Pokuskadabra je napisao/la:
promatrač je napisao/la:
Nije zgoreg ni procitati uvodni post ove teme da ne otkrivamo toplu vodu. Evo recimo da citiram par redaka:
Ravnoteža (balans) / neravnoteža (imbalans) – OPD uvodi ravnotežu jer služi sebe kroz druge […] OPD predstavlja ravnotežu. OPS predstavlja neravnotežu (imbalans). […] OPD teče iznutra napolje i dodiruje sve uključujući i izvornu tačku, OPS teče prema unutra i dodiruje samo izvornu tačku.'
Sent from my MB526 using Tapatalk 2
Kako samo jedan polaritet moze da predstavlja ravnotezu. Nesto u nacinu izbora reci debelo nestima. Da je sve to o OPD i OPS izneo neki dobronamerni amater pa i da mu se oprosti na osnovu "slabosti i ogranicenja komunikacije recima" (valjda? je pomislio na to).
Ja nisam mislio na to nego na dezinformaciju. Moze biti da sam paranoican, ali ono sto sam citao ovde o OPS i OPD me nije vodilo u pravom smeru, sto i jeste cilj svake dezimformacije.
Zahvaljujem na papagajskom trudu, barem nisi arogantno copy/pastovao neku sticky temu. To je jako napredno. Ako neko pomisli da sam sarkastican, pogresice.
Ja sam samo pokazao da je opis sa početka ove teme sličan tvojem opisu OPC-a.
Pokuskadabra je napisao/la:
OPC- okrenutost prema celini (i sebi i drugima) = zdrav OPD+ zdrav OPS u balansu.
Ima li ista teze postici od balansa?
Pošto viši nivoi sadrže niže nivoe (recimo) otud gibanje i život sve do vrha.
OPD nije jednostavno polaritet, nego princip gibanja energije koji ne završava u disbalansu.