Sada je: pet maj 02, 2025 7:22 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 531 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 27  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pet aug 04, 2006 5:42 am 
Član foruma

Mora se priznati da danas ima toliko informacija i dezinformacija jos vise, tako da je covjeku jos preostao on sam, tj da negdje duboko u sebi iskopa svoju istinu. Tako ja barem gledam.
Ne znam sto bi drugo rekla za sve ovo o Valu ,Nad-dusama , kanaliziranjima, putovanjima po hiperprostoru , jel Laura ili je Barbara ili je onaj treci sem da moze biti a moze i ne biti. Pa tko ce biti sudija da presudi, kad evo sve te stvari, ljudima oblikuju realnosti da se oni grcevito bore da je ono sto su usvojili jedni , potpuna istina a ono drugo laz.
Zato nije ni malo blesavije traziti istinu u rijecima odredjenog jezika nego li je i po nekim realitetima o kojima mi imamo vrlo malo znanje.
Ono sto je mene zivot naucio da sam u odredjenom momentu sve ono sto sam apsorbovala morala na jedan vrlo bolan nacin da izbacim napolje i hvala zivotu i za takvu lekciju.
Dalje, da je unutar nas nas ucitelj, ne u Umu nego u Duhu a to se ne moze nikome objasniti tko nije dozivio i svako dozivljava na drugaciji nacin , samo cini mi se da malo ljudi to dozivi jer nema strpljenja, da ceka, da otvori taj kanal u sebi iz koga dolazi mudrost onostranog.
Moze se naci u zavijenoj simbolici drevnih knjiga tracak svjetlosti i na kakav put treba poci a sto treba izbjegavati ,samo , opet vjerujem, da se ta simbolika otvara onima koji to zarko zele ili imaju volju.
Danas je mnogo diktature straha i pritiska toga sto ga svi zovu matriks da se i onim malo hrabrijim ubija volja na samom pocetku pod izgovorm da je mrak ovog svijeta toliko velik da nema izlaza iz matriksa.
Velika je to prevara, i ljudi iz vjerovanja u tako nesto, onda traze negdje tamo pod oblacima neko brzo rijesenje, grceviti spas ili se nadaju nekom kosmickom rijesenju.
Vecina nas ovdje vjeruje da postoji neko JA nase pravo JA...e pa onda nek svatko trazi to svoje JA i naci ce ga jednog dana i JA ce mu otvoriti svijet i dobice odgovore na ona pitanja koja su mu potrebana da zna na putu povratka duse iz svjesnosti tijela u svjesnost Sebe.
Tako je bilo oduvijek i ostace tko zna koliko jos tih oduvijek.
Covjek mora u nesto vjerovati ili u sebe ili traziti spas ispod oblaka.
Da li nam stanje ovog svijeta govori da je itko nasao jos spas ispod oblaka?
Kad moze Laura mozes i ti, kad moze Barbara mozes i ti....svatko i u najusamljenijem mjestu ove planete ima potpuno istu sansu da se spoji na svoj Izvor i ako bude znao da se odrzava na ponekad valovitoj vodi doci ce do Usca.
I da, mozda cijela moja prica djeluje pomalo romanticna i sanjalacka , mozda je daleko od surove realnosti koja nas u ovom vijeku okruzuje ali dusa koja je sanjala o slobodi i oslobodila se , jer nije ni slucajno pocela da sanja o slobodi da se nije probudila i shvatila da je zarobljena.
Naravno za nekoga ce cijela prica biti kompletna fantazija al eto za moj svijet je Istina i kako onda odgovoriti jedni drugima je'l Triglav il je Velebit.
Pozdrav.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet aug 04, 2006 9:36 am 
Član foruma

Meni osobno ta priča o valu i 2012. bila je više nego labava. Čula sam za to prije nekih petnaestak godina i stavila tu priču "sa strane", vrlo sumnjičavo...A onda su mi počele stizati poruke koje tada nisam razumjela, ali su se uklopile u sve ovo što je kasnije slijedilo zajedno s promjenom mog svjetonazora.
Te meni tada nejasne poruke glasile su otprilike ovako: "Čovječanstvo se nalazi pred petim vratima. Neki će proći, a neki neće. Tajna spasa je u ženskoj energiji."
Tada mi je to djelovalo više nego bedasto, nisam znala mnogo o žesnkoj energiji, o denzitetima, vratima.
Dakle..ako je vjerovati , "tajna" je u razvoju žesnkog aspekta.
Ženski aspekt, (animus i anima prema Jungu), je primanje, asertivnost, prepuštanje vodstvu, osjećajnost, podržavanje akcije davanjem smisla akciji, INUICIJA.
Ako to promatramo sa stanovišta božanskog, značilo bi otprilike ono što OSho Rainesh tvrdi u "Alkemiji duha"... Prepuštanje božanskom...Povjerenje u Svemir. ..Razvoj intuicije..Otkrivanje zamki koje nam stvara lažni (vanjski) ego da bi doprijeli do svoje istinske biti. Življenje u skaldu sa svojom istinskom biti, sa svemirom, sa prirodim zakonima stvaranja...Postizavanje sposobnosti da se prima bezuvjetna ljubav i da se daje.
to bi otprilike mogao biti ključ za prolazak kroz peta vrata.

Svijet kakav je danas počiva na ostvarivanju muškog aspekta.
Muški aspekt je prenaglašen i sve se vrti oko njega, dok se ženski smatra kao znak slabosti i uvriježeno je da se ljudi sprdaju sa svime što spada pod ženski aspekt ličnosti. Akcija, djelovanje, kult rada i stvaranja, kult postignuća u karijeri, sticanje materijalnih bogatstava (ako ne za nas same, onda "za našu djecu"), osiguravanje materijalnih uvjeta života, a to potiče sve moguće varijacije na temu koje doživljavamo kad ne postižemo to što smo si sami zadali kao životno postignuće (ili su nas uvjerili da je to cilj života). Odgajamo djecu da budu uspješna, da ne dozvole da ih drugi iskorištavaju, da se bore za sebe, da potignu uspjeh u školi, da budu omiljeni među prijateljima, da se zaposle na što bolje radno mejsto, da postignu što viši društvenis status i vjerujemo da je to garancija za njihovu sretnu budućnost. Očito nam život dokazuje da to nisu bonus bodovi za sreću, da ima nešto više što bi trebali poučiti djecu kako bi mogla biti sretna u svojoj koži. Vjerujem da je to "ženski aspekt" kojeg smo zapostavili...
Kada počenmo otkrivati žesnki apekt i realizirati ga, tada dolazimo do potrebe da ga uskladimo sa muškim, da ta dva aspekta dovedemo u ravnotežu.
Otuda i tako mnogo meditacija i vježbi za usklađivanje, od poznatog simbola jin-jang, na dalje, do izjava poznatih učenjaka o tome da nauka bez duha nema smisla...
Kako ja to vidim..to je to...pa tko voli, nek izvoli...tko ne voli, nek se ne žali...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet aug 04, 2006 9:47 am 
Član foruma

e..i još nešto
meni izgleda da ta vrata nisu neka rupa kroz koju prolazi rijeka ljudi. Vjerujem da svatko u sebi ima svoja vrata, i kvaku kojom otvara ta vrata.

Zašto se u isto vrijeme pojedinačna vrata otvaraju cijelom čovječanstvu? to mi nije sasvim jasno.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet aug 04, 2006 9:57 am 
Član foruma

Hej, Vilo, nedostajala si mi! Ženski aspekt i njegovo jačanje na planeti - kad sam nedavno napisala upravo to što si ti sada ponovila u sklopu ove teme, bilo je reagovanja koje si opet ti maločas tako dobro opisala. Čak je jedan od dragih likova ovdje, čini mi se Esperio, (a nije ni važno) upitao se kako bih ja uskladila činjenicu da su svi avatari i proroci bili muškarci, a ja eto sad pričam o ženskom aspektu, odnosno aspektu Boginje koji se pojačano spušta na Zemlju? Zaboga, i tu si dala odgovor. Kroz proteklu historiju, barem ovih zadnjih par hiljada godina, kada je startao patrijarhat, nije čudo što su avatari bili u muškom rodu, e, da ne bi slučajno bili žene - kad je vladavina muškarca krenula tako žestoko, tamo još u vrijeme Artura, i konačnog razlaza odnosno preuzimanja vodeće palice od ženskog ka muškom aspektu Stvaranja/Tvorca/Boga? "The Mists of Avalon" serija je i film koji jako dobro opisuje ovo "preuzimanje palice" .
Energija ženskog aspekta Boga stiže upravo zato da bi se konačno izjednačile, ali prije svega, unutar svakog pojedinca muške i ženske energije odnosno muški i ženski aspekt od kojeg svaki nosi ono što si maločas opisala, da ja ne ponavljam nepotrebno.

Dakle, "silazak" i jači upliv ženskog samo je dio ukupne pojave koja se zove "uzlazak planete i čovječanstva na viši nivo svijesti". Val/ talas, kako god hoćete, jeste vanjski odraz ovog uzlaska i manifestira se na višestruke načine. Ovih dana stavit ću na forum tekst o svim simptomima u našem tijelu i cijelom biću koje proizvodi ovaj Val. Tako će i mnoge teme poput zaboravljanja, pamćenja, čudnih snova, te susretanja neobičnih bića u ovo vrijeme možda biti jasnije nakon što vidimo zajedno kakvi su to simptomi ovog nadolazećeg Vala. I, naravno u kakvoj je korelaciji Val sa našim dobrim starim Suncem,Sunčevim sistemom, galaksijom, drugim bićima u kosmosu koja ovo sve napregnuto posmatraju, itd...
Na kraju, pošto, prema mnogim informacijama, veliki broj različitih vanzemaljskih civilizacija i društava širom galaktike (a i šire) već odavno posmatra (a neki i pomažu) kako ćemo mi izvesti ovaj višemilenijski skok u novu svjesnost, željela bih da svim tim posmatračima pokažemo na kako grandiozan i maestralan način mi to možemo učiniti. Jer, ljudsku vrstu upravo takvom i smatraju - grandioznom, veličanstvenom zbog nekih osobina koje u svojoj genetici posjeduje samo i isključivo ljudski rod (naravno ne vlastitom "krivnjom" već kao rezultat onog neželjenog genetskog inžinjeringa). Pa, kad je već tako, hajde da onda uzmemo te kosmičke daske i zasurfamo po okolnoj galaktici da sve pršti od nas...Zato, alieni, čuvajte se, stiže Val i to ravno sa Zemlje!

:lol: :love6: :blob: \:D/

A.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet aug 04, 2006 4:56 pm 
Član foruma

arwen dor je napisao/la:
e..i još nešto
meni izgleda da ta vrata nisu neka rupa kroz koju prolazi rijeka ljudi. Vjerujem da svatko u sebi ima svoja vrata, i kvaku kojom otvara ta vrata.

Zašto se u isto vrijeme pojedinačna vrata otvaraju cijelom čovječanstvu? to mi nije sasvim jasno.

Zato što je rečeno da nitko neće biti ostavljen, da će se svakom biću pojedinačno dati šansa da prođe kroz vrata i pređe u viši stupanj postojanja. PItanje je: koliko duša- koliko ljudi će poželjeti da prvo preživi ovaj period u koji smo već ušli a koji žestoko čisti sve na i u nama, a koliko će ih odlučiti da "na vrijeme ode"? Sudeći po najaktuelnijim dešavanjima, po brojnim masovnim nesrećama i dušama koje zajedno odlaze u smrt, jasno je da jedan dio populacije planete već je odlučio da - neće dalje s nama. Naime, pretpostavljam da većina ovdje ljudi sa foruma ima hrabrosti da nastavi...A, nastavak je.... #-o

A:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet aug 04, 2006 7:15 pm 
Član foruma

Citat:
PItanje je: koliko duša- koliko ljudi će poželjeti da prvo preživi ovaj period u koji smo već ušli a koji žestoko čisti sve na i u nama, a koliko će ih odlučiti da "na vrijeme ode"? Sudeći po najaktuelnijim dešavanjima, po brojnim masovnim nesrećama i dušama koje zajedno odlaze u smrt, jasno je da jedan dio populacije planete već je odlučio da - neće dalje s nama.

Ja ne mislim da te duše "bježe" sa ove planete zbog nastupajućih događaja i zbog toga što se boje da nastave dalje da egzistiraju ovdje i na ovom nivou, u stvari mislim da je suprotno. Konkurencija za boravak u ljudskom 3D tijelu je ogromna među dušama u posljednje vrijeme, svi bi sada na neki način željeli da budu ovdje u jednom određenom trenutku vremena/prostora kako bi iskusili neke predstojeće događaje. Pogledajmo samo koliko je broj stanovnika porastao na zemlji u zadnjih 10-15 godina i koliko je to u odnosu na broj umrlih, tj. onih koji su otišli.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet aug 04, 2006 8:05 pm 
Član foruma

fingolfin je napisao/la:
Citat:
PItanje je: koliko duša- koliko ljudi će poželjeti da prvo preživi ovaj period u koji smo već ušli a koji žestoko čisti sve na i u nama, a koliko će ih odlučiti da "na vrijeme ode"? Sudeći po najaktuelnijim dešavanjima, po brojnim masovnim nesrećama i dušama koje zajedno odlaze u smrt, jasno je da jedan dio populacije planete već je odlučio da - neće dalje s nama.

Ja ne mislim da te duše "bježe" sa ove planete zbog nastupajućih događaja i zbog toga što se boje da nastave dalje da egzistiraju ovdje i na ovom nivou, u stvari mislim da je suprotno. Konkurencija za boravak u ljudskom 3D tijelu je ogromna među dušama u posljednje vrijeme, svi bi sada na neki način željeli da budu ovdje u jednom određenom trenutku vremena/prostora kako bi iskusili neke predstojeće događaje. Pogledajmo samo koliko je broj stanovnika porastao na zemlji u zadnjih 10-15 godina i koliko je to u odnosu na broj umrlih, tj. onih koji su otišli.

Fingolfine, interesovanje za boravak sada i ovdje na ovoj planeti JESTE veliko, ali zaboravljaš jednu činjenicu: prije nego smo došli u ovaj život, donijeli smo neke odluke već tada, između ostalog i kada ćemo otići sa ovog svijeta. Mnoge duše su već tada odlučile da u ovo današnje vrijeme odu, iz raznih razloga (oduženje karme je završeno barem za ovaj ciklus, ljudi su nespremni po svojoj općoj duhovnoj konstituciji da nastave na višim ravnima postojanja svoju egzistenciju, zatim neusklađenost njihove frekvencije sa frekvencijama koje ubrzano stižu na planetu, itd.,itd...) No, dobro je da si me podsjetio, kad si rekao koliko je porastao broj stanovnika na Zemlji, na još jednu pojavu o kojoj se može pročitati ponegdje, a to je fenomen: walk-in duša. Ne znam jesi li što čitao o ovome, ali prema nekim teorijama, ima dosta duša , koje odluče da uđu u tijelo nekog umirućeg čovjeka (naravno" u dogovoru sa dušom" tog čovjeka) i prožive dio života na Zemlji, a da se ne moraju rađati i prolaziti cijeli proces inkarniranja i življenja od stadija bebe do odraslog čovjeka. O toj pojavi vrijedilo bi također reći koju u ovoj temi o Valu...jer Val privlači sve da se nađu ovdje i na bilo koji način učestvuju.

Pozdrav.
A.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub aug 05, 2006 1:22 am 
Član foruma

Ako je ovo dualan svijet , onda mora uvijek da ima ono suprotno i ovih zadnjih godina jacaju sile tame bar po onome sto se desava u ovom nasem "ludom" svijetu ..onda bi prema dualnosti trebali jacati i sile svjetla, mozda ih ima manje ali po snazi treba da pariraju tami.
Drugacije se ovaj svijet ne moze odrzati ako svaki - nema svoj +.
Ako je to tocno, da li postoji mozda neka granica kad tolika kolicina sile svjetla koja se nakupi zbog te tame izazove neke vece promjene u ovoj realnosti ...recimo simbolicno je to taj talas ... ...koji onda pokrece promjene frekvencije planete i tako i oni sto potpuno spavaju malo se probude ....i to sve skupa izazove neku lancanu reakciju .....i eto nam tog Vala.
Da li ce sile tame same sebi podapeti nogu ?
Tko zna mozda se to vec i desilo jednom .
Ovo mi je palo na pamet mada da li ipak zvuci kao naucna fantastika ili optimisticna fantastika?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub aug 05, 2006 2:16 am 
Član foruma

Pozdrav, andjela:)
sofija, to što kažeš zvuči logično. Po principu akcije i reakcije, i dualnosti, to bi trebalo tako biti. Ili je to dio čišćenja, velikog pospremanja? da bi se čistilo, prvo treba prljavština bit vidljiva i dovoljno neugodna da nas pokrene da uzmemo metlu u ruke. neš čistit čisto...Ima jedna izreka koja mi se često mota po glavi: "Zlo koje je dobro dozirano, može trajati stoljećima. Previše zla uništava zlo. " (Dakle, zlo se jedino može uništiti tako da mu dozvoliš da se do kraja pokaže, kad pretjera sa vlastitom zloćom, tada će oni dobri poduzeti nešto...)
Ipak, ...meni se nekako čini da su val promjena svijesti i vrata koja spominjemo, kroz koja se prolazi s promjenom svijesti, posljedica evolucije. mislim da su objektivne okolnosti sazrijele tako da omogućuju da se sve više ljudi u ovom trenutku može podignuti na viši nivo. Čovječanstvo je, ako ga u globalu usporedimo s periodom srednjeg vijeka ili s još starijim vremenima, pismenije, obrazovanije, knjige su dostupnije, znanje se može dobiti lakše i jeftinije. Materijalna dobra u globalu su narasla i ajmo reć, kod većeg broja ljudi nego u ranijem periodu zadovoljeni su materijalni uvjeti za život, pa nekako po logici, nadgradnja bi trebala biti napredak u društvenom životu i unutarnjem duhovnom sazreijevanju. I kroz povijest je bilo pojedinaca koji su dosizali više nivoe svijesti, ali je njihovo znanje bilo nedostižno većini "običnih".
Sada su sazrijele okolnosti da svatko, ako je dovoljno hrabar, može dostići ono što su ranije mogli samo posvećeni, šamani, gurui, usuđujem se reći i budhe...Možda ovo izgleda previše prizemno i manje romantično od obrazloženja da je razvoj svijesti posljedica svemirske seobe naroda ili neke svemirske revolucije, mada ne tvrdim da ta okolnosti nisu realne...ali, eto..nekako težim prizemljenju....

Prirodno je da čovjek stremi zdravlju, dugovječnosti, ljubavi drugih ljudi, unutrašnjem miru i "sreći" (stavljam sreću pod navodnike jer mi je taj pojam mutan i istrošen). Prvo je potrebno zadovoljiti fiziološke potrebe, a zatim idemo dalje. Nameće se paralela da ono što vrijedi za pojedinačnog čovjeka, vrijedi i za čovječanstvo u cjelini.

Što se tiče svemira i bića koja čekaju na red za ljudska tijela..štajaznam..nisam sigurna da to tako ide s inkarnacijama..koliko znam, tj. koliko je za vjerovati knjigama koje sam čitala, te se pojave ne dešavaju po vertikali unutar više vrsti i više evolucija, nego po horizontali unutar jedne evolucije jedne vrste .
I druge su vrste prolazile kroz vrata, bića koja su fizički obitavala na Zemlji nekud su otišla. Ne prostorno, nego u dimenziji, prešli su u nevidljivo..Možda je to sudbina ljudske vrste...
U našim raspravama zaboravljamo na Geu, živo biće koje ima svoju evoluciju i možda evolucija živih bića na Zemlji ima veze s našim planetom više nego sa dalekim svemirom? (ne evoluiraju samo ljudi, i ponašanje ptica, pasa, mačaka se izmijenilo i napredovalo u zadnjih sto godina, otkako se aktivno prati...) U svakom slučaju, ima veze bar toliko koliko nam Gea omogućuje život.
A možda je val drugo ime za prolazak Nibirua?
Tko će ga znat..
U svakom slučaju, kako god objašnjavali pojavu i njezine uzroke, činjenica je da raste zanimanje za nevidljivo i nespoznatljivo i da je mnogo ljudi na putu spoznaje. Nešto se očito zbiva...

Simptomatično je da je sredinom osamdesetih godina odjednom postalo dostupno mnoštvo tajnih znanja. Kao neki svjetski pokret, desilo se da objave stoljećima čuvane tajne duhovnjaci raznih boja, od reikista, šamana, ratnika svjetlosti, vatre, do pronalaženja zagubljenih evanđelja, dešifrianja Sumeranskih glinenih pločica, otkrića piramida, potraga za Atlantidom...Čudno ne? Što su čekali do sada? I svi kažu da je objavljivanje tajni bilo nužno jer je svijet u opasnosti...Istovremeno se i nauka počela baviti istraživanjima u područjima koja su do tada bila negirana. Čak su uspjeli izvršiti teleportaciju...

Pozdrav:)

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned aug 06, 2006 12:09 pm 
Član foruma

Sophia, "pravo u sridu" - odlično si to rekla: u svijetu polariteta, svaki plus ima svoj minus, naravno. I upravo sam nedavno pročitala sljedeće: kako rastu sile haosa na Zemlji u vidu jačanja raznih sukoba, ali i isplivavanja na površinu svega što je negativno u svakom čovjeku pojedinačno, tako rastu i sile pozitiviteta. Jedno vrijeme, one postoje u najjačem obliku paralelno i istovremeno - sile negativiteta i sile pozitiviteta, i samo je stvar percepcije kojoj strani ćeš više okrenuti glavu, šta ćeš više posmatrati i shodno tome onda zaključiti - da je svijet u haosu ili da se svijet okreće "dobru". No, obje strane bit će upravu, jer kako sam već rekla, sile i jednog i drugog sada masovno jačaju u svijetu i postoje istovremeno jedna uz drugu. (Naravno, postojale su uvijek, ali se to tek sad vidi i "golim okom" zbog intenziteta kojim se pokazuju na vani).

No, najbitnije je ono što vrlo često zaboravljamo: svjetlo, ma kako malo u početku bilo, istiskuje tamu, a to se dešava tako što kad u mračnoj sobi upališ svjetlo, sva se tama počinje povlačiti, ode negdje u kutove i što više svjetla dodaješ toj sobi tama se rastače, transformira i nestaje,čak i iz onih kutova u koje se privremeno bila "sakrila". Analogija ovog poređenja sa trenutnim dešavanjima u svijetu nalazi se u sljedećoj činjenici:
u svakom pojedincu, ali i narodu, njegovoj kolektivnoj svijesti, sada izranja na površinu sve - i ono dobro i ono loše, i sve se pojačava do svojih maksimalnih razmjera. Kako svjetlost (čitaj svijest, o čemu je Arwen sad govorila) raste, tako ona sve dublje zalazi u svakog pojedinca i svaku naciju izbacujući na površinu ono što je prljavo, tamno odnosno nije u skladu sa frekvencijom svjetla. Tako se čisti pojedinac, nacija, tako se čisti kompletna planeta Zemlja.
Arwen, naravno, evolucija i podizanje svijesti planete Zemlje jest zajednički i duboko isprepleten proces sa podizanjem nivoa čovječanstva koje na njoj živi. I naravno, ne samo ljudskih bića, već i životinja, biljaka i svega što nosi odrednicu "živoga". Sve što posjeduje svijest - trenutno evoluira nevjerovatno ubrzanim tempom, a svijest posjeduje čak i - kamen. Stoga, ništa nije izostavljeno.
I, na kraju, u vezi sa otvaranjem vrata i da li su ona dostupna apsolutno svima: odgovor je i da i ne. ŠANSA je data svima, a samo u ovisnosti od SLOBODNE VOLJE pojedinca ovisi hoće li ta vrata otvoriti ili će odlučiti da u tome ne učestvuje. Pošto je slobodna volja vrhovni princip u ovom dijelu svemira, to se nitko u takav izbor ne može miješati.
I još jedna digresija u vezi s tom temom: zadnjih par godian informirana sam da je svakoj duši/pojedincu/osobi na ovoj planeti ponuđeno već tri puta da se "opredjeli" uslovno rečeno. Naravno, to se čini na nivou duše, a ne u svjesnom, "svakodnevnom" dijelu našeg življenja, i koliko sam razumjela, treći i zadnji poziv upućen je prije par godina. Nakon toga, sada je "i Nebu i Zemlji" sve jasno: duše koje se ni nakon tri poziva nisu opredjelile da idu dalje, sada ubrzano odlaze iz ovog svijeta. One koje su uslovno rečeno rekle "da" idu dalje, ma šta to značilo i ma šta ih čekalo. Možda ovo malo pojasni tu tvoju informaciju o petim vratima i prolasku kroz njih.
Naravno, sve gore izrečeno služi samo kao podloga za raspravu i ne tvrdim da je sve to stoprocentno tačno. Prenosim ono što sam čula/pročitala/dobila unutrašnjim uvidom, ali kako se danas spoznaje vrlo brzo mijenjaju i današnji stavovi već sutra mogu biti neki sasvim drugačiji, pa čak i dijametralno suprotni, to je sve podložno kritici, ali ne kritici uma, već unutarnjeg spoznavanja i ličnog osjećaja kod svakog čovjeka šta je od svega ovog tačno, a šta ne.
Toliko.

Pozdrav.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned aug 06, 2006 12:49 pm 
Član foruma

milsim da svi nesto osjecamo. zapravo osjecamo nesto citav zivot. na neki nacin oduvijek razmisljamo drugacije. zato sad i jesmo na ovome forumu, i raspravljamo o tome. otkako sam prvi put saznao za ove stvari, shavtio sam da uopce nisam ona osoba koja sam mislio da jesam. shvatio sam da zivot nije ono sto sam mislio da je, i da svijet nije ono sto sam mislio da je. jos uvijek ne znam tko sam. mozda to necu za ovog zivota i na ovome svijetu nikada ni saznati. no bitno je da sam svjestan bas toga. kad promatram druge ljude, koji misle da imaju sve, da su uspjeli, da su sigurni u svoje stavove, da ostvaruju prave zivotne ciljeve, tad mi je jasna razlika imeđu njih i mene. ne znam zasto se razlikujemo, ali se razlikujemo.

sto se vala tice, mislim da nesto dolazi. to svi osjecamo. iako na prvi pogled izgleda da je 6 godina malo, oduvijek smatram da se bitne stvari događaju doslovno preko noci. evolucija moze izgledati neprimjetna i duga, ali prijelaz na novo je uvijek prijelaz. to je kao kad je rođen prvi gmaz koji je imao neke cudne noge. nije mogao vise dobro ni hodati, a dok su mu narasla krila prosle su jos tisuce godina. za njega je to bilo stetno a ne korisno. zato ne znam koliko sve ovo sto radimo na sebi ima koristi za nas same, gledajuci na ovaj zivot. u iducem se svega toga necemo ni sjecati. ipak svi umiremo i rađamo se ponovno. gdje? tko zna.

sa svime ovime uvijek mi navre gorak zakljucak. trebamo vise uzivati u zivotu onakvom kakav smo sami odabrali, jer mozda to nismo naucili u proslom. upravo to je bas nama koji se razlikujemo od mase, cesto jako tesko. mozda su oni ti koji uzivaju. mozda su oni dobili krila. :?

znam da ce sad mnogi vristati, pogotovo jer spominjem jos i gmazove u cijeloj prici, ali htio bih napomenuti da je ovo cisto razmisljanje, a nikako moje uvjerenje. :lol:

imajte se!

i Vječnost u jednome Satu...

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned aug 06, 2006 2:16 pm 
Član foruma

a i nije to bas tako nagli prijelaz

usporedite sebe sa svojim roditeljima

cini mi se da je u pitanju ogroman skok, narucito kada je u pitanju svijesnost

http://knightofthestorms.blogspot.com/

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned aug 06, 2006 5:10 pm 
Član foruma

Da, trebamo više uživati u životu, pogotovu oni koji su dosad godine potrošili na tišinu, duhovnjačku praksu i popriličnu odvojenost od svijeta.

S druge strane, to što u ovom i svim drugim životima radimo na sebi- itekako ima koristi, jer taj rad ti podiže svijest, a dosegnuti nivo svijesti je jedino što prenosiš zasigurno iz života u život. Prema tome, ne da nije uzaludno, već sasvim suprotno - puna realizacija tvog pregnuća i duhovnog napora rezultira onim do čega je svima nama najviše stalo - odlaskom na viši stupanj svjesnosti i viši stupanj egzistencije/bivanja/postojanja kako god to želio nazvati.

Pozdrav.
A.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon aug 07, 2006 3:54 pm 
Član foruma

2804 evo upravo je ovo uzivanje sto si odabrao kao svoj slogan:

Vidjeti Svijet u Zrncu pijeska,
Nebo u divljem Cvatu,
držati Beskraj na dlanu ruke
i Vječnostu u jednome Satu...

to je kompletni MIR u covjeku a sve je ostalo igra Uma sa cvijeta na cvijet , od jedne igracke do druge....jer mu je pokretacka snaga NEMIR. No i cijela ta igra Nemira je potrebna na nekoj stazi lutanja i ne znaci da smo mi nesto posebni sto posjecujemo ove forume i drugaciji.
Svako na svoj sopstven nacin ujedinjuje Nemir u Mir...ovo je samo jedan od nacina ucenja, razumijevanja , lutanja, padanja , ustajanja i cekanja dok ne dodje onaj svaciji Val.
Tako ja barem gledam a tko zna jesam li i blizu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon aug 07, 2006 10:07 pm 
Član foruma

mozda je zvucalo egoisticno, ali nisam mislio da smo nesto posebno na taj nacin, nego jednostavno se razlikujemo od vecine, jer vecina nazalost u ove stvari ne vjeruje, u najkracim crtama. barem ja imam takva iskustva, da ljudi nakon sto odmahnu rukom, nastave tamo gdje su stali ne razmisljajuci o tome previse.
hehe, i bas oni kojima kazem da smo SVI isti i da smo SVI posebni. da smo vise nego sto mislimo.

i Vječnost u jednome Satu...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon aug 07, 2006 10:37 pm 
Član foruma

cini mi se da je netko to vec negdje spomenio,

sta mislis koliko je ljudi pocetkom 15 stoljeca vjerovalo da je zemlja okrugla,
i kako bi oni odmahnuli rukom da im je netko to isto rekao :wink:

kad se ovog sjetis bude ti nekako lakse

http://knightofthestorms.blogspot.com/

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri aug 09, 2006 12:29 am 
Član foruma

A je, istina, ima takvih....a možete li zamisliti broj ljudi koji ipak vjeruju u "drugi svijet" pa opet, samo odmahnu rukom i prave se da nemaju pojma jer ih je sram što im se takve ideje motaju po glavi i plaše se da će ih netko proglasiti da su ludi, bogohulnici, heretici, ili pak religiozno zatucani, ili još gore, da im je um na razini neandertalaca, a i ovi što bi ove prve proglasili da su ludi, također potajno vjeruju i znaju da postoji "još nešto" ali se prave da ne znaju iz istih razloga...? a?..e?
Takvi će se javno opredjeljivati za što god im službeni svjetonazor preporuči da se treba opredijelit. Javno. A u sebi...druga priča.
To se zove konformizam, a to je kad se pliva nizvodno, i pazi se da se ne zatalasa površina...
To se zove i licemjerje, i dvoličnost, i nedostatak hrabrosti (ili stručno rečeno, nedostatak muda)i..na to se ne može utjecati...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri aug 09, 2006 8:23 am 
Član foruma

Što ti se stručan ovaj "stručni rječnik", Arwen!
I da nastavim tamo gdje si stala: obje grupe ljudi koje si spomenula, potajno čeznu da je sve to istina i negdje duboko u srcu nadaju se da, negdje u nekom kutku svijeta, života i univerzuma postoji ta nada za sve nas...da sve još uvijek nije izgubljeno...samo što nemaju hrabrosti reći to ni samima sebi, a kamoli nekom drugom. Svi se mi potajno nadamo da Dobrota i Čarolija nisu zauvijek otišli iz Svijeta ljudi, ali danas je, zaboga, tako nepopularno (nije "in") govoriti o Dobroti, nadati joj se i tražiti je u svakodnevnom življenju i interakciji s ljudima. Otud, "sastavni dio" Vala jest i vraćanje Nade u sve gore pomenuto.

Pusa.
A.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri aug 09, 2006 1:55 pm 
Član foruma

andjela, šta je je..cccc :wink:
uglavnom, sve se vrti oko hrabrosti (stručno rečeno, sve se vrti oko muda.. :mrgreen: )
Have a nice day :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri aug 09, 2006 3:02 pm 
Član foruma

OPET TI! #-o i taj tvoj rječnik.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 531 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 27  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.