Sada je: pon maj 05, 2025 9:22 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 491 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: OPS/OPD polariteti bića
PostPostano: sri aug 15, 2012 8:17 am 
Član foruma

Valjda? je napisao/la:
Mene jako kopka jedno drugo pitanje: da li je taj kreator na taj način stvorio i nešto više od sebe? Da li se taj niz stvaranja nastavlja onako beskonačno, non stop širi ili je to sa denzitetima kao zatvorena petlja?

Prilično bezvezno pitanje, brkam kategorije. To sa denzitetima može biti zatvorena petlja, dok se "manifestovanje" može beskonačno širiti, jer odnos između denziteta i stvorenog nije na istom koordinatnom sistemu. Nije u pitanju ista veličina, niti su međuzavisni na način na koji moje pitanje to implicira. Najviši denzitet prožima i ovo ovde, ali nije ograničen na ovo ovde. Ovo ovde je ograničeno na ovo ovde. Zavisi od toga šta podrazumevamo pod ovim ovde. E to od čega za mene/nas zavisi je proizvod mog denziteta. Zar ne? Stvarno nemam pojma oko ovoga.

Vrh

PostPostano: sri aug 15, 2012 9:41 am 
Član foruma

Raznorazni Mensoni su komunalci viših sila koji nam pokazuju da pravimo previše smeća i doprinose svjesnosti ostatka populacije

Vrh

PostPostano: sri aug 15, 2012 5:38 pm 
Moderator

Valjda? je napisao/la:
Valjda? je napisao/la:
Mene jako kopka jedno drugo pitanje: da li je taj kreator na taj način stvorio i nešto više od sebe? Da li se taj niz stvaranja nastavlja onako beskonačno, non stop širi ili je to sa denzitetima kao zatvorena petlja?

Prilično bezvezno pitanje, brkam kategorije. To sa denzitetima može biti zatvorena petlja, dok se "manifestovanje" može beskonačno širiti, jer odnos između denziteta i stvorenog nije na istom koordinatnom sistemu. Nije u pitanju ista veličina, niti su međuzavisni na način na koji moje pitanje to implicira. Najviši denzitet prožima i ovo ovde, ali nije ograničen na ovo ovde. Ovo ovde je ograničeno na ovo ovde. Zavisi od toga šta podrazumevamo pod ovim ovde. E to od čega za mene/nas zavisi je proizvod mog denziteta. Zar ne? Stvarno nemam pojma oko ovoga.

Razmišljao sam i ja nešto o tome, nije glupo, vjerovatno je sve uvrnuto samo u sebe.

viewtopic.php?p=101971#p101971
viewtopic.php?p=101900#p101900

Vrh

PostPostano: čet aug 16, 2012 4:11 pm 
Član foruma

Valjda? je napisao/la:
Valjda? je napisao/la:

JA bi reko da je i jedno i drugo u ISTO vreme

Vrh

PostPostano: pet aug 17, 2012 11:32 am 
Član foruma

OPC- okrenutost prema celini (i sebi i drugima) = zdrav OPD+ zdrav OPS u balansu.
Ima li ista teze postici od balansa?

Vrh

PostPostano: pet aug 17, 2012 11:40 am 
Moderator

Smatram da to sto zoves OPC i jest onaj OPD po kojem se zove tema, ali eto mnogo babica (tumacenja) -kilavo dijete.

Sent from my MB526 using Tapatalk 2

Vrh

PostPostano: pet aug 17, 2012 12:13 pm 
Član foruma

Pokuskadabra je napisao/la:
OPC- okrenutost prema celini (i sebi i drugima) = zdrav OPD+ zdrav OPS u balansu.

Balans je otišao u 3 lepe još pre ohohoho godina. Sve što se radilo od tada je rađeno upravo u tu svrhu(ponovnog dovođenja u balans). Taj balans je prirodna stvar, i trebao bi da ima pozitivu(duhovni rast svih učesnika) za rezultat a ne nulu. Teško jeste, kao golim rukama zaustaviti voz u pokretu kojeg samo nekoliko momenata vožnje deli od survavanja u provaliju. Svi smo mi i voz i mašinovođa i onaj manijak što stoji na prugi i pokušava srediti stvar na mišiće :angel4:

Vrh

PostPostano: pet aug 17, 2012 12:29 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Smatram da to sto zoves OPC i jest onaj OPD po kojem se zove tema, ali eto mnogo babica (tumacenja) -kilavo dijete.

Padalo je i meni to na pamet. Ali moglo bi biti i da ti pokusavas da tumacenjem reci OPD prosiris njeno znacenje na ono sto ta rec ne znaci u potpunosti.
Jel se secas onog crtaca gde macak valjda pokusava da se ugasi vodom. Dodje do kante ispunjene necim sto lici vodu i cita natpis naglas, polako, slovo po slovo:
" B E N Z I N , ovako se ne pise rec voda" .
Onda uzme tu "vodu" polije se i ostanu samo vrhovi usiju od njega :)
Reci moraju da znace to sto kazuju

Vrh

PostPostano: pet aug 17, 2012 12:39 pm 
Član foruma

Na svu sreću, popravke uzroka mentalne konfuzije koja vodi do takvih situacija su u toku na svim nivoima, pa valjda? više neće biti samospaljivanja, a ni toga da ljudi pričaju o istom ili sličnom ali se zbog jezičkog haosa ne razumeju. Nadam se i postepenom uklanjanju "što je babi milo, to joj se i snilo" (samo)destruktivnog šablona perfektno odslikanog ovde:

Citat:
Dodje do kante ispunjene necim sto lici vodu i cita natpis naglas, polako, slovo po slovo:
" B E N Z I N , ovako se ne pise rec voda" .

Vrh

PostPostano: pet aug 17, 2012 12:45 pm 
Moderator

Zato cu lijepo ko papiga ponavljati da pravi OPD postoji tek na 6D, nije problem, jos cu ja koji put to naglasiti. OPD vrijedi na nivou na kojem nema granica izmedju JA i okoline (drugih i okoline), to jest, nema drugih nego vrijedi nativni svjesni zakon jednog.
Ovdje takodjer vrijedi zakon jednog, ali rasprsen u kolektino nesvjesno sa svim 4D OPS caram-baram dodacima.

Vrh

PostPostano: pet aug 17, 2012 12:57 pm 
Moderator

Nije zgoreg ni procitati uvodni post ove teme da ne otkrivamo toplu vodu. Evo recimo da citiram par redaka:

Ravnoteža (balans) / neravnoteža (imbalans) – OPD uvodi ravnotežu jer služi sebe kroz druge […] OPD predstavlja ravnotežu. OPS predstavlja neravnotežu (imbalans). […] OPD teče iznutra napolje i dodiruje sve uključujući i izvornu tačku, OPS teče prema unutra i dodiruje samo izvornu tačku.'

Vrh

PostPostano: pet aug 17, 2012 1:33 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Nije zgoreg ni procitati uvodni post ove teme da ne otkrivamo toplu vodu. Evo recimo da citiram par redaka:

Ravnoteža (balans) / neravnoteža (imbalans) – OPD uvodi ravnotežu jer služi sebe kroz druge […] OPD predstavlja ravnotežu. OPS predstavlja neravnotežu (imbalans). […] OPD teče iznutra napolje i dodiruje sve uključujući i izvornu tačku, OPS teče prema unutra i dodiruje samo izvornu tačku.'

Kako samo jedan polaritet moze da predstavlja ravnotezu. Nesto u nacinu izbora reci debelo nestima. Da je sve to o OPD i OPS izneo neki dobronamerni amater pa i da mu se oprosti na osnovu "slabosti i ogranicenja komunikacije recima" (valjda? je pomislio na to).
Ja nisam mislio na to nego na dezinformaciju. Moze biti da sam paranoican, ali ono sto sam citao ovde o OPS i OPD me nije vodilo u pravom smeru, sto i jeste cilj svake dezimformacije.
Zahvaljujem na papagajskom trudu, barem nisi arogantno copy/pastovao neku sticky temu. To je jako napredno. Ako neko pomisli da sam sarkastican, pogresice.

Vrh

PostPostano: pet aug 17, 2012 1:40 pm 
Član foruma

E, Pokus - jbg, al sad ti vidiš "Benzin" tamo gde u stvari piše "Voda" ahahaha :))) Reč je o prirodnom rezultatu balansa, to ne znači da se "ops" zapravo razvija u "opd" pravcu već svako u svom, što balans omogućava, dakle - difolt OPD. Da je samo do OPSa koji je po prirodi entropičan, stvarnost bi se urušila dok si rekao keks. Evo, sad pravimo loop na ono o čemu smo pričali pre par postova. To ne znači da smo mi opd, već da OPD omogućava i naše postojanje. Mi smo opsčine. Opsčina sama po sebi ne omogućava i postojanje onog drugog, ko što crna rupa ne može tek tako miroljubivo da sedi i gleda "svoja posla" u odnosu na nas jer je njen "posao" i to da usisava u sebe sve što joj je u domašaju.Mi možemo biti kandidati za opd kandidate, takoreći. Sama struktura ove stvarnosti i nas samih nam nemože dozvoliti da budemo onaj pravi OPD koji Promatrač pominje, bar ne ovde "dole". A za tamo "gore" ne znam.

Vrh

PostPostano: pet aug 17, 2012 2:00 pm 
Član foruma

Samo neravnoteža stvara fluktuaciju energije, svjetlost, život.
Sve ostalo je mrtvi od svega napušteni hladni tamni svijet. Od groba do zvijezda.

BTW: Đole je moj drug, OPD (onaj što je zasut kantom)

Vrh

PostPostano: pet aug 17, 2012 2:17 pm 
Član foruma

Ti tu u stvari govoriš o matematičkoj ravnoteži čiji je rezultat nula.

Valjda? je napisao/la:
Taj balans je prirodna stvar, i trebao bi da ima pozitivu(duhovni rast svih učesnika) za rezultat a ne nulu.

Ovo bi se možda moglo porediti sa ravnotežom matematičke funkcije fraktala.

Kao kad bi imali dva klinca koji se klackaju. Neravnoteža bi bila jedan klinac od 250 kila i dete od 20. Debeli sedne i lansira ovo drugo dete pravo u Narniju :rofl. Prava ravnoteža je u stvari ono što omogućava klackanje i igru (igra je kretanje energije koje pominješ), znači jedan dobar miks OPS i OPD,koji je po difultu prisutan unutar nas i svega ovde dole, kasnije kad prođe ta faza samo fraktalno širenje Stvaranja (dete odraste i postane Stvaraoc). Slaba je analogija i nije potpuno primenjiva, ali se valjda vidi ono što pokušavam da prenesem. Ta deca moraju postići ravnotežu da bi sišla sa klackalice i nastavila bavljenje svojim poslom. Neravnoteža bi bila nezaustavljiva paklena klackalica dok oba deteta ne polude od užasa na njoj. Il debeli koji sedi na jednom kraju i ne da drugom klincu da siđe. I u našem slučaju - aktivno radi na tome da to drugo dete pretvori u svoj sledeći obrok.

Vrh

PostPostano: pet aug 17, 2012 6:36 pm 
Moderator

promatrač je napisao/la:

Kako samo jedan polaritet moze da predstavlja ravnotezu. Nesto u nacinu izbora reci debelo nestima. Da je sve to o OPD i OPS izneo neki dobronamerni amater pa i da mu se oprosti na osnovu "slabosti i ogranicenja komunikacije recima" (valjda? je pomislio na to).
Ja nisam mislio na to nego na dezinformaciju. Moze biti da sam paranoican, ali ono sto sam citao ovde o OPS i OPD me nije vodilo u pravom smeru, sto i jeste cilj svake dezimformacije.
Zahvaljujem na papagajskom trudu, barem nisi arogantno copy/pastovao neku sticky temu. To je jako napredno. Ako neko pomisli da sam sarkastican, pogresice.

Ja sam samo pokazao da je opis sa početka ove teme sličan tvojem opisu OPC-a.

Pošto viši nivoi sadrže niže nivoe (recimo) otud gibanje i život sve do vrha.
OPD nije jednostavno polaritet, nego princip gibanja energije koji ne završava u disbalansu.

Vrh

PostPostano: pet aug 17, 2012 10:47 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
promatrač je napisao/la:

Ja sam samo pokazao da je opis sa početka ove teme sličan tvojem opisu OPC-a.

Pošto viši nivoi sadrže niže nivoe (recimo) otud gibanje i život sve do vrha.
OPD nije jednostavno polaritet, nego princip gibanja energije koji ne završava u disbalansu.

Nevezano za to šta je na početku napisano ili nije, OPD po mom skromnom mišljenju može da završi debelo u disbalansu. Da se ne bi to desilo potreban mu je zdrav OPS. U kojoj meri to je već pitanje.
Radi se o pogrešnoj upotrebi termina koje ne bi smelo biti na tom stupnju svesti.
Može biti da grešim...pročitaću opet sve što je na početku rečeno pa javljam utiske. Ovo što si mi ti citirao me uopšte nije ubedilo.

Vrh

PostPostano: pet aug 17, 2012 10:56 pm 
Moderator

Nije mi ni cilj uvjeravati nekog, samo pokušavam koliko toliko zdravo raspraviti temu kako god bila dobro ili krivo postavljena i mrzim kad netko misli da ga hoću indoktrinirati s nečim.
Mi ovdje u stvari lovimo maglu i bilo bi mi drago da uopće ne pišem jer uvijek zažalim, ali eto kad smo već na forumu...

Vrh

PostPostano: pet aug 17, 2012 11:02 pm 
Član foruma

Citat:
Mi ovdje u stvari lovimo maglu i bilo bi mi drago da uopće ne pišem jer uvijek zažalim,

Auuuu, znači, nisam jedini ... FogHunters Utd. :love3: :occasion5:

Vrh

PostPostano: pet aug 17, 2012 11:13 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Nije mi ni cilj uvjeravati nekog, samo pokušavam koliko toliko zdravo raspraviti temu kako god bila dobro ili krivo postavljena i mrzim kad netko misli da ga hoću indoktrinirati s nečim.
Mi ovdje u stvari lovimo maglu i bilo bi mi drago da uopće ne pišem jer uvijek zažalim, ali eto kad smo već na forumu...

ok mislio sam: " loše si raspravio temu" :mrgreen:
nisam mislio da hoćeš da me indoktriniraš, pre sam ja pokušap tebe da deindoktriniram :)
ne ljuti se na mene dabra, stajem ovde i proučavam potanko sve što je rečeno od početka
:occasion5:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 491 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.