji me je tresao prilikom lucidnih snova koje sam doživljavao kao klinac... ovo je bilo više nešto kao ono što lik u tekstu opisuje kao "prelucidni san" - od trenutka "spoznaje" pa do buđenja sam sebe pokušavao ubijediti da sanjam, a sve je trajalo par desetina sekundi... ipak nadam se da je to znak nekog novog početka :mrgreen:

blue jay je napisao/la:
Mene zanima ako sve zaboravimo sta onda predstavljaju snovi? Da li su to samo fragmentu naseg atralnog putovanja ili to mozak sam nesto "izmucka" nevezano za stvarna desavanja u astralnom svetu te noci?

Ovako, možda znaš da je astralna supstanca jako plastična i u stanju konstantne promjene - to je tzv. astralni fluid koji reaguje promjenom oblika u skladu s našim mislima i emocijama. Konkretan primjer: ako u astralu mislim na djevojke, djevojke ću i da vidim - ali ne prave nego samo manifestaciju moje misli... Isto tako, ako sam u astralu i plašim se vanzemaljaca, vjerovatno ću stvarno ugledati nekakve vanzemaljske prikaze loših namjera, ali to ne znači da su one stvarnost.

E sad, što se tiče snova, svijest u snovima je "isključena" i ogromne snage podsvijesti su puštene na slobodu... Na astralnom nivou ovi sadržaji podsvijesti djeluju na astralnu supstancu i stvara se njihova manifestacija, to jest san. Budući da san doživljavamo (iako ga nismo svjesni), nakon buđenja nam ostaju sjećanja, koja su uglavnom zbrkana zbog same prirode astralnog svijeta.

Dakle, kad neko doživi lucidni san, on ne vidi realnost astralnog nivoa (koja itekako postoji, ali je potrebno ogromno iskustvo da bi se sagledala) - on vidi manifestaciju svoje podsvijesti... Meni se dešavalo da imam lucidni san tj da sam svjestan da sanjam i odjednom se čitav san rasprsne ili raspline kao mjehur od sapunice, a potpuno drugačiji svijet se razotkrije.

Zanimljiv podatak sam našao u jednoj knjizi, a to je da su neki ljudi itekako svjesni na astralnom nivou (u toku spavanja), čak da tamo obavljaju bitne aktivnosti, ali se prilikom povratka na fizički nivo sjećanja gube i zamute, i ostane samo sjećanje na "san".

EDIT: Šta bi? Nestade topik! :twisted: :twisted: :twisted:

http://www.inner-sunrise.co.nr

Zadnja izmjena: Sneni; pet feb 23, 2007 12:52 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet feb 23, 2007 12:52 am 
Član foruma

blue_jay je napisao/la:
E da i jos me zanima da li se dve osobe mogu dogovoriti da se sretnu u astralnom svetu pa da ga zajedno istrazuju? Ili npr moj muz se probudi u snu. moze li on tamo naci mene i probuditi me?

U lucidnom snu - teško, upravo zato što je san "lična stvar". Pretpostavljam da bi neki adept visoke Magije mogao "upasti" u nečiji san, iako nisam čitao ništa o tome... pretpostavljam i da bi astralni entiteti mogli da urade nešto slično, ali samo pretpostavljam :D
I ja sam dugo razmišljao o ideji da li bi me neko mogao nekako "probuditi" u astralu, stvarno ne znam da li je to moguće... vjerovatno jeste na neki način.

Inače, čitao sam o iskustvima adepta koji su se sastajali u astralu i zajedno istaživali - naravno niko nikog nije "budio" nego bi se dogovorili da u isto vrijeme izvrše astralnu projekciju i nađu se na ugovorenom mjestu - tako nekako. :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet feb 23, 2007 1:00 am 
Član foruma

Još nešto, samo prijedlog...

Možda bi ipak trebala ostati posebna tema za lucidne snove (kako je i bilo), jer je problematika takva da se razlikuje od snova u užem smislu a takođe i od vantjelesnih iskustava.

Nek moderator razmotri prijedlog, pa obriše ovu poruku ako je potrebno.
:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet feb 23, 2007 4:08 am 
Član foruma

Prije 18 godina sanjala sam san, sacam ga se kao danas:
Imam kao 5-6 godina, vracam se iz prodavnice.
Pored moje zgrade prolazi kanalic za odvod kisnice. Igram se tako sto stajem levom nogom na desnu ivicu a desnom na levu ivicu kanalica.

Prvo je suvo ali nastavljam i kad u kanalicu ima malo vode, pocinje da mi kvasi cipele ali cela je ulica preda mnom bara, pa je svejedno a ja vodu volim pa nastavljam sa igrom i hodam pipajuci nogama kanal.

Voda doseza visinu kolena, dok stignem do ivice zgrade vec je visine kukova a ja iz nekog razloga odlucujem da nastavim kanalicem mada je voda vec mutna ali je topla.

Krajolik se menja, umesto zgrada koje bih trebala da vidim, ja sam u toploj sirokoj reci niskih obala, nebo je tmurno voda i dalje raste vec mi je do prsa. Nisam dete. U rukama od nekud drzim kocku cokolade na alumnijskoj foliji i malu zivotinjicu(kao misic ili hrcak) iz nekog razloga mi je uzasno vazno da ih drzim na suvom.

Obale su sve vise, voda sve dublja i brza. Hodam na prstima da bi mi nos bio van vode , lako bih zaplivala da su mi slobodne ruke.
Voda prelazi preko glave, hodam po dnu, ruke su ispruzene izned povrsine, odbijam se povremeno nogama da udahnem vazduh. Gusim se,kasljem vodu, pustam kocku cokolade( valjda nece potonuti od staniola) odbijam se nogama od dna i udahnem vazduh.
Misic je otisao sa mnom pod vodu. Plivam, zivotinjica mi stoji na glavi u zadnjem momentu grabim kocku cokolade,preda mnom je vodopad.

Pritisak vode me gura preko ivice;To je nekakav zid.Svom snagom se odupirem kolenima i laktovima mada sam sva izubijana i izgrebana one dve stvari cuvam od vode.
Vucem se u desno duz tog zidica, pod pritiskom bujice koja pada preko njega.
Zid prestaje a pritisak me gurne ka visokom zidu ispred mene. Ja sam na odmoristu,voda je visine kolena,nogama je klizavo.
Onaj vodopad pada na stepenice koje vode dole prema plazi ali nije silovit, voda zapravo curi u mlazevima dok ja pazljivo silazim niz stepenice pokrivene morskom travom. U rukama drzim sincica i cerkicu umesto onih predmeta.

Voda i dalje curi sa moje leve strane ali je bistra, ja se drzim vise udesno i jedva sidjem do sledeceg odmorista.Tu je jako klizavo od trave ali vode vise nema.
Udesno od mene je plaza i sa olaksanjem stajem na vreo pesak.
Spustam decu i zauzimamo mesto uz obliznji suncobran.
Da sin nije nemiran i stalno odlazi pod tudji suncobran da caska sa nekim, bilo bi savrseno.
Zovem ga, da ne smeta ljudima, vraca se ali ubrzo to ponavlja, nakon par puta odustajem, nevoljko ga pustam da radi sta zeli ali ne mogu da se opustim jer moram da ga drzim na oku.
Okupala bih se u moru (meni nikad dosta vode :lol: ) ali oklevam, da bih ostala uz decu.

Verovali ili ne:

THE STORY OF MY LIFE

Primite mnogo pozdrava sa plaze od su :wink:
-------------------------------------------------------------------------------------

Da znam kako postavila bih i razglednicu, pre ce biti da sam podkraj stepenica ili na zadnjem odmoristu. :wink:

Ovo definitivno nije bio obican san,
Razmisljala sam zasto mi je bilo toliko vazno to kretanje u levo ili desno.
Obicno vezujemo desno za dobro a levo uz lose. Palo mi je na pamet da je san ustvari iskrivljena slika, ako obrnem kao sto ogledalo okrece sliku- sve dobija vise smisla.
Sve aktivne radnje, znaci odluka da nastavim pravo itd. su u stvari izbalansirano a kretanje u desno je OPS delovanje. Okretanje u levo i silazak niza tepenice uz desnu stranu stepenista, dobija smisao OPD uz dosta OPS delovanja. Po silasku sa stepenista, kad se okrenem udesno drzim se leve strane.
Ne samo da se u tom momentu, meni iza ledja nalazi put pokriven vodom kojim sam dosla, vec sam i na istoj visini na kojoj bih bila da put nije pokriven onom bujicom.
Tako zaista sve leze na svoje mesto.

Zaista se poklapa sa svesnim akcijama koje sam preduzimala i velikim odlukama u svom zivotu.

Nista meni ne pomaze sto u tu sliku mogu da uklopim sve sto mi se u medjuvremenu dogodilo, da bar znam jesam li usla u more , e to bi vec bilo nesto...

Zadnja izmjena: su; sub feb 24, 2007 8:00 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet feb 23, 2007 12:22 pm 
Početnik

Èesto doživljavam lucidne snove, gotovo po 2-3 puta meseèno. Uvek se posle takvih snova oseæam pun životne snage i potpuno odmoran. Kada osetim da mi život postaje muèan ili kada imam neke nerazjašnjene konflikte jednostavno pred spavanje autosugestijom naredim sebi da se probudim u snovima, to je moj naèin regenerisanja energije. Najbolje u ovim snovima je to što iz svakog iskustva izvlaèite nešto novo. Da bi lucidni snovi trajali duže potrebno je održati ravnotežu izmeðu budnog stanja i sanjalaèkog stanja, zato što u takvom stanju možete da osetite i svoje telo kako leži na krevetu i èujete zvuke iz okoline i okolinu iz sna i svoje telo u snu, jednostavno ako želite da se probudite koncentrišete se na sebe u krevetu, a ako želite da se nastavi koncetrižete se na okolinu iz sna, ali pritom koncentracija ne sme biti prevelika zato što dolazi do buðenja u stvarnosti, ali ni pemala jer gubite svest u snu i nastavljaju se nepovezani snovi. Taèno je da se može iz lucidnog sna postiæi paralelna realnost. Iskustva iz sna su prosto oèaravajuæa, samo je potrebno da imate volju da se probudite u snu, i èarobna vrata lucidnih snova se otvaraju.

Evo par mojih iskustava iz lucidnih snova koja imam zapisanih:

2007-01-19

1. san

Jutros sam sanjao da sam u sportskoj hali i da posmatram neke boje na ormariæu i da ne mogu da ih razaznam, zatim sam otišao do jednih vrata koja su bila zakljuèana, ja sam pokušao da ih otvorim i u tom trenutku sam saznao da sanjam, razvaljivo sam vrata mislivši:'' Ja sam gospodar svojih snova!'' . Razvalio sam vrata i našao se u hodniku moje zgrade, jurio sam po hodniku i uleteo na prva vrata, kada sam uleteo neki èovek je ležao na krevetu, ja sam izašao uleteo na druga vrata i ugledao stan svojih bake i deke. Izašao sam iz zgrade trudeæi se da ne mislim na svoje spavajuæe ''Ja'' da se ne bih kojim sluèajem probudio, išao sam ulicom i želeo sam da pogledam u nebo da bih video da li je raspored zvezda isti kao u stvarnosti, meðutim kad god bih podigao glavu oseæao sam da bih se probudio ako bih gledao duže. Meðutim i u ovom snu mi se desilo da mi se lucidan san u nekim trenucima preklopi u obièan san, pogledao sam u nebo i video amerièki helihopter kako ruši nešto u vazduhu, meðutim kada sam se približio, helihopter se pretvorio u neku vrstu leteæeg automobila marke reno 4, i iz automobila ja izašla neka vrsta robota i poèeo je gaðati na obližnu kuæu, (ove nebuloze su proizvod toga što sam poèeo sanjati umesto da kontlolišem san) zatim sam ušao u tu kuæu i osetio sam snažnu sexualnu želju ušao u kupatilo kuæe i video lepu golu devojku, ona me je pogledala, a ja sam je pitao:'' da li si OK''? Ona je odgovorila u stilu:'' super '' sa nekom èudnom hladnokrvnošæu. Zatim sam izašao iz te kuæe, meðutim rekao sam:''Hej, ovo je san, a ono je lepa cica'', vratio sam se u tu kuæu i uleteo u ljubavni zagrljaj toj cici, meðutim posle malo vremena sam se probudio.

2. san

Iznerviran zato što sam se probudio svojom voljom sam želeo ponovo upasti u lucidan san i u tome upeo, ali ovaj put nije bio tako lep kao prvi, ni približno. Kako me je uhvatio san, video sam školski dnevnik na stolu a ja sam lebdeo iznad. Odmah sam bio svestan toga da sanjam i polako pokušao da se spustim kroz sto. Meðutim došlo je do toga da sam se spustio na dnevnik i èuo razne glasove u uèionici, zatim svoje kretanje nisam mogao da kontrolišem lebdeo sam i prepoznao svoju uèiteljicu (OŠ 1-4 razred) meðutim bila je nekako zla, osetio sam neko zlo kao da sam u košmaru, pokušao sam da izletim iz tog prostora ali nisam uspeo onda sam je pogledao u lice, sve moguæe emocije su joj prelazile preko lica, to je bilo jezivo, i pomislio sam: '' Jaèi sam od tebe'' , zatim sam poèeo da je kontrolišem, naredio sam joj svojom voljom da kaže nešto u stilu ''izvini'' zatim je ona rekla to ali nije se èuo zvuk, zatim sam se lažno probudio (probudio sam se u astralu, a da toga nisam bio svestan) , ustao, otišao do dnevne sobe, bio sam smeten, video sam svakojaka svetla i pokušavši da upalim svetlo nisam uspeo, nije mi bilo jasno zašto, pomislio sam '' Da li sanjam? '' , bio sam siguran da ne sanjam, vratio sam se u sobu pa sam izgubio lucidnost i kada sam se probudio u materijalnom svetu, shvatio sam da sam se pre toga probudio u astralu a da toga nisam bio svestan, taènije predpostavljam da je to bila AP...

Nisam siguran kako sam ušao u lucidan san, da li je kroz san, ili kada sam se ujutru probudio pa sam upao direktno u lucidnost. Bilo kako bilo, sanjao sam i postao lucidan. Pomislio sam šta prvo da uèinim, meðutim ništa mi nije padalo na pamet (kada sam budan hiljadu stvari o tome šta bih radio u lucidnim snovima mi padne na pamet), kada sam pokušao da se prisetim šta bih trebao da radim, jednostavno nisam mogao da doprem do moje memorije. Prvo mi je palo na pamet da izaðem ispred svoje zgrade. Video sam neka vrata ispred sebe, zamislio sam da kada proðem kroz ta vrata izaæiæu ispred svoje zgrade, tako je i bilo. Video sam neke travèice u što su izrasle u pukotinama u betonu, poèupao sam travu i bez razmišljanja strpao u usta (zanimalo ne je da li može da se oseæa ukus), osetio sam ukus naravno, zatim sam pogledao u daljinu, video nekog èoveka, poleteo do njega ogromnom brzinom, u letu sam shvatio da ne moram da letim veæ sam se direktno teleportovao ispred njega. Prepoznao sam svoga poznanika, meðutim bio je nekako zbunjen i izgubljen, zatim sam izgubio lucidnost, ne seæam se da li sam nastavio da sanjam ili sam se probudio.

Ne èudite se ovakvoj apstrakciji svesti u lucidnim snovima, zato što je to u stvari ''promenjeno stanje svesti'' i mnoge stvari koje su mi delovale logiène u lucidnim snovima u stvarnosti nisam uspevao da povežem.

Zadnja izmjena: Mpek; sri feb 28, 2007 11:51 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet feb 23, 2007 12:55 pm 
Član foruma

Mpek je napisao/la:
zatim sam se lažno probudio (probudio sam se u astralu, a da toga nisam bio svestan) , ustao, otišao do dnevne sobe, bio sam smeten, video sam svakojaka svetla i pokušavši da upalim svetlo nisam uspeo, nije mi bilo jasno zašto, pomislio sam '' Da li sanjam? '' , bio sam siguran da ne sanjam, vratio sam se u sobu pa sam izgubio lucidnost i kada sam se probudio u materijalnom svetu, shvatio sam da sam se pre toga probudio u astralu a da toga nisam bio svestan, tačnije predpostavljam da je to bila AP...

Hehehe klasika :twisted:
Ako vam se desi da hodate po kući i pokušavate da upalite svjetla, a ni jedno ne radi (ko da su sve sijalice pocrkale) možete biti sigurni da ste u astralu.
Mislim da se u tim slučajevima radi o nekom od najnižih podnivoa astralnog svijeta (ja taj dio zovem "sivi svijet" jer ga doživljavam u sivim bojama, sa malo svjetlosti, uvijek je nekako "gust" i prožet negativnim emocijama).

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet feb 23, 2007 5:42 pm 
Član foruma

Tačno tako :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 25, 2007 6:24 pm 
Član foruma

Mpek je napisao/la:
predpostavljam da je to bila AP...

Sneni je napisao/la:
Ako vam se desi da hodate po kući i pokušavate da upalite svjetla, a ni jedno ne radi (ko da su sve sijalice pocrkale) možete biti sigurni da ste u astralu.
Mislim da se u tim slučajevima radi o nekom od najnižih podnivoa astralnog svijeta (ja taj dio zovem "sivi svijet" jer ga doživljavam u sivim bojama, sa malo svjetlosti, uvijek je nekako "gust" i prožet negativnim emocijama).

Može bit astral, može bit sivi svijet, može bit AP... rekla bih da svi mi različito zovemo istu "stvar".

Ja to zovem EP - eterična projekcija. U određenom trenutku "sanjanja" postanemo dovoljno lucidni, i ne budimo se u astralu, već u tom tzv. eteričnom tijelu. Svjetlosti je uvijek malo, nekad ne možeš govoriti, a gotovo uvijek je prisutna doza straha ili paranoje. Odavde ipak imaš dva izbora ili pokušati AP (navela sam jedno svoje iskustvo u topiku Vantjelesna iskustva i AP) ili jednostavno zaspati i nastaviti sanjati i na kraju se probudit u fizičkom tijelu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 25, 2007 6:31 pm 
Član foruma

Vidiš, i meni je padalo na pamet da bi to mogla da bude eterična projekcija. Ili je to ili je najniži "podnivo" astrala... Mislim da je Dion Fortune pisala nešto o eteričnoj projekciji (ali nisam čitao knjigu, samo sam je prelistao :| )

Citat:
Odavde ipak imaš dva izbora ili pokušati AP (navela sam jedno svoje iskustvo u topiku Vantjelesna iskustva i AP) ili jednostavno zaspati i nastaviti sanjati i na kraju se probudit u fizičkom tijelu.

Postoji i treća mogućnost, uložiti napor da se pokrene fizičko tijelo, što će rezultirati fizičkim buđenjem.

"Sivi svijet" je čisto moj termin - ja sam ga izmislio, sviđa mi se pa ga koristim 8)

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 25, 2007 10:28 pm 
Početnik

Lucidni snovi, astralna projekcija, eterièna projekcija, vantelesna iskustva - protivreènosti na sve strane, za jedne su lucidni snovi automatski i vantelesna iskustva i projekcije, za druge je astralna projekcija odvojena od ostalih pojmova, i da stvar bude još komplikovanija, astral se deli na nivoje i podnivoje... Ovakve protivreènosti ne dovode do rešenja, veæ samo do konfuzije... Zato ja ne pravim podele, to su jednostavno iskustva promenjene svesti, a takva isustva ne možemo etiketirati upravo zbog svoje abstrakcije. Prema ovakvim fenomenima nauka je nemoæna, njen teren je materijalan svet, jedini naèin da se pravilno priðe ovakvim iskustvima jeste pravilno gledanje bez filtera na ovakva iskustva, a ti filteri su predrasude. Veliki paradoks je taj što u ovakvim iskustvima vidimo ono što oèekujemo da vidimo. Najbolji primer ovoga je autor dela ''Journals out of body'' ne mogu mu se setiti imena, uglavnom pisao je o tome da kada je proèitao negde o postojanju srebrne niti koja povezuje dušu i telo, u OOBEs (out of body experiences) automatski je video tu srebrnu nit (pre nego što je proèitao da postoji nije postojala u njegovim iskustvima), bilo mu je poznato (po tim prièama) da kada je srebrna nit pokidana nastaje trenutna smrt, naravno u to nije verovao pokidao je nit i normalno ostao živ, zato što je verovao da neæe umreti, zato treba priæi ovom fenomenu potpuno bez predrasuda, naravno potrebno je imati nekih osnova o tome, predrasude su blokade, zamazuju vid, kao i u svakodnevnom životu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 25, 2007 11:02 pm 
Član foruma

- Malo da se i ja ubacim. :mrgreen: -
Citat:
bilo mu je poznato (po tim pričama) da kada je srebrna nit pokidana nastaje trenutna smrt, naravno u to nije verovao pokidao je nit i normalno ostao živ, zato što je verovao da neće umreti, zato treba prići ovom fenomenu potpuno bez predrasuda, naravno potrebno je imati nekih osnova o tome, predrasude su blokade, zamazuju vid, kao i u svakodnevnom životu.

- Osim osnovnih barijera koje svi manje više poznajemo a to su : materija ( i/ili nedostatak iste ) , energija ( i/ili nedostatak iste ) , prostor ( i/ili nedostatak iste ) , vrijeme ( i/ili nedostatak iste ) ; postoji i peta na koju vjerujem večina ljudi i ne obrača pažnju niti je svijesna da postoji a kamo li da je to barijera.

- 5 barijera je : ideja ( i/ili nedostatak iste )

- Ova 5 barijera je i te kako prisutna u 3. denzitetu ( možda ne idete za tim ali možete slobodno razmišljati o ovome pa ako vam ništa ne dođe u glavu onda imate barijeru koja je ustvari nedostatak te iste - hebiga nemate ideju i to je to :mrgreen: ) no u 4. denzitetu ( energetski univerzum i energetsko stanje postojanja ) gdje vladaju energetski zakoni koji su puno fleksibilniji od ovih fizičkih ( kruta materija ) ova 5 barijera je puno izraženija u smislu razmaka između zamisli i realizacije.

- To je s jedne strane a s druge strane mislim da imamo problemčić kontrole svijesti ( i/ili nepotpunost i necijelovitost same svijesti ) pa uglavnom i taj energetski nivo postojanja i nije baš uvijek osobna stvar , nego više isto jedan zajednički svemir kao šta je i ovaj naš kruti materijalni svemir.

- Postoji mala mogučnost :mrgreen: da je 4.denzitet samo "međuprostor" između ovog materijalnog svemira i našeg osobnog svemira u kojem smo mi sami zaista i jedini izvor svih postoječih kreacija.

- Eto malčice sam se ubacia samo da se vidi da nije sve crno i bijelo nego da je stvar za sada ipak još uvijek siva odnosno negdje između.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 25, 2007 11:39 pm 
Član foruma

Mpek je napisao/la:
to su jednostavno iskustva promenjene svesti

Sve, ali baš sve su "iskustva mijenjanja svijesti". Isto tako je i budno stanje tek jedno od mijena svijesti. Kako ono reče Ujević: "... samo mijena vječna jest..."

Ponekad se pitam nije li upravo ovo "svakodnevno tzv. budno stanje svijesti" najpromjenjenije od svih.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 26, 2007 8:11 am 
Član foruma

Citat:
astral se deli na nivoje i podnivoje

- Ne znam kako izgleda astral ( ili energetski svemir ) ali pošto zauzima isti prostor kao i ovaj naš materijalni onda mu "astral" dođe kao produžena energetska ruka. Vjerovatno i ima ( a ima ) stvarne nivoe i podnivoe. -

- Međutim nije to toliko upitno koliko je možda bitno shvatiti jednu drugu stvar. Zamislimo pesimistu i optimistu te njihove poglede na svijet koji ih okružuje. Namjerno sam uzeo ova dva primjera jer su totalne suprotnosti pa da nam je uočljivije shvatit poantu. Sad zaboravimo malo astral i pogledajmo kakav je njihov pogled na svijet u ovom materijalnom svijetu. Jedan ima "crne" misli ( tzv crnjaci :mrgreen: ) a drugi ima happy mind tj pozitiva ljuta. I bio pesimista u materijalnom ili energetskom ( astralu ) svijetu njegov pogled na svijet je uvijek crn. I točka. A optimisti je sve "osječam se hay".
Sad kad uzmete da se u astralu "želje" #-o ispunjavaju jako brzo pa čak i materijaliziraju ( odnosno postaju nama stvarne ) onda vidimo da tu postoji jedna puno žešča podijela. Ovo isto imamo i u materijalnom svijetu ali ne idemo za time jer je vremenski raspon između uzroka ( naših misli ) i realizacije ( dogođenog ) duži a ponekad ga se i ne uspije niti realizirati u jednom životu ( pa nam zato trebaju dva :mrgreen: ).

- Stoga pazite šta čete zaželjeti. -

P.S - MOGLO BI VAM SE I ISPUNITI.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 26, 2007 1:00 pm 
Član foruma

Mpek je napisao/la:
Najbolji primer ovoga je autor dela ''Journals out of body'' ne mogu mu se setiti imena, uglavnom pisao je o tome da kada je pročitao negde o postojanju srebrne niti koja povezuje dušu i telo, u OOBEs (out of body experiences) automatski je video tu srebrnu nit (pre nego što je pročitao da postoji nije postojala u njegovim iskustvima), bilo mu je poznato (po tim pričama) da kada je srebrna nit pokidana nastaje trenutna smrt, naravno u to nije verovao pokidao je nit i normalno ostao živ, zato što je verovao da neće umreti, zato treba prići ovom fenomenu potpuno bez predrasuda, naravno potrebno je imati nekih osnova o tome, predrasude su blokade, zamazuju vid, kao i u svakodnevnom životu.

Zanimljivo, iako su moja iskustva na astralu bila spontana i uglavnom nekontrolisana, imao sam nekoliko slučajeva u kojima sam mogao vladati situacijom. Jednom takvom prilikom sam se sjetio da pogledam u solarni pleksus, očekujući da ću ugledati srebrno uže, a umjesto njega sam vidio nekakvu prostornu svjetlosnu strukturu. Naravno, daleko od toga da su moja "astralna čula" izoštrena dovoljno da bih smatrao da je to što sam vidio "objektivna stvarnost".
Moguće i da je taj čovjek koji je "pokidao srebrnu nit i ostao živ" ustvari pokidao projekciju svoje misli, a da "pravu" srebrnu nit nije ni vidio...

Ozbiljniji istraživači astrala uvijek naglašavaju da je istraživanju ovog potrebno prići bez predrasuda, bez ikakvih očekivanja i sa potpuno otvorenim umom (a koliko je to teško moguće je zaključiti ako znamo da se bukvalno svaka naša misao - tako i očekivanje - realizuje u atralu). Isto tako, upravo ozbiljni istraživači pominju srebrnu nit... tako da je ipak moguće da stvarno postoji (i navodno se ne može prekinuti silom jer je beskonačno elastična)...

PS rekoh ja da je trebala ostati posebna tema o lucidnim snovima :roll: :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 02, 2007 1:21 am 
Član foruma

Citat:
Dobar tekst. Ohrabrujuci za mene jer bezuspesno pokusavam vec neko vreme .
Nego u tekstu se kaze kako svi mi idemo u atralni svet dok spavamo (razlika je da se neki bude u snu a neki ne) i pri povratku zaboravimo sve to i vracamo se u telo. Mene zanima ako sve zaboravimo sta onda predstavljaju snovi? Da li su to samo fragmentu naseg atralnog putovanja ili to mozak sam nesto "izmucka" nevezano za stvarna desavanja u astralnom svetu te noci?

A … zato JA #-o … nikako da zaspem !!!

http://www.grombol.com/pregled1.asp?kat=lucidni%20snovi

:mrgreen: :D :wink:

Vrh

Naslov: zaboravljanje snova
PostPostano: čet mar 15, 2007 11:35 pm 
Početnik

evo mene opet sa snovima..nakon sinocnje paranormalne nocne more i cijelodnevnog danasnjeg razmisljanja o istom, shvatila sam da se nisam mogla sjetiti zadnjih dvaju snova. inace ih pamtim i vecinu zapisem ali ovi su mi se nekako provukli. i moje pitanje glasi, zasto zaboravljamo snove? sto se to desi da ih zaboravimo? ako se mozemo sjetiti osjecaja koje je netko davno u nama izazvao ili starog filma kojeg smo pogledali prije mnogo godina, zasto se ne mozemo snova sjetiti? i zasto dok prepricavamo snove sa svakim novim gubimo detalje? sigurno ste primjetili da san izgleda drugacije kad ga pricate odmah nakon sto ste se probudili i kad ga nekome ispricate navecer.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 16, 2007 12:12 am 
Član foruma

zato je najbolje drzati papir i olovku pored kreveta i sve zapisati cim se probudis

kazu da se ovako vjezba pamcenje snova

http://knightofthestorms.blogspot.com/

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 16, 2007 3:01 pm 
Početnik

da, znam to. ali ZASTO zaboravljamo snove? zasto ih ne pamtimo jednako kao davne uspomene?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 16, 2007 6:56 pm 
Član foruma

Ja ih stalno zaboravljam a u zadnje vrijeme rijetko i sanjam, ili odmah zaboravim cim se probudim... :?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 68  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.