Sada je: pon maj 05, 2025 11:36 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 651 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 33  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sub mar 18, 2006 7:43 pm 
Administrator

Euzebije,

Evo moje misli, nemoj se uvrijediti... ali evo - baš identično je pričao "stariji" Jehovin Svjedok koji me posjećuje. Mislim da bi ti jako dobro išlo u njihovom redu.

Da li je to odgovor na moje pitanje o "mi" i "vi"???

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub mar 18, 2006 8:23 pm 
Član foruma

GameDeveloper kaže:
Dobro i zlo ne postoji...
Bog i Sotona su jedno te isto...

Ja bih drugaćije rekao...
Samo ZLO ne postoji i to nije Božji program.Zlo nastaje kao nedostatak
dobrote i taj program stvaraju bezbožnici koji se sami programiraju.

Bog i Sotona nisu jedno te isto jer bi u tom slućaju hladnoća i vrućina bili isto,a dobro znamo da hladnoća nastaje kao izuzeće topline.

Ja volim biti na toplom...a VI?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub mar 18, 2006 10:10 pm 
Član foruma

Euzebije malo me zbunjujes, u kojeg ti boga vjerujes :?:

Citat:
Bog i Sotona nisu jedno te isto

Naravno da nisu isto, Game se izgleda za*ebo

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub mar 18, 2006 10:31 pm 
Član foruma

@fingolfin, nisam ja ništa posebno "nadrkan" kako kažeš, iako me živcira ignorancija, nerazmišljanje svojom glavom i pretencioznost. Živcira me i ponavljanje parola i spika "duhovni razvoj", ovo ono itd. Hrpa ljudi nema nikakvih temelja za to što priča, to je činjenica...

Ti si se jasno postavio iznad Euzebija, kao ti si duhovniji, ovo ono. Ne znam, meni su te spike smiješne. I u krajnjoj liniji nisu ni važne... Pa iskreno, nemam ni ja sa tobom o čemu raspravljati bar ne na dubljoj razini iako nemam nikakvih predrasuda o ljudima, to je samo objektivna činjenica... Ja znam da je duhovnost kao "jače duhovan" i "manje duhovan" jedna totalno glupa i izmišljena kategorija koja nije uopće jasna nikome ali se svi olako njome razbacuju i upravo zato svatko može srati i pričati što hoće. Za razliku od toga, inteligencija je nešto puno konkretnije i jasnije se mogu razlučiti stvari... "Ja sam ispred tebe na duhovnom Putu", koje gluposti, koje samo-zavaravanje, nevjerojatno. Što ti misliš da ništa ne možeš naučiti od Euzebija jer si ti ispred? Pitam samo...
Na kraju krajeva, ako si toliko duhovan, zašto koristiš prostorno-vremenske odrednice? Ja točno znam o čemu je riječ ali mi je gušt vidjeti ono što smatram točnim u praksi. Čim ti negdje zagusti, čim ti se uputi kritika, ti nemaš odjednom više ništa za raspravljati. I tako većina danas. A ti si kao duhovan barem. Pa ništa onda, ajmo svi nastaviti sa međusobnim samo-potvrđivanjem, divljenjem, da da fingolfine, neizmjerno si u pravu itd. Ja osobu koja me potvrđuje bez obzira što kažem ne smatram nikakvim prijateljem. E tu dolazimo do onoga što "duhovnjaci" vole zvati ego. Zanimljivo da svi zapadni instant-duhovnjaci imaju problema sa egom, ne misliš li?

Pozdravljam i ja tebe.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub mar 18, 2006 10:53 pm 
Član foruma

Hvala ti što si realan Pantagruel.
Titula Super Legende Foruma zaista ti pristaje.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub mar 18, 2006 10:57 pm 
Član foruma

Euzebije je napisao/la:
Hvala ti što si realan Pantagruel.
Titula Super Legende Foruma zaista ti pristaje.

Nećemo si sada laskati, ajde ajde hehe...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub mar 18, 2006 11:02 pm 
Član foruma

Euzebije, ovdje je došlo do jednog svojevrsnog nesporazuma, to što je pantagruel gore naveo je skroz pogrešno, nema veze šta god da mislite, ja sam imao potrebu da ti ovo kažem.
Ubuduće ću više paziti kako pišem svoje postove, u životu najviše mrzim kad me pogrešno shvate.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub mar 18, 2006 11:36 pm 
Član foruma

IsusBog napisao:

Euzebije malo me zbunjujes, u kojeg ti boga vjerujes?
ostali ljudi.
Možda i imaju samo moraju napuniti"baterije"...

Je li odgovor previše čudan?

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 19, 2006 2:39 am 
Član foruma

Jeste,odgovor je uistinu cudan.Ali ne za svakoga! Euzubije,vec si se poceo braniti,sto znaci da si za vecinu ovdje isti kao i onaj Jehovin svjedok kojeg Jack voli cesto da spomene na tako cudno podsmjesljiv nacin.
Interesantno je da koliko god mi tvrdili da smo postigli neko znanje,sto se ovdje taj pojam pise velikim slovima,uistinu malo tog znanja se i prezentuje,osjeti.Ako kojim slucajem nevjerujes 100 %sta kasiopejci "nude"(naravno puno je tog izmedju sto je svima/bar ovdje/ vec odavno poznato)onda vec nisi ozbiljan kandidat za bilo kakvu diskusiju.
Ja recimo licno,veliku vecinu ovog sto se nalazi na galaksiji mogu uvrstiti negdje u svojoj percepciji,ali to nimalo neumanjuje moju svjesnost o jednom Kreatoru svega.
Citajuci neke od postova i bez nekog dubljeg razmisljanja,covjek uistinu vrlo lahko moze da povjeruje da su neki "stigli do kraja"da imaju odgovore na sva pitanja,ali onda u nekoj drugoj replici uvidis da taj neko se zakaci za nekoliko rijeci iz drugog posta i o tome bi mogao danima da raspravlja,ja to nazivam ubjedjivanje.
Euzubije mislim uistinu da si jedan od malo ljudi danas koji vidi i svjestan je.
Onaj primjer koji sam navela u avionu sa covjekom koji pere noge u umivaoniku,da bi mogao izvrsiti svoju molitvu,cisto sam navela kao jedan mali dio provokacije.Ne u negativnom smislu,ili bolje reci izazov.Naravno Jack je meni onda fino pojasnio da pranje neznaci i ciscenje.Hvala Jack,na iscrpnom pojasnjenju.
Ali,uistinu na takvim stvarima mozemo sami sebe da preispitamo,sta nam to zapada za oko,pa zelimo da o tom damo i stvaramo svoje misljenje.
Ima jedna mudrost iz Kurana;mozda bas u onom sto vam je odvratno je veliko dobro za vas,a ono sto vam je drago,moze da bude zlo za vas.
Da li mi uistinu znamo sta je najbolje za nas?
Mnogim smeta i smetat ce sto ja ako pisem,pisem o islamu.Ne zelim da se mijesam u tematiku o vanzemaljcima,jesu li bili crni,zuti,zeleni,i koga su oni sve kreirali...jer to prepustam ekspertima ovdje.Nekad davno kad sam se dotakla te teme,mislila sam da nesto znam,medjutim,saznavajuci svaki dan nesto novo,vidim da ono sto znam nije ni kap u moru.
Ali isto tako odgovore o vanzemaljcima i svemu sto se moze naci ovdje(sto opet implicira da mi nije nepoznato,niti poricem)pronalazim u islamu.E sad sto nekog toliko puno iritira kad se spomene Islam,necu da spominjem druge vjere) to on sam treba da rijesi sam sa sobom.
Kaze jedan mudar covjek;ako ti neko uputi kritiku,a tebi bude krivo,onda ima nesto u tome.Jer da kritika nije opravdana nebi ti ni bilo krivo.
Sve u svemu,kao sto ni pranje vanjskih dijelova svoga tijela 5 puta na dan,nece TVOJU DUSU ocistiti,ako je ne cistis iznutra,tako ni vjerovanje da si "protumacio ZNANJE"nece te odvesti daleko,ako ne znas koje znanje da trazis.

Euzubije,nastavi,uistinu je zadovoljstvo citati tvoje postove i znaj da se srodne duse uvijek razumiju,ma kako daleko bile.Ali i ovo je vec davno neko rekao,tako da uistinu i nemam nesto "novo" niti svoje da kazem.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 19, 2006 7:20 am 
Član foruma

DRAGA KAPLJICE!!!

Volio bih ti promjeniti ime u NIAGARA jer snaga tvoje"vode"može obasjati
cijeli Svijet.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 19, 2006 7:56 am 
Član foruma

A u k od ovce, moran na ovo odgovorit tako da kršim dogovor o miru sljedeća 3 dana.

ne euzebije i NE isus bog, ja ništa nisam zbrljo nego ne shvaćate o čemu se radi, aj pokušat ću još jednom da objasnim a vi umjesto da odmah ispalite odgovor lezite malo na krevet i razmislite.

Euzebije, toplo i hladno ne postoje i to moraš shvatiti, to su iluzije pojedinih frekfrencija, no na kraju krajeva znaš li definirati što je toplo a što je hladno?
Zamisli da ti roditelji kao djetetu nikad nisu objasnili što je toplo a što hladno bili ti ikada znao što je što?.....nebi vjeruj mi.
Da su te u školi učili da je 2+2 = 5 ti bi cijeli život vjerovao da je to tako, i isto tako ti vjeruješ sada u definiciju toplog i hladnog a to nije ništa drugo nego percepcija uma onog što je toplo a što hladno.

Zašto su Bog i Sotona jedno te isto?
Ako smo mi dio boga, neodvojivi dio energije onda mora biti i sotona jer dolazi iz istog izvora i neodvojiv je, sotona je negativna i destruktivna manifestacija te energije.
Da nema te negativne kreacije nebi bilo ničega jer nebi bilo balansa a balans uvijek mora postojati.
Pazite, ovdje se ne misli na totalno direktno da je sotona bog i obrnuto, kažem da je sotona nerazdvojni dio boga uvijek bio i biti će.
Bog je univerzalna svijest tj unisex prema negativnom i pozitivnom.

Zbog vas ovdje sam prekršija dogovor, a kad sam to već učinio onda prije nego ko ovca isplazite jezik razmislite 10 minuta o tome, uđite u lagano meditativno stanje i lijepo razmislite pa mi javite odgovore.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 19, 2006 10:44 am 
Član foruma

Euzebije je napisao/la:
GameDeveloper kaže:
Dobro i zlo ne postoji...
Bog i Sotona su jedno te isto...

Ja bih drugaćije rekao...
Samo ZLO ne postoji i to nije Božji program.Zlo nastaje kao nedostatak
dobrote i taj program stvaraju bezbožnici koji se sami programiraju.

Bog i Sotona nisu jedno te isto jer bi u tom slućaju hladnoća i vrućina bili isto,a dobro znamo da hladnoća nastaje kao izuzeće topline.

Ja volim biti na toplom...a VI?

Još par stvari, sada bi govorio ja volim biti na hladnom ili mračnom da su ti rekli da je to mračno.
Zlo ne postoji kao ni dobro, postoji percepcija toga, to što je tebi zlo nekome je dobro jer nemože u ovom svijetu biti sve svima zlo.
Tebi je neko reko da je zlo ubiti, a vidiš neki vjeruju da kad ubiju da će ići u raj i njima je to dobro, jel sad vidiš na što se svodi dobro i zlo?
jesi li 100 % siguran da zlo nastaje zbog nedostatka dobrote ili dobrota nastaje zbog nedostatka zla ili recimo da zlo nastaje kao čovjekova misao i sve što ostane zlo je privatna čovjekova misao koji to na taj način percipira.

Stvari su malo kompliciranije nego što očito trenutno smatraš.......

Vrh

Naslov: OVO JE MOJ SVIJET
PostPostano: ned mar 19, 2006 10:50 am 
Član foruma

NAKON DESET MINUTA...

Kužim ja tu Matriks spiku Gamedeveloper-u ali i sam znaš da je do sada
Kreator resetirao Matricu mnogo puta upravo zbog toga što je ravnoteža
bila poljuljana.Kao što rekoh bezbožnici su"proizvođači"negativne energije...
ZLA tj. HLADNOĆE.Njih predstavlja ag.SMITH u gradu.
Mi upravo živimo u vremenu kada će Kreator ponovo uspostaviti ravnotežu
što nam govori da je ON apsolutni Gospodar svega i da jedino ON postoji.

Dokle ćemo ovako...ha ???
P.S.
Stvari su vrlo jednostavne u protivnom Tvorac nikada ne bi oćekivao da će
ga netko razumjeti.To je jedina škola koju moramo proći...

Vrh

Naslov: Re: OVO JE MOJ SVIJET
PostPostano: ned mar 19, 2006 11:26 am 
Član foruma

Euzebije je napisao/la:
NAKON DESET MINUTA...

Kužim ja tu Matriks spiku Gamedeveloper-u ali i sam znaš da je do sada
Kreator resetirao Matricu mnogo puta upravo zbog toga što je ravnoteža
bila poljuljana.Kao što rekoh bezbožnici su"proizvođači"negativne energije...
ZLA tj. HLADNOĆE.
Mi upravo živimo u vremenu kada će Kreator ponovo uspostaviti ravnotežu
što nam govori da je ON apsolutni Gospodar svega i da jedino ON postoji.

Dokle ćemo ovako...ha ???
P.S.
Stvari su vrlo jednostavne u protivnom Tvorac nikada ne bi oćekivao da će
ga netko razumjeti.To je jedina škola koju moramo proći...

Euzebije, na kreatorovom računalu ne postoji niti reset niti shutdown botun, rekao sam uvijek je bilo i biti će, stoga nema reseta niti će ga ikada biti to moraš shvatiti, rekao sam da se kreator ne mješa u svoju kreaciju i da je unisex prema svemu.
Nije ovo matrix spika, ovo je onako kako jest, doći ćeš do toga s vremenom kako budeš proučavao sebe i svoju okolinu.
Bezbožnici nisu proizvođači negativne energije, šta bi sad ti reko da 90 % ovdje probuđenih ljudi proizvodi negativnu energiju?, nebi baš rekao.
Kreator se neće mješati, MI i nitko drugi moramo uspostaviti ravnotežu, MI smo zato ovdje (ne svi, neki će samo promatrati), no i ako u tome neuspijemo nema veze, planet bude pod okupacijom....neki će se inkarnirati natrag....neki će odabrati drugi planet....., a jako malen dio će prijeći u 4D, možda 0.05 % pučanstva jer nitko ovdje nema toliko razvijenu svijest da to napravi.

Jedino šta ti je točno jest da ON je sve što postoji, a MI smo ON, šta znači da samo TI postojiš i ništa drugo, no nije apsolutni gospodar na takav način jer se ne mješa, štoviše njega zanima šta se sve događa i želi to vidjeti bez uplitanja.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 19, 2006 11:55 am 
Član foruma

Ne znam zašto ste me neozbiljno shvatili kada kažem da će uskoro biti
velikog"konačnog"rata.O tome vam upravo govori i kraj Matriksa kada će
konaćno zavladati 1000 godina mira.U tom ratu će konaćnu ulogu odigrati
NEO kojeg ne predstavlja jedan čovjek već jedna superiorna rasa koja polako raste na našem Planetu.
Oni će konaćno pobjediti ag.Smitha(zlo).Ako se pitate šta predstavlja ona
stara gospođa...ona je intuicija,šesto čulo...
U ovom ratu dogodit će se ono što se nikada do sada nije dogodilo u resetiranju Matrice a to je"nepredvidljive okolnosti..."(LJUBAV).
O tome nam govore i stari spisi samo ih nitko ne shvaća ozbiljno jer su
pisani"starim jezikom".Neke stvari su od samog početka neizbježne...
Što se tiće Kreatora mislim da sam dosta rekao do sada.
Žalosno u svemu tome je kako se vjere stvaraju na temelju nekih filmova a
još žalosnije ako ih netko krivo protumaći.
Sada imate jedno shvaćanje stvari.
Pitam se šta će biti kada izađe"Matriks 4,5,6...???

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 19, 2006 1:06 pm 
Član foruma

Sa 1000 godina mira citiraš bibliju, a biblija je jedna od najvećih plagijata u povjesti i ja se ne oslanjam na nju puno.
Biti će bitka ali ne konačna, šta bi sad to značilo da će sad bit bitka i više nikad....nebi rekao jer uvijek mora postojati negativnost.
Resetiranja matrice neće biti, rekao sam ti to već će se i nakon "bitke" nastaviti život ovako ili onako.
Šta se tiče starih spisa, ima ih jako puno, većina njih je manipulirana i izmjenjivana, jako malen dio je ostao autentičan, stoga se oslanjaj na vlastiti razum i intuiciju a znanje i mudrost će doći s vremenom kako budeš proučavao ovo o čemu pričamo.
Pa ako o stvaranju religija uz pomoć filmova onda tu kršćanstvo prednjači jer upravo je najviše filmova na tu temu, ali svaka religija počne kao sekta pa kasnije nastane religija kad se navuku milijuni ljudi.

Očito nisi dobro shvatio matrix, nije 90 % ljudi, ljudi su se ko ovce pogubile kad je došao arhitekta, pa ajd da ti dam jedan novi uvid.
Smith nije zlo, smith predstavlja drugi polaritet (aka negativnost) o kojem ja pričam a NEO predstavlja dobrotu ili ti ga pozitivnost i šta se dešava??
Jesi li možda preskočio dio kad se objašnjavalo da je NEO i SMITH jedno te isto samo drugi polariteti?, ako nisi preskočio onda kužiš zašto sam govorio da je bog sotona i sotona bog?
Jeli svaćaš sada, smith je protuteža neu a neo smithu i mora postojati balans, no smith kao predstavnih te negativnosti teži ka kontroli i manipulaciji kako jest u ovoj našem realitetu, i u slučaju da smith pobjedi bilo bi apsolutno zlo jer kao što rekoh takvom sustavu jest cilj da se raširi i zauzme sve što rade trenutno reptili.
No što je NEO skužija pri kraju?, recimo kad je trebao resetirati računalo?, shvatio je da bez tog računala nema ni tih ljudi, ti ljudi bi nestali jer ih nema što podržavati i umrli bi i shvatio je da ipak na kraju ljudi neće moći živjeti bez strojeva.
Osim toga shvatio je jednu stvar kada se objašnjavalo da su oni protuteža jedno drugome, shvatio je da nemogu postojati jedan bez drugog jer su na jedan način braća, jedno te isto koje samo funkcionira na drugačiji način, i čim je neo bio poražen smith je bio automatski uništen jer nemogu postojati jedno bez drugog, isto tako ni ovaj univerzum ne može postojati sa apsolutnim "zlom" niti apsolutnim "dobrom" te mora postojati balans., neo je to skužio i zato se i pustio na kraju krajeva.
E sad, resetiranja matrice neće biti, mi sami sebe resetiramo kad umremo jer se kasnije više ne sjećamo prošlih života.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 19, 2006 2:02 pm 
Član foruma

Ako si uvjeren toliko u svoju istinu,šta znaći biti oslobođen Matriksa,jer na
kraju filma Kreator obečava Oracle da će svi koji žele izaći...biti pušteni.
Šta znaći biti oslobođen i šta će se dogoditi sa Matriksom kada svi odluće
izaći?
Čini mi se da ni Kreator više nebi imao smisla postojati i da bi se cijela
Matrica srušila.
Obečajući Oracle puštanje svima koji to žele on potpisuje smrt svemu što
postoji.Je li moguće da je tvoj svijet toliko"krhak"..?
Moj svijet je PERPETUM MOBILE,a tvoj..?

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 19, 2006 2:30 pm 
Član foruma

Euzebije je napisao/la:
Ako si uvjeren toliko u svoju istinu,šta znaći biti oslobođen Matriksa,jer na
kraju filma Kreator obečava Oracle da će svi koji žele izaći...biti pušteni.
Šta znaći biti oslobođen i šta će se dogoditi sa Matriksom kada svi odluće
izaći?
Čini mi se da ni Kreator više nebi imao smisla postojati i da bi se cijela
Matrica srušila.
Obečajući Oracle puštanje svima koji to žele on potpisuje smrt svemu što
postoji.Je li moguće da je tvoj svijet toliko"krhak"..?
Moj svijet je PERPETUM MOBILE,a tvoj..?

Prvo moraš shvatiti što je matrix u našoj realnosti.
Postoji matrix u matrixu uvijek, totalan izlazak iz matrixa jest kada dođemo do najviše moguće svijesti tj onda kada TI postaneš univerzalna svijest i kreator, to je potpuni izlazak.
Šta se tiče naše matrice, ima ih matrica u matrici, pa kad izađeš recimo iz religijske matrice shvatiš da se opet nalaziš u jednoj drugoj pa onda vidiš svijet na drugačiji način, i šta više širiš svijest skužiš da ima jako puno matrica i da naš svijet ovisi o njima.

brkaš malo film matrix, ono nije kreator, ono je arhitekt, program koji održava matricu i svaka matrica ovdje ima svog arhitekta da to održava, ja se bavim profesionalno programiranjem windows programa pa znam kako to funkcionira s te strane.
Dakle, arhitekt je obećao da će pustiti one koji to žele, i zašto bi sad nebi Kreator imao smisla da postoji, zar Kreator treba imati smisao postojanja?, ja sam bio rekao ON jest uvijek bio i biti će uvijek i van je matrice.
Puštanjem oracle se ne ruši sve kako misliš već osobe koje žele izaći će izaći dok će jedan veći dio ostati unutra jer im se ne sviđa ono što je van te njihove matrice...tj realnost, ovo je čisti opis onoga šta se danas dešava, ljudi nalete na zavjere.....na aliene....i jednostavno bježe od toga iz razloga što im je to preteško za podnijeti te se vraćaju natrag u matricu i radi onako kako im sistem nalaže.
Ako si ovo razumio, sad znaš zašto "moj" svijet nije krhak već je krhko razumjevanje nekih stvari.

Vrh

Naslov: ZAKLJUČAK
PostPostano: ned mar 19, 2006 3:21 pm 
Član foruma

Na kraju krajeva sve se svodi na ono o čemu ja ovdje cijelo vrijeme govorim,a to je da postoji samo jedan i apsolutni Kreator sveg postojanja
koji je sam sebi dovoljan.O tome govore i stari spisi...

U čemu je onda problem i nerazumjevanje?

Vrh

Naslov: Re: ZAKLJUČAK
PostPostano: ned mar 19, 2006 3:35 pm 
Član foruma

Euzebije je napisao/la:
Na kraju krajeva sve se svodi na ono o čemu ja ovdje cijelo vrijeme govorim,a to je da postoji samo jedan i apsolutni Kreator sveg postojanja
koji je sam sebi dovoljan.O tome govore i stari spisi...

U čemu je onda problem i nerazumjevanje?

Problem, problem su tvoje izjave u kojoj izjavljuješ da ja neman božji pečat i da ćeš morat bez mene što je totalno kršćansko-muslimanski fanatizam.
Naravno da je sam sebi dovoljan, ali kroz naša iskustva ta najviša svijest uči o svojoj kreaciji, osim toga jedan je glavni kreator, ali ne zaboravi da smo mi svi kreatori i da postoje kreatori i ostalih univerzuma i realiteta....znači podkreatori kreatora.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 651 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 33  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.