Sada je: sub maj 10, 2025 2:01 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 403 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 21  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sub feb 10, 2007 6:57 pm 
Član foruma

Grizli ovo nije pena o kojoj ti pričaš. ova pena sadrži potencijal u sebi. Da je tako kako ti kažeš nastala bi odmah po uključenju.
Potrebno je potrefiti parametre ćelije i nakon prelaska svih faza STAGE-ova pojavi se pena. To je krajnji proizvod i siguran znak da je orgon akumuliran
Jednostavno elektrolizom se menja molekularna struktura vode.

Priliko elektrolize primetićeš da kad prelazi iz jednog u drugi STAGE-a da se struja čudno ponaša, naime raste i pada, a ista voda je u pitanju. Zanimljivo je da pena nastaje kad struja pada.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 10, 2007 7:00 pm 
Član foruma

mdubaic je napisao/la:
Grizli ovo nije pena o kojoj ti pričaš. ova pena sadrži potencijal u sebi. Da je tako kako ti kažeš nastala bi odmah po uključenju.
Potrebno je potrefiti parametre ćelije i nakon prelaska svih faza STAGE-ova pojavi se pena. To je krajnji proizvod i siguran znak da je orgon akumuliran
Jednostavno elektrolizom se menja molekularna struktura vode.

Priliko elektrolize primetićeš da kad prelazi iz jednog u drugi STAGE-a da se struja čudno ponaša, naime raste i pada, a ista voda je u pitanju. Zanimljivo je da pena nastaje kad struja pada.

Hvala na detaljnim objasnjenjima

ali si izostavio navaznije pitanje: koliki si promjeri cijevi !! u milimetrima
(cini mi se da si mozda na to vec prije odgovorio ali da sad ponovo ne citam svih 6 strana ovog topica, molim te odgovori)

jos nesto: kada ukljucis struju na celiju koliko brzo ta pjena izlazi van: zanima me da li bi se joe celija posto daje mnogo pjese a koristi malo struje mogla koristiti kao izvor tj nacin elektrolize vode: ako pretpostavimo da je pjena ispunjena vodikom:

Dakle da li si ikad probao zatvoriti pokoopac priljuciti celiju na 12V a cijev iz celije staviti u vodu i po kolicina mjehura kojih izlaze iz vode odrediti bar "na oko" ili pomocu punjenja boce ispunjene vodom koliko je sekundi potrebo da se napuni boca od jedne litre plinom

Mozes li to ucinit?!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 10, 2007 7:16 pm 
Član foruma

JA sam se koristio cevima 1,2,3,4 inča i dužine 8 inča, nije ta razmera baš precizna, možeš koristiti i drugačiju razmeru. To je vrlo proizvoljan projekat.

Pošto je vodonik nuzproizvod koji nije potreban za analizu, nisam ga pokušao skladištiti.

Kad stavim poklopac pena dođe do poklopca i izgubi potencijal i ponovo se pretvori u vodu.

Za onu količinu pene što si video na slikama je potrebno oko 5 min.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 10, 2007 7:48 pm 
Član foruma

mdubaic je napisao/la:
JA sam se koristio cevima 1,2,3,4 inča i dužine 8 inča, nije ta razmera baš precizna, možeš koristiti i drugačiju razmeru. To je vrlo proizvoljan projekat.

Pošto je vodonik nuzproizvod koji nije potreban za analizu, nisam ga pokušao skladištiti.

Kad stavim poklopac pena dođe do poklopca i izgubi potencijal i ponovo se pretvori u vodu.

Za onu količinu pene što si video na slikama je potrebno oko 5 min.

pa da pjena nestaje ali da li sta izlazi korz cijev: tj ako je pokusat sprovesti kroz vodu valjda bi vidio kolicinu "plina" kroz mjehure..

no ok..

KAKO I GDJE NABAVIT CIJEVI u 1,2,3,4 INCHA !!!!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 10, 2007 8:06 pm 
Početnik

Grizli za tebe

Ne vidiš var jer je nakon varenja obrađen grubim brusom, pa finijim i na kraju vodobrusnim papirome

Zadnja izmjena: Max 31; sub feb 10, 2007 9:12 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 10, 2007 8:16 pm 
Početnik

mdubaic je napisao/la:
Makso, to mene podseća na bajanje - okultizam, to o čemu pišu kvazi naučnici.
Stalno govorim, puno je bajki, a realnsot je drugačija.

To električno pražnjenje ništa ne znači. Rezultat dvonedeljnog rada ćelije sam prikazao na fotografijama.

Ponovo pročitajte moje tekstove koje sam objavio.

mdubaic

Kao što voda pamti, amislim da si se uvjerio u to pregledavajući kristale smrznute vode u različitim uvjetima ja mislim da i bilo koji metal pamti(ali ne pitaj što jer ne znam ni sam objasniti što bi trebao pamtiti).

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 10, 2007 9:09 pm 
Početnik

Evo nekoliko sličica moje samogradnje.

http://img522.imageshack.us/img522/1271/img0255fy2.jpg

http://img266.imageshack.us/img266/1653/img0254nl2.jpg

http://img127.imageshack.us/img127/1025/img0261td6.jpg

http://img127.imageshack.us/img127/179/img0262fn4.jpg

http://img66.imageshack.us/img66/368/img0264mu8.jpg

http://img112.imageshack.us/img112/3638/img0266pe9.jpg

http://img66.imageshack.us/img66/6461/img02601vv3.jpg

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 10, 2007 9:22 pm 
Član foruma

Sa kojim naponom i strujom radiš, vidim da koristiš autotrafo. Pretpostavljam da si u STAGE1, što je znak da si na dobrom putu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 10, 2007 10:06 pm 
Početnik

mdubaic je napisao/la:
Sa kojim naponom i strujom radiš, vidim da koristiš autotrafo. Pretpostavljam da si u STAGE1, što je znak da si na dobrom putu.

Ako je pitanje bilo za mene kontroliram struju elektrolize od oko 500 mA promjenom napona a napon me ne interesira jer iza stage3 kod korištenja u autu potrebno je jako mala struja za održavanje orgona.
Pokušavam sa što manjom strujom elektrolize doći do stage3.

Možda griješim ali ja sam krenuo tim pravcem. Da svi idemo istim pravcem ne bi napredovali. Moje, tvoje i iskustvo ostalih, jednog dana ćemo se svi voziti na Joe Cell.

Ako si gledao sve slike ona pjena u plastičnoj boci je produkt 5V 80mA
Za otprilike 5-7min

Koristim nestabilizirani napon odmah iza greca a sa onim trafom(ne znam mu naziv) mijenjam izmjenični napon 220V. Bez napona nema ni struje.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 10, 2007 10:21 pm 
Član foruma

Pitanja za M.Dubajića i Max31

1. Da li ste testirali čelik na magnetizam, pre kupovine a posebno posle sečenja i zavarivanja? Kojim instrumentom? Koliko je bilo magnetizma i da li ste podvrgli čelik nekom toplotnom tretmanu?

2. Da li ste uzimali u obzir priču o alkalnim i kiselim ćelijama, tj. da li ste vodili računa da delovi (izolatori, voda/elektrolit) budu usklađeni po tom principu?

3. Generalno, koliko strogo ste sledili uobičajena uputstva (ako je to "Experimentors' guide...", Alex Schiffer - ili možda drugo?), a koliko ste pravili kompromise, konstrukcijske ili druge? Koje detalje ste naučili "na teži način", bilo zbog improvizacija bilo zato što su uputstva bila nedorečena ili možda pogrešna?

4. Da li ste ijedanput morali rasklopiti i očistiti ćeliju jer se "ispraznila" i početi ispočetka? Čime i kako čistite i polirate ćeliju? Da li ste Stage 3 dostigli (možda samo Dubajić?) samo jedanput ili je bilo više uspešnih pokušaja (sa novom vodom)?

5. Da li ste primetili da ambijent u kom radite ima ikakvog uticaja na proces punjenja ćelije? Da li je neko od vas pravio orgonit, i ako jeste, utiče li na ćeliju?

Zamolio bih vas da nekad, ako nije velik posao, probate eksperiment za kantom prljave vode koji je opisan na 4. stranici ove teme, da znamo da li je to zaista validan test za stage 3

Jel postoji mogućnost da snimite kratak video zapis funkcionisanja vaše ćelije i postavite na internet?

Hvala i pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 10, 2007 10:51 pm 
Početnik

gorchilo je napisao/la:
Pitanja za M.Dubajića i Max31

1. Da li ste testirali čelik na magnetizam, pre kupovine a posebno posle sečenja i zavarivanja? Kojim instrumentom? Koliko je bilo magnetizma i da li ste podvrgli čelik nekom toplotnom tretmanu?

2. Da li ste uzimali u obzir priču o alkalnim i kiselim ćelijama, tj. da li ste vodili računa da delovi (izolatori, voda/elektrolit) budu usklađeni po tom principu?

3. Generalno, koliko strogo ste sledili uobičajena uputstva (ako je to "Experimentors' guide...", Alex Schiffer - ili možda drugo?), a koliko ste pravili kompromise, konstrukcijske ili druge? Koje detalje ste naučili "na teži način", bilo zbog improvizacija bilo zato što su uputstva bila nedorečena ili možda pogrešna?

4. Da li ste ijedanput morali rasklopiti i očistiti ćeliju jer se "ispraznila" i početi ispočetka? Čime i kako čistite i polirate ćeliju? Da li ste Stage 3 dostigli (možda samo Dubajić?) samo jedanput ili je bilo više uspešnih pokušaja (sa novom vodom)?

5. Da li ste primetili da ambijent u kom radite ima ikakvog uticaja na proces punjenja ćelije? Da li je neko od vas pravio orgonit, i ako jeste, utiče li na ćeliju?

Zamolio bih vas da nekad, ako nije velik posao, probate eksperiment za kantom prljave vode koji je opisan na 4. stranici ove teme, da znamo da li je to zaista validan test za stage 3

Jel postoji mogućnost da snimite kratak video zapis funkcionisanja vaše ćelije i postavite na internet?

Hvala i pozdrav

1. Na magnetizam da nakon konačne izrade-ne osjeća se magnetizam

2. Izolatori su mi od teflona, a sa kiselinom sam probao i mislim da to nije pravi put prema cilju(ne da nije moguć, nego da će u konačnici čelija biti pouzdaija bez elektrolita)

3. U mene je čelija kao u Bill Williams-a. uputstva sam nastojao slijediti, ali zbog mog lošeg engleskog jezika i nisam sve izveo u procesu elektrolize kako autori objašnjavaju. Smatram da sam sa strujom od oko pola Ampera dobio bolje rezultate nego 1A

4. Još nisam rasklapao čeliju, ali naglašavam da ljudske ruke u vodi i kratki spojevi s naponom u čeliji definitivno prazne čeliju, iako u mojem slučaju čelija se nije ispraznila prvim dodirom ruke. Primjetio sam da se više ne stvara tako gusta pjena nakon dodira vode s mojim prstima.

5. Ne znam odgovor jer nisam mjenjao mjesto rada. a sada si me podsjetio da u blizini od 1m imam 10-tak gorskih kristala. ne znam da li utječu, to moramo provjeriti.

Nastojat ću nešto i snimiti, ali ne bih sada obećao pa da to ne učinim.
NASTOJAT ĆU

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 11, 2007 12:15 am 
Član foruma

Max 31 je napisao/la:

Kakvo je ono obojenje pjene? Jesi li provjerio da nije došlo do oksidacije čelika? Tj dali se pojavilo zamagljenje sjajne površine metala zbog nagrizanja

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 11, 2007 12:41 am 
Početnik

FORMICA je napisao/la:

Kad su mi varili dno čelije rekli su mi da su oštetili Inox koji sam im ja donio pa su morali staviti drugi. moguće je da su mi stavili Inox lošije kvalitete od 316L. Već se 10 dana spremam da odem to reklamirati i da mi stave 316L. Inače stage 1 i stage2 dati će nečistoće. Nakon filtracije vode u stage-u 2 voda u stage-u 3 bi trebala ostati čista

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 11, 2007 12:43 am 
Član foruma

DA MI JE ZNATI NA CEMU SE BAZIRA NJEGOV IZUM DA MI JE VIDJET SHEMU !!!

http://www.youtube.com/watch?v=UVhXrvCCILw

=D> :mrgreen: :roll:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 11, 2007 1:01 am 
Početnik

grizli je napisao/la:

Grizli

Ovu je adresu već netko bio stavio na forum,ali se ne sjećam tko.

Prolistaj malo

http://www.icubenetwork.com/files/water ... ommercial/

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 11, 2007 1:12 am 
Član foruma

Max 31 je napisao/la:
grizli je napisao/la:

Grizli

Ovu je adresu već netko bio stavio na forum,ali se ne sjećam tko.

Prolistaj malo

http://www.icubenetwork.com/files/water ... ommercial/

da, ja sam to bio stavio :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 11, 2007 8:04 pm 
Član foruma

Prvo, da se izvinim MARK II je konstruisana od plastike- znaci da plastika ipak dolazi u obzir -moja greska.

Prevideli smo jedan zanimljiv detalj: mdubaic pise o neobicnom efektu na cevi gasovoda desetak sekundi po prasku pene na cell.
Gas u cevima se prilikom prolaska kroz cevi vrtlozi i krece spiralno, ne morate se truditi da zamislite kako to izgleda- dovoljno je pogledati fotografiju najjednostavnijeg vodenog org. topa :bastensko crevo povezano na rasprsivac pa providna plasticna uska cev kroz koju se voda spiralno krece prema izlazu.
Isto to spiralno kretanje dogadja se u cevima gasovoda i voda i gas su fluidi. Ako zanemarimo mogucnost da MD nije cuo sustanje od zujanja u usima i da je SVAKI put kad je palio penu doslo do pada pritiska gasa u njegovom naselju usled prikljucivanj nekog velikog potrosaca (sto nije bas verovatno) ostaje da je energija iz sistema visoke entropije ,otisla u okolinu ostavljajuci vodu iz cell kao sistem manje entropije.
Energija bi se rasprsila u prostoru prema sistemima vise entropije... izgleda da se cev gasovoda u ovom slucaju pokazala kao takav sistem i pretvorila u orgonski top!
Eto, nista bez prakse i eksperimentisanja!!! =D>
Znaci jedan odgovor- mdubajic jeste na dobrom putu =D> i gomila pitanja:da li je "top" ispalio prema kuci ili u suprotnom smeru ili oba?
Sta je ispalio orgon ili DOR .
Voda je u prisutnosti orgona pretvorila u penu; kakav bi bio izmenjeni oblik gasa?
Ovo poslednje prakticare ne bi trebalo da zanima ni odvlaci od eksperimentisanja.
Medjutim mozda nije lose da se malo pomeris od cevi pri sledecem paljenju pene.Za svaki slucaj.Mobilni ostaviti dalje prilkom rada- ovo bi mozda trebalo ponavljati na svakoj stranici ovog topika .
.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 11, 2007 11:07 pm 
Član foruma

pa KO je ovo stvaio !!!!

Na HRVATSKOM JEZIKU GOVORE !!!

http://www.youtube.com/watch?v=MmmHFHzkMjo
:mrgreen: =D> :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 11, 2007 11:38 pm 
Početnik

grizli je napisao/la:
pa KO je ovo stvaio !!!!

Na HRVATSKOM JEZIKU GOVORE !!!

http://www.youtube.com/watch?v=MmmHFHzkMjo
:mrgreen: =D> :mrgreen:

Ovi su ti po naglasku negdje oko mene.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 12, 2007 10:45 am 
Član foruma

SU,

jednostavno sam penu stavio u posudu i izneo na terasu, pre toga sam uključio grejanje da bih čuo šištanje gasa u gasomeru, prineo upaljač i pena je pukla. doduše jeste da zuji u ušima, ali sasvim jasno se čuje da je šištanje prestalo na nekoliko sekundi.

Napominjem da sam to radio na oko 2m od gasnog sata koji je oklopljen.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 403 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 21  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.