Sada je: pon maj 05, 2025 1:13 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 349 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: uto jun 20, 2006 3:28 pm 
Član foruma

Citat:
Mi ne da se moramo opredjeliti već smo davno i opredjeljeni samo toga još nismo svjesni, i tim opredjeljivanjem ispunjavamo i svoju sudbinu i nas same.

Ovo me mnogo podseca na ono sto je Oracle rekla Neu u Matrixu:
Citat:
You've already made the choice. Now you have to understand it.

Citat:
Ne znam, nisam siguran, ali mislim da je to jednostavno prirodno da oni tim jezikom ne pričaju upravo zbog tog sveukupnog balansa svega što jeste i nije.

Brkate odnos ljubavi i mrznje i odnos OPD i OPS.
OPD i OPS su univerzalni a ljubav i mrznja subjektivni.
Citat:
Esperio vrati onaj drugi avatar bas je bio cool

Koji? Imao sam ih nekoliko.
Citat:
Brkas babe i zabe. U fizickoj realnosti koje smo i dalje dio vaze drugciji zakoni, komarac ugrozava tvoje fizicko a i psihicko zdravlje i imas bozji blagosov da ga zgnjecis jednim pokretom, uostalom kreacija je i to predvidjela i zato omogucila komarcu da se razmnozava u tako velikim brojevima.

Kolko ja vidim i jedni i drugi ugrozavaju moje zdravlje.

A ti si odreagovao upravo onako kako bih ja odreagovao prema komarcu:
Citat:
Ako je ovo bice mraka samo ga svjetlost moze unistiti i istog momenta poceo ponavljati - Ja sam bice svijetla, mozes slobodno uzeti svu moju energiju, ali ako uzimas moju energiju uzmi i moje svijetlo neka te sprzi!

Cak sam pomislio kako cu sada tu energetsku loptu iz baze kicme poslati ka ovoj sponi neka je skroz sagori.

Meni to uopste ne izgleda kao akt ljubavi.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 20, 2006 4:06 pm 
Član foruma

angelspring je napisao/la:
Tina je napisao/la:
Da. Slazem se s vama. :D :thumbup:
Prvo da ga razbijem, onda se mozemo voljet.

a čime ćeš ga ti razbit? :roll:

Nisam bas za razbijanje.
Vise mislim da kada imas odredjenu Frequency Resonance Vibration tada imas jacu okluziju prema takvim napadima.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 20, 2006 5:46 pm 
Moderator

Citat:
Kada su se kolumbovi jedrenjaci materijalizirali na horizontu karipskih otoka domortci ih nisu mogli vidjeti jer njihov mozak nije bio u stanju procesuirati takvu informaciju odnosno image, njihovi samani bili su prvi koji su prvo ucili mreskanje mora a zatim kada su se upitali sto takvo mreskanje izaziva , pomno promatrali i na kraju poceli uocavati jedrenjake,

Super. Ovo je veoma dobro poredjenje. I meni upravo tako izgleda. Cula primaju drazi, nervi prenose informacije, ali mozak nije u stanju da interpretira te informacije jer mu nedostaju kodovi i opazanje potpuno izostaje. Primecujemo samo „mreskanje struja vazduha“.
Informacije, svest i intelektualna fleksibilnost.
Od onoga sto ne opazamo, ne mozemo se ni zastititi. Svidelo mi se ono, Angelspring, „to je moje telo“.
Hm, ko zna kakvi zakoni vaze u toj zoni postojanja.
Ono u sto sam sigurna je da smo mnogo jaci nego sto mislimo. Ili mozemo biti. Mozda je i to pitanje „percepcije“.
Nekako je preveliki trud ulozen da bismo bili odrzani u ovom somnabulnom stanju svesti. Zasto bi bio potreban da smo bas sasvim bespomocni i potpuno neravnopravni.

Citat:
mislim naime na to da su i svijetlo i mrak dva suprotna pola jedne te iste energije kao i sve ono izmedju sto je sivo,
u bozjim ocima ne postoji dobro ni zlo, niti svijetlo i mrak, vec sve jednostavno postoji, svojim odnosemnjem i zauzimanjem bilokakvog stava prema bilo cemu od ovoga postajemo upleteni u mortal coil.

Jeste i svetlo i tama deo jedne te iste kreacije. Ali trenutno savladavam lekcije na ovom 3D nivou. Radim da bih platila racune, uzimam hranu da bih odrzala svoje telo, govorim da bih komunicirala, mada imam neodoljiv dojam, gotovo secanje drugacijeg nacina postojanja. Kada te lekcije budem savladala, mislim da cu to znati, kao sto sam znala za neke druge. I prebaciti se na nove.

Pa tako i ovi neprijateljski entiteti nisu tu da bismo vezbali svoju toleranciju. Suprotstavljanje je izgleda napor potreban da bi nam krila dovoljno ocvrsla. Bez toga ostajemo u ljusci.
A kako? Da ih prvo upoznamo i da medjusobno sto vise pricamo, iskristalisace se vec neke stvari.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 20, 2006 7:38 pm 
Član foruma

Citat:
Suprotstavljanje je izgleda napor potreban da bi nam krila dovoljno ocvrsla. Bez toga ostajemo u ljusci.

Samo da nas ne stave u zooloski vrt. :?

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 20, 2006 9:29 pm 
Član foruma

Tina je napisao/la:

Ne kuzim sto se ti uzbudjujes oko nacina mog "razbijanja"?
Stvarno nema potrebe da se uzbudjujes zbog mene. :)

Ne kuzim kako ne shvacas ociglednu metaforu/sarkazam?
Da ne ocekujes mozda da cu ti nabrajat "sredstva za razbijanje": toljaga, bejzbol palica? :lol: :lol:

Moram li svaki put kad kazem: "razbit" da copy/paste sve svoje postove i naglasim: metafora/sarkazam da bi ti shvatila sto hocu reci?

Prije svega, ocigledno je da s time mislim ISTO ono sto su rekli Jack i fingolfin, inace ne bi replicirala da se slazem s njima, a to ISTO sam opisala u svojim postovima vec milijardu puta (ovdje ocigledno pretjerujem), pa da ne nabrajam sve jos jednom, koga interesira, nek procita moje postove.

A na koncu konca, s time mislim ISTO ONO sto si ovime rekla i ti:

i kad sam skužila to pošizim i odjednom se izderem na njega - ovo je moje tijelo i nemaš pravo na njega - nosi se odavde!!! i skocim kao u krevetu u lotos pološaj i derem se na njega , on tada nestane

Stvar je jasna da ne moze biti jasnija.

Razbit cu ga svojom osvijestenosti, samoobrambenim stavom, koliko god je to u mojoj moci i snazi, te jacanjem istog iz dana u dan, sa egoisticnom i egocentricnom LJUBAVI PRVENSTVENO PREMA SEBI, ne dozvoljavanjem da mi se napiju krvi ( metafora ), ili na bilo koji drugi nacin nasisu energije, bilo tko: etericni, astralni, ovozemaljski ili vanzemaljski entiteti, i to PONAVALJAM, koliko GOD JE TO U MOJOJ MOCI; te raditi na sebi da tu moc i snagu OJACAM iz dana u dan kao i sa SVJESNOSTI O SVEMU TOME koju nosim u sebi CIJELO VRIJEME i osvjestavanjem o svemu tome, opet ponavaljam, iz dana u dan, SVE VISE i VISE.

Kao sto si to u ovom tvom gore opisanom slucaju isto tako napravila i ti.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 20, 2006 9:34 pm 
Član foruma

Esperio Max je napisao/la:
Citat:
Suprotstavljanje je izgleda napor potreban da bi nam krila dovoljno ocvrsla. Bez toga ostajemo u ljusci.

Samo da nas ne stave u zooloski vrt. :?

:lol: :thumbup:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 20, 2006 9:59 pm 
Administrator

Citat:
Ne znam dovoljno o metafizickoj pozadini crnih rupa tako da EM-u ne mogu dati odgovor. Cini mi se da su nesto kasiopejci spominjali ali se ne sjecam. Ako netko zna nesto vise bilo bi dobro da nam ovdje ukratko pojasni.

Crne rupe su krajnja manifestacija OPS-a.

:mrgreen:
:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 20, 2006 10:08 pm 
Član foruma

Citat:
Crne rupe su krajnja manifestacija OPS-a.

Ni ja ne bih mogao bolje.

:mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 20, 2006 10:47 pm 
Član foruma

Citat:
Mi ne da se moramo opredjeliti već smo davno i opredjeljeni samo toga još nismo svjesni, i tim opredjeljivanjem ispunjavamo i svoju sudbinu i nas same.

Ovo me mnogo podseca na ono sto je Oracle rekla Neu u Matrixu:
Citat:
You've already made the choice. Now you have to understand it.

Citat:
Ne znam, nisam siguran, ali mislim da je to jednostavno prirodno da oni tim jezikom ne pričaju upravo zbog tog sveukupnog balansa svega što jeste i nije.

Brkate odnos ljubavi i mrznje i odnos OPD i OPS.
OPD i OPS su univerzalni a ljubav i mrznja subjektivni.
Citat:
Esperio vrati onaj drugi avatar bas je bio cool

Koji? Imao sam ih nekoliko.
Citat:
Brkas babe i zabe. U fizickoj realnosti koje smo i dalje dio vaze drugciji zakoni, komarac ugrozava tvoje fizicko a i psihicko zdravlje i imas bozji blagosov da ga zgnjecis jednim pokretom, uostalom kreacija je i to predvidjela i zato omogucila komarcu da se razmnozava u tako velikim brojevima.

Kolko ja vidim i jedni i drugi ugrozavaju moje zdravlje.

A ti si odreagovao upravo onako kako bih ja odreagovao prema komarcu:
Citat:
Ako je ovo bice mraka samo ga svjetlost moze unistiti i istog momenta poceo ponavljati - Ja sam bice svijetla, mozes slobodno uzeti svu moju energiju, ali ako uzimas moju energiju uzmi i moje svijetlo neka te sprzi!

Cak sam pomislio kako cu sada tu energetsku loptu iz baze kicme poslati ka ovoj sponi neka je skroz sagori.

Meni to uopste ne izgleda kao akt ljubavi.

ja nigdje nisam rekao da sam u stanju zivjeti tu ljubav o kojoj govorim, to nije lako

a prilikom tog dozivljaj reagirao sam impulsivno

tek poslije sam poceo kontemplirati o svemu i prosto mi se namece zakljucak da takav pristup kakav sam ja upotrijebio nije najbolji
jer kao sto rekoh borba izaziva vise borbe i onda tome nema kraja,

bio ti bice svijetla ili ne ako se upustas u borbu sa silama mraka samo padas na njihov nivo

mislio sam na south park avatar bthw

http://knightofthestorms.blogspot.com/

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 20, 2006 11:45 pm 
Član foruma

Citat:
tek poslije sam poceo kontemplirati o svemu i prosto mi se namece zakljucak da takav pristup kakav sam ja upotrijebio nije najbolji

Evo kako ja gledam na tvoj dozivljaj.
Ti si u pocetku osetio strah u vezi tog bica. I ja bih rekao da nam strah pomaze u takvim trenucima da instinktivno osetimo da li nam preti nekakva opasnost.
Ti si takodje bio i upozoren da takvi entiteti najcesce nisu dobrocudni.
Ali si ti ipak pokusao da stupis u kontakt sa tim bicem nakon sto si se osetio mocno i poverovao da je to bice tvoje Vise Ja.
Citat:
a prilikom tog dozivljaj reagirao sam impulsivno

I ja mislim da je to pravi nacin da se odbranis od takvih entiteta ukoliko te oni napadnu.
Citat:
jer kao sto rekoh borba izaziva vise borbe i onda tome nema kraja

bio ti bice svijetla ili ne ako se upustas u borbu sa silama mraka samo padas na njihov nivo

Sa ovim se slazem. Ne treba njih juriti niti napadati. Niti treba stupati glavom bez obzira u kontakt sa svim entitetima na koje naidjemo jer nam se cini da to nase Vise Ja pokusava da nas kontaktira.
Ti si naucio svoju lekciju da treba biti veoma oprezan sa tim stvarima i ne verovati uvek visku endorfina ma koliko se osecao high. :)
Ali ukoliko oni nas napadnu mislim da ne bi trebalo da pasivno posmatramo sta se dogadja vec da odreagujemo na adekvatan nacin. Jer da to nisi uradio ko zna da li bi nam sada pricao o tom dozivljaju.
Citat:
mislio sam na south park avatar bthw

Sto, jel i ti volis south park?
Dok traje prvenstvo nema menjanja avatara. A za posle vec imam u planu neke druge.
Mozes ti da ga uzmes ako hoces. :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jun 21, 2006 4:15 am 
Moderator

Citat:
Samo da nas ne stave u zooloski vrt.

Pa, mozda i hoce neke specijalne primerke.
Kad te malo bolje merknem, primerku, ...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jun 21, 2006 9:09 am 
Član foruma

Sto, jel i ti volis south park?
Dok traje prvenstvo nema menjanja avatara. A za posle vec imam u planu neke druge.
Mozes ti da ga uzmes ako hoces. :)

da volim, obozavam...

sto se nogometa tice cuvaj se , znas da voladoresi obozavaju tu vrstu energije
kazu da iznad stadiona mozes naci horde letaca kako se goste #-o

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jun 21, 2006 3:39 pm 
Član foruma

Arja je napisao/la:
Citat:
Samo da nas ne stave u zooloski vrt.

Pa, mozda i hoce neke specijalne primerke.
Kad te malo bolje merknem, primerku, ...

A sta ako obicne primerke potrpaju u stale?
Onda im ni specijalni primerci ne mogu pomoci.
Citat:
da volim, obozavam...

Znas sta valja. :)
Citat:
sto se nogometa tice cuvaj se , znas da voladoresi obozavaju tu vrstu energije
kazu da iznad stadiona mozes naci horde letaca kako se goste

Bilo bi odlicno da hoce na tome da se zaustave.
Mene brinu malo drasticniji nacini skupljanja energije. :?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jun 23, 2006 8:01 pm 
Član foruma

Tina je napisao/la:
Tina je napisao/la:

Ne kuzim sto se ti uzbudjujes oko nacina mog "razbijanja"?
Stvarno nema potrebe da se uzbudjujes zbog mene. :)

Ne kuzim kako ne shvacas ociglednu metaforu/sarkazam?
Da ne ocekujes mozda da cu ti nabrajat "sredstva za razbijanje": toljaga, bejzbol palica? :lol: :lol:

Moram li svaki put kad kazem: "razbit" da copy/paste sve svoje postove i naglasim: metafora/sarkazam da bi ti shvatila sto hocu reci?

Prije svega, ocigledno je da s time mislim ISTO ono sto su rekli Jack i fingolfin, inace ne bi replicirala da se slazem s njima, a to ISTO sam opisala u svojim postovima vec milijardu puta (ovdje ocigledno pretjerujem), pa da ne nabrajam sve jos jednom, koga interesira, nek procita moje postove.

A na koncu konca, s time mislim ISTO ONO sto si ovime rekla i ti:

i kad sam skužila to pošizim i odjednom se izderem na njega - ovo je moje tijelo i nemaš pravo na njega - nosi se odavde!!! i skocim kao u krevetu u lotos pološaj i derem se na njega , on tada nestane

Stvar je jasna da ne moze biti jasnija.

Razbit cu ga svojom osvijestenosti, samoobrambenim stavom, koliko god je to u mojoj moci i snazi, te jacanjem istog iz dana u dan, sa egoisticnom i egocentricnom LJUBAVI PRVENSTVENO PREMA SEBI, ne dozvoljavanjem da mi se napiju krvi ( metafora ), ili na bilo koji drugi nacin nasisu energije, bilo tko: etericni, astralni, ovozemaljski ili vanzemaljski entiteti, i to PONAVALJAM, koliko GOD JE TO U MOJOJ MOCI; te raditi na sebi da tu moc i snagu OJACAM iz dana u dan kao i sa SVJESNOSTI O SVEMU TOME koju nosim u sebi CIJELO VRIJEME i osvjestavanjem o svemu tome, opet ponavaljam, iz dana u dan, SVE VISE i VISE.

Kao sto si to u ovom tvom gore opisanom slucaju isto tako napravila i ti.

YEEEAAAAHHH, ROCK ON TINA =D>

NO PASARAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nekad su dogadjaji brzi od pisanja,a nekad se i ponavljaju pa ih nema ni potrebe opisivati.

Jack,dobio sam diskove prekjuce,hvala ti brate, ali je moj komp opet poceo da zeza pa ih nije otvarao,
tu se nasla jedna dobra dusa,ona ista,i uzela diskove da sprzi na svom kompu,kad sam je ispracao na vratima prodje mi slicica kako prednji deo njenog auta(crven)udara u neki beli auto odpozadi,oterah tu sliku pre nego sam video ceo auto,video sam samo prednji deo(maska i hauba),nisam joj nista rekao da je ne bih uznemirio,ko ce ga znati,ako mnogo pazis na jedno zanemaris drugo,ali taj dan nije stigla da kupi prazne diskove,sutradan,juce,krene kod rodjake(koja se nedavno preselila pa je morala da pita za ulicu) i usput po diskove,putem stane i pita nekog tipa za tacnu lokaciju i tip joj kaze idem i ja u tom pravcu i ona ga poveze,tip nije bio man in black,vruce 36C :mrgreen: ali je bilo cudno sto je sve na njemu pantalone,kosulja,bele patike,bilo potpuno novo i porubljeno,kao kad kupis kosulju spakovanu u kvadrat pa kad je rasiris poznaju se prevoji gde je bila presavijena,patike su mu bile bele bez grama prasine ili onih crtica koje se nosenjem neizbezno pojave,a mozda se covek upravo podnovio, :mrgreen: ,ko ce ga znati,na usima je nosio slusalice (male kao za diskmen)ali je kabl zavrsavao u pojasu(ili bubreg kako ga ko zove) i nije se videlo dali su ukljucene na diskmen ili mobilni ili nesto trece?,ali se nije cula muzika,obicno u malom prostoru,kao sto je auto,se cuje bar malo zvuk ili mu je bio stisan?
Kad je izlazio iz auta tip joj je samo ponovio pravac za ostatak puta i rekao na kraju:"sa srecom".
U tom trenutku ovoj dushi prodje slicica kako pravi sudar,krene dalje i posle 300 metara,vec blizu cilja izgubi paznju i udari u auto ispred(koji je bio bele boje :!: )
Srecom vozila je 40km/h pa je najebo samo auto(i to onaj deo koji sam i ja video, branik maska ,hladnjak,hauba,nije se vezala pa je glavom udarila u sofersajbnu ali glava tvrda pa je sajbna prosla gore(napukla po dijagonali )
Htedoh ovo juce da pisem ali pazi slucajnosti,juce bilo nevreme i udari grom u tel.liniju i sprzi mi modem na kompu pa se evo javljam iz internet kafea .
Toliko se stvari zadnjih dana ponovilo,da mi se cini da ovi Kontrolori i ne znaju da smisle nesto kreativnije nego sve iste svinjarije ponavljaju i ponavljaju i po.......
Cim malo podignes svest i prosiris percepciju,eto ih odmah da zagovnaju,da li preko portala i programiranih dusa,da li preko entiteta,astralnih kuchki i ostalih.....

Deckarte,ne daj na se! :thumbup:
MA SVE U PM
Nema nam druge nego

PAMTITI SEBE 24/7

Hvala dobrim i milim dushama na podrsci
zelim vam savrsenu komunikaciju i harmoniju
Voli vas Natalandza :love3:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jun 23, 2006 10:07 pm 
Član foruma

Volimo i mi tebe :lol:
Hm ovo je vrlo interesantno
ja nikada nisam htio ici tako daleko da bih rekao da kontrolni sistem zaista vodi racuna o svakom od nas koji uspije pomoliti glavu iz kaljuze u kojoj zivimo. nekako mi je to u domenu SF-a.

Medjutim od skoro nisam vise sasvim siguran u to. Naime tek sam ovih dana primjetio da sam nekako prezivio emotivnu vezu sa nepatvorenim organskim portalom. I ako sam nesto naucio iz toga - naucio sam da organskog portala sa sigurnoscu mozes identificirati - ali tek onda kada si toliko emotvino angaziran i iscrpljen da ti to saznanje ne moze biti od nikakve koristi.
Uostalom poceo sam o tome razmisljati na nacin da mozda adamicni ljudi imaju odredjenu ulogu u evoluciji antropoida.

Bilo kako bilo mislim da je sve ovo vrlo opasan teren. povezati mozes sve i svakog i vrlo je lako kriviti kontrolni sistem za svaku pizdariju koja ti se u zivotu desi. Uostalom ako pocnes razmisljati po takvom kalupu postajes idealna meta.
Cak i ako je sve to istina imas li ikakvog izbora. Rekao bih ne.
a izgleda da je najbolji nacin borbe sto veca centriranost i fokus na svoje vise ja, sve ostalo je manje bitno

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jun 23, 2006 10:12 pm 
Administrator

Uh Nat !!!

Izgleda da je "dolje" kod vas vrlo "aktivno"... :mrgreen:

Ma ima ih posvuda... izmaterijalizirani kreteni sa 4D. Izgleda da su ti tvoju komplementarnu dušu poskenirali "prije" udara. Tko zna što se sve moglo/trebalo dogoditi... ili što će se/jest dogodilo... ali samo toliko umješanje u sve te događaje znači da je ipak NEŠTO tu važno. Sad, da li je ona, ti, materijali ili nešto četvrto ili peto... tko će znat...

Uglavnom - nedaj se. Sreća što njoj nije ništa. Oće modemi pregarati od elektriciteta... ali tko zna što je UZROK tog elektriciteta... ma ima kombinacija milion...

Probaj makar posuditi nečiji dvd-rom za kompjuter tako da si sve možeš prebaciti na hard-disk... možda neće čitati ako je prestar ili već "slabo" čita... ( ali ako imaš samo cd-rom... znaš da cd-rom ne može čitati dvd...??? )

Javi kad uspiješ "očitati" podatke!

#-o

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jun 23, 2006 10:49 pm 
Član foruma

nat je napisao/la:
YEEEAAAAHHH, ROCK ON TINA =D>

NO PASARAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:D :lol: e, bas si me nasmijao/razveselio sa ovim,... hvala! :D

Deckard je napisao/la:
a izgleda da je najbolji nacin borbe sto veca centriranost i fokus na svoje vise ja, sve ostalo je manje bitno

e, da! :D :thumbup:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jun 24, 2006 12:01 pm 
Član foruma

Citat:
Cim malo podignes svest i prosiris percepciju,eto ih odmah da zagovnaju,da li preko portala i programiranih dusa,da li preko entiteta,astralnih kuchki i ostalih.....

Ovo mi nešto poznato. :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 26, 2006 12:53 pm 
Moderator

Citat:
Izgleda da je "dolje" kod vas vrlo "aktivno"...

Da, neki od onih gromova u petak – koje sam mirno prespavala – mi je ostetio ne samo modemsku karticu, vec i sprzio plocu. Ups!! :evil:
Odnosno UPS.
Jack, molim te da dodas jos neke smajlice, ovi u ponudi uopste ne pokrivaju moje trenutne emotivne potrebe.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 26, 2006 12:58 pm 
Član foruma

Probaj sa starom dobrom psovkom, ali nemoj previše. :twisted: :mrgreen:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 349 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.