Ej, ljudi!
Skoro sam pročitao "Heart Withou Measure" - Ravi Ravindre, učenika Mme. de Salzmann i teško se razočarao. Mislim, taj čovek je toliko vremena proveo sa direktnim učenikom G. i nema u glavi sem promaje. Ide dotle da u jednom momentu kaže čak kako nema pojma ni što je u Radu želi sasvim off stvari(žene npr a ne da se bakće s Radom), niti dragog pojma o ičemu. Onako oseća se, po njegovim rečima, "vođen k'o vo". Pa, jbg, ako je to smer u koji se 4.put okrenuo i to ona direktna loza od G. vredi li to išta više?

Nemam sumnji da vredi, nego onako čitao sam i da se izrazim otrcanom frazom,"ne mogu da verujem"!
A skoro sam pročitao i "The Reality of Being" gđe de Salzmann, i to što je napisala/zabeleženo nije ni iz daleka šuplje kao njen učenik, ali nije ni Nicoll. Uglavnom svo težište njenog rada je na razvoju pažnje ali priča i o drugim stvarima. Šta li se i pored toga desilo pomenutom jadniku odozgo? Valjda spavao na časovima teorije?
Što se G. tiče, vidim neke koristi samo od konstantnog pljuvanja po sujeti, imaginarnoj slici o sebi, neznanju i opštoj beslovesnosti što se sve apstrahuje manje više u poslednjem poglavlju.
@samo tako
Kako ti to nalaziš nešto praktično korisno u delu koje obiluje "revozvradendrima", "hrkhakhrkhahama", pojma nemam, svaka čast. Možda si u nekoj grupi pa ti je to pomoglo da shvatiš bolje pisca? Ja bi ga, kad počne tako, najradije udavio.
A nemam društvo koje bi uz pićance diskutovalo o Nicollu, previše su površni i nezainteresovani u svetonazorima, jbg, spavači.