Sada je: pet jul 18, 2025 12:04 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 114 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: čet maj 04, 2006 11:46 am 
Početnik

Organski Portal,

Sam izbor tvog avatara odgovara na misao koju si prenio

Ako mislis odgovorit na sve ovo tipiziranom 3d-fizioloskom formom, molim te ne trosi prostor u raspravi ZATO JER NISI NAPRAVIO SVOJU DOMACU ZADACU!

VRATI SE U PRVI RAZRED, PA PONOVO!

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 04, 2006 12:07 pm 
Član foruma

Citat:
Jack, Fingolfin, Space Oddity, Aragorn, Play etc.. IMATE LI KAKVE UMJETNICKE TENDENCIJE?!!

Ni jednom od "zvanično regostrovanih 3D umjetnosti" se ne bavim, niti sam se ikad bavio, a nemam ni nekog talenta za iste, mada sam ona klasična riba u horoskopu, znači neke tendencije ipak postoje.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 04, 2006 12:22 pm 
Član foruma

deckonja polako..

odakle ti ta informacija s mandalama?

ja sam izrazito vizualnan tip i bavim se umjetnoscu vizualnom.

po mom poznavanju biologije radi se o prilagodjavanju cunjica i stapica na mrak jer jedni vide svijetlo a jedni boju
Citat:

Hypnagogic vision is what you see through your eyes closed -- at first a field of grainy, shifting, multi-colored sands that gradually assume various shapes. It's optic feedback: the nervous system projects what you have previously experienced -- your visual memories -- into the optic nerve endings. It's also called closed-eye vision. Moving visual thinking, on the other hand, occurs deeper in the synapsing of the brain. It's a streaming of shapes that are not nameable -- a vast visual 'song of the cells expressing their internal life.

da li si znao da u slabom svijetlu oko ne vidi boje

cuj
da ti se tako na sam pogled otvara kao sto ti kazes nekakva vrsta dimenzionalnog ili denzitetnog otvora kumiću moj ti ne bi s nama pricao jer po tvom nastupu zaglavio bi, znas ono s jedne i s druge strane u isto vrijeme

opaska je na racun Caps Lock-a

Zadnja izmjena: kwizac; čet maj 04, 2006 12:42 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 04, 2006 12:56 pm 
Član foruma

kwizac je napisao/la:

po mom poznavanju biologije radi se o prilagodjavanju cunjica i stapica na mrak jer jedni vide svijetlo a jedni boju

Naravno....mada treba rec da to nije jedina mogucnost ali to bi bilo previse price s obzirom na sadasnji nivo rasprave. Ovako jako ukratko...Podrazaji koje dobijamo u ocne zivce nisu isti i identicni kao i slike koje um "prikazuje". To su dvije razlicite "domene". Tu lezi i dio odgovora zasto ponekad vidimo ono sta ocekujemo a ne ono sta zbilja jeste. Um korigira i nadograduje sliku koju vidimo. Ocni zivci bez obzira na svjetlo su u konstantom biofeedbacku sa umom. To je njihova elektricna narav.

Reci da je nemoguce da se bez svjetla vide takvi uzorci je ekvivalentno izjavi da se u mraku ne moze pomaknuti noga.

Slike koje nastaju kao posljedica rada sa trecim okom su po mnogo cemu drukcija ali spoznajni aparat kojim ih racionaliziramo svejedno lezi na nasem umu i time i interpretaciji.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 04, 2006 1:44 pm 
Početnik

Ok, bio sam malo grub prema Organskom Portalu,
Oprosti,
No ipak se ne slazem ni najmanje sa tvojom izjavom,,

Kwizac,
To sto si vizualan umjetnik ne znaci da i dozivljavas taj fenomen
Znam puno umjetnika kojima se to ne dogadja.

Sa "hypnogogic visionom" moramo biti oprezni posto u njega spada ono sto vecina ljudi vidi prilikom zatvorenih ociju.
.. razliciti oblici "floatersi" koji jesu igra svijetla i bioloskih funkcija koje je kwizac naveo
.. odrazi konstrukcije ocnih vena koji isto znaju ostavljat impozantne tragove
.. "migrenske aure" koje isto znaju rezultirat apstraktnim oblicima
.. odrazi stanica tkiva koji takodjer stvaraju svoje oblike

NO SVE TO NIJE ONO O CEMU PRICAMO - i postoji dosta konfuzije na netu gdje se brka taj fenomen sa hypnogogic visionom.

Kwizac, kada bi ti mogao nekako prenijeti iskustvo fenomena kojeg vidim bas me zanima da li bi to bioloski racionalizirao!!
Sto se tice tvoje misli da u slabom svijetlu oko ne vidi boje kako to onda da i u punom svijetlu opet vidim crno-bijelo?!!
Inace i ja imam puno "floatersa" i ostalih hypnogogic stvari koji prate pravilo da prilikom slabe i jace svijetlosti odgovaraju sa razlicitim bojama.
No to nema veze sa ovime o cemu ja pricam, i znam veoma dobro odvojit te fenomene!

Pitao si takodjer odakle mi informacija sa mandalama??
nemam nikakve informacije s mandalama
oblici koje vidim izgledaju slicno kao mandale sa puno vecom rezolucijom od onih koje vidimo u tibetanskom artwork-u.

Takodjer nisam sa nikakvom sigurnoscu izjavio da se radi o nekom portalu, bila je samo jedan ideja s kojom sam se poigrao,,
A to sto sam upotrebljavao caps lock uvjeravam te da je bilo iz ciste nevine prirode, naime nikad prije nisam sudjelovao u net forumima tako da se tek prilagodjavam na vasa interna pravila pravopisa!! :)
Od sada pazim!

Neka se istrazivanje nastavi!!!

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 04, 2006 2:18 pm 
Administrator

Ja
Citat:
ck,

Pod rezolucijom mislim tipa, ako postoji određen uzorak, u tvom slucaju kazes da se radi o iskrivljenim crno bijelim kvadraticima, veoma simple- da li ih ima 10, 100 , 1000, 10000 ??!

Negdje između 100 i 1000...

Što se tiče umjetnosti... napravio sam možda 2 stvari kao neke pjesme, ali to je davno bilo i više me to ne drži... hehe! Možda sam "umjetnik" u slušanju drugih... svi mi to kažu da mogu dosta dugo i kvalitetno slušati druge... u smislu, što imaju za reći, probleme i to...

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 04, 2006 3:03 pm 
Početnik

Organski Portale,

Sto se tice tvog zadnjeg posta sve stoji sto kazes i lijepo si to oblikovao rijecima, no to o cemu ti pricas spada u podrucje hypnogogic visiona i gotovo svi to posjeduju! To nije to.

Inace prije nego nastavim sa mogucnostima sto bi fenomen mogao predstavljat i znacit zelim napomenut da osobno NEMAM POJMA i da sve ideje baziram na nagadjanjima iz nedostatka boljeg!
Ideja da tu sposobnost ima određena vrsta umjetnika (eksperimentalno vizionarskih) gotovo je nemoguća za provjerit posto postoji nevjerovatan broj "sleeper" umjetnika danas.
No i to je bila nevino iznesena ideja,,
Cuo sam takodjer ideje da bi mogla biti neka vrsta kljuca, ili slike koju smo si ugradili za neku vrstu aktivacije!
Postoji ideja da i predstavlja rezultat sposobnosti upotrebe oba dvije polovice mozga upravo radi vizualne simetrije koja se manifestira!
Dragi ljudi NEMAM POJMA osim sto je stvar prilicno "breathtaking" dok se kristalno manifestira!

Organski Portale,
Spomenuo si pri kraju posta o slikama koje nastaju prilikom rada sa trećim okom. Možeš li molim te razvit misao dalje?

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 04, 2006 7:26 pm 
Član foruma

Citat:
Jack, Fingolfin, Space Oddity, Aragorn, Play etc.. IMATE LI KAKVE UMJETNICKE TENDENCIJE?!!

Pa, sad kad razmislim, mogu reci da imam talenta, pa za mnogo toga. Na primer, u osnovnoj skoli sam bio najbolji na casovima likovnog, cesto ispred svoje generacije u likovnom izrazavanju i mnogo sam obecavao. Ali sam u jednom trenutku stao, tj. nisam imao ni volje ni motivacije. Jednostavno me to nije dalje zanimalo, bilo je potrebno da se ozbiljno posvetim tome sto meni ne odgovara, a i zvucace cudno, ne volim da su mi ruke zamazane bojom i cime vec. :lol:

Mozda se to moze nazvati umetnickom tendencijom.

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 07, 2006 10:18 pm 
Član foruma

hello :D mene stvarno dugo nije bilo ovdje :) no, tema me zaintrigirala, naime zanima me iskustvo otvaranja trećeg oka, stoga, molim onog kome se to dogodilo da opiše kako se manifestiralo u njegovom umu...
...ovakve spomenute mandale vidim od djetinjstva, one se šire u koncentričnim krugovima često i stapaju se oblici iz jednog u drugi, upravo ona nekadašnja igračka otprilike možda opisuje sliku, oblici su uvijek - sacred geometry- 3d i u bojama svim mogućim, prije 5 godina otprilike dogodio mi se prasak ''u glavi'' kad sam vidjela slične oblike koji su se poput nekog portala počeli vrtjeti jedan u desnu stranu jedan u lijevu a jedan preko drugog što bi rezultiralo tunelom od bijele svjetlosti preko kojeg bi s moje lijeve i desne strane ''izlazili'' ljubičasti i plavi krugovi koji bi se stapali u središnji bijeli...
..inače sam više nego kreativna osoba i izražavm se kreativno na sve meni moguće načine, intuitivna itd...eto to je moje iskustvo, e da znala sam upasti u neke među prostore ili dimenzije ili što već gdje bi čula razne razgovore i glasove koji nemaju veze samnom ili bi vidjela ljude koji nemaju očite veze samnom, slike koje sam prije opisala pojačaju se i intenziviraju pod utjecajem glazbe pogotovo vrlo ritmične ili trance glazbe i da ne zaboravim- ne uzimam nikakve droge, ne pijem alkohol i ne pušim cigare

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 09, 2006 11:26 am 
Član foruma

Pozdrav angelspring!

Sudeci po onome sto si napisala, ti si zaista posebna osoba i mislim da nema potrebe za "otvaranjem" treceg oka, samo se prepusti svojoj intuiciji bez nekih "tehnika" i bices na pravom putu. Bar ja mislim tako.

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 09, 2006 1:45 pm 
Početnik

Angelspring,,

Spominjes upravo to iskustvo,,
Sve ono sto spominjes pripada tom fenomenu,,

Zvuci kao da ga dozivljavas na jos jednom koraku dalje!

Drago mi je da sam zapoceo ovaj topic! Vidim da nas ima i da je stvar poprilicno intrigantna!

Zanimljivo isto sto ga ne vidimo svi u istim bojama sto moze mozda biti odraz boje omotaca kojeg imamo!

Angelspring, mozes li malo vise o tom "prasku" i tim međuprostorima,, da li je to usljedilo nakon "fenomena"?? ili je bilo nevezano!?

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 09, 2006 5:23 pm 
Član foruma

jos me niste uvjerili
angelspring govori o necemu sto se svakodnevno dogadja garantujem svima kad jace stisnu kapke
a ritam glazbe-rezonira s tvojim tijelom tako i s tim

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 09, 2006 11:48 pm 
Administrator

Citat:
jos me niste uvjerili

A zašto bi i trebali nekog u nešto uvjeravati?

To ionako shvatiš ( ili ne ) sam.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 10, 2006 6:52 am 
Član foruma

ja shvacam da disem.....
ali ne shvacam kako netko moze zabrijati bez ikakvog oslonca.

jucer sam jeo zeleni kupus
mokraca mi je bila zelena
mozda su me oteli mali zeleni

dajte ljudi, skepticizam nikom ne skodi
dapace....

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 10, 2006 8:49 am 
Član foruma

kwizac ne stišćem kapke, možda sam to činila kao dijete dok sam morala spavati po danu :D

i ne ta slika se nikako ne može usporediti sa slikom koja se dobije stiskanjem kapaka :lol:

ako misliš da ti je potreban skepticizam, ok, to je u redu ;)

sans- nisam sigurna jeli fenomen povezan sa praskom i pratećim tunelima, ali mislim da ako nije direktno onda je usko vezano, jer ta mandala ili jantra kako god želimo nazvati izgleda kao neka vrata ulaza u taj multidimenzionalni beskrajni svijet boja i oblika, energija, bića ....

aragorn :) hvala ti, no mislim da je svaka osoba posebna, vrlo posebna, sigurno je da bi i se mnoge stvari otvorile bez ikakvih tehnika, no tehnike mi pomažu da svoje potencijale pojačam i otvorim a svoje eventualne zapreke i ajmo reći mane, transformiram i to činim vrlo uspješno ;) :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 10, 2006 10:56 am 
Član foruma

empiricko raznusljanje.razum u većoj ili manjoj mjeri ograničen samo na asocijativno kombiniranje iskustvene građe.

hajde ljudi ne zelim ves smarat ali ne bi bilo lose ponoviti malo biologiju i malo potraziti a ne odmah za svaku iskustveno cudnu pojavu reci da je posebna vrsta moci.

ja npr prdim kao tenk
i spadam u poseban rod iluminatskih vojnika koji kad te odvale usmrdi ti se zivot

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 10, 2006 11:07 am 
Član foruma

kwizac je napisao/la:
empiricko raznusljanje.razum u većoj ili manjoj mjeri ograničen samo na asocijativno kombiniranje iskustvene građe.

hajde ljudi ne zelim ves smarat ali ne bi bilo lose ponoviti malo biologiju i malo potraziti a ne odmah za svaku iskustveno cudnu pojavu reci da je posebna vrsta moci.

ja npr prdim kao tenk
i spadam u poseban rod iluminatskih vojnika koji kad te odvale usmrdi ti se zivot

:lol: blago nama prosvjetljenima ovom spoznajom o tovm probavnom traktu, bilo mokraćnom bilo crijevnom :D

kwizara - prejak mental ;)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub maj 13, 2006 7:33 am 
Član foruma

šare pred očima svi vide. Obično u djetinjstvu tome pridajemo veću pažnju (jer nemamo drugog posla) ali se mogu vidjeti stalno. Vidljive su kad zatvorimo oči a još više kad oči prethodno protljamo. Ja sam to zvala "tepih" jer mi je sličilo na šare tepiha, sa šarama i bojama kakve imaju perzijski tepisi. Naročito mi se sviđala tirkizna, zelena i zlatna.

Kuglasti pokretljivi oblici u bojama, koji ponekad kao da izviru jedan iz drugoga, u jasnim intenzivnim bojama, modrozelena, zelena, modra, plava, ljubičasta, ružičasta, zlatna, mogu se vidjeti kad stavite ruku na čelo i peko očiju. To su boje energije koja dotiče i označavaju kvalitetu te energije. Ako se te boje ne vide, ili su mutne ili tamne, vjerojatno je čeona čakra nečim zakrčena, i ne samo čeona.

:)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub maj 13, 2006 7:38 am 
Član foruma

angel...mislim da bi moga početi proučavati energiju i njzino usmjeravanje (ako već nisi).

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub maj 13, 2006 3:41 pm 
Član foruma

Citat:
šare pred očima svi vide.

Ja nista ne vidim.Mozda sam organski portal. :mrgreen:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 114 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.