Sada je: ned maj 04, 2025 7:31 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Generalna diskusija
PostPostano: sri nov 20, 2013 2:29 pm 
Moderator

robotix je napisao/la:
Da, razlika je očita jer piše ILI nego šta ga znaš bolje da se pita a onda je tek sigurno. :-k
Evo sada prilike da kažem šta mi se dešavalo predhodne dve večeri prije spavanja: tek što bih legao u momentu čvrstog osećaja neizdrživosti u budnom stanju, prije no za tren da uđem u čvrst i dubok san, osetio sam da mi nešto zahvata glavu nekim gotovo neprimetnim obuhvaćanjem a potom od temena 2cm levo nečim buši rupu ko u siru dubine 3cm a potom počinje da se prostire nežni talas energije sve do središta trbuha. Energija je bila poput struje. To me je razbudilo i stvorilo mali nemir. Pošto sam predhodno radio vežbe, podigao sam energiju...a onda je to nešto tu energiju kako sam osjetio, zbrisalo kao da ni nisam vežbao. Nije mi prvi put, pa se nisam sekirao i zaklopio sam oči nameravajući razlog što sam legao, čvrst dubok san.
Desilo se još i ovo dok je elektroenergija okupirala moju unutrašnjost...nešto oko struka sa leve strane kao da je seklo moju energiju u vidu žmaraca.

Vjerovatno si dobio "upgrade" na stranu instalaciju jer više nisi u zadanim parametrima, kopaš informacije, a to za one koji drže kontrolu nije poželjno. Samo škrti su, imaju svoju ekonomiju, uvijek daju samo onoliko smetnji koliko misle da je potrebno, ne pokažu odmah sav arsenal tako da ne bi bio informiran... pa uvijek ima još tako da bi bio obeshrabren na putu.

Vrh

PostPostano: sri nov 20, 2013 3:16 pm 
Član foruma

Kako to dobio sam upgrade?

Primetio sam da moje telo kao da voli tu energiju, i ne bih smio da zabranjujem jer bi se javio neopisiv bes i pomahnitalost. Ti kontakti variraruju...nekad mi nešto zavrće desnu cevanicu, nekad mi nešto kao iglom probada butinu, jednom me je nešto uhvatilo za srce tako da sam pomislio da ću tog momenta da umrem, ...jedno vreme posle tuširanja sam doživljavao neki neodoljiv svrab po ekstremitetima koji bi prestajao tek pošto bi telo povratilo zagrejanost suve kože...

U par sanjanja primetio sam da kad ugledam i prepoznam izviđača on utiče da mi naglo prekine san i razbudi me.

Primetio sam još nešto, kao neki nejasan glas mrmlja nešto nerazgovetno i nejasno...posle niza tih slučaja učinilo mi se da da to nejasno mrmljanje znači predviđanje šta ću tog dana sve činiti po moranju ili navici. Ponekad bi čuo jasan glas “napad“, posle te reči ne prođe 2-3min kako se nešto nadvije nadamnom i čini da izađem iz sebe i poludim. Neznam dali taj glas upozorava

Vrh

PostPostano: sri nov 20, 2013 3:38 pm 
Moderator

robotix je napisao/la:
Kako to dobio sam upgrade?

Mislim šaljivo "upgrade", ono kad treba nešto podesiti na čipovima-implantima ili dodati nove da bi se nešto tebi promjenilo.

No možda i nije to, tko zna što je, samo mi je zvučalo mehanički po tvom opisu.

Vrh

Naslov: Re:
PostPostano: sri nov 20, 2013 4:49 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Sjenko je napisao/la:
promatrač je napisao/la:
Meni je dovoljno reći da skok u drugi svijet nje isto što i treća pažnja, a to da je treća pažnja centriranje je malo previše "razjašnjeno".

Mozda tebi je, sto ne znaci da je i drugima, dok god razmisljaju u okviru u kojem postoji centriranje svjetova i ST.

Nisam baš skužio što želiš reći, možda je još netko tu pisao/pričao koga ne vidim? :-)

Znaci ti si rekao da je tebi dovoljno reci da prelaz u drugi svijet nije isto sto i u trecu paznju. Takoder si rekao da je nazvati trecu paznju centriranjem prerazjasnjeo. I to je ok. No ako netko poima trecu paznju kao vrstu centriranja i pokusava shvatiti razliku izmedu centriranja trece paznje i drugog svijeta onda mu se samo unutar tih termina moze objasniti razlika. Tako da, ono sto je tebi dovoljno da shvatis, drugima nije. Gledano unutar tih, vec spominjanih okvira, centriranost trece paznje je nepojmljiva. A ovo za vise pisaca nema smisla komentirati...

Vrh

PostPostano: sri nov 20, 2013 5:11 pm 
Moderator

Ja sam odmah napisao da meni nije i zato pitam da li je netko još pisao, i mislim da je bolje nekome ukazati na običnu jednu riječ koju je propustio vidjeti pa izjednačio dvije stvari nego izmisliti centriranje treće pažnje.
I nema potrebe spašavati druge da se mogu služiti nekakvim terminima za objašnjavanje jer nisam to zabranio niti mogu, i opet i zato pitam jel još netko pisao da ne znam.
A i zadržavam pravo pisanja ako imam neki svoj način objašnjavanja i neslaganje sa nekim drugim ako smijem?

Vrh

PostPostano: sri nov 20, 2013 5:25 pm 
Član foruma

U onom citatu što sam naveo u vezi brzine ST, stavio sam se u kastanedin pogled...a onda, vrlo je nejasno da postoje dve opcije, ili ovo ili ono, kako to? Zar DH ne komanduje nad svojom sudbinom...morao bi tačno da zna...
S druge strane to je figurativni prikaz, pa bi eto trebalo automatski da razumeo.

Vrh

PostPostano: sri nov 20, 2013 5:30 pm 
Moderator

Pa hipotetska je situacija, "ako bude odron kamenja", a ako je situacija hipotetska onda se označe opcije jer se još ne zna kad će biti stvarna situacija ako ikad i da li će tad biti vrijeme ili potreba za treću pažnju.

Vrh

PostPostano: sri nov 20, 2013 5:45 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Ja sam odmah napisao da meni nije i zato pitam da li je netko još pisao, i mislim da je bolje nekome ukazati na običnu jednu riječ koju je propustio vidjeti pa izjednačio dvije stvari nego izmisliti centriranje treće pažnje.
I nema potrebe spašavati druge da se mogu služiti nekakvim terminima za objašnjavanje jer nisam to zabranio niti mogu, i opet i zato pitam jel još netko pisao da ne znam.
A i zadržavam pravo pisanja ako imam neki svoj način objašnjavanja i neslaganje sa nekim drugim ako smijem?

Odlicno, ja sam pisao o/u raznim razinama jasnoce.

Vrh

PostPostano: sri nov 20, 2013 6:03 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Pa hipotetska je situacija, "ako bude odron kamenja", a ako je situacija hipotetska onda se označe opcije jer se još ne zna kad će biti stvarna situacija ako ikad i da li će tad biti vrijeme ili potreba za treću pažnju.

Ček...zamisli da si karlos :D i ja kom DH počnem da kenjam kako ćeš umreti običnom smrću ako nemaš odgovarajuću brzinu skupne tačke. I ti gutaš sve to i nalaziš se pogubljen i nesređen, a vidiš mene kako sam spokojan, bezbrižan i nudim opcije.
Ti nemožeš biti siguran koja je razlika između te dve opcije.

Čak se i meni čini da je unutrašnji oganj metod kojim se centrira potpuno centriranje. To mi govori da je jedno te isto rečeno jer važi za obe opcije.

Potpuno prebacivanje negde, izgleda mi, da nije moguće bez unutrašnjeg ognja.

A za treću pažnju orao učestvuje...kaže DH da se iznutra zna kada je taj čas !!

Vrh

PostPostano: sri nov 20, 2013 6:13 pm 
Moderator

Ne znam, ovisi što je tebi unutrašnji oganj. Koliko sam do sad skužio to je finalni čin kad se doseže treća pažnja.

Citat:
»Treća pažnja se dostiže kada se sjaj svesti pretvori
u unutrašnji oganj, sjaj koji ne osvetljava svaki put po
jedan pojas, već sva Orlova zračenja u ljudskoj čahuri.«

Vrh

PostPostano: sri nov 20, 2013 6:31 pm 
Član foruma

A kako da hodam ulicom i nestanem sa lica zemlje?

Šta znači skočiti s litice u svoju smrt?

Vrh

PostPostano: sri nov 20, 2013 6:38 pm 
Moderator

Nacentriraš neki drugi svijet i nestaneš odavde :) znači sve unutar druge pažnje.
Zapravo za mene nije dokazano da nestaneš odavde jer te možda ovdje čeka vrijeme smrznuto ili teče drugačije, ali ovaj svijet za tebe nestane sigurno.

Ali kužim po čem se lomiš, neki vidovnjaci su odlazili u drugu pažnju (neki drugi svijet) i tamo čekali treću pažnju pa tamo unutrašnji oganj umjesto tu.

A šta znači skočiti s litice u svoju smrt? To je u smislu da je svako ozbiljno pomicanje skupne točke iskustvo totalno nalik umiranju. A ako ti se skupna točka ne pomakne i ne nacentrira drugi svijet prije nego pljosneš na pod onda si umro ko normalni čovjek jer si uništio tijelo dok si bio tijelo.
A ako se pomakne na drugi svijet onda makar simbolično iskustveno umreš, još si živ.

Vrh

PostPostano: sri nov 20, 2013 7:22 pm 
Član foruma

Imam osjećaj da bih zasigurno umro da skočim s litice.
Verujem da i mnoge samoubice doživljavaju odraze ST i verovatno izživljavaju dugometražne priče života verujući da su živi?!?
Možda se stvarno umre skokom sa litice a preživi neko sjećanje da trebaš još živeti pa se stvoriš negde u poznatom...
Kako to da se stvorili negde i znali da su oni pravi koji žive život? Šta to podseća? I stalno se ponavlja integritet o sebi. Pa se ponavljaju muke zaboravljanja.

Čini se kao da je smorno ovo učenje.

Vrač traži slobodu a nezna šta je sloboda, kaže DH.

Taj neko ko radi na sebi od sebe da napravi ništa, meni ne znači da može išta nego da se ponavlja...da bude samo čovek...jedino što ima iskustva dok je ništica u interakcijama on nađe sreću jer nije zabrinut za sebe. To je OK.

Vrh

PostPostano: sri nov 20, 2013 7:28 pm 
Moderator

robotix je napisao/la:
Možda se stvarno umre skokom sa litice a preživi neko sjećanje da trebaš još živeti pa se stvoriš negde u poznatom...
Kako to da se stvorili negde i znali da su oni pravi koji žive život? Šta to podseća? I stalno se ponavlja integritet o sebi. Pa se ponavljaju muke zaboravljanja.

Ne treba litica za to, nego je prijetnja smrću vrlo jak poticaj da ako nešto možeš to i napraviš. I nije filozofija, jesam ja - nisam ja i neko sjećanje, jednostavno si to ti kakav god oblik imao i kakav god svijet bio oko tebe, sad i ovdje, vrlo konkretno.
Bacanje s litice je primjer siljenja nepokolebljive namjere.

Vrh

PostPostano: sri nov 20, 2013 8:34 pm 
Član foruma

Znači li to ovako: nešto u meni zna za postojanje drugih svetova, a tamo ne odem jer mi nije nužan boravak. Pa mi je potrebna pokretačka sila smrti da bih se našao u nekom neobičnom pejzažu uz pratnju saveznika :D

Ali kako mi to nije nužno? Ne mogu verovati jer se moram osvedočiti, iz prostog razloga da nemam u sebi inventar baziran na pričama jer te priče stvaraju nepotrebni popis i samim tim su beskorisne. Drugim rečima nebih želio da tripujem kako znam nešto a to nemam čime da objasnim osim pričama koje sam utuvio u sebe.

Priče u meni izazivaju da tražim način da ih potvrdim jer ne mogu da ih izbrišem.

Prepričavanje tuđeg znanja u ma kom obliku izaziva ratno raspoloženje, ne zbog energije, već zbog toga što onaj koji nešto sigurno zna njemu je muka kada vidi nekog ko znanje ne prikazuje na siguran način već se ponaša kao da ima vremena da će jednom govoriti sa sigurnošću.

Ako je za npr., jelo koje jedan nudi začinjeno nesigurnošću zbog maskarade, hrana je tada otrov.

Vrh

PostPostano: sri nov 20, 2013 11:33 pm 
Član foruma

Šta misli neko o manipulaciji budućih učenika putem sanjanja???

Samo da podsetim da su Kastanedine pratilje objavile u knjigama da su ih sanjali i govorili im šta da rade. Kao npr. da se neko zaposli u knjižaru.

Kako funkcioniše planiranje takvih sanjanja? Kako neko nekome ulazi u trag znajući da mu duh ukazuje na njega?

Dali su i Kastanedu sanjali i govorili mu šta da radi i gde da doputuje?

zanimljiva pitanja :dontknow:

Vrh

PostPostano: pet nov 22, 2013 8:38 pm 
Moderator

robotix je napisao/la:
Sviđami se što to kažeš za denzitete.

Ali sad ima jedan problem a to je Orao. Negde se kaže da je tamno more svesti. Moraću da izdvojim jedan citat koji je veoma neobičan jer se da naslutiti da je Orao samo jedna svetla točka, mada možda se ne misli na to......

Baš isti dan prije ovog posta sam imao neke mučne epizode sa ogromnošću i točkama i vjerovatno sa zidom od magle.
Legao sam na krevet da ogledam jednu epizodu serije i izgleda totalno neprimjetno zaspao.
U jednom momentu sam se ulovio kako gledam tv, stvarno ono što je na javi bilo na njemu, izbornik od playera i nešto je odmah bilo čudno, po ekranu je bilo nekakvih jako malih ali na neki način vrlo intenzivnih točaka, ko da predstavljaju ogromnost, nakon par sekundi je bilo polu prestravljeno AAAAAAAAAAAAAA! TOČKA!!!, AAAAAAAAAAAAAAA! TOČKA!!! kad sam skužio da je nešto čudno, i tako... bio sam malo zagnjavljen od nečega što je bilo u sloju između tog stanja i jave, neka demonština, anorganac, stari drug, stari manipulator, ne znam, ali se ne veselim.
Iskoristio sam priliku da gledam što se događa sa mojom percepcijom dok sam u tom stanju. Nekakvo buđenje je izgledalo primamljivo jer je sloj koji mi je prijetio da moram proći kroz njega bio pomalo ogavan pa sam probao spojiti normalnu javu na to da mogu zbrisati u kojem god momentu želim.
Ono zanimljivo je da svaki put kad sam išao prema javi, oko mene se pojavila magla, skoro opipljiva magla, nekoliko puta sam išao naći javu i nekoliko puta se vratio da gledam točke, svaki put se pojavilo zamagljenje skoro do totalnog.
Kaže DH tamo negdje u knjigama da svaki put kad centriranje na neka zračenja slabi ili se pojavljuje, da se pojavljuje taj zid od magle sve dok se ne sakupi taj snop ili ode iz njega... pa evo ima neka magla.

Vrh

PostPostano: sub nov 23, 2013 7:36 am 
Član foruma

@promatrač, mišljenja sam da si opterećen. Čini mi se kao da ti je ogromnost boljka. Te točke te zaista bole. Smatram da si sanjao takav san da bi ti se prikazalo šta trebaš da razrešiš.
Zapazio sam da si na jednom mestu rekao “zbrisao“,,,od koga bežati?...uvek se beži od bojazni. Kada hoćeš da nađeš javu koncentriši se na središnju točku.

Koje je boje bila magla?
Kastaneda je video nakupine žućkaste magle sa desne strane. Leva strana mu je bila čista. No na njemu su radili pa je tako video.

A možda si samo zaogrnut maglom :D

Vrh

PostPostano: sub nov 23, 2013 10:33 am 
Moderator

Što bi tek bilo da sam stavio veći font na "AAAAAAAAAAAAAAA! TOČKA!!!". :love10:
Bića su opterećena zračenjima na veliko i tako je, opterećena su jer ih pritišću, orao je ogroman, tako to radi, pitanje je da li će to netko uspjeti percipirati na svom primjeru prije smrti i koje to moguće nuspojave nosi.
Recimo ako u jednoj točci opazim čitav jedan svemir i nijemo mi se ponudi da pogledam sve odjednom u svim detaljima, već se počne otvarati percepcija..., to je ogroman intenzitet, za takve stvari postoji instinktivno NE, bar još neko vrijeme NE.
E sad zašto? Ne znam. Vjerovatno centriranje ogromnosti pojaseva zračenja po čahuri nije način da se postigne sloboda, piše da su stari vračevi osvajali pojas po pojas i svijetlili ko betlehem pa se nisu ništa usrećili. Onda bolje smirivati silu centriranja ili se samo maknuti nego greškom dobiti intenzitet koji se ne može progutati ili obećava samo nevolje kasnije.
Magla je bila bijela.

Vrh

PostPostano: sub nov 23, 2013 1:38 pm 
Član foruma

Na koji intenzitet misliš? Dali onaj spominjani u Orlovom daru...
Dali bi moglo za deo mise obrada intenziteta?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.