Sada je: pon jul 14, 2025 8:26 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 98  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: uto jan 16, 2007 10:47 pm 
Administrator

Citat:
Pozdrav Jack, I ostalima naravno!!! Sretjna vam svima nova godina i ostali praznici.

Pozdrav i tebi i sve najbolje i tebi!

Evo, zasad još uvijek nisam bolestan, pomalo pijuckam malo koloidnog, čisto preventive radi...

Znam preskočiti i po par dana da uopće ni malo ne popijem ( zaboravim, hehe... ), ali očito nije bitno... kad jednom stvoriš imunitet - i održavaš formu tijela i duše - bolesti teško dopiru do izražaja...

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :wink:

PS. Opet me ljudi traže da im "složim" malo koloidnog... hehe... neke naučim kako se radi, pa onda oni dalje prenose drugima... i tako se to širi!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jan 20, 2007 11:41 pm 
Početnik

Pozdrav :D
Uklucila sam se ovde pre par dana. Mozda mi je malo srpski smesan ali iz Makedoniju sam :thumbup: . Ja bi da pricam makedonski ako me mozete razumeti, ili engleski nije problem, ali sve ovo samo ako mislite da srpski mi je mnogo los :lol:
Evo ovako. U polju alternativne medicine sam vec nekoliko godina, ali u kontaktu sa CS sam dosla pre par nedelja. Koristim CS koji proizvodi Eko solar iz Beograda. Moja tetka je dosla do njega i ja ne znam kako. Ali znam da se radi o multi level marketingu,a i imam dosta iskustava s tim(o tome cemo kasnije), tako da znam da zaradzivanje novca ne znaci da proizvod ne vredi ko sto mnogi misle.Nema veze. Ali problem mi je u tome da osecam da mi je bolje otkad ga pijem =D> , ali paralelno sam pocela citati po internetu i dosla do mnogo informacija, i sad vise ne znam sta da mislim. Uspela sam da procitam nesto na ovaj forum ali ne sve jer nemam puno vremena, a ima puuuuuuuno toga za citanje.

Evo jedan sajt koji sam nasla http://www.silver-colloids.com/Reports/reports.html, i gde pricaju o pravom koloidnom srebru itd. Proizvod sto ja koristim je cisto proziran tako da pretpostavljam da je jonizirano srebro.

Procitala sam ovdje da ga vi sami proizvodite kod kuce, i nije mi bash jasno kako to radite, verojatno jer nisam bash bila prisutna na hemiske casove #-o
ali me interesuje i kako znate sta dobijate,jel to ta prava stvar i nije li opasna po zdravlju. Ako je to tako onda zasto svi ne rade to u kuci, i zasto postoje kompanije koje prodaju CS i to po ne bash niskim cenama.
I nije mi jasno ovo sa ppm, na raznim mestama je ta cifra razlicita, ovo sto ja pijem je 5 mg u 1000 ml redestilovane vode (tako pise) i pise da treba piti 4 puta dnevno po jednu kasiku od 5 ml.
Jer ima neko ko koristi proizvod od Eko solar, da mi kaze svoja iskustva?
ok za sad toliko, pa citamo se,
cuvajte se
:hello2:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jan 21, 2007 12:11 am 
Član foruma

:P Pozdrav Peperutka!
I ja sam bio u svim tim dilemama u kojima si ti dok nisam prochitao ceo topic.
Na ovih predhodnih 19 strana imash bukvalno sve shto ti treba da znash o CS-u.
Nekako mu dodje kao uputstvo za "Americhke domacice"
Hahahaha malo se shalim ali tako je zaista.
Prochitaj pa ako ti neshto bash ne bude jasno pitaj i neko ce ti vec odgovoriti...

Pozdrav od Labuda!!!

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jan 21, 2007 7:38 pm 
Administrator

Dobrodošla Peperutka!

Citat:
Ako je to tako onda zasto svi ne rade to u kuci, i zasto postoje kompanije koje prodaju CS i to po ne bash niskim cenama.

Zamisli da si vlasnik neke od tih kompanija... i zapitaj se ovo isto pitanje!!!
Što bi ti bilo u interesu da bi lakše prodala svoje proizvode??? ( onemogućiti ljudima znanje koje je potrebno da sami sebe izlječe... )

Dakle, kao što je labud_ns rekao... pročitaj sve, pa će ti biti puno jasnije... ako ti je jezik problem, kontaktiraj Meyu, ona je isto iz MK, pa će ti možda pobliže objasniti, bez jezičnih barijera...

Nadam se da ćeš ovdje uživati i naći stvari koje će pomoći, i ne samo tebi, već i ljudima s kojima si u kontaktu.

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jan 22, 2007 8:51 am 
Početnik

Pozdrav svima :P
Novi sam član na ovom forumu a i novi korisnik koloidnog srebra (barem bi trebala biti). Pročitala sam sve vaše upute i krenula u realizaciju plana. Kupila sam ispravljač struje, 2 štapića srebra kod zlatara, destiliranu vodu i vatrostalnu posudicu i krenula. Sve sam lijepo spojila, uključila u struju i čekala...minute su prolazile a ništa se nije događalo..nikakva maglica, nikakvo obojenje tekućine. nakon 60 minuta sam isključila ispravljač i ulila tekućinu u tamnu bocu. Probala sam gutljaj i ..nekakav gorak okus i niš više!
E sad, iskreno bojim se da nisam nešto fulala i još više da nije možda ovaj napitak štetan po zdravlje? Kako mogu biti sigurna da sam ispravno sve napravila?
Odpočetka imam neke nedoumice na koje bi molila da mi odgovore oni koji to znaju.
1. Ispravljač za struju- u trgovini mi je dečko koji tamo radi odrezao one nastavke (priključke) što budu na originalu i razdvojio žicu u 2 dijela te na njihove završetke pričvrstio 2 "krokodilčića". Ispravljač ispravlja struju na 12 volti. Mene sad muči je li to dovoljno jako i je li to uopće istosmjerna struja (valjda jest jer u protivnom bi bilo vrcanja iskri iz vode, pretpostavljam)? Dalje koji je krak žice + a koji - pol ?
2. Srebreni štapići su od 96 % srebra, ostatak je bakar. Je li to dobra kombinacija? U jednom tekstu na engleskom sam pročitala upozorenje da ne nabavljamo nikako čisto srebro što me nemalo iznenadilo!!
Nakon što sam izvadila štapiće (elektrode) jedna je bila tamne boje, a kad sam je obrisala to je nalikovalo nekoj gareži?? Ostala je crna boja na papiru.
Toliko za sada,
#-o

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jan 22, 2007 10:01 pm 
Administrator

Pozdrav Sfinga, dobrodošla!

Hehe, nisi ni prva, a ni zadnja sa malim poteškoćama u početku...

Ispravljač je dobar, 12 V je OK, samo malo dulje traje proces... Uglavnom, dobila si otopinu, vjerojatno dosta slabu, iako je možda i ta dobra.

Što se tiče srebra... možda da probaš nabaviti čišće srebro ( oko 99% ), ako si iz Zagreba ( ili blizu ) imaš u Rafineriji Plemenitih Kovina, u Tratinskoj 21... evo ja sam tamo kupio 2 m okrugle žice cca 2 mm debljine od čistog srebra za 120 kn. Možeš uzeti i manje, čovjek ti odreže koliko ti treba i stavi na vagu...

Možda je najveći problem u vodi. Ima dosta raznih proizvođača destilirane vode, ali meni se najbolja pokazala "Meteor" iz Đakova ( ima u Konzumu za kupiti ). Lagano ju zagriješ na cca 40 stupnjeva ( staviš na radijator prije izrade ) i onda prije počne reagirati.

Svejedno koji pol staviš na koju šipkicu - jer su obe od srebra. Crno koje se pojavi nakon nekog vremena je oksid, nije otrovan ili štogod... ako se raspršio u vodi, kod pretakanja u bocu stavim filter-papir ili bilo koji od papirnatih ručnika ili slično i kroz njega prođe voda, a oksidne mrljice ostanu na papiru.

Uglavnom, probaj pročitati sva ova prijašnja iskustva tu na forumu ( ima podosta stranica ove teme ), pa malo eksperimentiraj. Mislim da neće biti štetna bilo koja kombinacija ( preslaba ili prejaka koncentracija )...

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jan 23, 2007 9:37 am 
Početnik

Hi Jack :)

Hvala na savjetima! Svaki početak je težak,ali neću odustati. Nisam iz Zagreba ali ovih dana ću baš na službeni u Zg, pa ću potražiti to mjesto za srebrenu žicu ( e da sam bar prije saznala adresu).
Reci mi koliko dugo da držim elektrode u vodi, može li duže od 1 sata? Pretpostavljam da je tad otopina jača, no ako se efekti postižu i slabijom koncentracijom onda mi to i nije bitno.
:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jan 23, 2007 11:53 am 
Početnik

Samo da malo detaljnije pojasnim Peperutki zasto je originalna koloidna srebrna voda toliko skupa..

Proizvodnja takve vode je vjerojatno iznimno jeftina, ali moraju se uzeti u obzir i svi oni okolni postupci koji se obavljaju da bi se proizvod prodao. Buduci da je to multilevel sustav prodaje, mora se stampati poprilicno puno reklamnog materijala. Imam pri ruci jedan takav reklamni materijal i mogu reci da ima 30 stranica u boji, a dijele ih sakom i kapom. Osim toga, prezentacije koje odrzavaju kostaju iznimno puno. Na njih dolazi nekoliko ljudi, najcesce neka od doktorica i razni drugi ljudi koji se brinu za ostale tehnikalije. Svim tim ljudima treba platiti satnicu, putne troskove, a i dvorana za prezentaciju kosta. Multilevel sustav sam po sebi znaci da je u igri neka zarada. Buduci da svi prodaju vodu po tvornickoj cijeni, zarada se izdvaja od tih 90 kuna po boci (u slucaju firme Ekosolar, kad vec nju spominjes). Uz to sve idu i raznorazni certifikati koje firma eventualno posjeduje.

Ima jako dobrih rezultata sa originalnom vodom, ali ne vidim zasto bi u preventivne svrhe koristili original, kad i nize koncentracije daju dobre rezultate. Inace, njihovi doktori tvrde da su 3 plasticne!! kasike (od 5 ml) dovoljna dnevna količina srebra.

Osim toga raspitao sam se i za srebrov klorid. Oni tvrde da se srebrov klorid moze stvoriti u zelucu jedino u uvjetima da je pH zeluca 0.5. Citiram dalje "Ako bi pH zeluca imao toliku vrijednost, zeludac bi bio kao svicarski sir". Naglasili su jos da cak i ako se to dogodi, srebrov klorid se vremenom izlucuje iz organizma tako da nema razloga za zabrinutost.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jan 23, 2007 1:13 pm 
Administrator

Citat:
Reci mi koliko dugo da držim elektrode u vodi, može li duže od 1 sata? Pretpostavljam da je tad otopina jača, no ako se efekti postižu i slabijom koncentracijom onda mi to i nije bitno.

Da. Evo robotz je naveo primjer...

A koliko dugo držati, ovisi o vodljivosti, temperaturi... uglavnom, daj ponovo pročitaj sve stranice ove teme... mislim da tu ima odgovor na ovo pitanje.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jan 26, 2007 10:23 am 
Početnik

Pozdrav svima!

Ja sam novi na forumu ali me je ova tema jako zaintrigirala. Proučio sam sve sto ste dosat napisali te mogu reći da je sve jasno. Radit ću CS sa serbrenim anodama 99,9% u laboratorijskoj tikvici ( ostalo od mog bavljenja kemiom) sa ispravljačem sa konstantnom strujom od 1-2 mA. Vodu ću sam destilirat i proizvoditi . Zanima me dali bi se umjesto jedne srebrne anode mogla staviti zlatna. Ima li itko iskustva ili znanja šta bi se dogodili. Ajde kemičari naprijed. Inače proizvodnja CS kreće za par dana.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jan 26, 2007 5:35 pm 
Administrator

Pozdrav, mungos, dobrodošao!

Samo peri sa srebrom... super je to stvar.

Što se tiče zlata... neznam... možda dobiješ koloidno zlato, a to ti povećava ovisnost o nekim materijalnim stvarima ( Hudsonovo monoatomsko zlato ) ima tu na forumu o tome... pa ti zlato nebi preporučio.

Srebro je isprobano i radi.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jan 30, 2007 7:36 pm 
Početnik

OK. Koloidno srebro...
Spravljam ga kuci vec nekog vremena i naravno - pijem (kad mi je malo sumnjivijeg kvaliteta onda to chuvam da prskam sebe, ljubimce, rastinje, muzha, ljubavnicu, oboje ljubavnika i vibrator :-))... Oprema mi je: dvije 99,9% srebrene shipkice, miliampermetar, bakterije od po 9V, staklena chasha... Obichno pochem sa 18V i posle nekih pola sata do sata, prebacim na 9V. Mesham povremeno, ne previshe da me ne bi bolela ledja. Obicno dobijem neshto shto bi trebalo biti oko 5ppm, ako je verovati onim formulama. Chuvam ga u plavim staklenim bocama zvanim "zdravlje" i "ljubav". Pijemo ga (relativno neredovno) oko godinu dana, jedan gutljaj jedanput do triput na dan.

E pazi sad:
Proshlog ljeta, i ja i moja zhena smo "zaboljeli" od necheg, chiji se uzrok nikako nije mogao pronaci po ljechnicima. Simptomi: muchnina u stomaku, muchnina u stomaku, i ondak josh malo muchnine u stomaku. Pogotovo posle jela. Najvishe ujutro, bash ko da smo oboje trudni. Nismo povracali, ali stalno smo se osecali kao da smo blizu do blju... Dodushe nismo ni jeli mnogo... Prvo nas je strefilo zajedno , pa je njoj proshlo, a meni ne, pa se njoj opet pogorshalo stanje, pa opet meni i tako na smenama. Inache ja sam bio vechi konzument srebrene vodice, od nje. Ondak smo malo prestali sa srebrom. Posle nekog vremena (nekoliko nedelja), muchnina se smirila i nestala (pili smo i neke ekstrakte od proplisa, zhalfije itd.). Ne secam se tachno, ali nas je opet neshto strefilo, pa smo opet pili malo, pa smo se opet osecali muchno kasnije (pod kasnije mislim na period od nekoliko dana). Tek tad sam pocheo ozbiljnije sumnjati da je mozhda srebro uzrochnik nashih tegoba. Sad sam u nekoj eksperimentalnoj fazi, kad chekam da mi je malo bolje, pa da opet srknem malo srebra, pa da opet vidim dali ce se mucnina opet vratiti. Kontate, nije bash najprijatniji istrazhivachki nacrt, pa josh nemam dovoljno podataka da mogu da kazhem da je to to, sa greshkom od 0.05.
Za sad sumnjam u dvije mogucnosti:
1. srebro koje sam kupio nije (chisto) srebro, pa pijemo neki koloidni "litium-stroncijum-dietilamid"
2. srebro koje popijemo deluje na digestivnu floru (a bogami i faunu), blazhe recheno - ubija je, pa ondak se stomak buni kad mu damo malo hrane koju ne mozhe da vari i apsorbira.
Btw, da samo spomenem jedan kuriozitet: kad sam pocheo sa srebrom, imao sam dva taze popravljana zuba (chishchenje kanala) koji su interesantno reagovali malim bolom, kad god bi muchkao srebro u ustima (to je prestalo posle par meseci).

E sad, da postavljam pitanja il vam je vech jasno sho me muchi?
Iskustva, uvidi, sumnje, misljenja..., sve je dobrodoshlo.

Ljubi vas dadica

joshneznamsvojeime

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jan 30, 2007 11:06 pm 
Administrator

Pa probajte na dulje vrijeme ne piti koloidno srebro. Recimo, mjesec-dva... ako se mučnine vrate, vjerojatno nije radi uzimanja koloidnog srebra jer se koncentracija u tijelu vremenom smanjuje ( ovo samo pretpostavljam, a ne volim pretpostavljati )...

Možda imate neke Goa'ulde u sebi ( hehe, parazite iz Stargate serijala ) kojima se srebro ne sviđa, pa ga se hoće rješiti izazivajući mučnine... Uglavnom, parazit živi u nositelju, "skladnim" životom, koristi dio energije i hrane, pa se buni protiv srebra koje bi ga moglo ubiti...

A da probate, čisto radi pregleda stanja, otići na kontrolu krvi? Možda analiza krvi da odgovore...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jan 31, 2007 9:20 pm 
Početnik

Jecko i Opo, fala na pazhnji...
Krvnu sliku smo, naravno, radili i bila je sasvim OK... Ondak smo sadili kulture iz raznih sekretornih organa. I to je bilo OK. Ondak smo prionuli na chitanje i maltretiranje lekara da nam prave ove ili one specifichne testove. I to je bilo OK. Onda smo reshili da je valjda sve to zbog nekih "duhovno-telesnih" promena koje nam se deshavaju i da ce sve biti u redu, pa batalili sve...

Nego, ja bi da se malo vratimo na onu moju prvu varijantu: srebo koje imam je u stvari neki hrom-vanadijum... Kako da proverim, dal mi je srebro - SREBRO? Recimo grejem ga let lampom i vidim dal se topi na x stepena C? Ubacim neku kemikaliju pa vidim dal rastvor poplavi? Platim kartu OPO-u da dodje i proveri shta to sebi kuvamo!?! :-) Recimo, zna li neko kako bi izgledala reakcija elektrolize, kad bi umesto srebrnih elektroda stavili neshto drugo (neki metal koji lichi na srebro)? Dal bi reakcija bila primetno drugachija? Valjda mi je najvazhnije da prvo iskljuchim mogucnost da sebe TRUJEMO nechim, umesto srebrom. :-)

Opo, hvala ti puno shto si me potsetio na Herxhejmera. Da znash da sam potpuno zaboravio na to. Sad kam sad guglnuo, setio sam se da je vec bilo rechi o tome na ovom topicu. Elem, mozhda je to - TO. Mozhda i nije. Imam razloga da mislim u oba pravca (vechiti problem kad se chovek oslanja na mishljenje, jel'te?).

Kefir ne volim, ali zato sebe zalevam hoummejd kombuhom. (mozhda u ovom zecu lezhi grm, mada sumnjam)

Sasvim mi je jasno koja je najlaksha solucija, ali ja ne bi da tek tako batalim pijenje srebra. Momentalno imam i neke druge zdravstvene probleme, koje bi inache trebalo reshavati (chitaj: odlagati) antibioticima, koje inache jako volim i pijem ih umesto tople chokolade...

I konachno, shta je sa vama, drugovima po srebru? Jel im'o neko slichnih problema?

grli vas deda, koji

joshneznasvojeime

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jan 31, 2007 10:45 pm 
Administrator

Evo mog iskustva sa biranjem srebra:

1. Prijatelj mi je dao 2 tanke žičice koje je imao, čisto srebro, kupio ih je kao skupe srebrne žice u nekom Hi-Fi shopu, negdje ko zna gdje... dakle, vjerojatno neki dućan elektronikom... i super su, sve ok, jedino su vrlo tanke i dugo se radilo koloidno srebro iz njih... mnogi zadovoljni rezultatima

2. Jedan drugi prijatelj mi je dao par žlica i vilica, kaže, od čistog srebra, ostalo još od bake i djeda iz 2. svjetskog rata, bila neka bolnica negdje u Švicarskoj i od tamo su te žlice i vilice... kao čisto srebro... ali, reakcija utrobe je usljedila, nekako "teško u želucu"... svaka čast prijatelju, ali izgleda da srebro ipak nije čisto u obliku tih žlica i vilica... a i nekako su mi se činile "pretvrde" za čisto srebro

3. Nedavno sam otišao u Rafineriju Plemenitih Kovina, u Zagrebu, oni rade zubne plombe, i razne medicinske stvari od plemenitih kovina. Već sam opisao prije kupnju... čisto srebro, žica cca 2 mm promjera, oko 2 metra dužine... 120 kn ( oko 16 Eura ). I mogu reći da se od toga radi odlično i relativno brzo i nema nikakvih problema. I da, žice su jako mekane. Srebro je mekano, pa makar nekoliko mm debljine. Mekše od bakra ( da se nekako usporedi ).

Kako ispitati da li je srebro? Treba menzura i precizna vaga. Iz toga se da izračunati gustoća, pa se po specifičnoj gustoći vidi da li je to srebro. Eh, sad... neznam da li je to praktički izvedivo za neku malu količinu, mislim da bi trebalo jako precizno mjeriti...

OPO, ima li još kakve "praktične" metode za to?

Ili naručiti preko nekog poznanika u Zagrebu u R.P.K. pa se pošalje poštom? Pa možda i u Makedoniji ima neka firma koja se time bavi?!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jan 31, 2007 11:09 pm 
Član foruma

Ja bih drugo predlozila.. OP je gore naveo da je u svaki slucaj domasna koloidna voda razlicita od ona koja se moze kupiti, jer je ipak u pitanje oprema.(a ja mu totalno verujem) tako da mozda bi ovo bila dobra varijanta.. U makedonii se moze kupiti koloidno srebro,koshta 900 denari.. MOzda bi mogao da kupish i da vidish dal imash iste tegobe, ukoliko se jave iste tegobe onda imash netolerantnost na koloidnu vodu.

Ja imam aparatcic za proizvodnju koloidnu vodu (mislim da sam jednom za to pisala..) i kad ja pijem tu vodu onda imam neke tegobe koje se manifestiraju najcesce s malaksanost... Dala sam aparatcic da naprave vodu ljudi koji su prvo pili srebrenu vodu koja se prodaje, a posle su se prebacili na ovu koja se proizvodi sa moji aparatcic, oni ne osecaju nikakvu razliku.. Tako da sve je to do organizma.. Ja kad popijem makar i 5 g pa i kupeljenu srebrenu vodu ja imam iste tegobe., To mozda znaci da ti je organizam ne tolerantan..
Cisto srebro u Makedoniju mozesh nabaviti ako imash neko poznat u "rubin karmin" to znam da su ljudi tamo nabavljali preko prijatelje i da je koshtalo oko 1200 denari..Al neznam kako a nezgodno mi je i da pitam.. Skopje je malo pa sigurna sam da cesh se snaci ;).

Shto se tice digestivnih problema, najbolje reshenje je caj od KANTARION . Kombuha ti tu nece pomoci. A i sumjam da ti neshto pomaze ako je bash kuci pravish, jer da bi kombuha bila kvalitetna mora da je odgledujesh u ogromne akvarijume (stvarno su ogromne pa u stan nikako nemogu da stanu) i cista izvorska voda.. Znaci to je najbitno.. Sa sigurnost u makedoniju znam da kvalitetnu kombuhu ima covjek (sada sam zaboravila negovo ime) iz Kicevo, koji proizvodi isto i ekstrakt od kombuhu.. Kad su radili pre 2 godina ispitivanje u makedoniju na proizvodi, setrifikat iz Belgije je dobio samo taj covjek niko drugi koji je proizvodio kombuhu. Slushala sam to predavanje tako da znam da ako kombuha nije odgledana pravilno, onda nema nikakvo ljekovito svojstvo...

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet feb 01, 2007 10:17 pm 
Početnik

Pa to je to, ljudi. Konachno da neko kazhe kako je imao problema sa srebrom. Jas sam vech pocheo da mislim da ko god pochne sa vodicom, sve mu je rosno cvece,.., samo ja bosiljak sadim, a meni fridrih niche. Kad ono, i Jack i Meya bili od krvi i mesa, pa nekog boli trbuh, neko je malaksao (a ja obe :-) )... Mislim, chito ja ono da se svashta ljudima desi, al drugo je kad chujesh to od nekoga, maltene u zhivo.

Chek da uzmem shubler...
...Moje su 3 mm shiroke. Nabavio sam ih kod zlatara, u stvari "srebrara" (ducana u staroj charshiji, u zlatarskoj ulici, koji se bavi samo srebrom - filigran i sl.). Prodao mi zadnje parche, oko 15cm, za koje je jamchio da je 99,9%, mada nije bilo zhiga (zhig je navodno bio na onom kraju zhice koji je postao neki nakit). Ne secam se koliko je koshtalo - neshto sasvim pristupachno. Ali verujem da su me ljudi u ducanu shvatitli ozbiljno (lepo sam im objasnio da cu da pravim sebi neki ljek i da bi se kao zasigurno potrovao kad to ne bi bilo .999 srebro) i da mi nisu uvalili. Inache bi do sad chuo da su propali. :-)

I ja trazhim da kupim neku "kupechku" vodu, chisto radi usporedbe, ali zasad mi se put nije ukrstio sa nekim multilevel tipom. Kad dodje red...

Meya, kantarion je odlichna ideja. Mislim da cu poceti sa (opet homemade) kantarionovim uljem. A shto se kombuhe tiche, moje su se gljive malo uvredile shto im nanosish takvu nepravdu. :-) :-( :-) Za ovih 5 godina druzhbe, one su definitivno pokazale svoju neverovatnu isceljiteljsku moc. Naravno da je voda kljuchna stvar, ali ne vidim kako velichina gljive/suda ima neku presudnu ulogu shto se tiche kvaliteta, dok mi je jasno kakvu ulogu ima shto se tiche velike (komercijalne) proizvodnje... Chak shto vishe, od kad se pojavio taj ekstrakt od kombuhe, meni je sumnjiv zbog sledeceg: zanima me kako se pravi? Da bi se dobio ekstrakt treba izvuci vodu iz kombuhe-technosti. Ako se to radi vakuumiranjem pare na sobnoj temperaturi, ondak to mogu da progutam (al ne znam dal bi proizvodjach hteo progutati svoje troshkove), ali ako se voda isparava zagrevanjem, ondak su sve zhivototvorne supstance (vitamini, enzimi, itd.) koje ne vole temperature vece od 40C, otishle u nepovrat. Ako sluchajno znash kako se dobija taj ekstrakt, pliz mi kazhi.

Haug

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet feb 02, 2007 12:27 am 
Član foruma

poshto mi je alternativni nacin zanimljiv , i time planiram da se bavim, komuniciram s ljude koje rade razlicite stvari.. Znaci shto se tice bilo kakve produkte koje su na pazar.. Ako se neshto prodaje mora da ima sertifikat.. Osobeno kad se radi o suplemente, preparate na prirodnu bazu, organska hrana GMO FREE hrana..U sprotivno desilo bi se da ja naberem travu od dvorishte to spakujem u neku finu pricu i pakovanje i ponudim na pazar kao ima neka izceljitelska sposobnost.. Ja garantiram da ce neko i da oseti blagodete od isceljitelsku sposobnost samo radi ono shto se zove PLACEBO EFEKT. Sertifikat je jedino neshto shto moze (bar za sada ) da nas bar malo zashtiti... Belgiski sertifikat je najaci koji moze da dobije bilo koji proizvod...Kad su testirali vishe produkte od razlicite firme koje proizvode hranu i preparate i suplemente u makedoniju, a testirala se megu drugo i kombuha, samo ovaj produkt je dobio sertifikat.. Taj ekstrakt od kombuhe proizvodi neki cika, ja sam videla njegovu sliku u novine) koji zivi u selo i ima preko 70 godina.. Tako da ne verujem da je on smislio neku marketinshku prevaru.. A znam da nakon shto je dobio sertifikat i ponugeno mu je da pakuje i proizvodi ekstrakt..Pre je prodavao svoj proizvod u plasticne boce. NJega sam uzela kao primer posjto sam citala bash za to, i ostalo mi je eto pa sam podelila s tobom i ostale.. Kako rade ekstrakt to pojma nemam da ti kazem, al sigurno se radi na neki nacin da bi se sve hranjive sastojke zadrzale. U sprotivno taj produkt ne bi dobio sertifikat... TO da im treba ogromni akvarium sa izvorsku vodu znam od vishe izvora a na zalost nemogu da ti pastiram, poshto mi nije dozvoljenoo, to su on -line knjige od fakultet na koji ja studiram, gde ne postoji nacin da izvucem statiju.

Drago mi je da ti tvoja kombuha pomaze, i ako ti pomaze onda produzi da je uzgajash i pijesh, mozda je lepo uzgajesh i sa pozitivnoscu pa ona ima takve cudotvorne osobine, shto mu doge kao onaj clanak koji ima ovde na galaksiju za osobinu vode i toa da kad joj se samo zahvalish ona podobri svoj kvalitet..

Osoba koja se bavi s multilevelom za srebro je Tanja...Nju mozesh da nagesh u restoran Harmonija, i TC skopjanka u suteren..To je ona poznata makedonska makrobioticarka.

Eto toliko..

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet feb 08, 2007 3:14 am 
Početnik

Helloo:), dugo me nije bilo znam, ali evo me opet :mrgreen:
Ovako sad imam jedno pitanje. Gde se moze nabaviti laser za pravljenje ovu vodu? Bilo kakva informacija je dobrodosla....hvala vam puno

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet feb 08, 2007 3:19 am 
Početnik

jos nesto zaboravila sam...procitala sam da treba staviti nekoliko kapi srebrne vode u obicnu vodu kucnih ljubimaca (u skriptu Eko Solara), pa mi nije jasno...ako sam dobro svatila srebrnu vodu ne treba mesati sa obicnom, jel tamo ima hlor pa ce da se veze sa aktivnim jonima srebra...
mozda treba davati srebrnu vodu ljubimcima izolovanu ne?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 98  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.