Sada je: uto maj 13, 2025 5:12 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 68  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: čet mar 16, 2006 5:02 pm 
Član foruma

Nego, sad citam postove pa mi je nesto palo na pamet. Neko rece da letenje u snovima predatavlja oblik astralng iskustva. Da li je to zaista tako? Mislim, ja u 40% mojih snova letim i to mi obicno budu prijatni snovi. Krecem se s lakocom, kao da plivam i jednostavno uzivam u pokretu bez ogranicenja. Ponekad mi se desava da me jure nekakvi ljudi ali nikakvog natprirodnog izgleda, vise izgledaju kao tajni agenti sa cvikerima za sunce koji me prate sa zemlje i to sa mukom.

Sebi sam uvek tumacio takve snove kao nekakav odraz moje podsvesti kao da sam za korak blizi ka nekoj unutrasnjoj harmoniji. Uvek se iz takvih snova budim smiren, opusten, bez velikog uzbudjenja. Ali nikada nisam pomislio da bi oni mogli biti astralno iskustvo.

Imao sam par nekih drugacijih snova koji su mi izgledali cudno. Evo ga onaj sa najjacim utiskom:Izgledao je kao sasvim obican san bez nekog narocitog znacenja. Motam se ja po fakultetu, po malo ljudi svuda, sve izgleda obicno, onako kao u slikama bez nekih detalja. Ulazim u amfiteatar srecem neke poznanike i krecem u pricu. Samo smo nas troje u sali. Oni gledaju ka stolicama a ja ka katedri i pricamo nesto, nista znacajno. Odjednom ja primetim da naslonjen na katedru stoji neki covek tacnije mladic jer tako je izgledao, simpatican, lepuskastog lica, obucen u cudnu uniformu orijentelnog izgleda tamno plave boje, gleda u mene i smeska se. Ja i dalje pricam sa ovim poznanicima ali njih vidim nekako u dve dimenzije u odnosu na njega. On kao da je stvarno tu, ne mice se i gleda me pravo u oci. Imao je neku kacigu na glavi sa prorezima za oci i kada pogledam u nju ja vidim srebrnkastu kacigu a kada mu pogledam u oci, vidim celo njegovo lice. Zatim su izasli ovo dvoje mojih poznanika, ja sam okrenuo glavu i gledali smo se u oci par trenutaka, a onda sam primetio da je i na meni slicna uniforma. Tada sam se i probudio. Imao sam jako ziv osecaj da je neko stvarno bio tu, pogotovu zato sto ceo san naspram tog lika izgleda kao pokretne slicice, dok je on delovao zivo.

Jos uvek mi nije jasno da li se iza toga krije pozitivnost ili negativnost. O cemu se tu radi?

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet mar 16, 2006 10:36 pm 
Član foruma

Prije sam često sanjao kako se okrećem u zraku, kao kad radite kolut unaprijed ali iznad površine tla. Pritom bi se često čula jaka buka. Što bi to značilo?

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet mar 16, 2006 11:16 pm 
Član foruma

Ja u zadnje vrijeme, prije spavanja, tražim da sanjam odgovore na pitanja koja me muče. I zbilja sanjam odgovore. Vrijeme će tek, doduše, pokazati jesam li dobila ispravne, al s obzirom na moja prijašnja iskustva sa snovima, u to sam prilično sigurna. :-)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 17, 2006 8:58 am 
Član foruma

U životu sam dosada najčešće sanjao zmije, i to u svim mogućim kombinacijama, dakle, jedna, dvije, više njih i sl. I ono što je najzanimljivije od svega toga je to da ih svaki put sve poubijam, ali baš sve. :?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 17, 2006 3:30 pm 
Član foruma

MOONLIGHT je napisao/la:
Prije sam često sanjao kako se okrećem u zraku, kao kad radite kolut unaprijed ali iznad površine tla. Pritom bi se često čula jaka buka. Što bi to značilo?

Astralna projekcija, ali za buku nisam baš siguran

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 17, 2006 3:33 pm 
Član foruma

fingolfin je napisao/la:
U životu sam dosada najčešće sanjao zmije, i to u svim mogućim kombinacijama, dakle, jedna, dvije, više njih i sl. I ono što je najzanimljivije od svega toga je to da ih svaki put sve poubijam, ali baš sve. :?

Snovi mogu biti oznaka da neko programiranje se trenutno izvršava na vama, ali nisam siguran sad točno koji sve simboli u snu predstavljaju to.
Oni koji često sanjaju da khm....hebu, ti se sexualno programiraju, a oni koji uopće ne sanjaju....ili rijetko ti su još najviše programirani.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 17, 2006 9:32 pm 
Član foruma

GameDeveloper, hajde, molim te, reci sta kod mene u snu znaci sta.

Pozdravljam te

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 19, 2006 12:17 am 
Član foruma

Aragorn je napisao/la:
Ponekad mi se desava da me jure nekakvi ljudi ali nikakvog natprirodnog izgleda, vise izgledaju kao tajni agenti sa cvikerima za sunce koji me prate sa zemlje i to sa mukom.

men in black ?

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 19, 2006 11:31 am 
Početnik

Za Tinu i Aragorna - zaista niste sami, i ne mislim samo na sebe.

Svako se priprema na svoj nacin. :)

Sve pise u prvim post-ovima dole. Ostalo nije bitno. Nisam zeleo da ih prevodim ovde posto je jedan jako dugacak, a i neke stvari je mnogo lakse izraziti na engleskom. 8)

http://www.aptn.ca/forums/index.php?showtopic=812
http://www.aptn.ca/forums/index.php?showtopic=813

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 19, 2006 12:39 pm 
Član foruma

elendal je napisao/la:
Then I said "I have come to bring the world back to the mankind", and I stepped back.

..would have been 100% true if I hadn't quit. I could easily predict them myself at that time.

I have learned that emotions make you susceptible to
influence. And reason is in no better condition, since it makes you very
predictable. And prediction is something the enemy is so good at.

If I'm right, human destiny is nothing more that a series of guided events. Guided by the enemy in order to keep us predictable, in order to guide the human history to some end that suits them.

You see, they didn't, and they couldn't, predict what I did.

And they "fed" the gipsy with the "stale information", so to speak.

Their prediction of my beahaviour turned out wrong.

And I'm certain there are others like me out there who are waiting for the right moment to abandon their "destinies".

--------------------------
These stories are not written for the reason, nor they are written for the feelings. They are written for the will. If some of you recognize it, that will be enough.

-------------------
Like many stories, it begins with - A long time ago....

the leader of this group made a decision to
come back to this world and lead a war against a force, call it "the
enemy", that holds the world in slavery.

He invited the other members to join him, but first, he explained to
them this manoeuvre would be very dangerous. All of them would have to
be born as ordinary people. They would have to choose ordinary
destinies that would actually lead nowhere. Their will would have to
goude them, and at some moment, they would all have to leave their
destinies to join the battle. The danger that did, and still does, lie
in this strategy is that, by being born, they would all forget the
reason why they came to this world. And the enemy would use all the
force to try to keep them under control, by giving them different
stupid life problems, and empty promises of power. Because of that,
some of them may never succeed in pulling themselves away and joining the
battle. They will live through their ordinary destinies, and they will
die like ordinaly people. And only after they die, they will remember
their task, but then it will be too late. They simply failed, but that
cannot be taken against them. The enemy was just too cunning for them.

There were many groups of warriors like this one. And they all made
the same decision.

YES! YES! YES!
Glorious, inexpressible!
IT IS HAPPENING NOW!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 20, 2006 12:53 am 
Administrator

Dobrodošao, elendal!

Citat:
I have learned that emotions make you susceptible to
influence. And reason is in no better condition, since it makes you very
predictable. And prediction is something the enemy is so good at.

Zanimljivo... upravo prevodim sesiju Kasiopejaca koja govori o tome.

Primjetio sam da se u zadnje vrijeme dosta često podudaraju postovi na forumu ili doživljaji članova s onim što upravo prevodim... ( spajanje svijesti u jednu veću ??? otkodiravanje dijelova, odnosno nas ??? sinhroniziranje naizgled nepovezanih stvari ??? ... uh, uh... zanimljivo! )

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 20, 2006 1:00 am 
Administrator

TEK SAD PRIMJETIH:

Citat:
Arwen:
Strah je jedan od primarnih emocija koja se razvila kao obrambeni mehanizam koji ima zadatak upozoriti na opasnost i pojačati aktivnost organizma u smislu da pojačava fiziološke aktivnosti u tijelu (lučenje adrenalina iz nadbubrežne žllijezde, ubrzanje rada srca, dovođenje dodatne krvi u mozak itd.)

Naravno, napisano - danas!

A evo i jednog dijela koji sam danas prevodio:

P: Malo smo pričali sa Sandrom i hvala vam na tome. Sad, diskutirali smo mnogo o raznim stvarima ovdje, i glavna stvar na koju sam se fokusirala je zamka emocijama. Željela bih znati da li su nam tu zamku utrapili iz vanjskih izvora?
O: Formulu su "utrapili".
P: Koja je formula?
O: Namjestiti formu, kao labirint.
P: Dobro. I koji je najefikasniji način da se izađe iz tog labirinta emocionalne kontrole?
O: Izračunati.
P: Ima li nešto što bi mogli učiniti u tom procesu izvlačenja sebe iz emocionalne zamke i prekinuti ili olakšati bol? Ona doslovce boli.
O: Nema potrebe olakšati.
P: Pa, jednom kad ste ju iskusili i prošli kroz nju, a posebno jednom kad vidite da je to zamka, ona više ne povređuje - ili bar smanjuje. Druga stvar je ta da smo mi svi bili uvučeni u emocionalne zamke, izgleda još od rođenja. Da li je to uobičajeno za sve ljude?
O: Sve? Ne, većinu da.
P: Da li bi bilo točno za tvrditi i reći da ljudi koji imaju potencijal za učiniti vrlo pozitivne stvari u smislu čišćenja i razumijevanja realiteta u kojem egzistiramo, da bi mogli biti primarne mete za te emocionalne nemire?
O: Da.
P: Možete li nam reći koje bi mogle biti karakteristike osobe koja nije uhvaćena u emocionalnu zamku?
O: Zagrljeni? Ne. Ujedinjeni? Da.
P: Ah! Dakle, kažete da ljudi koji mogu rješiti emocionalne zamke, da se mogu ujediniti u višem emotivnom smislu?
O: Emocije su samo kemikalije.
P: Dakle, ako su emocije samo kemikalije, da li je istina da kad je netko u fizičkoj blizini izvjesnim osobama, da možda njegova frekvencija uzrokuje te kemikalije da budu stimulirane ili generirane unutar nas?
O: Dobro.
P: I to uzima veliku silu volje i mentalne snage da se suprotstavi toj fizičkoj akciji?
O: Ne, samo treba vježbati.
P: Dobro, jednom kad ju napravite nekoliko puta pomalo, onda možete raditi i velike?
O: Nije baš točan koncept.

...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 20, 2006 5:10 pm 
Član foruma

Elendal, ja to tako jako osecam da se ponekad zapitam nije li samo to moj trip? Plod moje autosugestije? I nekako mi se cini da ce nas zadatak biti mnogo vise od pukog menjanja drustvenih prilika. Osecam u sebi ponekad mnogo vise da se cak i uplasim za trenutak. Ali odavno sam shvatio da ne zelim da zivim u ovakvom svetu makar mi bilo u blagostanju i "sreci".

Pozdravljam te

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 20, 2006 6:58 pm 
Početnik

Aragorn je napisao/la:
Elendal, ja to tako jako osecam da se ponekad zapitam nije li samo to moj trip? Plod moje autosugestije? I nekako mi se cini da ce nas zadatak biti mnogo vise od pukog menjanja drustvenih prilika.

Pozdravljam te

Ako je to trip, onda nas bas ima dosta u tom tripu. :wink:

Reci cu samo ovo - pre 15 i kusur godina, dok je pohadjao srednju skolu u Kanadi, jedan moj rodjak je bio clan jedne channeling grupe. Tada im je receno da postoje i druge slicne grupe i da ce se jednom sve one okupiti "to deny some kind of reality". To su bile njegove reci. Grupa se u medjuvremenu raspala, ali su svi ostali u vezi. Zato sam rekao da ne mislim samo na sebe...

Definitivno, menjanje drustvenih prilika ce biti samo posledica onoga sto treba uraditi. Mogu samo da pretpostavljam sta je to tacno, ali mogu ti reci ono sto osecam - prosla, ova, a mozda i sledeca godina, su godine pripreme. Svako od nas ima neke slabosti kojih se treba osloboditi. Iskoristi ovu godinu za taj posao. Nema nista vrednije od toga sto bi mogao da uradis. Sve ostalo ce doci vremenom.

Ne zelim da ovde reklamiram Kastanedine knjige, ali bez onoga sto tamo pise, ja definitivno nikada ne bih bio ovde gde sam sada. Jedan od najboljih odlomaka mozes videti na:

http://www.aptn.ca/forums/index.php?showtopic=817
(potrazi "AXIOM OF A WARRIOR" post)

I ja sam nekada osecao isto sto i ti, i ponekad jos uvek osetim, ali postoji jedna stvar koju sam naucio - da postanem posmatrac. Bez obzira sta osecao, dobro ili lose, znam da ce to proci, i onda posmatram sta osecam. Naucio sam da napravim razliku izmedju onoga sto bih mogao nazvati "tuga sveta" kada osecam sta ovaj svet jeste, a znam sta bi mogao da bude, i necega sto mi je nametnuto spolja. Na drugom kraju bih mogao navesti "bliskost" i "zaljubljenost" kao slicne primere... :wink:

Veruj mi da ces vremenom i ti videti razlike.

Mogao bih ovako satima da prosipam savete, ali na kraju krajeva - uvek sve zavisi od volje. Sve odluke su u domenu volje, i nikakva osecanja ni razmisljanja nece nikome pomoci da se pomeri "ni pedalj". Oni su dobri da covek vidi gde se trenutno nalazi, ali ne i kuda ide.

Ti definitivno imas dovoljno jaku volju...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 20, 2006 7:33 pm 
Član foruma

Citat:
Tada im je receno da postoje i druge slicne grupe i da ce se jednom sve one okupiti "to deny some kind of reality".

Dobrodosao, divno je sto i Tebe ima.

Citat:
Svako od nas ima neke slabosti kojih se treba osloboditi. Iskoristi ovu godinu za taj posao. Nema nista vrednije od toga sto bi mogao da uradis. Sve ostalo ce doci vremenom.

Potpisujem!!!!

Citat:
Mogao bih ovako satima da prosipam savete, ali na kraju krajeva - uvek sve zavisi od volje. Sve odluke su u domenu volje, i nikakva osecanja ni razmisljanja nece nikome pomoci da se pomeri "ni pedalj".

Pliz, prosipaj ih i dalje!!!
U biti otvori, ako hoces, jedan novi topic "Razgovori Za Sve Nas iz Snova", pa mozemo tamo dalje nastavit sa Savjetima.

Pozdrav :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 21, 2006 11:29 am 
Početnik

Tina je napisao/la:
Pliz, prosipaj ih i dalje!!!
U biti otvori, ako hoces, jedan novi topic "Razgovori Za Sve Nas iz Snova", pa mozemo tamo dalje nastavit sa Savjetima.
Pozdrav :)

Cenim tvoj entuzijazam, i ako osecas da ce saveti koristiti drugima, svakako uradi to sto predlazes. :)

Ja ipak moram da odbijem. To nije moj put. Jednostavno nije u skladu sa mojim bicem. Ono sto sam do sada napisao mozes videti kao neku vrstu izvestaja. Sebe vidim kao skauta koji ide ispred drugih i obavestava sta se nalazi na putu. Veruj mi da me to izvestavanje vise izmori nego sam put, jer ipak moras ljudima objasniti nesto o cemu nemaju nikakvu predstavu. Ako govorim "razumno" zvucace kao gomila gluposti. Ako govorim "osecajno", to nece trajati ni pola dana. Takve stvari se brzo zaborave i covek se vrati zivotu koji je vodio i pre toga.

Zato pokusavam da "govorim voljom", a to zahteva dosta napora i energije.

Ako bih bas zeleo da pravim neke klasifikacije, mogao bih da nas podelim u dve grupe. Jednu grupu cine borci, oni ciji je zadatak da budu na prvoj liniji i udju u direktan sukob. Mene i Aargorna bih mogao da smestim u tu grupu. Mi donosimo promene, i nakon promene nas posao je zavrsen. Vec sada znam da cu se nakon sto obavim ono zasto sam i dosao ovde, povuci u obican zivot. Verovatno osnovati porodicu i nastaviti kao da se nikada nista nije desilo. :)

Drugu grupu cine oni koji ce preuzeti stvari nakon promene. Mogao bih ih nazvati graditeljima. Oni ce izgraditi novi svet. Tebe i rodjaka koga sam spomenuo bih mogao da smestim u tu grupu. I u skladu sa tim, tvoj predlog sasvim odgovara tvom bicu. :)

Ako stvari pogledas na taj nacin, postace ti jasno zasto ti tako zeljno ocekujes taj trenutak promene, i zasto Aragorn to oseca kao obavezu koja ga pritiska.

Vidim i tvoju i njegovu stranu price, ali to je samo zato sto sam "ocistio svoju vezu prema Duhu", da parafraziram Don Juan-a.

Svako od nas ima svoj put i posao koji treba uraditi. Nema niceg jednostavnijeg od toga... iako to nekada ne izgleda tako :wink:

Moj put me sada vodi na drugu stranu, i zato zelim sve da vas pozdravim.

Nadam se da cemo se jednog dana svi sresti u jednom boljem svetu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 21, 2006 11:57 am 
Član foruma

Elendal, mozda si u pravu. Inace u sebi sam prepoznao neku ogromnu sirovu silu, i da sam mozda manje svesti nego sto jesam bio bih neustrasivi zlocinac. Ali ovako to mi vrlo cesto smeta. kada se razbesnim, uplasim se svog pogleda u ogledalu a na primer prekidaci za svetlo se pale/gase. Jako je cudno ali nikada mi bes nije bio van kontrole ma koliki da je. (inace mom psu sam komandovao uglavnom ocima). Ma ne znam, jos uvek sam zbunjen.

Pozdravljam te

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 21, 2006 11:28 pm 
Administrator

To se zove jaka osobnost. Imaš ogromnu psihičku energiju... hehe! Super! Sva sreća da je opredjeljena kako i jest...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 22, 2006 8:35 am 
Član foruma

elendal je napisao/la:
ako osecas da ce saveti koristiti drugima, svakako uradi to sto predlazes

Mozda i budem, ako se skupi dovoljno zainteresiranih.

Ja mislim da postoji vise od dvije kategorije.

Ja sebe vidim kao nekog koordinatora, cija je svijest prisutna u svim grupama istovremeno, i ja sam nesto kao "most" izmedju tih grupa.
Nesto kao "dolmecer" vibracija jedne grupe u drugu, da bi oni koodrinirali korake za maksimalno djelovanje i da bi svatko preko mene bio svjestan i razumio "na svom jeziku" o cemu se radi.

Ja vidim da smo mi iste frekvencije izmedju nas povezani energetskim sponama i tim sponama se NASA SRZ neprestano razmjenjuje sa SVIM DRUGIMA ISTE frekvencije i svatko od nas zna svakog trena na jednom nivou sve sto oni "DRUGI" misle, hoce, osjecaju, (bez tajni i lazi) a pogotvo sto bi "trebali" i koji je bio dogovor.

Bez obzira sto Licnosti mnogih ne mogu/ ne zele jos uvijek interpretirati te impulse SRZI, jer su zaglavljeni u slabosti i strah.

elendal je napisao/la:
Moj put me sada vodi na drugu stranu, i zato zelim sve da vas pozdravim. Nadam se da cemo se jednog dana svi sresti u jednom boljem svetu.

Sretno, i ja tebe pozdravljam. :)

I ja se nadam.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 22, 2006 11:14 am 
Član foruma

Citat:
To se zove jaka osobnost. Imaš ogromnu psihičku energiju...

Hmm, zvuci interesantno, hajde mi molim te, malo pojasni sta to tacno znaci. Voleo bih sto bolje da razumem taj aspekat sebe jer mi se cini da nije za zezanje. Nekako to osecam kao potencijal za koji ne znam sta ce mi.

Pozdrav

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 68  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.