Sada je: pon maj 05, 2025 2:42 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 651 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 33  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sri jul 19, 2006 5:06 pm 
Član foruma

Vratimo se malo na moju priču LAV SA ZLATNOM GRIVOM.

Svi oni koji su je pročitali mogli su veoma lako zaključiti da ZLATNA GRIVA
predstavlja ZLATNU AURU duhovnog bića.
To duhovno biće je u potrazi za istinom i slobodom naišlo na čopor KOJOTA
koji predstavljaju bića koja su po svojoj prirodi predatori i svojim postojanjem od rajskog i bezbrižnog svijeta,kakvog je zamislio Bog,čine arenu za preživljavanje.

Šta misliš,podivljali Maxe,da li si ti svojim provokacijama bliže LAVU SA ZLATNOM GRIVOM ili KOJOTIMA?
Kakva je svrha tvog postojanja osim da unosiš nemir i remetiš harmoniju moje savršeno mirne bare?

- Bog je sadista samo što toga nije svjestan.

Moje je mišljenje da ti nisi svjestan da si nesvjestan.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jul 20, 2006 12:20 am 
Početnik

Pantelija je napisao/la:
Relativnost je subjektivna, nije objektivna. Objektivno postoji samo Jedno. Njega jedino i vide probuđeni - kao sopstvenu suštinu - i u tome se svi slažu.
Jesam dovoljno probuđen da vidim razliku spavanja i budnosti i da osetim to iskustvo. Ne mogu reći da sam potpuno probuđen.
Od koga su kontrolisani - ceo ovaj sajt ti govori o njima. Nisi stigao da pročitaš jer si nov.
Za početak počni s gledanjem 'Maratonaca' da vidiš da nisam žensko. Osim toga i mnoge druge istine o ljudskoj prirodi imaš lepo iznete u tom filmu.
Počni da učiš.

:)) "Laki je malo nervozan!"

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jul 20, 2006 2:25 am 
Član foruma

Jednostavan primjer da covjek mijenjanjem sebe mijenja i pogled na okolinu je covjek koji se boji groma i oluju.
Da li on moze izmjeniti da vise ne grmi i nema oluje? , trenutno nema tu moc .
Svaki put kad grmi imace strah, a strah ce proizvoditi lose vibraciju koja ce zagadjivati okolinu.
Ako savlada taj strah u sebi on vise nece gledati na grom i oluje kao na nesto strasno nego kao na prirodnu pojavu koja u krajnjem slucaju ne nosi nikakvu katastrofu.
Mijenjanjem sebe je izmjenio svoj pogled na okolinu. Kad je savladao strah prestao je i da zagadjuje okolinu pa je doprinio i promjeni okoline.
Istina je da se moze nauciti o sebi promatranjem okoline ali pogled na okolinu zavisi od onog sto je unutra .
Predatora je uvijek bilo i bice a onaj tko je izmjenio sebe da izadje iz domena njihovog dijelovanja ni oni vise za njega ne postoje.
Fokus na sebe radi rada na sebi i shvatanja svoje sustine i u krajnjem slucaju postanka manjeg zagadjivaca okoline je drugaciji od fokusa na sebe radi zadovoljavenje onog predatora unutra kome stalno nesto treba.
To su dvije potpuno razlicite stvari.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jul 20, 2006 3:51 pm 
Početnik

Pjedinac organizira svoj život, prema svojim nahođenjima, tradicionalnim vrijednostima, društvenim ili nekim drugim normama, ali cijelo vrijeme nastoji da izbjegne "negativno", a dobije "pozitivo". Predator ga vreba i napada cijeli njegov život, i nameće mu svoj koncept, svoju igru, svoja pravila. Postavlja se pitanje ko je predator i kako se odbraniti od njega. Saznanje kako ga identificirati i kako on djeluje, ključni je odgovor. To na prvi pogled djeluje jednostavno, što i jeste, ako koristimo pravi način i prava sredstva. Koja su to sredstva i koji način treba istraživati, a svako to može ako je na pravom putu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet sep 08, 2006 7:33 am 
Član foruma

Evo,
prošetah se
malko ovim divnim
forumom, i naletih na ovaj
divni topik, što imade najviše postova.

Opsjednuta riječnom igrom, ne primjetih ga na vrijeme...
....

Al, pošto mu pepeo još tinja, hajde, rekoh, da toj našoj feniks-ptici damo malo ... vještačkog disanja ...
....

Nego prije toga, da vas nešto pitam:
-Jeste li se ikada zapitali zašto ste na ovom forumu?

Znam, ...mnogi će reći ...zbog širenja univerzalne ljubavi ... neki zbog sticanja znanja ... drugi opet zbog druženja ...
Ukratko, Biće (Bog) pun/o/ odgovora...

Evo
još
jednog:

-Tu sam zbog IGRE ... da seBE (Boga) ... za-BA-VI-m...

Gornji odgovor je:

Ni subjektivan (jer ova što odgovori ... nema „ja“ ... tj. ... nije subjekt)...
Ni objektivan (jer ne postoji objekat ... niti postoji veći broj subjekata ... koji bi napravili konsenzus o tome šta je objektivno)

-Ako nisi subjekat ... ko onda ovo ... piše ... –upitaće neko.

-Ovaj odgovor niko ne piše ... „Ja“, koja ne postojim, samo sam ga ... potpisala ... –reći ću „ja“.
A da bih objasnila ko je ta nepostojeća „ja“ ... (ako dozvole admini) otvoriću novi topik
pod nazivom „Zbilja .... šta je to ... Java“ ... koji će započet
upravo ovim postom.

.............

A
sad
evo,
kako izgleda ono najavljeno ... vještačko disanje ...

(Samo, prije nego što počnemo akciju spasavanja, dužna sam vam po-ja-sni-ti ...
da gore upotrijebljeni izraz «vještačko» ... ne znači «neprirodno» ... nego disanje koje daje ...
... vještak ... iliti stručnjak za ... disanje ... A da li će davljenik biti oživljen ... ne zavisi od onog ko daje ... nego od onog ko prima ... kisik ..., hoću reći pranu)

KORAK PRVI:

Analiza Tvorca:

CITAT PRVI (Euzebije):

«Želio bih započeti novu temu u kojoj bi svatko tko ima imalo mašte mogao napisati kako on gleda na svijet koji je Bog stvorio,S KAKVIM RAZLOGOM,SMISLOM,KRAJNJIM CILJEM...»

HMMMM, DOBRO PITANJE: S KAKVIM RAZLOGOM, SMISLOM, KRAJNJIM CILJEM!!!

Mnogo odgovora, ...al ... nijedan ... ovakav:

-DOSADNO MI, BA, ...SAMOJ ... PA SE IGRAM...!!!

(Oni pažljiviji čitaoci zasigurno će primjet da Tvorac odgovara u ... ženskom ... rodu...
Što bi Bogo uvijek moro bit ... muško?!)

CITAT DRUGI (Euzebije):

«Svima koji nisu na čisto s postojanjem TVORCA ili onima koji misle da je svemir KAOS,porućio bih da se lagano upute ka IZLAZU.»

Dok čitah ... gornje upozorenje... odjednom ...eksplodira ... neka misao ... i umirući poruči:

-NIŠTA NE POSTOJI!!!

Zbog te gorepomenute eksplozije nisam na čisto s ... postojanjem TVORCA ... niti BILO ČEGA..., pa sam prisiljena da se uputim ka IZLAZU! Al, ne znam ... di su dveri ... (u naredbi nije bilo PUT-O-KAZA) ...i zato drečim:

-AMA, KUD ĆU, JEDNA, IZAĆ ... IZ SEBE ... POKAŽI MI VRATA ...!!!

CITAT TREĆI (JOVAN):

«U POČETKU BIJAŠE RIJEČ I RIJEČ BIJAŠE BOG.»

Vrrrrrrrrrrlo mudraaaaaa ... konstatacija... Al, odma se nameće pitanje:

-ŠTA BIJAŠE PRIJE ... POČETKA ...?!!!

I odgovor:

HMMMM, ... NEMA POČETKA ... NI ... SVRŠETKA!!! ... SAMO ... RIJEČ!!!
(JER, SVAKI SVRŠETAK JE ... NOVI ... POČETAK!!!)

....................

Evo,
sada i
nekoliko po-rukica
nekima od učesnika ove igrice:

Euzebije,

Znaš, ja inače razgovaram sa ljudima koji ne vjeruju u Isusovo postojanje
iz prostog razloga što neki vjeruju u Budu, Muhameda, Krišnu...a samim tim potvrđuju (il, ne potvrđuju, SVEJEDNO JE) postojanje Boga... TJ. ... SeBE.

Sada znate što znaći imati Božji pečat /na unutrašnjoj strani čela/. To je jednostavno osjećaj
pripadnosti višoj sili, bez razmišljanja, naukovanja, dogovora u što ćete
vjerovati (kao ovdje)... Imaju ga SVA bića ... pa i ljudska ...

U STVARI ...(NA APSOLUTNOM PLANU)...
... NE POSTOJE „SVA“ BIĆA...
... NEGO SAMO JEDNO ...
...KOJE ... SIMULIRA ...
... MNOŠTVO ...

...

GameDeveloper,

Svemir postoji oduvijek i uvijek je Bog bio ...i ...Svemir... Bog jest univerzalna svijest, kreator svega i svih mogućnosti, a kreacija nije ništa drugo nego dio njega i njegovih misli, cijeli sistem funkcionira na frekvencijama i vibracijama, stoga su sve mogućnosti otvorene sada, ne postoji prošlost ni budućnosti postoji samo vječno sada.
Bog kao takav kakav jest...univerzalan ...ON JESTE ...i... VLASTITA KREACIJA ... i... dopušta da se sve odigra ...jer ne postoji dobro ili zlo, to su samo percepcije u umu pojedinca.

...

Mimi,

Sve na ovome svijetu koji mi poznajemo, pa i sam cijeli ovaj svijet postoji iz samo jednog razloga. A to je da se poigramo i vratimo tamo od kuda istinski potječemo. Ovaj svijet je jedna velika Igranka. I svako iskustvo koje tu proživljavamo služi samo i isključivo Igri, služi našem povratku.... u novu ... Igru ...
...

Džek,
CITAT (Džek):

«Zašto bi uopće htio i postati "neki" bog?!?!? Pa dio može postati cjelina tek kad sjedini sve dijelove i postane cjelina. Definitivno materijalističko razmišljanje. 3 D. Mi već jesmo Primarni Kreator i činimo samo jednu malu kockicu koja ga slaže. Jedan dio mozaika. Kao jedan atom ili molekula nekog većeg organizma.»

NE MOŽEŠ POSTATI ONO ŠTO VEĆ JESI!!!...
OSIM BOGA NIŠTA NE POSTOJI!!!...

I

BOG NIKAD NIJE DIO...
ON JE UVIJEK CIO...!!!

BOG SEBE NE DIJELI,
ON JE UVIJEK CIJELI!!!

KO HOLOGRAM!!!

..............

ZAPAŽANJE:

Ovaj topik pomalo podsjeća na ... dvojac ... sa šesnaest (i više) kormilara ...
... u kome dva-tri veslača ... složno veslaju ... svako na svoju ... stranu ...
... a kormilari «svojim» veslačima ... zdušno pomažu...
... pa se čamac brzo ... ljulja ... lijevo – desno ... dole – gore ...,
... al, nikako da ... krene ... s mjesta ...

ŽELJA:

Nastavimo složno da
veslamo i kormilarimo ... svako na svoju stranu ...

...NEK SE ČAMAC ... LJULJA ... LIJEVO-DESNO ... GORE-DOLE...
...ionako se nikud neće pomjerit ... s ... mjesta ...

...................

Nepostojeća „ja“,

Eva Jargi

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet sep 08, 2006 1:38 pm 
Član foruma

Citat:
ŽELJA:

Nastavimo složno da

Vrlo neprijatna futuristička alegorija stanja.

Citat:
Nepostojeća „ja“,

Eva Jargi

Za sada nedostupno asocijativno rješenje.

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet sep 08, 2006 2:03 pm 
Član foruma

Om je napisao/la:
Citat:
ŽELJA:

Nastavimo složno da

Vrlo neprijatna futuristička alegorija stanja.

Citat:
Nepostojeća „ja“,

Eva Jargi

Za sada nedostupno asocijativno rješenje.

Pozdrav

Evo,
legenda ova
za moga Oma:

ČAMAC = BARKA = ARKA = BOG-I-NI-JA = BOGINJA

........

I ovo snaj:

Upoznaćeš me ...

...kad izbrišeš ...SVE ... asocijacije ...

........

Pozdrav,

Nepostojeća

Eva

Vrh

Naslov: PTICA FENIKS
PostPostano: pet sep 08, 2006 7:43 pm 
Član foruma

Ans i Eva Jargi:

Da li bi "UMIRUĆI" trebao zahvaliti svojem "stručnjaku za disanje" na akciji
spašavanja bez obzira iz kojeg mu svojeg otvora stručnjak upuhivao zrak !?!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet sep 08, 2006 8:40 pm 
Član foruma

:lol: lolcina
ako eva nastavi u istom stilu bice brisana
no hard feelings

dodatak nakon izbrisanog posta
jargi , smatraj se upozorenim a poruci evi da se isto odnosi i na nju

ako imas nesto reci o svom pogledu na svijet na ovom topicu izvoli,
za igre rijecima imas cijeli topic dolje-
hvala na razumjevanju

http://knightofthestorms.blogspot.com/

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 09, 2006 3:38 pm 
Član foruma

Moje subjektivno vidjenje ovog citata :

"jer ne postoji dobro ili zlo, to su samo percepcije u umu pojedinca."

Ovo moze da bude vrlo zbunjujuce pa da netko pomisli da je sve u redu u ovom zivotu raditi i praktikovati jer zlo kako rece i ne postoji, to je samo iluzija nase stvarnosti a ne postoji ni dobro ,pa onda jos malo ispada da je sve jos i svejedno sto cinis i kako.
Bili smo poceli jednu temu ranije o kretanju energije u Univerzumu i konverzije jedne te iste u razlicite oblike, tj. da svatko bice pretvara energiju Kreatora u neki sopstveni oblik.
Ako bi posli od pretpostavke da je ta izvorna energija cista i najveca vibracija ljubavi i u po svojoj prirodi kreativna, onda bi se moglo na neki nacin shvatiti da ovdje na ovoj planeti imamo degenraciju te energije , kroz razne aktivnosti zvane Zlo.
Ako promatras biljke i njihov razvoj i ako brines o njima na pozitivan nacin one rastu i daju ti energiju nazad, ako ih gazis one umiru i ne samo sto nismo dozvolili nekoj jedinki da se razvije do punog kapaciteta, nego smo ugrozili i neki prirodni balans za sto je ta jedinka bila potrebna.
Kako onda se moze reci da je isto gaziti tu biljku i pustiti je da raste i da je sve to jedno te isto i samo neka igra gdje nema ni zla ni dobra.
Sve u meni mi govori da je to velika zabluda.
Bilo bi logicnije da je ova realnost ovdje pogodna za konverziju izvornih talasa iz srzi Bica u nesto degenerisano i da ce efekti te degeneracije pogoditi uzroka te iste kao bumerang pa ce mu to biti skola iz koje ce nesto uciti, a ne da je to samo iluzija u oku promatraca.
Mozda i postoje razne realnosti za razna bica koja su izgubila vezu sa cistom energijom Kreatora i stvorili neke svoje svjetove da bi tako mogli postojati i kao neki opstanak a i kao skola koja ce ih opet nekako vratiti na pocetnu tocku odakle su i dosli ili vratiti izvornu prirodu a ne da bi se Kreator igrao sa ratovima i ostalim vidovima Zla na ovoj planeti.
Je li se na taj nacin skida i malo odgovornost sa samog sebe i sad se sve pripisuje Kreatoru i je li isto ako netko vidi Kratora u svakome i sebe u svakome i time i prestaje negativno djelovanje i ako ne vidi sebe u nikome i ugrozava druga bica i tjesi se da je to samo Igra Kreatora.

Naravno , neka svatko vjeruje sto hoce ali da je Zlo samo iluzija moze biti i opasna stranputica gdje taj impuls Zla moze nekoga odvesti u nesto vrlo, vrlo nepovoljno

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 09, 2006 8:03 pm 
Početnik

Sophia je napisao/la:
Naravno , neka svatko vjeruje sto hoce ali da je Zlo samo iluzija moze biti i opasna stranputica gdje taj impuls Zla moze nekoga odvesti u nesto vrlo, vrlo nepovoljno

Kaže pjesnik William Blake da je ljubav u svemu pa čak i u paklu;
a drugi pjesnik kaže 'Jer za Ljubav treba imat Dušu'

a astrolozi kažu da svo zlo donosi utjecaj planete Saturn!

a po Kabali Saturn je 'Sfera Ljubavi'

dakle: biti u Ljubavi bez duše (suštine) - to je pakao, to je zlo;

:) :) :) :) :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 09, 2006 9:21 pm 
Član foruma

Sophia,
apsolutno dobro i apsolutno zlo ne postoje.
Mislim da tu postoje mnoge zabune. Čovjek je u ne mogućnosti da preuzme odgovornost na sebe stvorio misaone forme koje se u ovoj našoj realnosti manifestiraju kao dobro i zlo. Isto tako je nastao vrag, sotona..
Ako npr. kao što ti kažeš brineš o nekoj biljci činiš dobro a ako je gaziš zlo.
Dakle Ti to činiš. Šta bi bilo kad ne bi ništa radila?Prirodni balans bi i dalje postojao.
Dakle zlo i dobro na našem nivou sigurno postoje i činiti dobro je dobro.
Nije to nikakva igra već realnost koju smo sami stvorili.
Ali činjenje dobra nije preduvjet ni put oslobodjenja.
Ma koli god to može izgledati plemenito, iskreno, humano ne vodi to ka jedinstvu i harmoniji, povratku u istinsku domovinu čovjeka.
Moramo se osloboditi ne samo zla već i dobra.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 09, 2006 9:49 pm 
Član foruma

ett...
dva puta sam pročitala tvoj postić i možda da malo bolje objasniš, jer ovako ostaje previše prostora za pogrešno shvaćanje.
dobro i zlo...tema je vrlo opširna, površnom čitaoc moglo bi izgledati da je to sve relativno, a nije...
Ili smo mi o tome već raspravljali?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 09, 2006 10:01 pm 
Član foruma

Ett...razumijem sto zelis reci, naravno da biljka moze da raste i ako je ne diram, sve se u Univerzumu pobrinulo samo za sebe na vrlo inteligentan nacin. Mi uglavnom ovdje preradjujemo da li sa dobrim/losim i kvarimo balans ali moras znati da je ovo materijalna kreacija gdje nema harmonije na globalnom nivou.
Zbog toga sto mi stalno sa necim rusimo balans zato i postoji sila efekta nekad pozitivna nekad negativna , inace sve bi se kompletno poremetilo.
Recimo tu gdje zivis vjerojatno koristis neki nacin grijanja, za taj komoditet je nesto izvadjeno ili posjeceno iz zemlje, pa si posredno djelovao na to.
Ja sam pisala o tome da nije svejedno kakvu igru igras i da igraci imaju takodje odgovornosti a ne da pripisuju to Kreatoru, u smislu svejedno je, mi smo dosli da iskusimo sve moguce, a krajnji cilj jeste prestati igrati i jednu igru tj "nedjelovati" ako smo mi jos u stanju shvatiti taj koncept u dubini , iako nam moze biti jasno po povrsini.
Sa nedjelovanjem prestaju i akcije/reakcije a time i vezanosti za razne koncepte/realnosti.
Ono sto je Lao Tzu pisao o "nedjelovanju" se moglo odnositi i da se izvorna zraka iz Univerzuma ne konvertuje nego da dozivljavas sve kako istinski jeste,
Ta energija je vec harmonicna i ako je svjest u harmoniji sa njom onda je i djelovanje tj nedjelovanje harmonicno. Naravno da koncept zla/dobra zavisi iz ugla odakle se promatra i sad je sve ovo malo otislo u filozofsku raspravu i spekulaciju Uma o necemu sto je opet vrlo suptilno, uostalom znas na sto vec mislim.
Misim da cemo opet morati malo na one vjezbe cutanja, dok se sve to ne slegne kako treba :D
Pozdrav.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 09, 2006 11:05 pm 
Član foruma

Sophia,
ako je svijest već u harmoniji sa Izvorom onda je naravno sve u harmoniji i djelovanje i nedjelovanje, nema ni zla ni dobra.
Ja sam samo napisao da se do takve svijesti ne dolazi dobrom ili našom percepcijom dobra, već budjenjem u nama onoga što je već dio Izvora.
Tu odgovornost moramo ponijeti.

Arwen,
zlo i dobro u našoj kosmičkoj oblasti postoje, realni su i opipljivi, kao i ove tipke sa kojima sada kucam.Produkt su čovjeka ustalom kao i tipke.
Čovjek se mora truditi da čini samo dobro.
Jednom kad se vrati kući Biti ce dobro.

Vrh

Naslov: PRIJE I POSLIJE RIJEČI
PostPostano: pon sep 11, 2006 7:52 am 
Član foruma

Da li ste ikada doživjeli "ljubav na prvi pogled" ili možda sreli srodnu dušu?

Oni koji su lišeni takvog zadovoljstva sigurno i ne vjeruju da je tako nešto
moguće stoga ću vam reći nešto što možda mnogi neće razumjeti.

Riječ je toliko nesavršena u iskazivanju ljubavi i ovisnosti o nekoj osobi tako da je njezino Božje porjeklo gotovo upitno.
Oni koji su zaljubljeni dobro znaju da se taj osječaj ne može opisati riječima.Ne možete riječima opisati ni ljubav prema svojoj djeci tako da objasnite tu povezanost onome tko nema djece.
To je iz razloga što jedino Ljubav ne pripada ovom materijalnom svijetu gdje se čini da su riječ i pismo savršenstvo komunikacije.
Ne...dragi moji...mnogo je savršenija telepatija i osjecaj povezanosti sa nekom osobom što se očituje grijanjem oko samog Srca.U takvim susretima riječ samo smeta i može razdvojiti ljude koji su robovi svog Uma
koji se ne snalazi u ljubavnoj igri jer je sebičan,egoističan,nesavršen
i nesposoban za takav vid komunikacije.

Ako riječ nije Božja kreacija...čije je onda djelo ?
Moje je mišljenje da smo mi postojali prije riječi a postojati čemo i poslije što bi se još moglo reći...da smo bili prije materije a bit čemo i poslije nje.
Kao što sam napisao na samom početku ovog topića,čovjećanstvo će se
popeti po stranicama piramide sve do"Nebeskih Vrata"a posljednja izgovorena Riječ će biti oproštaj od ovog materijalnog svijeta jer tamo odakle dolazimo i kamo idemo....riječi su suvišne.
Vjerujem da su nekada svi ljudi svijeta govorili istim jezikom pa su na taj način bili mnogo sposobniji i napredniji u dostizanju"Nebeskih visina".
Čovjećanstvo svojim Umom ne može dosegnuti Kreatora ali može sustići Lucifera koji se uplašio za svoj položaj u Svemiru pa je reprogramirao svekoliko ljudstvo ( Babilonska Kula ) i na taj način bio prvi koji se poslužio
drevnom izrekom: - zavadi pa vladaj -

Zaključio bih da se svi zajedno nalazimo na mjestu usavršavanja svoje duhovne energije koja se jedino pročišćena u Ljubavi može vratiti svom
Izvoru.
Sve oko nas su duše koje idu u istu "školu" kao i mi ali kada sretnete dušu
koja ide sa vama u isti "razred" i sjedi u istoj "klupi" vjerujte da se nećete prepoznati riječima.

I ne zaboravite.....u "školskoj klupi" ima mjesta samo za DVOJE...........

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon sep 11, 2006 9:42 am 
Moderator

Euzibije, ti si mene sada apsolutno odusevio. :love3: Te zato cutim i saljem jedan telepatski pozdrav :love3:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon sep 11, 2006 10:20 am 
Član foruma

Hmm euzebije - kao i obicno dajes dobru hranu za misli

Iako bih se isprva mogao sloziti s tobom, kad bolje razmislim nisu li rijeci samo zvuk emocija...

Sjecas se tolkinovg silmariliona (koji je btw prepisao iz raznih svjetskih religija od hindu do juznoamerckih )
i djela u kojem kaze kako je Iluvatar Ardu (planetui na kojoj je Middle Earth) kreirao zvukom.
Dakle ako je zvuk tako vazan u kreaciji mozemo i ako smo se prethodno slozili da su rijeci zvuk emocija, mozemo li tako olako odbaciti rijeci

http://knightofthestorms.blogspot.com/

Vrh

Naslov: Riječ je materijalna kreacija
PostPostano: pon sep 11, 2006 11:30 am 
Član foruma

Deckard:

Moje je mišljenje da su slova i brojevi dio Luciferovog svijeta kao i Kabala
koja je samo kap njegovog znanja u kreiranju materije kojoj je svrha da
prevari Dusu i okrene čovjeka od njegove prave Duhovne prirode.

Kada čovjek u sebi rodi Ljubav prema svemu i svakome tada on više nije Predator i ne pripada ovom svijetu a kao takav dovoljan je sam sebi.Također može živjeti od vlastitog Sobstva te mu riječi i brojevi nisu nužno potrebni za opstanak.Ako ih takva osoba i koristi tada je to zbog drugih a ne zbog njega samoga.
Riječ izgovorena iz čistog Duha postaje Bog i kao takva mijenja materiju
putem Ljubavi i Istine.

Upitao si se nisu li riječi samo zvuk emocija?
Emocije postoje samo u nesavršenoj Duši koja još traži Cjelinu.

Pozdrav.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon sep 11, 2006 12:26 pm 
Član foruma

Euzebije,

ne moze se sa sigurnoscu tvrditi da su slova i brojevi dio Luciferovog svijeta , mozda su samo ove koje mi koristimo blijede sjenke one prave rijeci ili broja tj mi nismo u stanju pojmiti znacenje iza rijeci ili osjetiti njen pravi ritam u dusi nego on samo dolazi do Uma i tu se zavrsava.
Sila ljubavi se ne moze iskazati kroz rijec u ovom svijetu jer ne postoji takva u ovom nasem jeziku a mozda i postoji neka kombinacija koja bi donekle mogla docarati nesto od toga za onoga tko ima razvijenu tu unutranju percepciju.
Ako se ta sila prenosi izmedju dvije osobe i one sa njom komuniciraju, to je jedan od dokaza da je ona svuda i u svemu i da ne podlijeze zakonima materije ili ovog trodimenzionalnog svijeta.
Kao sto se u ovom svijetu sve zloupotrebljava, tako su i slova i brojevi zloupotrebljeni u krivom smjeru , pa su vremenom izgubili ono svoje sustinsko znacenje.
Sve sto postoji je kombinacija efekata Duha i odredjenih sila i kad se jednom dusa probudi onda ce osjecati i vidjeti Duh u svemu i ovdje u ovoj materijalnoj kreaciji.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 651 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 33  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.