Sada je: sri maj 14, 2025 12:22 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 162 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sub apr 08, 2006 2:01 pm 
Član foruma

Kapljice, izbor se NIKADA ne prekida.
osoba koja je jako vezana za nešto u 3d-u može i ostati tamo još jedno vrijeme i to nakon što umre.....zato vidimo ponekad "duhove" umrlih osoba koje još neke emotivne stvari nisu riješile s prošlim životom.
Biramo sve u životu, sudbina ne postoji ili postoji ali na jako jako maloj razini i ovisno o oversoulu dali odluči da je kraj tvojim iskustvima u trenutnom životu ali to se rijetko kad dešava i to vam mogu potvrdit iz nedavnih događaja kada smo jedna osoba i ja išli kontaktirat oversoul jedne teško bolesne osobe.

Dakle, sve šta jest jest odabir i drugo ništa i ne postoji, čim se iti malo promjeni jedna stvar mjenja se cijela potencijala budućnost i kreira niz paralelnih univerzuma s drugim mogućnostima.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub apr 08, 2006 4:18 pm 
Član foruma

Naše strartne pozicije ovdje na zemlji su previše različite da bi to bila sva škola koju moramo proći! Po nekoj logici svi mi bi trebali imati iste uvijete učenja ukoliko je život jedan jedini i nakon njega mi više ništa ne odlučujemo!

S druge strane ova teorija o našem odlučivanju u vezi sa slijedećim životom nije pala sa neba već je previše puta dokazana hipnozom (ukoliko to priznajemo za dokaz)!

Ista stvar je sa reinkarnacijom, s tim da je ova još bolje dokazana, jer se može provjeriti postojanje neke osobe i situacija iz njenog prošlog života, negdje na drugom kraju svijeta prije mnogo godina, sa kojom ispitivana osoba nije mogla u ovom životu doći u kontakt!

Ovo su činjenice koje su mene kao katolika navele da malo preispitam sama sa sobom neke dogme iz moje religije!

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 09, 2006 1:50 pm 
Član foruma

Licno smatram da je covjeku lakse da povjeruje u nesto sto izgleda "logicnije".Medjutim,da li je moja logika kojom ja donosim zakljucke o stvarima i dogadjajima,jedini ispravni barometar po kome cu i uzimati stvari za tacne?Mislim da nije.Dosta puta nam se desi u zivotu,da bas stvari koje "nemaju nikakvu logiku"moramo prihvatiti kao takve.Da li moja logika moze shvatiti kako je nastao ovaj svijet,iz niceg? Ne moze!
Pored X teorija koje su postojale i prije(a teorija zna se,postoji dok nedodje neka druga) o postanku svega,dolazi ona,valjda dosad najubjedljivija o Bangu.I kad tu teoriju malo prostudiras i pokusas opet da shvatis svojom logikom,onda jednostavno vidis da nakon toliko milenija dokazivanja,se je doslo i ostalo na samom pocetku,gdje Stvoritelj kaze da je stvorio sve iz nista.Jednostavno Bang-u prevodu BUDI,i ono biva.Znaci,mojom logikom sam napokon mogla potvrditi da ono sto je ulazilo u VJEROVANJE,sad mogu primiti kao neki svoj dokaz shvatanja.
U reinkarnaciju nevjerujem!
Ako uzmemo,da od svih svijetova koje je Stvoritelj stvorio,covjek je njkompleksnije i najsavrsenije bice,zasto bih ja sad vjerovala da cu se mozda nekad reinkarnirati u nekog komarca.Ne da i sam komarac nije kompleksno bice(onaj ko poznaje malo vise ovu tematiku,vidjet ce da i sama kompleksnost jednog ma kako malog komarca,uistinu dovodi covjeka da se zapita,kako je moguce tako malo stvorenje,a tako savrseno uskladjeno,mada ono opet iz nase perspektive izgleda tako malehno i beznacajno)sto opet nas vraca na razlog stvaranja tog bica takvog,kao i samog covjeka.Razlika,sto mislim da se kod vecine koja vjeruje u reinkarnaciju zaboravlja,je u tome da Covjek posjeduje razum,a komarac ne.Niti biljka.I sad ja znaci,koja u ovom svom zivotu posjeduje razum,reinkarniram se u recimo biljku,pustimo sad komarca da odmara :roll:. Logika,gdje je tu onda logika,ako se bAS na tu LOGIKU vadimo i hvatamo da kuzimo stvari kakve su i kakvima bi trebale biti.

Jedan mali primjer,mozda nevezano za ovo,ali pojam logike.
Moj sin je sa 4 godine meni postavio pitanje:Ima li Boga i ako ga ima on hoce da ga vidi.Dijete je to,ono vjeruje u ono sto vidi.Vjeruje ono i u bajke i basne,ali kad ga upitas sta je bilo sa Snjeguljicom,reci ce:ona je samo izmisljena.Iako je malo i voli da mu se pricaju bajke,kad dodje do tog da uistinu zeli ZNATI,onda trazi opipljiv dokaz.
Znaci,moj sin od mene trazi da mu dokazem da ima Bog.Da ga on vidi.
Ja kao majka,u hiljadu nekih primjera zelim da mu pojasnim,on meni ono pametno skrati i kaze:ali mama,ako ga ima ja zelim da ga vidim.U pravu je,djeci treba dokaz,mi smo odrasli ionako milion dokaza dobili.Da li smo sebe uvjerili? Svako moze reci za sebe.
Ja njemu jednostavno pokusam objasnit,pa onda neznajuci kako drugacije kazem:Allah(halalite sto koristim ovaj term)vidi i cuje sve!On zna svaku nasu misao.On zna sad sta ti mislis,zna i to sto ces pomisliti za 5 min.Ispunjava nase zelje,pa ako ti zelis sad nesto,zamoli ga On ce ti ispuniti.Time On tebi dokazuje da je UVIJEK tu,uz tebe.On meni kaze:ja nikad nisam vidio pahulje,ja zelim da vidim da padaju ovolike pahulje,pa pokaza rucicama,napravi krug u velicini ping pong loptice.Ja se nasmijem.U Holandiji,nikad ni sama nisam vidjela tolike pahulje,haman ni snijeg,vrlo kratko.Ok,kazem mu.Ali neocekuj da se to desi odmah-sad.Jer ima puno djece koja zele puno toga,pa malo osaburaj/strpi se.Ujutro,on meni dolazi u sobu,negdje oko pola sedam,trci i samo mi kaze:mama dodji da vidis.Vodi me do prozora,vani pahulje milioni,njih,velike kao ping pong loptice,padaju,leprsaju...
E sad,mozemo ovo staviti pod slucajnost,bio je decembar,snijeg obicno pada tad,pa cak i u Holandiji zna da padne u ta doba...kako god ko zeli logikom da shvati.Moj sin je to TAD dozivio kao dokaz za njega,a on je trazio dokaz.
Mi stariji cesto uz potraznju dokaza,zelimo bas dokaz u to sto mislimo da je tako.Stvoritelj nas upozorava na to.Dobit cete dokaze,trazite ih.Trazite ih u vama samima,van vas,tu su...ali,sta cu ja uzeti kao dokaz,zavisi prvenstveno od onog u sta hocu da vjerujem.
Hipnoza?Mozemo li putem hipnoze dokazati nesto?Nesto mozda i mozemo,ali veliku vecinu vjerujem da nemoze.Ima danas milion dokaza gdje se govori o manipulaciji ljudi hipnozom.Primjer jedan,da se zeni "dokaze"da je ona zrtva recimo incesta.I sama ona pocne da vjeruje u to.Mada nicim,sebi ne moze da prizove u sjecanje dokaze kojih se ona licno moze sjetiti samog cina,profesionalci je "ubijede"u to.Ona onda i sama pocne da vjeruje u to,ali i dalje ima neki cudan osjecaj da to se nikad desilo nije.Helem,nebih sad navodila dokaze za i protiv,ali ako vjerujemo da postoje "sile"koje mi mozda ne mozemo,niti zelimo da vidimo,koje nas mogu UBIJEDITI u neke stvari,onda i nije cudo sto cesto povjerujemo u nesto bez da i sami imamo iskustva sa tim.
Da ce zivot da se nastavi i poslije smrti,za mene je to kristalno jasno.Da ce covjek opet biti covjek a ne neka tamo biljcica,i to mi je i logicno i jasno.Danas smo mnogo toga "izmijesali"da insan cesto vise i nezna kakvo je izvorno svojstvo neceg.
Ali mislim da nebi trebali degradirati nesto,sto u samom svom pocetku i bitku ima veliku vrijednost i velicinu.Mada,kad razmislimo za sta je sve danas covjek sposoban,pocesto posumnjamo da ce taj isti covjek,ponovo se roditi kao covjek.

Nastavite sa razmisljanjem,mada neprimjetim neko aktivnije ucesce,osim malo njih.Ovi drugi vjerovatno ili nemaju nikakvo ubjedjenje,ili se neusude iznijeti ono sto znaju,ili ne znaju.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 09, 2006 2:29 pm 
Administrator

Citat:
Ako uzmemo,da od svih svijetova koje je Stvoritelj stvorio,covjek je njkompleksnije i najsavrsenije bice,zasto bih ja sad vjerovala da cu se mozda nekad reinkarnirati u nekog komarca.

Da je čovjek najkompleksnije i najsavršenije biće - to je samo tvoja pretpostavka. I naravno, jako samouvjereno i arogantno razmišljnje. Jer u svemiru, kao i na Zemlji ( kao samo jedan mali dio istog ) ima jako puno kompleksnih i "savršenih" bića. Stavljati SEBE u centar percepcije je izrazito OPS i vjerojatno dovodi do nesporazuma na određenom nivou kad otkriješ da osim tebe postoji još tako istih ili sličnih bića na milione... hehe! Onda vidiš da te tvoja arogancija i ograničeno razmišljanje dovode do jedne granice kad to više ne vrijedi. I onda ili moraš promjeniti razmišljanje i prilagoditi se saznanjima, ili lupiti glavom o zid i rješiti svoje zapreke. Sad, da li će pući tvoja glava ili zid - ovisi o tebi.

Što se tiče reinkarniranja, ne inkarniraš se u niže stupnjeve svijesti, osim iz specijalnih razloga, jer si to već naučila i prošla. Uvijek se reinkarniraš u isti stupanj, ili u prvi veći - ako si naučila sve lekcije iz ovog. Tako da se ne možeš ( ne želiš jer nema smisla ) inkarnirati u grupnu dušu biljke ili komarca. Iako da bi napredovala moraš kad-tad početi cijeniti i "voljeti" i komarce i biljke. To je još samo jedna lekcija za učenje.

Citat:
Mada,kad razmislimo za sta je sve danas covjek sposoban,pocesto posumnjamo da ce taj isti covjek,ponovo se roditi kao covjek.

Kad u školi "padneš" razred - ideš opet u - isti !!! Zar ne? Iz razloga da naučiš lekcije tog nivoa razreda... vidiš?
Najveći dio ljudi se opet reinkarnira u - ljude. Prirodno. Zašto? Pa zato jer je jedino tako moguće u ovoj točki vremena/prostora naučiti lekcije koje su na nivou 3. denziteta. Ne možeš naučiti što je ljubomora, osjećaj dugovanja novaca, osjećaj ljubavi... kao npr. komarac ili "neka tamo biljčica".

Vidiš? Poanta je da izbacimo SVE vrste predrasuda jer one dovode do stranputica, odnosno puteva koji su duži i teži. Ne postoji krivi put. Samo autoput i poljski put. Kojim ćeš ići - tvoja slobodna volja.

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 09, 2006 2:36 pm 
Član foruma

:roll: gđo. kapljice,nemojte me krivo shvatit ali ipak biste oko pitanja što nakon smrti i sve oko toga trebali malo sveobuhvatnije proučit textove i sa ove stranice i sa mnogih drugih a malo po strani ostavit taj vaš mentalni program "zatvor" ms kuran ili ms kršćanstvo ,tako svejedno , jer vas niti jedan taj mentalni okvir, koji vam je ili nam je nametnut(premda ćete vi svakako tvrditi da nije) neće dovesti do prave istine već će vas uvijek vrtit u krug što dalje od nje.i ne mora vam biti ništa čudno ako malo ljudi učestvuje u diskusiji jer: 1.znaju puno i smiješan im je već taj religijski nastup
2.nemaju pojma i samo čitaju te još uvijek uče

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 09, 2006 2:56 pm 
Član foruma

Kapljice!

Razumijem tvoja razmišljanja i ukoliko to osjećaš kao istinu, i podržavam! Moj maleni ima tri godine i još nismo počeli sa takvom vrstom pitanja, ali priznajem da imam laganu tremu od toga jer moja odgovornost u takvoj situaciji je ogromna! Znam da će mu u startu moje mišljenje biti svetinja. Možda još važnije od onoga kako bih željela da razmišlja o tome, je ono kako ne bih željela!
Meni su na takav naćin objasnili Boga da sam dugo u vezi sa njim osjećala jednu jedinu emociju, a to je STRAH, i imala nula pitanja! U skladu sa tim je bilo i moje doživljavanje smrti!
Danas razumijem da najbolje mogu svome djetetu pomoći pojmiti te stvari, ukoliko ga odgajam na naćin da bude otvoren za sve, tj. ne bude ograničen nekim dogmama i strahovima! I da, da se ne boji svoje logike, ali ni intuicije!
Upravo smo jutros na poslu (iz noćne sam) pričali o umirućim i situacijama kada su ljudi umirali na odjelu više puta! Da, bili bi fizički mrtvi, da bi se ponovno vratili i opisali susrete sa svojim umrlim bliskim osobama i najavili da ovaj put definitivno odlaze, i zatim otišli!!!Dakle odlučili su se vratiti da bi zatim ponovno otišli!
Ponekad treba više hrabrosti za pošten susret sa logikom, nego prihvaćanje nećega- jer tako su nas učili, a malo nam i paše!
Što naravno ne mora značiti da ti nisi u pravu!

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 09, 2006 5:52 pm 
Član foruma

Kako mogu primjetiti,malo ko me je ovdje shvatio.
Nisam tek tako prihvatila niti "progutala"sve ono sto sam naucila dosad iz vjere u Stvoritelja.Biti vjernik neznaci i biti glup i furati samo svoj fazon.samo ono sto "ja ili ti"mislimo da to stoji u svetim knjigama,ili kako nam se to protumaci.Draga moja braco i sestre,svaka rijec koja se procita u Qur`anu,zahtijeva od mene da dobro razmislim.I inace nisam osoba kojoj mozes "prodat"svasta.Od malih nogu sam se inteersovala za sve i svasta.Pa izmedju ostalog i velika vecina ovog sto se upravo nalazi ovdje na galaksiji mi je poznata.Ne zelim uvijek da komentarisem,jer sam prevazisla taj nivo kad moram za sve nesto i ja da kazem.Ne moram,niti zelim.
Jack da smo najkompleksnije i najsavrsenije bice na planeti zemlji,to vjerujem i u to nema sumnje.Izvan zemlje,i okolo sta pluta,neulazim u to.Da su postojali svijetovi i prije nas,da je Stvoritelj stvorio svijetove i prije nas,ni u to nesumnjam.Ali,zasto kazem da je covjek najsavrsenije bice,zato sto ima razum da bira dali ce da radi dobro ili zlo.Nebih sad ulazila u to koliko uistinu ga to cini i boljim od drugih,i nimalo nije egoisticno niti uzdizanje samog sebe ako se to kaze.To da covjek "saradjuje"sa nekim,obicnom covjeku nepoznatim i jali zlim ili pak dobrim, visim silama i to je cinjenica.Ali opet podvlacim sam bira i zato sigurno mora odgovarati nekom.Inace zivot nebi imalo nikakvog smisla.
To da covjek "ponavlja"razred dok nenauci gradivo,i to mi je jasno.Ali,da ce opet nekad dobiti istu sansu da se ponovo skoluje,cisto sumnjam.Zar nam je malo jedan zivot da naucimo ono sto bismo trebali!?Nekima izgleda jeste.Neki mozda nebi naucili ni da ih vratis milion puta.E to sad vec ima neko drugi ko ce da rijesi.Uglavnom,znam da niko nece moci da kaze,da nije imao sansu a ide u skolu.Za mene licno,ovaj zivot je jedina skola,jer ako cu se tjesiti da cu ponovo moci da ponavljam razrede kako mi se cefne,cisto sumnjam da cu ista ozbiljno nauciti.

Mae,sto se tice tebe i tvoga licnog iskustva sa Bogom,nema nikakve veze sa tvojim djetetom.Ja ili ti,nemamo pravo uciti svoje dijete da bog nepostoji.TO NITKO JOS DOSAD NIJE DOKAZAO. Naprotiv,dokaza da postoji imamo milion,i svaki dan jos po koji,ako to mozemo da uocimo.Pa dijete kad pocne da koristi svoj mozak,onda neka sam izabere,za ili protiv.
Ja licno da sam se povodila sa mojim odojem koji sam imala od strane roditelja pa i okoline,nikad nebih spoznala sta znaci voliti Onog koji je sve stvorio.Ali,sam sama trazeci protudokaze,stigla do spoznaje.Naravno svatko moze da tvrdi samo za sebe.
Kako su moji predstavljali boga,ja sam kao mala curica bojala se haman i da disem.A sad,elhamdulillah,disem punim plucima :wink:

Jack,pricas o predrasudama,mislim da ih ti imas vise od mene.Ja sve ovo o cemu ti pises i mogu negdje smjestiti kod sebe u gradivo,ali ti pri samoj spomeni Stvoritelja se jezis,rezis :wink:
Sabur bolan,pa tu smo da bismo razgovarali o slicnostima a ne da nas glava boli (nemoj sad i ovo bukvalno da shvatis) :wink:
Da postoji svijet nama mozda nevidljiv i da je "zreliji"i pametniji od nas,to prihvatam,ne zato sto nemam alternativu,vec sto sam se u to uvjerila.To nama,insanima i kaze onaj koji nas je stvorio.On nas upozorava na njih.Ali,covjek je taj koji i pored znanja o njima bira hoce li se "predati"njima ili ne.Kad vec odluci da mu oni budu raja,onda vise ni za njega nemozes reci da je insan-covjek.
Nadam se da me malo bolje kontas sad,he Jack :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 09, 2006 6:34 pm 
Član foruma

Citat:
Ispunjava nase zelje,pa ako ti zelis sad nesto,zamoli ga On ce ti ispuniti.

Ima jedna kletva: "Dabogda vam se ispunile sve zelje".
Ima nesto u tome.
Citat:
ali,sta cu ja uzeti kao dokaz,zavisi prvenstveno od onog u sta hocu da vjerujem.

Selektivno razmisljanje.Vidis ono sto zelis da vidis.
Citat:
Ako uzmemo,da od svih svijetova koje je Stvoritelj stvorio,covjek je njkompleksnije i najsavrsenije bice,zasto bih ja sad vjerovala da cu se mozda nekad reinkarnirati u nekog komarca.

Citat:
Jack da smo najkompleksnije i najsavrsenije bice na planeti zemlji,to vjerujem i u to nema sumnje.Izvan zemlje,i okolo sta pluta,neulazim u to.

Da nisi malo kontradiktorna u ovim recenicama.A gde je problem da ti sto plutaju dodju malo ovamo kod nas?
Citat:
Ali,zasto kazem da je covjek najsavrsenije bice,zato sto ima razum da bira dali ce da radi dobro ili zlo.

Ali covek cini ono sto ON misli da je dobro.Kada jedes biljke i zivotinje,iz njihove perspektive to je lose.
Citat:
Uglavnom,znam da niko nece moci da kaze,da nije imao sansu a ide u skolu.

A sta ce oni koji su se rodili slepi,gluvi ili retardirani.Kako ce oni da nauce to sto si ti naucila?Ili su oni osudjeni na propast?

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 09, 2006 6:39 pm 
Član foruma

Citat:
Mae,sto se tice tebe i tvoga licnog iskustva sa Bogom,nema nikakve veze sa tvojim djetetom.Ja ili ti,nemamo pravo uciti svoje dijete da bog nepostoji.TO NITKO JOS DOSAD NIJE DOKAZAO

Oprosti, ali od kuda ti pomisao da ja negiram postojanje Boga!? :shock:
Zato što ga ne doživljavam na tvoj naćin?!!!
Odkuda ti ideja da ću učiti svoje dijete da Bog ne postoji!???
Zato što ću ga prije svega učiti - DA POSTAVLJA PITANJA !

A kako će dijete koristiti svoj mozak, bez obzira na njegov potencijal, na početku i te kako ovisi o njegovim roditeljima i naćinu na koji oni komuniciraju sa njim!

I napokon ovdje smo da izmjenjujemo mišljenja, a ne da se uvjeravamo!

Ukoliko ja poštujem tvoje mišljenje, da li je previše od tebe očekivati isto!?Ja mislim da nije!

Iz ovoga proizlazi da ni ti neke od nas nisi baš najjasnije shvatila!

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 09, 2006 10:32 pm 
Administrator

Mae, Kapljica ne shvaća što su predrasude, jer opet:

Citat:
Jack,pricas o predrasudama,mislim da ih ti imas vise od mene.Ja sve ovo o cemu ti pises i mogu negdje smjestiti kod sebe u gradivo,ali ti pri samoj spomeni Stvoritelja se jezis,rezis

Misliti je drek znati. Stara narodna. Jer se ja uopće ne ježim na spomen Stvoritelja. Ne ježim se skoro ni na šta. Stvoritelj sam ja ( jako mali dio ), ti ( jako mali dio ), Mae ( jako mali dio ), svi ostali ( jako mali dio ) + SVE oko nas ( jako mali dio ) + ono što još ni neznamo da postoji... dakle UNIJA svega je Stvoritelj. Ili kako ga god nazvali.

Vidiš? Ne ježim se. Dakle, izrekla si još jednu predrasudu. I opet te odvela u krivo, odnosno na duži put. Učiš lekcije ili???

Neznam kako bih ti drugačije objasnio u cilju da SAMA vidiš što čine BILO KAKVE predrasude ( ne samo sada u ovom slučaju ). Dobro, bit će korisno i da ostali nauče iz ovog. Naravno, ako žele.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 09, 2006 11:37 pm 
Član foruma

Citat:
Naše strartne pozicije ovdje na zemlji su previše različite da bi to bila sva škola koju moramo proći! Po nekoj logici svi mi bi trebali imati iste uvijete učenja ukoliko je život jedan jedini i nakon njega mi više ništa ne odlučujemo!

Da, ne samo da bi u tom slucaju bilo logicnije da svi imamo iste startne pozicije nego bi to bilo i jedino pravedno, ali nazalost nije tako. Smisao patnje, muka, ponizavanja, bede i svih vrsta stradanja jedino se moze opravdati i razumeti postojanjem KARME i reinkarnacije. A o onim ljudima koji su slepi, gluvonemi ili bez nekih udova, necu ni da govorim.

Citat:
Zar nam je malo jedan zivot da naucimo ono sto bismo trebali!?

Meni se cini da ipak jeste malo. Na primer: Desavalo mi se slusam neke ljude od 40, 50 godina i da vidim koliko oni uopste ne razumeju dovoljno druge ljude, i to ne mlade nego svoje vrsnjake, a pored tolikog iskustva veceg od mog. Cesto prave greske koje su po meni nedopustive za zrelog coveka, kao da nisu dovoljno stvari shvatili u zivotu. Ja stvarno ne zelim da verujem u to kako sam ja kao bolji i "svesniji" od njih, a da se oni nece razvijati i dalje tj. da je svakome data samo jedna prilika. To bi bilo jako nepravedno a mislim da svi ljudi imaju podjednake sanse i ne zelim da smatram sebe kako sam ja, prosto, imao vise srece od drugih. Ne, svako ima svoj karmicki put i svi cemo, neki pre, neki kasnije stici na isti cilj. Ili bar vecina.

:D

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon apr 10, 2006 2:59 pm 
Član foruma

Citat:
Ali - većina nas je nekako vezana uz Zemlju, jer su izgleda tu lekcije najraznovrsnije...

Sad mi je palo na pamet.Pa ne poticemo svi sa Zemlje.Neki od nas su dosli sa Kanteka.Zar ne Jack?

E,jadna moja planetica.Puce ko tikva. :cry:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon apr 10, 2006 3:18 pm 
Administrator

Esperio, ti si Arijevac? Hehe...

Da..da... nismo SVI sa Zemlje. Lokacija je ionako samo 3 D pojam. Mislim da nas ima od svukud... neki su prvi put u ljudskim tijelima, neki su 12343. put... heh, razno raznih nas ima...

Ma tko je od kuda - to i nije bitno. Bitno je kakav si i što tu činiš.

3 D tijela su odlične - učilice! Najbolja vozila za doživljavanje 3 D pizdarija. Nezna - tko nije probao!!! Hajdemo ljudi: posebna ponuda - ljudsko tijelo, useljivo, novo, malo prije tranzicije 2012.g., povoljno. Plave oči, kilaža zadovoljavajuća. Pretežno zdravo. Lako programabilno. Moguće modifikacije. Useljenje trenutno nakon uplate. Zovite 098-1234567, agencija za reinkarnacije "Kod veselog useljivača"!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon apr 10, 2006 9:54 pm 
Član foruma

Hej, može li kakva zamjena uz nadoplatu! :idea:

Ove učilice ženskog spola su tako komplicirane za održavanje, (krema ova, krema ona, papa testovi, ulošci, celulit,PMS, postMS,sve skupa su pet dana u mjesecu pod mojim, a ne hormonalnim utjecajem...) i bez obzira na redovite servise, nekako brže propadaju!!!! :wink:

Ma slobodno me ignorirajte....kao da sam malo offtopic! :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon apr 10, 2006 10:09 pm 
Član foruma

Ali dobar off topic. :rofl
Citat:
i bez obzira na redovite servise, nekako brže propadaju!!!!

E ovo ti nije tacno.A i pre ides u penziju. :P

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon apr 10, 2006 10:18 pm 
Administrator

Citat:
bez obzira na redovite servise, nekako brže propadaju!!!!

Mae, kad među muškarcima kažeš "redoviti servis", mi mislimo na nešto totalno drugo... hehe! :twisted:

Različite percepcije... hehe!

No, svako svoje lekcije - ima za odraditi !!! Takac - makac!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon apr 10, 2006 10:32 pm 
Član foruma

Citat:
E ovo ti nije tacno.A i pre ides u penziju.

Da svakako, a kako stvari stoje to "prije" će biti oko sedamdeset i pete!
Hajd, sad znam da tamo oko 22.12.2012.(koju godinu gore, dole :D ) ima neke nade.... :roll:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto apr 18, 2006 10:07 pm 
Član foruma

mae je napisao/la:
Citat:
Mae,sto se tice tebe i tvoga licnog iskustva sa Bogom,nema nikakve veze sa tvojim djetetom.Ja ili ti,nemamo pravo uciti svoje dijete da bog nepostoji.TO NITKO JOS DOSAD NIJE DOKAZAO

Oprosti, ali od kuda ti pomisao da ja negiram postojanje Boga!? :shock:
Zato što ga ne doživljavam na tvoj naćin?!!!
Odkuda ti ideja da ću učiti svoje dijete da Bog ne postoji!???
Zato što ću ga prije svega učiti - DA POSTAVLJA PITANJA !

A kako će dijete koristiti svoj mozak, bez obzira na njegov potencijal, na početku i te kako ovisi o njegovim roditeljima i naćinu na koji oni komuniciraju sa njim!

I napokon ovdje smo da izmjenjujemo mišljenja, a ne da se uvjeravamo!

Ukoliko ja poštujem tvoje mišljenje, da li je previše od tebe očekivati isto!?Ja mislim da nije!

Iz ovoga proizlazi da ni ti neke od nas nisi baš najjasnije shvatila!

Naravno,ovdje smo prije svega da izmjenjujemo misljenja.
Nazalost,ja to nisam i osjetila ovdje.U vecini slucajeva,uzme se neki citat iz cijelog posta,time se izlazi iz konteksta,i onda se replicira u smislu"e pa nije tako,nego je ovako".

Helem,Mea,nicim nisam inicirala da ti porices Boga,niti da ces svoje dijete uciti da ga nema.
Moje rijeci su se odnosile uopsteno na sviju,mislim na svakog roditelja.To da ces uciti dijete da postavlja pitanja,naravno to i jest djecija narav.Oni postavljaju milion pitanja.Ja svom djetetu ako pita nesto,dam mogucnost da sam izabere od mogucih alternativnih odgovora koji postoje.Nikad mu nedajem samo moje misljenje.Ukazem mu na odgovore iz nekoliko izvora,pa gdje se najvise zadrzi i pokaze interes,onda pokusam da mu pomognem da nadje "svoje"odgovore na to.

Mozes li mi molim te pojasniti malo bolje pojam"besmrtnosti".
Besmrtnost koju trenutno osjecas,ili pak besmrtnost kad te vise nebude medju "zivima".

Zamolila bih vas da se zadrzite na temi bez suvisnih komentara koji nemaju nikakve veze sa temom.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 19, 2006 6:19 am 
Član foruma

Što god, nedostajala si nam.... :wink:

Citat:
Mozes li mi molim te pojasniti malo bolje pojam"besmrtnosti".
Besmrtnost koju trenutno osjecas,ili pak besmrtnost kad te vise nebude medju "zivima".

Andjela je negdje napisala jednu prekrasnu stvar, ali je taj post misterijozno nestao....
Nešto u smislu da smo uvijek, i svugdje i da je to divno!
U svakom slućaju, osnovni preduvijet razumijevanja besmrtnosti je osvijestiti tu činjenicu u sebi! Tada automatski poubijamo većinu svojih strahova a naočale su malo čistije!
Ja ti nažalost ne mogu pojasniti pojam besmrtnosti jer vjerojatno ne postoji apstraktnija riječ od te! Kako ja odrasla na ovoj planeti gdje sve ima veličinu, dužinu i težinu da ti pričam o beskraju....

Ali osjećam i znam da sam mnooogo više od ovog tijela, uma i osobnosti...
Osjećam potrebu da živim najispravnije moguće, ne zbog nagrade zvane raj, nego potrebe moje duše!
Jednako tako osjećam da ja ne znam ništa više od tebe o tome (eventualno manje), samo malo drugaćije shvaćam neke prijelaze!

Citat:
Zamolila bih vas da se zadrzite na temi bez suvisnih komentara koji nemaju nikakve veze sa temom.

Bez tebe je bilo malo dosadno....pa nam se omaklo!Oprosti!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 19, 2006 12:49 pm 
Član foruma

Covjek doista zivi u vjecnosti pa ce tu i zavrsiti...sem ako nije uspio toliko degradirati svoju volju i potpasti pod uticaj sila destrukcije pa da zavrsi na najdonjoj ljestvivi apsolutnog nista..pa i to je neki vjecan kraj.
Svatko cija volja tezi napredku na bilo koji nacin ce zavrsiti u nekoj od soba vjecnosti e sad na kojoj je stepenici ta soba u odnosu na vjecno sve to nitko ne zna dok se ne popne na najvecu stepenicu pa da moze u sebi obuhvatiti cijelu kreaciju.
Sto se tice tih prica o raju i paklu, raj i pakao je u nasoj svjesti pa mozes i ovdje na zemlji biti cas u raju, cas u paklu ili konstantno u jednom ili drugom.
Naravno ovo posudjeno vozilo izgradjeno od elemenata planete zemlje ce se stopiti sa zemljom i pretvoriti u neki drugi oblik pa nece ni ono nigdje zavrsiti. Ako promatras samo cikluse godisnjih doba ili jednog jednostavnog drveta vidis da samo se jedan oblik pretvara u drugi a nikad nista ne zavrsava.
Sve je energija a energija se ne moze unistiti , samo konstantno mijenja oblike ...to se jos uci iz fizike u osnovnoj skoli :)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 162 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.