Pozdrav svima

, odličan forum

. Žao mi je što sam tek nedavno saznao za postojanje ovog sajta i foruma, jer ima toliko tema za koje bih volio da sam mogao učestvovati od početka.... ovako je ipak mnogo, mnoooogo toga a ja tanak s vremenom
Eh, valjda se na ovom topiku postavljaju UFO iskustva. Evo nekoliko mojih skromnih zapažanja, zapravo tri... bilo ih je više ali za ova tri nisam uspio naći "racionalno" objašnjenje:
1. Mislim da je godina bila 96-ta, bio sam tad još klinac i u to vrijeme sam bio zaluđen s alienima i UFOima (prvenstveno zato što sam u podrumu pronašao hrpu starih časopisa tipa Arka, Tajne, Treće Oko... i čitao iz toga sve vezano za vanzemaljce

). Često sam gledao u nebo želeći da nešto vidim (ko zna možda sam "vidio" samo svoju želju...)
Uglavnom, bio je lijep i sunčan dan, ja gledao u nebo i ugledao sasvim jasnu svjetlost, boje sunca ali mnogo manju, koja se kretala ogromnom brzinom i u trenutku nestala. Potpuno se jasno ocrtavala na nebu... u tim trenutcima Sunce mi je takođe bilo u vidokrugu pa se pitam da nije ipak bio neki optički fenomen (da li je moguća pojava Lens Flare u oku???

)
2. Ovo se desilo 2000. ili 2001. god. Šetao sam gradom, bilo je kasno veče. Podigao sam pogled i krajičkom oka uhvatio kretanje na nebu. Kad sam bolje pogledao skontao sam da je ono što se kreće krug svjetala crvene, zelene i žute boje. Svjetla su se rotirala prilično brzo ali su se pri toj rotaciji jasno raspoznavala. Objektu je trebalo oko 10 sekundi da preleti od s kraja na kraj neba, a po mojoj procjeni letio je prilično visoko. Veličina kruga koji su ocrtavala svjetla bila je otprilike dvostruka od one koju ima putnički avion tj. njegova svjetla na noćnom nebu.
(Inače, do tad sam se često pitao zašto u filmovima prikazuju UFOe sa kružno raspoređenim svjetlima koja se glupavo vrte kao neki ringišpil. Uvijek sam kontao da je to naivna predstava. Nekako se desilo da baš od ovog događaja promjenim mišljenje

)
3. 2006.-ta godina, mislim da je bilo proljeće, više se uopšte ne sjećam datuma ali se događaja sjećam dobro. Nisam mogao da spavam pa sam u sred noći ustao i gledao kroz prozor. Nisko iznad sjevernog horizonta, tamo gdje se zvijezde već teško uočavaju zbog debljine vazdušnog sloja, blještala je jasna svjetlost narandžaste boje (boja identična onim narandžastim uličnim svjetiljkama koje se koriste za rasvjetu većih ulica i raskršća). Letimično sam pogledao i pomislio da se najvjerovatnije radi o Veneri ili nekoj drugoj planeti. Otišao sam do wc-a i nakon par minuta vratio sam se do prozora i skontao da se svjetlost pomjerila. Dohvatio sam durbin (dječji durbin, igračka koja je od slabe koristi ali ipak malo približi stvari) i pratio sam tu narandžastu stvar koja je nekoliko minuta polagano klizila iznad horizonta. U jednom ternutku se zaustavila i promjenila je boju u bijelu, a odmah zatim su se od nje odvojila tri svjetlosna objekta. Jedan, narandžast, je krenuo ravno prema dolje (kao da je "otpao") i lagano nestao u "fade out", zajedno s "glavnim" objektom, koji je takođe nestao. Druga dva objekta su se takođe odvojila od "glavnog" u istom tenutku, svaki od njih se sastojao od jasno vidljive zelene i žute svjetlosti, između kojih je bio manji razmak. Ova dva objekta su krenula ravno u vis i njihova svjetlost trajala je koju sekundu nakon što je nestala svjetlost donjih objekata, a onda su i oni lagano "izblijedjeli" i nestali...
Eto, znam da nije bog zna šta ali neka sam konačno zapisao
A ako bude još nečega, javljam