Sada je: uto maj 13, 2025 12:56 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 779 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 39  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Denziteti i sve o njima
PostPostano: sri nov 07, 2012 12:09 pm 
Član foruma

Ako je 3D unutar 6D, naizgled moglo bi se reći da su dimenzije konačne. Kao konačne, bile bi zaokružene slojem predstave te dimenzije.

Dimenzija/Kora

Koliko je prosečan čovek okoravljen slojem 3D?

Gde je onda 4D kora dimenzije?

Šta se dešava kada se sretnu onaj koji ima predstavu o 4D i onaj koji nema takvu predstavu? Dali je jedna ameba 4D OPS?
Dali je ljudska ćelija OPD?

Vrh

PostPostano: sri nov 07, 2012 12:54 pm 
Član foruma

Citat:
Prvo bi bilo dobro istražiti ako ništa drugo barem na wikipediji o tome što crna rupa je, ili ono što za sada znamo prvo nego se počinju pisati stvari koje su samo na bazi filozofije i koje ne moraju imati veze sa realnošću. One su normalni dio svemira..malo treba proučiti kako nastanu.

#-o pa naravno da su normalan deo svemira, pitanje je samo koje još funkcije imaju pored konteksta u kojem se uobičajeno posmatraju.

E'o ti i na vikipediji mogućnost crne rupe kao portala ka komplementarnim univerzumima:

Citat:
At the center of a black hole as described by general relativity lies a gravitational singularity, a region where the spacetime curvature becomes infinite.[54] For a non-rotating black hole, this region takes the shape of a single point and for a rotating black hole, it is smeared out to form a ring singularity lying in the plane of rotation.[55] In both cases, the singular region has zero volume. It can also be shown that the singular region contains all the mass of the black hole solution.[56] The singular region can thus be thought of as having infinite density.

Observers falling into a Schwarzschild black hole (i.e. non-rotating and no charges) cannot avoid being carried into the singularity, once they cross the event horizon. They can prolong the experience by accelerating away to slow their descent, but only up to a point; after attaining a certain ideal velocity, it is best to free fall the rest of the way.[57] When they reach the singularity, they are crushed to infinite density and their mass is added to the total of the black hole. Before that happens, they will have been torn apart by the growing tidal forces in a process sometimes referred to as spaghettification or the "noodle effect".[58]

In the case of a charged (Reissner–Nordström) or rotating (Kerr) black hole, it is possible to avoid the singularity. Extending these solutions as far as possible reveals the hypothetical possibility of exiting the black hole into a different spacetime with the black hole acting as a wormhole.[59] The possibility of traveling to another universe is however only theoretical, since any perturbation will destroy this possibility.[60] It also appears to be possible to follow closed timelike curves (going back to one's own past) around the Kerr singularity, which lead to problems with causality like the grandfather paradox.[61] It is expected that none of these peculiar effects would survive in a proper quantum mechanical treatment of rotating and charged black holes.[62]

The appearance of singularities in general relativity is commonly perceived as signaling the breakdown of the theory.[63] This breakdown, however, is expected; it occurs in a situation where quantum mechanical effects should describe these actions due to the extremely high density and therefore particle interactions. To date, it has not been possible to combine quantum and gravitational effects into a single theory. It is generally expected that a theory of quantum gravity will feature black holes without singularities.[

Sretan? :toothy2:

Vrh

PostPostano: sri nov 07, 2012 1:02 pm 
Član foruma

@dorokusai:

Zaboravi na OPS i OPD, to su sve sotonističke izmišljotine..doslovno. Služba samom sebi je totalno odvojenje od boga, sotonizam, a služba samo drugima nije potpuno u balansu sa kreatorom. Jednaka glupost kao i dualistička filozofija dobroga i lošega..a otuda ima i korjene, samo je new age verzija toga. Duh je unutar i izvana, dakle OPB/Orijentacija prema bogu/svemu/svima je prirodno. A ovo 'svima' znači i SEBI ali i DRUGIMA. Potrebno je brinuti na sebe, ali i na druge..jer su svi dio tebe i ti, tvoje vlastito JA na najvišoj skali.

Što se tiče dimenzija... sada vjerojatno gledaš na ekran, on recimo da ima samo dvije dimenzije - širinu i dužinu. Sada zamisli da netko živi na/u toj površini, on ne može vidjeti dubinu treče dimenzije, te ne može vidjeti tebe. Ali ti možeš njega, i njegova stvarost/dimenzija je unutar tvoje. Isto važi za sve više razine. Četvrta dimenzija je ustvari nešto kao prostor unutar prostora..prostorni smjer unutar 'našeg'. Iz 5D perspektive 4D je unutar 5D-a..itd. Nije toliko bitno koliko ih ima, možda beskonačan broj a možda konačan.

Ovo o korama ne kontam... ne znam ako na to misliš, ali kada se sretnu jedno 4D bića sa 3D bićem.. u večini slučaja 3D biće ne može vidjeti 4D biće jednostavno zato jer ne vidi sam prostor u kojem se to 4D biće nalazi. A kada ga može vidjeti, to je večinom samo 3D sjena/presjek toga bića.. dakle vidlo bi 3D objekt kako se pojavljuje niodkuda i isto tako kako nestane nestankom tog 4D bića iz 3D prostora. To su tzv. duhovi i paranormalne stvari..kako god..sve to spada u taj domen.

Citat:
Sretan? :toothy2:

Ma infarkt sam dobio od silne sreće :shock:

:D

Moj savjet; ne brini previše okolo crnih rupa..postoje bitnije stvari.

Vrh

PostPostano: sri nov 07, 2012 1:20 pm 
Član foruma

Citat:
Što se tiče dimenzija... sada vjerojatno gledaš na ekran, on recimo da ima samo dvije dimenzije - širinu i dužinu. Sada zamisli da netko živi na/u toj površini, on ne može vidjeti dubinu treče dimenzije, te ne može vidjeti tebe. Ali ti možeš njega, i njegova stvarost/dimenzija je unutar tvoje. Isto važi za sve više razine. Četvrta dimenzija je ustvari nešto kao prostor unutar prostora..prostorni smjer unutar 'našeg'. Iz 5D perspektive 4D je unutar 5D-a..itd. Nije toliko bitno koliko ih ima, možda beskonačan broj a možda konačan.

Tačno, zato imamo problem kada probamo da probrljamo po terminima denziteta kako se koriste - i to spojimo sa prostornim dimenzijama.

Logikom stvari, denzitet bi bio punjenje prostora sa određenim dimenzionalnim karakteristikama. Tako da bi biće koje naseljava ekran - odsjaj i projektovanu senku na nekoj površini koje zaista imaju samo dve dimenzije - bi moglo da se zove "biće drugog denziteta".

Mi ovde imamo problem da smo recimo tebi omiljenu Mačku svrstali u drugi denzitet - ne mi, ali oni tvorci ovog termina jesu, da je ona biće drugog denziteta iako očigledno ona postoji u tri dimenzije. Isto kao i mi, a mi smo bića trećeg denziteta, po toj klasifikaciji. Onda delimo isti prostor? Mislim da nam to na ovoj temi stvara zbrku.

Može se reći da je mačkina percepcija 2D pa da je stvar u percepciji koju biće ima, ne formi. Ali ako bi mačka zaista videla samo dve dimenzije, isto kao i ljudi - bez mogućnosti da makar indirektno vidi treću - imali bi smo mrtvih maca na sve strane jer bi svako malo neka izšetala kroz prozor na petnaestom spratu, ili zakoračila sa drveta u prazan prostor. Zar ne? Ali to se ne dešava.

Onda moramo redefinisati razliku između bića određenih denziteta, i bića iz određenih prostornih dimenzija, jer na način na koji se ti termini koriste trenutno ne postoji tako jednostavna i očigledna veza kao što na prvi pogled deluje. To je tako ako posmatramo termin "denzitet" u kontekstu koji nam je originalno dat od tvoraca tog termina.

Šta je onda denzitet, a šta dimenzija? Da li su karakteristike denziteta, bića iz datog denziteta i prostornih dimenzija međuzavisne, ima li ko pojma?

Vrh

PostPostano: sri nov 07, 2012 1:28 pm 
Član foruma

Valjda? je napisao/la:
Onda moramo redefinisati razliku između bića određenih denziteta, i bića iz određenih prostornih dimenzija, jer na način na koji se ti termini koriste trenutno ne postoji tako jednostavna i očigledna veza kao što na prvi pogled deluje. To je tako ako posmatramo termin "denzitet" u kontekstu koji nam je originalno dat od tvoraca tog termina.

Šta je onda denzitet, a šta dimenzija? Da li su karakteristike denziteta, bića iz datog denziteta i prostornih dimenzija međuzavisne, ima li ko pojma?

http://www.forum.hr/showthread.php?t=746825 Evo jedne teme na forumhr-u, zadnji komentar je pogodio u srž ->

"Ali gustoća bi i bio dobar prijevod, ima više smisla. Jer ustvari se i ne radi od drugoj dimenziji u smislu kao paralelnom svemiru nego u višem postojanju, većoj gustoći..gdje je dostupna veća percepcija novog prostora na drugi način, veći ali opet isti svemir."

Treba izmisliti novu riječ i malo redefinirati neke stvari. Činjenica jeste što je definicija denziteta malo kriva..ima istine u sebi,ali je cjelokupno malo kriva. Ali se itekako nadovezuje za dimenzije/više stvarnosti.

Vrh

PostPostano: sri nov 07, 2012 1:55 pm 
Član foruma

Valjda, čitajući te, istegnuo sam mozak, što je dobra jutarnja tjelovježba za njega (spavao sam 10 sati pa mi je još uvijek jutro) :)

Imam jedan link za tebe

http://en.wikipedia.org/wiki/Zero-point_energy

I jedno osobno iskustvo. Tamo "vani" i je praznina, to je možda ono najstrašnije od svega. Koliko shvaćam, da bi se tamo vani moglo "stvarati" moraš doslovno biti ništa, tj. pustiti sve forme i sadržaje ovdašnje kolektivne ljudske svijeti koja je zapela u eurokremu. A to je ono vrhunsko umijeće, smrt formi, tj vraćanje u "prvu točku". Tad jesi praznina, tad si sve i ništa, beskonačnost. I ta beskonačnost je živa i svjesna sebe kao kolektivna i svjesna sebe kroz nas kao pojedince. Kvaka je u tome što dog god si dio eurokrema, nosiš u sebi elemente eurokrema. A u praznini se ne prihvaćaju eurokremaši. To je neka vrsta čistog telepatskog/empatskog postojanja svijesti i zahtjeva jako puno blagosti i čtivosti. Dapače, eurokremaši se je boje ko crnog vraga, jer oni tamo nemaju smisla i svrhe. Djelovi tebe, neke od formi svijesti koje se ispoljavaju kroz tebe su ektremno polazirizirane, a ja osobno ne znam način kako da ih se otarasim. Ti djelovi su sve samo ne učtivi, ljubazni i blagi, šire smeće i svojevrsnu propagadnu svoje polarnosti. Nemogu ih samo isjeći iz njih, od njih sam građen u ovoj pojavnosti, nemogu ih nadići, jer me vuku dolje, ako ih ubijem, ubit ću djelove sebe, ignoriranjem istih će mi samo raditi iza leđa. I tako u krug, nemogu domisliti riješenje.

Siriuse, moj osobni doživljaj vremena na katu više nije linija. Nego puno linija savijenih u krug, koncentrična kružnica. Mi ovdje doživljavamo vrijeme kao liniju, koliko shvaćam, na katu iznad se doživljava kao kružnica, tj. ciklično.

Vrh

PostPostano: sri nov 07, 2012 3:34 pm 
Član foruma

@Sirijus
Pišeš veoma zanimljivo. Malo me je zabunilo OPB, kakav je to koncept?

Vrh

PostPostano: sri nov 07, 2012 3:36 pm 
Moderator

Meni baš zvuči ko da s*** ko foka.

Vrh

PostPostano: sri nov 07, 2012 3:48 pm 
Član foruma

Sirius91 je napisao/la:
Zaboravi na OPS i OPD, to su sve sotonističke izmišljotine..doslovno. Služba samom sebi je totalno odvojenje od boga, sotonizam, a služba samo drugima nije potpuno u balansu sa kreatorom.

Sirkane, odakle ti ove stvari? Malo si se zaletio ovdje, pripisao, čini mi se, nekim terminimima konceptualno, umjeto iskustvenog shvaćanja. Znači, OPD nije suprotan pol od OPS. OPS je ono što se djeli na dobro i zlo, dualnost i slično. OPS je fragmentirana svijest. OPD, je način ispoljavanja, detenzitetima udaljen od nas ovdje i nemoguće ga je spoznati uopće. Možeš ga naslutiti. U OPD-u nema tebe i drugih, kako si ti ovdje naučio, nego je poanta na kolektivnoj zajednici svijesti, iskonskoj i pogonjenoj upravo na balansu. Što se balansa s kreatorom tiče, mi ne znamo ni tko/što je on, pa bi bilo glupo govoriti da znamo što je s njim u balansu i kako taj balans uopće izgleda.

Pripisati OPS i OPD uobičajnim polaritetima pokazuje nedostatak iskustva, bez uvrede. Stvari sjednu na svoje mjesto s vremenom, a ako ih pokušaš prisliti, onda ispadne kao da rupe u svom razumjevanju ljepiš hračkama. Ispadne lažno i prozirno. Pričekaj malo objašnjavenjem svega i svačega, jer ćeš s vremenom uvidjeti, koliko ti se shvaćanje određenih termina i koncepata mjenja.

Vrh

PostPostano: sri nov 07, 2012 3:52 pm 
Član foruma

Nije nikakav koncept, več sasvim prirodan način postojanja života..trebao bi biti. No do toga smo trenutno dosta udaljeni..kao ljudska vrsta niti nemamo svoju vlastitu kolektivnu svijest što je jedan od razloga zašto sebe ne vidimo kao 'mi' premda jesmo 'mi' ali smo i 'ja'

Naprimjer, atomi u molekularnoj strukturi sebe vide kao 'ja' ali mogu sebe vidjeti i kao kolektivno 'mi - molekula' što im dozvoljava skladno postojanje. To mi nemamo, nego smo priključeni na demonsku kolektivnu svijest i vidimo svatko sebe samo kao 'ja', ima tu još mnogo toga što radi svoju ulogu o tome da nas samo još više razdvaja, programiranje od malena, razni utjecaji, ego, ta svijest, način života, itd, itd. Daleko smo kao rasa do zdravog kolektiva..još je uvijek sve zaraženo i šta sve ne. Tako da niti dobar dio ljudi ne može ni zamisliti što to ustvari znači..kada nekomu to veliš to se još uvijek stavlja u ladicu sa natpisom 'SF', 'eden', 'eutopija' i šta sve ne.

Siguran sam u to da neke vegeterijanske životinje koje imaju kolektivnu svijest i mogu ulaziti u tu perspektivu te zajedničke svijesti ne zovu to tako.. oni to uopće nikako ne zovu, ako bi i zvali mislim da je najbliža riječ za opisati to ŽIVOT.

Ali ne brini se sada o tome i o kojekakvim definicijama, ima bitnijih stvari.

@Sjenko.. nisi skužio na šta sam ciljao. Trenutno niti ne mogu pobliže objasniti ... ali jeste to to što sam napisao, gledaj iza svega.

Vrh

PostPostano: sri nov 07, 2012 4:01 pm 
Član foruma

Sirius91 je napisao/la:
Nije nikakav koncept, več sasvim prirodan način postojanja života..trebao bi biti. No do toga smo trenutno dosta udaljeni..kao ljudska vrsta niti nemamo svoju vlastitu kolektivnu svijest što je jedan od razloga zašto sebe ne vidimo kao 'mi' premda jesmo 'mi' ali smo i 'ja'

Naprimjer, atomi u molekularnoj strukturi sebe vide kao 'ja' ali mogu sebe vidjeti i kao kolektivno 'mi - molekula' što im dozvoljava skladno postojanje. To mi nemamo, nego smo priključeni na demonsku kolektivnu svijest i vidimo svatko sebe samo kao 'ja', ima tu još mnogo toga što radi svoju ulogu o tome da nas samo još više razdvaja, programiranje od malena, razni utjecaji, ego, ta svijest, način života, itd, itd. Daleko smo kao rasa do zdravog kolektiva..još je uvijek sve zaraženo i šta sve ne. Tako da niti dobar dio ljudi ne može ni zamisliti što to ustvari znači..kada nekomu to veliš to se još uvijek stavlja u ladicu sa natpisom 'SF', 'eden', 'eutopija' i šta sve ne.

Siguran sam u to da neke vegeterijanske životinje koje imaju kolektivnu svijest i mogu ulaziti u tu perspektivu te zajedničke svijesti ne zovu to tako.. oni to uopće nikako ne zovu, ako bi i zvali mislim da je najbliža riječ za opisati to ŽIVOT.

Ali ne brini se sada o tome i o kojekakvim definicijama, ima bitnijih stvari.

@Sjenko.. nisi skužio na šta sam ciljao. Trenutno niti ne mogu pobliže objasniti ... ali jeste to to što sam napisao, gledaj iza svega.

Istina je da ljudi ne razumiju te koncepte, pa ih stavljaju u koš, OPD je dobar, OPS je zao itd, tj. trpaju ih u određene ladice. No to ne znači da su sama poanta tih konepata sotonska manipulacija. Sotonska manipulacija je upravo trpanje koncepata u predoređene ladice. Ako to razumiješ, onda ne razumijem, zašto ti, kao i ostali ljudi, trpaš iste u već preodređene ladice.

Vrh

PostPostano: sri nov 07, 2012 4:03 pm 
Član foruma

Nisam ih trpao u te ladice niti se TO nalazi iza svega što sam napisao. Kada kvotaš tu stvar onda kvotaj cijelu -> "Duh je unutar i izvana, dakle OPB/Orijentacija prema bogu/svemu/svima je prirodno. A ovo 'svima' znači i SEBI ali i DRUGIMA. Potrebno je brinuti na sebe, ali i na druge..jer su svi dio tebe i ti, tvoje vlastito JA na najvišoj skali."

Vrh

PostPostano: sri nov 07, 2012 4:07 pm 
Moderator

To je po meni dobro primicanje opisu OPD-a.

Vrh

PostPostano: sri nov 07, 2012 4:11 pm 
Član foruma

Sirius91 je napisao/la:
Nisam ih trpao u te ladice niti se TO nalazi iza svega što sam napisao. Kada kvotaš tu stvar onda kvotaj cijelu -> "Duh je unutar i izvana, dakle OPB/Orijentacija prema bogu/svemu/svima je prirodno. A ovo 'svima' znači i SEBI ali i DRUGIMA. Potrebno je brinuti na sebe, ali i na druge..jer su svi dio tebe i ti, tvoje vlastito JA na najvišoj skali."

Ti si uveo novi termin, OPB, koji se sastoji od riječi Bog koja ne znači ništa, jer svakom znači drugo i na temelju toga napravio opsežnu podjelu na duha, tebe, druge, boga itd. Ti si zapravo opisao OPD, na OPS način. OPS je onaj koji djeli. U OPD-u nema ničega od ovog što si napisao, jer nema podjela.

Vrh

PostPostano: sri nov 07, 2012 4:18 pm 
Član foruma

A OPS/OPD nisu podjele? koga ti zezaš? :D

'Opisivao sam OPD na OPS način'.. oke, ti si to tako shvatio. To je ok, makar sam ustvari odbacio te podjele i pokušavao sam objasniti kako stvari prirodno jesu i trebale bi biti.. nekoje stvari je malo teško opisati pa je valjda zbog toga malo problem.. :angel4:

A ovo 'opb' je inače bezveze..rekao sam mu to tako jer bi bolje skužio neku stvar, nisu same riječi koliko je značenje iza njih.

Vrh

PostPostano: sri nov 07, 2012 4:21 pm 
Član foruma

Nisu, nego su principi, jedan drugog ne isključuju. Dapače, OPD princip u sebe uključuje OPS princip, no ne i obratno.

To ti je ista ona fora sa beskonašnošću unutar beskonačnosti.

Tvoj verbalni um stvara podjele, a on je OPS.

Kužim što hoćeš reć, no u procesu tog govorenja se zapetljaš daleko više nego bi trebo. To svi rade, zato je pisanje (zapravo razumjevanje iste) o metafizici ko plesanje na žici, gdje god se okreneš prijeti ti da padneš.

Vrh

PostPostano: sri nov 07, 2012 4:27 pm 
Član foruma

http://www.galaksija.com/metafizika/drv ... %20JPG.jpg

evo, primjer. Lijepo se podjelilo, na lijevo i desno... ali to je samo tako prikazano.

Vidio sam mnogo podjela u tim materijalima, ali ok.. ustvari govorimo o istim ili sličnim stvarima, samo malo drugačije. Al to je to u srži.

I nisi.

Vrh

PostPostano: sri nov 07, 2012 4:35 pm 
Član foruma

Zanimljiv dijagram, pogotovo mi je najzanimljvija ova srednja linija :)

Vrh

PostPostano: sri nov 07, 2012 4:39 pm 
Član foruma

Da, i meni je zanimljivo kako su nekoje stvari spojili. Ustvari, mislim da je ono gdje je 7D prikazan kao veliki krug i gdje je svaki denzitet unutar prijašnjeg kruga čak još i bolje.. mislim, više je prikazano onako kako stvari jesu. Ovo sa drvom života me nekako previše podsjeća na kabbalu, okultizam i sotonizam. Dok krug više predstavlja beskonačno..

Vrh

PostPostano: sri nov 07, 2012 4:41 pm 
Član foruma

A zašto kabalu i okultizam vezuješ uz sotonizam? I zašto sotonizam vezuješ uz "iluminatizam" :)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 779 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 39  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.