Max 31 je napisao/la:
Dobar ti dan Grizli i svima ostalima
Svi djelovi o ćelije su mi od Inoxa 316L. Uspio sam naći vanjski promjer cijevi 25mm, 50.8mm, 76.1mm, 101,7mm i 129mm. Jako je teško, a mislim kod nas i nemoguće naći točne mjere. Za izolatore između cijevi koristim teflon(malo je skup ali je stvarno dobar). Dno čelije i lulu(pipe) na pklopcu čelije sam vario obavezno sa materijalom 316L (1m žice za varenje 2Kn). Na vrhu čelije sam povario flanđu na koju mi leži poklopac koji se zavidaje na nju sa vidama od inoxa. Odvod iz čelije prema motoru mi je od alu cijevi vanjskog promjera 20mm, dužine 1m.
Poliranje svih djelova čelije sam radio sa papirom vrijednosti 360(NE KORISTITI NIKAKVA SREDSTVA ZA POLIRANJE OSIM VODOBRUSNOG PAPIRA). Koristim vodu iz rijeke Žrnovnice pokraj Splita Ph vrijednosti 7.a kod elektrolize ne dodajem nikakve elektrolite(kiseline). Kod prve elektrolize vode u čeliji imao sam na 13V ptrošnju struje od 90mA. Ta potrošnja sruje se povečavala iz dana u dan, tako da nakon otprilike 15 dana ja sam dobio kako kaže "mdubaic" pjenu za brijanje i imam potrošnju struje na 13V 400mA. Mislim da je orgon akumuliran u vodi, jer sada već sa 5V i potrošnji struje od 60mA dobivam gustu pjenu u velikoj količini samo sporije vremenski nego kod 13 V. Slike svoje čelije i nacrta izrade čelije ću staviti kad naučim kako se sve to stavlja.Inače ovo mi je prvi forum koji koristim pa sam još neuk za korištenje.
Možda bi mi bilo lakše odgovorit na konkretna pitanja pa pokušaj tako.
Ali cemu tocne mjere VAZAN JE OMJER !!!!
1.2.3.4
to je isto kao 25 50 75 100 !!!
sta vi ostali mislite?!
ja mislim da MORA RADIT i u centimetrima!!!
to si vario elektricno ili plinom: ali inox se moze samo argonom varit?!
ali: 15 dana konstantno si drzao na stuji ili?
ali od cega si napravio donji i gornji poklopac za vanjsku cijev: i da li ti je gornji poklopac bas stožast ili nije?