gorchilo je napisao/la:
Pitanja za M.Dubajića i Max31
1. Da li ste testirali čelik na magnetizam, pre kupovine a posebno posle sečenja i zavarivanja? Kojim instrumentom? Koliko je bilo magnetizma i da li ste podvrgli čelik nekom toplotnom tretmanu?
2. Da li ste uzimali u obzir priču o alkalnim i kiselim ćelijama, tj. da li ste vodili računa da delovi (izolatori, voda/elektrolit) budu usklađeni po tom principu?
3. Generalno, koliko strogo ste sledili uobičajena uputstva (ako je to "Experimentors' guide...", Alex Schiffer - ili možda drugo?), a koliko ste pravili kompromise, konstrukcijske ili druge? Koje detalje ste naučili "na teži način", bilo zbog improvizacija bilo zato što su uputstva bila nedorečena ili možda pogrešna?
4. Da li ste ijedanput morali rasklopiti i očistiti ćeliju jer se "ispraznila" i početi ispočetka? Čime i kako čistite i polirate ćeliju? Da li ste Stage 3 dostigli (možda samo Dubajić?) samo jedanput ili je bilo više uspešnih pokušaja (sa novom vodom)?
5. Da li ste primetili da ambijent u kom radite ima ikakvog uticaja na proces punjenja ćelije? Da li je neko od vas pravio orgonit, i ako jeste, utiče li na ćeliju?
Zamolio bih vas da nekad, ako nije velik posao, probate eksperiment za kantom prljave vode koji je opisan na 4. stranici ove teme, da znamo da li je to zaista validan test za stage 3
Jel postoji mogućnost da snimite kratak video zapis funkcionisanja vaše ćelije i postavite na internet?
Hvala i pozdrav
1. Na magnetizam da nakon konačne izrade-ne osjeća se magnetizam
2. Izolatori su mi od teflona, a sa kiselinom sam probao i mislim da to nije pravi put prema cilju(ne da nije moguć, nego da će u konačnici čelija biti pouzdaija bez elektrolita)
3. U mene je čelija kao u Bill Williams-a. uputstva sam nastojao slijediti, ali zbog mog lošeg engleskog jezika i nisam sve izveo u procesu elektrolize kako autori objašnjavaju. Smatram da sam sa strujom od oko pola Ampera dobio bolje rezultate nego 1A
4. Još nisam rasklapao čeliju, ali naglašavam da ljudske ruke u vodi i kratki spojevi s naponom u čeliji definitivno prazne čeliju, iako u mojem slučaju čelija se nije ispraznila prvim dodirom ruke. Primjetio sam da se više ne stvara tako gusta pjena nakon dodira vode s mojim prstima.
5. Ne znam odgovor jer nisam mjenjao mjesto rada. a sada si me podsjetio da u blizini od 1m imam 10-tak gorskih kristala. ne znam da li utječu, to moramo provjeriti.
Nastojat ću nešto i snimiti, ali ne bih sada obećao pa da to ne učinim.
NASTOJAT ĆU