Sada je: sub maj 10, 2025 1:42 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 403 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 21  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pet feb 09, 2007 10:15 pm 
Član foruma

mdubaic je napisao/la:
Da Grizli to je moja ćelija i ako vidiš ledovka na ispravljaču je upaljena. Pena (gustine kao pena za brijanje) se proizvodi samo kad je uključena ćelija.

Da, pena je zapaljiva i pukne kao "topovski udar" - malo jača petarda.

Primetio sam da mi sat za gas u kući prestane da šišti skoro 10 sek. kad zapalim penu. Ona je puna vodonika - praskavog gasa, a misterija oko prestanka šištanja gasnog postrojenja mi je nepoznata, probao sam sa običnom petardom i ništa se ne dešava.

Sat za gas je oklopljen, a penu sam palio sa oko 2m rastojanja. Nakon praska, pena se vrati u običnu vodu.

ZBOG cega nastaje pjena? tj kako znas da to nije obicna elektroliza a ne orgon?

tj ne moze pjena nastat od ciste vode: ili imas neciste inox cijevi ili?

kolika je struja napajanja
koliki je napon napajanja?
:mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 10, 2007 12:42 am 
Član foruma

Ja se izvinjavam momci sto vam se petljam u majstorisanje ali mozda mala sugestija nije na odmet.
Kad me neka tema zanima citam temu od prvog posta (Grizli savetujem isto) Sova je vec imao neka iskustva sa kosilicom. Nadalje, treba procitati ne samo tu temu vec i slicne teme :besplatna energija,orgonski uredjaji, voda i slicno. Svojstva ove energije su slabo poznata ali se poneke stvari znaju,tek kada budu potpuno poznata biti ce moguce kombinovati ih, zato moras da odlucic da li ces pokusati sa zero-point ,orgon ili neki drugi.

Plastika uopste nije dobra ideja. navikli smo na el. struju pa plastiku smatramo za izolator. Treba voditi racuna o vodi, naime,mora biti izvorska,arterska ili kisnica voda iz cesme ne valja isto i destilovana voda ne samo zato sto ne moze da se elekrolizira (mozda uopste ne zato ) vec zato sto je to mrtva voda. E,sad i izvorska voda posle par sati stajanja u plasticnoj boci postaje "mrtva" i ne moze da prikuplja orgon iz okolnog prostora.
ZAto plastika za kuciste ,bojim se, ne dolazi u obzir,mada bi bilo najjeftinije.
Mozda da se vratite korak unazad?
Joe cell je prva bila konstruisana od staklene cevi od muzilice.Mislim da je staklo odlicno resenje.Unutrasnji metalni delovi moraju biti medjusobno izolovani gumom i nece udarati o staklenu cev pri vibracijama i radu motora. Posto i ovako i onako i spoljni deo joe cell mora biti izolovan nece se razbiti ni spoljnim udarom. Staklene cevi u svim mogucim dimenzijama mozete pronaci medju opremom za laboratorije. Isto tako i stakleni levak koji ima konusni oblik a moze se jednostavno zalepiti;isto kao i rucke sa strane. Ne zaboravi da i samo crevo mora biti izolovano. . Rupu u dnu cevi mozete iseci dijamantom ali najpreciznije ce to uraditi staklar. Crevo bi se tu lako zalepilo. Ja sam hemicar otud ideja.
Inace, Grizli crevo ne mora nigde da se ugura -dovoljno ga je vezati za neki saraf i ucvrstiti tako da je upereno prema klipovima motora.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 10, 2007 1:49 am 
Član foruma

potraga za TAJNIM VALNIM OBLIKOM I FREKVENCIJOM za rezonanciju prilikom elektrolize kada otpor vode misteriozno raste u beskonacnost

Izgleda da je frekvenciju Stanley ondio sa sobom u grob :D

http://waterfuelcell.org/phpBB2/viewtop ... c&&start=0

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 10, 2007 3:18 am 
Početnik

Pozdrav svima!

Posjedujem Joe Cell oko mjesec dana i smatram da sam ostvario stage 3.
Bilo bi mi drago da (ako se slažete) zajedno sa vama dođem do konačnog cilja. Rado ću prenijeti svoja iskustva, a isto tako mislim da će mi i vaša saznanja u vezi čelije biti dobrodošla.

SPREMAN SAM NA VAŠA PITANJA AKO MOGU DATI ODGOVOR .

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 10, 2007 1:07 pm 
Član foruma

Max 31 je napisao/la:
Pozdrav svima!

Posjedujem Joe Cell oko mjesec dana i smatram da sam ostvario stage 3.
Bilo bi mi drago da (ako se slažete) zajedno sa vama dođem do konačnog cilja. Rado ću prenijeti svoja iskustva, a isto tako mislim da će mi i vaša saznanja u vezi čelije biti dobrodošla.

SPREMAN SAM NA VAŠA PITANJA AKO MOGU DATI ODGOVOR .
klasicna pitanja

Dimenzije cijevi

nacrt i plan izrade: pokusaj skicirat: da li si vario gornju i donju plocu kao na nacrtu: stavio sam link na prethodnim postovima

mozes li poslat fotografije

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 10, 2007 1:08 pm 
Član foruma

Organski portal je napisao/la:
Ako nekog zanima zasto, kako nastaje pjena takvih karakteristika preporucam da prouce pojam "neutrinolize" i tematiku skalarnih valova. To je usko povezano sa Teslinim bezicnim prijenosom energije (u kojem je ostavrivao vise od 100% prijenosa).

Tamo ce te sve te navodno nerazjasnjene stvari naci poprilicno objasnjenima.
Ja sam recimo prije par dana vidio stroj koji radi puno vise i efikasnije od joe cell-a a u potpunosti se moze objasniti cistom fizikom. Zapravo mislim da i joe cell radi slicno. Stvar je u potpunosti objasnjiva fizikom (doduse ne bas mainstream fizikom).

ocito fizikom koja je izvan zakona termodinamike...

kakav stroj si vidio?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 10, 2007 1:20 pm 
Član foruma

su je napisao/la:
Ja se izvinjavam momci sto vam se petljam u majstorisanje ali mozda mala sugestija nije na odmet.
Kad me neka tema zanima citam temu od prvog posta (Grizli savetujem isto) Sova je vec imao neka iskustva sa kosilicom. Nadalje, treba procitati ne samo tu temu vec i slicne teme :besplatna energija,orgonski uredjaji, voda i slicno. Svojstva ove energije su slabo poznata ali se poneke stvari znaju,tek kada budu potpuno poznata biti ce moguce kombinovati ih, zato moras da odlucic da li ces pokusati sa zero-point ,orgon ili neki drugi.

Plastika uopste nije dobra ideja. navikli smo na el. struju pa plastiku smatramo za izolator. Treba voditi racuna o vodi, naime,mora biti izvorska,arterska ili kisnica voda iz cesme ne valja isto i destilovana voda ne samo zato sto ne moze da se elekrolizira (mozda uopste ne zato ) vec zato sto je to mrtva voda. E,sad i izvorska voda posle par sati stajanja u plasticnoj boci postaje "mrtva" i ne moze da prikuplja orgon iz okolnog prostora.
ZAto plastika za kuciste ,bojim se, ne dolazi u obzir,mada bi bilo najjeftinije.
Mozda da se vratite korak unazad?
Joe cell je prva bila konstruisana od staklene cevi od muzilice.Mislim da je staklo odlicno resenje.Unutrasnji metalni delovi moraju biti medjusobno izolovani gumom i nece udarati o staklenu cev pri vibracijama i radu motora. Posto i ovako i onako i spoljni deo joe cell mora biti izolovan nece se razbiti ni spoljnim udarom. Staklene cevi u svim mogucim dimenzijama mozete pronaci medju opremom za laboratorije. Isto tako i stakleni levak koji ima konusni oblik a moze se jednostavno zalepiti;isto kao i rucke sa strane. Ne zaboravi da i samo crevo mora biti izolovano. . Rupu u dnu cevi mozete iseci dijamantom ali najpreciznije ce to uraditi staklar. Crevo bi se tu lako zalepilo. Ja sam hemicar otud ideja.
Inace, Grizli crevo ne mora nigde da se ugura -dovoljno ga je vezati za neki saraf i ucvrstiti tako da je upereno prema klipovima motora.

ja sa, ipak nekako vise za inox: staklo je krhko i tesko je naci nekoga da ti busi rupe u staklu

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 10, 2007 2:09 pm 
Početnik

Dobar ti dan Grizli i svima ostalima

Svi djelovi o ćelije su mi od Inoxa 316L. Uspio sam naći vanjski promjer cijevi 25mm, 50.8mm, 76.1mm, 101,7mm i 129mm. Jako je teško, a mislim kod nas i nemoguće naći točne mjere. Za izolatore između cijevi koristim teflon(malo je skup ali je stvarno dobar). Dno čelije i lulu(pipe) na pklopcu čelije sam vario obavezno sa materijalom 316L (1m žice za varenje 2Kn). Na vrhu čelije sam povario flanđu na koju mi leži poklopac koji se zavidaje na nju sa vidama od inoxa. Odvod iz čelije prema motoru mi je od alu cijevi vanjskog promjera 20mm, dužine 1m.
Poliranje svih djelova čelije sam radio sa papirom vrijednosti 360(NE KORISTITI NIKAKVA SREDSTVA ZA POLIRANJE OSIM VODOBRUSNOG PAPIRA). Koristim vodu iz rijeke Žrnovnice pokraj Splita Ph vrijednosti 7.a kod elektrolize ne dodajem nikakve elektrolite(kiseline). Kod prve elektrolize vode u čeliji imao sam na 13V ptrošnju struje od 90mA. Ta potrošnja sruje se povečavala iz dana u dan, tako da nakon otprilike 15 dana ja sam dobio kako kaže "mdubaic" pjenu za brijanje i imam potrošnju struje na 13V 400mA. Mislim da je orgon akumuliran u vodi, jer sada već sa 5V i potrošnji struje od 60mA dobivam gustu pjenu u velikoj količini samo sporije vremenski nego kod 13 V. Slike svoje čelije i nacrta izrade čelije ću staviti kad naučim kako se sve to stavlja.Inače ovo mi je prvi forum koji koristim pa sam još neuk za korištenje.

Možda bi mi bilo lakše odgovorit na konkretna pitanja pa pokušaj tako.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 10, 2007 2:42 pm 
Član foruma

Max 31 je napisao/la:
Dobar ti dan Grizli i svima ostalima

Svi djelovi o ćelije su mi od Inoxa 316L. Uspio sam naći vanjski promjer cijevi 25mm, 50.8mm, 76.1mm, 101,7mm i 129mm. Jako je teško, a mislim kod nas i nemoguće naći točne mjere. Za izolatore između cijevi koristim teflon(malo je skup ali je stvarno dobar). Dno čelije i lulu(pipe) na pklopcu čelije sam vario obavezno sa materijalom 316L (1m žice za varenje 2Kn). Na vrhu čelije sam povario flanđu na koju mi leži poklopac koji se zavidaje na nju sa vidama od inoxa. Odvod iz čelije prema motoru mi je od alu cijevi vanjskog promjera 20mm, dužine 1m.
Poliranje svih djelova čelije sam radio sa papirom vrijednosti 360(NE KORISTITI NIKAKVA SREDSTVA ZA POLIRANJE OSIM VODOBRUSNOG PAPIRA). Koristim vodu iz rijeke Žrnovnice pokraj Splita Ph vrijednosti 7.a kod elektrolize ne dodajem nikakve elektrolite(kiseline). Kod prve elektrolize vode u čeliji imao sam na 13V ptrošnju struje od 90mA. Ta potrošnja sruje se povečavala iz dana u dan, tako da nakon otprilike 15 dana ja sam dobio kako kaže "mdubaic" pjenu za brijanje i imam potrošnju struje na 13V 400mA. Mislim da je orgon akumuliran u vodi, jer sada već sa 5V i potrošnji struje od 60mA dobivam gustu pjenu u velikoj količini samo sporije vremenski nego kod 13 V. Slike svoje čelije i nacrta izrade čelije ću staviti kad naučim kako se sve to stavlja.Inače ovo mi je prvi forum koji koristim pa sam još neuk za korištenje.

Možda bi mi bilo lakše odgovorit na konkretna pitanja pa pokušaj tako.

Ali cemu tocne mjere VAZAN JE OMJER !!!!
1.2.3.4
to je isto kao 25 50 75 100 !!!
sta vi ostali mislite?!
ja mislim da MORA RADIT i u centimetrima!!!

to si vario elektricno ili plinom: ali inox se moze samo argonom varit?!

ali: 15 dana konstantno si drzao na stuji ili?
ali od cega si napravio donji i gornji poklopac za vanjsku cijev: i da li ti je gornji poklopac bas stožast ili nije?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 10, 2007 3:08 pm 
Početnik

Grizli

Ja osobno mislim da su promjeri cijevi bitni jer kako ja shvaćam čeliju, ona je ujedno i nekakva antena koja bi u pravilu trebala rezonirati na frekvenciji orgona. E sad koja je frekvencija u pitanju mislim da se neće još dugo znati. Sve ono što u vezi frekvencije nalazimo na netu mislim da u nagađanja( što ne znači da ja ne griješim). Mislim da je vareno argonom, električno nije 100%, a vareno je u firmi Dalmor iz Splita.
Ne, nije držano stalno pod elektrolizom. Prva 3 dana svaka 24 sata po 5min, a zatim u slijedeća dva 5 do 6 puta bez nekog posebnog vremenskog razmaka.Tada sam zbog posla otputovao na 7 dana.
Kad sam se vratio iz znatiželje, a ne zbog toga što sam mislio da će biti nešto od rezultata, tu istu vodu sam priključio na elektrolizu i ostao iznenađem rezultatom. Ne znam što bih rekao jer po nekim pravilima autora ove čelije voda bi trebala nakon punjenja biti stalno pod nekavim naponom od 1.5V jer orgon nema prepreka pa tako ni za otjecanje i z čelije.

Poklopac mi nije stožac već ravan, a on i dno su od inox ploče 2mm debljine 316L izrezani na tokarskom stroju.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 10, 2007 3:14 pm 
Početnik

A ti 1.5V bi trebalo nadopunjaviti orgon u čeliji upravo koliko i otječe iz nje.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 10, 2007 3:37 pm 
Član foruma

Max 31 je napisao/la:
Grizli

Ja osobno mislim da su promjeri cijevi bitni jer kako ja shvaćam čeliju, ona je ujedno i nekakva antena koja bi u pravilu trebala rezonirati na frekvenciji orgona. E sad koja je frekvencija u pitanju mislim da se neće još dugo znati. Sve ono što u vezi frekvencije nalazimo na netu mislim da u nagađanja( što ne znači da ja ne griješim). Mislim da je vareno argonom, električno nije 100%, a vareno je u firmi Dalmor iz Splita.
Ne, nije držano stalno pod elektrolizom. Prva 3 dana svaka 24 sata po 5min, a zatim u slijedeća dva 5 do 6 puta bez nekog posebnog vremenskog razmaka.Tada sam zbog posla otputovao na 7 dana.
Kad sam se vratio iz znatiželje, a ne zbog toga što sam mislio da će biti nešto od rezultata, tu istu vodu sam priključio na elektrolizu i ostao iznenađem rezultatom. Ne znam što bih rekao jer po nekim pravilima autora ove čelije voda bi trebala nakon punjenja biti stalno pod nekavim naponom od 1.5V jer orgon nema prepreka pa tako ni za otjecanje i z čelije.

Poklopac mi nije stožac već ravan, a on i dno su od inox ploče 2mm debljine 316L izrezani na tokarskom stroju.

BEZVEZE JE TO STO BI BAS INCHI VRIJEDILI A CENTIMETRI NE
tj ne zato sto ja tako mislim: nego znato sto je zasigurno mnogo ljudi napravilo joe celiju u "centimetrima"

Joe naglasava da je vazan OMJER PROMJERA CIJEVI: 1:2:3:4

To mogu biti INCHI !!!
ali isto je
to je isto kao 25:50:75:100 milimetara
uvjeren sam u to da ne moraju biti inchi !!! neznam sta vi drugi mislite: ali za inche moras ici u eneglesku i sl

p.s mozes li poslikati svoju celiju i poslat na velikigrizli@gmail.com

ili uploadat na www.imagesack.com

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 10, 2007 4:08 pm 
Početnik

1 inch=25.4mm

Izaberi, 1 inch ili 25.4mm

U ovisnosti razlike prostora između cijevi dobit ćeš i različitu struju koju ce ti elektroliza vući iz ispravljača ili akumulatora. A sve to triba uskladiti po meni što je najbitnije sa frekvencijom gibanja orgona.Ako predpostavimo da je čelija ujedno i antena za primanje orgona onda ti je valjda jasno da dužinom cijevi, njihovim promjerom i razmakom između cijevi možemo mijenjati rezonancu antene tj.čelije. Mene sve navodi da je čelija držač vode i antena za prijem orgona, a voda akumulator za skladištenje orgona.

Slike ću ti poslati sutra ujutro.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 10, 2007 4:12 pm 
Član foruma

Max 31 je napisao/la:
1 inch=25.4mm

Izaberi, 1 inch ili 25.4mm

U ovisnosti razlike prostora između cijevi dobit ćeš i različitu struju koju ce ti elektroliza vući iz ispravljača ili akumulatora. A sve to triba uskladiti po meni što je najbitnije sa frekvencijom gibanja orgona.Ako predpostavimo da je čelija ujedno i antena za primanje orgona onda ti je valjda jasno da dužinom cijevi, njihovim promjerom i razmakom između cijevi možemo mijenjati rezonancu antene tj.čelije. Mene sve navodi da je čelija držač vode i antena za prijem orgona, a voda akumulator za skladištenje orgona.

Slike ću ti poslati sutra ujutro.

nebih to prihvacao zdravo za gotovo posto ne postoji opceprihvacena teprija o orgonu...

samo zelim reci da su mnogi ljudi napravili koristeci omjer 25 50 75 i 100 mm

a gdje si nabavio cijevi u inchima?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 10, 2007 4:17 pm 
Početnik

Grizli

Pogledaj svoj e-mail

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 10, 2007 5:09 pm 
Član foruma

Grizli, mnogo je vode prošlo kroz ćeliju dok nisam shvatio razliku. Jednostavno pena koja je kao u prljavoj vodi je drugačija, ova pena nastaje iz čiste vode.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 10, 2007 5:41 pm 
Početnik

mdubaic je napisao/la:
Grizli, mnogo je vode prošlo kroz ćeliju dok nisam shvatio razliku. Jednostavno pena koja je kao u prljavoj vodi je drugačija, ova pena nastaje iz čiste vode.

mdubaic

Dobar ti dan od Maxa

Molim te reci mi da li si prije početka punjenja izvršio električno čišćenje čelija.
I ako ti nije teško na koji način jer mislim da bi to svi trebali znati koji žele početi samogradnju.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 10, 2007 6:43 pm 
Član foruma

mdubaic je napisao/la:

VAZNO!!!

RECI MI TOCNO VELICINE i PROMJERE CIJEVI koje si koristio !!!!

tj. zelim pokusat s 25 50 75 i 100 mm cijevima a ne u inchima 1,2,3,4 jel to ne mogu nabavit

takodjer ako se netko razumije u varenje: ZASTO nebih mogao variti pomocu elektroaparata i INOX elektroda?
!

a sto se pjene tice: pjena nastaje zbog klora i minerala u vodi koji reagiraju s inoxom
tj .da li je pjena DRUGACIJA od pjene koja nastaje zbog elektro- kemijekih reakcija
da li si uporedio tu pjenu SADA s pjenom kada ti je celija bila u FAZI 1

PROBAJ koristit CISTU kisnicu pa javi!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 10, 2007 6:47 pm 
Član foruma

Makso, to mene podseća na bajanje - okultizam, to o čemu pišu kvazi naučnici.
Stalno govorim, puno je bajki, a realnsot je drugačija.

To električno pražnjenje ništa ne znači. Rezultat dvonedeljnog rada ćelije sam prikazao na fotografijama.

Ponovo pročitajte moje tekstove koje sam objavio.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 10, 2007 6:48 pm 
Član foruma

grizli je napisao/la:
Ako nekog zanima zasto, kako nastaje pjena takvih karakteristika preporucam da prouce pojam "neutrinolize" i tematiku skalarnih valova. To je usko povezano sa Teslinim bezicnim prijenosom energije (u kojem je ostavrivao vise od 100% prijenosa).

Tamo ce te sve te navodno nerazjasnjene stvari naci poprilicno objasnjenima.
Ja sam recimo prije par dana vidio stroj koji radi puno vise i efikasnije od joe cell-a a u potpunosti se moze objasniti cistom fizikom. Zapravo mislim da i joe cell radi slicno. Stvar je u potpunosti objasnjiva fizikom (doduse ne bas mainstream fizikom).

ocito fizikom koja je izvan zakona termodinamike...

kakav stroj si vidio?

Unutar je zakona termodinamike. Tj. drugi zakon termodinamike nije preksren. Stroj koji sam vidio trebao bi u konacnoj verziji biti gotov do kraja godine (makar je djelatan vec sada) i tada bi bio spreman na ugradnju u aute, kuce i stanove. Dakle jedan takav stroj bio mogao posve autonomno bez vanjskog uloga energije odrzavati jedno kucanstvo. Radi se o izlazu od 12 A i 500 V.

pa gdje si vidio taj stroj: na kojim principima radi imas li kakve podatke uo cemu se radi, bas me zanima!!

TO JE KRSENJE ZAKONA TERMODINAMIKE: zakoni termodinamike ne podrazumjevaju energiju vakuma tj zero point energy:
ako imas uredjaj u koji das 10 Joula a van dobis 100 Joula to je krsenje 2 zakona

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 403 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 21  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.