Citat:
Što se tiče dimenzija... sada vjerojatno gledaš na ekran, on recimo da ima samo dvije dimenzije - širinu i dužinu. Sada zamisli da netko živi na/u toj površini, on ne može vidjeti dubinu treče dimenzije, te ne može vidjeti tebe. Ali ti možeš njega, i njegova stvarost/dimenzija je unutar tvoje. Isto važi za sve više razine. Četvrta dimenzija je ustvari nešto kao prostor unutar prostora..prostorni smjer unutar 'našeg'. Iz 5D perspektive 4D je unutar 5D-a..itd. Nije toliko bitno koliko ih ima, možda beskonačan broj a možda konačan.
Tačno, zato imamo problem kada probamo da probrljamo po terminima denziteta kako se koriste - i to spojimo sa prostornim dimenzijama.
Logikom stvari, denzitet bi bio punjenje prostora sa određenim dimenzionalnim karakteristikama. Tako da bi biće koje naseljava ekran - odsjaj i projektovanu senku na nekoj površini koje zaista imaju samo dve dimenzije - bi moglo da se zove "biće drugog denziteta".
Mi ovde imamo problem da smo recimo tebi omiljenu Mačku svrstali u drugi denzitet - ne mi, ali oni tvorci ovog termina jesu, da je ona biće drugog denziteta iako očigledno ona postoji u tri dimenzije. Isto kao i mi, a mi smo bića trećeg denziteta, po toj klasifikaciji. Onda delimo isti prostor? Mislim da nam to na ovoj temi stvara zbrku.
Može se reći da je mačkina percepcija 2D pa da je stvar u percepciji koju biće ima, ne formi. Ali ako bi mačka zaista videla samo dve dimenzije, isto kao i ljudi - bez mogućnosti da makar indirektno vidi treću - imali bi smo mrtvih maca na sve strane jer bi svako malo neka izšetala kroz prozor na petnaestom spratu, ili zakoračila sa drveta u prazan prostor. Zar ne? Ali to se ne dešava.
Onda moramo redefinisati razliku između bića određenih denziteta, i bića iz određenih prostornih dimenzija, jer na način na koji se ti termini koriste trenutno ne postoji tako jednostavna i očigledna veza kao što na prvi pogled deluje. To je tako ako posmatramo termin "denzitet" u kontekstu koji nam je originalno dat od tvoraca tog termina.
Šta je onda denzitet, a šta dimenzija? Da li su karakteristike denziteta, bića iz datog denziteta i prostornih dimenzija međuzavisne, ima li ko pojma?