Pozdrav, andjela:)
sofija, to što kažeš zvuči logično. Po principu akcije i reakcije, i dualnosti, to bi trebalo tako biti. Ili je to dio čišćenja, velikog pospremanja? da bi se čistilo, prvo treba prljavština bit vidljiva i dovoljno neugodna da nas pokrene da uzmemo metlu u ruke. neš čistit čisto...Ima jedna izreka koja mi se često mota po glavi: "Zlo koje je dobro dozirano, može trajati stoljećima. Previše zla uništava zlo. " (Dakle, zlo se jedino može uništiti tako da mu dozvoliš da se do kraja pokaže, kad pretjera sa vlastitom zloćom, tada će oni dobri poduzeti nešto...)
Ipak, ...meni se nekako čini da su val promjena svijesti i vrata koja spominjemo, kroz koja se prolazi s promjenom svijesti, posljedica evolucije. mislim da su objektivne okolnosti sazrijele tako da omogućuju da se sve više ljudi u ovom trenutku može podignuti na viši nivo. Čovječanstvo je, ako ga u globalu usporedimo s periodom srednjeg vijeka ili s još starijim vremenima, pismenije, obrazovanije, knjige su dostupnije, znanje se može dobiti lakše i jeftinije. Materijalna dobra u globalu su narasla i ajmo reć, kod većeg broja ljudi nego u ranijem periodu zadovoljeni su materijalni uvjeti za život, pa nekako po logici, nadgradnja bi trebala biti napredak u društvenom životu i unutarnjem duhovnom sazreijevanju. I kroz povijest je bilo pojedinaca koji su dosizali više nivoe svijesti, ali je njihovo znanje bilo nedostižno većini "običnih".
Sada su sazrijele okolnosti da svatko, ako je dovoljno hrabar, može dostići ono što su ranije mogli samo posvećeni, šamani, gurui, usuđujem se reći i budhe...Možda ovo izgleda previše prizemno i manje romantično od obrazloženja da je razvoj svijesti posljedica svemirske seobe naroda ili neke svemirske revolucije, mada ne tvrdim da ta okolnosti nisu realne...ali, eto..nekako težim prizemljenju....
Prirodno je da čovjek stremi zdravlju, dugovječnosti, ljubavi drugih ljudi, unutrašnjem miru i "sreći" (stavljam sreću pod navodnike jer mi je taj pojam mutan i istrošen). Prvo je potrebno zadovoljiti fiziološke potrebe, a zatim idemo dalje. Nameće se paralela da ono što vrijedi za pojedinačnog čovjeka, vrijedi i za čovječanstvo u cjelini.
Što se tiče svemira i bića koja čekaju na red za ljudska tijela..štajaznam..nisam sigurna da to tako ide s inkarnacijama..koliko znam, tj. koliko je za vjerovati knjigama koje sam čitala, te se pojave ne dešavaju po vertikali unutar više vrsti i više evolucija, nego po horizontali unutar jedne evolucije jedne vrste .
I druge su vrste prolazile kroz vrata, bića koja su fizički obitavala na Zemlji nekud su otišla. Ne prostorno, nego u dimenziji, prešli su u nevidljivo..Možda je to sudbina ljudske vrste...
U našim raspravama zaboravljamo na Geu, živo biće koje ima svoju evoluciju i možda evolucija živih bića na Zemlji ima veze s našim planetom više nego sa dalekim svemirom? (ne evoluiraju samo ljudi, i ponašanje ptica, pasa, mačaka se izmijenilo i napredovalo u zadnjih sto godina, otkako se aktivno prati...) U svakom slučaju, ima veze bar toliko koliko nam Gea omogućuje život.
A možda je val drugo ime za prolazak Nibirua?
Tko će ga znat..
U svakom slučaju, kako god objašnjavali pojavu i njezine uzroke, činjenica je da raste zanimanje za nevidljivo i nespoznatljivo i da je mnogo ljudi na putu spoznaje. Nešto se očito zbiva...
Simptomatično je da je sredinom osamdesetih godina odjednom postalo dostupno mnoštvo tajnih znanja. Kao neki svjetski pokret, desilo se da objave stoljećima čuvane tajne duhovnjaci raznih boja, od reikista, šamana, ratnika svjetlosti, vatre, do pronalaženja zagubljenih evanđelja, dešifrianja Sumeranskih glinenih pločica, otkrića piramida, potraga za Atlantidom...Čudno ne? Što su čekali do sada? I svi kažu da je objavljivanje tajni bilo nužno jer je svijet u opasnosti...Istovremeno se i nauka počela baviti istraživanjima u područjima koja su do tada bila negirana. Čak su uspjeli izvršiti teleportaciju...
Pozdrav:)
_________________ Bitno je očima nevidljivo
|