Evo i mojih iskustava o ovome.
Kako mi nije važno u životu tih 175 kn, jer sam već toliko puta potrošio i više na neku cugu, klopu ili slično... odlučio sam i vidjeti ( kupiti ) te informacije. dakle, dobio sam uredno cd sa pdf-om i još nekim potrebnim softwerom za izradu web stranica i slično. Ma sve 5, ovo mi je dalo osnovne ideje o principima AdSensa i ostalog.
Da se razumijemo, tip nije napisao tu knjigu, već ju je samo preveo na HR, jer sam na netu našao istu na engleskom, samo sa malo drugačijim sličicama u zaglavlju. Na netu postoji tone tih uputa i video-materijala o Google AdSense načinu zarade, pa ako nemate 175 kn, malo posurfajte i naći ćete sve to što tu piše, ali, naravno, na engleskom.
Pa i taj trud za prijevod vrijedi tih 200-njak kn. Pitajte koliko bi koštalo prevođenje nekog teksta ako date kod nekog profesionalnog prevodioca. Znam da postoji NeuroTran ( imam ga zahvaljujući ovom forumu - THANX za forum ), ali znate i sami da bez detaljnog "ljudskog" pregleda i obrade - nema dobrog prijevoda.
Gospodin X ( M.J.) je imao ideju - i sprovodi je, i kako je već netko rekao - više zaradi na klikovima, nego na ovim cd-ima. Osjećaj hitnosti je tih "prvih 500" cd-a, kao što je i navedeno u ovim uputama... ima toga još, ali ovdje neću u detalje. Postoji i firma, dakle, sve legalno možete provjeriti i onaj tko se odluči probati - neka krene.
Moja iskustva su sljedeća:
Nakon zarađenih 200-tinjak $ za pola mjeseca, poslali su mi obavijest da su mi isključili account radi nedozvoljenih klikova. Kojih nedozvoljenih klikova?!? Nisam sam klikao na svoje, jedino je moguće da netko drugi to ljubomorno radi, ali onda to nema smisla, to može bilo kada netko napraviti. vi ni krivi - ni dužni - nadrapate. Sistem nije savršen. Sad ću probati na drugi način, malo pametniji pristup, pa ću vidjeti kako će raditi.
Inače stvar radi - poslali su mi iz Googla PIN za isplatu prije nego su me isključili, jer to rade na 100$ kao provjeru da li zbilja netko postoji pod tim imenom i prezimenom na toj adresi i na koji će glasiti ček.
Veća slika cijele stvari jest:
Google-u neke firme plaćaju reklamu, naravno. I kako će Google moći prikazati koliko je puta kliknuto na dotične stranice preko NJIH? Ne direktno, već preko njihovih stranica na kojima se ovi reklamiraju. Naravno, tako da će napraviti i omogućiti ovaj AdSense servis naplaćivanja i kontrole klikova. Daš nekome pola ( zarada je na 1000 klikova, a ovi plaćaju samo pola ) i kontroliraš i brojiš klikove i to prilažeš kao "račun" oglašivačima. Da nema ovog servisa, Google nebi mogao reći koliko je puta kliknuto na stranice oglašivača preko Googla, kojem ovi plaćaju reklamiranje.
Dakle, mogu te izbaciti kad uvide neki malo veći potencijal ili posumnjaju na "nedozvoljeno klikanje" ( koje je usput - najveći propust cijelog sistema ). Sad, hoće li to biti Marko, Pero ili Janko - njima je svejedno.
Cijela stvar šljaka, ali treba biti više nego pametan u vezi znanja preusmjeravanja web prometa, ZAŠTITE od drugih ( ljubomornih koji znaju da se to plaća )... Neznam zašto bi netko morao biti ljubomoran, pa ovako bi svi mogli i klikati jedni drugima i svatko bi zaradio još veće novce ( a ljudi su shebani pa uništavaju tuđu muku i pokušaje zarađivanja ), za sve ima mjesta i svi bi mogli zarađivati.
Preporuka: uključite se samo ako imate vremena sjediti dnevno bar par sati za kompjuterom, ako znate web promet preusmjeravati kako vam paše, ako nemate strah od gubitka 200-300 kn godišnje radi zakupa nekog web-prostora, ako imate ADSL i ako uživate u izradi web stranica i njihovih sadržaja ( ma koji god to oni bili ).
Eto, to su moja iskustva i nadam se da će nekome pomoći kod njegove odluke u vezi ovog posla.