Sada je: sri maj 14, 2025 12:37 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 162 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: ned feb 26, 2006 6:50 pm 
Član foruma

Citat:
Hej, pa za koga se skuplja TAJ novac???

Hajd pogodi :twisted: :lol: .

Kako ide otimanje para od naroda?
Ma suuuper hehehehe :twisted: :lol: :lol: .

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 26, 2006 9:01 pm 
Član foruma

fingolfin je napisao/la:
Citat:
Malo sam se odmarao uz naporan rad (doba je poreznih prijava

Oo pozdrav kolega, ja nisam računovođa ali radim tamo gdje vi podnosite te prijave (PDV). I ja sam juce, iako je bila subota, proveo citavo prijepodne za racunarom i pripremao neki materijal za ponedjeljak.
Nek vide ljudi da nije ni nama lako. :lol: :)

I ja isto radim u poreznoj, a usput ispunjavam familiji i poznancima porezne prijave za dohodak.
Ne znam kako je to regulirano kod tebe u BL, ali ovdje kod nas je zadnji rok 28.2.

Osim toga, moramo prikupiti novac za tajnu vladu :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 26, 2006 9:21 pm 
Član foruma

Porez na godišnji dohodak građana (tako se kod nas zove) spada u kategoriju tkz. direktnih poreza, mislim da je i ovdje isti rok, ali nisam siguran jer ja radim Upravi za indirektno oporezivanje (to je organ na nivou BiH) dok su direktni porezi još uvijek u nadležnosti entitetskih Poreskih uprava (Republike Srpske i Federacije BiH). Konkretno radim u sektoru za poreze (PDV), obzirom da su kod nas, kao što rekoh, svi indirektni porezi (dakle i PDV, akcize, carine i dr.) u nadležnosti spomenute Uprave.
Ali baš mi je drago što smo kolege i radim sličan posao u sličnim institucijama, ovo pokazuje da i mi poreznici imamo dušu hehehe. :D

Btw. daj malo vidi barem ove privatnike sa foruma kako plaćaju porez, mislim da ti Jack ima neku privatnu radnju pa to pritegni malo. :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 26, 2006 10:40 pm 
Član foruma

E jesu vam ga zakomplicirali gore nego Kardelj i ekipa. :D

Što se tiče Jacka, dovoljno je nazvati broj porezne ispostave u S. :D ,ali da je stvarno neka veća lova u pitanju, već bi ga odavno vratili na ispravni put poduzetništva

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 27, 2006 12:05 am 
Administrator

Moš ih zvat kolko oćeš... ali istina je: 0 kuna!!! I poslao sam im dvd-e sa materijalima!!! Naravno, besplatno.

I još: izvadak iz Jutarnjeg Lista ( otprilike prije 2-3 tjedna ) koji govori kako nam je država prošle godine potrošila 3,5 milijardi kuna protuzakonito, i da treba ukinuti Reviziju,..bla,bla...

Zar tolikim NEZAKONITIM potrošačima treba dati koju kunu??? Mislim, ne poštuju ni SVOJE zakone... užas ljudi.

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 27, 2006 12:17 am 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:
Moš ih zvat kolko oćeš... ali istina je: 0 kuna!!! I poslao sam im dvd-e sa materijalima!!! Naravno, besplatno.

I još: izvadak iz Jutarnjeg Lista ( otprilike prije 2-3 tjedna ) koji govori kako nam je država prošle godine potrošila 3,5 milijardi kuna protuzakonito, i da treba ukinuti Reviziju,..bla,bla...

Zar tolikim NEZAKONITIM potrošačima treba dati koju kunu??? Mislim, ne poštuju ni SVOJE zakone... užas ljudi.

Dobro si to spomenuo. Nitko se ne zamara gdje je otišla lova. Narod kao ovce šuti, bleji i mirno pase travu (puši fore).

Nego, koliko ono pjesama o ovcama ima u književnosti na balkanu? Mislim da je to indikativno. :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 27, 2006 12:27 am 
Administrator

Heh... idem tražiti taj članak i nađem jedan zanimljiv:

Citat:
Datum objave 09.02.2006 17:34

MUP nezakonito potrošio 22, a MORH 28,5 milijuna kn

ZAGREB - Ministarstvo unutarnjih poslova, iako je po zakonu bilo dužno raspisati javne natječaje, u 2004. godini naručilo je bez njegova raspisivanja izradu registarskih pločica, sklapalo ugovore s privatnim osiguravateljima, obavljalo građevinske radove i održavalo fotokopirne strojeve.

Sve te usluge MUP je platio vrtoglavih 22,015.282 kuna, stoji u izvješću Državne revizije nakon obavljene revizije financijskih izvještaja i poslovanja MUP-a za 2004. godinu. Prema istom izvješću, bez javnog natječaja MUP je za registarske pločice platio 15,842.362 kuna, privatnim osiguravajućim društvima uplaćeno je 5,254.665 kuna, za građevinske radove plaćeno je 668.287, a održavanje fotokopirnih aparata 249.968 kuna.

Kako doznajemo, MUP nekoliko posljednjih godina izradu registarskih pločica povjerava “svom” poduzeću AKD, a osim korištenja usluga Croatia osiguranja, policija svoja vozila osigurava i u Eurohercu.

MUP se ogriješio o Zakon o javnoj nabavi i pri nabavi sportske opreme i u posredovanju u prodaji rabljenih vozila. Iako je svaka od tih stavki vrednija od 200.000 kuna, MUP-ovi su stručnjaci ocijenili da nabavu te robe i usluga mogu obaviti prema uredbi koja uređuje nabavu robe i usluga male vrijednosti, a ne u skladu s odredbama Zakona o javnoj nabavi.

Za nabavu trenirki, tenisica i dresova sklopljen je ugovor u vrijednosti od 272.633 kuna, a za posredovanje u prodaji rashodovanih policijskih automobila ugovor jevrijedan 269.937 kuna. To bi značilo da je MUP u 2004. protivno zakonu isplatio 22,5 milijuna kuna.

Prema nalazu Državne revizije, ni u Ministarstvu obrane tijekom 2004. godine nisu u potpunosti ispoštovali Zakon o javnoj nabavi. Revizori su utvrdili da se MORH samo djelomično držao zakona.

Najteži prekršaj koji su prema mišljenju revizora djelatnici MORH-a počinili je nepoštovanje rješenja Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave. Naime, dva su se ponuđača žalila na provedbu postupka nabave donjeg rublja pa je Državna komisija poništila odluku o odabiru najpovoljnije ponude.

No, MORH nije postupio prema tom rješenju, već je istog dana, kada je stiglo rješenje, zaključen ugovor s izabranim ponuđačem, dok je s drugim ponuđačem ugovor potpisan i prije nego što je komisija donijela rješenje. U ovom slučaju, u Ministarstvu nisu poštovali da se u slučaju ulaganja prigovora o žalbi ugovor ne zaključuje do okončanja postupka.

Revizori su uočili i da je više natječaja ukupne vrijednosti oko 28,5 milijuna kuna Ministarstvo sklopilo bez primjene propisa koji reguliraju postupke javne nabave. Tako se navodi da je za održavanje računalne i uredske opreme plaćeno 6,3 milijuna kuna. Zahtjev za obavljanje postupka nabave upućen je Službi za ugovaranje i nabavu, ali postupak nabave nije proveden.

Za održavanje prijevoznih sredstava plaćeno je 19,4 milijuna kuna, a usluga je obavljena na temelju ugovora iz 2002. godine ili su kod pojedinačnih nabava prikupljene ponude jednog ili više dobavljača. Dakle, riječ je o pozivnim natječajima.

Revizori administraciji MORH-a prigovaraju i da su loše planirali financijska sredstva za nabavu materijala i dijelova za održavanje građevinskog objekata. Naime, prema planu provođenja nabave predviđalo se da će se potrošiti 280.000 kuna, da bi se nakon provedenog natječaja i izbora više dobavljača ukupna vrijednost nabave povećala na 15,5 milijuna kuna.

U nalazu se spominje i nabava 39 terenskih kamiona, zbog čega je početkom 2005. izbila velika kriza u odnosima između vrhovnog zapovjednika i ministra obrane. Državni revizori u cjelokupnom postupku ugovaranja uočili su jedino da u potpunosti nije primijenjen naputak o načinu primjene i uvjetima primjene offset programa.

Tijekom rasprave o nalazu Državne revizije za 2004. godinu oporba je danas u Saboru optužila Vladu da je na netransparentan način u 2004. godini utrošila 6,6 milijardi kuna te da Ministarstvo financija namjerno nije izradilo konsolidirani financijski izvještaj za opću državu u 2004. kako se ne bi znalo koliki je deficit i dug države.

Pozivajući se na revizorski izvještaj, zastupnici SDP-a upozorili su da je Vlada za nabave bez javnog natječaja utrošila 3,4 milijarde kuna, a da je bez znanja Sabora preraspodijelila 3,2 milijarde iz državnog proračuna.

- Na međunarodnoj ljestvici korumpiranosti Hrvatska je skočila za 20 mjesta - pokušao je oslikati problem Josip Leko (SDP). - A Janica Kostelić osvojila je prvo mjesto - prekinuo je Leku predsjednik Sabora Vladimir Šeks te ga upozorio da se drži teme.

Ministar Ivan Šuker i državni tajnik Ante Žigman naveli su da Državna revizija u preraspodjeli nije pronašla nepravilnosti te da je bivša vlada također bez znanja Sabora preraspodijelila 3,1 milijardu kuna. Što se tiče 3,4 milijarde kuna potrošenih bez natječaja, Šuker je ustvrdio da je od toga 3,2 milijarde potrošeno za lijekove sukladno Zakonu te da se državna tijela nisu pridržavala Zakona o javnoj nabavi “možda samo za 80 milijuna kuna”. (S. B., N. Božić, T. L., V. R.)

Komentare na članak neću ovdje sad copy-paste, jer bi trebali još mjesta na serveru... ima ih... hehe...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 27, 2006 12:35 am 
Administrator

Oh.. oh... sad nađem još jedan o tome... zanimljivo... pa što dalje "kopam" to me sve više i više zabrinjava... pa kud smo davali tolike novce... uh, uh...

Citat:
Datum objave 09.02.2006 21:32

Za tajni račun Ministarstva financija u inozemstvu ne zna ni Državna revizija

ZAGREB - Ministarstvo financija RH ima u inozemstvu otvoren račun, no gdje se on nalazi i čemu služi - ministar financija Ivan Šuker u današnjoj saborskoj raspravi nije otkrio, iako je priznao da takav račun postoji te da je na njemu 2004. godine bilo 3,2 milijuna dolara.

Problematiku tog inozemnog računa potegnuo je još u srijedu navečer SDP-ov zastupnik Nenad Stazić koji je, citirajući revizorsko izvješće tijekom rasprave o izvješću Državne revizije za 2004. godinu, ustvrdio da Ministarstvo financija nije evidentiralo sredstva na jednom računu u inozemstvu.
Šeks oduzeo riječ Staziću

- U izvještaju revizije ne navodi se gdje je taj račun, a ni glavna državna revizorica Šima Krasić ne može doznati koliko na njemu ima novca, tko ga podiže i zašto. Ako nema evidencije to znači da se tamo nalazi skriven novac, a netransparentan novac je ulaz u korupciju.

Kada se zna koliko je vijećnika kupljeno u posljednje vrijeme, jasno je da se to neće prikazati Šimi Krasić, jer treba platiti sve te vijećnike - rekao je Stazić danas, nakon čega mu je predsjednik Sabora Vladimir Šeks oduzeo riječ.

Stazić je još u srijedu navečer rekao da se “nada da taj račun nije onaj isti iz Villacha, na kojemu je HDZ skrivao novac hrvatske dijaspore namijenjen kupnji oružja, budući da se sada evidentno radi o državnom računu na koji sjeda novac poreznih obveznika”.

Ministar financija Ivan Šuker i državni tajnik Ante Žigman demantirali su Stazićeve tvrdnje da je račun tajan i netransparentan. Štoviše, tvrde, 2004. godine ustrojili su evidenciju svih državnih deviznih računa, pa i tog jednog u inozemstvu.

- Nema na tom računu nikakvih skrivenih stanja ni iznosa. Sve je transparentno - istaknuo je Žigman.

Revizorica nije reagirala

Isto tvrdi i sam ministar Šuker. - Državna revizija u 2004. godini nije evidentirala sredstva na tom deviznom računu u inozemstvu jednostavno zato što na njemu u toj godini nije bilo prometa. U 2003. na računu u inozemstvu bilo 3,2 milijuna dolara, koliko i 2004. godine - objasnio je ministar Šuker ne preciziravši pritom gdje je taj račun i čemu služi.

SDP-ovac Stazić, nezadovljan takvim odgovorom, ponovno je citirao nalaz Revizije u kojem stoji: “U poslovnim knjigama Ministarstva financija nisu evidentirana sredstva na inozemnom deviznom računu”. - Jedno je da nisu evidentirana sredstva, a drugo da nije evidentiran promet sredstava ili promjena na računu. Državna revizija tvrdi da u poslovnim knjigama uopće nisu evidentirana sredstva. Ako je to točno, za to netko mora odgovarati - ustrajao je Stazić.

Šuker više nije imao komentara, a nije reagirala ni glavna državna revizorica Šima Krasić koja je mogla “presuditi” tko zapravo na ispravan način tumači njezin izvještaj.
Crkvenac: I u vrijeme SDP-a bilo je inozemnih računa

Budući da se u saborskim kuloarima moglo čuti kako inozemni račun datira još s početka 90-ih, te da je bio aktivan i za vrijeme prošle, Račanove vlade, bivšeg ministra financija Matu Crkvenca upitali smo ima li on preciznijih informacija o inozemnom računu.

- Ne znam o kojem i kakvom je konkretno računu riječ, ministar Šuker nije to objasnio. Međutim, nije uobičajeno da država otvori račun u inozemstvu, bilo je takvih računa i u naše doba za, primjerice, realiziranje nekih projekata ili kredita sa Svjetskom bankom ili EBRD-om - objasnio je Crkvenac.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 27, 2006 6:59 pm 
Član foruma

Ovo s tajnim računom je smijurija. Kao samo jedan, a ni taj ne postoji. he-he

Vrh

Naslov: Konkretno - da li znamo kako i gdje cemo zavrsiti?
PostPostano: pet apr 07, 2006 3:33 pm 
Član foruma

Moguce da je vec bilo rijeci o ovom sto zelim da vas pitam i halalite mi ako sam to propustila.
Htijela bih uistinu da svako iznese svoje ubjedjenje,ako nema to,onda bar teoriju o svom konacnom kraju.Dali znamo sta ce se desiti sa nama kad nastupi ovozemaljska smrt.

Ja kao vjernik vjerujem i ubjedjena sam u to da postoji zivot poslije smrti.Posto poznajemo ovozemaljski zivot,ne mozemo si pojmiti "onaj drugi" i jos manje da ce biti vjecan.
Ako uzmemo u obzir da sama svrha stvaranja covjeka nije njegov zivot koji ima na ovoj nam planeti.Mora postojati "nastavak",jer da nije tako zasto onda nemamo svi iste sanse ni mogucnosti da zivimo kako je najbolje za svakog.Neko nikad ostvariti nece sve svoje zelje,cak ni mali dio njih,dok ce drugi ostvariti i vise od tog.
Znaci,rezime:ja vjerujem da ce moja dusa dobiti neko drugo tijelo i da cu Miloscu Onoga koji me je stvorio uci u dzenet/raj ili dzehenem/pakao.
U raju,koje nece biti na ovoj planeti svako onaj ko stigne tamo nece vise morati da "crnci"za svoj dinar,niti za prezivljavanje.Tamo cemo imati sve sto je potrebno da bi insan bio sretan.Nece biti bolesti,starosti,tegoba koje otezavaju,necemo cak morati ni nuzdu vrsiti(ovo posebno je tesko za skontat) i sto je najbitnije necemo imati strah od smrti.Nece biti umiranja.
Pakao,na drugoj strani,isto tako tesko je zamisliti.Ako Stvoritelj kaze da ce vatra tamo 70 puta jaca biti,od vatre koju mi poznajemo,a koza ce se svaki put nanovo obnavljati,onda mozemo bar malo zamisliti muke insana koji ce tamo zavrsiti.Sto bi rekli stari:nedaj Boze nikome!
Neki ce u paklu ostati malo,neki pak vjecno.
E sad ako imamo te dvije mogucnosti onda se je lahko opredjeliti za ovu prvu,ali uistinu onda treba jak i istrajn biti.
Pa nista sto nas cini sretnim ni na ovom svijetu,nije doslo samo od sebe bez naseg napora i volje za istrajanjem.

Eto dragi moji,bujrum iznesite svoja pametna razmisljanja,nakon sveg znanja koje ste pokupili usput u godinama koje imate iza sebe.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 07, 2006 6:42 pm 
Član foruma

Jesi li ti procitala ovo: http://www.galaksija.com/djecamatriksa.htm

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 07, 2006 7:47 pm 
Član foruma

Najfascinantniji i najprecizniji opis onoga nakon smrti, sam pročitala na stranici znanje pod naslovom - S druge strane - (ne mogu naći navodnike ?!) :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 07, 2006 9:48 pm 
Administrator

Mae, Shift+2... evo link: http://www.val.hr/znanje/sdrugestrane.html

Kapljice...
Citat:
Dali znamo sta ce se desiti sa nama kad nastupi ovozemaljska smrt.

Da. Napuštaš svoje materijalno tijelo i "odlaziš" na viši nivo svijesti samo kao svjesna energija - ti - duša koja nosi sve informacije i lekcije naučene do ove reinkarnacije. Viši nivo svijesti - kontemplacijska zona - 5. denzitet.

Kako "tamo" ( bio to za tebe raj ili pakao, kako hoćeš... ) nemaš materijalno tijelo - nosioc u kojem stičeš lekcije - tako da ni ne moraš ići na neku nuždu, lječenje, zarađivanje (!?) za život ili slična ograničenja koja su prisutna u našem materijalnom 3. denzitetu.
Citat:
Znaci,rezime:ja vjerujem da ce moja dusa dobiti neko drugo tijelo i da cu Miloscu Onoga koji me je stvorio uci u dzenet/raj ili dzehenem/pakao.

Pazi sad: kad dođeš "tamo", nećeš dobiti nikakvo tijelo. Tamo postoje samo entiteti u eteričkom obliku. Dakle, materijalno = 0 bodova!
Tek kad dođe na red tvoja iduća reinkarnacija, onda ćeš ući u novo tijelo, vjerojatno kao neka mala beba koja se rodila... ali imaš možda i mogućnost reinkarnirati se u bilo koje drugo biće koje je na istom nivou svijesti, recimo negdje drugdje, na nekoj drugoj planeti, sistemu ili slično. Ne moraš onda možda ni biti čovjek. Možda se inkarniraš, recimo u Nefila, ili neko insektoidno biće... tko zna!? Ovisi o tome što odabereš prije reinkarnacije, odnosno poslije kontemplacijskog "perioda" u kojem sagledavaš svoje lekcije. To može i biti trenutno odmah nakon što tu umreš, jer tamo, u 5 D, vrijeme nije ograničenje kao kod nas.

Primjer: npr. rikneš jedan dan u 5.23 h, a rodiš se kao neka beba u 5.24 h. Razumiješ? To si opet - ti - samo u drugom tijelu. Naravno, ubacivanje u 3 D te po pravilu - resetira na "početni položaj".

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 07, 2006 11:23 pm 
Član foruma

Citat:
ali imaš možda i mogućnost reinkarnirati se u bilo koje drugo biće koje je na istom nivou svijesti, recimo negdje drugdje, na nekoj drugoj planeti, sistemu ili slično.

Nesto mi sad nije jasno. Ja sam shvatio da smo mi vezani za planetu Zemlju u okviru jednog "dugovalnog" ciklusa, ili bar vecina nas. Ili mozda za suncev sistem? Mozda ja to nisam dobro shvatio.

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub apr 08, 2006 12:14 am 
Član foruma

ja znam gdje cu zavrsiti...

six feets underground :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub apr 08, 2006 1:24 am 
Član foruma

Dva metra bez geometra , da ali samo "vozilo" .

Ono što jesi , oduvjek si :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub apr 08, 2006 6:59 am 
Član foruma

Citat:
Nesto mi sad nije jasno. Ja sam shvatio da smo mi vezani za planetu Zemlju u okviru jednog "dugovalnog" ciklusa, ili bar vecina nas. Ili mozda za suncev sistem? Mozda ja to nisam dobro shvatio

Nije da su meni stvari puno jasnije :roll: , ali ja sam shvatila to na naćin da - ukoliko izabereš baš zemlju za mjesto svojeg slijedećeg života, to je kao da se tvoja duša odluči za jedan jako težak, ali i jako tražen fakultet na kojem dobiješ tu i tamo šansu za diplomirati u nešto većoj blagonaklonosti kreatora!

Iz prespektive jedne duše, to školovanje vjerojatno ne izgleda toliko komplicirano u odnosu na perspektivu jedne osobe (koja je zaboravila ono što je znala kao duša) :!:

Vjerojatno je zato tolika navala na ovaj faks! :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub apr 08, 2006 9:55 am 
Administrator

Da.

Citat:
Nesto mi sad nije jasno. Ja sam shvatio da smo mi vezani za planetu Zemlju u okviru jednog "dugovalnog" ciklusa, ili bar vecina nas.

Pa vjerojatno je i odgovor - većina nas! Većina se uči u ovoj "Zemaljskoj" školi, u ovom dugovalnom ciklusu.

Naravno... ima i onih koji su tu "došli" u posebne misije, baš u ovo "vrijeme"... hehe! A tko zna tko su i što su u stvari... bili/jesu/bit će. U smislu da neki OPD entitet 4. ili 5. denziteta odluči svoju iduću inkarnaciju - misiju - izvršiti baš kao "običan" čovjek, rođen na Zemlji, sa odgovarajućim zadacima... hehe! I naravno - ima sva ograničenja 3 D, "zaboravi" sve kad se inkarnira u tijelu neke male bebe... učenje i ovozemaljsko programiranje sve dok... ne shvati tko je i što mu je misija... buđenje?!?

Ma ima jako puno kombinacija izgleda...

Ali - većina nas je nekako vezana uz Zemlju, jer su izgleda tu lekcije najraznovrsnije...

... pa kako Mae kaže:

Citat:
Vjerojatno je zato tolika navala na ovaj faks!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub apr 08, 2006 10:38 am 
Član foruma

Cisto sumnjam da ce iko od nas poslije smrti moci vise da bira.zar nam nije ovaj zivot dat da sami izaberemo kakvi cemo biti sad dok smo tu.Nas izbor se prekida smrcu.E onda cemo samo sabiranjem onoga sto smo uradili do tad,dobiti prolaz za dalje ili ne.Nadati se da ces opet nekad moci da izaberes hoces li biti ovo ili ono,cista je iluzija,po meni.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub apr 08, 2006 11:07 am 
Administrator

Citat:
zar nam nije ovaj zivot dat da sami izaberemo kakvi cemo biti sad dok smo tu

Istina. Posudili smo jedno materijalno tijelo za "jednoživotne" lekcije. I mi biramo i prije u koje ćemo tijelo ( mora biti sukladno, radi kompatibilnosti ), ali i za vrijeme materijalnog boravka - kako ćemo se mijenjati i kakvi ćemo biti.
Citat:
Nas izbor se prekida smrcu

Izbor u 3 D. Dalje je 5 D izbor. Razlika je drastična!

Citat:
E onda cemo samo sabiranjem onoga sto smo uradili do tad,dobiti prolaz za dalje ili ne.

Da. ako smo naučili sve lekcije iz 3 D, možemo se reinkarnirati u 4 D. Ali - vjerojatno moraš ZBILJA naučiti SVE lekcije 3 D da bi išao na 4 D, jer da to nije slučaj, tj. da postoje prečice i varke - vjerojatno se nebi mogao snać u 4 D sa nedovršenim lekcijama iz 3 D. Kao da sa znanjem iz osmogodišnje škole želimo odmah na fakultet. Neće ići, jer nismo shvatili gradivo iz srednje škole.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 162 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.