Euzebije je napisao/la:
Ako si uvjeren toliko u svoju istinu,šta znaći biti oslobođen Matriksa,jer na
kraju filma Kreator obečava Oracle da će svi koji žele izaći...biti pušteni.
Šta znaći biti oslobođen i šta će se dogoditi sa Matriksom kada svi odluće
izaći?
Čini mi se da ni Kreator više nebi imao smisla postojati i da bi se cijela
Matrica srušila.
Obečajući Oracle puštanje svima koji to žele on potpisuje smrt svemu što
postoji.Je li moguće da je tvoj svijet toliko"krhak"..?
Moj svijet je PERPETUM MOBILE,a tvoj..?
Prvo moraš shvatiti što je matrix u našoj realnosti.
Postoji matrix u matrixu uvijek, totalan izlazak iz matrixa jest kada dođemo do najviše moguće svijesti tj onda kada TI postaneš univerzalna svijest i kreator, to je potpuni izlazak.
Šta se tiče naše matrice, ima ih matrica u matrici, pa kad izađeš recimo iz religijske matrice shvatiš da se opet nalaziš u jednoj drugoj pa onda vidiš svijet na drugačiji način, i šta više širiš svijest skužiš da ima jako puno matrica i da naš svijet ovisi o njima.
brkaš malo film matrix, ono nije kreator, ono je arhitekt, program koji održava matricu i svaka matrica ovdje ima svog arhitekta da to održava, ja se bavim profesionalno programiranjem windows programa pa znam kako to funkcionira s te strane.
Dakle, arhitekt je obećao da će pustiti one koji to žele, i zašto bi sad nebi Kreator imao smisla da postoji, zar Kreator treba imati smisao postojanja?, ja sam bio rekao ON jest uvijek bio i biti će uvijek i van je matrice.
Puštanjem oracle se ne ruši sve kako misliš već osobe koje žele izaći će izaći dok će jedan veći dio ostati unutra jer im se ne sviđa ono što je van te njihove matrice...tj realnost, ovo je čisti opis onoga šta se danas dešava, ljudi nalete na zavjere.....na aliene....i jednostavno bježe od toga iz razloga što im je to preteško za podnijeti te se vraćaju natrag u matricu i radi onako kako im sistem nalaže.
Ako si ovo razumio, sad znaš zašto "moj" svijet nije krhak već je krhko razumjevanje nekih stvari.