Sada je: pon maj 05, 2025 3:49 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 491 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 25  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: OPS/OPD polariteti bića
PostPostano: pon aug 06, 2012 11:14 pm 
Moderator

"Ja kao OPD" kažeš? :mrgreen:
Mislim da ovdje nema OPD, nego tek na 4D kandidata za OPD.
Ovdje na "poligonu" ima samo traljavih pokušaja povuci-potegni-preživi-shvati-pokaži da shvaćaš, a ti svi koji lijepu riječ i pažnju shvaćaju kao "znak slabosti" će se urušiti sami u sebe u crnu rupu svojih potreba, jer potrebe su beskonačne, a grana na kojoj sjede je konačna i pile je pod sobom.

Vrh

PostPostano: pon aug 06, 2012 11:32 pm 
Član foruma

Ja kao OPD je i izrečeno u namjeri pojašnjenja širenja ruku ka ostalima što je shvaćeno kao otvaranje garda i prilika za udarac u lice. Slobodni udarac u boksu.

Možda bi bilo bolje MOJ JADNI POKUŠAJ DA BUDEM KAO OPD KANDIDAT. A ako sam jedini onda stvarno ne znam.

Vrh

PostPostano: pon aug 06, 2012 11:41 pm 
Moderator

Ma nisi jedini, nego OPD je po meni nacin postojanja, a ne nacin ponasanja.

Vrh

PostPostano: uto aug 07, 2012 12:15 am 
Član foruma

ghost je napisao/la:
Upravo to i govorim: stvori sebi kola sa klimom da bi imao malo odmora od autobusa. Skupljanje snage. Jer sa strane čovjek bolje vidi. A daleko od toga da tražim izolaciju. Samo neki svoj kutak u kome mogu biti svoj kad mi to zatreba. Predah od ovozemaljstva.
Nažalost je prepremnogo materijalnog još uvijek u igri sa duhovnim. Ali kad je već tako okrenimo to u svoju korist.
Karikiram na primjeru ali to mi je to. Ako nemam ne mogu ni davati. Ni očekivat osmjehe.

:thumbup: odmor jeste neophodan da se ne poludi :)

:hello2: :occasion5:

Vrh

PostPostano: uto aug 07, 2012 7:52 am 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Ma nisi jedini, nego OPD je po meni nacin postojanja, a ne nacin ponasanja.

Trebalo bi biti tako, da.
Dajem znači postojim, a ustvari je - dajem znači svjesno se kockam sa svojim postojanjem. Margaritas ante porcas, reče Isus. I još ponešto ali to ne bih citirao. Ono sa pasima i mesom.

Vrh

PostPostano: uto aug 07, 2012 1:21 pm 
Moderator

Nisam tako mislio ni iz daleka, ali malo bitno, pokušati objasniti svoju predodžbu OPD-a je podjednak problem kao i objasniti nekome svoju predodžbu 6D.

Vrh

PostPostano: uto aug 07, 2012 1:50 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Nisam tako mislio ni iz daleka, ali malo bitno, pokušati objasniti svoju predodžbu OPD-a je podjednak problem kao i objasniti nekome svoju predodžbu 6D.

Upravo to pokušavam prizemljiti. Jer očito što idemo više ka 4, 5, 6 n-tim denzitetima gubimo tlo pod nogama. Fizika vlada svuda ne zato što je dogma nego što se dokazala u praksi. Zato kažem da sami sebi objasnimo nama niže denzitete jer samo njih i vidimo, ko na tanjiru, pa da onda pretpostavljamo šta bi moglo biti iznad nas. Od egzaktnih temelja pa prema uzvišenom, od dokazanog prema pretpostavkama.

Jer OPS je lako objašnjiv ali OPD nije. A nama niži denziteti, pogotovo prvi i drugi totalno OPD.Nikakve veze oni nemaju sa duhovnošću a mnogo duhovniji od nas. Po difoltu.
Da nije ljudska rasa, slučajno, upala ovdje na krivo mjesto u krivo vrijeme? Odnekle? Evolucija ili umjetna devolucija? Polucija?

Osvrt se ni najmanje ne odnosi na Promatrača niti oponira Njegovom mišljenju. Samo me moj maloum povukao u stranu. A volio bih pojašnjenje.

Vrh

PostPostano: uto aug 07, 2012 5:33 pm 
Član foruma

Postoje ljudi koji kad daju očekuju da im se vrati. i kad im se ne vreti oni kažu ne isplati se činiti dobro. ili čine dobro da bi ljudi hvalili njihovu dobrotu, ili da bi se prikazali u lepom svetlu. To nema veze sa OPD. Čovek okrenut prema drugima čini dobro radi samog dobra. i ne očekuje da mu se vrati, takav čovek u svemo što mu lepo dođe u životu vidi da mu je Gospod platio za dobro koje je učinio. Ima puno ljudi koji su radili dobre stvari očekujuću korist od toga, i svi oni na kraju budu ogorčeni jer ne vide da im je plaćeno za trud, takvi posle pljuju po dobroti ujedno predstavljajući sebe kao ljude koji su postradali čineći dobro. Licemeri koji nikad nisu učinili nešto radi samog dobra nego uvek imajući u vidu svoju korist. Pre dvanaestak godina, bio sam na dnu, moj doživljaj života je bio crnilo. Pročitam članak u kome se govori da kakav je čovek prema drugima takvi su drugi prema njemu. u to vreme svakodnevno sam svraćao kod druga koji je držao kiosk na čašicu razgovora. I rešim da kad uđem kod njega uđem raspoložen i nasmejan. Kada sam ušao takav, on me je gledao ne shvatajući šta se dešava, bio je potpuno iznenađen. Zbog svog lošeg doživljaja života ja sam svakodnevno dolazio sve tužniji i tužniji stalno se žaleći na ponešto. Tako da je ovakav moj nastup bio iznenađenje za njega. Sutradan kad sam ušao, ponovo tunjav jer sam zaboravio u svojim problemima šta se juče desilo. On skače sa stolice sa osmehoim od uva do uva da me dočeka, očekujući da budem ponovo dobro raspoložen. To mi je bio nauk da više nikad ne prestanem da s osmehom dočekujem sve ljude u mom životu. Kad mi je u životu trebala pomoć, ti ljudi kojima nisam ništa dao sem pažnje i osmeha su nudili i novac i usluge samo da mi izađu u susret. I kad o dobroti počne da priča neko ko nikad nikom nije od srca pomogao...Mislm čuo sam toliko tih priča od ljudi koji ne čine dobro i svi imaju neku svoju zabludu, neko objašnjenje zašto ne treba činiti dobro.

Vrh

PostPostano: uto aug 07, 2012 6:04 pm 
Član foruma

Grome nadam se da se tvoj post ne odnosi na mene.
Milo mi je da si se izvukao sa dna uz pomoć dobrih ljudi, to je za svaku pohvalu.
Znamo kako si se izvukao a šta je bio razlog potonuća? Volio bih imati kompletnu sliku. Ono radoznalost, ništa profesionalno.

Vrh

PostPostano: uto aug 07, 2012 6:21 pm 
Član foruma

ghost je napisao/la:
Milo mi je da si se izvukao sa dna uz pomoć dobrih ljudi, to je za svaku pohvalu.
Znamo kako si se izvukao a šta je bio razlog potonuća? Volio bih imati kompletnu sliku. Ono radoznalost, ništa profesionalno.

Nemam sad vremena ali si mi dao ideju da napišem tekst na tu temu. Nešto kao Moja životna priča u kratkim crtama
Pa ako Bog da da to uradim okačiću je negde na forumu.

Vrh

PostPostano: uto aug 07, 2012 8:50 pm 
Član foruma

ghost je napisao/la:

Ja bih ipak rekao da se nije izvukao uz pomoc dobrih ljudi, uz pomoc drugih, nego svojom zaslugom, zahvaljujuci svom osmehu, koji je poslao drugima.
A oni su nudili nesto dobro, da bi opet dobili osmeh. Svako voli dobiti lep gest. To je kao i sa psom. Mozes ga nalupati, ali ako ga pozoves, odmah dolazi. Dolazi da dobije paznju, dodir, osmeh.

On je davanjem osmeha, stvorio vakuum, koji je dovukao drugo dobro.
Tako je i sa novcem. Ako drzis zatvorenu saku, niti dolazi niti odlazi, ali ako ga pustis i dajes, pravis vakuum i dolazi novi. Sve vise. Vise dajes, trosis, vise dolazi. Samo treba probati. :wink:

Vrh

PostPostano: uto aug 07, 2012 9:48 pm 
Član foruma

Da, to sa novcem mi je poznato. Vrlo simpatičan i produktivan pristup, jednostavnost, skoro kao Tajne na djelu.

Samo taj koncept koriste, zloupotrebljavaju i banke kao navlakaču. Zato smo gdje smo. American dream and way of life.

Vrh

PostPostano: uto aug 07, 2012 9:55 pm 
Član foruma

ghost je napisao/la:
Da, to sa novcem mi je poznato. Vrlo simpatičan i produktivan pristup, jednostavnost, skoro kao Tajne na djelu.

Samo taj koncept koriste, zloupotrebljavaju i banke kao navlakaču. Zato smo gdje smo. American dream and way of life.

I mi smo tamo gde jesmo, zato sto drzimo saku zatvorenu. I to ne samo onu saku za novac, nego i za drugo. :wink:

Vrh

PostPostano: uto aug 07, 2012 11:38 pm 
Član foruma

Šta mislite, da li je moguće da se na ovom forumu ustvari govori o izopačenom OPS polaritetu bića i da postoji i zdrav (istinski) OPS?
Nekako svi žele da budu kandidati za OPD a OPS se prikazuje kao nešto nazadno.
OPD polaritet se POKUŠAVA (jer praktično se na prste mogu nabrojati ljudi koji uspevaju da učine nešto istinski OPD).
Pokušavanje je dobro, ko traži naći će.

Da li je ovde nekome palo na pamet da se i OPS takođe pokušava?
To bi značilo da kao što postoje umišljeni OPD tako isto postoje i umišljeni OPS.
Hoću da kažem...istinski OPS nije ono kakvim se ovde predstavlja, na ovom forumu se govori navodno o OPS-u a u stvari se govori o izopačenom OPS-u.

Da li vam ovo što sam napisao ima smisla?

Primer OPSOPA-a :) : Da bi voleli istinski druge moramo istinski voleti sebe. Ko ne voli sebe ne voli ni druge.
Istinski OPD je način da se pomaganjem drugih pomogne sebi
Istinski OPSje način da se pomaganjem sebi pomogne drugima.
istinski OPDOPS izveden u isto vreme je savršenstvo ponašanja. (istinski OPSOPD još je teže spoznati i delovati na taj način nego spoznati istinske OPS i OPD.)

OPS i OPD mogli bi se predstaviti kroz simbol jina i janga. Crno i belo čine celinu - krug, nisu odvojeni. Crno ima beli deo u sebi a belo crni deo u sebi.
Zlo postoji ali OPS nije zlo.
Zlo je izopačeni OPS.
Zlo je izopačeni OPD.
Zlo je izopačeni OPSOPD.
Što je izopačenje veće to je zlo veće.

Ne samo da retko ko spozna šta je pravi OPD, već retko ko spozna šta je pravi OPS a o pravom OPSOPD-u da ne govorimo .

Vrh

PostPostano: uto aug 07, 2012 11:53 pm 
Član foruma

Ima jedna izreka ČOJSTVA I JUNAŠTVA.

O ljudskosti i junaštvu. Čojstvo je čuvati druge od sebe a junaštvo čuvati sebe od drugih. Izuzetno moralno.

I na tim jednostavnim principima bi i trebalo djelovati i ne bi bilo zabune a ni zloupotrebe. OPSOPD na djelu.

Kao i 10 zapovjedi. Sve iznad i preko toga je manipulacija.

Vrh

PostPostano: sri aug 08, 2012 10:05 am 
Član foruma

Pokuskadabra je napisao/la:

Način na koji se ovdje najčešće govori o OPS-u, po meni, uopšte nije jednako sa značenjem riječi zlo. Često mi se čini da se miješa sa bilo kakvim načinom zaštite sebe od krađe energije, manipulacije, pravljenja budalom.... Raditi za druge je neizostavan dio puta svake osobe koja se zainteresuje za bilo šta drugo osim u se, na se, i poda se, kako kažu u Bosni, a većina ljudi na forumu ovdje nisu zato što su im to bile jedine životne želje i stremljenja.

Pa kad smo se već našli ovdje, pretpostavlja se da nismo 24 sata dnevno usmjereni na sebe, čim smo se zapitali ima li šta više i iznad ovoga što vidimo, čujemo, opipamo.... Plašiti se da ćeš pasti u ruke na brigu drugim ljudima, za mene ne može nikako biti OPS, kad sam za ove 42 godine vidjela kakvi su ljudi u ogromnoj većini, a nemam najbliže koji su iole duhovni pa da se barem tako mogu opustiti da se ne bojim da neću smrditi ili kopati po kontejneru ako mi se nešto desi. Ja nisam imala tu sreću da imam takvu porodicu (koliko je to uopće sreća za naš duhovni rast, to je već drugi par opanaka), dolazim iz vrlo disfunkcionalne i nasilne "porodice". Dakle, plašiti se i, shodno tome ponekad, zaboga miloga, pomisliti na sebe, ne vidim kao jedan od 10 smrtnih grijeha. Ipak smo mi na planeti koja više liči na mentalnu instituciju nego na rajske vrtove. Pa eto, ako je svaka sekunda moga života koja nije posvećena razmišljanju o tome kako raditi, služiti, pomoći i živjeti za druge - OPS, e onda, jesam. OPS.

Ima veće zlo od OPS-a, ovako posmatranog. Ono što se nikad ne pita niti analizira šta je, jer je suviše zauzeto otimanjem svega što bi žrtva mogla imati: od teško stečenog novca pa do osmijeha. Eeeeee i osmijeha.... A zauzvrat ne da ništa svoje: od mjesta u tramvaju trudnici, već gleda kroz prozor, preko posla u firmi kojeg daje prvom rođaku, pa do osmijeha. Neki ljudi vas poznaju godinama a nisu vam udijelili ni osmijeha. Imate li takvih?

Eto, to je za mene zlo. A OPS, kako ga najčešće ovdje opisuju, piece of cake.

Zadnja izmjena: light; čet aug 09, 2012 4:09 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: sri aug 08, 2012 11:14 am 
Moderator

premješten post

...

Vrh

PostPostano: sri aug 08, 2012 5:45 pm 
Član foruma

ghost je napisao/la:

Pravi hrišćanin je zaštićen od bankarskih ujdurmi jer mu je preporučeno u Sv. Pismu da ne uzima u zajam i da ne daje pod interes.
Evo kako bi smo mogli sami sebe da kreditiramo. Ja danas zaradim određenu sumu novca i sutra je odmah potrošim. Pera za te moje pare prekosutra kupi od Mike , a već sutradan Mika kupi nešto od Žike. I ta suma se za mesec dana okrene , ma ne treba trideset puta, dovoljno je deset puta.
Više nije bitna cena već postaje bitno što pre rešiti se para jer se na taj način finansira društvo. Neka je moja dnevnica 20 evra za mesec dana ako se okrene samo deset puta dolazimo do sume od 200 evra. Eto ta moja dnevnica od 20 evra je kreditirala društvo u vrednosti od 200 evra. U toj situaciji više nije bitno kupiti nešto po manjoj ceni već platiti što više. Banke sisaju krv društva jer je novac krv društva u ekonomiji. Kada nam firme plaćaju sa mesec dana zakašnjenja one na taj način usporavaju krvotok i koče razvoj društva. I šta? Intelektualci KOji rade u bankama neznaju sve ovo?

Vrh

PostPostano: sri aug 08, 2012 11:28 pm 
Član foruma

ghost je napisao/la:
Ima jedna izreka ČOJSTVA I JUNAŠTVA.

O ljudskosti i junaštvu. Čojstvo je čuvati druge od sebe a junaštvo čuvati sebe od drugih. Izuzetno moralno.

I na tim jednostavnim principima bi i trebalo djelovati i ne bi bilo zabune a ni zloupotrebe. OPSOPD na djelu.

Kao i 10 zapovjedi. Sve iznad i preko toga je manipulacija.

a öuvati druge od drugih ?

Vrh

PostPostano: sri aug 08, 2012 11:48 pm 
Član foruma

light je napisao/la:
Pokuskadabra je napisao/la:

Način na koji se ovdje najčešće govori o OPS-u, po meni, uopšte nije jednako sa značenjem riječi zlo. Često mi se čini da se miješa sa bilo kakvim načinom zaštite sebe od krađe energije, manipulacije, pravljenja budalom.... Raditi za druge je neizostavan dio puta svake osobe koja se zainteresuje za bilo šta drugo osim u se, na se, i poda se, kako kažu u Bosni, a većina ljudi na forumu ovdje nisu zato što su im to bile jedine životne želje i stremljenja.

Pa kad smo se već našli ovdje, pretpostavlja se da nismo 24 sata dnevno usmjereni na sebe, čim smo se zapitali ima li šta više i iznad ovoga što vidimo, čujemo, opipamo.... Plašiti se da ćeš pasti u ruke na brigu drugim ljudima, za mene ne može nikako biti OPS, kad sam za ove 42 godine vidjela kakvi su ljudi u ogromnoj većini, a nemam najbliže koji su iole duhovni pa da se barem tako mogu opustiti da se ne bojim da neću smrditi ili kopati po kontejneru ako mi se nešto desi. Ja nisam imala tu sreću da imam takvu porodicu (koliko je to uopće sreća za naš duhovni rast, to je već drigi par opanaka), dolazim iz vrlo disfunkcionalne i nasilne "porodice". Dakle, plašiti se i, shodno tome ponekad, zaboga miloga, pomisliti na sebe, ne vidim kao jedan od 10 smrtnih grijeha. Ipak smo mi na planeti koja više liči na mentalnu instituciju nego na rajske vrtove. Pa eto, ako je svaka sekunda moga života koja nije posvećena razmišljanju o tome kako raditi, služiti, pomoći i živjeti za druge - OPS, e onda, jesam. OPS.

Ima veće zlo od OPS-a, ovako posmatranog. Ono što se nikad ne pita niti analizira šta je, jer je suviše zauzeto otimanjem svega što bi žrtva mogla imati: od teško stečenog novca pa do osmijeha. Eeeeee i osmijeha.... A zauzvrat ne da ništa svoje: od mjesta u tramvaju trudnici, već gleda kroz prozor, preko posla u firmi kojeg daje prvom rođaku, pa do osmijeha. Neki ljudi vas poznaju godinama a nisu vam udijelili ni osmijeha. Imate li takvih?

Eto, to je za mene zlo. A OPS, kako ga najčešće ovdje opisuju, piece of cake.

OPS kako ga ovde najčešće opisuju su OPS entiteti " od 4D do 6D" koji nam siasaju životnu energiju, otimaju, stavljaju implante, siluju, muöe, ubijaju itd itd..
Stvarno ne vidim kako se to može porediti sa izopačenom OPS ljudima koji ne ustaju trudnici u tramvaju i ne daju osmeh...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 491 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 25  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: galaksija i 3 gostiju.